0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
лапароскопия
« -: Ноември 26, 2006, 20:00:47 pm »
Момичета, правим опити вече 2-ра година, имам едни спонтанен аборт и сега опитваме отново. От скоро меря БТ и понеже имам съмнения за липсваща овулация и някои симптоми за СПКЯ ми споменаха, че може да се наложи лапароскопия. Звучи ми страшно! Може ли някой да ми каже повече? Еднократно ли се прави? Предизвиква овулация или какво? Трябва ли да е доказан СПКЯ за да се направи? Като причина за аборта се съмняваха за стара яйцеклетка /нередовна и оскъдна М/ или проблем в лигавицата. Не искам да се повтори!

П.С. Утре съм при нов лекар /д-р Трифон Йорданов в Добрич/ и се надявам вече да знам повече и най-после някой да приеми симптомите, които благодарение на този сайт сама навързах и за които говоря на гинеколозите си от години. Но понеже не съм пълна, руса съм и старателно се обезкосмявам, пък и все още нямах проблеми със забременяването докторите ми се усмихваха и ми казваха, че нищо ми няма.
Предварително благодаря!
Прекрасно е че ви има!  :kiss:

Re: лапароскопия
« Отговор #1 -: Ноември 26, 2006, 20:09:15 pm »
Напиши в търсачката лапароскопия и ще намериш много информация. Но мисля, че при тебе е рано да се говари за лапаро. За доказване на овулация може да се направи фоликуметрия няколко месеца. Мисля, че преди всичко имаш нужда от добър доктор, той ще ти препоръча адекватно наблюдение и лечение.
Успех!

lb2f
*
Re: лапароскопия
« Отговор #2 -: Ноември 26, 2006, 20:11:15 pm »
http://www.zachatie.org/modules.php?name=News&file=article&sid=137
Тук можеш да прочетеш повече за лапароскопията.
*
Re: лапароскопия
« Отговор #3 -: Ноември 26, 2006, 23:40:31 pm »
Този доктор май изражда моя приятелка. Може би момичетата от Добрич ще се включат с инфо за док. Но Варна ти е близо и ми се струва, че трябва да се ориентираш към специализирана клиника.
Каквото и да решиш ти желая успех.

*
Re: лапароскопия
« Отговор #4 -: Ноември 27, 2006, 08:09:23 am »
...мисля, че при тебе е рано да се говари за лапаро. За доказване на овулация може да се направи фоликуметрия няколко месеца. Мисля, че преди всичко имаш нужда от добър доктор, той ще ти препоръча адекватно наблюдение и лечение.
Успех!
Благодаря! И аз се надявам да е така, но искам да съм подготвена психически. Колкото до доктора, препоръча ми го друг доктор - познат и съм длъжна да отида поне веднъж, но ако не ми вдъхне доверие ще отида във Варна. От София съм/бях  :) и не познавам никой тук, та ще съм ви благодарна ако ми препоръчате някой във Варна.

*
Re: лапароскопия
« Отговор #5 -: Ноември 27, 2006, 08:39:18 am »
Цитат
От София съм/бях :) и не познавам никой тук, та ще съм ви благодарна ако ми препоръчате някой във Варна.
Цитат
Аз също съм/бях от София. Аз ходя при Александров във Варна и съм много доволна от него.
Стискам ти палци :crossfingers:
Ако имаш възможност на 03.12 можеш да дойдеш на срещата във Варна. Срещата е във връзка с благотворителната акция"Коледа в Зачатие". Така хем ще се запознаеш с много момичета от Варна от които може да получиш много ценни съвети и ще помогнеш на децата в нужда.
Успех!

*
Re: лапароскопия
« Отговор #6 -: Ноември 27, 2006, 09:47:06 am »
Благодаря!!!
Ще направя всичко възможно да дойда!

*
Re: лапароскопия
« Отговор #7 -: Декември 01, 2006, 10:49:52 am »
Здравей. Според мен няма смисъл да си губиш времето с добричките лекари (поне при мен беше така). Специалистите са във Варна  :goodluck:
*
Re: лапароскопия
« Отговор #8 -: Декември 01, 2006, 11:41:15 am »
Момичета, дайте съвет кога се прави лапароскопия? Изкарала съм хламидия преди 2 години. Отскоро започнахме с опитите за бебе, но се страхувам, че тръбите ми не са проходими :(
*
Re: лапароскопия
« Отговор #9 -: Декември 01, 2006, 11:56:18 am »
Момичета, дайте съвет кога се прави лапароскопия?
Най-добре отиди на лекар и той ще прецени дали имаш нужда от лапароскопия или не. А цветна снимка правила ли си?
*
Re: лапароскопия
« Отговор #10 -: Декември 01, 2006, 12:04:24 pm »
Не съм :( Изобщо не съм наясно кое кога се прави. Помощ?!
*
Re: лапароскопия
« Отговор #11 -: Декември 01, 2006, 12:27:00 pm »
Здравей Аничка, цветната снимка се прави до 10-11 ден от цикъла, но преди самата снимка (поне в Шейново е така) ти вземат влагалищен секрет за да се види че няма бактерии (така че трябва да отидеш 1 - 2 дена след като ти свърши М за да има време да излязат резултатите), а след това в деня на самата снимка сутринта се прави на гладно пълна кръвна картина и 1 час по късно поне при мен беше така ми направиха самата снимка. Като обезболяващо ми поставиха бусколизин и мен лично не ме боля много всъщност само тъпа болка като при менструация и то докато трая процедурата след като махнаха инструментите аз тръгнах да ставам да си ходя но ми казаха че трябвало да полежа 5 минути, после отидох на работа и не ме е боляло изобщо. А лапарото вече зависи от резултатите от снимката и това доктора ще ти каже имали смисъл да се прави - може всичко да е наред. Ще ти стискам палци да е така! Успех!


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*
Re: лапароскопия
« Отговор #12 -: Декември 01, 2006, 15:08:51 pm »
При мен не провериха проходимостта на тръбите. Може би, защото до март бях бременна, после на контролния всичко беше наред...Сега докторът реши, че тъй като съм отдавна с нередовен цикъл, най-вероятно това е причината и ми назначи лечение 3 месеца с Клостилбегит и Дуфастон. Ако не забременея през това време продължаваме с проходимостта и евентуално лапароскопия. Та сега чакам. На прегледа /7 дни след закъснението/ видя само 2-3 кистички в яйчниците.
А, имате ли някакви методи за по-вързо идване на М?  :lol:

*
Re: лапароскопия
« Отговор #13 -: Януари 10, 2007, 16:50:21 pm »
Естествено че първо трябва да се излекуваш от хламидия.А защо си правила само Ig G, трябва да направиш и Ig M.А лекувала ли си досега хламидия и какъв е титъра на Ig G
Пристрастена към д-р Хаус!
Re: лапароскопия
« Отговор #14 -: Януари 10, 2007, 16:55:46 pm »
...... Какво е това цветна снимка и каквое лапароскопия??? какво от тях е в предимство? Сигурно има тук някаде отговори, но аз не намерях.
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=89.0
 С цветната снимка се прави проверка за проходимостта а тръбите.

http://www.invitro-bg.com/display.php?page=m5
http://www.zachatie.org/modules.php?name=Sections&op=viewarticle&artid=35

С лапароскопията се прави по-обстоен оглед на коремната кухина, и ако има проблеми се остраняват, ако е възможно.

Всяко само по себе си има предимства, но зависи какво трябва да правиш и кое ще е най - подходящо за теб.
« Последна редакция: Януари 10, 2007, 16:58:20 pm от BLACK_ROSE »
Re: лапароскопия
« Отговор #15 -: Януари 10, 2007, 20:19:15 pm »
Здравейте момичета! Извинявайте за моето невежество и сигурно тъп вопрос!  :BangHead:  Вече съм напълно объркана! Какво е това цветна снимка и каквое лапароскопия??? какво от тях е в предимство? Сигурно има тук някаде отговори, но аз не намерях. Направих си изследования на хламиди и резултата ми Ig G +   :balk_145:  Трябва ли първо да се излекувам от тях и после да си направя лапапоскопия или цветна? Или да не губя время и сега да направя?  :help1:
Здравей,  Alyona :D,
моят съвет е първо да се излекуваш и след това цветната снимка, но най-добре да питаш Доктора, който те лекува той на-добре ще знае.
На мен също ми откриха Хламидия преди близо година и половина, но я излекувах, това много ме притесняваше защото от година пробваме за бебе но не става, но моя лекар каза да не се притеснявам за сега(ако е била хваната на време инфекцията не било задължително да има някакви поражения или нещо от тоя род),следи постоянно вече няколко месеца и ако нищо не стане до март, минаваме към цветна снимка и там други процедури....(дано не излезе че си споделям диагнозата :?)
Така де не бързай да се притесняваш, питай доктора си за всичко което те интересува, той ще знае най-добре как да подходи към твоя случай :D.
Успех дано всичко е наред!
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
Re: лапароскопия
« Отговор #16 -: Януари 11, 2007, 14:21:49 pm »
Но задължително си направи и антитела м-това показва налична ли е инфекцията или е хронифицирана ако не е лекувана.А ако е лекувана титъра се следи в динамика.
« Последна редакция: Август 10, 2007, 11:49:51 am от Bellla »
Пристрастена към д-р Хаус!
Re: лапароскопия
« Отговор #17 -: Януари 11, 2007, 15:59:38 pm »
radosttinka, относно док-ра също съм разачарована. Само ми мотка и говори ми за Инвитро, а не ме насочил да си правя изследования. За хламиди разбрах от този сайт (благодаря ви) и веднага си направих. На последния преглед вадих дума по дума от устата на лекаря! Единствено ми каза да си проверя пролактина и не обърна внимания,че той ми е висок(аз нали разбирам).каза 4е всичко е наред, а след 6 мес ми вика "Защо чакаш? Видя ли си пролактина?" Искам да си сменя лекаря, но не знам към кого да се насоча.Правим опити за бебе от 3 години, а почти една година си изгубих при този лекар. За него прочетох, че е много дабър, но....
Alyona,мила по-добре наистина потърси друг доктор и то специалист по стерилитет.
Аз също имам висок Пролактин и от няколко месеца пия лекарства, стойностите му взеха да влизат в норма (това не го споменах в предния постинг), но затова с док сме решили да изчакаме до Март да видим как ще се развият нещата след като има Ову и ако и така не става ще правя цветна снимка и т.н...Силно се надявам проблема ми да е хормонален и да го разреша по-бързо.
Затова смени лекаря и освен на Хламидията обърни внимание и на хормоните.
Пожелавам ти нещата да се оправят по-бързо  :)
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
Re: лапароскопия
« Отговор #18 -: Януари 12, 2007, 14:49:16 pm »
А лекувала ли си досега хламидия
Пристрастена към д-р Хаус!
*
Re: лапароскопия
« Отговор #19 -: Януари 12, 2007, 15:04:48 pm »
В този случай и с тези показатели мисля че имаш хронифицирана инфекция и трябва лечение и след това цв.снимка.
Пристрастена към д-р Хаус!