0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: генитален херпес
« Отговор #160 -: Август 20, 2009, 14:44:26 pm »
Здравейте на всички! Бременна съм в 6 месец! Всичко за момента е нормално, няма никакви проблеми! Преди много време започнах да получавам сърбежи по големите срамни устни и леко зачервяване. По-късно се получаваха малки пъпчици и всичко това минаваше за около 2-3 дни! Като пъпчиците не са пълни с бяла течност ами малко по-жълта. И все от външната страна където е окосмяването. След неопределен период от време се получаваше отново. Всичко обяснявах с тесните дрехи с които се обличах и това че се бръсна отдолу! Дали става въпрос за този генитален херпес или е нещо друго? Много моля ако някой може да ми сподели нещо да го направи! Притеснявам се много! До скоро не се бях замисляла защото не се беше получавало обаче като се зачетох днес и ми призля! Би ми се искало да си родя по нормалния начин но ако се окаже такова нещо едва ли ще стане! Но това ми е най-малкия проблем! Въпроса е да знам как да се установи това нещо? Какви изследвания следва да си направя? Много ще съм благодарна!
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: генитален херпес
« Отговор #161 -: Август 21, 2009, 10:12:39 am »
milenaEMS ,най-напред се консултирай с  наблюдаващия те гинеколог.

На предните страници е писано къде се прави изследване


Преди около 2 месеца ми поставиха диагноза херпес симплекс. Вече втори месец нищо не ми е излизало. Генеколожката ми прави някакво биологиючно изследване и каза че не излиза хепрес на него. Незнам вече имам ли нямам ли? Как мога да разбера със сигурност?

http://www.ncipd.org/index.php?page=2
Обаждаш се тук -в лабораторията на "Ген. Столетов" ,казваш за какво имаш съмнения  и  за какво би желала да се изследваш-ще те упътят  какво точно е нужно да направиш.

Минала съм по този път -много време отне на лекарите докато разберем херпес ли  е или не.През разни кожно-диспансери и такива кабинети ме изследваха за всевъзможни други неща и ми предписваха съвсем ненужни за целта мехлеми и мазила.
Успех.
Ако се окаже ,че имаш херпес-   по -напред сме писали за това  - направи консултация  с  проф .Дундаров.

Все пак излишно не се натоварвай с мисли  и внушения,че е точно това ,но обърни внимание и направи нужното.
Желая ти успех ,лека бременност до края и да гушкаш малък сладур!!!


Re: генитален херпес
« Отговор #162 -: Август 24, 2009, 22:39:09 pm »
Здравейте,
бременна съм в 33-та седмица.
Същевременно страдам от генитален херпес.
Чела съм ,че трябва да родя секцио,но гинеколожката ми нещо се опъва.
Имате ли някаква информация по въпроса?
Последно имах обрив преди седмица,но беше около ануса ,а не по срамните устни.
Моля за коментар.
*
Re: генитален херпес
« Отговор #163 -: Август 28, 2009, 20:55:38 pm »
ladytoni, в интерес на истината доста компетенти лекари са на двете противоположни мнения за начина на родоразширение при херпес. Но смятам, не че съм капацитет, че все пак трябва да се отстранят всички рискове. При наличие на генитален херпес, и то при изява късно през бременността, е по-добре да се планира секцио. При посещенията ми във Вирусологията в София на Столетов 44 А, ми казаха, че при бременност трябва да отида при тях, да направя изследване и ще ми издадат препоръка за начина на родоразрешение.
Другото, което можеш да направиш е да се консултираш с друг акушер-гинеколог.
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*

    brumbarche

  • *
  • 333
  • по пътя към нашето Чудо!!!
Re: генитален херпес
« Отговор #164 -: Август 29, 2009, 19:47:40 pm »
аз съм с рецидивиращ генитален херпес, още не съм стигнала до мечтаната бременност, но мисля, че по-скоро бих родила секцио, отколкото да рискувам...

но пък и при мен си е рецидив...
Re: генитален херпес
« Отговор #165 -: Септември 05, 2009, 00:28:29 am »
Аз искам да попитам след заразяването с херпес симплекс до кога трябва да се изчака за да си направиш тест за да излезе реален?
Re: генитален херпес
« Отговор #166 -: Септември 06, 2009, 21:41:46 pm »
Пиша Ви, защото вече ми писна да ме разкарват и да ме лъжат. Преди 5 месеца за 1-и път ми се появи такова раничка. Отидох на генеколог и тя ми каза, че имам генетален херпес. Лекуваме с Валтрекс. Понеже ми казаха, че генеколозите не са много запознати с тези неща отидох директно да се изследвам за херпес. Изследванията излязоха отрицателни. Имуноложката ми обясни, че тези неща ми се получавали от слабата имунна система и да не се притеснявам. След месец отново излезе това нещо пак отидох при нея и тя каза, че било от бръсненето и понеже ми била мн слаба имунната система и като се отварят порите се пълнели с микроби и се получавало това чудо. Но преди 3 дни пак излезе. Вече незнам какво да мисля и да правя. А наи-странното е че моят бивш няма херпес симплекс както и сегашната му приятелка.
*
Re: генитален херпес
« Отговор #167 -: Септември 21, 2009, 16:11:00 pm »
Кое изследване ти беше отрицателно Цвети- за хронична или текуща инфекция?
А иначе аз се трових една година с Валтрекс и имуностимулатори и така не знам имах ли или нямах генитален херпес. Само веднъж имах леко повишени антитела за хронична инфекция, от тогава са все отрицателни. Т.нар ми херпеси нямаха мехурчета с течност, а бяха просто червени сърбящи петна. Не минаваха със седмици и се появяваха скоро след като бяха изчезнали на приблизително съшите места. Това продължи около година и за сега от половин година, да чукна на дърво спря.

Дай боже да я докарам до бременност, не бих рискувала да родя нормално.
*
Re: генитален херпес
« Отговор #168 -: Септември 24, 2009, 11:06:06 am »
Имам нужда от помощ, преди два месеца ми откриха  генитален херпес, страшно много се изплаших при  тази диагноза,защото бях чела  в интернет   за тази гадост.  Предписаха ми лечение с Ацикловир от 400 мг. и Ацикловир Стада,увладях  първоначалната му поява. За съжеление  пак се появи за тези два месеца излезе 3-пъти ,незнам това нормално ли е. Моля препоръчайте ми добър лекар,защото незнам какво да правя. Болката ужасна. Въпреки че намирам подкрепа от приятеля ми,просто се чувствам много зле. :( :( :(. Колкото и да се пазиш от такива гадости, те хващат.
Предварително Благодаря.
П.С. мисля тези дни да направя изледване за  да съм сигурна,че е тази гадост. В момета пак  се е появило някъде 2-3 ден.
Благодаря момичета.
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: генитален херпес
« Отговор #169 -: Септември 24, 2009, 12:43:53 pm »
n_g,съжалявам  за случващото се .
 Изследването се прави на 5-6 ден от рецидив -писала съм го още в началото на темата,пише и къде  да отидеш.

Предписаха ми лечение с Ацикловир от 400 мг. и Ацикловир Стада,увладях  първоначалната му поява.
За приема на ацикловир е писано  по-назад -действа докато се приема казано накратко .По-добре усилията да се насочат към укрепване на имунната система ,в този смисъл  може и консултация с имунолог.Стадата като мехлемче помага.При мен имам чуство ,че  за локално третиране ,повече помагаше разтвора,които съм купувала от проф.Дундаров -мисля, че се казваше "Пандавир"
пак се появи за тези два месеца излезе 3-пъти ,незнам това нормално ли е. 
С херпеса никой не може да каже кое е нормално и кое не.Навремето преди 10-12г. и аз имах чести рецидиви.Рецидивите може да спрат и никога повече  да нямаш ,може след 10 години  да се появи отново....
Май сме изписали всикчо ,което  знаем - консултация със специалист  -може и на място в  НЦЗПБ  -незнам понастоящем кои лекар е там -дали д-р Божанова е  все още там , но назад в темата има координати на проф.Дундаров. Една консултация с него не е излишна,нито  е толкова скъпа-мисля,че беше 40 лв.

Май никой  от нас така и не посети хомеопат ,за да  можем да коментираме  и препоръките от такъв специалист.
 Успех!


« Последна редакция: Септември 24, 2009, 12:48:23 pm от nimika »


*
Re: генитален херпес
« Отговор #170 -: Септември 24, 2009, 13:13:09 pm »
nimika много ти благодаря за информацията, ще опитам и с хомеопат ,всичко което е нужно ще направя,стига да мога да облекча болката. след консултацията  ще споделя с вас казаното ,надявам се  и аз да мога да помогна.

Благодаря отново :)
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: генитален херпес
« Отговор #171 -: Септември 24, 2009, 14:36:27 pm »
n_g, няма за какво -едва ли има нещо ново  ,което  да мога да кажа и да не  е написано   -просто  спокойно прочети цялата тема назад.
Има много полезни неща;оgnyana поднесе синтезирано много информация -и за препоръките от специалисти ,и за начина на хранене /не ,че  аз успявам да го спазя / и т.н .

Аз пия изопринозин именно за укрепване на имунната система и профилактика срещу херпеса ,в очакване на подготовка за АРТ процедура  ,но май пък антителата -МАТ и ТАТ на щитовидната са се покачили -сега ще направя контрола   и ако е така ,да видим какво ще препоръча ендокринолога.Дали да обръщам на Биозина  :wink:


Re: генитален херпес
« Отговор #172 -: Септември 25, 2009, 13:29:27 pm »
Ами да си призная незнам точно. Просто ми каза, че нямам.Мен ме изследваха само със взимане на кръв. Не разбирам мн от тези изследвания. Ето какво можах да разчета: Херпес симплекс II "М 3 < Е до 9". Това пише на самото изследване. Имуноложката ми обясни, че нямам. А какво означава хронична или текуща инфекция?
Re: генитален херпес
« Отговор #173 -: Октомври 01, 2009, 22:56:34 pm »
Здравейте отново,
тъй като нямам рецидиви вече повече от месец :crossfingers:,мисля да родя нормално ако към момента намам изява.
Ще ви пиша какво се е получило.
Стискайте ми палци! :wink:
*
Re: генитален херпес
« Отговор #174 -: Октомври 01, 2009, 23:05:54 pm »
Оххххх, писна ми от таз гад!  :o
Бях на море за една седмица. В началото на септември. Имахме само два слънчеви дни за плаж! 2 дни плаж и се прибрах на 7 септември. Веднага ми изби, винаги така става след сланце, но не ще да си върви!!!  :(
Почти месец си го нося. Сега и стреса от ин витрото - макар че аз съм си добре, спокойна съм, толкова дълго го чакам този опит  :D
Дано не ми излизат повче рецидиви, че ми идва да си изреже парче от кожата направо - да го махна за винаги, а ацикловира въобще не ми помага!  :( :( :(
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."
*
Re: генитален херпес
« Отговор #175 -: Октомври 03, 2009, 17:03:13 pm »
Здравейте, преди 3 месеца за първи път ми излезе генитален херпес, като преди няколко дена след посещение на поредния гинеколог ми каза, че това е херпес. 1-2 дена след първата поява имах болки в мускулите, като болката се местеше в различни части на тялото(четох някъде, че така се получава при първия сблъсък на организма с вируса). Още не съм си правила изследвания. На 26 септември ми излезе за трети път на 2 места и още не са ми минали напълно, а току що установих, че имам нов. Май новината за новата ми придобивка не ми се отразява добре. Предния път ми мина за по-кратко време като се миех с Триклобактер. А сега се мажа със Зовиракс(5%), но явно няма ефект. Купих си Изопринозин и ще пробвам и с него.
Някой пил ли е Ораплекс? Пише,че е за херпес Тип І, но в него има лизин и имуностимулатори http://herpes-bg.com/ и се чудя дали да не пробвам и с него.
« Последна редакция: Октомври 03, 2009, 18:27:15 pm от IKI »
*
Re: генитален херпес
« Отговор #176 -: Ноември 05, 2009, 11:52:19 am »
Аз търсих Ораплекс преди известно време, в доста аптеки но не намерих. Сега не знам дали го има. Той съдържа лизин и ако не се лъжа витамини В и цинк. Тъй като гонямаше си взех лизин. Но не мога да кажа категорично, че имаше някакъв особен ефект. Може би намали наистина изявите и вместо 2 дни, излизаше по 1/2. Но имам чувството, че ми се отрази на щитовидните хормони, аз съм с проблем и там. Когато го започнах ТСХ ми падна много и намалихме дозата л-тироксин. После обратно. Но не мога да съм категорична. Може би има и други фактори.

Някой да е забелязал промени в проявата на ген. херпеса по отношение на приема на фолиева киселина?
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*
Re: генитален херпес
« Отговор #177 -: Ноември 06, 2009, 08:53:18 am »
ognyana , покрай всички процедури преz последните 2 години фолиевата съм пила месеци наред, после съм я спирала zа месеци. Но промяна в появата на скапаните херпеси не съм zабеляzала.  :? 
*
Re: генитален херпес
« Отговор #178 -: Ноември 06, 2009, 09:01:40 am »
ognyana , покрай всички процедури преz последните 2 години фолиевата съм пила месеци наред, после съм я спирала zа месеци. Но промяна в появата на скапаните херпеси не съм zабеляzала.  :? 

Аз я пия вече 5 год. почти без прекъсване, но пак си излизат  :(
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."
*
Re: генитален херпес
« Отговор #179 -: Ноември 09, 2009, 22:42:45 pm »
И аз я пия от 5 години, но ми направи впечатление малкото пъти, в които съм я спирала, че херпесът не се изявява силно. Та се чудих дали се случва подобно нещо и на друг?
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!