0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: генитален херпес
« Отговор #100 -: Февруари 09, 2009, 16:58:19 pm »
Огняна, много ти благодаря!Най - вече за успокоителните думи за детето. Ще прочета и ще агитирам мъжа ми да отиде на изследвания, и аз също че все отлагам. А каква е разликата между ацикловир, ацикловир- стада и ацикловир актавис и кое най- масово се прилага за профилактика?
Ацикловир Stada е по-добър, защото процентът на лекарственото вещество ацикловир в крема е по-високо, 5 %. ПРи другите е с по-ниско съдържание. Stada е производителят, но добавят името към Ацикловир като марка на продукта им. (ама че го написах!)
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: генитален херпес
« Отговор #101 -: Февруари 09, 2009, 18:59:43 pm »
по нагоре съм писала ,че  имах рецидив есента по време на стимулация за процедура и прекратихме .
След което започнах курс за укрепване на имунната система  - доверих се на предписаното от проф Дундаров и д-р Владимиров го подкрепи - един курс Биозин ,след това - две опаковки Саменто /реших че  най -добре ми понася и дори малко и от трета опаковка започнах непосредствено преди стимулацията/.
Нямах рецидив за щастие -и минаха и пункцията и трансфера.
Но бях и много спокойна  по време на всичко и това мисля, че оказа влияние .

Огняна, много ти благодаря!Най - вече за успокоителните думи за детето. Ще прочета и ще агитирам мъжа ми да отиде на изследвания, и аз също че все отлагам. А каква е разликата между ацикловир, ацикловир- стада и ацикловир актавис и кое най- масово се прилага за профилактика?
проф Дундаров предлага един разтвор Пандавир -мисля че само той го продава / от фирмата производител...има контакти/ -лично при мен от преди  години, когато имах рецидиви ,съм го вземала -помагаше като че ли много.Сега пак го предлага -аз  го взех профилактично да  има,но е  по -скъпичък мисля ,че 30-40 лева беше опаковката  .
« Последна редакция: Февруари 09, 2009, 19:05:02 pm от nimika »


*
Re: генитален херпес
« Отговор #102 -: Февруари 13, 2009, 10:57:38 am »
Да пусна обещания материал..., че ако не стане сега няма да стане по-нататък...Ще го пускам на парченца, за свое и ваше улеснение.

Покрай перманентният ми двубой с херпесния вирус тия дни открих на ново топлата вода...
Защо? Впечатление ми направи, че за втора поредна година Коледното меню хич не ми понася. Хапвам си на Бъдни вечер сърмичките, питката, ядки, цитруси... И на Коледа – „нежелан гостени”!
Дадох си сметка, че няма начин, ама наистина няма начин, храненето да не е свързано по някакъв начин с набезите на HSV. Отчетох, и че лятото, когато се бях подложила на полуДюкановата диета – и хапвах предимно белтъчини, зеленчуци и плодове (е вярно наред с имуностимулираща терапия, но пък и сега бях на такава и без диетата не се спасих от набези),  доста се разредиха рецидивите, дори нямаше.
И така, до какво доведе тършуването ми в мрежата тия дни  (благодарна съм на little rabbit за съвет преди години, макар че спрямо това се чувствам гузна, защото нищо не направих по въпроса...) -  че трябва добре да си подбирам храната, и че от кафенце, шоколад, хлебни разни произведения, цитруси,  сама си каня „нежелания гостенин у дома”.  Т.е. трябва ми диетичен режим, с който да си набавям чрез храната достатъчно лизин и да избягвам тези продукти, които съдържат аргинин...(дойдохме си на думата).  Това означава окончателно да се сбогувам с неправилното си хранене, да започна да ям сирене, на което му се мръщя от дете и липсва на трапезата ни, да продължавам с пълна скорост приемането на млечни продукти, да хапвам повече месо, въпреки условията, които успешно ме правят полувегетарианка,  риба, да не избягвам тотално мазнините, да забравя за тестените изделия и, за съжаление, любимите ми ядки...
Но повече подробности по етапно! (За който има нерви да чете :))
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*
Re: генитален херпес
« Отговор #103 -: Февруари 13, 2009, 11:07:19 am »
Защо лизин?!
Установено е, че лизинът е активен срещу херпес вируса „ин витро”, което се дължи на неговата способност да спира метаболизма на аргинин – аминокиселина необходима на херпесния вирус да се възпроизвежда.  По същество аргининът „храни” херпесния вирус, без него той не може да се развива, размножава и да причини симптоми. Лизинът противодейства по естествен път на продукцията на аргинин в тялото. Съгласно клинични изследвания , лизинът може да ограничи активирането на херпесният вирус и неговото възпроизводство.

Ползите му:
-   Лизинът ограничава функционирането на херпесния вирус.
-   Подобрява възможностите на тялото да образува антитела.
-   Участва във възстановителните процеси на кожата и образуването на колаген.
-   Спомага по-бързото преодоляване на рецидив на херпес.
-   Ако се взима редовно и в достатъчно количество, лизинът може с 50 % вероятност да ни предпази от рецидив   

Важно!
Лизинът е есенциална аминокиселина, която не се синтезира в човешкото тяло. Може да се набави с подходящ диетичен/хранителен режим. За тази цел е необходимо да се приемат храни  богати на лизин, но с ниско съдържание на аргинин.
Потребността от лизин за едно денонощие е 3-5 g.

Да подплатя думите си с мнение на специалист:
„Лизинът е известен със способността си да потиска развитието и размножаването на Херпес-Симплекс вируса. Високите дози лизин освен това спомагат за продукцията на антитела, хормони и ензими. При децата, лизинът е необходим за правилния растеж и костно формиране. Тази аминокиселина участва в производството на колаген, във възстановяването на тъканите и в изграждането на мускулните протеини – все важни оздравителни процеси след наранявания и хирургични операции.”
Доц. д-р Байкова от тук
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*
Re: генитален херпес
« Отговор #104 -: Февруари 13, 2009, 11:09:32 am »
Отворих си за n-пореден път книжката „Херпес. Профилактика и лечение”, д-р Александра Василева, от която да призная ама никак не съм доволна. Ниско й е нивото, повече ми прилича на незадоволителна студентска курсова работа или от мен да мине дипломна работа (сега май проект е модерната дума, хи- хи). Там има нещо за лизина, подходящия хранителен режим и една оскъдна табличка, която допълних от информацията за аминокиселинния състав на продуктите от един сайт (ще го дам по-долу), а после пък попаднах на един друг сайт, който само доказа колко глупаво е било сама да си смятам. Но с това ми временно увлечение открих наистина разкошна информация (и този сайт, също ще го посоча).
Ето продуктите, с които трябва да се стремим да се храним- естествено и тези, които трябва да избягваме.  Но първо да поясня. При подбора на продукти, които трябва да се съдържат в един такъв диетичен режим срещу херпеса се гледа какво е съотношението на лизин към аргинин, тъй като продуктите не съдържат само едното или другото.  На нас са ни полезни тези продукти, чието съотношение лизин към аргинин е високо, т.е. лизинът е в няколко пъти повече от аргинина.
Прилагам списъка.
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*
Re: генитален херпес
« Отговор #105 -: Февруари 13, 2009, 11:15:01 am »
Полезните храни

В низходящ ред, от високо към ниско, спрямо съотношението лизин:аргинин.

++ Продукти, които съдържат много повече лизин

маргарин, обикновено кисело мляко, плодово кисело мляко, плодово кисело мляко обезмаслено, обикновено кисело мляко обезмаслено, обикновено кисело мляко нискомаслено (3-2,95)

швейцарско сирене, сирене едам, сирене гауда, сирене рокфор (2,78-2,6)

папая 2,53, цвекло 2,4

сирене пармезан 2,5, козе мляко 2,4, сирене от Лимбург 2,399, масло 2,25,

айрян, шербет, чисто небито мляко подсладено, нискомаслено сухо мляко, обезмаслено мляко 2 %, сухо мляко, сладолед, обезмаслено мляко на прах, замразено мляко, сладолед маслен ( 2,19-2,18)

манго,  кайсия , ябълки, сушени круши (2,15- 2)

сметана за кафе, кафе с мляко* 2,13

киселица, лапат - 2

зимно къдраво зеле** - 8

+ Продукти с положително съотношение към лизина

Сушени ябълки, круши, сушени кайсии, смокини (сушени и пресни), авокадо,  1,77-1,5

калкан, атлантическа сьомга, риба меч, аншуа, змиорка, бяла риба, кефал, лефер, шаран, щука, треска, скумрия, риба тон, пушена розова сьомга, акула, херинга, костур, (1,5)

червени домати, ряпа, доматен сок -1,5

соеви кълнове – 1,45

говеждо месо филе, телешки бут, свински бут, пилешко бутче, пилешка плешка, свинско филе, свинско филе от ребрената дъга, телешка плешка, телешко месо от подбедрицата, телешко месо от рамената кост, телешко филе, фазан, дроб, шунка,  пуешки бут, пуешки гърди, пуешки плешки, птичи дреболии (без воденички), супи с телешко или птиче месо, наденици (1,4-1,2)

 гъши яйца 1,2

ананас, пъпеш „Медена роса”,  сливи, праскови,  -1,37-1,2

целина, черен боб, зелен фасул, небелени картофи, червено кафяви картофи, сладки картофи (1,3-1,05)

бирена мая



За да се храним подходящо за организма ни и го наситим с необходимата му аминокиселина лизин, е добре да обогатим менюто си с продукти от тази група. Естествено, колкото по-високо е числото на положителното съотношение лизин:аргинин, толкова повече продуктът има „лечебен ефект” за нас. Продуктите са разнообразни, така че едва ли ще ни писне яденето им, има от всичко: предимно мляко, много сирене, плодове, риба, месо :). Е, малко е неприятно, че част от сирената, папаята и мангото ще са ни прескъпи, но всяко зло за добро, тъкмо ще са ни за деликатес! :) Предполагам, че в полезните влизат и нашите сирена и кашкавал, както и изварата, но просто нямо кой да ги тества за количеството лизин, което съдържат ;). Проблем виждам в това, че са малко зеленчуците, грубо казано едни домати и една ряпа (но поне имаме за салатка и зиме и лете; **и не ме питайте за това къдраво зимно зеле, въобще си нямам на идея кое е?!, неговият „индекс” е най-висок, но го намерих при собствено пресмятане от таблици, така че не сме застраховани от грешка специално при него) и само боб от варивата... Но какво пък ще се чувстваме като аристократки от френския двор ;)... И не по-малко важно, ще се отрази добре и на фигурата ни, така че илюстрацията ще е пълна!
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*
Re: генитален херпес
« Отговор #106 -: Февруари 13, 2009, 11:17:40 am »
Неутралните продукти

Продукти, в които съотношението лизин:аргинин е равно или почти равно

~ маруля, салата, карфиол, спанак,  аспержи, китайско зеле,
~ гуава, банани, диня пъпеш „Канталуп”,
~стриди, миди;
~ пуешки яйца, кокоши яйца

=праз лук, тиква, цикория
= вегетариански зеленчукови супи, майонеза,
 
~-ягоди*** (~ с мин. полза към лизина)



Тези продукти са един вид неутрални за нас, нито ни вредят, но не са ни и полезни в „диетата срещу херпесните заболявания”.  Който ги обича нека си ги хапва, без да се притеснява, че може да предизвика „нежелания гостенин”. Тази графа ни е полезна и с това, че научаваме кои продукти от „неподходящите” с кои можем да заменим при приготвяне на хранана ни, избирайки по-малкото зло. Например, вместо с лук, можем да готвим с праз лук; да предпочитаме салати от маруля и домат, вместо с краставица...

(*** моля, имайте предвид, че ягодите ми излизат с различно съотношение, на едно място с малко повече лизин, на друго обратното, но мисля че мястото им все пак е в тази група, а гарнирани със сметана или мляко направо ги качва в горната :))
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*
Re: генитален херпес
« Отговор #107 -: Февруари 13, 2009, 11:22:51 am »
Продуктите, които ни вредят

Х - Продукти, които съдържат повече аргинин отколкото лизин

(списъкът се променя в низходящ ред от високо съотношение аргинин:лизин към по- ниско, или най-вредните са първи)


Ядки, семки и семена(орех, лешник, сусам, бадем, фъстък, тиквени семки, кестен, кашу, шам-фъстък) (уви!)

сок от портокал, мандарина, грейпфрут,

бяло и червено грозде,

боровинки, къпини,  бъз

лук, зелен лук, чесън,

бял или кафяв дълго, дребно или среднозърнест ориз – т.е. никакъв ориз!, царевица, овесени ядки, кълнове от пшеница, трици, рожкови;

леща;

гъби****, бкюкселско зеле, зелен грах, обикновено бяло или червено зеле, брюкселско зеле, краставица, моркови, жълти, зелени или червени сладки чушки, патладжан, репички, броколи

киви, грейпфрут, мандарини, портокал, кокос

пилешки воденички,
 
жълтък,

раци, скариди

класик маслини,

желатин,

шоколад,

кофеин,

мултивитамини, протеинови шейкове, съдържащи аргинин



Не е казано, че тези продукти са абсолютно забранени. Те могат да присъстват в менюто ни, още повече, че съдържат други хранителни вещества, които са необходими на човешкия организъм. Но трябва да ги редуцираме, да са само част/ допълнение/ гарнитура към менюто. Хубаво е в менюто си да ги съчетаваме с продукти, които съдържат много повече лизин, така ще балансираме, дори неутрализираме количеството аргинин без да „излизаме” от диетата. Например, кафето се пие с много мляко или сметана, какаото с мляко, баницата да е с много сирене и много малко кори поднесена с кисело мляко ;)...
И все пак, не прекалявайте с тях!

Сега предполагам ви се е изяснило какво имах предвид Коледното меню и неправилното хранене, когато поемаш само храни, които ти вредят и се храниш по принцип предимно с тестени изделия не можеш да очакваш да си здрав, нали... А на Бъдни вечер можем отново да спазваме традицията, но като наблегнем на ошава, ябълките, хапнем бобец, подбрано зеле, можем да си направим супичка от лапат или киселица... и така :)

(****По отношение на гъбите, може би при различните видове гъби съотношението лизин:аргинин се мени)
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*
Re: генитален херпес
« Отговор #108 -: Февруари 13, 2009, 11:28:30 am »
Една друга диета

Ниско кисела и високо алкална диета също помагала...

– продуктите, които трябва да се редуцират според тази диета са тези с  високо кисело съдържание. Това са: лакомства, говеждо, хляб, захар, газирани напитки, зърнени храни, шоколад, тютюн, нишестен крем, натурални сокове със захар, агнешко, еленско,  риба, брашно, желе, ликьор, бели спагети, кейкове и други тестени изделия от бяло брашно, свинско, сол, черен чай, бял хляб, грозде, пълнозърнени храни, вино, подсладено кисело мляко, цитрусови плодове, домати, кола...

-   Подходящите продукти са: Лимони, диня, пъпеш, люти чушки, кервиз, магданоз, водорасли, пореч, аспержи, смокини, келп, манго, пъпеш, папая, сладко грозде, стафиди, плодови сокове, киви, сладки круши, ананас, сливи, зеленчукови сокове... (Лимоновия сок се препоръчва за подобряване състава на други храни като основна подправка.)


Толкова за сега. Остана още малко, но ще ви го пусна по-късно...
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
Re: генитален херпес
« Отговор #109 -: Февруари 13, 2009, 17:31:01 pm »
Оги, огромни благодарности за положения труд!  :youwoman:
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: генитален херпес
« Отговор #110 -: Февруари 13, 2009, 18:40:51 pm »
ognyana - не  веднъж съм казвала, че си злато-ти сама го потвърждаваш отново !!!
Благодарим най -сърдечно за  всичко  по -горе!!!
Тепърва ще чета и асимилирам-цял труд бе момиче -питай за свободно място в Катеда Вирусология-ще имаш препоръки от нас!!!


С ядките  хич не ми харесва положението-аз също ги обожавам във всичките им видове -сурови с  медец -слабост са ми .
Иначе  на мляко и сирене яко наблягам  -сред любимите ми неща са.
Само с тестените неща  как ще се справям незнам.


Навярно  ще ми възникнат куп въпроси ,след като поне няколко пъти прочета весичко.
Ами благодаря  още веднъж!!!



*
Re: генитален херпес
« Отговор #111 -: Февруари 22, 2009, 23:04:36 pm »
ognyana, беzкрайно съм ти благодарна zа положения труд.  :youwoman:


Сега като се zамисля и аz от както съм на дюканската диета появата на херпеса мноооого се раzреди да не кажа, че не се е появявал.  :wink:

Имамедин въпрос, моята началничка ми препоръча да се мажа с масло от чаено дърво веднага Щом усетя, че се появява херпесът. Веднъж вече пробвах и наистина ми помогна (или аz си въобраzявам ). В гугъл успях да намеря ето това. http://www.analytica-bg.com/dietary-food-additive-essential-oils/useful/tea/

Кажете вие имате ли някаква информация?
*
Re: генитален херпес
« Отговор #112 -: Март 20, 2009, 19:01:05 pm »
Благодаря за съвета ognyana!Не знам кам кого да се допитам вече,не виждам нищо по-различно от това което съм пила.За сега си продържавам с CORIOLUS И SAMENTO.ognyana,чела съм много твои мнения и препоръки и виждам че и ти се бориш с гадния генитален херпес-аз също си го имам.Излиза винаги преди М или по време на М,може би тогава ми пада имунитета.Та страхливо искам да споделя,че този месец го няма!Дали тези добавки са ми помогнали не знам,но за мен това е чудо!!!!!До сега съм пила какво ли не,то не беше ISOPRINOSIN,VALTREX,ACIC,ACYCLOVIR ....

Цитирам този постинг тук, защото смятам, че е важно...

Да, и аз съм на заключение, че нито Ацикловир таблетки, нито Изопринозинът ми помагат.
Засега, като че ли най-доволна оставам от Биозина. Но пия едва втора опаковка, така че е рано да се прави окончателен извод.
Саменто съм пила 2 опаковки, но не мога да кажа за него нищо. Ще трябва повече пиене, очевидно. Засега избирам Биозина, той е два пъти по-евтин.
За CORIOLUS, дори не съм чувала. Така че, ако можеш да ни дадеш повече информация, например за съставките му, цена и пр. ще съм благодарна :)
И нека не забравяме, че е от значение всеки да намери точния продукт (имуномодулатор) за себе си! Това, което действа по-ефективно на мен, при друг може да не даде такъв резултат.
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
Re: генитален херпес
« Отговор #113 -: Март 21, 2009, 13:20:48 pm »
Няма много информация за тази добавка.www.mldtrading-bg.com/index.php?objid=98  .Струва около 45лв.       
*
Re: генитален херпес
« Отговор #114 -: Април 20, 2009, 22:16:51 pm »
Здравейте,момичета!От доста време следя тази тема и най-после се реших да пиша.И на мен преди 2 години ми се появи генитален херпес.Ходих на гинеколог,който ми предписа антибиотик в продължение на 5 дни и ми каза,че нямало никакво мазило срещу това чудо.Приятелка ми каза да се мажа с ацикловир стада.За мое съжаление всеки месец преди или след цикъл отново ми се появяваше.Отидох на кожен лекар,който ми обясни,че в резултат на дългата употреба на антибиотици имунната ми система е отслабнала и е необходимо да пия имунобор зада спре появата на херпеса.Освен това ми изписа ГЕНТАМИЦИН АКТАВИС КРЕМ,който бил по-добър и по-подходящ от ацикловир стада.След три месечна употреба на имунобор херпеса спря да ми се появява само за два месеца и после пак наново.Сега продължавам да се мажа с гентамицина,но си взех за подсилване на имунитета центрум с лутеин.
*
Re: генитален херпес
« Отговор #115 -: Април 21, 2009, 02:40:55 am »
6o6i,аз доколкото знам, вирус с антибиотик не се бори.Тоя гентамицин може и да не го ползваш, поне според прочетеното до тук трябва да си на ясно.Ползвай Ацикловир стада и си подсилвай имунната защита.Нямам опит, но следя темата /то кое ли не следя вече/.Прочети какво са писали Огняна и Нимика.Ще ти бъде полезно.....А и да не забравя.Консултирай се и с друг доктор, и ако пак ти изпише антибиотик...просто не знам.
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: генитален херпес
« Отговор #116 -: Април 23, 2009, 14:23:46 pm »
bobi ,съжалявам ,че се присъединяваш към нашата група -то никак не върви  да ти кажа "добре дошла "

Ако имаш възможност посети проф Дундаров-специалист в точно тази област е.

Трябва да се насочиш   към укрепване на имунната система -прочела си предполагам какво е ни препоръчвано  и какво сме опитвали - май  дотук с  най -много гласове   е  Биозина  :wink:

Успех и пиши.


*
Re: генитален херпес
« Отговор #117 -: Април 23, 2009, 18:31:10 pm »
С гентамицин херпес не се лекува!
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*
Re: генитален херпес
« Отговор #118 -: Април 24, 2009, 02:13:26 am »
Благодаря ви момичета за съветите.Знаете ли дали центрума помага за засилване на имунитета?А що се отнася до Гентамицина крем съм доволна от него.Мажа се с него в продължение на 5 дни, по няколко пъти на ден и херпеса изчезва,но за съжаление следващия месец пак се появява.Този гентамицин ми го изписа еин кожен лекар,който ми каза,че ацикловира бил по скоро за херпес на устата, а заениталния херпес бил подходящ този гентамицин.Но незнам до колко е така.Зимата си бях взела гъба Комбуджа за пиене на някаква немска фирма, която била за засилване на имунната система и в интерес на истината трите месеца през които я пиех това чудо не ми се беше появявало.Между другото някъде около три години пих антибиотици,в резултат на които доста ми отслабна имунната система и херпеса се появи.
   
*
Re: генитален херпес
« Отговор #119 -: Април 28, 2009, 01:57:26 am »
6o6i, ми то херпесът с или без лекарство ще си мине за 5-7 дни, когато е рецидив. А лекарят ти ще трябва да си актуализира справките. Точно ацикловир стада е този, който е и за лабиален и за генитален херпес. Затова знаещите лекари наблягат на "стада" при изписването на ацикловир. Пише го на опаковката.
Витамините са си витамини. Имуностимулаторите и имуномодулаторите са съвсем друго нещо.
Можеш, ако искаш да дадеш повече инфо за тази гъба и как точно ти е повлияла.
Вредата на антибиотиците и връзката му със спада на имунната система и изявата на херпес, са ясни, така е.
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!