0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте, момичета :)

Пиша тук не да моля за съвет какво да направя, а да науча има ли някой с опит като моя.
Имам две неуспешни бременности - едната прекъсната по медицински причини в 21 седмица, а другата - кухо яйце, приключи с кюретаж в 9 седмица.
Сега съм бременна отново и разбира се имам ужасни страхове.
Имам два положителни теста за бременност + едно посещение на АГ. Потвърди наличие на плоден сак в 5 г.с. - това беше миналата седмица. Следващият ми преглед е на 06.10. - надяваме се да видим пулс и ембрионче.
Аз обаче имам следното притеснение. Около 14.09., когато направих тестовете за бременност се чувствах много бременна - апетит като вълк от рано сутрин, корем подут, гърди твърди и увеличени, нощно пишкане, леко гадене след обилно хапване, умора и желание за сън постоянно.
Сега обаче някои от тези симптоми отпаднаха и аз съм притеснена. Например коремът ми е не подут, гърдите ми са по-големички, но не ги чувствам кофти....
Остана ми гладът, умора, пишкане .....
Възможно ли е симптомите на бременност да се появяват и изчезват? Или пък някои да траят толкова кратко ? Възможно ли е точно тези - гърди и корем да се появяват само около дата на цикъл ?
Моля мами с опит споеделете /?
Мила не се притеснявай толкова много всяка бременност е различна и при мен от началото ту усещах гърдите болезнени ту не а гадене и повръщане не съм имала изобщо дори си мислех че ще ми дойде не очаквах че съм  бремена симптомите бяха  по скоро като за цикъл отколкото за бременност така че спокойствие и на следващия преглед всичко да е ок.
Благодаря ти за куража, eliza156 :) Дано този път всичко да е наред :)
*
Момичета, не че нещо, но темата е статистическа. В нея дамите вписват само симптоми на доказана бременност.
Можеш да зададеш въпроса си я темата на бременните или да отвориш своя тема. Нека не създаваме излишна работа на модераторите. Дано не се разсърдите за този коментар. Желая успешна бременност и на двете.



Всеки миг е още един шанс...
При мен симптомите бяха:
- напрежение в гърдите
- сутрешен глад
- отпадналост. заспивах много рано
- температура 37,2
- оригване, което не е спряло и до днес  :)
*
И аз да споделя:
- напрежение в гърдите и силна чувствителност на зърната
- зверски ми се препи кока-кола ( а аз мразя кока-кола :)
- рано заспиване - в 20.оо ч. с кокошките
- глад
*
И аз да споделя:
- напрежение в гърдите и силна чувствителност на зърната
- зверски ми се препи кока-кола ( а аз мразя кока-кола :)
- рано заспиване - в 20.оо ч. с кокошките
- глад
Честитоооо!


Всеки миг е още един шанс...
Здравете мами и бъдещи мами. Значи имам голям проблем. На 25.10. ми дойде.  След седмица и нещо имах леко кафеникакво зацапване, лек дискомфорт ниско в корем. Правих 3 теста и 3те с лека бледаинийка, но видима. Ходих и на аг преди седмица и той ми прави тест и ме гледа на вагинален ехограф, но нищо не виждал, а теста беше като моите 3. Каза ми че за него този тест не показво ничие на бременност. Днес ми излезнаха и резтатите за ЧХГ-то. Стойностите са 924,4  mlU/ml,  а референдната стойност <5,0 . Чакам на 22.11 да ми дойде т.с утре... Моля кажете ми какво да правя...а и днес почнаха да ме болят зърната...
*
stoyanova1992, тази стойност на ЧХГ показва наличие на сигурна бременност :D. Аз нямам опит, но доколкото знам, след 1000mlU/ml може да се види плодно сакче. Предлагам ти да си запишеш час за нов преглед (ако пък се съмняваш в АГ-то, смени го). Успех, миличка и леки и весели 9 бременни месеца :P
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
*
stoyanova1992, след като днес ЧХГ е 924.4, на прегледа преди седмица със сигурност е било рано да се види плодното сакче (най-рано гестационен сак може да се види, когато ЧХГ достигне 1000-2000), ако в близките дни отидеш на преглед с вагинален ехограф, вероятно вече ще се види сакчето.

Друг начин да провериш дали се развива правилно ембриончето, е да направиш още едно ЧХГ изследване след два дни (при правилно развитие ЧХГ би трябвало да се удвоява за около 48 часа).
Ето една статия от библиотеката на Зачатие: Хормонът на бременността - ЧХГ (hCG). ЧХГ калкулатор.

ЧХГ тестът ти е положителен  :) и от сърце ти желая всичко да е наред с бременността ти! :)  И пиши  :)

Благодаря ви много момичета за подкрепата, но се оказа извънматочна. И на 11.12 ме оперираха. Пожелавам на всяка бъдеща мама да няма като моят късмет. Надявам се до ден два вече да ме пуснат да си ходя :)
Здравейте !  Моите първи признаци са :  силно гадене и повръщане , вече  три седмици съм на Деган , силна отпадналост , оригване , сънливост и напрегнати и болезнени гърди . Аз съм в 9г.с. някъде
url=http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=vivi0304][/url]
Здравейте да споделя и аз:
1Силно чувство за самосъхранение седмица след зачеването. Бях на яхтата и скочих да се гмуркам. На третата минута бях излязла. После като каза да ми се гади... Аз се гмуркам от много време и никога не ми е ставало лошо в морето. Осъмних се но беше много рано за тест.
2По-скоро не е симптом, но беше категорично потвръждение. Кучето и котката започнаха да се държат странно. Кучето се притесняваше като се качих да смъкна пердетата. Нададе вой и не млъкна докато не слязох. Котката, която бягаше от мен през три къщи започна да се гушка и да ляга на корема ми. Деня преди да ми дойде направих тест. Без да се изненадам ясни две черти.
3 Гадене, ужасно гадене и повръщане до средата на петия месец.
Нямах болки в гърдите и опъвания. Никакъв апетит.
*

    zeleno0ka188

  • *
  • 3
  • Мен огън не може да ме изгори,защото огънят съм АЗ
[size=10pt]Здравейте и за много години!!
Казвам се Мина на 25г от София приятно ми е.
Ние с мъжа ми от много време правиме опити за бебе и най-после имам поне 10 от12-найсетте  признака,за бременност!Дано Бог ме е благословил и наистина да съм бременна .Не бързам ще си направя тест към средата на месецът
[/size]
Името ми е Мина,аз не прощавам !
Мен огън не може да ме изгори,защото огънят  съм АЗ!!!!
*
Здравей, Мина, искрено ти пожелавам да се е случоло чудото.
Тази тема тук е статистическа, а не коментарна, в нея момичетата споделят симптоми след ДОКАЗАНА бременност.
Ако искаш заповядай в 2-те ни коментарни темички Правим опити за бебе и Дали съм бременна?

От сърце ти пожелавам, симптомите да са истински и да можеш да ги впишеш тук :)


Всеки миг е още един шанс...
Здравейте, незнам дали е мястото тук да пиша и вече се чудя какво става с мен. Закъснява ми и то доста последния ми МЦ беше края на Ноември началото на Декември минала година и все още не ми е дошло. Имам постоянно къркорене на корема а преди 2 дни цял ден ми се гадеше и ми беше доста лошо. Нямам особено голям апетит и гърдите не ме болят. Напоследък доста ми се спи и по често ме боли главата за сега гаденето спря. Колко време още да изчакам преди да направя тест ? Моля ви помогнете. За първите признаци нищо не мога да кажа защото първия път когато бях бременна бях и болна и късно разбрах че съм бременна. Моля ви посъветвайте ме нещо
*
Здравей, Десислава, тук не е мястото. Това е статиатическа тема. Тук пишат момичета само с Доказана бременност.
Може да пишеш в двете коментарни теми Дали съм бременна? иПравим опити за бебе

Като съвет мога да ти дам да си направиш ТБ, при твоето закъснение и уринен вече ще отчете :) Успех


Всеки миг е още един шанс...
« Последна редакция: Януари 25, 2016, 10:03:40 am от Karizka »
Здравейте! Аз съм все още в началото, но все пак бременна :-)
Нямам все още много симптоми, но тези, които имам и са най-изразени:
1.почти постоянен глад
2.лесно ми се доспива и, ако имам възможност да дремна заспивам на мига
3.сутрин се събуждам в 5 гладна, без значение кога съм яла у кога съм си легнала, ако не хапна си будувам
4.често уриниране и запек
5.болки в гърдите

А преди положителния тест-събуждането, глада и честото уриниране и на три пъти болки, като преди цикъл.

Успех на всички:-)


Бих искала и аз да споделя моите симптоми на начална бременност и по точно липсата на такива.
В месеците без Б съм имала всички класически неразположения. Но когато забременях нямаше и спомен от тях. Нищо - нито напрежение в гърдите, нито по-висока БТ, нито глад, нито сънливост.
Въпреки всичко вярвах, че това бе нашият месец. Единственото странно нещо което ми направи впечатление беше, че лактите и зърната на гърдите запознаха да се белят и да ме сърбят.
Успех на всички :)