0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте ! Въпроса ми е :  ако плода отговаря на гестационните седмици според ПРМ възможно ли е тази ПРМ да не е точна, А предишната да е реалната ПРМ и ако е така не трябва ли да отговаря на предишната ПРМ ?
*
Това е статистическа тема за споделяне на симптоми при доказана бременност. Ива, какво точно те дерзае? Бременна ли си? Има ли проблем?
Извинявам се да невежеството .... Не прочетох пълното заглавие на темата ....
Дерзаеме това че не съм сигурна в ПРМ , А плодчето отговоря на предполагаемата ПРМ , но явно не тук е подходящото място за въпроса
Здравейте, извинявам се ако мястото на въпроса ми не е тук. Момичета, бременна съм в пета седмица, и единственото което усещам са напрежение в  гърдите и леки болки ниско долу и лека отпадналост през деня. Нямам гадене, нормално ли е? Чак другата седмица съм пак на преглед.
*
Тепърва ще се ппяви гаденето, ако изобщо се появи...
*
Освен, че в един момент корема ми започна да расте, а малко по-късно и нещо в него започна да мърда, друго нищо не усетих като симптоми. Има и такива случаи. 
Не се тревожи излишно Артезиа.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Благодаря ви много 😊😊
Здравейте нова съм тук и искам да попитам при закъснение на цикъла от 13 дни миналата седмица правих тест който беше отрицателен,днес направих друг при който втората черта е доста бледа но забележима...Дали има вероятност за успех или да не се надявам
Направи си кръвен.. според мен ще е + може да си имала късна ову. Това е статистическа тема. Има друга тема в която можеш да си зададеш въпроса “Правим опити за бебе” или в “Дали съм бременна”.

здравейте момичета аз съм нова тук и искам да задам един въпрос
цикалът ми свърши преди 10дни но гърдите продължават да ме болят и имам болки ниско в кръста на моменти ми се гади не е само сутрин доста често ми се вие свят има ли вероятност да съм бременна цикалът ми не беше нормален както в предните месеци тече ми по малко и беше по тъмен
миналата година месец март направих аборт спонтанен и от тогава се мъчим да си направим бебче но не се получава и се отчайвам всеки път когато си направя тест
*
Галка,
никой не може да ти каже да,бременна си,или не,не си.Христинчето ти отговори в друга тема,само тест ще покаже.
благодаря днес ще си направя тест само исках да знам дали на някой му се е случвало подобно нещо
*
Момичета да попитам нещо тези, които са наясно разбира се или вече имат бебовци!!!
Променливи ли са болките в гърдите при супер начална бременност , а също и подуването, твърдостта им и тн или не се променя нищо. И още един въпрос, защото търсих много, но не намерих инфо? Кога започват симптомите на бременността, които са като при ПМС? След имплантирането в матката или веднага след оплождането, още преди имплантирането? Навсякъде пише "еди какво си започва да боли, напр. 5 дни след ЗАЧЕВАНЕТО"! Зачеването имплантирането ли означава или оплождането? Благодаря ви!!!
« Последна редакция: Юни 19, 2018, 19:19:31 pm от Mariya_Aleksandar »
*
Мария, темата е отчетна. Само се споделят симптоми. За въпроси- http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=51813.660

Иначе моите гърди нямаха промяна и все още нямат. Може би са малко по- големи. 30 гс съм.
*
Re: Първи симптоми на бременност
« Отговор #875 -: Август 24, 2018, 11:20:58 am »
Благодаря и съм съгласна. Утре ще се престраша и ще си направя тест. А иначе, колко време може да продължи това процапване /едва-едва/, ако има бременност.

Аз имах леко кафеникаво зацапване в неделя и бях много нещастна, защото си мислех, че ми идва :) За щастие след три дни закъснение, тестът показа черта, макар и бледа :)

Така че зацапването не винаги е признак на липса на бременност!
При първата ми бременност-2013 година- гърдите ме заболяха в деня, в който трябваше да ми дойде. Нямах гадене, нито киселини, нищо- през цялата бременност. Другия симптом беше високата БТ- 37,3 -37,4 и много чувствително обоняние.
От 2 години опитваме за второ дете и снощи изчетох цялата тема. Малко се бях вманиечила...но ето че тази сутрин бях много приятно изненадана от положителния тест. Ще започна от там, че имам страшно нередовен цикъл, поради СПКЯ и хипотиреоидизъм. До 20 юли бях на противозачатъчни, дойде ми на 24.07. Правих овулационни тестове известно време- 11 дни след спирането на М, и се отказах. Започнахме ремонт вкъщи и нито съм го мислила, нито съм следила нещо. Бях се отказала август месец... Но по едно време започнаха да ме болят гърдите и си казах- ясно- явно ще ми идва, но започна и едно гадене, без повръщане, всеки ден до към обяд. И така вече 20дни. Имах и придърпвания и леки болки ниско долу, ту вляво, ту вдясно, но това си е обичайно за мен и не им обръщах внимание. БТ също ме усъмни и днес си направих тест- силно положителен.
Здравейте момичета :)

Нова съм в този форум, но от доста време чета тази тема с голям интерес и силно се надявах един ден да мога и аз да се похваля с първи симптоми на бременност. Ето че този ден дойде.
Все още е много рано, в момента съм на етап няколко положителни теста и преглед с УЗ, на който се установи наличие на бременност, но наистина е много рано. Надявам се да изкарам една нормална и безпроблемна 9-месечна бременност  preggo
Въпреки че е твърде рано, реших да споделя с вас моите първи усещания преди закъснението на МЦ, защото по вашите отговори много добре се ориентирах в това какво се случва с моето тяло и се надявам да помогна на други момичета, които се надяват да видят заветните две чертички  :bfp1:

Цикълът ми е с дължина около 34 дни. Беше около 31, но след като започнахме с опитите в началото на годината като че ли се удължи на 34… Не знам дали има нещо общо.

Като за начало, веднага след предполагаемата овулация, която предполагам е била около 19 ден от МЦ, започнах да чувствам лека чувствителност на зърната за 3-4 дни. След това имаше леко затишие няколко дни, но през цялото време имах усилена бяла ЦС.
Около една седмица след ОВУ вечерта нямах апетит и не бях дори гладна, но ми се дояде кисело и хапнах 1 кисела краставичка и толкова.

На около 8 ден след ОВУ имах усещане за неспокоен стомах, въпреки че се храних както обикновено. След обяд пък имах странно усещане и едва забележима болка долу в корема по средата - не беше точно болка, а по-скоро като по време на цикъл, но много, много слабо (аз обикновено рядко имам много силни болки по време на цикъл, но в 1вия или 2рия ден от МЦ си ме боли корема).
Базалната температура ми варираше между 36,9 и 37,1 през дните между ОВУ и очакваната М.

На 9 ден след ОВУ се събудих рано (в 06:00) от само себе си и не ми се спеше повече, а бях легнала след 24:00. Същият ден започнаха болките в гърдите, но този път доста по-различни от обикновено преди МЦ. Усещането в началото беше като вътрешна болка все едно имам мускулна треска, а при натиск все едно ме боляха жлезите, не че знам какво е, но така си го обясних, защото никога досега не съм ги чувствала така… Обикновено преди МЦ понякога имам само силно чувствителни зърна, но сега те бяха съвсем спокойни.
Започна да се появява и кървене на венеца, което ми се е случвало и преди М.

10 ден след ОВУ - Събудих се още по-рано (в 05:00) и не ми се спеше повече. Но това, което ме озадачи в този ден, беше, че ми се “събуди” болката в дясното рамо ей така от нищото. Обикновено ме е боляло на моменти при тренировки и натоварване с тежести или енергични движения, но сега се обостри от нищото. И болката в гърдите продължи и беше на моменти като боцкаща и режеща и то не само при натиск или допир.

На 30 ден от МЦ, когато обикновено имам силно подуване на корема и дискомфорт и задържане на течности, си имах съвсем нормален корем, без подуване, което е доста необичайно за мен. Корема продължи да ми е плосък и след закъснението, дори започнах да отслабвам, а досега всичките ми опити за сваляне на няколко кг през годината бяха неуспешни…
Не се бяха появили и обичайните 1-2 пъпки, което също беше доста нетипично.

На 32 ден направих тест и беше отрицателен. Събудих се към 04:00 и отново не ми се спеше. В този ден имах усещане за студени крайници и нос. Боцкащата болка и тежест в гърдите продължаваше, но не се бяха уголемили за моя жалост (и на годеника ми, разбира се). След обяд чувствах умора и сънливост.

На 33 ден от последната МЦ като се събудих имах за кратко някаква странна болка и скованост в кокалите и ставите - най-вече краката, ръцете и кръста. Помислих си, че съм спала неудобно, но обикновено не ми се случва да имам такива неразположения и си спя много добре.

На 34 ден, един ден преди очакваната М, отново страдах от неспокоен сън и дори сънувах, че съм бременна… колко тривиално. През този ден, както и в някои от предишните, имах усешане за леко туптене в областта на корема. В този ден имах усещане и за учестен пулс, усещах сърцето ми как препуска на моменти, без видима причина и в покой. Имах и лек дискомфорт в областта на корема (като болката в 1-те дни на М, но мноооого слаба).

На 35 ден, в деня, в който очаквах да ми дойде, направих тест с 1-ва урина и за първи път в живота си видях заветната 2-ра чертичка. Беше много бледа, но видима :) След това имах още няколко положителни теста с все по-наситени черти - правих ги през ден.

Мисля да спра до тук, защото поста ми стана доста дълъг, а и темата е за 1-ви симптоми на ранна бременност.

Надявам се да съм помогнала с моите първи симптоми.
Желая успех и късмет и спокойна бременност на всички!
 :goodluck:
Момичета преди 5 дни разбрах, че съм бременна. Днес от обяд усещам една тъпа и постоянна болка ниско долу в дясно, в областта на бикини зоната. Знам, че звучи странно, но на някой случвало ли му се е? Другият понеделник съм на преглед, но имам чувството, че ще полудея до тогава.
« Последна редакция: Октомври 02, 2018, 20:32:02 pm от Pure flower »
Здравейте. Току  що се регистрирах и все още се ориентирам. Използвам тази тема, защото е по-нова, да задам и споделя накои въпроси, на които ще се радвам да получа мнения. Нервна съм и объркана. Казусът ми е следния:
Бременна съм по изчисления и резумтати от кръвни тестове в 7 г.с. Преди да си направя първия тест, наколко дни след очакваната дата на започване на менстурацията, получих кафяво течение.направих си теста- блед но положителен, ходих и на консултация. Док ми каза, че вижда черна точица само и че трябва да се изчака. Ходих  на второ мнение- можело  да е изнън маточна.продължих да си правя кръвни проби.От няколко дни изпитвам опъване и болки нискои от двете страни, понякога тъпи и постоянни, понякога остри. Бях на лекар днес, който си констатира бременността, но се виждаше много по-мако ембрионче, отколкото трябвало да е в 7г.с. Нямам кървене, което май учуди  и АГ. Каза, че след 10 дни отново трябва да се види.
Менстурацията ми не е на еднаква дата всеки месец. Периодът е 24 и 28 дена максимум . Последната такава започна на 15 август 2018.
Използвах много календари в интернет за определяне на овулация и евентуално да узная на коя дата, в която е имало интимност е възможно да съм забременяла. Възможните  са 26ти август и 1ви септ. Знам, че това е биология и е трудно  да се каже....но знаете- дали любопинство, дали нужда....

Бихте ли ми дали мнение по темата, или някой ако иска да сподели опита си. Надявам  се да съм се изразила правилно  в бързината. Извинавям се и за дългото съобщение