0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
генитален херпес
« -: Октомври 10, 2008, 10:48:05 am »
В момента точно при процедура за икси  -по време на стимулацията  ми се появи и прекъснахме  процедурата .Очевидно пътуването и притесненията си казаха  думата.
Доктора каза ,че трябва да   го лекувам -но   от всичко изчетено    преди знам ,че на практика лечение  за  ген херпес няма  -знам ,че се появява при напрежение  и отслабена имунна сустема ,стрес и т.н
Аз съм  имала такива рецидиви  преди 10-12 години  -тогава  правих  два  курса  с антихерпесна ваксина   и наистина нещата се оправиха  -в последните  години   да съм имала  няколко рецидива.Но ваксината  вече  не с е произвежда .
Ще ме изследват в  НЦЗПБ  / вирусология  /  за  антитела за потвърждаване  на наличието  на херпес и после ще търсим някакво лечение  .
Това  което  най -ме притеснява  е  непредвидимостта  на появата  му -ако  се появи преди  трансфер -какво -  пак  всичко отива напразно ли?

Моля , ако  има  момичета да споделят  -лечението  се  свежда  до укрепване на имуната система  -препоръчайте  средства и методи   !
Хапвам медец ,и аз  ще започна пшеничен зародиш като милото ...витамини или  други добавки не смея да пия ей така ...
« Последна редакция: Октомври 10, 2008, 10:52:36 am от nimika »


*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Re: генитален херпес
« Отговор #1 -: Октомври 10, 2008, 11:15:15 am »
ваксина и да има не точно те устройва - след като я направиш трябва 6 мес поне да се пазиш от забременяване...
и на мен периодично (редовно) ми излиза и е ад. как ме пропусна на икси-то още ми е чудно. за лечение на мен само ацикловир локално ми помага но то си е лечение на следствието а не на причината.
дано при следващия опит да ти се размине туй чудо
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
Re: генитален херпес
« Отговор #2 -: Октомври 10, 2008, 11:41:45 am »
Явно стимулацията го е активирала, освен стресът...

Общо взето опитът ни с активирането и терапията при тази "гад" са ни еднакви... Мога да кажа следното - специалист по херпесни вируси във вирусологията, с когото разговарях през февруари ме посъветва при ново активиране на херпес вируса веднага да отида при тях, да се направи изследване на антителата и да се предпише програма с ацикловир на таблетки, която доколкото си спомням продължава 3 месеца... Само при прясна изява имало смисъл да се започне тази терапия, естествено доколко ще повлияе на вируса и с колко ще се удължат периодите между рецидивите никой не може да каже, което знаеш.
Може да се приложи терапия с изопринозин, по схема, която също е няколкомесечна. Аз лично колкото съм доволна, толкова и не от терапията с изопринозин (приложих я това лято). Добре ще е да потърсиш компетентен имунолог, който да ти състави подходящата за теб програма.
На мен лично за подсилване на организма в тази насока ми помага рибеното масло, но това е...

Пиши как си. Аз също се боря с това чудо и съм на тръни при плановете за бременност. За съжаление, не мога да помогна с кой знае какво, но мисля, че това е по-скоро заради спецификата на херпесната инфекция и липсата на лекарство, което да унищожава вируса. Засега просто не съм попаднала на нищо по-добро.

Успех!
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: генитален херпес
« Отговор #3 -: Октомври 10, 2008, 13:07:58 pm »
пуста гад-не  се беше почвявала от  толкова време и точно сега ...
ацикловир мехлем  съм ползвала ,но без особен ефект...

Аз мислех, че съм сама  с този проблем -а то имало и  други  като  мен  :x
ognyana    - с кого си разговаряла -пиши на лични  моял те .
Аз наверемето посещавах един проф Дундаров -ама е пенсионер вече  и незнам работи ли и къде...
Вчера по тел се свързах  с   лабораторията на  НЦЗПБ на Ген Столетов 44- срещу Центр  затвор   - казаха ми да отида за изследване  на 5-6 ден след рецидива -че  на първи  -втори  ден  изследването няма да е адекватно  и тогава ще видим за терапия.
Ще питам Владимиров след това   за  консултация  с имунолога  ,с които той работи .
Разни бабешки   лекове  ?


*

    кикимора

Re: генитален херпес
« Отговор #4 -: Октомври 10, 2008, 13:54:33 pm »
Да попитам и аз нещо в тази насока тъй като честно казано не намерих конкретна информация. Има ли риск за бебето ако херпесът се появи по време на бремеността? Знам че жените които имат (носят херпесния вирус) им се препоръчва да родят с цезарово, но що се отнася до риск за самата бременност от появата на херпес не можах да разбера.
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: генитален херпес
« Отговор #5 -: Октомври 10, 2008, 13:58:03 pm »
От това което съм  говорила  с лекарите преди 10тина  година  знаех ,че риск за  бебето по време на бремеността  няма ,като все пак трябва  да се  внимава - но най  добре с е косултирай   .Риска  е от  неудобставата  и дискомфорта  ,които създава  появата  му .
Важно е при раждането  да няма рецидив  или  да е  със секцио .


*

    кикимора

Re: генитален херпес
« Отговор #6 -: Октомври 10, 2008, 14:25:22 pm »
Дано си права и дано е така, защото когато направих аборт в 8 г.с. и когато отчаяно се опитвах да разбера ЗАЩО. Ми казаха 1001но неща за евентуални причини. Една от които беше, че може би защото съм имала херпес в началото на бременността. Пък аз си мисля че вероятността момиче което носи вируса да не получи рецидив по време на бременност е почти невъзможнa. Само като си представиш какви промени настъпват в организма, имунната система, и т.н. Та честно казано направо се смаях. Човек като не може да обясни нещо трябва да замълчи, а не като чуе че те е боляло някъде си веднага да вика А ОТ ТОВА Е! Хайде успех ти желая и не се притеснявай. От личен опит знам че колкото повече го мислиш толкова повече предизвикваш нещата да се случват.
*
Re: генитален херпес
« Отговор #7 -: Октомври 10, 2008, 22:49:48 pm »
Ох, днес за втори път ще пиша този постинг, а бая дългичък беше станал, доно поне този път се получи...

Nimika, през февруари при пореден рецидив, но на 3-4 ден, се обадих във вирусологията на Столетов. Още по телефона ме предупредиха, че за изследването е малко късно. След това при консултацията специалистът потвърди тази информация. Разговарях с д-р Божанова, специалист херпесни вируси. Преди това съм имала срещи с д-р Велчева пак там, но за нея лично ми е противоречиво мнението, а и вече не работи там.
От консултацията с д-р Божанова останах много доволна, отговаря изчерпателно, не те кара да се чувстваш неудобно, влиза в положение, готова е да съдейства. Тя ме посъветва тогава при нова изява на херпеса, още в първия му ден да отида при тях и тогава направим изследване, след което веднага да се предпише програма лечение с ацикловир на таблетки. Лечението имало смисъл само когато се започне при съвсем прясна изява. НО - лечението не обещава нищо въпреки дълготрайността му, освен евентуално разреждане на рецидивите.
По нейни думи, както и на други специалисти, херпесната инфекция в латентно състояние не вреци на забременяването и не се отразява негативно на бременността и плода.
Към термин трябва да се направи изследване на влагалищен секрет за наличие на херпесни вируси и при наличието им, да се планира секцио.

Опасен херпесът може да бъде когато жената се заразява непосредствено преди бременността и по време на бременността, кара херпесната инфекция за първи път тогава.
При вторични инфекции/рецидиви организмът имал вече изградени антитела, което е по-добрия вариант, ако въобще може да се каже така.

Срещала съм мнения, че при изява на херпес в последните месеци от бременността, както и при чести изяви в първия триместър, също се препоръчва цезарово сечение. Но това вече е по преценка на лекаря. Въпреки че аз лично си имам собствено мнение, че независимо кога са били изявите за здравето на бебето е по-добре да е секцио, но това е друга тема... Още повече че вирусът извън средата е неустойчив, влияе се от светлина, например, и др., което може да даде неточен резултат при изследването на влагалищен секрет - изследването трябва да става веднага, за да е достоверно, а не знам къде има такива условия за целта.

За съжаление, по отношение на туширането на вируса, не мога да ти бъда кой знае колко полезна. Лично аз ще се радвам, ако някой сподели някаква по-сигурна панацея, доста опитах, но за сега нищо не ми е помогнало.

Това лято използвах в комбинация с Изопринозина и Енгистол, хомеопатично лекарство, което може би помага нещо... и което е добре не е противопоказно при планиране на бременност и при бременност. Препоръчан ми е в случай на изява да го взимам.

Ето и координати на д-р Божанова: 931 07 13,вътр. 220

Това е, с което мога да помогна, момичета.
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*
Re: генитален херпес
« Отговор #8 -: Октомври 11, 2008, 05:13:21 am »
Преди време,когато за пръв път ми излезе генитален херпес,ми биха противохерпесна ваксина.Нейното действие се изразяваше в това,че рецидивите досата се разредиха през годините.Отдавна не се бяха появявали тези гадини,но забелязвам,че напоследък пак ме мъчат по-честичко и това се случва броени дни преди датата за цикъла ми.При последната ми бременност се появи точно 3 дни преди теста,т.е около датата на цикъла.Няколко пъти съм питала дали пречи на бременноста,но отговорът винаги е бил отрицателен,въпреки че и до днес ме мъчи мисълта дали наистина е така :?Ясно е ,че пълно излекуване няма,но когато се появи го лекувам с Ацикловир Стада ,за 2 дни ми минава.Но точно Ацикловир Стада,защото има още един Ацикловир с една женска глава отпред на опаковката-той не действа.И така ,явно ще си го носим този вирус  :x

*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: генитален херпес
« Отговор #9 -: Октомври 11, 2008, 12:30:36 pm »
 ognyana- благодаря    за    всичко !!!
странното  е ,че  в четвъртък когато  току що беше ми се появил и звънях на Столетов    -тел изрових от интернет - ми казаха че   на 1-2  дни   от рецидива е  рано за изследване-трябва да отида на 5-6  8O --  а на теб са казали друго -но предполагам това касае лечението -което трябва да започне  още от 1-2 ден
ще  ме  много яд  ако не сме се разбрали с тях по тел и е  било  удачно да  отида още тогава .
В понеделник -вторник съм там  и да видим .
чакайте новини.


Re: генитален херпес
« Отговор #10 -: Октомври 11, 2008, 23:17:32 pm »
Nimika пиши наистина -живо ме интересува. Аз също съм чувала че се ходи в първите 2-3 дни от появата... дано да греша. Ако случайно се окаже че са те объркали по телефона - направо ги изяш... Защото обикновено оставят някой некомпетентен да вдига телефона и да ръси какви ли не съвети... Всъщност ако можеш разпитай ги наистина какво може да направи една бременна ако й се появи херпес в първия триместър... много ме гложди вероятността причината за загубената ми бременност да е била точно това и ако е така - то тогава какво се прави. Ако си бременна ваксина едва ли може да се сложи, а ако не си може херпес с години да не ти се появи и тогава как да си направиш ваксина... Всъщност ти и да питаш - те са вирусолози и едва ли знаят с вероятност 100% какво може да направи една бременна...
хайде успех.
*
Re: генитален херпес
« Отговор #11 -: Октомври 12, 2008, 00:20:21 am »
Противохерпесната ваксина не се прилага, когато освен гениталния херпес, носиш и лабиалния, тип 1. Първо правят изследване, за да отхвърлят наличие на антитела тип 1 и едва тогава се прилага ваксината. Но май тя вече не се произвежда...

Подкрепям думите на Тини за ацикловир крем - само Ацикловир Стада действа при гениталния.

Още нещо - наскоро открих инфо из руските сайтове, че Изопринозинът, който споменах по-рано, има по-сигурно действие при херпес симплекс 1, не толкова при 2 - та при консултация със специалист, ако обсъждате подобно лечение - ако искате да попитате...

Ох, май, ще взема пак да се поразходя до Столетов, нищо чудно да се засечем, Нимика.

Тини, за съжаление, и аз имам подобри подозрения... Дано, не сме прави!
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: генитален херпес
« Отговор #12 -: Октомври 12, 2008, 11:33:58 am »
Огняна - удоволствие би било  да се  засечем ...Аз, обиконовенно като съм на лекар ,от притеснение  млъквам и като изляза от кабинета  едвам тогава  асимилирам  информацията и ми идват въпросите в  главата .
Навремето  бях изкълвала много информация по въпроса и т.к  с години  гадта не се обаждаше   ,са ми станали малко  бели петна  ...   Но тогава   гледах просто да  се отърва  от него ,а не стоеше на дневен ред въпроса за   :bori_007:  ,а и нямах представа че ще се налага да е инвитро  и така .
Сега лечението  на херпеса трбава да  го  съобразявам с това да  не  пречи на процедурата  / или  пак да я отлагаме/ ...все още много ме е яд  ,че  д-ра  прекъсна всичко   дни преди пункцията   и дадена сума за  изследвания и стимулация отиде  на  вятъра :?.
Оказа се даже , че пазя  тубичка  с ацикловир стада  ,които  е отпреди 10 години  :lol:


*
Re: генитален херпес
« Отговор #13 -: Октомври 12, 2008, 16:35:54 pm »
Огняна - удоволствие би било  да се  засечем ...Аз, обиконовенно като съм на лекар ,от притеснение  млъквам и като изляза от кабинета  едвам тогава  асимилирам  информацията и ми идват въпросите в  главата .

То да ти кажа и аз съм така...почти

Цитат
Навремето  бях изкълвала много информация по въпроса и т.к  с години  гадта не се обаждаше   ,са ми станали малко  бели петна  ...   Но тогава   гледах просто да  се отърва  от него ,а не стоеше на дневен ред въпроса за   :bori_007:  ,а и нямах представа че ще се налага да е инвитро  и така .Сега лечението  на херпеса трбава да  го  съобразявам с това да  не  пречи на процедурата  / или  пак да я отлагаме/

При мен за пръв път чудото се появи в христоматийното си описание точно 2-3 месеца след като започнахме да работим за бебе, второ при нас. В последствие разбрах, че едно друго чудо, което мислехме за цирей, така ми казаха, също е херпес симплекс втори тип. 
Вече от 3 години и половина се опитвам да съчетая плановете за бебе и лечение... Но съм под кривата круша. Вчера и днес вече ми минават мисли да се откажа... но знам че няма да го направя...

Цитат
...все още много ме е яд  ,че  д-ра  прекъсна всичко   дни преди пункцията   и дадена сума за  изследвания и стимулация отиде  на  вятъра :?.

Мисля, че е за добро... Защото на мен постоянно ми витаят мисли, че херпесът е в основата на двата ми миседа, които ми се случиха през последната година...
Лошото е, че няма оправия, поне при мен.
При теб ремисията от десет години, мисля, че е добър признак!

Ще се пробвам до вирусологията още утре, но не съм сто процента сигурна, че ще успея, ако не, във вторник. Аз съм една висока с очила... Обади се, ако искаш поне да си се оплачем една на друга. :)
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*
Re: генитален херпес
« Отговор #14 -: Октомври 13, 2008, 14:59:31 pm »
Пак съм аз.
Днес д-р Божанова направо ме "уби".
Отивам си аз при нея на среща без дори да и звънна по телефона, извиних и се, разбира се.
Напомням й случая. Отрича варианта за лечение с ацикловир при мен категорично, заради започнатите опити и очаквания... Естествено.
Наистина изследването трябва да се направи на 6-7 ден (а лечението започва на първи, нещо съм се объркала преди), та четвъртък съм първа писта пак там...
Това, което ме уби - лекарката поиска да види едното чудо (защото си имам едно на д-то и друго мъничко на доста по-интимно място) - има 10 % процента вероятност това всъщност да не се окаже херпес... Въпреки че в 90 % носи характерните особености... Е, аз направо се  8O  :balk_185::cloud: При 5 лекари съм била - 4 са видели...
Е, ще чакам какво ще покаже изследването... и ако не е херпес в основата - направо щъ се гръмна. Какво може да е туй чудо?! Какви ли не изследвания правих... И най-накрая, пак "ново двеста".
Сори, мацки, за вайкането - много се шашнах. Ама ще се стегна.
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: генитален херпес
« Отговор #15 -: Октомври 13, 2008, 17:09:41 pm »
а преди  не си ли правила  изследване  ,за да се потвърди  дали е  херпес или  не ?
аз  навремето за това  го правих -за да съм сигурна  -и сега пак за това искам ,за  да нямам съмнение.
И сега  едно наум -по- добре  кинти за изследване отколкото да незнам със сигурност какво е  .
Преди  години  разни  провинциални  "специалисти"  не можеха  да определят  дали е това  или не и ме изследваха от сифилис  до каквото   друго се сетиш...

Огняна  -искрено ти желая  да не  е "гадчето"  ,а нещо по  безобидно  и   податливо на лечение !!!!


*
Re: генитален херпес
« Отговор #16 -: Октомври 13, 2008, 22:19:21 pm »
правих разбира се

Благодаря за пожеланията!
И на теб желая всичко да се подреди и да ни се похвалиш с успешна АРТ!
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*

    Albena_73

Re: генитален херпес
« Отговор #17 -: Октомври 14, 2008, 10:39:45 am »
Момичета, моля ако имате някакво развитие по темата , не си пишете на лични , аз също имах рецидих в 10 г.с., и също така и мисед. Аз миседа не го свързах с това, но част от мен ме гложди още, как така се появи тогава точно. Всяка информация би била полезна на всички нас , които сме го преживели и би ни спестила едно лутане в безмислени посещения на кабинети и неправилни специалисти.
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: генитален херпес
« Отговор #18 -: Октомври 14, 2008, 18:26:22 pm »
 Албена  -не мисли че  крием нещо  :lol:- просто проблема  е такъв ,че официалната медицина не може да помогне особено много  и няма категорично становище  пречи или не  :?  .
Ще пиша  какво съм  говорила с д-р Божанова -общо взето  неща които знам  .
Първо няма категорично доказано  изследване ,че херпеса пречи или не  за нормалното протичане на бремеността .По-скоро се счита ,че няма негативен ефект .
Второ -препоръчителната терапия от първия ден на  рецидива с  ацикловир  -пак не  е потвърдена поради липса на достатъчно изследвания върху бременни жени  в начална бременност или на по-късен етап.
Трето -ваксината  е спряна -макар д-ката да казва, че  много пациенти като мен  казват ,че са доволни от резултата  след ползването й.


Ще проведа  консултация  с д-р Владимиров -предполагам  и с  имунолог и ще решим какво да правим -.
това  което  д-р Божанова ми препоръча  е :
-евентуален  курс с  ацикловир -предварително- сега   - и евентуално след  консултация с  гинеколога - при евентуален рецидив да започна прием от момента на появата /ако е по време на стимулация /-  ако счита че е безвреден за стимулацията -трансфера  /за  което няма изследвания /.
-курс   с изопринозин  -но няма доказателство за  ползата  й 8Oс - консултация неизбежна  с гинеколога и  имунолога
-да се  търси  терапия  в посока  укрепване на имунитета -насочи ме  -ако искам - към  хомеопатията  -което   аз  сама мислех -защото е по-безвредно  .


Ами  това  е.
Страха ми , че може да с е появи във всеки един момент -д-р Божанова каза  ,че ще разговаря с лекаря   -той трябва да прецени риска- при  пункция-трансфер  -при наличие на херпес .Ообяснавайки й къде е точното му местоположение  и тя счита  ,че не е бил толкова сериозна пречка ,но все пак  лекаря преценя.
Моето мнение си остава същото -не виждам смисъл  от прекъсването на процедурата  лично при мен -херпеса беше така  слабо изразен ,че самия  д-р не можше да потвърди такова ли е или не.И отшумя за няколко дни.

Рзавитието му може да с е провокира  от всичко -хормоналната терапия  ,стрес ,всякакви медикаменти  и т.н.

Ами много  дълго стама от мен - като  е готово изследването  за потвържадване на рецидива  -беж при имунолога и  д-р Владимиров и чакайте вести.
« Последна редакция: Октомври 14, 2008, 18:53:59 pm от nimika »


*

    Albena_73

Re: генитален херпес
« Отговор #19 -: Октомври 15, 2008, 16:15:53 pm »
Нимика, аз знам , че не криете нищо с момичетата, но мисълта ми беше, да не си обсъждате на лични , какви са ти лекарските препоръки. Вярвам , че освен на мен , ще бъде полезно и на други. Сега относно моя случай, след около година неуспешни опити за забременяване и посещение на д-р Владимиров, който ми каза , че няма шанс по естествен път, аз забременях. В последствие се оказа мисед. Аз го открих при рутинен преглед през 12 г.с., лекаря ми каза , че плода отговаря на 10 г.с. Точно тогава се появи и херпеса през 10 г.с. и след кюртажа се прибра. Всички лекари, влючително и тези които ми правиха кюртажа го видяха и никой не коментира , че може да е от това. Питах естествено, може ли това да е причината, отговора беше, слаба ти е имунната система и се и появил. Сега планирам инвитро пак, пия преднизолон, и тя пак ще ми отслабне имунната система и шанса излезе пак е голям. Затова аз ще следя и интерес твоите патила.