0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: генитален херпес
« Отговор #200 -: Юли 05, 2010, 12:46:05 pm »
А опасен ли е гениталния херпес,ако се появи по време на бременност?
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: генитален херпес
« Отговор #201 -: Юли 05, 2010, 13:00:34 pm »
Angy_baby, на стр.2-3 от темата е обсъждано как и какво се препоръчва при бременост.Там има и  подробен пост на  ognyana   с указанията на проф.Дундаров.

За да не повтарям всичко ,ето малка част :

...По нейни думи, както и на други специалисти, херпесната инфекция в латентно състояние не вреци на забременяването и не се отразява негативно на бременността и плода.
Към термин трябва да се направи изследване на влагалищен секрет за наличие на херпесни вируси и при наличието им, да се планира секцио.

Опасен херпесът може да бъде когато жената се заразява непосредствено преди бременността и по време на бременността, кара херпесната инфекция за първи път тогава.
При вторични инфекции/рецидиви организмът имал вече изградени антитела, което е по-добрия вариант, ако въобще може да се каже така.

Срещала съм мнения, че при изява на херпес в последните месеци от бременността, както и при чести изяви в първия триместър, също се препоръчва цезарово сечение. Но това вече е по преценка на лекаря.




- Забрани - по време на бременност да се прибягва до взимането на ацикловир на таблетки, който може да доведе до тежки последици при плода. В тази връзка ацикловир не е желателно да се дава на бебето до 1 г., дори до 3 годишна възраст на детето, единствената причина поради, която може да се приложи при бебе е животоспасяване.
 - При изява на херпес около термин (за което бременната жена трябва да бъде наблюдавана от лекар)- секцио.
 - До 20-ия ден след раждането на детето, то се наблюдава за признаци на изява на херпес. При положение, че са взети всички предпазни мерки - наблюдение, секцио при необходимост, висока хигиена, бързо потушаване на рецидиви - се очаква всичко да е наред. Така че паниката е излишна.
 - По време на бременност, ако се появят рецидиви трябва да се прави всичко възможно изявата да е за няколко дни, 1-3 дни. Прилага се ацикловир крем стада, защото е 5-процентен, 4-5 пъти на ден с продължително втриване в кожата.
 - Нещо допълнително - бебето трябва да се пази от целувки по устата до навършване на 1 г.


Друго - което вече си го знаем - херпесът не пречи на забременяването и износването. НО през бременността не бива да се допускат изяви за по 15 дни.

Желателно е все пак при негова изява на гениталиите да се въздържаме от полови контакти.

При жени, които страдат от чести изяви на херпес задължително преди забременяване трябва да направят имуностимулираща терапия и разредят изявите.

Още нещо - аспиринът може да е провокатор на изява на херпес, но това не е основание да не се приема.

Толкова от мен за близо 2 часа консултация.

пп.Сега видях ,че   линка със  сниманите  указания  на професора ,които бях качила ,не се отваря ,но ще  ги сканирам наново и кача довечера или утре тук.
« Последна редакция: Юли 05, 2010, 13:07:53 pm от nimika »


Re: генитален херпес
« Отговор #202 -: Ноември 01, 2010, 16:10:54 pm »
Здравейте!
Изчетох цялата тема доста внимателно.
Имам херпеса от 2005 г. Излиза ми предимно през зимните месеци, когато и имунната система е подложена на изпитание. През август тази година обаче ми излезе отново, което и съвпадна с гинекологичен преглед, с оглед желаниято ни за детенце. На съпруга ми също му излиза, но не толкова често колкото мен. "Моето място" е на бедрото, при свивиката. От тогава(август) и двамата пием Кориолус(стана ми странно, че никой не споменава нищо до момента за него) и аз пия още хомеопатично лекарство като допълнение на Кориолуса - Rhus Toxicodendron 9ch. По време на тримесечното лечение и на двама ни ни излезе по веднъж. В края на тримесечното лечение, трябваше да отида на контролен преглед. Докторката ми каза, да не спираме с Кориолуса и аз с хомеопатията и ни даде зелена светлина за бебче. Разбрахме се че веднага след като констатираме бременност ще ги спрем. Изписа ми фолиева киселина и ни пожела успех.Да, ама не! Гадното нещо излезе отново преди ден! Веднага й се обадих! Отново даде забрана за опити за бебе за още три месеца и да продължаваме да пием Кориолуса и Хомеопатията. Меко казано съм обезкуражена.
По тази причина и се разчетох подорбно и така попаднах тук.От прочетеното до момента виждам, че повечето от вас не им е забранено бебеправене, въпреки херепеса. Пределно ясно ми е, че при активен херепес се избягват сексуалните контакти(до сега никога не сме правили секс при наличието на херпес). Дайте ми съвет? Да бебеправим ли? Да чакаме ли още три месеца? Не знам...

Добре е да спомена, че съм се лекувала с Изопринозина, но ефект нямах никакъв! Възлагам големи надежди на Кориолуса! Ново лекарство е от година и половина на пазара!
Ще следя темата!Благодаря предварително!
Дано не се сметне за реклама, прилагам снимка на лекарството.
« Последна редакция: Ноември 01, 2010, 16:38:59 pm от Meganche »
Re: генитален херпес
« Отговор #203 -: Ноември 01, 2010, 22:22:28 pm »
Аз съм пила Coriolus и нямаше никакъв ефект при мен.Пак ми излизаше гадината.
Re: генитален херпес
« Отговор #204 -: Ноември 06, 2010, 14:15:26 pm »
Меганче, спокойно си правете любов, когато нямате херпес в активна форма и очаквайте чудото да се случи.
Аз имам две деца и заради херпеса единствено съм раждала с цезарово сечение. Забрана за бебеправене заради него не съм имала.
Дано Кориолуса да е твоето лекарство и да разредиш рецидивите до минимум. И съвсем скоро да ни се похвалиш с двете чертички!
Re: генитален херпес
« Отговор #205 -: Ноември 14, 2010, 15:15:42 pm »
Здравейте, аз също имам генитален херпес.Най-често се появява на бедрото зад свивката над коляното.Имах по 4  5 рецидива месечно и то в продължение на години.Ужасно е и остават белези.Опитала съм какви ли не лекарства.Искам да споделя с вас това, което ми помогна.
Вземем всеки ден аминокиселината лизин - по 2 таблетки, също така билката мравчено дърво (Pau d’Arco) също по две таблетки.През месец вземам клеева тинктура 3 пъти по 20 капки дневно.Много е важно да се избягват храни, които имат високо съдържание на аминокиселината аргинин.Трябва да се приемат храни богати на лизин.Четох много за тази аминокиселина и разбрах, че блокира проявата на херпесния рецидив.Мога да кажа само, че сега съм нямала херпес от 4 месеца.Като симптоми се появават преди менструация и овулация, но благодарение на диетата и таблетките, които приемам не се появяват мехурчета и херпес.Ако мога да помогна с информация за таблетките пишете.Ужасно депресиращо е когато нищо не помага.
*
Re: генитален херпес
« Отговор #206 -: Ноември 16, 2010, 07:43:32 am »
Аз като напълно неразбрала да попитам, и моля да ме извините, че повтарям същия въпрос, задаван поне по веднъж на всяка страницаа  :oops:
От години ми "излиза нещо" от време на време(ама супер рядко), но не знам нито какво е, нито от какво ми излиза.. Последният път като "се пръкна", преди няколко седмици, реших, че ще трябва да се разтърся и да попрочета, та така се оказах и тук..  Само да поясня(сори за подробностите)Излиза между ануса и ... другата част.. по-вдясно някакво..Но не виждам никакви мехурчета(доколкото мога да видя с едно огледало се кокорих) само зачервено беше и болеше като ходя до WC, пареше някакво. Чувството е все едно съм се забърсала с цяло руло хартия наведнъж, протрито някакво.. Махна се за около 4-5 дена, като ме боля особено неприятно 2 дена, останалото време беше слабо..
 Какво се изследва за генитален херпес? В по-старите страници прочетох за IgG i IgM, ама аз нали не схващам, кажете моля ви, от тези изследвания може ли да се разбере дали имаш вируса? Или се изследва директно HSV-2 или HSV-1 Аз имам правени Anticardiolipin AB (IgG, IgM) тази година Януари(всичко беше нормално) та затова питам.. Никак не съм в час, нищо, че изчетох всичките страници... Моля да ме извините :ask:

*

    .

  • *
  • 26
Re: генитален херпес
« Отговор #207 -: Ноември 16, 2010, 09:09:50 am »
Гальонди, така, както го описваш прилича много на херпес. Почти съм убедена, че е това. Най-добре като излезе отиди на дерматолог или гинеколог - не винаги се налага да се правят изследвания, диагнозата може да се постави с оглед, просто херпесът е много характерен.
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: генитален херпес
« Отговор #208 -: Ноември 16, 2010, 10:29:05 am »
Според мен най -точен отговор ще ти даде изследване за антитела за настояща/ минала инфекция  -в лабораторията на НЦЗПБ- на Столетов /срещу затвора се намира/, прави се на  5-6 ден от евентуалния рецидив /или съмнение за такъв/.Качваш се   в лабораторията и казваш за какво искаш  да се изследваш.

Може и някои лаборатории в страната да правят въпросното изследване -виждала съм го в ценоразписа ,но не знам дали пращат кръвта там .

Не всички обикновени гинеколози и дерматолози биха го разпознали - казвам го от личен опит .Преди 15-20 години докато стигнем до диагнозата херпес ,ме мотаха и изследваха за какви ли не други неща.
Гальонди , както го описваш много прилича да е  това - не винаги клиничната картина с мехурчетата  е ясно изразена .

Аз имам правени Anticardiolipin AB (IgG, IgM) тази година Януари
Аз не знам това  за какво е , дано някои знаещ се включи.


*
Re: генитален херпес
« Отговор #209 -: Ноември 16, 2010, 11:26:45 am »
Според мен най -точен отговор ще ти даде изследване за антитела за настояща/ минала инфекция  -в лабораторията на НЦЗПБ- на Столетов /срещу затвора се намира/, прави се на  5-6 ден от евентуалния рецидив /или съмнение за такъв/.Качваш се   в лабораторията и казваш за какво искаш  да се изследваш.
Нимика, аз живея в Колорадо, много ми е далече :) Просто си размишлявах как ще се престраша да си попитам лекарката да ми пусне едни изследвания и се опитвах да намеря инфо какви може да са.. За IgG i IgM - това са антитела, IgM се образуват по време на началната фаза, след като си бил изложен на вируса, IgG са образувани от кръвна плазма антитела, които се образуват в отговор на вирус или бактерия.. (поне това намерих из нета)
Цветната ми снимка беше преди почти 2 седмици, и тогава ми се беше пръкнало това чудо..Та не получих никакъв коментар от лекарката, която прави ЦС, а си бях умряла от срам(мислех, че е пъпка) Рядко ми излизат това нещо, може би миналата година имах, и съвсем не помня подробности. Това къде се намира и тн, го обясних от последния път..

*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: генитален херпес
« Отговор #210 -: Ноември 16, 2010, 15:53:14 pm »
Нимика, аз живея в Колорадо, много ми е далече :)
:oops:  -много ти помогнах !

За IgG i IgM - това са антитела, IgM се образуват по време на началната фаза, след като си бил изложен на вируса, IgG са образувани от кръвна плазма антитела, които се образуват в отговор на вирус или бактерия..
Точно така -това го знаем ,че са антитела  са стара и настояща инфекция.

Аз писах  ,че незнам "Anticardiolipin"  за какво е .

Ще погледна  какво точно е изписано на изследванията ми за херпес , ако това може да те улесни - като  наименование за нужното изследване- мисля ,че беше HSV -2 .
 http://www.ncipd.org/index.php?category=2&section=4


*
Re: генитален херпес
« Отговор #211 -: Ноември 16, 2010, 22:42:13 pm »
Гальонди, ето още информация.
В тази тема    http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=43678.0
бяхме обсъждали преди време, какви са симптомите и изследванията                                                                                  при генитален херпес.
« Последна редакция: Ноември 16, 2010, 22:45:17 pm от marsi »

*
Re: генитален херпес
« Отговор #212 -: Ноември 16, 2010, 22:58:05 pm »
Благодаря ви момичета. Много сте отзивчиви!!
На 7ми Декември има час за Пап, та ще посъбера смелост да си питам лекарката да ми пусне едни изследвания. На моя мъж откакто сме женени, почти 6 години, постоянно му излиза на устната, по едно време му излизаше всеки месец!! Той толкова се панира, дори не иска да ме целуне.. Аз пък не помня подробности как ми е излизало преди това, много съм отвеяна. Този път понеже ми излезе покрай цветната снимка, та се бях запритеснявала..Та ще се изследвам, да видим какво ще излезе накрая..
 :oops:

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: генитален херпес
« Отговор #213 -: Ноември 18, 2010, 08:03:10 am »
Благодаря ви момичета. Много сте отзивчиви!!
На 7ми Декември има час за Пап, та ще посъбера смелост да си питам лекарката да ми пусне едни изследвания. На моя мъж откакто сме женени, почти 6 години, постоянно му излиза на устната, по едно време му излизаше всеки месец!! Той толкова се панира, дори не иска да ме целуне.. Аз пък не помня подробности как ми е излизало преди това, много съм отвеяна. Този път понеже ми излезе покрай цветната снимка, та се бях запритеснявала..Та ще се изследвам, да видим какво ще излезе накрая..
 :oops:
Не бързай да се диагностицираш. Може да не е херпес, а кондиломи ( на английски са warts). Лекарката трябва да види и да каже кое е.

Б.


  
*
Re: генитален херпес
« Отговор #214 -: Ноември 18, 2010, 13:39:22 pm »
Bobbie, кондиломите имат различна симптоматика. Те са обемни (нещо като брадавички)
   и трудно могат да се сбъркат с херпесните афтички.http://www.puls.bg/illnes/issue_77/

За диагностициране на кондиломи се изследва HPV(Човешки Папилома вирус),
   а за херпесите - HSV (Херпес Симплекс вирус).

Разбира се, добре е да се произнесе лекар, за да се изследва необходимото.

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: генитален херпес
« Отговор #215 -: Ноември 19, 2010, 07:16:36 am »
Bobbie, кондиломите имат различна симптоматика. Те са обемни (нещо като брадавички)
   и трудно могат да се сбъркат с херпесните
Аз мога да различа кондилома от херпес, но от описаниеото, което е дала не е ясно дали тя може да го различи и дали въобще е могла да го види добре.

Обикнвено изследванията за HPV не са за щамовете, които прочиняват кондиломи, а само за тези, които причиняват рак. Най-добре е да я види лекар, а не да изследва каквото тук и се препоръчва и да се окаже, че има отрицателен тест за HPV и кондиломи.

Б.


  
Re: генитален херпес
« Отговор #216 -: Декември 05, 2010, 01:35:55 am »
Здравейте, момичета!
Нова съм тук. Искам да споделя с вас, че имам генитален херпес от 5години. Тази година направих един курс с ваксината Лупидон Г. За съжаление при мен нямаше ефект. В листовката пише, че има при 80% от случаите. Явно съм изключение.
Сега тук чета за лизин и имам нова надежда. Единственият ми въпрос е, каква е гаранциата, че няма да си навредя ако започна да притискам приема на аргинин, а увелича на лизин? Знам, че има някакво съотношение, но какво е то и кой може да ми каже кое е правилното такова? Съжалявам за въпросите, но наистина съм боса в това отношение.
Благодаря ви предварително и който има въпроси относно ваксината, може да ми пише :)
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: генитален херпес
« Отговор #217 -: Декември 13, 2010, 15:38:48 pm »
Да споделя това , което каза д-р Сигридов  за херпеса - по време на бременност, ако има рецидив ,  да не  се ползва нищо друго  , освен Ацикловир /Зовиракс мехлем , и то  непременно нова опаковка  .


Re: генитален херпес
« Отговор #218 -: Декември 19, 2010, 17:16:00 pm »
Така първо да кажа че аз също имах нещо подобно на генетален херпес макар да ми казаха че не е това, аз отидох и направих изследвания които показаха
Herpers Simplex Virus IgM тип 2 0,60 АЕ
(-)отр:под 9; гран.ст-ти: 9-11; (+)пол:над 11
Herpes Simplex Virus IgG тип 2    1,72 АЕ 
(-)отр:под 9; гран.ст-ти: 9-11; (+)пол:над 11
Това са ми показанията от изследването някой може ли да ми каже дали имам или не генетален херпес според тези изследвания, тъй като искам да разбера, а в момента нямам възможност пак да отида на лекар веднага за да ги види . Много благодаря предварително!!
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: генитален херпес
« Отговор #219 -: Декември 20, 2010, 06:30:20 am »
Така първо да кажа че аз също имах нещо подобно на генетален херпес макар да ми казаха че не е това, аз отидох и направих изследвания които показаха
Herpers Simplex Virus IgM тип 2 0,60 АЕ
(-)отр:под 9; гран.ст-ти: 9-11; (+)пол:над 11
Herpes Simplex Virus IgG тип 2    1,72 АЕ 
(-)отр:под 9; гран.ст-ти: 9-11; (+)пол:над 11
Това са ми показанията от изследването някой може ли да ми каже дали имам или не генетален херпес според тези изследвания, тъй като искам да разбера, а в момента нямам възможност пак да отида на лекар веднага за да ги види . Много благодаря предварително!!
Ами според това, кеото си дала, отрицателни стойности и на двете антитела са под 9, а ти имаш 0,60 и 1,72.

Б