0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

При наличие на афти в областта на гениталиите, как се поставя диференциална диагноза?
Интереува ме, какво е достатъчно, за да се потвърди или отрече тази диагноза?
Може ли да стане чрез обикновена микроскопско изследване на вагинална натривка?
*
Re: Как и с какви изследвания се поставя диагн
« Отговор #1 -: Октомври 05, 2010, 16:29:37 pm »
Тази симптоматика  е свързана с Херпес Симплекс тип2.Ако проявлението не е за първи път,а поредното,то достатъчно е да се провери IgG.

Става дума за групата вирусни инфекции,в която се включват също Хеспес Зостер,Цитомегаловирус,                     Херпес Симплекс тип1,Инфекциозна мононуклеоза.
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=903&Itemid=15

При системна проява на херпеси и на други места,също често зачервяване на очите,може да се очаква завишен титър към още някой или към всички вируси от групата.
Относно репродукцията,опасно е когато заразяването се случи по време на самата бременност.В повечето случаи изследването показва,че вече има изграден имунитет.
Изследва се с вземане на кръв от вената, резултатът излиза след 3-4 дни.


 
« Последна редакция: Октомври 05, 2010, 16:34:58 pm от marsi »

Благодаря, marsi!

А, възможна ли е симптоматика, подобна на херпес симплекс да имат и други заболявания? Не можах да намеря достатъчно информация по този въпрос.
*
  Когато става въпрос за характерните афтичките,вероятно е именно този вирус.Това е сравнително лек проблем. :)Предполагам,че при другите генитални инфекции проявлението е много по-остро.Като раничка,със сърбеж,и т.н.Ако открия допълнително информация,пак ще пиша.

Според лекарката, било афтоза, но открих информация само за такова заболяване в устата.
*
Re: Как и с какви изследвания се поставя диагн
« Отговор #5 -: Октомври 06, 2010, 00:44:57 am »
alia_alia,провокира ме отново да се поровя по тази тема,която мен също ме интересува...
Излиза доста информация при търсене с "херпесни инфекции","генитални инфекции","афта и херпес".Ето още полезна информация по въпроса:

http://www.doctorsbg.com/content/view/55/70/

http://www.blitz.bg/article/368

Но не намерих нещо по-различно от това,което вече знам от личен опит,че
Херпес Симплекс тип1 (HSV-1)- Herpes Labialis  е причината за периодично проявление на афтичките в устната кухина;
Херпес Симплекс тип2 (HSV-2)- Herpes genitalis  -съответно в гениталната област


П.П. Открих едно-единствено автоимунно заболяване,има обаче тройна симптоматика обединяваща лигавични, ставни и очни прояви.Не го назовавам,защото не е по темата,ако те интересува ще ти пиша на лични.При него се прави специфично имунологично изследване,симптоматиката е много по-изострена(с ускорено  СУЕ,поддържане на по-висока темература...едва ли е твоят вариант) :)

Благодаря ти много, Марси! :)
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
ДНК диагностика от везикулите.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
ДНК диагностика от везикулите.
PCR - тест, нали?
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
имам въпрос моят приятел най-вероятно има г.херпес но утре трябва да мине през изследвания,някой може ли да ми каже какви са те?и посетих гинеколог,който ми каза че нямам херпес но доколкото знам той се появява понякога и това че сега нямам не значи че нямам този вирус в кръвта си?трябва ли и аз да си направя изследвания?...много ме е страх да не се окаже нещо по сериозно:(((((((и ...правим си бебе от известно време това означава че трябва да изчакам да ми дойде преди да почна да се тъпча с каквито и да било хапове нали така?:( много ми е гадноооооооо
                    أريد أن يأتي الطفل في هذا العا


url=http://pregnancy.baby-gaga.com/][/url]
Гениталният херпес не пречи на забременяването. Ако майката има активна инфекция, раждането се извършва със секцио.
Здравейте момичета , малко ми е неловко , но чак вчера се усетих че може би и аз имам генитален херпес. Наскоро ми излезе нещо като афта или поне на такова прилича / малко , колкото зрънце леща/ кръгличко като кратерче и има жълто налепче , прилича на гной и мокри и лимфния ми възел е леко надут. Интерисува ме това дали е същото , защото аз чета че трябва да има повече от едно , а при мен е винаги само едно / получавам ги от 16год. възраст  :?. Преди си мислех че е нещо от замърсяване защото се получаваше рядко и минаваше всичко за около седмица с изключение на първия път , когато се появи и беше някъде около 2 седмици и лимф. ми възел беше много надут, та чак и някаква гной беше изтекла и от тогава чак такова нещо не ми се е случвало.Никога на никой не съм споделяла - проблемът е че утре ще ходя на преглед при д-р  Александров във връзка с дву год. ми неуспешни опити за забременяване и се чувствам малко неловко, защото го имам в момента - притеснявам се ако наистина е генитален херпес да не би да ме "изрита" от кабинета и да ме прати при друг д-р   :(
*
Здравей eliyana,най вероятно е херпес и при мен винаги е само едно,но за лимфния възел не съм забелязвала.Не ми се вярва док да ти направи проблем за това,дори би трябвало да типомогне по бързо да го излекуваш.На мен ми бяха казали ,че ако излиза често било хубаво да се подсили имунната система,но док ще ти каже най-добре.Успех!