0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
генитален херпес
« -: Октомври 10, 2008, 10:48:05 am »
В момента точно при процедура за икси  -по време на стимулацията  ми се появи и прекъснахме  процедурата .Очевидно пътуването и притесненията си казаха  думата.
Доктора каза ,че трябва да   го лекувам -но   от всичко изчетено    преди знам ,че на практика лечение  за  ген херпес няма  -знам ,че се появява при напрежение  и отслабена имунна сустема ,стрес и т.н
Аз съм  имала такива рецидиви  преди 10-12 години  -тогава  правих  два  курса  с антихерпесна ваксина   и наистина нещата се оправиха  -в последните  години   да съм имала  няколко рецидива.Но ваксината  вече  не с е произвежда .
Ще ме изследват в  НЦЗПБ  / вирусология  /  за  антитела за потвърждаване  на наличието  на херпес и после ще търсим някакво лечение  .
Това  което  най -ме притеснява  е  непредвидимостта  на появата  му -ако  се появи преди  трансфер -какво -  пак  всичко отива напразно ли?

Моля , ако  има  момичета да споделят  -лечението  се  свежда  до укрепване на имуната система  -препоръчайте  средства и методи   !
Хапвам медец ,и аз  ще започна пшеничен зародиш като милото ...витамини или  други добавки не смея да пия ей така ...
« Последна редакция: Октомври 10, 2008, 10:52:36 am от nimika »


*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Re: генитален херпес
« Отговор #1 -: Октомври 10, 2008, 11:15:15 am »
ваксина и да има не точно те устройва - след като я направиш трябва 6 мес поне да се пазиш от забременяване...
и на мен периодично (редовно) ми излиза и е ад. как ме пропусна на икси-то още ми е чудно. за лечение на мен само ацикловир локално ми помага но то си е лечение на следствието а не на причината.
дано при следващия опит да ти се размине туй чудо
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
Re: генитален херпес
« Отговор #2 -: Октомври 10, 2008, 11:41:45 am »
Явно стимулацията го е активирала, освен стресът...

Общо взето опитът ни с активирането и терапията при тази "гад" са ни еднакви... Мога да кажа следното - специалист по херпесни вируси във вирусологията, с когото разговарях през февруари ме посъветва при ново активиране на херпес вируса веднага да отида при тях, да се направи изследване на антителата и да се предпише програма с ацикловир на таблетки, която доколкото си спомням продължава 3 месеца... Само при прясна изява имало смисъл да се започне тази терапия, естествено доколко ще повлияе на вируса и с колко ще се удължат периодите между рецидивите никой не може да каже, което знаеш.
Може да се приложи терапия с изопринозин, по схема, която също е няколкомесечна. Аз лично колкото съм доволна, толкова и не от терапията с изопринозин (приложих я това лято). Добре ще е да потърсиш компетентен имунолог, който да ти състави подходящата за теб програма.
На мен лично за подсилване на организма в тази насока ми помага рибеното масло, но това е...

Пиши как си. Аз също се боря с това чудо и съм на тръни при плановете за бременност. За съжаление, не мога да помогна с кой знае какво, но мисля, че това е по-скоро заради спецификата на херпесната инфекция и липсата на лекарство, което да унищожава вируса. Засега просто не съм попаднала на нищо по-добро.

Успех!
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: генитален херпес
« Отговор #3 -: Октомври 10, 2008, 13:07:58 pm »
пуста гад-не  се беше почвявала от  толкова време и точно сега ...
ацикловир мехлем  съм ползвала ,но без особен ефект...

Аз мислех, че съм сама  с този проблем -а то имало и  други  като  мен  :x
ognyana    - с кого си разговаряла -пиши на лични  моял те .
Аз наверемето посещавах един проф Дундаров -ама е пенсионер вече  и незнам работи ли и къде...
Вчера по тел се свързах  с   лабораторията на  НЦЗПБ на Ген Столетов 44- срещу Центр  затвор   - казаха ми да отида за изследване  на 5-6 ден след рецидива -че  на първи  -втори  ден  изследването няма да е адекватно  и тогава ще видим за терапия.
Ще питам Владимиров след това   за  консултация  с имунолога  ,с които той работи .
Разни бабешки   лекове  ?


*

    кикимора

Re: генитален херпес
« Отговор #4 -: Октомври 10, 2008, 13:54:33 pm »
Да попитам и аз нещо в тази насока тъй като честно казано не намерих конкретна информация. Има ли риск за бебето ако херпесът се появи по време на бремеността? Знам че жените които имат (носят херпесния вирус) им се препоръчва да родят с цезарово, но що се отнася до риск за самата бременност от появата на херпес не можах да разбера.
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: генитален херпес
« Отговор #5 -: Октомври 10, 2008, 13:58:03 pm »
От това което съм  говорила  с лекарите преди 10тина  година  знаех ,че риск за  бебето по време на бремеността  няма ,като все пак трябва  да се  внимава - но най  добре с е косултирай   .Риска  е от  неудобставата  и дискомфорта  ,които създава  появата  му .
Важно е при раждането  да няма рецидив  или  да е  със секцио .


*

    кикимора

Re: генитален херпес
« Отговор #6 -: Октомври 10, 2008, 14:25:22 pm »
Дано си права и дано е така, защото когато направих аборт в 8 г.с. и когато отчаяно се опитвах да разбера ЗАЩО. Ми казаха 1001но неща за евентуални причини. Една от които беше, че може би защото съм имала херпес в началото на бременността. Пък аз си мисля че вероятността момиче което носи вируса да не получи рецидив по време на бременност е почти невъзможнa. Само като си представиш какви промени настъпват в организма, имунната система, и т.н. Та честно казано направо се смаях. Човек като не може да обясни нещо трябва да замълчи, а не като чуе че те е боляло някъде си веднага да вика А ОТ ТОВА Е! Хайде успех ти желая и не се притеснявай. От личен опит знам че колкото повече го мислиш толкова повече предизвикваш нещата да се случват.
*
Re: генитален херпес
« Отговор #7 -: Октомври 10, 2008, 22:49:48 pm »
Ох, днес за втори път ще пиша този постинг, а бая дългичък беше станал, доно поне този път се получи...

Nimika, през февруари при пореден рецидив, но на 3-4 ден, се обадих във вирусологията на Столетов. Още по телефона ме предупредиха, че за изследването е малко късно. След това при консултацията специалистът потвърди тази информация. Разговарях с д-р Божанова, специалист херпесни вируси. Преди това съм имала срещи с д-р Велчева пак там, но за нея лично ми е противоречиво мнението, а и вече не работи там.
От консултацията с д-р Божанова останах много доволна, отговаря изчерпателно, не те кара да се чувстваш неудобно, влиза в положение, готова е да съдейства. Тя ме посъветва тогава при нова изява на херпеса, още в първия му ден да отида при тях и тогава направим изследване, след което веднага да се предпише програма лечение с ацикловир на таблетки. Лечението имало смисъл само когато се започне при съвсем прясна изява. НО - лечението не обещава нищо въпреки дълготрайността му, освен евентуално разреждане на рецидивите.
По нейни думи, както и на други специалисти, херпесната инфекция в латентно състояние не вреци на забременяването и не се отразява негативно на бременността и плода.
Към термин трябва да се направи изследване на влагалищен секрет за наличие на херпесни вируси и при наличието им, да се планира секцио.

Опасен херпесът може да бъде когато жената се заразява непосредствено преди бременността и по време на бременността, кара херпесната инфекция за първи път тогава.
При вторични инфекции/рецидиви организмът имал вече изградени антитела, което е по-добрия вариант, ако въобще може да се каже така.

Срещала съм мнения, че при изява на херпес в последните месеци от бременността, както и при чести изяви в първия триместър, също се препоръчва цезарово сечение. Но това вече е по преценка на лекаря. Въпреки че аз лично си имам собствено мнение, че независимо кога са били изявите за здравето на бебето е по-добре да е секцио, но това е друга тема... Още повече че вирусът извън средата е неустойчив, влияе се от светлина, например, и др., което може да даде неточен резултат при изследването на влагалищен секрет - изследването трябва да става веднага, за да е достоверно, а не знам къде има такива условия за целта.

За съжаление, по отношение на туширането на вируса, не мога да ти бъда кой знае колко полезна. Лично аз ще се радвам, ако някой сподели някаква по-сигурна панацея, доста опитах, но за сега нищо не ми е помогнало.

Това лято използвах в комбинация с Изопринозина и Енгистол, хомеопатично лекарство, което може би помага нещо... и което е добре не е противопоказно при планиране на бременност и при бременност. Препоръчан ми е в случай на изява да го взимам.

Ето и координати на д-р Божанова: 931 07 13,вътр. 220

Това е, с което мога да помогна, момичета.
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*
Re: генитален херпес
« Отговор #8 -: Октомври 11, 2008, 05:13:21 am »
Преди време,когато за пръв път ми излезе генитален херпес,ми биха противохерпесна ваксина.Нейното действие се изразяваше в това,че рецидивите досата се разредиха през годините.Отдавна не се бяха появявали тези гадини,но забелязвам,че напоследък пак ме мъчат по-честичко и това се случва броени дни преди датата за цикъла ми.При последната ми бременност се появи точно 3 дни преди теста,т.е около датата на цикъла.Няколко пъти съм питала дали пречи на бременноста,но отговорът винаги е бил отрицателен,въпреки че и до днес ме мъчи мисълта дали наистина е така :?Ясно е ,че пълно излекуване няма,но когато се появи го лекувам с Ацикловир Стада ,за 2 дни ми минава.Но точно Ацикловир Стада,защото има още един Ацикловир с една женска глава отпред на опаковката-той не действа.И така ,явно ще си го носим този вирус  :x

*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: генитален херпес
« Отговор #9 -: Октомври 11, 2008, 12:30:36 pm »
 ognyana- благодаря    за    всичко !!!
странното  е ,че  в четвъртък когато  току що беше ми се появил и звънях на Столетов    -тел изрових от интернет - ми казаха че   на 1-2  дни   от рецидива е  рано за изследване-трябва да отида на 5-6  8O --  а на теб са казали друго -но предполагам това касае лечението -което трябва да започне  още от 1-2 ден
ще  ме  много яд  ако не сме се разбрали с тях по тел и е  било  удачно да  отида още тогава .
В понеделник -вторник съм там  и да видим .
чакайте новини.


Re: генитален херпес
« Отговор #10 -: Октомври 11, 2008, 23:17:32 pm »
Nimika пиши наистина -живо ме интересува. Аз също съм чувала че се ходи в първите 2-3 дни от появата... дано да греша. Ако случайно се окаже че са те объркали по телефона - направо ги изяш... Защото обикновено оставят някой некомпетентен да вдига телефона и да ръси какви ли не съвети... Всъщност ако можеш разпитай ги наистина какво може да направи една бременна ако й се появи херпес в първия триместър... много ме гложди вероятността причината за загубената ми бременност да е била точно това и ако е така - то тогава какво се прави. Ако си бременна ваксина едва ли може да се сложи, а ако не си може херпес с години да не ти се появи и тогава как да си направиш ваксина... Всъщност ти и да питаш - те са вирусолози и едва ли знаят с вероятност 100% какво може да направи една бременна...
хайде успех.
*
Re: генитален херпес
« Отговор #11 -: Октомври 12, 2008, 00:20:21 am »
Противохерпесната ваксина не се прилага, когато освен гениталния херпес, носиш и лабиалния, тип 1. Първо правят изследване, за да отхвърлят наличие на антитела тип 1 и едва тогава се прилага ваксината. Но май тя вече не се произвежда...

Подкрепям думите на Тини за ацикловир крем - само Ацикловир Стада действа при гениталния.

Още нещо - наскоро открих инфо из руските сайтове, че Изопринозинът, който споменах по-рано, има по-сигурно действие при херпес симплекс 1, не толкова при 2 - та при консултация със специалист, ако обсъждате подобно лечение - ако искате да попитате...

Ох, май, ще взема пак да се поразходя до Столетов, нищо чудно да се засечем, Нимика.

Тини, за съжаление, и аз имам подобри подозрения... Дано, не сме прави!
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: генитален херпес
« Отговор #12 -: Октомври 12, 2008, 11:33:58 am »
Огняна - удоволствие би било  да се  засечем ...Аз, обиконовенно като съм на лекар ,от притеснение  млъквам и като изляза от кабинета  едвам тогава  асимилирам  информацията и ми идват въпросите в  главата .
Навремето  бях изкълвала много информация по въпроса и т.к  с години  гадта не се обаждаше   ,са ми станали малко  бели петна  ...   Но тогава   гледах просто да  се отърва  от него ,а не стоеше на дневен ред въпроса за   :bori_007:  ,а и нямах представа че ще се налага да е инвитро  и така .
Сега лечението  на херпеса трбава да  го  съобразявам с това да  не  пречи на процедурата  / или  пак да я отлагаме/ ...все още много ме е яд  ,че  д-ра  прекъсна всичко   дни преди пункцията   и дадена сума за  изследвания и стимулация отиде  на  вятъра :?.
Оказа се даже , че пазя  тубичка  с ацикловир стада  ,които  е отпреди 10 години  :lol:


*
Re: генитален херпес
« Отговор #13 -: Октомври 12, 2008, 16:35:54 pm »
Огняна - удоволствие би било  да се  засечем ...Аз, обиконовенно като съм на лекар ,от притеснение  млъквам и като изляза от кабинета  едвам тогава  асимилирам  информацията и ми идват въпросите в  главата .

То да ти кажа и аз съм така...почти

Цитат
Навремето  бях изкълвала много информация по въпроса и т.к  с години  гадта не се обаждаше   ,са ми станали малко  бели петна  ...   Но тогава   гледах просто да  се отърва  от него ,а не стоеше на дневен ред въпроса за   :bori_007:  ,а и нямах представа че ще се налага да е инвитро  и така .Сега лечението  на херпеса трбава да  го  съобразявам с това да  не  пречи на процедурата  / или  пак да я отлагаме/

При мен за пръв път чудото се появи в христоматийното си описание точно 2-3 месеца след като започнахме да работим за бебе, второ при нас. В последствие разбрах, че едно друго чудо, което мислехме за цирей, така ми казаха, също е херпес симплекс втори тип. 
Вече от 3 години и половина се опитвам да съчетая плановете за бебе и лечение... Но съм под кривата круша. Вчера и днес вече ми минават мисли да се откажа... но знам че няма да го направя...

Цитат
...все още много ме е яд  ,че  д-ра  прекъсна всичко   дни преди пункцията   и дадена сума за  изследвания и стимулация отиде  на  вятъра :?.

Мисля, че е за добро... Защото на мен постоянно ми витаят мисли, че херпесът е в основата на двата ми миседа, които ми се случиха през последната година...
Лошото е, че няма оправия, поне при мен.
При теб ремисията от десет години, мисля, че е добър признак!

Ще се пробвам до вирусологията още утре, но не съм сто процента сигурна, че ще успея, ако не, във вторник. Аз съм една висока с очила... Обади се, ако искаш поне да си се оплачем една на друга. :)
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*
Re: генитален херпес
« Отговор #14 -: Октомври 13, 2008, 14:59:31 pm »
Пак съм аз.
Днес д-р Божанова направо ме "уби".
Отивам си аз при нея на среща без дори да и звънна по телефона, извиних и се, разбира се.
Напомням й случая. Отрича варианта за лечение с ацикловир при мен категорично, заради започнатите опити и очаквания... Естествено.
Наистина изследването трябва да се направи на 6-7 ден (а лечението започва на първи, нещо съм се объркала преди), та четвъртък съм първа писта пак там...
Това, което ме уби - лекарката поиска да види едното чудо (защото си имам едно на д-то и друго мъничко на доста по-интимно място) - има 10 % процента вероятност това всъщност да не се окаже херпес... Въпреки че в 90 % носи характерните особености... Е, аз направо се  8O  :balk_185::cloud: При 5 лекари съм била - 4 са видели...
Е, ще чакам какво ще покаже изследването... и ако не е херпес в основата - направо щъ се гръмна. Какво може да е туй чудо?! Какви ли не изследвания правих... И най-накрая, пак "ново двеста".
Сори, мацки, за вайкането - много се шашнах. Ама ще се стегна.
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: генитален херпес
« Отговор #15 -: Октомври 13, 2008, 17:09:41 pm »
а преди  не си ли правила  изследване  ,за да се потвърди  дали е  херпес или  не ?
аз  навремето за това  го правих -за да съм сигурна  -и сега пак за това искам ,за  да нямам съмнение.
И сега  едно наум -по- добре  кинти за изследване отколкото да незнам със сигурност какво е  .
Преди  години  разни  провинциални  "специалисти"  не можеха  да определят  дали е това  или не и ме изследваха от сифилис  до каквото   друго се сетиш...

Огняна  -искрено ти желая  да не  е "гадчето"  ,а нещо по  безобидно  и   податливо на лечение !!!!


*
Re: генитален херпес
« Отговор #16 -: Октомври 13, 2008, 22:19:21 pm »
правих разбира се

Благодаря за пожеланията!
И на теб желая всичко да се подреди и да ни се похвалиш с успешна АРТ!
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*

    Albena_73

Re: генитален херпес
« Отговор #17 -: Октомври 14, 2008, 10:39:45 am »
Момичета, моля ако имате някакво развитие по темата , не си пишете на лични , аз също имах рецидих в 10 г.с., и също така и мисед. Аз миседа не го свързах с това, но част от мен ме гложди още, как така се появи тогава точно. Всяка информация би била полезна на всички нас , които сме го преживели и би ни спестила едно лутане в безмислени посещения на кабинети и неправилни специалисти.
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: генитален херпес
« Отговор #18 -: Октомври 14, 2008, 18:26:22 pm »
 Албена  -не мисли че  крием нещо  :lol:- просто проблема  е такъв ,че официалната медицина не може да помогне особено много  и няма категорично становище  пречи или не  :?  .
Ще пиша  какво съм  говорила с д-р Божанова -общо взето  неща които знам  .
Първо няма категорично доказано  изследване ,че херпеса пречи или не  за нормалното протичане на бремеността .По-скоро се счита ,че няма негативен ефект .
Второ -препоръчителната терапия от първия ден на  рецидива с  ацикловир  -пак не  е потвърдена поради липса на достатъчно изследвания върху бременни жени  в начална бременност или на по-късен етап.
Трето -ваксината  е спряна -макар д-ката да казва, че  много пациенти като мен  казват ,че са доволни от резултата  след ползването й.


Ще проведа  консултация  с д-р Владимиров -предполагам  и с  имунолог и ще решим какво да правим -.
това  което  д-р Божанова ми препоръча  е :
-евентуален  курс с  ацикловир -предварително- сега   - и евентуално след  консултация с  гинеколога - при евентуален рецидив да започна прием от момента на появата /ако е по време на стимулация /-  ако счита че е безвреден за стимулацията -трансфера  /за  което няма изследвания /.
-курс   с изопринозин  -но няма доказателство за  ползата  й 8Oс - консултация неизбежна  с гинеколога и  имунолога
-да се  търси  терапия  в посока  укрепване на имунитета -насочи ме  -ако искам - към  хомеопатията  -което   аз  сама мислех -защото е по-безвредно  .


Ами  това  е.
Страха ми , че може да с е появи във всеки един момент -д-р Божанова каза  ,че ще разговаря с лекаря   -той трябва да прецени риска- при  пункция-трансфер  -при наличие на херпес .Ообяснавайки й къде е точното му местоположение  и тя счита  ,че не е бил толкова сериозна пречка ,но все пак  лекаря преценя.
Моето мнение си остава същото -не виждам смисъл  от прекъсването на процедурата  лично при мен -херпеса беше така  слабо изразен ,че самия  д-р не можше да потвърди такова ли е или не.И отшумя за няколко дни.

Рзавитието му може да с е провокира  от всичко -хормоналната терапия  ,стрес ,всякакви медикаменти  и т.н.

Ами много  дълго стама от мен - като  е готово изследването  за потвържадване на рецидива  -беж при имунолога и  д-р Владимиров и чакайте вести.
« Последна редакция: Октомври 14, 2008, 18:53:59 pm от nimika »


*

    Albena_73

Re: генитален херпес
« Отговор #19 -: Октомври 15, 2008, 16:15:53 pm »
Нимика, аз знам , че не криете нищо с момичетата, но мисълта ми беше, да не си обсъждате на лични , какви са ти лекарските препоръки. Вярвам , че освен на мен , ще бъде полезно и на други. Сега относно моя случай, след около година неуспешни опити за забременяване и посещение на д-р Владимиров, който ми каза , че няма шанс по естествен път, аз забременях. В последствие се оказа мисед. Аз го открих при рутинен преглед през 12 г.с., лекаря ми каза , че плода отговаря на 10 г.с. Точно тогава се появи и херпеса през 10 г.с. и след кюртажа се прибра. Всички лекари, влючително и тези които ми правиха кюртажа го видяха и никой не коментира , че може да е от това. Питах естествено, може ли това да е причината, отговора беше, слаба ти е имунната система и се и появил. Сега планирам инвитро пак, пия преднизолон, и тя пак ще ми отслабне имунната система и шанса излезе пак е голям. Затова аз ще следя и интерес твоите патила.    
*
Re: генитален херпес
« Отговор #20 -: Октомври 15, 2008, 16:50:06 pm »
Нимика, ще ти отговаря тук, надявам се нямаш нищо против... Да не пиша два пъти.

Първо, проведох терапия с изопринозин, но лично не съм доволна. Защото накрая на третия месец при прием на това лекарство се опита да избие херпес. Естествено, беше в много лека форма и за много кратко, мина за около половин-един ден.
Второ срещам по руските сайтове - май се повтарям тук, ще ме извините - че препаратът има по-добро действие при лабиалния херпес и почти никаква ефикасност при генитален херпес. И мисля, че моят случай го доказва, поне за самата мен е така.
Д-р Божанова, на мен ми сподели, че лекарството няма особен ефект при гениталния херпес.
От друга страна - лекарството ми е изписано от един имунолог, още двама се изказаха, че то дава добри резултати...
Какво трябва да се има предвид при приема на Изопринозин - терапията е продължителна поне 3 месеца по сложна схема назначена от лекар, и съобразена конкретно с терапия сращу херпес симплекс гениталис (схемите са различни при различните вирусопричинители).
Не се приема по време на бременност. В случай, че е приеман, и жената разбере, че е бременна, то тя веднага трябва да преустанови  терапията. Няма сведения за това дали е безопасен за плода.
За гратисния период на действие - нищо не мога да кажа, освен че - на мен ми е назначена следната програма: четири месеца провеждам терапия, три месеца, от които се пие изопринозин, после 3 месеца почивам без лекарства, след това отново прилагам терапията...
Това, освен че е скъпо, една опаковка изопринозин струва около 50 лв., а за курс ти трябват около 3-4, ми се струва, че е и много натоварващо за организма. Не може цял живот да сме на лекарства, нали...
Плюс това, изява на херпес имам на втория месец след края на терапията, така че не може да се разчита на много дълъг гратисен период.
Според мен е най-важна консултацията с имунолог, който е в течение на плановете ти за бременност и процедури, и който ще съобрази терапията ти срещу херпеса с всичко това. Естествено, това  трябва да става в сътрудничество с акушер-гинеколога.
Тъй като сега много бързам  спирам до тук. Ако е останало нещо за доизясняване, и мога да съм от полза, кажете, ще го добавя по-късно.
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*
Re: генитален херпес
« Отговор #21 -: Октомври 16, 2008, 19:48:43 pm »
При мен нещата все още не са никак ясни...

Днес дадох кръв за изследване. В резултата не фигурират IgM антитела. Ще пуснем ново изследване, но този път за херпес симлекс от първи тип. Понякога се получавало изява на първи тип на места, където се очаква втори тип.

Не знам вече... Днес много се изнервих, чувствам се подтисната... Ще трябва да чакам още една седмица. И ако тогава не се открият антитела, трябва да започна всичко отначало... Сигурно ще открия нова темичка за това какво може да бъде това чудо със симптоми близки до херпеса и при кой компетентен лекар да отида за диагноза...Какво ли вече не ми минава през главата!

Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: генитален херпес
« Отговор #22 -: Октомври 16, 2008, 20:40:08 pm »
Ех -Огняна - не ни е  ден ...
Аз дадох кръв  във вторник -май казаха  че утре ще излезе резултата   и тогава ще пиша...ама това вече няма занчение....

днес писах  е-меил на д-р Владимиров  -както той бе поискал -да  го държа в течение   и получих отговор ,от които съм изумена -ако знам че няма  да ми се скарат и имам право  бих  го копирала тук .

смисълът на отговора  е- "инцидента " не пречи на мед процедура   /инвитро  се има впредвид под процедура ,а под "инцидент -херпеса/  и при мое желание можело да продължим когато аз  желая!!!!

Аз желаех още тогава да не прекъсваме  -но той каза  -не -спираме !!! 8O
Сега чакам отговора му  на този ми въпрос защо тогава прекратихме-за мен сумата дадена по пътувания   ,изследвания и стимулация /макар и   лека и няколко дневна/ е  значителна !!!
Така че се чуствам по -объркана  и все пак обнадеждена-ами не пречи на процедурата  8) - хвърлихме  едни пари на вятъра   и  сега наново .


*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: генитален херпес
« Отговор #23 -: Октомври 17, 2008, 09:46:41 am »
получих   нов отговор   днес  -не съм разбрала  - д-ра имал впредвид ,че  не пречи   за нова процедура ,и не е  нужно  да я  отлагаме   в дълъг период  от време -може и следващия  цикъл  ,ако желая .
пак съм в задъненна  улица -ако се появи ,пак   я прекъсваме  и така  :o


*

    Albena_73

Re: генитален херпес
« Отговор #24 -: Октомври 17, 2008, 10:56:14 am »
Нимика , а каза ли ти кога продължавате , когато всичко затихне ли, фиксира ли ти период след като се скрие  херпеса,колко време след това е подходящо /примерно месец, седмица/?
*
Re: генитален херпес
« Отговор #25 -: Октомври 17, 2008, 11:22:56 am »
получих   нов отговор   днес  -не съм разбрала  - д-ра имал впредвид ,че  не пречи   за нова процедура ,и не е  нужно  да я  отлагаме   в дълъг период  от време -може и следващия  цикъл  ,ако желая .
пак съм в задъненна  улица -ако се появи ,пак   я прекъсваме  и така  :o

Ооооох, Боже,... И какво ще правим с това чудо!
То така може всеки пък при стимулация да си се изявява, което е съвсем логично, нали се "възбужда" при повишени хормони...

Нимика, аз ще пробвам отново с хомеопатия, но този път само с хомеопатия... И ще пиша за резултатите...
Изключая новите ми изяви, последната ми беше в средата на февруари, по време на овулация... В края на февруари започнах хомеопатична терапия. КОлкото и да бях скептично настроена, колкото и да съм скептично настроена все още... Приемах едни капки по схема няколко месеца, до юни включително. ПОсле почивах един месец. После приех едно прахче. После почивах пак един месец и трябваше да приема още едно прахче, но получих изява и затова отново приех капки.
Не мога въобще да кажа колко помага тази терапия. ПРиемах и други лекарства. Но факт е, че още преди да започна другите лекарства, това действаше или просто нямах рецидив, един Господ знае как е. След като спрях капките, въпреки че пиех другите лекарства - имах рецидив...
Между другото нов рецидив, получих при прием на фемостон, около овулацията, когато вече се приемат прогестерон съдържащите таблетки. Изявата само загатна... Но тогава веднага се върнахме към капките. На втория месец прием на фемостон чудото не се появи... После пък веднага реагира, след един ден апликации, на утрогестана, нали все пак дозата прогестерон е по-висока отколкото във фемостона.
Мисълта ми е, че може би организмът с помощта на тези хомеопатични капки стига до някакъв баланс между новите количества хормони и вируса... Но това и на мен самата ми звучи малко в сферата на фантастиката, а и количествата медикаменти при стимулация са много по високи...
Така или иначе аз ще продължа с хомеопатията и ще ви държа в течение... И без това май няма какво друго да приложа...
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: генитален херпес
« Отговор #26 -: Октомври 17, 2008, 12:32:29 pm »
Ig M  - отрицателен
Ig G  - положителен
т.е  настояща инфекция    по -скоро е нямало  :o 
което  незнам да ме радва ли  или  ядосва ?!

Нимика , а каза ли ти кога продължавате , когато всичко затихне ли, фиксира ли ти период след като се скрие  херпеса,колко време след това е подходящо /примерно месец, седмица/?
не ми е  фиксирал  срок  - пише  когато желая  ,че може да продължим -в  смисъл то не може от когато и да е  -а от началото на следващия  цикъл -и  именно  така ми е написал -че може още от следващия  цикъл .

Това  ,което ме дразни в  случая е ,че  не  взема о-е и мнение    за терапия  -питах за консултация   евентуално с имунолог -без отговор -за мен нещата  стават малко  комерсиални -почваме  пак  процедура  , когато пожелая и дали няма  да я прекъснем пак  ...

Мисълта ми е, че може би организмът с помощта на тези хомеопатични капки стига до някакъв баланс между новите количества хормони и вируса... Но това и на мен самата ми звучи малко в сферата на фантастиката, а и количествата медикаменти при стимулация са много по високи...
Така или иначе аз ще продължа с хомеопатията и ще ви държа в течение... И без това май няма какво друго да приложа...

 и аз реших да  е хомеопатия  -д-р Божанова  ми препоръча хомеопат .
Огняна ,ти с кого си се  консултирала ?Пиши  какви точно капки -искам предварително да ги проуча!

Аз  съм  върл  противник  на всякакви  лекарства   - когато преди години се появяваха ,имах  усещането  ,че каквото и да приемам  и пия  -от всичко  с е влошават  нещата - само ваксината имам чуство  ,че  помогна. За това  не съм настроена нито за  ацикловира  ,нито за Изопринозин.

предните месеци   съм приемала  утрогестан , преди  - дуфастон,марвелон    -нямаше  и напомняне за херпес  -като и по време на двете ми лапароскопии в последната  година и половина - сега  дали стрес  -дали  гонала  +цитротайда   -незнам-ама нали и резултата показва пък ,че  няма  настояща инфекция  8O  - и аз като Огняна   съвсем се обърквам.

Да допълня нещо ,което се сетих  - предния ден преди да ми с е появи това което  е /каквото  и да е  / - бях на козметик за кола маска -аз  правя  цяла   -"бразилска " ли беше  :lol:  -  при тази жена  ходя от години ,но може и от там нещо да е повлияло.

Много дълго от мен   стана :oops:-почти като  дневник  ,ама повече споделено   помежду ни  ,ще е само от полза .
« Последна редакция: Октомври 17, 2008, 13:57:50 pm от nimika »


*

    Albena_73

Re: генитален херпес
« Отговор #27 -: Октомври 21, 2008, 10:07:42 am »
Момичета, и аз имам рецидиф, тая гад мръсна вчера се появи :x. Близо година я нямаше, тъкмо за другата седмица имах час за хидрoтубация, която отлагам вече втори месец и сега и това. Аз си мисля , че излезе от преднизолона, не знам дали да не го спра на своя глава, за какво го пия, като нито инсеминации , нито инвитро може да ми направят без тази хидротубация, а тя все се отлага, и сега пак ще я отложат, заради този херпес сигурно. Иде ми да ревна и една седмица да не млъкна, как пък все нещо  става и всичките ти планове отиват по дяволите и пак ходене по мъките.
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: генитален херпес
« Отговор #28 -: Октомври 21, 2008, 11:28:32 am »
Albena_73    :bighug:- ами какво да ти кажа -няма нещо  което   да те успокои -по себе си съдя  и знам -  идваше ми  света  да разкъсам , чуство на безсилие ,отчаяние ,болка.
Отминава  -като   минаха  дни  ,малко по  спокойно гледам на нещата.
Не се   ядосвай и нервирай -стреса   е една от основните причини за  отслабване на имунитета и поява  на херпеса -стреса и напрежението  са много отрицателен фактор -комбиниран с лекарства -да не  говорим...

Преднизолона  никакво спиране  докато не ти каже лекар!!!За  какво  ти е предписан  и с кого  се консултираш  ?а от колко време  го пиеш ,че считаш  че е от него ?
А  и  до  другата седмица рецидива може да отмине/ но все пак лекаря  ще прецени дали да я  направите / -веднага започна ли го с  ацикловир ?

Херпеса не е самостоятелен проблем с едностранно решение  -зависи от общото състояние на организма и всякакви фактори  влияят .Лошото е ,че  в годините аз така и не  можах да  ги установа .

Макар ,че аз като  се замисля  преди  10тина години нямах Хашимото /което  също  е автоимунно заболяване / ,а имах херпес.Херпеса ме "позабрави" ,а  се сдобих с Хашимото - дали  това автоимунно не  се  е оказало по силно  и да е взело връх в  борбата за  организма ми  :crazy:???
« Последна редакция: Октомври 21, 2008, 11:38:03 am от nimika »


*

    Albena_73

Re: генитален херпес
« Отговор #29 -: Октомври 21, 2008, 14:24:44 pm »
Ми аз си имам от всичко, Хашимото - ТСН ми е към 7.5, АФА, високи НК - клетки, за НК ми е преднизолона, и херпеса естествено цъфна за капак. Мъжът ми казва , че с тия изследвания и това непрекъснато кръвопускане,за какво ли не, дето ми го правят почти всяка седмица, спокойно може да ме вземат в НАСА за някой космически полет. Това в кръга на шегата. Аз ходя при д-р Андреева в клиниката на Щерев, а ендокринолог ми е д-р Начев, имунулогията - доц. Конова Плевен, сега херпеса - не знам кой да ми го мори. А иначе го почнах с ацикловира , ама той с него и без него, някъде към седмица ме мъчи. Предполагам , че сега като пусна кръвна картина , веднага ще покаже високи стойности на тромбоцитите и утайката и пак ще ми отложат хидротубацията.   
*
Re: генитален херпес
« Отговор #30 -: Октомври 21, 2008, 14:52:43 pm »
Хайде, и аз да се пожалвавам... пак...
Въпреки гадния херпес, въпреки опитите на грипа тия дни да ме тръшне, се надявах, че чудото е по-силно и се е получило... Да, ама не! Този месец правих фоликулометрия и вече със сигурност може да се каже, че сме действали в подходящото време... Днес обаче с един ден по-рано категорично ми дойде :balk_146: Толкова не ми се вярваше, че чак и тест направих!

На мен един от специалистите, при които ходих по търсене на причината за миседите ми, ми каза, че по принцип вирусно заболяване може да отключи автоимунно заболяване като Хашимото, например. Аз освен херпесните вируси си нося и стари антитела на цитомегаловирус, та и на мононуклеоза/Епщайн Бар вирус/ и то в количество от стотици, с които Бог знае кога съм се сдобила?! Всичките тези все са от групата херпесни вируси... Да не тръгнете сега да се изследвате и за мононуклеоза, няма смисъл (освен ако лекар не ви го е назначил), според имунолозите, с които съм говорила старите антитела, дори и високи, не пречат, те са имунитет... :?
Другото, което специалистта ми каза, е, че тези вируси влияят и променят кръвта - по-точно тромбоцитно-левкоцитните агрегати се повишават, от тук се появява проблем с кръвосъсирването...

Ще ми се в темичката ни да се включат момичета, които въпреки херпеса са успели да имат бебета, малко да ни окуражат, дадат съвет...
« Последна редакция: Октомври 21, 2008, 15:03:04 pm от ognyana »
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*

    Albena_73

Re: генитален херпес
« Отговор #31 -: Октомври 21, 2008, 15:25:20 pm »
Ох и на мен хубавите новини ще ми дойдат добре, поне ще има светлинка в тунела,като гледам ние сме все с миседи, а дано чуем и добри новини. Иначе и аз като Огняна, фоликуметрия, точния ден, 1 ден закъснение, ама хич  не се и надявам, няма да си правя тест. Вчера пък излезе и тая гад, а обикновено ми излиза в първите дни на цикъла, така че тоя път няма да се самонавивам излишно.
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: генитален херпес
« Отговор #32 -: Октомври 21, 2008, 15:28:59 pm »
така-като "тройка  на разсъмване сме " -пълен комплект сме -аз НК клетки не съм изследвала -ама  като  гледам   -няма начин  да  не са завишени  :balk_70:

Не че ще тръгна сега и тях да изследвам -мъжа ми ми каза  да  се поспра и  поуспокоя с тези изследвания -че  те лекарите само  това  знаят -и каквото и да  ми изследват -все излиза  че  не е наред -чак  се чуди  как така -здрава  -права  и готина  :balk_69: ,а  толкова  "дефекти ".

Малко време  ще си дам за да  се поуспокоя.Чакам  си прегледа  при хомеопата /милото смята че са  глупости / - а прегледа  колко е  евтин там  :balk_161:  ,няма да  говорим .

Интересно ,че  аз винаги съм била с перфектна кр картина -около  лапароскопиите  съм правила ,сега преди процедурата ...

ognyana - :balk_21: - хайде другия месец да е късметлииски и за двете ни/надявам с е да правя  тогава я  инсе ,я  икси   на съвсем естествен / -аз така  лятото  няколко месеца  -фоликуметрия -закъснения по  10-14 дни  -надежди - и нищо ...
Albena_73- докато не дойде -иам надежда  -не се отписвай  :crossfingers:

« Последна редакция: Октомври 21, 2008, 15:30:31 pm от nimika »


*
Re: генитален херпес
« Отговор #33 -: Октомври 21, 2008, 15:58:06 pm »
От твоите уста в Божиите уши... Та дано "тройката" ни следващия месец е най-щастливата тройка! :hug2: :hug2:

(За протокола моите НК клетки са на границата.
Колко е при този хомеопат прегледа, Нимика?
Аз преди все обвинявах, ову-тестовете, че на са наред или аз нещо не ги правя като хората, закъснения, и лелката все си идваше, ама то май ясно си има друга причина... Иначе и аз така млада, уж, права, здрава, ама... на! И аз тая година източих бая кръвчица, та и моето злато с мен се базика..., че вече го гледам като образ от един филм с Брад Пит и Том Круз... )
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*

    Albena_73

Re: генитален херпес
« Отговор #34 -: Октомври 21, 2008, 16:06:00 pm »
 :lol:Ейййй, да нямаме  един и същи мъж. Добре , че те нямат такива форуми да четат, че тогава щяхме да заформи групички по интереси. И аз се интересувам , кои е хомеопата и къде предглежда?
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: генитален херпес
« Отговор #35 -: Октомври 21, 2008, 16:18:31 pm »
вече  много ви обичам-макар и задочно  -хем се смеем -хем плачем...
Е -при нас  като ново чудо от месец  имаме и  мъжи фактор ,така че не   коря само  ову тестовете и разни такива неща да само причината .Което пък не прави никак по-лесни нещата .

За хомеопата -незнам имам ли право тук да пиша -име и цена-ама то не е тайна  -  за първичен преглед- наречен интервю - ами 65 лева-д-р Стоименова -център Хирон    -препоръча ми  го   д-р Божанова от НЦЗПБ.
« Последна редакция: Октомври 21, 2008, 16:22:57 pm от nimika »


*

    Albena_73

Re: генитален херпес
« Отговор #36 -: Октомври 21, 2008, 16:46:45 pm »
И ние, и ние си имаме мъжки фактор. Ама няма да се разберем така, то пък човек не може да се похвали с нещо, дето да си го има само той :wink:. Ама аз вече мъжкия фактор си го имам за цвете в саксиика, на фона на всички мои извъннорменни показатели, може би защото веднъж забременях, пък може би и го щадя, някакси си по лесно се справям, с тия лекари и изследвания, като боря проблемите при мен, той милия ме подкрепя, ама като трябваше да отиде за спермограмата, беше като болен една седмица, всичко свързано и игли, болници, го подтиска и някакси го плаши.
Re: генитален херпес
« Отговор #37 -: Октомври 21, 2008, 19:19:04 pm »
Здравейте момичета!
От няколко дни следя темичката и сега реших да се включа. Аз също страдам от генитален херпес, но успях да си имам бебче. Имам го от около 10-ина години, като ми излизаше по 2-3 пъти годишно. Като забременях ми излезе 3-4 пъти, като първия път беше в началото, а последния в деня на раждането. Родих секцио, защото е много опасно за бебето да се ражда по нормален начин при активен херпис.
Когато отидох в Центъра по вирусология месец преди раждането за документ, който да доказва необходимостта от цезарово сечение доцентката каза, че е опасно за плода само ако херпес излезе за първи път по време на бременността. Ако е излизал и преди това не било опасно, защото бебето поучавало наготово имунитет от майката. Слава богу, моето дете се роди живо и здраво!
Аз също имам няколко мисседи, като единия беше в 8-9 седмица, а другите много скоро след положителните тестове. До сега си мислех, че причината е че бях с много тънка лигавица, но сега като Ви чета не знам дали е било само това. Освен това имаше и съмнение за Хашимото в хипер функция, имах назначено и лечение след 4 месец, но в последствие ми се размина.
Ако искате можете да ми разгледате и другите постинги, за да не се повтарям.
Успех на всички Ви и сладки бебчета на финала!
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: генитален херпес
« Отговор #38 -: Октомври 21, 2008, 19:54:32 pm »
nikitali -благодаря  ,че сподели .Ще разгледам постовете  ти .Преди  забременяването имала ли си рецидиви?

 Albena_73 -  абе компеклект сме  -
И ние, и ние си имаме мъжки фактор. Ама няма да се разберем така, то пък човек не може да се похвали с нещо, дето да си го има само той :wink:.

как ме разсмя само -весело и хубаво ми става  .Заричам ви -щом някоя  от темичката се похвали ,че  е бременна и  родила  -и останалите да :D не я  оставяме сама и да я последваме-няма само тя да  е
Оспамвам темата -ама  няма да ми се карат.


Re: генитален херпес
« Отговор #39 -: Октомври 21, 2008, 21:14:32 pm »
Имам го от около 10-ина години, като ми излизаше по 2-3 пъти годишно.
Re: генитален херпес
« Отговор #40 -: Октомври 22, 2008, 15:34:47 pm »
Никитали - мен ме интересува по време на бремеността , когато си имала рецидиви, някакво по специално лечение прилагала ли си?
*
Re: генитален херпес
« Отговор #41 -: Октомври 22, 2008, 15:42:51 pm »
... за първичен преглед- наречен интервю - ами 65 лева-д-р Стоименова -център Хирон    -

 8O  8O Малиии, не се шегува...

Ние слава Богу си нямаме мъжки фактор, но затова пък май аз съм понасъбрала бая вече...

Момичета, и аз много си ви обичкам.

nikitali , благодаря, че сподели! Друго е да знае човек със сигурност, че може да се успее...

Нимика, аз май ще посетя проф. Дундаров... Какви са ти впечатленията от него. По телефона ми се стори дооооста възрастен, но д-р Божанова сподели (тя нали замина в чужбина), че е доста адекватен при терапията на херпесните вируси...


как ме разсмя само -весело и хубаво ми става  .Заричам ви -щом някоя  от темичката се похвали ,че  е бременна и  родила  -и останалите да :D не я  оставяме сама и да я последваме-няма само тя да  е
И аз така, и аз така!
« Последна редакция: Октомври 22, 2008, 15:48:56 pm от ognyana »
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
Re: генитален херпес
« Отговор #42 -: Октомври 22, 2008, 16:21:51 pm »
Никитали - мен ме интересува по време на бремеността , когато си имала рецидиви, някакво по специално лечение прилагала ли си?
Не съм прилагала никакво лечение, даже с Ацикловир. Оставях го да завехне сам. Моето впечатление е, че с Ацикловир минава за 7 дни, а без него за 1 седмица  :wink: Нещо подобно на хремата.
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: генитален херпес
« Отговор #43 -: Октомври 22, 2008, 16:40:19 pm »
 проф  Дундаров  безспорно  трябва да е възрастен-аз като го посещавах беше пред пенсия  -или му предстоеше -но безспорно е "доайена на  херпесите "- ваксината  доколкото знам е негова разработка.Спомените  ми от няколкото ми срещи  с  него  са  избледнели -мисля  приятен   и достолепен ми се  стори,сериозен ...
 
Аз и сега  исках него да посетя  - но незнаех координати - имах един стар негов домашен тел -сега видях че на входа на Вирусологията има табелка  с тел   за преглед при него -щях да  ги записвам и  забравих.Ще  го сторя като минавам да взема изследването .
 ognyana -ако си  ги записала -метни ги  на лични  :wink:

Аз  също мислех да  го посетя отново  -първо ,че д-р Божанова нали заминава   - и ако ми с е наложи консултация  по време на процедура  да имам с кого.

nikitali -и аз имам някакво такова чуство   -"че с Ацикловир минава за 7 дни, а без него за 1 седмица 
« Последна редакция: Октомври 22, 2008, 16:42:16 pm от nimika »


*
Re: генитален херпес
« Отговор #44 -: Октомври 23, 2008, 04:55:59 am »

Ще ми се в темичката ни да се включат момичета, които въпреки херпеса са успели да имат бебета, малко да ни окуражат, дадат съвет...
Здравейте момичета,
Бих искала да ви дам кураж въпреки че бебчо още не се е родил.По време на цялата бременност ми излезе 3 пъти.Първия път беше по време на стимулацията и го лекувах с Зовиракс/кремчето/,след това отново се появи в 9 и 13 седмица.Всички Доктори са ме уверявали че няма проблем но лично аз винаги съм се притеснявала.Сега в 30 седмица ми излезе отново и Докторите искат да ме подложат на Ацикловир-400МГ до момента на раждане.Чесно да ви кажа много ме е страх и сигурно ще откажа приема.Тук в САЩ където се намирам отричат напълно вредата от приема по време на бременост и съм доста объркана.Преди 2 дена се консултирах с моя Док от БГ и той беше категоричен че Ацикловир е токсичен и небезопасен по време на бременост.
Моля ако има някой който е пил Ацикловир по време на бременноста да сподели.
И всъщност цялата им идея тук е да те предпазят от евентуален рецидив по време на раждане защото не са привърженици на цезарово раждане което ми звучи напълно безмислено.

Успех момичета!
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: генитален херпес
« Отговор #45 -: Октомври 23, 2008, 09:25:18 am »
Arlina   :bighug:

според мен  по- добре  е да не се приема ацикловир - тук при разговора ми с  д-р Божанова  -запитвайкия  -ако се появи  по време на процедурата пак -преди трансфер -след трансфер -какво  да правя  /наложително ли е  да   прекратяваме процедурите /-тя  ми отговори,че единственото възможно е  приема на ацикловир ,но че няма  категорични  доказателства  за  безопасността  или  противопоказността за  прилагане  върху бременни поради липсата на проведени изследвания   / 8O  -интересно как  биха могли да  ги проведат/.
Така  ,че  защо настояват да приемаш  ацикловир -и на мен ми с е вижда безмислено-още повече  ,че приема му категорично не може да гарантира  ,че  херпес няма да се появи .
Предпазване от рецидив   при раждането не е  гарантиран според мен по този начин -и за това  тук всички д-ри са ми  казали- секцио.
Защо  не са привърженици -поради материални интереси или медицински показания?


Да те питам тук  -няма смисъл на лични - преди ми писа  ,че  при теб се  е  появил  единия път след трансфер  ,а другия по време на стимулация  и сте продължили -приема ли тогава нещо за херпеса или от само себе си мина и какво повече  ти казаха лекарите?Считаха  ,че не е показание за прекратяване на стимулацията и как процедирахте?С какво го излекува  преди пункцията?
Искрено ти желая  лека и безпроблемна  берменност  и много сладък бебок да  гушкаш!!!
« Последна редакция: Октомври 23, 2008, 09:45:36 am от nimika »


*
Re: генитален херпес
« Отговор #46 -: Октомври 23, 2008, 15:38:39 pm »

 Здравей Nimika :)
При първия ми опит се появи след трансфера и тогава Доки ми препоръча Зовиракс/кремчето/За съжаление опита беше неуспешен но не мисля че причината беше херписа.Аз съм с НЯР и не образувам повече от 3 ембриона.От тези 3 ми върнаха 2 от които 1 не беше добър а другия горе-долу.
При втория ми опит тук херписа се появи по време на стимулация но чесно да ти кажа доки вообще не се притесни.Каза да се мажа с кремчето което вече имах и това беше.Обикновенно ми изчезва за 2-3 дни като се мажа по 4-5 пъти на ден.По време на бременноста ми излезе 2-3 пъти и винаги го лекувах с кремчето.Още от самото начало ми беше казано че в края на бременноста ще приемам лекарства които ще стопират появата му по време на раждане.Дори и в клиниката където правих опита ми обясниха същото.Явно такава им е практиката но не мисля да се съгласявам.Утре имам час и трябва да се разберем.

Относно секциото незнам какво да ти кажа.Не е желателно по медицински показания според тях и не ти дават възможност да избираш.Трябва да има причина.Както сама виждаш предпочитат да пия хапчета 2 месеца само и само да не се стига до секцио 8O

Ако все пак получа нова информация ще пиша.
Успех мила! :bighug:
Re: генитален херпес
« Отговор #47 -: Октомври 23, 2008, 17:12:14 pm »
Момичета аз съм Албена-73,ама сега съм вече Бенче, откакто се сетих, как ми беше паролата и потребителското име. Тъй че нашата сговорна дружина не се увеличила с нов член, защото пак съм аз. Като чета, че има и успели момичета ми се връща вярата във всеобщата справедливост, че след тия мъки и разочарования, и за нас слънце ще изгрее. Аз се радвам, че се включват и други момичета, защото постояно сравнявам с мен, моето състояние и си правя изводи. Ето сега си обясних , че рецидива по време на миседа , не е бил в следствие на аборта, ами просто тогава си е бил решил "гадината мръсна" да се появи. Аз днес дадох кръв за ПКК и утайка, както знаете сега имам проява, и ще ви докладвам дали имам отклонения от показателите. А като гледам вече има "провлекли крак и напълнили тумбак" :wink:, Arlinka светъл пример затова, тъй  че стискам палци и ние да се закачим в ония другите списъци.
Re: генитален херпес
« Отговор #48 -: Октомври 23, 2008, 17:12:54 pm »
Момичета аз съм Албена-73,ама сега съм вече Бенче, откакто се сетих, как ми беше паролата и потребителското име. Тъй че нашата сговорна дружина не се увеличила с нов член, защото пак съм аз. Като чета, че има и успели момичета ми се връща вярата във всеобщата справедливост, че след тия мъки и разочарования, и за нас слънце ще изгрее. Аз се радвам, че се включват и други момичета, защото постояно сравнявам с мен, моето състояние и си правя изводи. Ето сега си обясних , че рецидива по време на миседа , не е бил в следствие на аборта, ами просто тогава си е бил решил "гадината мръсна" да се появи. Аз днес дадох кръв за ПКК и утайка, както знаете сега имам проява, и ще ви докладвам дали имам отклонения от показателите. А като гледам вече има "провлекли крак и напълнили тумбак" :wink:, Arlinka светъл пример затова, тъй  че стискам палци и ние да се закачим в ония другите списъци.
*
Re: генитален херпес
« Отговор #49 -: Октомври 24, 2008, 16:33:07 pm »
Такаааа...
Взех си днес резултатите и за херпес симплекс първи тип. И тук IgM антителата са отрицателни, но затова пък със сигурност IgG антителата са ми два пъти по-високи от тези от тип 2.
Тъй като отказвам да се панирам какво може да бъде това чудо дето ме покоси този месец, приемам в 90 %, че това си беше херпес. А липсата на нови антитела говори според мен за това, че рецидивът е бил "малък" и антителата не са се развили в опасни количества, т.е. организмът се е справил с новата вирусна инвазия.
Въпреки това ще имам едно на ум като се появи пак (все пак дано не се появи, поне скоро) и ще бягам до личната да ме направлява на някъде...
И все пак да попитам и тук, дали на някого му е излизало в такава форма като на мен:
първоначално се появява нещо като топченце с големината на лешник на седалището, което се напипва навътре в месото; постепенно това топче се движи към повърхността на кожата като предизвиква усещане за сърбеж и болезненост в поносими граници; "настанява" се на кожата, вече прелича на твърдо, леко зачервено образувание, надигнато малко над кожата с големина и форма на монета от лев; после се образуват нещо като мехурчета върху него, тогава много сърби, мехурчетата отначало изглеждат чисти, после се покриват с нещо като гноевидни корички (по скоро от зацапването при търкането с дрехите); това нещо много бързо минава, за ден и накрая остава нещо като кръгла рана подобна на протъркване. (Излишно е да казвам, че много внимавам с хигиената, че го покривам с марли и пр.)
Виждали са го лекари - първият път ми се каза, че вероятно е цирей; втория път в кожно-венерическия диспансер, че е херпес; третият път - чуди ме се... И колкото и да е странно, минава ми по-бързо като го налагам с ихтиол отколкото с ацикловир (ацикловирът не че не действа, ама някак си по-бавно).
"Светнаха ме", че като се появи веднага трябва да тичам да ми вземат секрет от самото образувание за изследване, иначе нямо друг категоричен начин да се търси какво може да е това... Ама вече съветът е "след дъжд качулка" поне за този път, пък после ще му мисля къде да тичам да правя такова изследване :? (ако знаете къде ще съм ви благодарна за информацията, че моята лична е доста неориентирана)
Съжалявам и се извинявам, че пиша нещо, което никак не е приятно за четене,  :oops: но вече в чудо се намерих, и затова правя тази крачка, в случай, че има някой, който знае повече да ми помогне с насоки...
(Иначе си имам и типичните изяви на херпеса по лабиите, който вече ми минава за ден-два мазане с ацикловир крем)
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: генитален херпес
« Отговор #50 -: Октомври 25, 2008, 16:23:52 pm »
 ognyana -тук няма  приятни и неприятни неща  -всичко  е част от  борбата  ни,така че  хич и не си помисляй да се притесняваш...
Само че по това ,което описваш -да ти кажа  -хем е като  симптомите на херпес -хем не.Според мен   ,де.
Херпес при мене започва  с усещане за леко парене 0сърбеж - после  следва мехурче-минава  в раничка-болезнена  - и заздравява.
А както описваш -топче,  което се движи нагоре към кожата и с усещане за твърдост преди това  -различно ми звучи -а и с големина на монета от лев -при мен  обикновенно са  много миниатюрни -милиметри  са .
Факта ,че  минава с ихтиол по бързо -дали не е  някакво кожно -друго кожно  искам да кажа,ама  предполагам ще е  трудна задача да  установите какво  :?

А преди  години докато разберем какво ми е -също ме изследваха  от сифилис до каквото си се  сетят   и ми изписваха едни мазила едно от  друго по странни и различни...

А тези на Столетов да не са объркали реактивите- как  ни изкараха  че  за настояща инфекция  ни е - резултата ,на теб даже и за тип 1 :D

Benche - стискам палци показателите на ПКК  да са ок и да продължиш ...

Аз така и не разбрах -рецидива  как влияе на показателите на ПКК?


Re: генитален херпес
« Отговор #51 -: Октомври 27, 2008, 12:10:14 pm »
Здравейте момичета, и аз за протокола да докладвам, че и при мен признаците и проявите са същите като при nimika, досега не съм имала прояви в седалищната част.  Иначе, относно връзката, и аз  не си го обяснявам, но и двата пъти, в които по стечение на обстоятелствата, са ми правили ПКК и съм имала рецидив, винаги съм имала завишени тромбоцити, утре ще видя новото ми ПКК, по време на този рецидив.
*
Re: генитален херпес
« Отговор #52 -: Октомври 27, 2008, 18:57:49 pm »
На мен хематолог ми обясни, че при наличие на вирусна инфекция (питала съм конкретно за херпесните вируси), се получава повишаване на тромбоцитите, по-скоро размерът на самите тромбоцитни клетки става по-голям, формата им е деформирана, тромбоцитите се слепват. Това от своя страна може да доведе до повишено кръвосъсирване. Наличието на вируси, по-точно тяхното активиране в организма ни, води до активиране на лимфоцитите ни. Та така вирусът оказва влияние върху кръвната картина и коагулация (до влошена коагулация може да се стигне при по-сериозно и тежко боледуване, да не вземете да се шашкате излишно!).
« Последна редакция: Октомври 27, 2008, 19:09:28 pm от ognyana »
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*
Re: генитален херпес
« Отговор #53 -: Октомври 30, 2008, 23:34:47 pm »
Ох, как не ми се пише за пустия му херпес...

Направих консутацията с проф. Дундаров. Личното ми мнение, ако някой има проблем като нашия, по-добре да се насочи направо към него, няма по-компетентен по въпроса.

Херпес симплекс от втори тип, може да се появи на седалището, може и по бедрата...
Дори може да има такива усещания каквито описах, херпес си е, просто явно съм по-чувствителна и го усещам от рано.
При случаи на чести изяви на херпес е най-добре да се приложи ваксината. НО тя е спряна от производство преди години, заради "естествени български недоразумения причинени от нашите комерсиално настроени законотворци". (м.бел.) Както и да е не разполагаме с този вариант.

Остава единствено - да се подсили имунната система, защото оказва се, че при страдащите от чести рецидиви на херпес проблемът е в нея.
Проф. Дундаров препоръчва имуностимулираща програма с Изопринозин, Саменто (котешки нокът) и още един имуностимулатор (който в момента не мога да разчета на рецептата, ще го напиша по-късно).
Обърна внимание на:
 - Да се пазим от стрес като основен провокатор на херпеса.
 - Приемът на кортикостероиди вреди на имунната система, така че те трябва, по възможност, да се избягват, иначе честата изява на херпес е гарантирана.
 - Да се избягва прием на антибиотици, тъй като честата им употреба води до отслабване на имунната система. (а аз мога да кажа, че до преди година за 2 години изпих толкова антибиотици колкото не съм изпила през целия си живот)
 - Забрани - по време на бременност да се прибягва до взимането на ацикловир на таблетки, който може да доведе до тежки последици при плода. В тази връзка ацикловир не е желателно да се дава на бебето до 1 г., дори до 3 годишна възраст на детето, единствената причина поради, която може да се приложи при бебе е животоспасяване.
 - При изява на херпес около термин (за което бременната жена трябва да бъде наблюдавана от лекар)- секцио.
 - До 20-ия ден след раждането на детето, то се наблюдава за признаци на изява на херпес. При положение, че са взети всички предпазни мерки - наблюдение, секцио при необходимост, висока хигиена, бързо потушаване на рецидиви - се очаква всичко да е наред. Така че паниката е излишна.
 - По време на бременност, ако се появят рецидиви трябва да се прави всичко възможно изявата да е за няколко дни, 1-3 дни. Прилага се ацикловир крем стада, защото е 5-процентен, 4-5 пъти на ден с продължително втриване в кожата.
 - Нещо допълнително - бебето трябва да се пази от целувки по устата до навършване на 1 г.

Сега, нещо, което мен лично ме "хвърля в музиката". Според професора антитела се изследват около 20-ия ден. На 6-7 ден не може да се очаква количеството на IgМ да се отрази в изследване...

Друго - което вече си го знаем - херпесът не пречи на забременяването и износването. НО през бременността не бива да се допускат изяви за по 15 дни.

Желателно е все пак при негова изява на гениталиите да се въздържаме от полови контакти.

При жени, които страдат от чести изяви на херпес задължително преди забременяване трябва да направят имуностимулираща терапия и разредят изявите.

Още нещо - аспиринът може да е провокатор на изява на херпес, но това не е основание да не се приема.

Толкова от мен за близо 2 часа консултация.
« Последна редакция: Октомври 30, 2008, 23:52:30 pm от ognyana »
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: генитален херпес
« Отговор #54 -: Октомври 31, 2008, 09:01:34 am »
привет -аз също бях при  проф Дундаров - ognyana е  написала  всичко ,но като имам време  ще добавя  ккавото  се сетя .
Трябва  да отивам  с диктофон ,за да записвам разговора - защото после  все забравям разни неща  :oops:.
Незнам дали  би  било  удачно да сканирам и сложа да се вижда  това което  той дава напечатано ,като  основни указания и инструкции за херпеса -мисля ,че  ще е полезно  за  останалите  момичета.

, Саменто (котешки нокът) и още един имуностимулатор (който в момента не мога да разчета на рецептата, ще го напиша по-късно).
и на мен - аз  се консултирах  след това  с д-р Владимиров -каза че  горните терапии не  биха повлияли стимулацията или да трябва да има предпазен период , след прилагането им , в които да се изчаква  с опити за забременяване -един вид паралелно могат да се прилагат.И даже  ми прпоръча веднага да започна  , с която   си избера .
Преди време  профилактично съм вземала  саменто  -така ,че  мисля  това  да е избора ми първоначално.

- Нещо допълнително - бебето трябва да се пази от целувки по устата до навършване на 1 г.


това  го помня  от предишната  консултация -тогава  много  повтарях  на майка ми / която  имаше  чести рецидиви по устата -стресница / , да не  целува  малката  ми племеница ,ама кой да слуша- но всичко  си е наред  де.

Друго  важно  е  ,че   по време  на беремеността  ако се появи херпес за  първи път  тогава  е по-опасно ,т.к  в организма на майката  няма антитела .Един вид  ние  си имаме  антитела и сме по защитени.

В карайна сметка  всеки   носи вируса   в себе  си ,но защо  едни   боледуват /имат рецидиви / ,а други не  -все още никой не може да каже.

ognyana - незнам професора дали ти предложи Пандавир- аз  съм го ползвала  преди -по мое  мнение  е по -ефективен  от  Ацикловира .Аз даже  съм запазила остатъка от Пандавира  в  едно  шишенце  /което  мислех да изхвърля / ,но професора каза, че  на практика няма срок на годност  -така че  мога да си  го ползвам.

От тук нататък  слагам в  едно   малко  шишенце  пандавир ,чист тампон и ацикловир в несесер и винаги да са с  мен  в чантата -при първи симптоми  за поява  на херпеса   да мога да  го третирам -това  е най важното -след развитие и да се маже  полза няма. 

Ако се сетя  още  нещо  ще  добавям -сякаш това  беше малко - :D

 Arlina -    в  контекста  на  всичко  казано -  не приемай  зовиракса   - проф е категоричен за приема  му по време на берменост ,а ефекта  от него е  краткотраен.
Професора каза ,че  зовиракса таблетки   се  изхвърля  с урината  за 8 часа и действието  му спира  - за това    приема  е по толкова  честа  схема .Но  не може да осигури  дългосрочна превенция  - както  имат опит момичетата - само  докато се пие  действа.
 
« Последна редакция: Октомври 31, 2008, 09:05:39 am от nimika »


*
Re: генитален херпес
« Отговор #55 -: Октомври 31, 2008, 10:41:46 am »
И аз мисля да приложа котешкия нокът, но ще си взема продукта на Вижън. Въпреки че професорът ме увери, че този вид имуномодулатори не могат да се отразят негативно на забременяването и бременността - но все пак ме посъветва щом се разбере за наличието на бременност да се спрат, защото няма провеждани изследвания за въздействието им свързани с бременността - аз се притеснявам малко да го приложа. Срещала съм инфо, че все пак не се препоръчва при бременност, дори и при планове за такава. Котешкият нокът е мощен имуномодулатор, не съм сигурна как ще повлияе на имунитета, дали няма да развие например НК-клетки, дали няма да попречи на имплантирането...
Нимика, какъв е третият препарат, като разговаряхме с професора чух да казва нещо от сорта на Биозин, на рецептата обаче така го е написал, че трябва да гадая - както и да е ще му звънна...
Аз си взех книгата му. Там я има съответната статия. Въпреки че исках да взема и листите, при мен нямаше допълнително ксерокопие и затова си останах само с книгата. Но това със сканирането е идея, лошото е, че нямам скенер да ги мина и прикачим тук някак.
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*

    brumbarche

  • *
  • 333
  • по пътя към нашето Чудо!!!
Re: генитален херпес
« Отговор #56 -: Октомври 31, 2008, 12:53:07 pm »
здравейте момичета,

и аз съм с генитален херпес, за първи път ми се появи май т.г., но от тогава се е появявал още 2-3 пъти поне,

бяха ми казали, че не се лекува и от вр. на вр. може пак да се появи, а ако се появи да го мажа с една пастичка;

този месец пак се появи и го изморих набързо с пастата;

това ме притесни и видях, от тази темичка, че си е доста сериозно заболяване;

бихте ли споделили къде се изследва, може ли при гинеколог или трябва в специална клиника

благодаря ви
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: генитален херпес
« Отговор #57 -: Октомври 31, 2008, 14:47:28 pm »
НЦЗПБ - сграда "Вирусология":
София 1233

бул. "Ген. Столетов" 44 А


номератор: 931 23 22 (24); 931 07 13; 822 01 50;
факс: 943 30 75


там изследват за антитела

brumbarche -с каква паста  го   мажеш ,че  ""този месец пак се появи и го изморих набързо с пастата""

ognyana -рецептата  е у дома -ще видя и пиша какво е последното от терапията .
Ккаво имаш  вредвид под на "вижън "- това  на определен производител  и  е по изгоден ли



*

    brumbarche

  • *
  • 333
  • по пътя към нашето Чудо!!!
Re: генитален херпес
« Отговор #58 -: Октомври 31, 2008, 16:48:29 pm »
благодаря ти за инфото,

а пастата е цикловир или нещо подобно беше, споменато е на предните страници; на мен тя много ми помага, но само да премахне мехурчетата;

херпесът обаче си се появява пак и пак, а аз си мажа ли мажа, как да изтърпя 6 дни, след като с пастичката го мажа веднага щом се появи усещането и леко подуване; изчезва ми за два дни;

това значи ли, че трябва да не се мажа ....
*
Re: генитален херпес
« Отговор #59 -: Октомври 31, 2008, 16:49:40 pm »
Arlina -    в  контекста  на  всичко  казано -  не приемай  зовиракса   - проф е категоричен за приема  му по време на берменост ,а ефекта  от него е  краткотраен.
Професора каза ,че  зовиракса таблетки   се  изхвърля  с урината  за 8 часа и действието  му спира  - за това    приема  е по толкова  честа  схема .Но  не може да осигури  дългосрочна превенция  - както  имат опит момичетата - само  докато се пие  действа.

nimika Благодаря за загриженоста ти.След посещението ми при Док.отказах приема на Ацикловир за сега.Въпреки всичко иска да започна от 36 седмица за подтискане на появата точно преди раждане.Доста говорихме за това и тя всячески се опитваше да ме убеди че е безвреден.Употребата на Ацикловир по време на бременност се практикува от много години тук в САЩ и няма нежелани последици за плода.Дори ако се налага бебчо ще го лекуват  със същия продукт.Изкара ми от Нета много литература която доказва че Ацикловир не е опасен за бебето.Въпреки всичко аз имам моите съмнения и незнам какво ще предприема до тогава.Интересни са ми различните мнения тук и БГ но немога да кажа на кого е миродавно.
*
Re: генитален херпес
« Отговор #60 -: Октомври 31, 2008, 16:56:29 pm »

 brumbarche На мен специално много добре ми действа този крем.Мажа се в  продължение на 5 дни без да спирам дори и ако херписа изчезне.Но ако появата му е многократна при теб трябва да се консултираш с лекар.Аз не съм имала толкова рецидиви до преди забременяването ми.Появявал се е преди 1 на година може би.
 Успех с борбата му!
*
Re: генитален херпес
« Отговор #61 -: Октомври 31, 2008, 17:48:11 pm »

След посещението ми при Док.отказах приема на Ацикловир за сега.Въпреки всичко иска да започна от 36 седмица за подтискане на появата точно преди раждане.Доста говорихме за това и тя всячески се опитваше да ме убеди че е безвреден.Употребата на Ацикловир по време на бременност се практикува от много години тук в САЩ и няма нежелани последици за плода.Дори ако се налага бебчо ще го лекуват  със същия продукт.Изкара ми от Нета много литература която доказва че Ацикловир не е опасен за бебето.Въпреки всичко аз имам моите съмнения и незнам какво ще предприема до тогава.Интересни са ми различните мнения тук и БГ но немога да кажа на кого е миродавно.
Арлина, според мен си постъпила правилно...
Но тези лекари понякога могат да хвърлят човек в...

Ще ти изложа горе-долу мнението на проф. Дундаров -
За да проникне вирусът на херпеса в организма ни той трябва да направи така че да излъже нашата клетка че е белтък. Гладна за белтъци клетката го допуска, тогава вирусът инфектира клетката ни. Процесът на вирусното нашествие започва, когато вече тази клетка-вирус започва да се дели, образува две клетки, после 4 и т.н.
Как действа ацикловирът - При деленето на клетката ДНК-то, което образно наподобява стълба, се разцепва и се изграждат съотвено две нови полустълбици и съответно две клетки (някой компетентен ще ми се смее, но аз така мога да го преразкажа). Ацикловирът представлява синтетичен гуанин, една от четирите структурни бази на ДНК-то. Идеята при ползването му е да замести истинския гуанин в ДНК-то и по този начин да блокира образуването на нова клетка-вирус като произведе "дефектна стълбица".
Защо не е подходящ за бременни - защото този синтетичен гуанин освен клетките-вируси влиза и при здравите, незаразени клетки. А знаем, че плодът расте, клетките в един толкова ускорено растящ организъм непрекъснато се делят и тук ацикловирът ще създаде множество недобри клетки... т.е. може да се появи изоставане в развитието, по-ниско телесно тегло и т.н.
По същата причина професорът не препоръчва ацикловир и при бебета до 1 г., и желателно до 3 г. Нали, децата тогава бързо растат. (тук става въпрос само за венозния и на таблетки ацикловир/зовиракс/...)
ПРофилактично професорът каза, че при новороденото може да се изплозват три инжекции гама-глобулин.

След като твоята лекарка толкова настоява за профилактика - защо не я попиташ евентуално за друго лекарство, различно от ацикловира - напр. изопринозин
Плюс това професорът каза, че тук в България не се предлагат други по-качествени лекарства, в Щатите може да ги има. Помня, че спомена, че има такива във Франция и били много скъпи, като че ли и Щатите спомена, но вече не съм сигурна...
Питай за Pandavir (Nigericin) или Moduvir(Monensin), но не знам дали са съвместими с бременност...

това значи ли, че трябва да не се мажа ....
Мажи се, трябва!
Кремчето е Ацикловир на Стада, 5 %. 4-5 пъти на ден с хубаво продължително втриване, още от зачервяването на кожата, ако може да го хванеш.
« Последна редакция: Октомври 31, 2008, 18:00:48 pm от ognyana »
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: генитален херпес
« Отговор #62 -: Ноември 01, 2008, 14:33:24 pm »
Arlina - а  друг лекар посещавала ли си?Интересно ми е ,защото очевидно  между мненията на американската и  европейска или поне да кажем  българска школа  лекари ,в случая имаме коренно противоположни мнения .
Защо толкова  се опъват на секциото в  Щатите?
То и ,аз ако доживея да забремнеея, искам да е естествено раждане ,ама  като знам  за проблемите  и всичко изчетено за херпеса  ,по -добре да се застраховам.

Съгласна съм с ognyana -да се  търси терапия за укрепване на имунитетата ,която  е гарантирано безопасна .Разбира се  това  е мое  мнение  -и  не искам  да те  разколебавам или обърквам в преценката ти -тук просто   дискутираме вариантите  ни за превенция .


*
Re: генитален херпес
« Отговор #63 -: Ноември 01, 2008, 23:08:46 pm »
След като твоята лекарка толкова настоява за профилактика - защо не я попиташ евентуално за друго лекарство, различно от ацикловира - напр. изопринозин
Плюс това професорът каза, че тук в България не се предлагат други по-качествени лекарства, в Щатите може да ги има. Помня, че спомена, че има такива във Франция и били много скъпи, като че ли и Щатите спомена, но вече не съм сигурна...
Питай за Pandavir (Nigericin) или Moduvir(Monensin), но не знам дали са съвместими с бременност...

ognyana Благодаря за информацията.Непременно ще попитам за друго лекарство и по специално от по-горе споменатите.Но доколкото си спомням от последния разговор с Док.Ацикловир е единственото лекарство с което от години третират бременни жени с въпросния херпис.В случая те не ме лекуват а подтискат появата му.Дори трябва да се пие по специална схема 3*400мг на ден.Има наблюдения при които ако приемът е само 2*400мг са възможни рецидиви.Много се чудя какво да правя.Те тука не искат един видеозон да направят ако не е нужно поради облъчването а да ме подлагат на хапчета опасни за бебо малко ми е чудно.Затова съм объркана.
*
Re: генитален херпес
« Отговор #64 -: Ноември 01, 2008, 23:35:20 pm »
Arlina - а  друг лекар посещавала ли си?Интересно ми е ,защото очевидно  между мненията на американската и  европейска или поне да кажем  българска школа  лекари ,в случая имаме коренно противоположни мнения .
Защо толкова  се опъват на секциото в  Щатите?
То и ,аз ако доживея да забремнеея, искам да е естествено раждане ,ама  като знам  за проблемите  и всичко изчетено за херпеса  ,по -добре да се застраховам.

Съгласна съм с ognyana -да се  търси терапия за укрепване на имунитетата ,която  е гарантирано безопасна .Разбира се  това  е мое  мнение  -и  не искам  да те  разколебавам или обърквам в преценката ти -тук просто   дискутираме вариантите  ни за превенция .

nimika Да говорила съм и други лекари тук относно херписа и евентуалната терапия.Още в клиниката в която правих процедурата ме предупредиха че ще бъда подложена на Ацикловир в края на бременноста при което и двете мнения съвпадат.Разлика има с Докторите от България.

Относно цезаровото незнам какво да ти кажа.Последно и предложих планово раждане.И тя ме попита какво правим ако бебо реши да излиза и няма време да се подходи към цезарово.Тогава наистина е заплашен бебо.Това ме притесни и наистина има логика да не се допуска херпис по време на раждане.Дори и цезарово не мисля че правят при наличие на херпис.Подлагат те на терапия и тогава се пристъпва към раждане каквото и да е то.

Успех мила!Пожелавам ти скоро да надуеш коремче.И него мисли много този херпис.Хубаво е че имаш вече имунитет към него поради факта че не ти за първи път.
*
Re: генитален херпес
« Отговор #65 -: Ноември 01, 2008, 23:41:36 pm »
Аrlina, написах вчера отговора си, но да ти призная нещо мира не ми дава... Кое е правилното? И това в никакъв случай не може да се търси по форуми, разговори и пр., напълно споделям казаното от nimika, че тук просто дискутираме по темата. Така че се връщаме към основното - това е работа на лекаря, той е този, който преценява рисковете и ползите, съобразява се с редици фактори и условия... Защото все пак и условията в нашата страна не са равни на тези в Щатите или друга държава, а най-вероятно това също има значение (като заболеваемост на населението, честота на заболяването и пр., болнични условия и др.) В крайна сметка защо учат толкова години медицина?! Естествено, ние можем да изискваме от тях по-висока прецизност в преценките.

Намерих и това:
http://www.safefetus.com/DrugDetail.asp?DrugId=401&TradeName=Acyclovir&TradeId=3616,
не знам дали ще ти е от полза, понякога многото информация още повече обърква, а точно сега ти трябва повече спокойствие.

Съгласна съм с nimika, и ако можеш да се консултираш и с друг лекар, достатъчно компетентен по въпроса, за твое успокоение. И на мен това за секциото в Щатите ми е странно, защото доколкото знам те са едни от водещите в класацията по секцио...

Никитали, кажи, моля те, в твоя случай приложи ли се някаква терапия по време на бременността и след раждането на бебето (на таблетки или венозно)? Днес прочетох постингите ти. Аз пък не мога да разбера доколко безопасно е, когато жената страда от рецидиви на херпес, да се предприема нормално раждане. Все ми се струва, че трябва да се вземе някаква предпазна мярка, имайки предвид, че активирането на херпесните вируси може да не се хване, а все пак да го има във влагалищната слуз... Ох, голям шаш... :oops:

Ще ми се да се включат още момичета с опит...

Нимика, моля те, напиши ми третото лекарство на проф. Дундаров. Взимаш ли вече Саментото?
« Последна редакция: Ноември 01, 2008, 23:57:56 pm от ognyana »
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: генитален херпес
« Отговор #66 -: Ноември 02, 2008, 17:02:22 pm »
 ognyana ,Биозин е  :wink:  третото лекарство.
Не съм започнала имуно  терапия ,защото се оказа  ,че ще  имам доста време  до предполагаемото забременяване и инвитрото  -задържала  съм фоликул -за кои ли път -след вече  две лапароскопии  го приех относително спокойно.Сега  съм отново  на противозачатъчни - -дано се повлияе от тях или пункция  ,за да не се налага ново лапаро.
Така ,че херпеса не, че  го забравям ,ама  не ми е приоритетна грижа -и имам  достатъчно време  да укрепя имуната система  :(
Имам у дома едни капки Нони - пак от предлаганите  покрай саменто  продукти -така и така  ги имаме -може да  ги изконсумираме :lol:

 Arlina-благодаря  за милите  пожеланяи - аз май скоро няма  да  preggo ,но от теб очакваме   много  сладко  човече , а щом този тип лечение  в Щатите е масово прилаган  -ти няма да си единичен случай -очевидно нещата  са преценени -така че  май ние  само те объркваме -ама то нашите мнения не са наши -а  на тукашните лекари.


Re: генитален херпес
« Отговор #67 -: Ноември 02, 2008, 21:52:56 pm »
Огняна, при мен не са провеждали лечение нито преди нито след раждането. Доценнтката от Вирусологията каза, че ако не съм бременна е щяло да ми се приложи курс с Ацикловир на таблети и имуностимулираща терапия. На бременни според нея няма какво да се приложи, само секцио. Предупреди ме, че ако има показания при бебето във връзка с моя херпес по време на раждането ще й вливат на нея системи Зовиракс. Слава богу, че не се наложиха никакви такива интервенции. Детенце се роди живо и здраво и даже и в кувьоз не е стояла.
Друга лекарка, която е неонатолог ми каза, че аз трябва да си направя курс на лечение малко преди термин. На въпроса ми не е ли опасно за бебето тя отговори, че иначе на него ще му вливат Зовиракса след като се роди. Така, че по-малко опасното е аз да се лекувам непосредствено преди раждането.
Ако е започнал процес по избиване на херпеса в хода на раждането и израждащия лекар не го забележи може да стане много голям проблем. Детето се ражда с Енцефалит или разни други мозъчни увреждания и може да остане инвалид за цял живот. Точно във Вирусологията видях детенце, родено нормално от майка с активен херпес по време на раждането. Няма такава гледка, не пожелавам на никого даже да види такова детенце!
Тогава аз сама за себе си взех решение, че ще преживея една средно-тежка коремна операция, но ще родя живо и здраво детенце!
Желая успех на всички!
*
Re: генитален херпес
« Отговор #68 -: Ноември 04, 2008, 23:23:24 pm »

   Ognyana,Nimika Благодаря Ви момичета за милите думи!
  Нека да Ви се връща двойно и тройно!
  Желая Ви успех и много много късмет!
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: генитален херпес
« Отговор #69 -: Ноември 07, 2008, 13:33:34 pm »







Привет -това са сканирани   указанията  ,които проф Дундаров   ми даде -много лоши излизат тук.
сега разучавам техническите  неща  да видум ще мога ли по-ясно да   ги поместя. :lol:


« Последна редакция: Ноември 07, 2008, 14:19:32 pm от nimika »


*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: генитален херпес
« Отговор #70 -: Ноември 07, 2008, 15:35:05 pm »
парола   -ukazania
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=305578

 Отивам да си взема Биозина- поръчах  го  в Марешки ,че никъде из нашето малко градче -макар и областно - не  го имаше.
« Последна редакция: Ноември 07, 2008, 15:52:29 pm от nimika »


Re: генитален херпес
« Отговор #71 -: Ноември 07, 2008, 15:53:37 pm »
Нимика, благодаря! Препоръча ли ти ако настъпи бременост, стискам палци де, да отидеш за консултация пак, или само при рецидив.
*
Re: генитален херпес
« Отговор #72 -: Ноември 13, 2008, 12:00:28 pm »
Здравейте,

zаписвам се в темичката, макар че сама съм си поставила диагноzата и оЩе не съм имала въzможността да ме преглада лекар. Не съм в България и тук е малко трудно да си вzема час точно когато херпесът е активен.
Доста ме стряска информацията ви zа връzката между херпес и съсирването на кръвта. АЗ съм хомоzиготен носител на мутация свърzана с тромбофилия, но според лекарите в клиниката ни по стерилитет таzи мутация не иzисква терапия с фраксипарин.  :?
В голяма чуденка съм в момента, оЩе повече, че другата седмица Ще ни е първата инсеминация.

Иначе имам приятелка, която доста често имам активен херпес, но роди по нормален начин и се радва на zдраво дете. Тук това съЩо не е причина zа секцио, само ако е активен херпесът в момента. Никаква терапия не й прилагали.


Радвам се, че открих таzи тема, намерих много полеzна информация.
*
Re: генитален херпес
« Отговор #73 -: Ноември 13, 2008, 15:51:08 pm »
Много ми е мъчно момичета, но пак се включвам с проблем... :balk_145:

Отивам аз при лекарката с едно още неясно оплакване, че чувствам влагалището си като "зачервено гърло". И се надявам бързо да хванем проблема, за да се оттървем от него бързо - нали съм патила и от гадиники като стафилококи и кандида... Но докторката веднага ме застреля, имала съм лезийка на херпес във влагалището...
А върви, че го хвани от начало, и как там да се маже с пандавири и ацикловири...
Аман! Иде ми да си сменя тялото вече. :x И при това в момента пия Саментото. Започвам курс ацикловир таблетки...
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*
Re: генитален херпес
« Отговор #74 -: Ноември 14, 2008, 17:31:58 pm »
Много ми е мъчно момичета, но пак се включвам с проблем... :balk_145:

Отивам аз при лекарката с едно още неясно оплакване, че чувствам влагалището си като "зачервено гърло". И се надявам бързо да хванем проблема, за да се оттървем от него бързо - нали съм патила и от гадиники като стафилококи и кандида... Но докторката веднага ме застреля, имала съм лезийка на херпес във влагалището...
А върви, че го хвани от начало, и как там да се маже с пандавири и ацикловири...
Аман! Иде ми да си сменя тялото вече. :x И при това в момента пия Саментото. Започвам курс ацикловир таблетки...

 Съжалявам мила...Недей се измъчва толкова много.С Ацикловира ще овладеете положението.А и няма гаранция че отново ще се появи.Понякога с години не съм имала рецидиви.
 Кураж!
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: генитален херпес
« Отговор #75 -: Ноември 18, 2008, 12:51:08 pm »
Много ми е мъчно момичета, но пак се включвам с проблем... :balk_145:

Отивам аз при лекарката с едно още неясно оплакване, че чувствам влагалището си като "зачервено гърло". И се надявам бързо да хванем проблема, за да се оттървем от него бързо - нали съм патила и от гадиники като стафилококи и кандида... Но докторката веднага ме застреля, имала съм лезийка на херпес във влагалището...
А върви, че го хвани от начало, и как там да се маже с пандавири и ацикловири...
Аман! Иде ми да си сменя тялото вече. :x И при това в момента пия Саментото. Започвам курс ацикловир таблетки...
скоро  за кандида изследвала ли си се - в  смисъл ,че когато аз иамх рецидиви преди години  все имах и  гъбички - даже тогава  мислех за пряка връзка  между двете -и четох някъде за  нещо такова.Лекувайки  гъбичките пък с антибиотици  ,провокираше с е херпеса  и имах чуство ,че  бе някакъв омагьосан кръг без изход.


Дали психическата  нагласа  влияе -като все  го мислим  и  да  го предизвикваме?
Да -знам ,че това са  бабини деветини и  суеверия ,но все  пак  елемента стрес  /само дето понякога се проявява  на подсъзнателно ниво/ е  ключов   за херпеса,така че  -ех ,да можехем да  открием причината  за появата в определен момент -ами златна мина ,щяхме да  сме.

нагледен пример аз- с години няма  рецидиви , дни преди пункцията-  рецидив  -отшумя за 2 дни  , вече   два  месеца    не е напомнил за себе си /дано да е така  за постоянно/.

Аз пия  Биозина в момента -видимо   не усещам разлика в състоянието на организма ми..


*
Re: генитален херпес
« Отговор #76 -: Ноември 19, 2008, 14:41:38 pm »
Микробиологията ми е чиста. Да наистина всичко се върти в порочен кръг. Първо ако има някаква друга инфекция се провокира херпесът (д-р Велчева). При поява на херпес тъканите при раничката може да се замърси и да се развият бактерии или гъбички. Не случайно при чести оплаквания от дискомфорт във влагалището, течения, често откриване на наличие на бактерии и гъбички в микробиологията, трябва да се провери и вероятността оплакванията да идват вследствие на херпесна инфекция.
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*
Re: генитален херпес
« Отговор #77 -: Ноември 19, 2008, 20:10:48 pm »
Момичета,получих си заключението от доц.Конова и редом с останалите препоръки имам и имуностимулираща терапия специално за херпеса.Не съм убедена ,че би имала ефект и едвали ще я проведа,но ще ви я копирам за информация.Не съм имала рецидив от 5 месеца,а и съм съгласна с идеята за стреса и връзката му с появата на гадината,за това няма да провеждам терапия.Януари ще правя инсе и смятам декември да съм на антиоксидант(който е от препоръчаната терапия).

По повод на анамнестични данни за хронично-рецидивираща H. Simplex инфекция, препоръчвам имуностимулираща терапия по схема (общо пет месеца):
І. Broncho-vaxom caps. 7 mg
Сутрин на гладно по 1 капсула, 30 дни (първи месец). Следва един месец почивка (втори месец), след което прием по схема: 10 дни – да, 20 дни – не, общо 3 месеца (трети, четвърти и пети месец).
ІІ. Engystol tabl.
3 x 1 табл. под езика, за смучене. Приемът започва с приема на Broncho-vaxom (първи месец) и след това, по време на 3-месечния прием на Broncho-vaxom, в дните без Broncho-vaxom (10 дни Broncho-vaxom, 20 дни Engystol, общо 3 месеца - трети, четвърти и пети месец).
ІІІ. Антиоксидант (Wallmark)
По 1 табл. на ден. Приемът започва с приема на Broncho-vaxom и продължава 1 месец (първи месец). 
ІV. Isoprinosin, tabl.
Приемът започва в месеца без Broncho-vaxom (втори месец) по схема:
5 дни - 3 x 1, 2 дни – почивка, 5 дни - 2 табл. еднократно,  2 дни – почивка, 5 дни - 3 x 1, 2 дни – почивка, 5 дни - 2 табл. еднократно.
Приемът продължава общо 3 месеца (втори, трети, четвърти месец)
V. Цитросепт sol.
Прием по време на приема на Isoprinosin през втори месец – 2 х 25 капки в 150-200 мл натурален сок.
Препоръчаната схема за имуоастимулация може да се провежда при планиране на бременност, но се прекратява при положителен тест за бременност, независимо от етапа, до който е провеждана.


*
Re: генитален херпес
« Отговор #78 -: Ноември 19, 2008, 22:36:45 pm »
Тини, точно същата терапия приложих от април до август т.г.
Какво мога да кажа в тази връзка:
- изопринозинът действа, и проф. Дундаров също го препоръчва
- докато прилагах тази 5-месечна програма се почувствах по-добре
-факт е, че през юли в четвъртия месец, дори въпреки приема на изопринозин, имах абортивен рецидив (рецидив, който буквално беше за половин ден, организмът ми спря херпеса); през август също, но по-натраплив, тогава вече не приемах изопринозин
-по време на първия месец на прием на бронхо-ваксом не се чувствах хич добре, подувах се - все пак този препарат съдържа макар и убити бактерии (по памет някакви стептококи, и стафилококи май, но не съм сигурна), в интерес на истината не смятам, че е подходящ конкретно за мен, лесно вдигам стафилококите по принцип
- капките цитросепт ми влияеха много добре - те са естествен продукт, течен екстракт от семки на грейпфрут, адски горчи, но какво от това  :)
- енгистолът може би не ми действа, не ми е достатъчен
-имайки предвид че все пак по време на тази терапия постигнах една добра ремисия за мен, може би ще повторя схемата - така е и препоръката на доц. Конова - в годината правя 4 месеца терапията, 3 почивам  :x, но май избор нямам, това естествено след консултация с гинеколога ми
-лошото е, че на контролните изследвания се появиха НК клетки, преди това ми бяха в норма
-подобри се съотношението на Тхелперите и Тs, което е добре, но не съм компетентна да обясня
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*
Re: генитален херпес
« Отговор #79 -: Ноември 19, 2008, 22:50:24 pm »
Може и да си права,но по принцип нямам и време да проведа цялата терапия-тя е 5 месеца,а аз имам само един месец.Ако я почна и я спра след месец и половина ,едвали ще има смисъл от нея.

Re: генитален херпес
« Отговор #80 -: Ноември 20, 2008, 01:42:22 am »
За съжаление и аз се записвам във вашата групичка.
Ама като няма нормални лекари тук ,така е.
Появи ми се преди 2,5 месеца за първи път.Питах гинеколожката си ,каза кожно образование и впоследствие като позавехна го скъсах.За второто -пак същият отговор и не му обърнахме внимание.Сега за третото вече в друг щат ,при друг лекар-той си каза,че му прилича на херпес,а аз си мислех,че е ХПВ.Ама не знам как са завършвали тук,та ми взе влагалищна проба вместо от мястото на инфекцията.Пробата нормално беше отрицателна.Но кръвната ми показва друго
IgG HSV1 - 4,45 -при норма под 0,9

IgG HSV2 - 4,45- при норма под 0.9

Това което е ме смущава,е че нося и 2та вируса и стойностите са им еднакви :(.
Другото,е ,че сега по време на бремеността з апърви път имам такива изяви-иначе никога не съм имала дори и малка пъпчица в гениталната област.
От 35 (сега в петък)седмица започвам лечението със Зовайракс,но нито дума за кремчето.Той на всички негови пациентки предписвал това лекарство и те си раждали безпроблемно и нормално.За секцио и дума не можело да става-не знам не го разбирам това-българският ми доктор е твърдо против вагинално раждане при наличие на подобни инфекции,но тук нямаме право на глас в това отношение.Трябва да има някакви невероятни усложнения за да се прибегне до секцио....
*
Re: генитален херпес
« Отговор #81 -: Ноември 20, 2008, 13:41:34 pm »
За съжаление и аз се записвам във вашата групичка.
...та ми взе влагалищна проба вместо от мястото на инфекцията.Пробата нормално беше отрицателна.Но кръвната ми показва друго
IgG HSV1 - 4,45 -при норма под 0,9

IgG HSV2 - 4,45- при норма под 0.9

Това което е ме смущава,е че нося и 2та вируса и стойностите са им еднакви :(.
Другото,е ,че сега по време на бремеността з апърви път имам такива изяви-иначе никога не съм имала дори и малка пъпчица в гениталната област.
От 35 (сега в петък)седмица започвам лечението със Зовайракс,но нито дума за кремчето.Той на всички негови пациентки предписвал това лекарство и те си раждали безпроблемно и нормално.За секцио и дума не можело да става-не знам не го разбирам това-българският ми доктор е твърдо против вагинално раждане при наличие на подобни инфекции,но тук нямаме право на глас в това отношение.Трябва да има някакви невероятни усложнения за да се прибегне до секцио....
Чакай, чакай! Не се шашкай!
За съжаление 90% от населението на света носи херпесните вируси.  НО много малка част от хората, боледуват, което е добре.  Въпрос е по-скоро на имунитет и организъм. Лекарите все още не могат да кажат защо има хора, такива като мен, които са податливи на атаките на вируса, като разберат предполагам ще открият и адекватното веднъж за винаги лечение срещу гадта.
Оплаквания от херпес обикновено може да има при разболяване, изтощение на организма и др., отслабнал имунитет, дори и при бременност.

ТВоето изследване показва наличие на IgG антитела, това са стари антитела, което показва, че твоят организъм някога се е срещал с херпес симплекс от първи тип/по устата и херпес симплекс от втори тип/по гениталиите. Ти имаш антитела. И колкото и парадоксално да е, това ти е само от полза, защото при теб дори и да избие херпес няма да е вследствие на първична инфекция, което е опасният вариант, а ще бъде вторична. Вторичната инфекция не е опасна за плода. Има опасност само, ако по време на раждането, има изява на херпес по родовите пътища. Затова като предпазна мярка малко преди термин трябва да се вземе вагинален секрет за изследване за наличие на вируса или да се планира цезарово сечение.

"Прясна" инфекция, рецидив се доказва чрез IgM антилата. Толкова по този въпрос...

НО това, което ти описваш като симптом, въобще не прилича на херпес. Херпесът оформя зачервяване, което боли и сърби, образуват се мехурчета с течност, после става на раничка. Не можеш да го хванеш и откъснеш. Това което описваш е нещо друго. В интерес на истината не ми прилича и на папилома по описанията, които знам, нали от това си се опасявала... Не знам какво е това, което ти е излизало. Трябва да ги натиснеш да разберат. И не се шашкай излишно!
« Последна редакция: Ноември 20, 2008, 14:46:03 pm от ognyana »
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
Re: генитален херпес
« Отговор #82 -: Ноември 21, 2008, 05:32:34 am »
Има още нещо което ме обърква.За първи път имам генитален херпес,но не се развива като обикновенният ,който обикновенно наричаме "стресница".Не знам ,аз ли не съм достатъчно осведомена или докторът ми ,но проблемът ми е следният.В началото докато се активизира изглежда като мехурче пълно с вода.През това време боли,сърби и щипе.След като се покрият всички тези симптоми,започва състоянието на "оздравяване".Именно то ме обърква най-много.Защото вместо да изчезне си остава като един вид малко по-твърда и леко издадена навън брадавица.Аз така го скъсах първото-беше станало като коричка ,стиснах зъби за кратко и го скъсах.Е да но следващите две не искат да се сплескат,нито да изсъхнат и са си релефни дори едното си виси с около 1 см надолу.Предписаха ми само ацикловир на таблетки,но не знам дали ще има ефект при тези поостаряли "кожни образувания" както ги нарича доктора.Вие как си лекувате гениталният херпес външно?Имате ли подобни проблеми?Извинявам се за описанието което съм ви дала,но ме интересува дали и при вас протича  по подобен начин???
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: генитален херпес
« Отговор #83 -: Ноември 21, 2008, 10:20:26 am »
 iliyanas- при мен  при ген херпес  няма  такива втърдявания каквито описваш  и не остава  следа или каквото и да е образование след това .
От стресница на устната /което  пак   си е херпес / в  ъгълчето на устната  ми остана  малък белег,но на фона на пъпките и  кафеникавите  петна ,хич не  го забелязвам :lol:

Това  ,което описваш   е по-различно - първоначалните симптопми  са като на херпес,но после  :(- 1 см   8O- сигурни ли сте че  става  дума за херпес?Рисуваш картината  на нещо друго  според мене или на  друг вариант на развитие на херпес ,за които аз  не зная!
Да се включат и други момичета  -може  при тях клиничната картина да е по-различна или сходна с твоята.
« Последна редакция: Ноември 21, 2008, 11:18:56 am от nimika »


*
Re: генитален херпес
« Отговор #84 -: Ноември 21, 2008, 13:58:58 pm »
Аз отговорих по-долу относно проявата на симптома. Но си мисля, дали да не се пусне отделна темичка за това, iliyanas? Много е странно!  8O За да могат не само вълнуващите се от херпеса да прочетат оплакването и помогнат с информация... 
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
Re: генитален херпес
« Отговор #85 -: Ноември 21, 2008, 14:48:51 pm »
Аз отговорих по-долу относно проявата на симптома. Но си мисля, дали да не се пусне отделна темичка за това, iliyanas? Много е странно!  8O За да могат не само вълнуващите се от херпеса да прочетат оплакването и помогнат с информация... 
  Добре ,дори и да пуснем отделна тема как да я озаглавим?Аз като говорих с българският си доктор ,той мислеше ,че е ХПВ(за който имам само 1 положителен резултат от последните 7 теста).Но този тук поне 10 пъти ми повтори,че не му прилича на ХПВ и затова ми пусна изследвания за херпесите,които се оказаха положителни.Между другото ако не ме беше срам и ако можех да се превия от големият корем щях го снимам и да ви дам линк.Но така както вървят нещата ако се окаже друг по-компентен лекар който ще ме изражда ще търся неговото мнение....или в по-лошият вариант ще чакам още 9 месеца да се прибера в България и тогава да видим какво е,защото ми писна вечно да съм някакво изключение и да ме успокояват с думите"не се безпокой,ще видим какво можем да направим по въпроса"и оттам нататък всичко се оставя в ръцете на съдбата....
*
Re: генитален херпес
« Отговор #86 -: Декември 19, 2008, 21:03:40 pm »
С Нимика се погрижихме да ви предоставим в четивен вариант писмената консултация на проф. д-р Дундаров (приложената по-долу като снимка).
Вижте прикачения файл. Надяваме се, че в този вид ще е по-достъпна, полезна и ясна за всички.
Искрено ви пожелавам да нямате проблеми с "овладяването" на херпесните вируси, но имайте предвид, че трябва да реагирате незабавно като потърсите компетентна лекарска помощ и започнете лечение веднага в случай на изява - това е най-важното!
Успех!
« Последна редакция: Декември 19, 2008, 21:14:10 pm от ognyana »
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*
Re: генитален херпес
« Отговор #87 -: Декември 19, 2008, 23:33:02 pm »
С Нимика се погрижихме да ви предоставим в четивен вариант писмената консултация на проф. д-р Дундаров (приложената по-долу като снимка).
Вижте прикачения файл. Надяваме се, че в този вид ще е по-достъпна, полезна и ясна за всички.
Искрено ви пожелавам да нямате проблеми с "овладяването" на херпесните вируси, но имайте предвид, че трябва да реагирате незабавно като потърсите компетентна лекарска помощ и започнете лечение веднага в случай на изява - това е най-важното!
Успех!

   Благодаря милички :P
  То за мен е малко късно но всяка информация е полезна.
  Аз все още очаквам моя бебо.В крайна сметка се договорихме с мойте доктори тук и не започнах приема на въпросните хапчета Ацикловир.Имам насрочена дата за секцио.
 Желая ви късмет!!!
 Весели празници!!!
« Последна редакция: Декември 19, 2008, 23:35:00 pm от Arlina »
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: генитален херпес
« Отговор #88 -: Декември 20, 2008, 09:22:59 am »
С Нимика се погрижихме да ви предоставим в четивен вариант писмената консултация на проф. д-р Дундаров (приложената по-долу като снимка).

моля -моля -да не ми се приписват заслуги каквито нямам -доброто дело  по набора  на текста    е изцяло дело на ognyana и  всички благодарности трябва да са  за нея !!!!



Re: генитален херпес
« Отговор #89 -: Януари 09, 2009, 16:26:51 pm »
Момичета, включвам се и аз, макар че за моя радост не страдам от генитален херпес, само от 1-ви тип, излиза ми около устата и носа. Но половинката ми от години има гениталния херпес. Определено при него има пряка връзка между стреса и излизането на херпеса. Та моят въпрос е: дали неговият генитален херпес би могъл по някакъв начин да пречи на моето забременяване? (да не ме разберете погрешно, не говоря за секс в момент, когато има рецидив) Ние опитваме от около 3 години, минахме през 4 инсеминации и 1 ин-витро, неуспешни. Водим се "неизяснен стерилитет". Всички направени изследвания и при двамата са добри. На 2-3 гинеколози съм задавала този въпрос и те смятат, че неговият херпес не пречи. Ако някой знае нещо по въпроса, моля да сподели.
*
Re: генитален херпес
« Отговор #90 -: Януари 10, 2009, 10:04:27 am »
Та моят въпрос е: дали неговият генитален херпес би могъл по някакъв начин да пречи на моето забременяване? (да не ме разберете погрешно, не говоря за секс в момент, когато има рецидив) Ние опитваме от около 3 години, минахме през 4 инсеминации и 1 ин-витро, неуспешни. Водим се "неизяснен стерилитет". Всички направени изследвания и при двамата са добри. На 2-3 гинеколози съм задавала този въпрос и те смятат, че неговият херпес не пречи. Ако някой знае нещо по въпроса, моля да сподели.

Здравей! Това, което съм чувала от лекарите мога да го поставя в две групи: от по-високо квалифицирани лекари и такива, за които херпесът +/- бременност, честно казано, не са ограмотени, но трябва да кажат нещо...
Първите досега пред мен не са се впечатлявали много-много от херпеса. Единствената опасност, която са подчертавали, е, че ако бременна жена развие първична инфекция, т.е. зарази се за първи път с вируса по време на бременността, то плодът е застрашен. Както и че се препоръчва секцио като начин на родоразрешение при изява  на генитален херпес към термин. Толкоз. Другото, си мисля, че дори не е известно на медицината като наука, както все още не е открито лекарството срещу вируса. За сега не се приема, че  наличието на херпес пречи на забременяването или износването на бременност и не може в него да се търси причината за незабременяване.
От другите можеш да чуеш всичко...
Имай предвид, че въпреки че само мъжът ти страда от този херпес и ти го носиш, но организмът ти явно се справя успешно с него. Хубавото е, че в този  вариант имаш антитела срещу него, и не дай си Боже, по време на бременност се появи, организмът ти ще се справи с него и няма да носи лошите последствия като при първична инфекция. Все пак е добре да изследваш количеството налични антитела, които имаш и за двата вида херпес, херпес симплекс вирус първи тип(който споделяш, че се активира при теб) и херпес  симплекс втори тип, гениталния.
Хубаво е, мъжът ти, както и ти, да приемате антиоксиданти - например, вит. А,Е,С (забележка: при планове за бременност ти не взимай вит. А, и по принцип заради допустимите количествата трябва да се консултираш с лекаря си дори и за техния прием). Ако мъжът ти страда от чести рецидиви, имуностимулиращите или имуномодулиращите препарати също са подходящи за него. По-долу сме ги споменали: изопринозин, саменто (котешки нокът), биозин (съдържа екстракт от чесън и други)... Рибеното масло/омега 3 мастните киселини също действат укрепващо.
Консултацията с проф. Дундаров, също би ви била полезна. Успех!
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*
Re: генитален херпес
« Отговор #91 -: Януари 10, 2009, 10:57:05 am »
Re: генитален херпес
« Отговор #92 -: Януари 12, 2009, 11:41:59 am »
Огняна, благодаря ти. Мисля да направя една консултация с проф. Дундаров. Можеш ли да ми дадеш негов телефон, както и кои дни и часове приема.
*
Re: генитален херпес
« Отговор #93 -: Януари 12, 2009, 16:29:28 pm »
Огняна, благодаря ти. Мисля да направя една консултация с проф. Дундаров. Можеш ли да ми дадеш негов телефон, както и кои дни и часове приема.

проф. д-р Дундаров, д.м.н.

телефони за връзка:
868 75 23
0888 89 15 79

Мисля, че само понеделник му е проблем, има някакъв съвет... В другите дни, когато се уговориш с него по телефона.
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: генитален херпес
« Отговор #94 -: Януари 12, 2009, 16:34:23 pm »
ognyana -дай   и подробни указания за адреса ,че професора  е на лесно място :lol:,ама аз като котка около паничка  ,няколко пъти обиколих докато го намеря точно откъде и накъде е :lol:
Ама аз типично като жена  се ориентирам :oops:
« Последна редакция: Януари 12, 2009, 16:38:59 pm от nimika »


*

    preslava

Re: генитален херпес
« Отговор #95 -: Януари 14, 2009, 14:47:30 pm »
Здравейте момичета.Преди 5 год.и на мен ми поставиха диагноза-херпес,обаче за разлика от вас не ми направиха никакви изследвания,просто гинеколога ми го погледна и каза херпес.Изписа ми ацикловир таблетки и кремче и това е.Същото го има и мъжа ми,явно от него съм се заразила,и на него не са му правили изследвания.Да ви кажа че на мен учудващо през цялата бременност и процедура ин витро,не ми се появи,чак немога да повярвам,обаче бях мн.спокойна и всички се грижеха за моето спокойствие,пиех витамини,желязо и се хранех пълноценно.Напоследък обаче ми излиза доста по-често,този мес.2пъти,(преди цикъл стана вече задължително).Не ходя на лекар, а си започвам ацика,незнам дали не е вредно пия го на моя глава по една седмица 3x1.Аз го усещам мн от рано започва една тъпа болка,дискоморт,не го оставям да стане на раничка,мехурче.Та и затова не виждам смисъл да се мажа с крема,защото аз го улавям още преди да има видимо зачервяване или някакво подуване.Някой беше пиасал за кола маската-да и на мен ми се активира след кола,и също така ако нося стегнато белъо 8O,излиза ми винаги на едно и също място.Сега си взех имунобор,малко да си повдигна имунната.Та това е от мен,ще следя темата.
*
Re: генитален херпес
« Отговор #96 -: Февруари 09, 2009, 10:48:09 am »
Преди 5 год.и на мен ми поставиха диагноза-херпес,обаче за разлика от вас не ми направиха никакви изследвания,просто гинеколога ми го погледна и каза херпес.Изписа ми ацикловир таблетки и кремче и това е.
Да, това май е масова практика. И при мен беше така, с тази разлика, че ми изписаха само крем.

Цитат
Същото го има и мъжа ми,явно от него съм се заразила...

Обикновено е трудно да се открие кой от кого се е заразил. Просто може при единият имунната система да е била по-силна и въпреки че е носил вируса в себе си, той да е бил подтиснат в латентно състояние... А и това в случая при нас не е най-важното, нали?!

Цитат
Да ви кажа че на мен учудващо през цялата бременност и процедура ин витро,не ми се появи,чак немога да повярвам,обаче бях мн.спокойна и всички се грижеха за моето спокойствие,пиех витамини,желязо и се хранех пълноценно.
Това е чудесно!


Цитат
Напоследък обаче ми излиза доста по-често,този мес.2пъти,(преди цикъл стана вече задължително).Не ходя на лекар, а си започвам ацика,незнам дали не е вредно пия го на моя глава по една седмица 3x1.Аз го усещам мн от рано започва една тъпа болка,дискоморт,не го оставям да стане на раничка,мехурче.Та и затова не виждам смисъл да се мажа с крема,защото аз го улавям още преди да има видимо зачервяване или някакво подуване.
ТОва че вече ти излиза често, вече не е добре! Явно след бременноста организмът ти е отслабнал. Бих те посъветвала все пак да направиш консултация със специалист. Ще ти трябва по-скоро имуностимулираща терапия.
Имай предвид че ефективността на локалните средства при херпес, конкретно на ацикловир крема е около 70 %. Лечението е особено ефективно и краткотрайно, особено когато се започне от това състояние, което ти описваш, когато го хванеш в самото начало. Обикновено на мен ми мина за 1-2 дни само с мазане без лекарства.
Ефективността на ацикловир таблеките обаче е някъде само около 50 %! Освен това гадният вирус става резистен към него при честата им употреба -  така че по-добре е, избягвай ги, те са само за краен случай!

Цитат
Някой беше писал за кола маската-да и на мен ми се активира след кола,и също така ако нося стегнато белъо 8O,излиза ми винаги на едно и също място.

Да и аз има такова чувство за колата, още повече че когато се появи категорично за първи път при мен беше след посещение в козметичен салон след такава процедура...
А за стегнатото бельо - да така е при мен, забравих отдавна стегнатите бельо и дрехи, едно прежулване и съм готова. Уви, и ако се случи претъркване от други дейности (креватни) същата работа...

Това от мен за теб. Извинявам се за късния отговор.

Подготвила съм малка изненада по темата, вече има 2-3 седмици, но нека имам малко свободно време и ще ви го пусна материала...
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*
Re: генитален херпес
« Отговор #97 -: Февруари 09, 2009, 13:48:03 pm »
Здравейте момичета, четох доста по темата, искам да ви питам относно гениталния херпес. Отпреди около 5 годинини на д- то ва мъжа ми се появи нещо, което аз оприличавам на херпес, което  много упорито се появява през известно време. Ходи на кожен лекар, който каза че това били "гъбички" и предписа някакво лечение, което не помогна. Той се отказа от ходене по некомпетентни лекари и опита самолечение с какво ли не, но въпреки всичко "обриват" или херпеса,- каквото е не изчезва. Изчезва, но после почти веднага пак се появява. А се появи след една много сериозна настинка. Представлява група от малки мехурчета, пълни с течност, които явно в последствие се пукат и се образува коричка, след което пада или изчезва и след известно време се появява в близост  до предишното място. Това е при мъжът ми. При мен, не се е появявало подобно нещо, но понякога, преди цикъл, получавам парене и усещане за обрив точно на входа на вл. Видимо няма нищо. Незнам, но все подозирам че имаме "генитален херпес". Въпросите ми са - какво изследване може да потвърди или отхвърли наличието на генитален херпес? И възможно ли е да е това - по описаните симптоми?
Миналата година родих дъщеря си  - 2007 г, по естествен път, каква е вероятноста да съм я заразила и как да установя? СЕга при всеки най - малък обрив по дупето и изтръпвам да не е това?
*
Re: генитален херпес
« Отговор #98 -: Февруари 09, 2009, 14:11:41 pm »
Габи, първо относно дъщеря ти, споко! Ако детето беше пострадало от херпеса при раждането, щеше да проличи почти веднага (периодът е до 20 дни след раждане), последиците са видими и страшнички! След като детето е живо и здраво, всичко е наред!
Това, което описваш на мъжа ти, много прилича на херпес, глутеален херпес. Когато му излиза, трябва да бъдете много внимателни с хигиената, миене на ръце, отделни кърпи... Просто по всякакъв начин трябва да се опитвате да изолирате вероятен пренос на вируса от там на друго място чрез допир...
Лечение - ацикловир крем, но преди това задължително консултация със специалист. (Проф. Дундаров; в много краен случай - кожно-венерическия диспансер)
Изследванията за херпеса, е най-добре да направите във Вирусологията към НЦЗВБ, на бул. Столетов 44 А, посещава се сутрин (ако д-р Божанова се е върнала от чужбина, ще можете да направите и консултацията там; телефоните са дадени по-долу). Там ще обясните за оплакванията си и ще ви пуснат необходимите тестове за антитела...
Заради честотата на появата, на мъжа ти е необходима терапия, и съответно консултация със специалист.
За твоето положение, за да си спокойна и получиш точна преценка (диагноза), прегледът при специалист, точно когато усещаш този дискомфорт, е препоръчителен.
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*
Re: генитален херпес
« Отговор #99 -: Февруари 09, 2009, 15:16:19 pm »
Огняна, много ти благодаря!Най - вече за успокоителните думи за детето. Ще прочета и ще агитирам мъжа ми да отиде на изследвания, и аз също че все отлагам. А каква е разликата между ацикловир, ацикловир- стада и ацикловир актавис и кое най- масово се прилага за профилактика?
« Последна редакция: Февруари 09, 2009, 15:33:37 pm от gabi »
*
Re: генитален херпес
« Отговор #100 -: Февруари 09, 2009, 16:58:19 pm »
Огняна, много ти благодаря!Най - вече за успокоителните думи за детето. Ще прочета и ще агитирам мъжа ми да отиде на изследвания, и аз също че все отлагам. А каква е разликата между ацикловир, ацикловир- стада и ацикловир актавис и кое най- масово се прилага за профилактика?
Ацикловир Stada е по-добър, защото процентът на лекарственото вещество ацикловир в крема е по-високо, 5 %. ПРи другите е с по-ниско съдържание. Stada е производителят, но добавят името към Ацикловир като марка на продукта им. (ама че го написах!)
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: генитален херпес
« Отговор #101 -: Февруари 09, 2009, 18:59:43 pm »
по нагоре съм писала ,че  имах рецидив есента по време на стимулация за процедура и прекратихме .
След което започнах курс за укрепване на имунната система  - доверих се на предписаното от проф Дундаров и д-р Владимиров го подкрепи - един курс Биозин ,след това - две опаковки Саменто /реших че  най -добре ми понася и дори малко и от трета опаковка започнах непосредствено преди стимулацията/.
Нямах рецидив за щастие -и минаха и пункцията и трансфера.
Но бях и много спокойна  по време на всичко и това мисля, че оказа влияние .

Огняна, много ти благодаря!Най - вече за успокоителните думи за детето. Ще прочета и ще агитирам мъжа ми да отиде на изследвания, и аз също че все отлагам. А каква е разликата между ацикловир, ацикловир- стада и ацикловир актавис и кое най- масово се прилага за профилактика?
проф Дундаров предлага един разтвор Пандавир -мисля че само той го продава / от фирмата производител...има контакти/ -лично при мен от преди  години, когато имах рецидиви ,съм го вземала -помагаше като че ли много.Сега пак го предлага -аз  го взех профилактично да  има,но е  по -скъпичък мисля ,че 30-40 лева беше опаковката  .
« Последна редакция: Февруари 09, 2009, 19:05:02 pm от nimika »


*
Re: генитален херпес
« Отговор #102 -: Февруари 13, 2009, 10:57:38 am »
Да пусна обещания материал..., че ако не стане сега няма да стане по-нататък...Ще го пускам на парченца, за свое и ваше улеснение.

Покрай перманентният ми двубой с херпесния вирус тия дни открих на ново топлата вода...
Защо? Впечатление ми направи, че за втора поредна година Коледното меню хич не ми понася. Хапвам си на Бъдни вечер сърмичките, питката, ядки, цитруси... И на Коледа – „нежелан гостени”!
Дадох си сметка, че няма начин, ама наистина няма начин, храненето да не е свързано по някакъв начин с набезите на HSV. Отчетох, и че лятото, когато се бях подложила на полуДюкановата диета – и хапвах предимно белтъчини, зеленчуци и плодове (е вярно наред с имуностимулираща терапия, но пък и сега бях на такава и без диетата не се спасих от набези),  доста се разредиха рецидивите, дори нямаше.
И така, до какво доведе тършуването ми в мрежата тия дни  (благодарна съм на little rabbit за съвет преди години, макар че спрямо това се чувствам гузна, защото нищо не направих по въпроса...) -  че трябва добре да си подбирам храната, и че от кафенце, шоколад, хлебни разни произведения, цитруси,  сама си каня „нежелания гостенин у дома”.  Т.е. трябва ми диетичен режим, с който да си набавям чрез храната достатъчно лизин и да избягвам тези продукти, които съдържат аргинин...(дойдохме си на думата).  Това означава окончателно да се сбогувам с неправилното си хранене, да започна да ям сирене, на което му се мръщя от дете и липсва на трапезата ни, да продължавам с пълна скорост приемането на млечни продукти, да хапвам повече месо, въпреки условията, които успешно ме правят полувегетарианка,  риба, да не избягвам тотално мазнините, да забравя за тестените изделия и, за съжаление, любимите ми ядки...
Но повече подробности по етапно! (За който има нерви да чете :))
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*
Re: генитален херпес
« Отговор #103 -: Февруари 13, 2009, 11:07:19 am »
Защо лизин?!
Установено е, че лизинът е активен срещу херпес вируса „ин витро”, което се дължи на неговата способност да спира метаболизма на аргинин – аминокиселина необходима на херпесния вирус да се възпроизвежда.  По същество аргининът „храни” херпесния вирус, без него той не може да се развива, размножава и да причини симптоми. Лизинът противодейства по естествен път на продукцията на аргинин в тялото. Съгласно клинични изследвания , лизинът може да ограничи активирането на херпесният вирус и неговото възпроизводство.

Ползите му:
-   Лизинът ограничава функционирането на херпесния вирус.
-   Подобрява възможностите на тялото да образува антитела.
-   Участва във възстановителните процеси на кожата и образуването на колаген.
-   Спомага по-бързото преодоляване на рецидив на херпес.
-   Ако се взима редовно и в достатъчно количество, лизинът може с 50 % вероятност да ни предпази от рецидив   

Важно!
Лизинът е есенциална аминокиселина, която не се синтезира в човешкото тяло. Може да се набави с подходящ диетичен/хранителен режим. За тази цел е необходимо да се приемат храни  богати на лизин, но с ниско съдържание на аргинин.
Потребността от лизин за едно денонощие е 3-5 g.

Да подплатя думите си с мнение на специалист:
„Лизинът е известен със способността си да потиска развитието и размножаването на Херпес-Симплекс вируса. Високите дози лизин освен това спомагат за продукцията на антитела, хормони и ензими. При децата, лизинът е необходим за правилния растеж и костно формиране. Тази аминокиселина участва в производството на колаген, във възстановяването на тъканите и в изграждането на мускулните протеини – все важни оздравителни процеси след наранявания и хирургични операции.”
Доц. д-р Байкова от тук
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*
Re: генитален херпес
« Отговор #104 -: Февруари 13, 2009, 11:09:32 am »
Отворих си за n-пореден път книжката „Херпес. Профилактика и лечение”, д-р Александра Василева, от която да призная ама никак не съм доволна. Ниско й е нивото, повече ми прилича на незадоволителна студентска курсова работа или от мен да мине дипломна работа (сега май проект е модерната дума, хи- хи). Там има нещо за лизина, подходящия хранителен режим и една оскъдна табличка, която допълних от информацията за аминокиселинния състав на продуктите от един сайт (ще го дам по-долу), а после пък попаднах на един друг сайт, който само доказа колко глупаво е било сама да си смятам. Но с това ми временно увлечение открих наистина разкошна информация (и този сайт, също ще го посоча).
Ето продуктите, с които трябва да се стремим да се храним- естествено и тези, които трябва да избягваме.  Но първо да поясня. При подбора на продукти, които трябва да се съдържат в един такъв диетичен режим срещу херпеса се гледа какво е съотношението на лизин към аргинин, тъй като продуктите не съдържат само едното или другото.  На нас са ни полезни тези продукти, чието съотношение лизин към аргинин е високо, т.е. лизинът е в няколко пъти повече от аргинина.
Прилагам списъка.
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*
Re: генитален херпес
« Отговор #105 -: Февруари 13, 2009, 11:15:01 am »
Полезните храни

В низходящ ред, от високо към ниско, спрямо съотношението лизин:аргинин.

++ Продукти, които съдържат много повече лизин

маргарин, обикновено кисело мляко, плодово кисело мляко, плодово кисело мляко обезмаслено, обикновено кисело мляко обезмаслено, обикновено кисело мляко нискомаслено (3-2,95)

швейцарско сирене, сирене едам, сирене гауда, сирене рокфор (2,78-2,6)

папая 2,53, цвекло 2,4

сирене пармезан 2,5, козе мляко 2,4, сирене от Лимбург 2,399, масло 2,25,

айрян, шербет, чисто небито мляко подсладено, нискомаслено сухо мляко, обезмаслено мляко 2 %, сухо мляко, сладолед, обезмаслено мляко на прах, замразено мляко, сладолед маслен ( 2,19-2,18)

манго,  кайсия , ябълки, сушени круши (2,15- 2)

сметана за кафе, кафе с мляко* 2,13

киселица, лапат - 2

зимно къдраво зеле** - 8

+ Продукти с положително съотношение към лизина

Сушени ябълки, круши, сушени кайсии, смокини (сушени и пресни), авокадо,  1,77-1,5

калкан, атлантическа сьомга, риба меч, аншуа, змиорка, бяла риба, кефал, лефер, шаран, щука, треска, скумрия, риба тон, пушена розова сьомга, акула, херинга, костур, (1,5)

червени домати, ряпа, доматен сок -1,5

соеви кълнове – 1,45

говеждо месо филе, телешки бут, свински бут, пилешко бутче, пилешка плешка, свинско филе, свинско филе от ребрената дъга, телешка плешка, телешко месо от подбедрицата, телешко месо от рамената кост, телешко филе, фазан, дроб, шунка,  пуешки бут, пуешки гърди, пуешки плешки, птичи дреболии (без воденички), супи с телешко или птиче месо, наденици (1,4-1,2)

 гъши яйца 1,2

ананас, пъпеш „Медена роса”,  сливи, праскови,  -1,37-1,2

целина, черен боб, зелен фасул, небелени картофи, червено кафяви картофи, сладки картофи (1,3-1,05)

бирена мая



За да се храним подходящо за организма ни и го наситим с необходимата му аминокиселина лизин, е добре да обогатим менюто си с продукти от тази група. Естествено, колкото по-високо е числото на положителното съотношение лизин:аргинин, толкова повече продуктът има „лечебен ефект” за нас. Продуктите са разнообразни, така че едва ли ще ни писне яденето им, има от всичко: предимно мляко, много сирене, плодове, риба, месо :). Е, малко е неприятно, че част от сирената, папаята и мангото ще са ни прескъпи, но всяко зло за добро, тъкмо ще са ни за деликатес! :) Предполагам, че в полезните влизат и нашите сирена и кашкавал, както и изварата, но просто нямо кой да ги тества за количеството лизин, което съдържат ;). Проблем виждам в това, че са малко зеленчуците, грубо казано едни домати и една ряпа (но поне имаме за салатка и зиме и лете; **и не ме питайте за това къдраво зимно зеле, въобще си нямам на идея кое е?!, неговият „индекс” е най-висок, но го намерих при собствено пресмятане от таблици, така че не сме застраховани от грешка специално при него) и само боб от варивата... Но какво пък ще се чувстваме като аристократки от френския двор ;)... И не по-малко важно, ще се отрази добре и на фигурата ни, така че илюстрацията ще е пълна!
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*
Re: генитален херпес
« Отговор #106 -: Февруари 13, 2009, 11:17:40 am »
Неутралните продукти

Продукти, в които съотношението лизин:аргинин е равно или почти равно

~ маруля, салата, карфиол, спанак,  аспержи, китайско зеле,
~ гуава, банани, диня пъпеш „Канталуп”,
~стриди, миди;
~ пуешки яйца, кокоши яйца

=праз лук, тиква, цикория
= вегетариански зеленчукови супи, майонеза,
 
~-ягоди*** (~ с мин. полза към лизина)



Тези продукти са един вид неутрални за нас, нито ни вредят, но не са ни и полезни в „диетата срещу херпесните заболявания”.  Който ги обича нека си ги хапва, без да се притеснява, че може да предизвика „нежелания гостенин”. Тази графа ни е полезна и с това, че научаваме кои продукти от „неподходящите” с кои можем да заменим при приготвяне на хранана ни, избирайки по-малкото зло. Например, вместо с лук, можем да готвим с праз лук; да предпочитаме салати от маруля и домат, вместо с краставица...

(*** моля, имайте предвид, че ягодите ми излизат с различно съотношение, на едно място с малко повече лизин, на друго обратното, но мисля че мястото им все пак е в тази група, а гарнирани със сметана или мляко направо ги качва в горната :))
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*
Re: генитален херпес
« Отговор #107 -: Февруари 13, 2009, 11:22:51 am »
Продуктите, които ни вредят

Х - Продукти, които съдържат повече аргинин отколкото лизин

(списъкът се променя в низходящ ред от високо съотношение аргинин:лизин към по- ниско, или най-вредните са първи)


Ядки, семки и семена(орех, лешник, сусам, бадем, фъстък, тиквени семки, кестен, кашу, шам-фъстък) (уви!)

сок от портокал, мандарина, грейпфрут,

бяло и червено грозде,

боровинки, къпини,  бъз

лук, зелен лук, чесън,

бял или кафяв дълго, дребно или среднозърнест ориз – т.е. никакъв ориз!, царевица, овесени ядки, кълнове от пшеница, трици, рожкови;

леща;

гъби****, бкюкселско зеле, зелен грах, обикновено бяло или червено зеле, брюкселско зеле, краставица, моркови, жълти, зелени или червени сладки чушки, патладжан, репички, броколи

киви, грейпфрут, мандарини, портокал, кокос

пилешки воденички,
 
жълтък,

раци, скариди

класик маслини,

желатин,

шоколад,

кофеин,

мултивитамини, протеинови шейкове, съдържащи аргинин



Не е казано, че тези продукти са абсолютно забранени. Те могат да присъстват в менюто ни, още повече, че съдържат други хранителни вещества, които са необходими на човешкия организъм. Но трябва да ги редуцираме, да са само част/ допълнение/ гарнитура към менюто. Хубаво е в менюто си да ги съчетаваме с продукти, които съдържат много повече лизин, така ще балансираме, дори неутрализираме количеството аргинин без да „излизаме” от диетата. Например, кафето се пие с много мляко или сметана, какаото с мляко, баницата да е с много сирене и много малко кори поднесена с кисело мляко ;)...
И все пак, не прекалявайте с тях!

Сега предполагам ви се е изяснило какво имах предвид Коледното меню и неправилното хранене, когато поемаш само храни, които ти вредят и се храниш по принцип предимно с тестени изделия не можеш да очакваш да си здрав, нали... А на Бъдни вечер можем отново да спазваме традицията, но като наблегнем на ошава, ябълките, хапнем бобец, подбрано зеле, можем да си направим супичка от лапат или киселица... и така :)

(****По отношение на гъбите, може би при различните видове гъби съотношението лизин:аргинин се мени)
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*
Re: генитален херпес
« Отговор #108 -: Февруари 13, 2009, 11:28:30 am »
Една друга диета

Ниско кисела и високо алкална диета също помагала...

– продуктите, които трябва да се редуцират според тази диета са тези с  високо кисело съдържание. Това са: лакомства, говеждо, хляб, захар, газирани напитки, зърнени храни, шоколад, тютюн, нишестен крем, натурални сокове със захар, агнешко, еленско,  риба, брашно, желе, ликьор, бели спагети, кейкове и други тестени изделия от бяло брашно, свинско, сол, черен чай, бял хляб, грозде, пълнозърнени храни, вино, подсладено кисело мляко, цитрусови плодове, домати, кола...

-   Подходящите продукти са: Лимони, диня, пъпеш, люти чушки, кервиз, магданоз, водорасли, пореч, аспержи, смокини, келп, манго, пъпеш, папая, сладко грозде, стафиди, плодови сокове, киви, сладки круши, ананас, сливи, зеленчукови сокове... (Лимоновия сок се препоръчва за подобряване състава на други храни като основна подправка.)


Толкова за сега. Остана още малко, но ще ви го пусна по-късно...
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
Re: генитален херпес
« Отговор #109 -: Февруари 13, 2009, 17:31:01 pm »
Оги, огромни благодарности за положения труд!  :youwoman:
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: генитален херпес
« Отговор #110 -: Февруари 13, 2009, 18:40:51 pm »
ognyana - не  веднъж съм казвала, че си злато-ти сама го потвърждаваш отново !!!
Благодарим най -сърдечно за  всичко  по -горе!!!
Тепърва ще чета и асимилирам-цял труд бе момиче -питай за свободно място в Катеда Вирусология-ще имаш препоръки от нас!!!


С ядките  хич не ми харесва положението-аз също ги обожавам във всичките им видове -сурови с  медец -слабост са ми .
Иначе  на мляко и сирене яко наблягам  -сред любимите ми неща са.
Само с тестените неща  как ще се справям незнам.


Навярно  ще ми възникнат куп въпроси ,след като поне няколко пъти прочета весичко.
Ами благодаря  още веднъж!!!



*
Re: генитален херпес
« Отговор #111 -: Февруари 22, 2009, 23:04:36 pm »
ognyana, беzкрайно съм ти благодарна zа положения труд.  :youwoman:


Сега като се zамисля и аz от както съм на дюканската диета появата на херпеса мноооого се раzреди да не кажа, че не се е появявал.  :wink:

Имамедин въпрос, моята началничка ми препоръча да се мажа с масло от чаено дърво веднага Щом усетя, че се появява херпесът. Веднъж вече пробвах и наистина ми помогна (или аz си въобраzявам ). В гугъл успях да намеря ето това. http://www.analytica-bg.com/dietary-food-additive-essential-oils/useful/tea/

Кажете вие имате ли някаква информация?
*
Re: генитален херпес
« Отговор #112 -: Март 20, 2009, 19:01:05 pm »
Благодаря за съвета ognyana!Не знам кам кого да се допитам вече,не виждам нищо по-различно от това което съм пила.За сега си продържавам с CORIOLUS И SAMENTO.ognyana,чела съм много твои мнения и препоръки и виждам че и ти се бориш с гадния генитален херпес-аз също си го имам.Излиза винаги преди М или по време на М,може би тогава ми пада имунитета.Та страхливо искам да споделя,че този месец го няма!Дали тези добавки са ми помогнали не знам,но за мен това е чудо!!!!!До сега съм пила какво ли не,то не беше ISOPRINOSIN,VALTREX,ACIC,ACYCLOVIR ....

Цитирам този постинг тук, защото смятам, че е важно...

Да, и аз съм на заключение, че нито Ацикловир таблетки, нито Изопринозинът ми помагат.
Засега, като че ли най-доволна оставам от Биозина. Но пия едва втора опаковка, така че е рано да се прави окончателен извод.
Саменто съм пила 2 опаковки, но не мога да кажа за него нищо. Ще трябва повече пиене, очевидно. Засега избирам Биозина, той е два пъти по-евтин.
За CORIOLUS, дори не съм чувала. Така че, ако можеш да ни дадеш повече информация, например за съставките му, цена и пр. ще съм благодарна :)
И нека не забравяме, че е от значение всеки да намери точния продукт (имуномодулатор) за себе си! Това, което действа по-ефективно на мен, при друг може да не даде такъв резултат.
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
Re: генитален херпес
« Отговор #113 -: Март 21, 2009, 13:20:48 pm »
Няма много информация за тази добавка.www.mldtrading-bg.com/index.php?objid=98  .Струва около 45лв.       
*
Re: генитален херпес
« Отговор #114 -: Април 20, 2009, 22:16:51 pm »
Здравейте,момичета!От доста време следя тази тема и най-после се реших да пиша.И на мен преди 2 години ми се появи генитален херпес.Ходих на гинеколог,който ми предписа антибиотик в продължение на 5 дни и ми каза,че нямало никакво мазило срещу това чудо.Приятелка ми каза да се мажа с ацикловир стада.За мое съжаление всеки месец преди или след цикъл отново ми се появяваше.Отидох на кожен лекар,който ми обясни,че в резултат на дългата употреба на антибиотици имунната ми система е отслабнала и е необходимо да пия имунобор зада спре появата на херпеса.Освен това ми изписа ГЕНТАМИЦИН АКТАВИС КРЕМ,който бил по-добър и по-подходящ от ацикловир стада.След три месечна употреба на имунобор херпеса спря да ми се появява само за два месеца и после пак наново.Сега продължавам да се мажа с гентамицина,но си взех за подсилване на имунитета центрум с лутеин.
*
Re: генитален херпес
« Отговор #115 -: Април 21, 2009, 02:40:55 am »
6o6i,аз доколкото знам, вирус с антибиотик не се бори.Тоя гентамицин може и да не го ползваш, поне според прочетеното до тук трябва да си на ясно.Ползвай Ацикловир стада и си подсилвай имунната защита.Нямам опит, но следя темата /то кое ли не следя вече/.Прочети какво са писали Огняна и Нимика.Ще ти бъде полезно.....А и да не забравя.Консултирай се и с друг доктор, и ако пак ти изпише антибиотик...просто не знам.
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: генитален херпес
« Отговор #116 -: Април 23, 2009, 14:23:46 pm »
bobi ,съжалявам ,че се присъединяваш към нашата група -то никак не върви  да ти кажа "добре дошла "

Ако имаш възможност посети проф Дундаров-специалист в точно тази област е.

Трябва да се насочиш   към укрепване на имунната система -прочела си предполагам какво е ни препоръчвано  и какво сме опитвали - май  дотук с  най -много гласове   е  Биозина  :wink:

Успех и пиши.


*
Re: генитален херпес
« Отговор #117 -: Април 23, 2009, 18:31:10 pm »
С гентамицин херпес не се лекува!
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*
Re: генитален херпес
« Отговор #118 -: Април 24, 2009, 02:13:26 am »
Благодаря ви момичета за съветите.Знаете ли дали центрума помага за засилване на имунитета?А що се отнася до Гентамицина крем съм доволна от него.Мажа се с него в продължение на 5 дни, по няколко пъти на ден и херпеса изчезва,но за съжаление следващия месец пак се появява.Този гентамицин ми го изписа еин кожен лекар,който ми каза,че ацикловира бил по скоро за херпес на устата, а заениталния херпес бил подходящ този гентамицин.Но незнам до колко е така.Зимата си бях взела гъба Комбуджа за пиене на някаква немска фирма, която била за засилване на имунната система и в интерес на истината трите месеца през които я пиех това чудо не ми се беше появявало.Между другото някъде около три години пих антибиотици,в резултат на които доста ми отслабна имунната система и херпеса се появи.
   
*
Re: генитален херпес
« Отговор #119 -: Април 28, 2009, 01:57:26 am »
6o6i, ми то херпесът с или без лекарство ще си мине за 5-7 дни, когато е рецидив. А лекарят ти ще трябва да си актуализира справките. Точно ацикловир стада е този, който е и за лабиален и за генитален херпес. Затова знаещите лекари наблягат на "стада" при изписването на ацикловир. Пише го на опаковката.
Витамините са си витамини. Имуностимулаторите и имуномодулаторите са съвсем друго нещо.
Можеш, ако искаш да дадеш повече инфо за тази гъба и как точно ти е повлияла.
Вредата на антибиотиците и връзката му със спада на имунната система и изявата на херпес, са ясни, така е.
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*
Re: генитален херпес
« Отговор #120 -: Април 29, 2009, 14:49:31 pm »
Много си права Оgnyana.Вкъщи имам и ацикловир стада и гентамицин направих си труда да прочета листовките и наистина за ацикловира пише,че е за генитален и лабилен херпес,докато за гентамицина освен всичко друго пише и,че е за херпесни инфекции.Смятам да послушам съветите ти и да започна да се мажа с ацикловира,който очевадно е много по-добър.Относно гъбата тя се казва Комбуджа и е имуностимулатор,има и още една гъба Шийтаке.В момента не се сещам за името на фирмата,която е немска,но като напишеш в гугала гъба Комбуджа ти излизат всички подробности за нея,както и фирмата и можеш да си я поръчаш по интернет.Искам само да поясня,че трябва да се пие минимум 2 месеца зада има резултат.
*
Re: генитален херпес
« Отговор #121 -: Април 30, 2009, 01:37:09 am »
И аз съм в отбора. След повече от 9 месеца рецидиви по 2 пъти в месеца - около овулация и преди цикъл, сега се е кротнало чудото от 2 месеца. Ама пих антибиотик след цветна снимка и сега, за да не ми е скучно си имам гъбички....

Пих 3 месеца Ацикловир по 10 дена в началото на всеки месец,1 месец изипренозин по схема,  после конски дози Валцикловир по 100 лв. кутийката за месец. Съвет: ако приемате дълго тия две неща, пускайте си на 2-3 месеца чернодробни ензими - АСАТ, АЛАТ. Полза - нулева.
Сега изкарах 3 месечен курс Изипренозин 2 по 2, след първия месец, започна да се появява само преди цикъл и да се скъсява времето за оздравяване. В от средата на третия месец не съм имала. Първите 6 месеца практически не оздравяваше до следващия път. Аз никога не съм имала мехури, само червени петна и сърбят, не щипят, не болят. Няма да ви казвам колко време ме лекуваха за гъбички преди да ми каже свестен лекар какво е. Като спрат да са червени, се покриват с люспи като лишей и стоят така, като се измия или се потърка в бельото, пак сърби, макар и да не изглежда червено и възпалено.

След дългия курс Изипренозин ми препоръчаха и подържащ до забременяване, по няколко хапчета седмично, но спрях да го пия, не ме питайте защо. Оправдавам се, че нямам рецепта и няма кой да ми даде. Ще взема да го почна, винаги мога да спра при положителен тест.

Успех на всички, трудна работа е това. Чесно иде ми да го убия тоя, който ми лепна това нещо. Ама тъй като мъжът ми не е заразен, явно аз съм се заразила поне преди 10 години и съм нямала изяви до скоро. Ама пък се успокоявам, че е добре поне че знам. Представяте ли си да разберете след като сте родили нормално и да сте имали херпес. Ужас!
*
Re: генитален херпес
« Отговор #122 -: Април 30, 2009, 11:46:54 am »
Искам да внеса едно необходимо според мен уточнение, за да не тръгне някой да се лекува не с това, което трябва.
Гентамицинът (както и някои други антибиотици, в чиито листовки се среща думата херпеси) НЕ СЕ ИЗПОЛЗВА ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА ХЕРПЕС! Гентамицинът може да се изпише, когато има инфекция или възпаление на рана от херпес.
Знаем че херпесната рана е последният стадии на проявата на херпес. Херпесът е най-опасен по време на образуването на мехурите с течност и преди това, т.е. тогава е силно заразен. Херпесът се лекува още при зачервяването и мравучкането на кожата, за да се предотврати изявата му, образуването на мехури и разпространението му на по-голяма площ на кожата.
Така че ще помоля преди да изнасяте информация тук да разберете вярно за какво точно ви се изписва дадено лекарство (Питайте ЗАЩО, ЗА КАКВО лекарят ви изписва конкретното лекарство.).
Все пак тук целта ни е да си помогнем, а не да се обръкваме и да си вредим!
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*
Re: генитален херпес
« Отговор #123 -: Май 01, 2009, 00:14:36 am »
Здравейте и от мен! При мен е много сложно: мисля, че преди около 10 г. започна с генитален херпес, но не съм сигурна. Бях много невежа.Сега от около 7 г. тази гад или може би е друг вид херпес, май се нарича лабиален? започна да избива на дупето - на дясната буза. Първо винаги излизаше на едно и също място, а сега все повече се разпространява. Наблюденията ми, незнам дали е вярно, че при мен има ли съставка ацикловир, независмо от производителя се влошават нещата. Вялно е, че на това място го разчесвам от бельо, дънки... колкото и да се старая да не го пипам, просто мисля че на мен ми става по зле от ацикловира. Напоследък не го мажа с нищо- а и никога не съм се лекувала освен чрез мехлем. Става все по-голяма площ, и бая скъпо ми излизат тубичките, а и с мазане го влача над 10 дни. При стресова ситуация просто си знам - до няколко дни ще цъфна. Преди два месеца ме оперираха от извънматочна - след направено първо едно абразио. Преди да ме упоят не си намирах място на операционната маса от сърбеж, а мозъка ми се беше сварил вече от нерви и страх. Ясно е, че се отключи в болницата - лежане за задържане, кюртаж, лапаро - останах без една тръба, но дали е било причина за извънматочната - съмнявам се. Предстои ми май ин витро. За секциото отдавна съм се примирила, но така ме стреснахте за ин витрото. Много писах май. Извинете :oops:
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."
*
Re: генитален херпес
« Отговор #124 -: Май 01, 2009, 00:21:46 am »
лабиален херпес - херпес на устата
генитален херпес - херпес по гениталиите
глутеален херпес - херпес на дупето

Извънматочната не може да се дължи на херпеса. Най-вероятно е вследствие на друга някаква инфекция.
Не мога да помогна как би могла да се лекуваш за глутеалния херпес. Бих ти препоръчала консултация с проф. Дундаров. Координати има по-долу.
Не разбирам с какво сме те стреснали за инвитрото?
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*
Re: генитален херпес
« Отговор #125 -: Май 01, 2009, 00:57:26 am »
Мила, благодаря ти за отговора! Аз вече съм си стресната по презумция. Исках да кажа, че след тия 3.5г. и вече без една тръба, се стреснах, че тъкмо ще тръгнем да го павим и херпеса ще избие, а доколкото разбрах това може да го отложи. Фактите са и, че аз септември ще направя 35 г., а мъжа ми вече навърши 55. Просто всеки месец отлагане ме стряска. Благодаря ти!
П.п. На дупето имам предвид на кожата, би могло да е и на ръката. Пак ли така се нарича и едно и също лечение ли се предприема? Много ти благодаря, че ми отговори В резултати от кръвен тест пише - рецидивиращ херпес - 120????!!! Можеш ли да ми кажеш какъв вид е?
« Последна редакция: Май 01, 2009, 00:59:19 am от anmar »
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."
*
Re: генитален херпес
« Отговор #126 -: Май 02, 2009, 17:06:40 pm »
Здравей,Аnmar!На мен също ми предстои лапаро,зада ми прекъснат едната тръба и евентуално да отпушат другата.Оказа се ,че от доста години едната ми тръба е напълно запушена а другата частично,но въпреки това забременявах три пъти,но за съжаление и трите пъти неуспях да го износя.Сигурна ли си ,че ин витрото е единствения изход.Аз също се бях подготвила да ходя на инвитро,но д-р Бойчев ме отказа.Каза,че е рано за ин витро то е най-краен вариант.
*
Re: генитален херпес
« Отговор #127 -: Май 03, 2009, 01:01:51 am »
На дупето имам предвид на кожата, би могло да е и на ръката. Пак ли така се нарича и едно и също лечение ли се предприема? Много ти благодаря, че ми отговори В резултати от кръвен тест пише - рецидивиращ херпес - 120????!!! Можеш ли да ми кажеш какъв вид е?
Когато излиза на кожата на дупето се нарича глутеален. Ако обаче излезе на кожата на ръката или пръстите на ръцете е с друго име. Не е необходимо да се знаят всички имена...
Лечението общо взето е едно и също, ацикловир (зовиракс, има и други имена в зависимост под каква марка се произвежда лекарството)
За такива резултати не съм чувала. Обикновено се изследват "старите" IgG антитела, т.е. тези, които показват, че организмът се е срещнал някога с херпес вируса, и "новите/младите" IgM антитела, които говорят за прясно изкарана инфекция/скорошно заразяване с херпесния вирус. Изследването може да се направи за различни видове херпес, Херпес Симплекс 1 тип (лабиален, на устата), Херпес Симплекс 2 тип (генитален) и др. видове. Резултатите се интерпретират за конкретните показатели.
Ако искаш препиши точно текста (името и числата) от листа на изследването ти.

При теб обаче е важно да се знае точно каква е била причината за извънматочната бременност! Както и да се знае състоянието на останалата тръба! Надявам се, че посещаваш компетентен акушер-гинеколог, ако не, ориентирай се към такъв. Бих те посъветвала да отидеш направо в клиника по стерилитет. Там знаят какво да правят.
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*
Re: генитален херпес
« Отговор #128 -: Май 03, 2009, 01:35:28 am »
Извинявам се на всички ако съм ви подвела по някакъв начин.Не е умишлено.Просто на мен това ми изписа един кожен лекар и аз с това си се мажех,ама май изобщо не е трябвало.Благодарение на вас и най-вече на Ognyana разбрах каква грешка съм допуснала и си купих ацикловир стада.Можете ли да ме насочите къде мога да си направя този кръвен тест,за който говорите?Мога ли да се изследвам някъде във Варна?
*
Re: генитален херпес
« Отговор #129 -: Май 03, 2009, 22:27:13 pm »
Във Варна херпес симплекс тип 2, IgM и IgG правят в Лаборексперс и в лаборатория Надежда. На първото място стават за седмица, на второто за 1 ден. Може и другаде да правят, но аз не съм ходила. В Надежда е по- ефтино - броя е 18 лв, вземането на кръв 3 лв.

А на някой от вас случвало ли му се е IgG да е отицателно след проведено лечение? Последните ми резултати бяха отрицателни за хронична инфекция и лекарите ми твърдят, че е възможно.
*
Re: генитален херпес
« Отговор #130 -: Май 08, 2009, 12:59:14 pm »
Здравейте момичета,и аз се присъединявам към "клуба".За съжаление от добри "доктори" аз не се лекувах известен период.2 год. се влачих с тая гад-херпеса ,а лекарите твърдяха за гъбична инфекция.Накрая вече се разбра,но аз го имах всеки месец преди цикъл или след него.Пих изопринозин,но само 1 мес. не се появи и после пак на ново.Бях при професора миналия октомври и той ми даде този напечатан материал,показах го на гинеколога ми и той го отрече като остаряла информация.Смених си гинеколога, и сегашния ми изписва само Изопринозин.Много полезна информация прочетох тук и мисля да посетя пак професора за консултация. :ask:                 
Благодаря на всички.
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: генитален херпес
« Отговор #131 -: Май 08, 2009, 14:22:55 pm »
feq,може да си имала и гъбична инфекция -те нещата много добре корелират -мисля ,че по- назад имаше писано по въпроса.Опитай  с останалите изброени  видове  средства за стимулиране на имунната система .

За съжаление  гинеколозите и останалите лекари ,които разбират от този проблем ,са много малко .Въобще информацията и  компетентното мнение са много оскъдни.
Гинеколога ти кое точно от материала отрече?

За опити за лечение  с хомеопатия  никой не е споделял  или не е опитвал .Аз първоначално бях решила да се възползвам,но в последствие така и не посетих хомеопат.Интересно в тази насока  какви са мненията?
« Последна редакция: Май 08, 2009, 14:27:34 pm от nimika »


*
Re: генитален херпес
« Отговор #132 -: Май 12, 2009, 18:08:30 pm »
ами за съжаление не е гъбична инфекция,направих си изследвания.Аз искам да имам второ дете и така почнах преди година,но не мога да овладея проклетия херпес.Всеки месец преди или след цикъл е на лице.Гинекологът ми каза,че трябва да не ми се появява поне 3 мес. за да забременея,но аз се чудя вече дали ще стане.Колкото до това за нещата от Дундаров гинеколога ми каза,че тази информация като цяло била стара.Не било добре да пия Ацикловир таблетки,само да се мажа...ох и аз не знам вече.Извинявайте за дългото писане
« Последна редакция: Май 12, 2009, 18:11:17 pm от feq »
*
Re: генитален херпес
« Отговор #133 -: Май 12, 2009, 21:59:25 pm »
проф. Дундаров обикновено не изписва таблетки ацикловир, а само крема на Стада.За рецидивиращ генитален херпес, въобще. Напротив, той категорично съветва да се избягва употребата на таблетките извън животозастрашаващите случаи. Професорът изписва имуномоделиращи средства. А много малко от съвременните ни лекари разбират от вирусология просто, няма и кой да им я преподава. Така че внимателно с такива твърдения! Професорът е още деен и актуализира познанията си, а това което притежава като опит и прочети, е без коментар.
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*
Re: генитален херпес
« Отговор #134 -: Май 13, 2009, 12:15:18 pm »
така е ognyana,там в материала пише ,че ако не дай си боже детето има херпесно заболяване се влива Ацикловир-това го отрича гинеколога-както и вземането от мен на такива таблетки.Аз неправилно съм се изразила.Не Дундаров ми е изписал Ацикловир,той само ми каза за имуностимуланти.Незнам до колко е вярно изобщо за таблетките ацикловир,че помагат.
*
Re: генитален херпес
« Отговор #135 -: Май 13, 2009, 19:37:34 pm »
:))
И аз не знам. На мен не ми помогнаха. Процентът на успеваемост на терапия при тях е предимно при начални симптоми при първа изява на херпес. После... За гениталния варираше май около 50-60 %, което е адски незадоволително. Същият успех може да се постигне с имуномодулатори, които са много по-безвредни.
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*
Re: генитален херпес
« Отговор #136 -: Май 14, 2009, 11:55:57 am »
Здравейте,
искам да попитам някой пробвал ли е да пие пчелен прашец?
Моя позната каза,че така си е повишила имунитета.Дали пък няма да ни помогне и на нас?
Аз мисля да започна да пия и ще ви пиша.Казаха ми ,че поне месец се пие.Дано излъжем тая "гад" и не се появява,че искам едно сладурче. :bori_016:
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: генитален херпес
« Отговор #137 -: Май 14, 2009, 12:03:50 pm »
feq -прочети ето тук :
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=31230.0

Всичко свързано с природосъобразния и здравословен начин на хранене   има значение.
« Последна редакция: Май 14, 2009, 12:06:02 pm от nimika »


Re: генитален херпес
« Отговор #138 -: Май 19, 2009, 23:04:25 pm »
Здравейте! Аз май съм късметлийка засега...при мен блистерите са доста малки,обикножено ми излиза по едно мехур4е,което се пука още с появяването и после е болезнено около 5,6 дни,стои като протрито и дори не може да се види. Сега съм на 28, но си спомням, че такива неща ми излизат от 13-годишна(още преди да имам сексуални контакти). Ходила съм на лекаp няколко пъти по този повод и са ми казвали,че това е протъркано от тесни дънки...бла бла бла..Живея в Англия и пред месец си направих тест. Докторката беше сигурна, че това не е херпес, но резултатът от теста беше положителен. Прочетох всичките ви коментари по темата и мисля, че са много полезни. Утре имам консултация, да видим англиискте доктори дали имат нещо ефикасно или са по-зле от българските. Аз засега ще започна да пия Цитросепт. Купувам си го на мноооого добра цена от тук http://citrosept.co.uk/ Много ми е обезнадеждаващо като знам, че няма лек за тоя херпес. Май ще трябва да започна да го обичам и дано да се разбираме..успех на всички! Ще споделя какво са ми предписали.
*
Re: генитален херпес
« Отговор #139 -: Май 20, 2009, 11:21:58 am »
много ти благодаря nimika,много полезна информация :balk_602:
Re: генитален херпес
« Отговор #140 -: Май 21, 2009, 06:08:09 am »
За пореден път се убеждавам, че лекарите в Англия са много зашеметени...в час са само за прогнозата за времето..Този форум ми е много по-полезен от консултацията с лекар. Дори не ми препоръчаха нещо за имунната система..разочарована съм. Много благодаря на всички, които споделят мнения, изключително са полезни.
*

    cveti2

Re: генитален херпес
« Отговор #141 -: Юни 22, 2009, 16:58:29 pm »
Преди около 2 месеца ми поставиха диагноза херпес симплекс. Вече втори месец нищо не ми е излизало. Генеколожката ми прави някакво биологиючно изследване и каза че не излиза хепрес на него. Незнам вече имам ли нямам ли? Как мога да разбера със сигурност?
*
Re: генитален херпес
« Отговор #142 -: Юни 23, 2009, 20:58:04 pm »
ИмаШ. Щом веднъж се "среЩнеШ" с вируса Ще си го новиШ цял живот. Но е въzможно да се появява по рядко, отколкото при други. Най често иzлиzа при отслабване на имунната система или преди настъпване на менструалното кървене при жената. Няма лечение, можеШ единствено да подсилиШ органиzма си.
ВсъЩност в таzи тема има много полеzна информация, някои момичета са вложили много време zа това. Прочети я цялата.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: генитален херпес
« Отговор #143 -: Юни 24, 2009, 08:08:20 am »
Преди около 2 месеца ми поставиха диагноза херпес симплекс. Вече втори месец нищо не ми е излизало. Генеколожката ми прави някакво биологиючно изследване и каза че не излиза хепрес на него. Незнам вече имам ли нямам ли? Как мога да разбера със сигурност?
Едното от двете вероятно е грешно, но въпросът е кое.  Един и същи лекар ли ги прави, как те диагностицираха ( чрез иследване или на външен вид) и какво е това биологично изследване дето ти го е нарпавила и е казало, че нямаш?

Б.


  
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: генитален херпес
« Отговор #144 -: Юни 24, 2009, 22:42:49 pm »
Преди около 2 месеца ми поставиха диагноза херпес симплекс. Вече втори месец нищо не ми е излизало. Генеколожката ми прави някакво биологиючно изследване и каза че не излиза хепрес на него. Незнам вече имам ли нямам ли? Как мога да разбера със сигурност?

http://www.ncipd.org/index.php?page=2
Обаждаш се тук -в лабораторията на "Ген. Столетов" ,казваш за какво имаш съмнения  и  за какво би желала да се изследваш-ще те упътят  какво точно е нужно да направиш.

Минала съм по този път -много време отне на лекарите докато разберем херпес ли  е или не.През разни кожно-диспансери и такива кабинети ме изследваха за всевъзможни други неща и ми предписваха съвсем ненужни за целта мехлеми и мазила.
Успех.
Ако се окаже ,че имаш херпес-   по -напред сме писали за това  - направи консултация  с  проф .Дундаров.


*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: генитален херпес
« Отговор #145 -: Юли 03, 2009, 12:23:12 pm »
Само за статистиката - незнайно / поне за мен /от какво и как  имах рецидив тези дни .С нищо не го мазах  и третитрах -за няколко дни сам си отшумя.

Въпроса е ,че така  и не мога да разбера причината или нещото ,което провокира появата му.Ама ,ако можех ,ехе...


*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: генитален херпес
« Отговор #146 -: Юли 04, 2009, 09:00:04 am »
Въпроса е ,че така  и не мога да разбера причината или нещото ,което провокира появата му.Ама ,ако можех ,ехе...
То ако беше толкова просто, лекарите отадвна да са научили от какво да съветват да се пазиш. Мислят, че е свързано с отслабване на имунната система ( настинка примерно или нервно напрежение), но понякога си се появява и без някаква видима причина.
За другият херпес ( този, който излиза на устата), вторият ми баща имаше и винаги му излизаше като отиде на ски примерно. След като замина за САЩ и му изчезна и над 10 години въобще не се беше проявявал. Дали е от смяната на климата или някакъв друг фактор никой не знае, но той вярваше, че е свързано с нервите, защото същото се случи и с аритмията му. Има логика, защото е доказано, че това намалява имунната система, ама знае ли човек.

Б.


  
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: генитален херпес
« Отговор #147 -: Юли 11, 2009, 13:09:40 pm »
Само информативно да напиша -провела съм среща с имунолог  -д-р Викентиева  ,назначени са ми имунологични изследвания /които така или иначе са нужни  заради АРТ процедура/ ,като специално сме разговаряли  за проблема с херпеса .
Д-р Викентиева подкрепя предписаното от проф.Дундаров /биозин,саменто,изопринозин  ,за което по-назад в темата писах/ ,като според нейното мнение изключително добър препарат е изопринозина,но подходящата схема ще ми назначи ,когато излезе резултата от изследванията .Това ще е след няколко дни и ще пиша пак.В смисъл ,че индивидуалната доза се определя най-точно след имунологични изследвания ,показващи точното състояние на организма ми.
Когато разбра ,че съм и с хашимото ,тя искаше евентуално да види с-стите и на МАТ /ТАТ /антителата/,но аз нямах,т.к съм ги изследвала само в началото ,а сега следя само ТСХ .


*
Re: генитален херпес
« Отговор #148 -: Юли 11, 2009, 14:07:22 pm »
Нимика, и личното тегло :)
На мен декември ми назначиха подобна терапия, с продължителост 40 дни. Схемата ми започваше от 6 таблетки до 2 таблетки на ден. НО! Първа красота - още на втората седмица пак ме изби чудото; втора красота - на третата седмица лекарството ме удари в ставите. Установих, че ставите винаги ме болят, когато пия изопринозин.
Срещнах информация, че изопринозинът не е подходящ при Хашимото, въобще при автоимунни заболявания интерфероните не били подходяща терапия, а изопринозинът стимулира интерфероните или нещо такова. Нимика, попитай лекарката дали има такава връзка... Утешихте - няма що :(, но по-добре да се знаят нещата предварително... Засега ми е ясно, че гадният херпес ще ме надживее ;)
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*
Re: генитален херпес
« Отговор #149 -: Юли 11, 2009, 14:15:59 pm »
Момичета, аз в момента пия изопринозин по схема. И на мен на 10-я ден ми изби чудото, наречено херпес. Излиза ми на кожата на дясната половина на дупето. Този път, даже се беше много разрастнал. Много странно и сравнително бързо за размера си зарастна?! Не знам дали изопринозина помогна  8O ? Предписаха ми терапията, защото в имунологичните ми изследвания не се открива ИгА. Предстои ми ин витро на ЕЦ края на нози месец. И аз си мисля, че този херпес ще ми е до края на дните, но дано не попречи на процедурата.
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."
*
Re: генитален херпес
« Отговор #150 -: Юли 11, 2009, 14:29:07 pm »
Здравейте момичета! Аз имам същия проблем.Ще споделятова,което една лекарка ми препоръча.При първи симптоми-зачервяване,мравучкане и лек сърбеш да мажа с Viru-Merz гел.А след появате на мехурчетата с Гентамицин крем.При мен също се появяват най често около менструация или напрежения,нерви и т.н.Проблема при мен е че,в последните няколко години не усещам първите симптоми.Когато се усетя вече виждам мехурчетата.
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: генитален херпес
« Отговор #151 -: Юли 11, 2009, 14:41:57 pm »
Нимика, и личното тегло :)
На мен декември ми назначиха подобна терапия, с продължителост 40 дни. Схемата ми започваше от 6 таблетки до 2 таблетки на ден. НО! Първа красота - още на втората седмица пак ме изби чудото; втора красота - на третата седмица лекарството ме удари в ставите. Установих, че ставите винаги ме болят, когато пия изопринозин.
Срещнах информация, че изопринозинът не е подходящ при Хашимото, въобще при автоимунни заболявания интерфероните не били подходяща терапия, а изопринозинът стимулира интерфероните или нещо такова. Нимика, попитай лекарката дали има такава връзка... Утешихте - няма що :(, но по-добре да се знаят нещата предварително... Засега ми е ясно, че гадният херпес ще ме надживее ;)

Благодаря ти, ognyana. Ще питам  непременно .За ставите  и неволите ти четох
 :balk_133:Дай линк ако е било в нета -да попрочета и аз по  въпроса :balk_172: ,макар ,че от много четене от моя страна по въпроси ,за които не са ми  в специалноста ,само глава ме боли е е такива ми стават очите  :balk_160: от чудено кое на кое помага и вреди .

Определено ми е  ясно ,че преди процедурата трябва някаква укрепваща терапия-поне за мое успокоение -да знам ,че съм направила нещо ,а не съм оставила нещата на произвола ,макар че е Божа работа .

Това ,което коментирахме с д-р Владимиров е,че единственото хубаво е,че поне имам антитела и я няма опасността  за плода ,ако за първи път се появи по време на бременност,а само че трябва да е секцио ...ама това си го знам ,а и  да стигнем до там :balk_600:


anmar, дано не ти се появи "гадта" по време на процедурата  -но за естествен цикъл поне не  губиш   средства ,а и въпреки ,че напрежението може да ти се отрази ,вярвам че няма да те споходи и дано късмета е с теб.Все пак и  хормонална стимулация  е  октключващ фактор за херпеса ,а при теб такава ще липсва :crossfingers:
« Последна редакция: Юли 14, 2009, 01:02:03 am от Pesheck »


*

    brumbarche

  • *
  • 333
  • по пътя към нашето Чудо!!!
Re: генитален херпес
« Отговор #152 -: Юли 14, 2009, 11:42:35 am »
при мен херпесът се появява при стресови ситуации, силно напрежение...за втори път излиза на дупето, от дясната страна; преди това си бе генитален, сега вече и към дупето, усещам лека болка и мажа с ацикловир, на мен много ми помага, за ден-два изчезва...

*
Re: генитален херпес
« Отговор #153 -: Юли 15, 2009, 12:14:21 pm »
И при мен херпеса се появява по време на стрес,но последния път ми излезе 2 пъти едно след друго и ми изписаха да пия 10 дни по 5 Ацикловира на ден и чак след това гадта изчезна.
*

    brumbarche

  • *
  • 333
  • по пътя към нашето Чудо!!!
Re: генитален херпес
« Отговор #154 -: Юли 15, 2009, 12:23:33 pm »
ох, този гаден херпес.....не знам от какво ми се появи, аз преди това никога не съм имала, дори от пърив вид...

сега си купувам ацикловирче и така се спасявам, но е ужасно неприятно....
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: генитален херпес
« Отговор #155 -: Юли 15, 2009, 21:08:21 pm »
Днес си взех от резултатите от имунологичните изследвания,направени и заради предстояща процедура  и за назначаване на терапия за профилактика срещу херпеса.

Тепърва има много да чета за Т и В лимфоцити,че почти нищо не запомних и не разбрах /от говореното ми за хелпери и субполация - които е правил имунологични ще ме разбере за какво говоря  :D /

Обикновенно при хашимото-каквото имам/ или друго автоимунно заболяване/  ,NK клетките са завишени,но при мен са в норма-даже на долна  граница са.Което според д-р Викентиева е добре,защото една терапия за стимулиране ,може пък да активира НК клетките  , и ако бяха завишени би било проблем.
Аз горе долу така го разбрах.

Някъде назад в темата на шега бях написала ,че откакто имам Хашимото ,херпеса ме беше "позабравил"- един вид ,че две имунни заболявания не могат да доминират...Ами нещо вярно има .В смисъл ,че според д-р Викентиева ниските НК клетки  са в резултат именно на херпесния вирус -той е свършил работа в борбата срещу тях,макар че при редките рецидиви при мен, незнам  как е станало .


Срещнах информация, че изопринозинът не е подходящ при Хашимото, въобще при автоимунни заболявания интерфероните не били подходяща терапия, а изопринозинът стимулира интерфероните или нещо такова. Нимика, попитай лекарката дали има такава връзка...

Д-р Викентиева каза ,че изопринозина влияе пряко  на Т лимфоцитите ,които са "виновници" за  активността  на  вируса на херпеса ,а не влияее върху В  лимфоцитите които са "виновници" за атакуване на щитовидната жлеза.Хубавото при мен е ,че В лимфоцитите /за щит жлеза/ са в норма и терапията с изопринозин да се надяваме ,че няма да активира НК клетките,но те поне са  в норма.
Това е което горе долу разбрах  и запомних.

Като съвет към всички момичета  с херпес -преди да започнете  каквато й да е укрепваща терапия,особенно при опити за забременяване или предстояща АРТ процедура, направете консултация с имунолог.Нещата са силно взаимосвързани и влияят едно на друго по сложни начини / непонятни за мен  :oops:/


Д-р Викентиева счита ,че организнма ми  добре се справя с вируса  .Препоръча следната схема /впредвид факта ,че почти нямам рецидиви -да чукна на дърво  :balk_600:
за 5 дни  3*2 табл
после  3*1  табл - до започване на процедурата.
При рецидив -пак минавам за 5 дни на 3*2 .
Предния път д-р Владимиров каза ,че няма проблем да приемам препарата и по време на стимулация ,но сега ще го уточним допълнително.

Малко изместих темата към имунологични ,но мисля ,че всичко  това има отношение към темата и за това пиша  тук.
« Последна редакция: Юли 15, 2009, 22:35:15 pm от nimika »


*

    brumbarche

  • *
  • 333
  • по пътя към нашето Чудо!!!
Re: генитален херпес
« Отговор #156 -: Юли 16, 2009, 10:45:01 am »
нимика,

миличка, аз лично ти благодаря за съвета

със сигурност ще си направя имунологични, когато жената има херпес - се правят имунологични изследвания, защото той сигнализира за слаба имунна система.

дано имаш успех с лечението!!!!
*

    cveti2

Re: генитален херпес
« Отговор #157 -: Юли 18, 2009, 02:00:41 am »
Аз съм от Плевен. Гинеколожката ми прави микробиология и каза че нямам херпес. Казаха ми каде се прави изследване за херпес симплекс. Изследването излезе след седмица,тъй като се прави само в София и доцентката, която ми диагностицира изледването каза, че нямам херпес симплекс. От 4 вида само един е положителен, но нямам генетален.Този положителния каза, че всички хора са минали тази инфекция (наи-вероятно за херпеса на устаната)и да не се притеснявам, защото всичко е наред. А тези ранички (язвички)са ми се получили от това,че ми е мн слаба имунната система. Била като на бебе, понякога при слаба имунна система се появявали такива ранички. Доста се успокоих,когато ми каза, че нямам херпес бях на седмото небе. Сега се лекувам за имуннта система.И от хламидии излизат такива язвички.
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: генитален херпес
« Отговор #158 -: Юли 18, 2009, 10:41:24 am »
Гинеколожката ми прави микробиология и каза че нямам херпес.

Херпеса се причинява от Вирус!С микробиологично изследване няма как да се докаже.
Но щом в София  на подходящото място си правила изследване и там ти е разчетен резултата-може да го приемеш за достоверен.
От опит знам ,че обикновените гинеколози и дори лекарите в кожните кабинети  не са много наясно с херпесите ,но всеки сам избира при кого и къде да се консултира.


*

    cveti2

Re: генитален херпес
« Отговор #159 -: Юли 18, 2009, 16:27:15 pm »
Именно правят се, че мн знаят, а само ми предписваше валтрекс дадох луди пари за лекарства. Генеколозьжката ми каза че и на цитонамазка излизал херпеса, а доцентката от имуннодиагностиката каза че херпес не излизал на цитонамзка а само с изследване.
Re: генитален херпес
« Отговор #160 -: Август 20, 2009, 14:44:26 pm »
Здравейте на всички! Бременна съм в 6 месец! Всичко за момента е нормално, няма никакви проблеми! Преди много време започнах да получавам сърбежи по големите срамни устни и леко зачервяване. По-късно се получаваха малки пъпчици и всичко това минаваше за около 2-3 дни! Като пъпчиците не са пълни с бяла течност ами малко по-жълта. И все от външната страна където е окосмяването. След неопределен период от време се получаваше отново. Всичко обяснявах с тесните дрехи с които се обличах и това че се бръсна отдолу! Дали става въпрос за този генитален херпес или е нещо друго? Много моля ако някой може да ми сподели нещо да го направи! Притеснявам се много! До скоро не се бях замисляла защото не се беше получавало обаче като се зачетох днес и ми призля! Би ми се искало да си родя по нормалния начин но ако се окаже такова нещо едва ли ще стане! Но това ми е най-малкия проблем! Въпроса е да знам как да се установи това нещо? Какви изследвания следва да си направя? Много ще съм благодарна!
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: генитален херпес
« Отговор #161 -: Август 21, 2009, 10:12:39 am »
milenaEMS ,най-напред се консултирай с  наблюдаващия те гинеколог.

На предните страници е писано къде се прави изследване


Преди около 2 месеца ми поставиха диагноза херпес симплекс. Вече втори месец нищо не ми е излизало. Генеколожката ми прави някакво биологиючно изследване и каза че не излиза хепрес на него. Незнам вече имам ли нямам ли? Как мога да разбера със сигурност?

http://www.ncipd.org/index.php?page=2
Обаждаш се тук -в лабораторията на "Ген. Столетов" ,казваш за какво имаш съмнения  и  за какво би желала да се изследваш-ще те упътят  какво точно е нужно да направиш.

Минала съм по този път -много време отне на лекарите докато разберем херпес ли  е или не.През разни кожно-диспансери и такива кабинети ме изследваха за всевъзможни други неща и ми предписваха съвсем ненужни за целта мехлеми и мазила.
Успех.
Ако се окаже ,че имаш херпес-   по -напред сме писали за това  - направи консултация  с  проф .Дундаров.

Все пак излишно не се натоварвай с мисли  и внушения,че е точно това ,но обърни внимание и направи нужното.
Желая ти успех ,лека бременност до края и да гушкаш малък сладур!!!


Re: генитален херпес
« Отговор #162 -: Август 24, 2009, 22:39:09 pm »
Здравейте,
бременна съм в 33-та седмица.
Същевременно страдам от генитален херпес.
Чела съм ,че трябва да родя секцио,но гинеколожката ми нещо се опъва.
Имате ли някаква информация по въпроса?
Последно имах обрив преди седмица,но беше около ануса ,а не по срамните устни.
Моля за коментар.
*
Re: генитален херпес
« Отговор #163 -: Август 28, 2009, 20:55:38 pm »
ladytoni, в интерес на истината доста компетенти лекари са на двете противоположни мнения за начина на родоразширение при херпес. Но смятам, не че съм капацитет, че все пак трябва да се отстранят всички рискове. При наличие на генитален херпес, и то при изява късно през бременността, е по-добре да се планира секцио. При посещенията ми във Вирусологията в София на Столетов 44 А, ми казаха, че при бременност трябва да отида при тях, да направя изследване и ще ми издадат препоръка за начина на родоразрешение.
Другото, което можеш да направиш е да се консултираш с друг акушер-гинеколог.
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*

    brumbarche

  • *
  • 333
  • по пътя към нашето Чудо!!!
Re: генитален херпес
« Отговор #164 -: Август 29, 2009, 19:47:40 pm »
аз съм с рецидивиращ генитален херпес, още не съм стигнала до мечтаната бременност, но мисля, че по-скоро бих родила секцио, отколкото да рискувам...

но пък и при мен си е рецидив...
Re: генитален херпес
« Отговор #165 -: Септември 05, 2009, 00:28:29 am »
Аз искам да попитам след заразяването с херпес симплекс до кога трябва да се изчака за да си направиш тест за да излезе реален?
Re: генитален херпес
« Отговор #166 -: Септември 06, 2009, 21:41:46 pm »
Пиша Ви, защото вече ми писна да ме разкарват и да ме лъжат. Преди 5 месеца за 1-и път ми се появи такова раничка. Отидох на генеколог и тя ми каза, че имам генетален херпес. Лекуваме с Валтрекс. Понеже ми казаха, че генеколозите не са много запознати с тези неща отидох директно да се изследвам за херпес. Изследванията излязоха отрицателни. Имуноложката ми обясни, че тези неща ми се получавали от слабата имунна система и да не се притеснявам. След месец отново излезе това нещо пак отидох при нея и тя каза, че било от бръсненето и понеже ми била мн слаба имунната система и като се отварят порите се пълнели с микроби и се получавало това чудо. Но преди 3 дни пак излезе. Вече незнам какво да мисля и да правя. А наи-странното е че моят бивш няма херпес симплекс както и сегашната му приятелка.
*
Re: генитален херпес
« Отговор #167 -: Септември 21, 2009, 16:11:00 pm »
Кое изследване ти беше отрицателно Цвети- за хронична или текуща инфекция?
А иначе аз се трових една година с Валтрекс и имуностимулатори и така не знам имах ли или нямах генитален херпес. Само веднъж имах леко повишени антитела за хронична инфекция, от тогава са все отрицателни. Т.нар ми херпеси нямаха мехурчета с течност, а бяха просто червени сърбящи петна. Не минаваха със седмици и се появяваха скоро след като бяха изчезнали на приблизително съшите места. Това продължи около година и за сега от половин година, да чукна на дърво спря.

Дай боже да я докарам до бременност, не бих рискувала да родя нормално.
*
Re: генитален херпес
« Отговор #168 -: Септември 24, 2009, 11:06:06 am »
Имам нужда от помощ, преди два месеца ми откриха  генитален херпес, страшно много се изплаших при  тази диагноза,защото бях чела  в интернет   за тази гадост.  Предписаха ми лечение с Ацикловир от 400 мг. и Ацикловир Стада,увладях  първоначалната му поява. За съжеление  пак се появи за тези два месеца излезе 3-пъти ,незнам това нормално ли е. Моля препоръчайте ми добър лекар,защото незнам какво да правя. Болката ужасна. Въпреки че намирам подкрепа от приятеля ми,просто се чувствам много зле. :( :( :(. Колкото и да се пазиш от такива гадости, те хващат.
Предварително Благодаря.
П.С. мисля тези дни да направя изледване за  да съм сигурна,че е тази гадост. В момета пак  се е появило някъде 2-3 ден.
Благодаря момичета.
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: генитален херпес
« Отговор #169 -: Септември 24, 2009, 12:43:53 pm »
n_g,съжалявам  за случващото се .
 Изследването се прави на 5-6 ден от рецидив -писала съм го още в началото на темата,пише и къде  да отидеш.

Предписаха ми лечение с Ацикловир от 400 мг. и Ацикловир Стада,увладях  първоначалната му поява.
За приема на ацикловир е писано  по-назад -действа докато се приема казано накратко .По-добре усилията да се насочат към укрепване на имунната система ,в този смисъл  може и консултация с имунолог.Стадата като мехлемче помага.При мен имам чуство ,че  за локално третиране ,повече помагаше разтвора,които съм купувала от проф.Дундаров -мисля, че се казваше "Пандавир"
пак се появи за тези два месеца излезе 3-пъти ,незнам това нормално ли е. 
С херпеса никой не може да каже кое е нормално и кое не.Навремето преди 10-12г. и аз имах чести рецидиви.Рецидивите може да спрат и никога повече  да нямаш ,може след 10 години  да се появи отново....
Май сме изписали всикчо ,което  знаем - консултация със специалист  -може и на място в  НЦЗПБ  -незнам понастоящем кои лекар е там -дали д-р Божанова е  все още там , но назад в темата има координати на проф.Дундаров. Една консултация с него не е излишна,нито  е толкова скъпа-мисля,че беше 40 лв.

Май никой  от нас така и не посети хомеопат ,за да  можем да коментираме  и препоръките от такъв специалист.
 Успех!


« Последна редакция: Септември 24, 2009, 12:48:23 pm от nimika »


*
Re: генитален херпес
« Отговор #170 -: Септември 24, 2009, 13:13:09 pm »
nimika много ти благодаря за информацията, ще опитам и с хомеопат ,всичко което е нужно ще направя,стига да мога да облекча болката. след консултацията  ще споделя с вас казаното ,надявам се  и аз да мога да помогна.

Благодаря отново :)
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: генитален херпес
« Отговор #171 -: Септември 24, 2009, 14:36:27 pm »
n_g, няма за какво -едва ли има нещо ново  ,което  да мога да кажа и да не  е написано   -просто  спокойно прочети цялата тема назад.
Има много полезни неща;оgnyana поднесе синтезирано много информация -и за препоръките от специалисти ,и за начина на хранене /не ,че  аз успявам да го спазя / и т.н .

Аз пия изопринозин именно за укрепване на имунната система и профилактика срещу херпеса ,в очакване на подготовка за АРТ процедура  ,но май пък антителата -МАТ и ТАТ на щитовидната са се покачили -сега ще направя контрола   и ако е така ,да видим какво ще препоръча ендокринолога.Дали да обръщам на Биозина  :wink:


Re: генитален херпес
« Отговор #172 -: Септември 25, 2009, 13:29:27 pm »
Ами да си призная незнам точно. Просто ми каза, че нямам.Мен ме изследваха само със взимане на кръв. Не разбирам мн от тези изследвания. Ето какво можах да разчета: Херпес симплекс II "М 3 < Е до 9". Това пише на самото изследване. Имуноложката ми обясни, че нямам. А какво означава хронична или текуща инфекция?
Re: генитален херпес
« Отговор #173 -: Октомври 01, 2009, 22:56:34 pm »
Здравейте отново,
тъй като нямам рецидиви вече повече от месец :crossfingers:,мисля да родя нормално ако към момента намам изява.
Ще ви пиша какво се е получило.
Стискайте ми палци! :wink:
*
Re: генитален херпес
« Отговор #174 -: Октомври 01, 2009, 23:05:54 pm »
Оххххх, писна ми от таз гад!  :o
Бях на море за една седмица. В началото на септември. Имахме само два слънчеви дни за плаж! 2 дни плаж и се прибрах на 7 септември. Веднага ми изби, винаги така става след сланце, но не ще да си върви!!!  :(
Почти месец си го нося. Сега и стреса от ин витрото - макар че аз съм си добре, спокойна съм, толкова дълго го чакам този опит  :D
Дано не ми излизат повче рецидиви, че ми идва да си изреже парче от кожата направо - да го махна за винаги, а ацикловира въобще не ми помага!  :( :( :(
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."
*
Re: генитален херпес
« Отговор #175 -: Октомври 03, 2009, 17:03:13 pm »
Здравейте, преди 3 месеца за първи път ми излезе генитален херпес, като преди няколко дена след посещение на поредния гинеколог ми каза, че това е херпес. 1-2 дена след първата поява имах болки в мускулите, като болката се местеше в различни части на тялото(четох някъде, че така се получава при първия сблъсък на организма с вируса). Още не съм си правила изследвания. На 26 септември ми излезе за трети път на 2 места и още не са ми минали напълно, а току що установих, че имам нов. Май новината за новата ми придобивка не ми се отразява добре. Предния път ми мина за по-кратко време като се миех с Триклобактер. А сега се мажа със Зовиракс(5%), но явно няма ефект. Купих си Изопринозин и ще пробвам и с него.
Някой пил ли е Ораплекс? Пише,че е за херпес Тип І, но в него има лизин и имуностимулатори http://herpes-bg.com/ и се чудя дали да не пробвам и с него.
« Последна редакция: Октомври 03, 2009, 18:27:15 pm от IKI »
*
Re: генитален херпес
« Отговор #176 -: Ноември 05, 2009, 11:52:19 am »
Аз търсих Ораплекс преди известно време, в доста аптеки но не намерих. Сега не знам дали го има. Той съдържа лизин и ако не се лъжа витамини В и цинк. Тъй като гонямаше си взех лизин. Но не мога да кажа категорично, че имаше някакъв особен ефект. Може би намали наистина изявите и вместо 2 дни, излизаше по 1/2. Но имам чувството, че ми се отрази на щитовидните хормони, аз съм с проблем и там. Когато го започнах ТСХ ми падна много и намалихме дозата л-тироксин. После обратно. Но не мога да съм категорична. Може би има и други фактори.

Някой да е забелязал промени в проявата на ген. херпеса по отношение на приема на фолиева киселина?
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*
Re: генитален херпес
« Отговор #177 -: Ноември 06, 2009, 08:53:18 am »
ognyana , покрай всички процедури преz последните 2 години фолиевата съм пила месеци наред, после съм я спирала zа месеци. Но промяна в появата на скапаните херпеси не съм zабеляzала.  :? 
*
Re: генитален херпес
« Отговор #178 -: Ноември 06, 2009, 09:01:40 am »
ognyana , покрай всички процедури преz последните 2 години фолиевата съм пила месеци наред, после съм я спирала zа месеци. Но промяна в появата на скапаните херпеси не съм zабеляzала.  :? 

Аз я пия вече 5 год. почти без прекъсване, но пак си излизат  :(
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."
*
Re: генитален херпес
« Отговор #179 -: Ноември 09, 2009, 22:42:45 pm »
И аз я пия от 5 години, но ми направи впечатление малкото пъти, в които съм я спирала, че херпесът не се изявява силно. Та се чудих дали се случва подобно нещо и на друг?
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*
Re: генитален херпес
« Отговор #180 -: Ноември 09, 2009, 23:59:09 pm »
Аз отново страдам  :(
Септември след морето се появи и си го мъкнах почти месец. Сега пак!
Вярно е, че съм под голям стрес. Много се притеснявам, че пак ще ми отложат опита за догодина, ама ацикловира хич не ми помага. И изопринозин вземах - нъцки. Напоследък се самолекувам - нищо не пия и слагам сулфатиазол. Може и да е глупост, но поне по-бързо хваща коричка. Толкова ме тормози и така ми писнааааа. Оплаках се!
Хубава вечер!  :D
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."
*
Re: генитален херпес
« Отговор #181 -: Ноември 10, 2009, 15:55:26 pm »
:) голяма гадост е спор няма. и на мен нито ацикцикловир ми помага, нито изопринозин, само натоварвам допълнително организма си с тях. единствено като че ли при биозина имаше някакъв по-дълготраен ефект, но не съм повтаряла курса. мисля си, че той толкова е свързан с емоционалното ни състояние, че... например, на мен винаги не ми излизаше, щом ни се налагаше да спрем бебеправенето... но и това е временно явление.
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
Re: генитален херпес
« Отговор #182 -: Ноември 17, 2009, 11:58:18 am »
Здравейте.
Аз също имам генитален херпес - с мъжа ми сме заедно от 7 години, той го носи от предишна връзка. Почти 6 години успях да се опазя, след като бях изключително информирана, и миналата година го "лепнах" и аз. Както и да е.
Искам да споделя своя опит с лечението на херпес симплекс 2 тип с Хомеопатия и прополисов вазелин. Мъжът ми също разреди рецидивите до минимум. Мога да напиша как и кава точно хомеопатията съм приемала, за ефекта на прополиса и някои имуномодулатори. Не желая поста ми да звучи като агитация или реклама на нещо. Споделям го с вас, защото знам какво е да си носител на този вирус и искам от сърце да помогна на всички. Лечение няма, но можете да намалите рецидивите до минимум.
Успех на всички.
*
Re: генитален херпес
« Отговор #183 -: Ноември 21, 2009, 00:53:11 am »
Еми давай инфо, де :) Описвай собствения опит. Така не е реклама ;)
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
Re: генитален херпес
« Отговор #184 -: Ноември 21, 2009, 21:11:26 pm »
Благодаря за подканването :oops:, ще напиша моята схема.Но нека всеки сам си прецени дали да я ползва - аз не съм лекар.
Аз вярвам на хомеопатията, лекувам всичко с билки, хомеопатия и храни и наистина има резултати.
Значи - прополисът е средство, което оказва голямо влияние на имунната система.
1.Клеевата тинктура е имуностимулиращо, противовирусно, противогрипно средство, информация може да прочетете в нета. При рецидив или първи симптоми на парене, сърбене, мравучкане и т.н. пия по 30 капки 3 пъти дневно, разредена в сок, мляко, вода. През цялата година пия клеева тинктура, като променям броя на капките по 10, 30 или повече дневно. Абсолютно безвреден и естествен продукт. Само да се има предвид, че може да предизвика алергични реакции на хора, които имат алергия към пчелни продукти.
2. Прополдерм - също продукт от пчелен клей, но под формата на кремче. В листовката му ще прочетете за какво се прилага той, а и херпесът се повлиява доста добре от него. Намазва се 4-5 пъти дневно с продължително втриване. Аз лично, около менструация намазвам входа на влагалището, за да го поддържам чист. Могат да се правят и тампони, които да се поставят във влагалището.
3. Енгистол - В антихомотоксичната терапия Енгистол е основен препарат, активизиращ противовирусната защита на организма както при остри, така и при хронични заболявания. Енгистол няма токсичност, противопоказания, възрастови и други ограничения, не оказва странични ефекти за разлика от традиционните противовирусни средства. Може да се прилага при бременност, кърмене, при деца, възрстни пациенти и продължително при хронични заболявания. Има още доста информация за него - който иска, нека прочете. При първи симптоми за херпес - по 1 таблетка се смуче на всеки 15-30 минути в рамките на 2 часа. След това по 1таблетка на час или на два часа, зависи от интензитета на херпеса. В следващите дни Енгистол може да се приема по 1 таблетка на 1-2 часа. Енгистол може да се приема и профилактично за по-дълго врме.
Това са нещата, които спазвам аз.Пия ежедневно клеева тинктура, намазвам входа на влагалището - там, където ми излиза херпес ако усетя някакъв сърбеж. Енгистол в моментан е пия - изпих една опаковка в продължение на няколко месеца.
Имам още две хомеопатични на Боарон, които също приемам само, когато има рецидив. Но те трябва да бъдат приемани за по-дълъг, двумесечен срок, за да разредят рецидивите. Това са Ваксинотоксинум и Рус Токсикодендрон. Те са ми назначени от хомеопат, безвредни са, но все пак схемата е индивидуална. Ако някой се интересува и от тях, мога да напиша МОЯТА схема. За по-горните няма проблем, само да се внимава с прополисовите продукти - може да предизвикат алергия.
Еми това е. Надявам се да помогна на повече хора, защото аз наистина знам какво е да се мажеш и пиеш лекарства, от които просто рецидивите не намаляват. На мен лично, тази схема ми помогна - продължавам да я спазвазвам. Ако се появи лек сърбеж, вече при мен не става херпес - веднага изпълнявам всичко, не се появат мехури, за ден-два всичко отминава. Просто не се развива херпесът.
Искрено се надявам, че и на вас ще ви помогне.
Желая успех на всички.
Поздарви от мен.
*
Re: генитален херпес
« Отговор #185 -: Ноември 22, 2009, 10:41:19 am »
:)  мисля си, че той толкова е свързан с емоционалното ни състояние, че... например, на мен винаги не ми излизаше, щом ни се налагаше да спрем бебеправенето... но и това е временно явление.

Съгласна съм zа емоционалното състояние. Определено окаzва влияние. Ние сега сме спрели процедурите zа иzвестно време, спряла съм и фолиевата. И ми иzлиzа по рядко. Не го отдавам на фолиевата, а на факта, че не съм притеснена. Отпусната съм и се наслаждавам на живота си, докато zапочнем поредната процедура. А в цикъла, в които правихме ЗЕТ ми иzлеzнаха на три места херпеси.  8O

mari_cruz, благодаря zа споделеното.  :D
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: генитален херпес
« Отговор #186 -: Ноември 25, 2009, 13:46:04 pm »
mari_cruz   ,благодарим за информацията.
Точно от такава имах нужда  -поне за себе си ,т.к. аз първоначално бях решила да  се насоча към хомеопатия ,после се отказах ...

С традиционните лекарства -изпоринозин   / малко биозин накря / , аз изкарах без рецидиви  опита  си икси ,макар и завършил  с  :bfp:

Няколко месеца бях на изпоринозин,накрая обърнах на Биозин  .Рецидиви нямах  ,то и от много  отдавна не съм имала / да чукна на дърво /  и стигнахме до пункция и трасфер .
Сега се питам дали тази терапия все пак не е повлияла на НК клетките  /макар  имунолога да каза , че няма да  ги повиши /  и това да е била причина за неуспеха?

За емоционалното състочние -този път бях многоооооо спокойна  и определено това  е имало значение.


*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: генитален херпес
« Отговор #187 -: Ноември 25, 2009, 16:28:04 pm »
 

С традиционните лекарства -изпоринозин   / малко биозин накря / , аз изкарах без рецидиви  опита  си икси ,макар и завършил  с  :bfp:

:oops: -гладна кокошка просо сънува  -резултата ми е  :bfn:  ,но съм сбъркала емотикона по-горе  :oops:


Re: генитален херпес
« Отговор #188 -: Ноември 27, 2009, 10:13:01 am »
Nimika, аз също доста време се чудех на хомеопатията и билколечението, но сега изцяло съм я прегърнала като лечение. Купих даже няколко книги, чета и з нета и наистина има заболявания, които много,много успешно се повлияват от нея. Нистина могат да разредат рецидивите. Кръвоочистителните чайове, чайовете ча укрепване на имунната система също са много важни за мен. И те допълват това лечение.
 Желая ти успех следващия път.
Re: генитален херпес
« Отговор #189 -: Декември 02, 2009, 13:00:21 pm »
Момичета прегледайте тази статия за Butylated hydroxytoluene http://en.wikipedia.org/wiki/Butylated_hydroxytoluene

BHT: the correct dose differentiates a remedy from a food additive.
A little over 25 years ago a paper got published in the journal Science showing that BHT (Butylated hydroxytoluene), a common food preservative, could inactivate herpes simplex and other lipid-coated viruses in lab dishes. Two years later another paper in the same journal reported similar results, but this time in live animals—dietary BHT could prevent chickens from dying of Newcastle disease. Like herpes simplex, NDV (the virus that causes Newcastle disease) is lipid-enveloped, i.e., its nucleic acid core is sheathed in a fatty membrane. Viruses of this type require an intact membrane to be infective. BHT seems to work against such viruses by disrupting (“fluidizing”) their viral membranes.
In the chicken study cited above, the amount of BHT needed to inhibit NDV turned out to be equal to the amount already present in chicken feed as an additive, i.e., 100 to 200 parts per million of total diet. Assuming a comparable result for humans and a total food intake of about 2 kilograms per day, this would mean that 200 to 400 milligrams of BHT ingested daily should be adequate to protect most people from infection by herpes and other lipid-coated viruses. See Table for a listing of common viruses which have a lipid envelope and are therefore amenable to inhibition by BHT.
If our diet consisted exclusively of foods containing BHT as a preservative (such as some breakfast cereals, potato flakes, chewing gum, and certain baked goods made with shortening), we’d probably get enough BHT to ward off herpes—or mumps and measles for that matter. But we don’t. Most of our diets tend to be more varied than that and, besides, in recent years we’ve all been conditioned to avoid food additives.
The other option for getting enough dietary BHT is to consume it as a food supplement, a controversial proposition at best because it isn’t a nutrient—it’s a synthetic antioxidant. Nevertheless, this is precisely what some pioneering life-extensionists did in the late ’70s. Inspired by early scientific reports on the antiviral activity of BHT, a number of people suffering from herpes began to experiment on themselves. As described in several books published a few years later, the BHT experimenters discovered that a daily dose of 250 to 1000 mg resulted in rapid recovery from herpes eruptions with no recurrences. This figure is in good agreement with the estimate based on the chicken study above.
In addition to these anecdotal reports, a number of studies published over the years have confirmed the activity of BHT against many different human and animal viruses, including such members of the herpes family as CMV or cytomegalovirus and pseudorabies as well as genital herpes. BHT has been shown to inhibit infectivity of HIV, the AIDS virus, although contradictory results have also been reported. Several studies have revealed a protective effect of BHT against the development of influenza infection as well. The mechanism involved may have to do with the fact that BHT is a highly potent, membrane-active antioxidant as well as a membrane fluidizer. It’s known that reactive oxygen species (ROS) play a role in the pathogenesis of viral infections—including RNA viruses such as influenza, DNA viruses such as hepatitis B, and retroviruses such as HIV—and it’s been suggested that antioxidants may be useful as therapeutic agents in such infections.
If BHT is so effective against lipid-enveloped viruses, why don’t doctors prescribe it for their patients? The answer is that almost none of the controlled studies on the antiviral properties of BHT have been performed on humans; most of the experiments thus far have been conducted in lab dishes (in vitro) or in animals. A human clinical trial of BHT cannot be performed because the Food and Drug Administration (FDA) has approved BHT for use only as a food preservative, not as a medicine. But that hasn’t stopped some people from using BHT on their own to treat herpes or other viral conditions.
Since it is not a natural product, the U.S. Food and Drug Administration has prohibited its sale as a supplement (although approving its use in food as a preservative). BHT is therefore sold as a food preservative… To use this product in a government-approved manner, “add BHT to cooking oils or salad dressings to retain their freshness.”
In the past, safety concerns have been sometimes raised about BHT because of its reputed toxicity when given to rats in massive doses—doses much larger than those usually consumed for their antiviral effect. On the other hand, 25 years is long enough for any adverse effects as well as positive benefits to have shown up in humans. Many individuals—including my friend Roger, whom I’ve known since high school—have been supplementing with BHT on a regular basis for years at a time. Roger looks pretty healthy to me these days, but I phoned him anyway to press him for details on his BHT experience.
Roger first began taking BHT in 1984 after reading about it in Pearson and Shaw’s groundbreaking book “Life Extension: A Practical Scientific Approach.” Initially he took about 1 gram per day because he was buying BHT in bulk at the time and larger amounts were easier to measure out than smaller ones. Later he was able to obtain BHT in capsules containing 250 mg per cap, and from that point on he took 250 mg every day for 6 to 7 years. Not surprisingly, during this period he remained completely free of herpes eruptions. More surprising is that he still remains herpes-free to this day, 19 years after his last dose of BHT. Around 6 years ago Roger had a comprehensive physical exam, including blood work. His physician told him that no antibodies to the herpes simplex virus could be found in his system.
Today Roger’s health is generally excellent, with no indication that his years of supplementing with BHT have harmed him in any way. The only adverse effect he ever encountered happened early on, while he was still experimenting with the size of the dose. Roger found that taking 3 grams of BHT each day resulted in dizziness and disorientation, which quickly disappeared when he cut his dose back to 1 gram per day. No adverse effects were seen thereafter.
Of course, a sample of one doesn’t constitute much of a survey. I needed to consult a larger database, so I turned to Steven Fowkes, resident guru at the Cognitive Enhancement Research Institute (www.CERI.com) in Menlo Park, California and co-author of Wipe Out Herpes with BHT. Steve, by the way, is working on an updated version of his 1983 book.
Steve Fowkes was unequivocal in his judgment. In the decades since BHT first arrived on the supplement scene, Steve hasn’t heard of any adverse reactions other than two minor ones. First, BHT can cause hives in some people who are sensitive to it. Second, BHT can cause a temporary decrease in blood clotting when people first begin taking it in substantial doses.
Allergic sensitivities to food additives such as dyes and preservatives have been known for some time but the role of these additives in precipitating chronic urticaria (hives) or other symptoms is still a matter of debate. Only a few cases over the years have identified low-level BHT intake as the sole cause of hives, so this reaction is not likely to be very common; however, it may well become more common if provoked by large doses of BHT. Fortunately, the condition tends to clear up after BHT use is halted.
As for the transient blood-thinning effect, Steve cautioned that people who have never taken BHT before should acclimatize themselves by starting out with small doses (less than 250 mg for the first day, if possible) and ramping up gradually over the course of a week; there is a special need for caution among those who are taking anticoagulants at the same time. In no case should the final dose exceed 1 gram per day without medical supervision. BHT’s anticlotting effect will diminish within 2 days in any event, unless extremely high doses (around 5 grams per day or higher) are being taken.
But what about liver toxicity? BHT gets metabolized in the liver, so won’t taking large amounts compromise liver function? Steve’s response was that he has spoken with literally hundreds of people who have successfully treated themselves for herpes with BHT. So long as a dose level of 1 gram per day was not exceeded, no cases of hepatic injury (as determined by pathologically high serum levels of the liver enzymes ALT and AST) have yet been reported by this group.
Unfortunately, some people taking BHT will find that not even 1 gram per day is sufficient to eradicate herpes. According to Steve Fowkes, the problem lies not with BHT but rather with the individual; the more unbalanced a person’s metabolic state, the less effective BHT seems to become. Rather than increasing the dose to more than a gram per day, Steve suggests maintaining the BHT level while supplementing with additional nutrients, including vitamins B12 and B6, polyunsaturated fatty acids, magnesium, and selenium; vitamin A is also suggested, although women who are capable of getting pregnant should limit their intake of this vitamin. In addition, anyone who suspects they are hypometabolic should arrange to have a thyroid test done, since hypothyroidism can increase the body’s viral susceptibility.
Finally, Steve suggested that the combination of BHT with hypericin (from St. John’s wort) is a synergistic antiviral combination, more effective than BHT alone. To determine an appropriate dose level, hypericin intake should be ramped up gradually from 1 mg per day until an effective dose is reached, usually 10 mg per day or less. Steve also recommended pulsing the hypericin at the effective dose level, i.e., using it for about a week at a time with time off between dosing episodes. Because hypericin can cause photosensitivity of the skin, sun exposure should be limited to half the usual daily amount during and after hypericin intake. One of the nice features of BHT is that it tends to inhibit any oxidative stress induced by hypericin; for this reason, Steve feels that anyone taking hypericin should always take BHT with it. More information on hypericin will appear in a future article on this blog.
After talking with Steve Fowkes and reviewing the scientific literature, I’ve concluded that the benefits of taking BHT seem to greatly outweigh the risks. In the process of researching this article I was reminded of a fundamental principle of toxicology first enunciated around 500 years ago by Paracelsus, the great Renaissance physician and alchemist: “All substances are poisons; there is none which is not a poison. The correct dose differentiates a poison from a remedy.” Or in the present case, “the correct dose differentiates a remedy from a food additive.”
Would I take BHT myself? Yes, under the right circumstances. Herpes isn’t an issue for me, but I’m planning to keep some BHT on hand for emergencies. Just in case there’s another worldwide influenza pandemic, as there was in 1918, and I need to add a preservative to all the salad oil I’ve been hoarding because the grocery stores have closed down.
Table of Common Lipid-Enveloped Human and Animal Viruses.
Only the Lipid-enveloped can be inhibited by BHT alone.
 
Lipid-enveloped viruses:     
hepatitis B
hepatitis C
HIV
Influenza
herpes family
HSV-1
HSV-2
herpes zostrer
Epstein-Barr
cytomegalovirus
HHV-6
pseudorabies
paramixoviruses
measles
mumps
Newcastle-disease    
« Последна редакция: Декември 02, 2009, 13:36:13 pm от Svela »
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: генитален херпес
« Отговор #190 -: Декември 02, 2009, 18:51:54 pm »
моля ,моля  :lol: ,ама съм  скарана с чуждите езици и нищичко не разбрах :? .
Ако някой иска да каже нещо,да го каже разбираемо за всички ни. :?


*
Re: генитален херпес
« Отговор #191 -: Декември 04, 2009, 09:50:23 am »
Момичета пускам текстове за херпеса. Източниците са сериозни така че...
Тук е и продължението на онзи материал, който бях обещала преди време, а и така не успях да публикувам във форума.

http://www.puls.bg/health/food/news_2250.html

http://www.puls.bg/health/food/news_2524.html
http://www.puls.bg/health/food/news_2540.html
http://www.puls.bg/health/sex/news_2557.html
http://www.puls.bg/health/sex/news_2518.html
http://www.puls.bg/health/inquisitive/news_3140.html

в това е интересна информацията на края на текста
http://www.puls.bg/health/sex/news_2874.html
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
Re: генитален херпес
« Отговор #192 -: Декември 06, 2009, 18:54:49 pm »
Здравейте на всички,отдавна чета този форум и по точно тази секция за херпеса,но днес реших да се регистрирам и да ви споделя нещо.Аз го имам от около10 години,в началото ми излизаше рядко,но последните 3-4 години стана ад,мазах се с разни кремчета,последната година взимах хемеопатични,имаше някакво облекчение ,но резултата не ме задоволи.Преди месец личния ми лекар ми каза ,че имало ваксина,на което аз не повярвах тъй като знам ,че българската е спряна.Тa ваксината се казва LUPIDON G и е от Италия.Аз намерих връзка и успях да си я доставя,но се оказа ,че трябва 5 опаковки да се купят всяка от който има по 4 ампули вътре,а аз си купих само 1  :?Както и да е вече съм си бил 2 ампули,самия процес е 9 месеца.Джипито каза,че я е бил на няколко човека и са останали доволни.Цената на една опаковка с 4 ампули ми излезе 42евро...получава се една добра сума като го умножиш по 5,но много съм отчаян и се надявам да се оправя.Чудя се защо досега никъде не срещнах инфо из БГ сайтовете са тази ваксина.Ето ви линк към сайта им http://lupidon.info/SPC_EN.htm .Това е засега ,ако има нещо насреща съм :D
« Последна редакция: Декември 06, 2009, 19:58:01 pm от Catany »
*
Re: генитален херпес
« Отговор #193 -: Декември 15, 2009, 12:21:50 pm »
Catany, за тази ваксина конкретно не знам... Но предполагам, че е нещо подобно на нашата против херпес, която сме имали и която заради тъпа политика на времето, около 95 г. законодателството създава пречки за производството й. Ако не се лъжа по създаването на тази ваксина въобще в света принос има проф. Дундаров. Прилагана е успешна години наред у нас...
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: генитален херпес
« Отговор #194 -: Февруари 27, 2010, 18:52:18 pm »
Надявам се ,че  темичката е замряла, защото не е имало момичета с проблеми напоследък.Или  пък всеки си се лекува  и сме изписали всичко и няма нищо ново...

Аз само да потвърдя истините ,които знаем-че храната и напрежението влияят съществено.

Последния месец се храних доста здравословно.Но след отрицателен резултат от ЕТ ,се нахвърлих на едни сладкиши,на едни неподходящи хранителни комбинации.
Предполагам в резултат на това ,както и на малко напрежение последните дни и покрай пътуване ,вчера  има рецидив .На гости съм и не нося ни пандавира ,ни ацикловира ,днес не си купих ,но поне Саменто имам ,та ще го пия.

С  нови сили  преди следващия опит АРТ ,ще говоря  отново с имунолог ,да видим  пак ли терапията с изопринозина ще приложим- поне няколко месеца  преди опита.


Re: генитален херпес
« Отговор #195 -: Март 19, 2010, 16:34:51 pm »
nimika, искам да попитам на теб имунолог ли ти предписа изопринозина преди АРТ-процедура?
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: генитален херпес
« Отговор #196 -: Април 19, 2010, 19:54:52 pm »
да  - имунолог- д-р Викентиева.

Целяхме превантивна терапия  преди ИКСИ ,защото имах една процедура ,която д-ра прекрати посредата заради "въображаем  от моя страна рецидив"  и големия ми страх беше  да нямам нов рецидив и да прекратим процедуратта по никое време.Под "въображаем"  имам впредвид ,че изследването показа отр. резултат за настояща инфекция ...това беше и началото на тази тема.

Изрично   попитах  д-р Викентиева няма ли опасност тази терапия да доведе  до повишаване на НК клетките  - отговора беше ,че не .Нещо  в смисъл ,че изпоринозина действа точно на проблемните клетки при мен -тези ,които съответстват за  вирусна инфекция  -херпеса.
А иначе НК клетките ми бяха в норма  ,когато ми бе назначена терапията ,пих изопринозина около два месеца  ,после проведохме ИКСИ процедура ,завършила с отр.тест.Непосредствено преди процедурата ново изследване на Нк клетки не ми е правено ,което сега се питам дали не е грешка.

Преди няколко дни имах консултация с имунолог в Клиника Малинов .Подробно съм разказала за проблема с херпеса ,пуснали сме имунологични изследвания  и когато коментираме резултата ще пиша ,дали е назначена и нужна някаква специфична терапия за това.
« Последна редакция: Април 19, 2010, 20:01:31 pm от nimika »


Re: генитален херпес
« Отговор #197 -: Юли 01, 2010, 14:58:58 pm »

Абе четох аз из разни статии за симптомите на този ген. хермес, ама ми се иска ако може някой който е страдал от това нещо също да сподели (че не ми четат 10стр.  :sorry:)

Да кажа и защо питам  :wink:. Миналата седмица след прием на атбиотик ми се появи парене, предположих, че е гъбички, но дори и след микомакса не ми мина, а стана още по-зле. Отидох при док пуснахме нова микробиология, чийто резултат взех вчера - напълно чиста, но ме притеснява това парене.

По-подробно - парене беше съвсем в началото след това стана ужасно, непоносимо горене, направо до болка, което имам чувството, че е на едно и също място, и вече повече от седмица не спира (тези дни по-утихна малко...но ). Освен това имах чувството, че имам температура около гениталиите, пък май и бях леко настинала и постоянно ме втрисаше. Питам защото ми излизат херпеси на устата и усещането в случая е долу-горе подобно...

Може да е вече от чиста параноя, но ако все пак тези симптоми могат да говорят за ген. херпес да не ги пренебрегвам, а да опиша всичко и на док ... пък и да не е това с тази чиста микробиология, направо се  8O

Абе направо си беше жив ад, едва си сдържах нервите и да не ревна на работа, като трябва цял ден да стоя на тоя пуст стол  :?
« Последна редакция: Юли 01, 2010, 15:02:37 pm от radosttinka »
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: генитален херпес
« Отговор #198 -: Юли 01, 2010, 19:07:14 pm »
radosttinka ,  наподобява мехурче ,което се пуква и остава като раничка ,която постепенно  заздравява- това  е най-изразената картина.Ако човек не е свикнал да се оглежда за симптомите ,може да пропусне момента с мехурчето.При мен ,когато се появи преди десетина  години   ,картината не беше така изразена  с мехурчето и може би за това трудно го диагностицираха.Усещах парене ,болка, като протрито ...
Най - добре си пусни изследване в НЦЗПБ на Столетов - само така може да разбереш това ли е.


Re: генитален херпес
« Отговор #199 -: Юли 02, 2010, 08:04:34 am »
Забравих да спомена, че аз се оглеждах за нещо подобно на това, което ми излиза на устните, но външно нямаше нищо, а и болката и пареното беше някъде вътре във влагалището  :?.

Ще говоря с док за възможността да е това и къде и как може да пуснем изследване, че тук във Варна не знам дали има..
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
Re: генитален херпес
« Отговор #200 -: Юли 05, 2010, 12:46:05 pm »
А опасен ли е гениталния херпес,ако се появи по време на бременност?
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: генитален херпес
« Отговор #201 -: Юли 05, 2010, 13:00:34 pm »
Angy_baby, на стр.2-3 от темата е обсъждано как и какво се препоръчва при бременост.Там има и  подробен пост на  ognyana   с указанията на проф.Дундаров.

За да не повтарям всичко ,ето малка част :

...По нейни думи, както и на други специалисти, херпесната инфекция в латентно състояние не вреци на забременяването и не се отразява негативно на бременността и плода.
Към термин трябва да се направи изследване на влагалищен секрет за наличие на херпесни вируси и при наличието им, да се планира секцио.

Опасен херпесът може да бъде когато жената се заразява непосредствено преди бременността и по време на бременността, кара херпесната инфекция за първи път тогава.
При вторични инфекции/рецидиви организмът имал вече изградени антитела, което е по-добрия вариант, ако въобще може да се каже така.

Срещала съм мнения, че при изява на херпес в последните месеци от бременността, както и при чести изяви в първия триместър, също се препоръчва цезарово сечение. Но това вече е по преценка на лекаря.




- Забрани - по време на бременност да се прибягва до взимането на ацикловир на таблетки, който може да доведе до тежки последици при плода. В тази връзка ацикловир не е желателно да се дава на бебето до 1 г., дори до 3 годишна възраст на детето, единствената причина поради, която може да се приложи при бебе е животоспасяване.
 - При изява на херпес около термин (за което бременната жена трябва да бъде наблюдавана от лекар)- секцио.
 - До 20-ия ден след раждането на детето, то се наблюдава за признаци на изява на херпес. При положение, че са взети всички предпазни мерки - наблюдение, секцио при необходимост, висока хигиена, бързо потушаване на рецидиви - се очаква всичко да е наред. Така че паниката е излишна.
 - По време на бременност, ако се появят рецидиви трябва да се прави всичко възможно изявата да е за няколко дни, 1-3 дни. Прилага се ацикловир крем стада, защото е 5-процентен, 4-5 пъти на ден с продължително втриване в кожата.
 - Нещо допълнително - бебето трябва да се пази от целувки по устата до навършване на 1 г.


Друго - което вече си го знаем - херпесът не пречи на забременяването и износването. НО през бременността не бива да се допускат изяви за по 15 дни.

Желателно е все пак при негова изява на гениталиите да се въздържаме от полови контакти.

При жени, които страдат от чести изяви на херпес задължително преди забременяване трябва да направят имуностимулираща терапия и разредят изявите.

Още нещо - аспиринът може да е провокатор на изява на херпес, но това не е основание да не се приема.

Толкова от мен за близо 2 часа консултация.

пп.Сега видях ,че   линка със  сниманите  указания  на професора ,които бях качила ,не се отваря ,но ще  ги сканирам наново и кача довечера или утре тук.
« Последна редакция: Юли 05, 2010, 13:07:53 pm от nimika »


Re: генитален херпес
« Отговор #202 -: Ноември 01, 2010, 16:10:54 pm »
Здравейте!
Изчетох цялата тема доста внимателно.
Имам херпеса от 2005 г. Излиза ми предимно през зимните месеци, когато и имунната система е подложена на изпитание. През август тази година обаче ми излезе отново, което и съвпадна с гинекологичен преглед, с оглед желаниято ни за детенце. На съпруга ми също му излиза, но не толкова често колкото мен. "Моето място" е на бедрото, при свивиката. От тогава(август) и двамата пием Кориолус(стана ми странно, че никой не споменава нищо до момента за него) и аз пия още хомеопатично лекарство като допълнение на Кориолуса - Rhus Toxicodendron 9ch. По време на тримесечното лечение и на двама ни ни излезе по веднъж. В края на тримесечното лечение, трябваше да отида на контролен преглед. Докторката ми каза, да не спираме с Кориолуса и аз с хомеопатията и ни даде зелена светлина за бебче. Разбрахме се че веднага след като констатираме бременност ще ги спрем. Изписа ми фолиева киселина и ни пожела успех.Да, ама не! Гадното нещо излезе отново преди ден! Веднага й се обадих! Отново даде забрана за опити за бебе за още три месеца и да продължаваме да пием Кориолуса и Хомеопатията. Меко казано съм обезкуражена.
По тази причина и се разчетох подорбно и така попаднах тук.От прочетеното до момента виждам, че повечето от вас не им е забранено бебеправене, въпреки херепеса. Пределно ясно ми е, че при активен херепес се избягват сексуалните контакти(до сега никога не сме правили секс при наличието на херпес). Дайте ми съвет? Да бебеправим ли? Да чакаме ли още три месеца? Не знам...

Добре е да спомена, че съм се лекувала с Изопринозина, но ефект нямах никакъв! Възлагам големи надежди на Кориолуса! Ново лекарство е от година и половина на пазара!
Ще следя темата!Благодаря предварително!
Дано не се сметне за реклама, прилагам снимка на лекарството.
« Последна редакция: Ноември 01, 2010, 16:38:59 pm от Meganche »
Re: генитален херпес
« Отговор #203 -: Ноември 01, 2010, 22:22:28 pm »
Аз съм пила Coriolus и нямаше никакъв ефект при мен.Пак ми излизаше гадината.
Re: генитален херпес
« Отговор #204 -: Ноември 06, 2010, 14:15:26 pm »
Меганче, спокойно си правете любов, когато нямате херпес в активна форма и очаквайте чудото да се случи.
Аз имам две деца и заради херпеса единствено съм раждала с цезарово сечение. Забрана за бебеправене заради него не съм имала.
Дано Кориолуса да е твоето лекарство и да разредиш рецидивите до минимум. И съвсем скоро да ни се похвалиш с двете чертички!
Re: генитален херпес
« Отговор #205 -: Ноември 14, 2010, 15:15:42 pm »
Здравейте, аз също имам генитален херпес.Най-често се появява на бедрото зад свивката над коляното.Имах по 4  5 рецидива месечно и то в продължение на години.Ужасно е и остават белези.Опитала съм какви ли не лекарства.Искам да споделя с вас това, което ми помогна.
Вземем всеки ден аминокиселината лизин - по 2 таблетки, също така билката мравчено дърво (Pau d’Arco) също по две таблетки.През месец вземам клеева тинктура 3 пъти по 20 капки дневно.Много е важно да се избягват храни, които имат високо съдържание на аминокиселината аргинин.Трябва да се приемат храни богати на лизин.Четох много за тази аминокиселина и разбрах, че блокира проявата на херпесния рецидив.Мога да кажа само, че сега съм нямала херпес от 4 месеца.Като симптоми се появават преди менструация и овулация, но благодарение на диетата и таблетките, които приемам не се появяват мехурчета и херпес.Ако мога да помогна с информация за таблетките пишете.Ужасно депресиращо е когато нищо не помага.
*
Re: генитален херпес
« Отговор #206 -: Ноември 16, 2010, 07:43:32 am »
Аз като напълно неразбрала да попитам, и моля да ме извините, че повтарям същия въпрос, задаван поне по веднъж на всяка страницаа  :oops:
От години ми "излиза нещо" от време на време(ама супер рядко), но не знам нито какво е, нито от какво ми излиза.. Последният път като "се пръкна", преди няколко седмици, реших, че ще трябва да се разтърся и да попрочета, та така се оказах и тук..  Само да поясня(сори за подробностите)Излиза между ануса и ... другата част.. по-вдясно някакво..Но не виждам никакви мехурчета(доколкото мога да видя с едно огледало се кокорих) само зачервено беше и болеше като ходя до WC, пареше някакво. Чувството е все едно съм се забърсала с цяло руло хартия наведнъж, протрито някакво.. Махна се за около 4-5 дена, като ме боля особено неприятно 2 дена, останалото време беше слабо..
 Какво се изследва за генитален херпес? В по-старите страници прочетох за IgG i IgM, ама аз нали не схващам, кажете моля ви, от тези изследвания може ли да се разбере дали имаш вируса? Или се изследва директно HSV-2 или HSV-1 Аз имам правени Anticardiolipin AB (IgG, IgM) тази година Януари(всичко беше нормално) та затова питам.. Никак не съм в час, нищо, че изчетох всичките страници... Моля да ме извините :ask:

*

    .

  • *
  • 26
Re: генитален херпес
« Отговор #207 -: Ноември 16, 2010, 09:09:50 am »
Гальонди, така, както го описваш прилича много на херпес. Почти съм убедена, че е това. Най-добре като излезе отиди на дерматолог или гинеколог - не винаги се налага да се правят изследвания, диагнозата може да се постави с оглед, просто херпесът е много характерен.
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: генитален херпес
« Отговор #208 -: Ноември 16, 2010, 10:29:05 am »
Според мен най -точен отговор ще ти даде изследване за антитела за настояща/ минала инфекция  -в лабораторията на НЦЗПБ- на Столетов /срещу затвора се намира/, прави се на  5-6 ден от евентуалния рецидив /или съмнение за такъв/.Качваш се   в лабораторията и казваш за какво искаш  да се изследваш.

Може и някои лаборатории в страната да правят въпросното изследване -виждала съм го в ценоразписа ,но не знам дали пращат кръвта там .

Не всички обикновени гинеколози и дерматолози биха го разпознали - казвам го от личен опит .Преди 15-20 години докато стигнем до диагнозата херпес ,ме мотаха и изследваха за какви ли не други неща.
Гальонди , както го описваш много прилича да е  това - не винаги клиничната картина с мехурчетата  е ясно изразена .

Аз имам правени Anticardiolipin AB (IgG, IgM) тази година Януари
Аз не знам това  за какво е , дано някои знаещ се включи.


*
Re: генитален херпес
« Отговор #209 -: Ноември 16, 2010, 11:26:45 am »
Според мен най -точен отговор ще ти даде изследване за антитела за настояща/ минала инфекция  -в лабораторията на НЦЗПБ- на Столетов /срещу затвора се намира/, прави се на  5-6 ден от евентуалния рецидив /или съмнение за такъв/.Качваш се   в лабораторията и казваш за какво искаш  да се изследваш.
Нимика, аз живея в Колорадо, много ми е далече :) Просто си размишлявах как ще се престраша да си попитам лекарката да ми пусне едни изследвания и се опитвах да намеря инфо какви може да са.. За IgG i IgM - това са антитела, IgM се образуват по време на началната фаза, след като си бил изложен на вируса, IgG са образувани от кръвна плазма антитела, които се образуват в отговор на вирус или бактерия.. (поне това намерих из нета)
Цветната ми снимка беше преди почти 2 седмици, и тогава ми се беше пръкнало това чудо..Та не получих никакъв коментар от лекарката, която прави ЦС, а си бях умряла от срам(мислех, че е пъпка) Рядко ми излизат това нещо, може би миналата година имах, и съвсем не помня подробности. Това къде се намира и тн, го обясних от последния път..

*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: генитален херпес
« Отговор #210 -: Ноември 16, 2010, 15:53:14 pm »
Нимика, аз живея в Колорадо, много ми е далече :)
:oops:  -много ти помогнах !

За IgG i IgM - това са антитела, IgM се образуват по време на началната фаза, след като си бил изложен на вируса, IgG са образувани от кръвна плазма антитела, които се образуват в отговор на вирус или бактерия..
Точно така -това го знаем ,че са антитела  са стара и настояща инфекция.

Аз писах  ,че незнам "Anticardiolipin"  за какво е .

Ще погледна  какво точно е изписано на изследванията ми за херпес , ако това може да те улесни - като  наименование за нужното изследване- мисля ,че беше HSV -2 .
 http://www.ncipd.org/index.php?category=2&section=4


*
Re: генитален херпес
« Отговор #211 -: Ноември 16, 2010, 22:42:13 pm »
Гальонди, ето още информация.
В тази тема    http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=43678.0
бяхме обсъждали преди време, какви са симптомите и изследванията                                                                                  при генитален херпес.
« Последна редакция: Ноември 16, 2010, 22:45:17 pm от marsi »

*
Re: генитален херпес
« Отговор #212 -: Ноември 16, 2010, 22:58:05 pm »
Благодаря ви момичета. Много сте отзивчиви!!
На 7ми Декември има час за Пап, та ще посъбера смелост да си питам лекарката да ми пусне едни изследвания. На моя мъж откакто сме женени, почти 6 години, постоянно му излиза на устната, по едно време му излизаше всеки месец!! Той толкова се панира, дори не иска да ме целуне.. Аз пък не помня подробности как ми е излизало преди това, много съм отвеяна. Този път понеже ми излезе покрай цветната снимка, та се бях запритеснявала..Та ще се изследвам, да видим какво ще излезе накрая..
 :oops:

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: генитален херпес
« Отговор #213 -: Ноември 18, 2010, 08:03:10 am »
Благодаря ви момичета. Много сте отзивчиви!!
На 7ми Декември има час за Пап, та ще посъбера смелост да си питам лекарката да ми пусне едни изследвания. На моя мъж откакто сме женени, почти 6 години, постоянно му излиза на устната, по едно време му излизаше всеки месец!! Той толкова се панира, дори не иска да ме целуне.. Аз пък не помня подробности как ми е излизало преди това, много съм отвеяна. Този път понеже ми излезе покрай цветната снимка, та се бях запритеснявала..Та ще се изследвам, да видим какво ще излезе накрая..
 :oops:
Не бързай да се диагностицираш. Може да не е херпес, а кондиломи ( на английски са warts). Лекарката трябва да види и да каже кое е.

Б.


  
*
Re: генитален херпес
« Отговор #214 -: Ноември 18, 2010, 13:39:22 pm »
Bobbie, кондиломите имат различна симптоматика. Те са обемни (нещо като брадавички)
   и трудно могат да се сбъркат с херпесните афтички.http://www.puls.bg/illnes/issue_77/

За диагностициране на кондиломи се изследва HPV(Човешки Папилома вирус),
   а за херпесите - HSV (Херпес Симплекс вирус).

Разбира се, добре е да се произнесе лекар, за да се изследва необходимото.

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: генитален херпес
« Отговор #215 -: Ноември 19, 2010, 07:16:36 am »
Bobbie, кондиломите имат различна симптоматика. Те са обемни (нещо като брадавички)
   и трудно могат да се сбъркат с херпесните
Аз мога да различа кондилома от херпес, но от описаниеото, което е дала не е ясно дали тя може да го различи и дали въобще е могла да го види добре.

Обикнвено изследванията за HPV не са за щамовете, които прочиняват кондиломи, а само за тези, които причиняват рак. Най-добре е да я види лекар, а не да изследва каквото тук и се препоръчва и да се окаже, че има отрицателен тест за HPV и кондиломи.

Б.


  
Re: генитален херпес
« Отговор #216 -: Декември 05, 2010, 01:35:55 am »
Здравейте, момичета!
Нова съм тук. Искам да споделя с вас, че имам генитален херпес от 5години. Тази година направих един курс с ваксината Лупидон Г. За съжаление при мен нямаше ефект. В листовката пише, че има при 80% от случаите. Явно съм изключение.
Сега тук чета за лизин и имам нова надежда. Единственият ми въпрос е, каква е гаранциата, че няма да си навредя ако започна да притискам приема на аргинин, а увелича на лизин? Знам, че има някакво съотношение, но какво е то и кой може да ми каже кое е правилното такова? Съжалявам за въпросите, но наистина съм боса в това отношение.
Благодаря ви предварително и който има въпроси относно ваксината, може да ми пише :)
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: генитален херпес
« Отговор #217 -: Декември 13, 2010, 15:38:48 pm »
Да споделя това , което каза д-р Сигридов  за херпеса - по време на бременност, ако има рецидив ,  да не  се ползва нищо друго  , освен Ацикловир /Зовиракс мехлем , и то  непременно нова опаковка  .


Re: генитален херпес
« Отговор #218 -: Декември 19, 2010, 17:16:00 pm »
Така първо да кажа че аз също имах нещо подобно на генетален херпес макар да ми казаха че не е това, аз отидох и направих изследвания които показаха
Herpers Simplex Virus IgM тип 2 0,60 АЕ
(-)отр:под 9; гран.ст-ти: 9-11; (+)пол:над 11
Herpes Simplex Virus IgG тип 2    1,72 АЕ 
(-)отр:под 9; гран.ст-ти: 9-11; (+)пол:над 11
Това са ми показанията от изследването някой може ли да ми каже дали имам или не генетален херпес според тези изследвания, тъй като искам да разбера, а в момента нямам възможност пак да отида на лекар веднага за да ги види . Много благодаря предварително!!
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: генитален херпес
« Отговор #219 -: Декември 20, 2010, 06:30:20 am »
Така първо да кажа че аз също имах нещо подобно на генетален херпес макар да ми казаха че не е това, аз отидох и направих изследвания които показаха
Herpers Simplex Virus IgM тип 2 0,60 АЕ
(-)отр:под 9; гран.ст-ти: 9-11; (+)пол:над 11
Herpes Simplex Virus IgG тип 2    1,72 АЕ 
(-)отр:под 9; гран.ст-ти: 9-11; (+)пол:над 11
Това са ми показанията от изследването някой може ли да ми каже дали имам или не генетален херпес според тези изследвания, тъй като искам да разбера, а в момента нямам възможност пак да отида на лекар веднага за да ги види . Много благодаря предварително!!
Ами според това, кеото си дала, отрицателни стойности и на двете антитела са под 9, а ти имаш 0,60 и 1,72.

Б


  
Re: генитален херпес
« Отговор #220 -: Януари 21, 2011, 16:47:56 pm »
Ох, вече нямам сили! След седмица ми свършва шестмесечното лечение с Кориолуса! Резултат - нулев - три рецидива за 6 месеца! Много! Прекалено много! Другата седмица ще ходя до гинеколожката отново! Каза да не го спирам, но вече фалирам! Пием го и аз и мъжа ми и 200 лв. на месец ми идват в повечко! А и резултата нещо не го виждам. Каза да отидем и двамата за изследвания и да решим какво да правим. Аз съм супер обезверена отново, а залагах големи надежди. Пия си Рус Токсикондрона също. Вече не знам какво да предприема!
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: генитален херпес
« Отговор #221 -: Януари 21, 2011, 19:34:27 pm »
Meganche , мен ми беше много интересно да видим как се повлиява някои след хомеопатично лечение .
Съжалявам за резултата .
Доколкото разбирам при гинеколог ли се консултираш ?Според мене гинеколозите не са много компетентни в тази област , но може твоята да има опит и познания. Според мен си е по-добре при вирусолог или имунолог , но ти си избираш.Макар ,че  те предписват и изопринозин , а ти писа ,че изпоринозина не ви е помогнал. Другите неща бяха биозин ,саменто ...

така е за съжаление -херпеса  е непредвидима и тъмна индия


Re: генитален херпес
« Отговор #222 -: Януари 26, 2011, 22:58:07 pm »
Ами в крайна сметка...не ми пречи нищо да пробвам и при вирусолог, нали? От опит глава не боли. Ще докладвам по нататък и ще стискам палци и за нас, и за вас... все по-рядки срещи с гадината!
*
Re: генитален херпес
« Отговор #223 -: Септември 02, 2014, 18:10:25 pm »
Не отварям нова тема, защото тук има доста важна информация от момичетата. Затова задавам въпроса си тук.

Съпругът ми направи ДНК тест и потвърдиха наличието на херпес симплекс тип 2. След което започнахме да използваме презервативи (за около 2 седмици), докато лекарят му се прибере от пътуване.
Вторият път когато правихме секс с презерватив, усетих дразнене и дискомфорт, и забелязах, че имам червено петънце на входа на влагалището. От следващият ден започнах Зовиракс и за 4-5 дни изчезна всичко.
За първи път ми се появява подобно нещо и не знам дали беше херпес. Мъжът ми нямаше никакви оплаквания.

И сега на въпроса - направи този ДНК тест по съвет на уролог и микробиолог, защото има някакъв проблем в спермата. Урологът казва, че херпесът е причината за лошото качество на спермата, а друг уролог му казва, че херпесът няма общо... И ние не знаем къде е истината :?
Изчетох почти цялата тема и знам, какви са рисковете при жената, но за мъжа не открих нищо.

До месец ще посетим специалист по АРТ, но дотогава бих искала да имам повече информация за херпеса.

Извинявам се за детайлното обяснение, но не мога да го обясня по-семпло :oops:
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: генитален херпес
« Отговор #224 -: Септември 02, 2014, 21:10:43 pm »
Не съм вирусолог, но от това, което знам, не би трябвало да имат общо качеството на сперматозоидите и херпеса. Може би е добре да зададеш въпроса си към Мели в нейната темичка.


  
Re: генитален херпес
« Отговор #225 -: Януари 08, 2015, 15:59:23 pm »
Благодаря за подканването :oops:, ще напиша моята схема.Но нека всеки сам си прецени дали да я ползва - аз не съм лекар.
Аз вярвам на хомеопатията, лекувам всичко с билки, хомеопатия и храни и наистина има резултати.
Значи - прополисът е средство, което оказва голямо влияние на имунната система.
1.Клеевата тинктура е имуностимулиращо, противовирусно, противогрипно средство, информация може да прочетете в нета. При рецидив или първи симптоми на парене, сърбене, мравучкане и т.н. пия по 30 капки 3 пъти дневно, разредена в сок, мляко, вода. През цялата година пия клеева тинктура, като променям броя на капките по 10, 30 или повече дневно. Абсолютно безвреден и естествен продукт. Само да се има предвид, че може да предизвика алергични реакции на хора, които имат алергия към пчелни продукти.
2. Прополдерм - също продукт от пчелен клей, но под формата на кремче. В листовката му ще прочетете за какво се прилага той, а и херпесът се повлиява доста добре от него. Намазва се 4-5 пъти дневно с продължително втриване. Аз лично, около менструация намазвам входа на влагалището, за да го поддържам чист. Могат да се правят и тампони, които да се поставят във влагалището.
3. Енгистол - В антихомотоксичната терапия Енгистол е основен препарат, активизиращ противовирусната защита на организма както при остри, така и при хронични заболявания. Енгистол няма токсичност, противопоказания, възрастови и други ограничения, не оказва странични ефекти за разлика от традиционните противовирусни средства. Може да се прилага при бременност, кърмене, при деца, възрстни пациенти и продължително при хронични заболявания. Има още доста информация за него - който иска, нека прочете. При първи симптоми за херпес - по 1 таблетка се смуче на всеки 15-30 минути в рамките на 2 часа. След това по 1таблетка на час или на два часа, зависи от интензитета на херпеса. В следващите дни Енгистол може да се приема по 1 таблетка на 1-2 часа. Енгистол може да се приема и профилактично за по-дълго врме.
Това са нещата, които спазвам аз.Пия ежедневно клеева тинктура, намазвам входа на влагалището - там, където ми излиза херпес ако усетя някакъв сърбеж. Енгистол в моментан е пия - изпих една опаковка в продължение на няколко месеца.
Имам още две хомеопатични на Боарон, които също приемам само, когато има рецидив. Но те трябва да бъдат приемани за по-дълъг, двумесечен срок, за да разредят рецидивите. Това са Ваксинотоксинум и Рус Токсикодендрон. Те са ми назначени от хомеопат, безвредни са, но все пак схемата е индивидуална. Ако някой се интересува и от тях, мога да напиша МОЯТА схема. За по-горните няма проблем, само да се внимава с прополисовите продукти - може да предизвикат алергия.
Еми това е. Надявам се да помогна на повече хора, защото аз наистина знам какво е да се мажеш и пиеш лекарства, от които просто рецидивите не намаляват. На мен лично, тази схема ми помогна - продължавам да я спазвазвам. Ако се появи лек сърбеж, вече при мен не става херпес - веднага изпълнявам всичко, не се появат мехури, за ден-два всичко отминава. Просто не се развива херпесът.
Искрено се надявам, че и на вас ще ви помогне.
Желая успех на всички.
Поздарви от мен.

Добър ден. Знам, че този съвет за лечение на херпес 2 тип е написан през 2009 година, но ще се радвам ако ми отговорите.
За съжаление, и аз хванах херпес 2 тип от една година. Имах приятел, той беше носител на херпес и не ми каза, че носи херпесна инфекция. Голям бич е този херпес. На месец започна да ми се появява по 7-8 пъти рецидиви на месец. Не знам какво да правя вече. Ходих при добър кожен лекар. Изисквах изследвания за херпес и се оказаха положителни. Назначи ми терапия с Енгистол по три пъти на ден да го взимам в продължение на три месеца и после се почива 1-2 месеца и се сменя с друг имунностимулатор. И като почувствам лек сърбеж да се мажа с Ацик. Енгистол започнах да приема през тези дни, тъй като докторът ми го преписа преди 2 седмици.
Интересува ме Енгистол постоянно ли пиете или само когато почувствате, че се появява херпес? Също така се интересувам и от клеевата тинктура дали също приемате постоянно или само като се появи херпес? Просто Ви моля да ми напишете схемата, по която приемате тези имунностимулатори.
Също се интересувам схемата на приемане на Ваксинотоксинум CH15 и Рус Токсикодендрон CH15.
Ще Ви бъда много благодарна. Който има херпесна инфекция, много е тежко някой да го носи.
Моят email е: anna_83l@abv.bg
Re: генитален херпес
« Отговор #226 -: Февруари 21, 2015, 20:43:50 pm »
Искам да кажа ,че не мен ми излизат херпеси и от първият опит  забременях.Но бременността не се задържа .Дано причината не е тази. На моят приятел му излизат херпеси още от детството ,следователно и аз се заразих ,на мен ми излизат отзад на опашната кост преди 2 дена за пръв път ми излезе на сгъвката долу.На годината ми излиза 2 или 3 пъти .Това много често ли е ????Аз не съм се изследвала но почти съм сигурна че е херпес.Но ми минава много леко ,нито ми се подуват лимфните възли нито нищо за 2 дена са изгорели .Мажа ги леко със спирт и пия ехинацея за имунната система.Правим и опити за бебе .
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: генитален херпес
« Отговор #227 -: Февруари 22, 2015, 15:03:51 pm »
Аз до колкото съм запозната, това не е причина за незадържане. Само при евентуална бременност, ако при раждането в момента има рецидив, мисля, че се преминава към секцио ( не съм сигурна дали винаги е така обаче).


  
Re: генитален херпес
« Отговор #228 -: Февруари 22, 2015, 21:54:48 pm »
Shannel, по- добре отидете при специалист, вижте какво е състоянието ви и след това подновете опитите за бебе. Така ще избегнете евентуални последици, а вие ще сте по- спокойни. :)
Не съм компетентна и не мога да кажа дали това е причина за неуспеха този път.
« Последна редакция: Февруари 22, 2015, 22:11:36 pm от Пепка »
Re: генитален херпес
« Отговор #229 -: Февруари 23, 2015, 13:01:22 pm »
"Какво може да се каже за TORCH инфекциите? Определени инфекции, наречени ТОRCH (абревиатура от наименованията на заболяванията Токсоплазмоза-TOxoplasmosis, Рубеола-Rubella, Цитомегаловирус-Cytomegalovirus и Херпес-Herpes), може да бъде причина за един аборт, но НЕ Е причина за повтарящи се спонтанни аборти. Макар че доста специалисти ще направят тестове за тези инфекции и дори ще започнат лечение, базирано на тези резултати, това не си струва да се прави при пациенти, които имат рецидивиращи аборти. Тези специалисти просто ще изгубят времето и средствата на своите пациенти."   Това е което открих тук във сайта.Ще си направя изследванията ,но тъй или иначе при последваща бременност (ДАЙ БОЖЕ!)   те са задължителни.Според статията тук ,веднъж щом съм се срещала с вируса ,съм изградила антитела и няма опасност от нищо друго.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: генитален херпес
« Отговор #230 -: Февруари 23, 2015, 23:22:19 pm »
Изследването за цитомегаловирус няма да ти каже нищо, понеже мнозинството от хората са го прекарали. С други думи, дори и да установиш, че си го имала, тази информация с нищо няма да ти е полезна. Почти всички сме го прекарали по някое време през живота си. 



  
Re: генитален херпес
« Отговор #231 -: Февруари 24, 2015, 00:33:08 am »
Аз гиворя за херпес вирус не всеки го е имал или има
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: генитален херпес
« Отговор #232 -: Февруари 24, 2015, 22:47:22 pm »
Не съм те разбрала, извинявай.  Понеже вече каза, че имаш херпес и мислех, че за другите говориш.
Висура на херпеса веднъж като го хванеш, после винаги го имаш. Моля,кажи къде си прочела, че придобиваш антитела и се излекуваш? Придобиваш антитела, да, но херпеса си е с теб цял живот.

И друго се сетих - ти сигурна ли си , че е херпес, а не кондиломи?
« Последна редакция: Февруари 24, 2015, 22:53:46 pm от Bobbie »


  
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: генитален херпес
« Отговор #233 -: Февруари 24, 2015, 23:11:23 pm »
Аз до колкото съм запозната, това не е причина за незадържане. Само при евентуална бременност, ако при раждането в момента има рецидив, мисля, че се преминава към секцио ( не съм сигурна дали винаги е така обаче).
Съгласна  съм с казаното от Боби .

Директно едва ли наличието на херпес , може да е причината за  неразвитие на бременността  .Косвено би могло -стрес , имунитет  и т.н.
Но това , което ти описваш   и мястото на което излиза  - няма как да знаем   дали е  херпес . Прави се изследване при рецидив  за установяване дали това , което имаш в  момента е наистина херпес. Иначе може да се изследваш  за стара инфекция по  всяко време  , но не виждам никаква  полза - само ще знаеш някога дали си имала или не.

Раждането при чести рецидиви на генитален херпес  е със секцио -като превенция срещу рецидив по време на раждането .

Момичетата са ти казали правилното -обърни се към специалист , дано намериш подходящ , че  херпесните вируси са малко неясна  Индия за много от лекарите- гинеколози и кожни лекари предписват и лекуват със всевъзможни мазила.
Намери имунолог , които да назначи подходяща терапия за херпеса / ако е  това  / , съобразена с отпитите за бебе правене ,а  не просто  само за  терапия срещу херпеса !

Насочи се  съм изследвания на щитовидната жлеза , тромбофилия   или друг проблем  за неразвитие на бременността -не пишеш на какъв етап е   прекъснала , но може да има други причини , според мен -херпеса директно едва ли е  виновника.


Re: генитален херпес
« Отговор #234 -: Февруари 24, 2015, 23:20:44 pm »
Да убедена съм излуза ми отзад на опашната кост.Бременността беше химическа просто аз търся причината ,може би просто не е било писано от първия път.Нямам някакви гадни симптоми излиза мажа със спирт и на другия ден го няма.Малък е като големина.И аз не мисля че това е причината.Смятам да пия Биозин Мама пише ,че е подходящо за имунитета точно срещу рецидивиращи херпеси.