0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Д-р ми каза да изчакам 2 седмици и за това но като се замислих взе да ме гризе.По-принцип аз редовно си ходя на гинеколог и той ми беше казал че имам късна овулация.
*
Здравейте настоящи и бъдещи мами,
Аз специално като раждала вече веднъж жена, при първата бременност нямах никакви проблеми,единствено разбрах ,че съм бременна при еднодневното закъснение ,което за мен беше адски необичайно , обикновено седмица преди цикъла ме боли глава кръст и яйчници, а тогава нищо и се появиха две чертички.
Сега първо ме озадачи лекото зацапване  и то съвсем капчици, два дни,след това адски болки в кръста и болезнено чувствителни гърди и леко придърпване в яйчниците, дори в дена на цикъла когато очаквах да ми дойде.Закъснение на цикъл никога ,ама никога в целия си съзнателен до сега живот не съм имала, а винаги е преварвало ден-два дни до седмица по-рано.И хоп сме с две чертички и в понеделник живи и здрави съм на преглед за доказателство(след4 теста положителни  правени по различно време освен сутрешните и в различни дни разбира се). И до сега и до сега си имам главоболие и някакво леко придърпване ,но не е постоянно и е търпимо, болки и в кръста,ще видим в понеделник.Успех на всички , пожелавам много положителни тестове и не се отчайвайте отпуснете се правете любов, а не бебе и ще се получи!
*
Аз започнах да повръщам още преди датата на теста, силно напрежение в матката, като пред цикъл, но по-странно. Всичко това ме накара да направя кръвен тест доста преди датата на закъснението, който беше категорично положителен и се удвояваше добре на 2рия ден. Бяха близнаци, но едното спря да се развива :(


*
И аз да споделя моите първи признаци на бременност или по-точно липсата на каквито и да било такива. Само котето вкъщи ми подсказа, че този път се е получило и в това бях сигурна още на 3-ти ден след трансфера. На 7-ми ден си направих пиклив тест - категорично положителен, чертичката беше доста наситена за този период от бременността. На следващия ден кръвният потвърди. Нищо не ме е боляло, не ми е ставало лошо, нямах чувствителни гърди, никакви придърпвания, нямах и апетит. Имаше само 2 дни, в които стомахът (не корем) ме болеше доста, с остра болка. Малко в по-късен етап започна да ми се доспива доста - можех да заспя навсякъде, по всяко време, при всякакви условия. И до момента нямам никакви физически неразположения, само дето коремът вече видимо расте :)
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
Моите симптоми при първа (нежелана) бременност се появиха около седмица след закъснението. Преди това не съм очаквала да съм бременна, но и нямах никакви симптоми. След 5 дни закъснение си направих тест за бременност вечерта и показа две черти.

- Уголемен бюст. Зърната ми се бяха издули и чак изкривили.
- Червени капиляри около бузките точно под очите, криех ги с фон дьо тен.
- Силно желание за секс
- Ядях всичко, дори свинско месо в манджа, от което преди повръщах само като го видех.
- Не можех да не ям поне малко на всеки час. Иначе ми се повръщаше, но до повръщане не стигнах.
- Много ми се пишкаше, ама много...

Това за бременност прекъсната мисля, че в 4 - 5 г.с.
Но преди закъснението не мисля, че е възможно да има такива симптоми, а всичко друго е просто от желание. Този месец се надявах да съм бременна, какво ли не си измислих... чак глава ме заболя, ама не.
Не знам и аз вече.
Здравейте,

бях си обещала, че ако при мен се случи чудото, един ден ще пиша, за да помогна, в тази тема. И то се случи... Опити правихме от около 7-8 месеца.
Моите първи симптоми бяха доста объркващи. Винаги 2-3 дни преди цикъл имах зацапващо кървене ( кафяво/розово). И този път беше така- 4 дни кафяво/ розово течение точно в дните преди цикъл. Имах и типични менстурални болки. Бях убедена, че ще ми дойде. Хиляди пъти четях за имплантационното кървене, всеки път преди цикъл си правих онлайн тестове дали е това или не, но всеки път ми идваше. Не и този път, след 4 дни течението спря! болките ниско долу останаха. Нищо друго не ме болеше ( нито гърди, нито ми се е гадило, нищо). Направих си тест престо, който отчете бледа втора черта. А ми оставаха около 2 дни до предполагаемият цикъл. И така всеки ден си правих по нколко теста ( знам, че звучи смешно, но  :oops: ). Чертата ставаше все по ясна. През 5 седмица и 3 дни силно ме заболя яйчник. По спешност отидох в "Шейново", където се видя плоден сак. Вече бременността ми беше факт. Имах странна бременност- с доста контракции и кървене в началото, но слава богу, завърши успешно.
 :D

Здравейте и аз си бях обещала,че един ден когато видя двете черти ще споделя първите симптоми и ето ,че сега за втори път видях положителен тест и да ви кажа симптоми никакви нито при първата ми бременност нито сега.Единствено сега в деня на който трябваше да ми дойде имах по силни  болки от обичайните
от една седмица по цял ден ми се гади,но не повръщам.усещам всякакви миризми от далеко.всички панталони ми стягат на корема,има леки болки около пъпа,по-скоро като предърпване.трябваше да ми дойде на 18.12,подрани с един ден,но е само зацапване вече два дни и е кафеникаво...възможно ли е да съм бременна
*
viarageorgieva, симптомите, които описваш, не са сигурен признак за бременност, може да се дължат и на други причини.
Ако имаш възможност направи кръвен тест за бременност (ЧХГ тест, цена около 20-25лв., не е нужно да е на гладно), тъй като ако има бременност, редно е веднага да се консултираш с лекар и да се назначи терапия за зацапването.
Може да пробваш също с уринен тест (най-добре сутрин с първа урина, концентрацията на ЧХГ в урината е по-висока) или ако тестваш през деня, да е след 2-3 часа въздържане от прием на течности.


vaninka80, благодаря за споделянето, здрави и щастливи бъдете! :)
« Последна редакция: Декември 18, 2016, 19:41:32 pm от marsi »

*
Някъде от две години си мечтая и аз да споделя нещо в тази тема и ето, че дойде моментът!
Днес вече съм с доказана бременност, 7 дни след ЗЕТ на бастоцисти.
Още от деня на трансфера си усещах боцкания и придърпвания в матката, но това може и да е субективен симптом.
5 дни след трансфера се събудих с подути и болезнени гърди.
На 6 ден ми беше много тежко на стомаха, все едно съм преяла и ми се стори, че съм подпухнала. Вечерта на 6 ден получих кафеникаво зацапване, което вече си е съвсем реален симптом. На 7 ден си направих кръвен тест, който излезе положителен  :lol:
Придърпванията продължават и сега.
Здравейте момичета! Днес ми е първи ден закъснение. 4 дни преди очакваната дата на цикъла тоест на 22.12 си пуснах кръвен тест и резултата беше 11.9. Днес на 27.12 сутринта отидох за втори. Довечера очаквам резултатите но се зачудих после когато проверявам на колко часа се дели хормона колко дни да пиша че са минали от едното до другото изследване 4 или 5?  Деня на първото изследване да го броя ли или да броя от 23.12?
*
svetlata, много се радвам за положителния резултат  :), от първото изследване до днес са 5 дни, дано всичко е наред, ще чакам да напишеш резултата от днешния тест. Успех и весели празници!  :)
« Последна редакция: Декември 27, 2016, 11:20:03 am от marsi »

Благодаря! И аз се надявам всичко да е наред. Много се бях изплашила понеже на коледа имах кафеникави зацапване и реших че ми идва цикъла но слава богу беше само няколко капки и спря сега няма нищо. За да е наред хормончето за 5 дни разлика между двата теста трябва сега да е минимум 30 или?
*
Благодаря! И аз се надявам всичко да е наред. Много се бях изплашила понеже на коледа имах кафеникави зацапване и реших че ми идва цикъла но слава богу беше само няколко капки и спря сега няма нищо. За да е наред хормончето за 5 дни разлика между двата теста трябва сега да е минимум 30 или?

Имаш предвид при удвояване за около 72 часа ли  :), сметнах го и излиза към 35, но не го мисли предварително, знам как се чувстваш и нямаш търпение  :)...... всичко ще бъде наред!  :)

Добре че е спряло зацапването, но ако отново се появи и е по-обилно, добре е да се свържеш с лекар, евентуално за назначаване на терапия.

Може ли да помоля да ми помогнете да си разчета резултатите? 4 дни преди цикъл резултат от кръвен тест 11.9 и днес 5 дни след първия тест и на 1 ден закъснение резултата е 291.3 добре ли е?  Прогестерона ми е 23.69 при стойности за жени фол.ф < 1.4 лут.ф.3.34-25.56. ср. лут. ф. 4.44-28.03 не мога да разбера дали моите резултати са добри. Моля за помощ
*
Аз мисля че много добре се покачва хормона.Пускахте ли нов кръвен?

*
svetlata, добрър е резултатът. Има случаи, при които ЧХГ се повишава ускорено, а може и двечки да са .... няма как да знаем, можем само да предполагаме на този етап. Прогестеронът е добре. Ще изследваш ли отново ЧХГ утре? Стискам палци всичко да е наред! 

*

    Shushi18

  • ***
  • 192
  • Луда стажант лекарка
Здравейте ,и аз да се впиша. Аз съм в 5 г.с и съм абсолютно бременно клише.
Цикълът ми с продължителност 28-35 дена (така е от май месец след лечение за стрептокок,иначе беше 40+ дена). Този месец от овулацията нататък започнаха да ме болят гърдите,около 20+ ден започнах да се чувствам отпаднала (учех за изпит,а пък и попринцип съм си сънлива доста) , 25+ ден започна да ме приболява корема,на 28 реших тест- положителен. Една седмица по-късно още съм отпаднала,сънлива,с болки в корема и гърдите,събуждам се мн рано сутрин,мирише ми всичко,капризна съм..и така,но пия и утрогестан поради кървене на 28 ден,затова предполагам,че част от симптомите са от него. И все пак нека бъдем здрави и щастливи бременни и нека обичаме мъжете до нас :) весело изкарване на нова година на всички
Любовта е сила !

Здравейте и от мен бъдещи и настоящи мами :) На мен преди 14 дни  ми беше направен трансфер на 3 ембриончета. Понеже нямах търпение а от толкова време го чакаме на 9 ден от трансфера си направих уринен тест и излезе отрицателен,след това на 11 втората чертичка беше леко бледа и вече вчера втората черта си беше доста наситена за което много се радвам и се надявам всичко да е ок и при мен. Прегледа ми е чак на 2.03. Аз още първите дни след трансфера имам много болезнени гърди а сега вече имам много леки болки като преди цикъл - все още не е започнало слава богу да ми се гади. Нека ако има бъдещи или настоящи мами който са като мен с инвитро да споделят с мен какво са чувствали и т.н.
*
Не толкова рано като теб, но около 4-5 седмица започнаха болките в гърдите.Гаденето настъпи към 7-ма.ПМС имах много дълго време, дори не вярвах, че съм бременна.