0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
лапароскопия
« -: Ноември 26, 2006, 20:00:47 pm »
Момичета, правим опити вече 2-ра година, имам едни спонтанен аборт и сега опитваме отново. От скоро меря БТ и понеже имам съмнения за липсваща овулация и някои симптоми за СПКЯ ми споменаха, че може да се наложи лапароскопия. Звучи ми страшно! Може ли някой да ми каже повече? Еднократно ли се прави? Предизвиква овулация или какво? Трябва ли да е доказан СПКЯ за да се направи? Като причина за аборта се съмняваха за стара яйцеклетка /нередовна и оскъдна М/ или проблем в лигавицата. Не искам да се повтори!

П.С. Утре съм при нов лекар /д-р Трифон Йорданов в Добрич/ и се надявам вече да знам повече и най-после някой да приеми симптомите, които благодарение на този сайт сама навързах и за които говоря на гинеколозите си от години. Но понеже не съм пълна, руса съм и старателно се обезкосмявам, пък и все още нямах проблеми със забременяването докторите ми се усмихваха и ми казваха, че нищо ми няма.
Предварително благодаря!
Прекрасно е че ви има!  :kiss:

Re: лапароскопия
« Отговор #1 -: Ноември 26, 2006, 20:09:15 pm »
Напиши в търсачката лапароскопия и ще намериш много информация. Но мисля, че при тебе е рано да се говари за лапаро. За доказване на овулация може да се направи фоликуметрия няколко месеца. Мисля, че преди всичко имаш нужда от добър доктор, той ще ти препоръча адекватно наблюдение и лечение.
Успех!

lb2f
*
Re: лапароскопия
« Отговор #2 -: Ноември 26, 2006, 20:11:15 pm »
http://www.zachatie.org/modules.php?name=News&file=article&sid=137
Тук можеш да прочетеш повече за лапароскопията.
*
Re: лапароскопия
« Отговор #3 -: Ноември 26, 2006, 23:40:31 pm »
Този доктор май изражда моя приятелка. Може би момичетата от Добрич ще се включат с инфо за док. Но Варна ти е близо и ми се струва, че трябва да се ориентираш към специализирана клиника.
Каквото и да решиш ти желая успех.

*
Re: лапароскопия
« Отговор #4 -: Ноември 27, 2006, 08:09:23 am »
...мисля, че при тебе е рано да се говари за лапаро. За доказване на овулация може да се направи фоликуметрия няколко месеца. Мисля, че преди всичко имаш нужда от добър доктор, той ще ти препоръча адекватно наблюдение и лечение.
Успех!
Благодаря! И аз се надявам да е така, но искам да съм подготвена психически. Колкото до доктора, препоръча ми го друг доктор - познат и съм длъжна да отида поне веднъж, но ако не ми вдъхне доверие ще отида във Варна. От София съм/бях  :) и не познавам никой тук, та ще съм ви благодарна ако ми препоръчате някой във Варна.

*
Re: лапароскопия
« Отговор #5 -: Ноември 27, 2006, 08:39:18 am »
Цитат
От София съм/бях :) и не познавам никой тук, та ще съм ви благодарна ако ми препоръчате някой във Варна.
Цитат
Аз също съм/бях от София. Аз ходя при Александров във Варна и съм много доволна от него.
Стискам ти палци :crossfingers:
Ако имаш възможност на 03.12 можеш да дойдеш на срещата във Варна. Срещата е във връзка с благотворителната акция"Коледа в Зачатие". Така хем ще се запознаеш с много момичета от Варна от които може да получиш много ценни съвети и ще помогнеш на децата в нужда.
Успех!

*
Re: лапароскопия
« Отговор #6 -: Ноември 27, 2006, 09:47:06 am »
Благодаря!!!
Ще направя всичко възможно да дойда!

*
Re: лапароскопия
« Отговор #7 -: Декември 01, 2006, 10:49:52 am »
Здравей. Според мен няма смисъл да си губиш времето с добричките лекари (поне при мен беше така). Специалистите са във Варна  :goodluck:
*
Re: лапароскопия
« Отговор #8 -: Декември 01, 2006, 11:41:15 am »
Момичета, дайте съвет кога се прави лапароскопия? Изкарала съм хламидия преди 2 години. Отскоро започнахме с опитите за бебе, но се страхувам, че тръбите ми не са проходими :(
*
Re: лапароскопия
« Отговор #9 -: Декември 01, 2006, 11:56:18 am »
Момичета, дайте съвет кога се прави лапароскопия?
Най-добре отиди на лекар и той ще прецени дали имаш нужда от лапароскопия или не. А цветна снимка правила ли си?
*
Re: лапароскопия
« Отговор #10 -: Декември 01, 2006, 12:04:24 pm »
Не съм :( Изобщо не съм наясно кое кога се прави. Помощ?!
*
Re: лапароскопия
« Отговор #11 -: Декември 01, 2006, 12:27:00 pm »
Здравей Аничка, цветната снимка се прави до 10-11 ден от цикъла, но преди самата снимка (поне в Шейново е така) ти вземат влагалищен секрет за да се види че няма бактерии (така че трябва да отидеш 1 - 2 дена след като ти свърши М за да има време да излязат резултатите), а след това в деня на самата снимка сутринта се прави на гладно пълна кръвна картина и 1 час по късно поне при мен беше така ми направиха самата снимка. Като обезболяващо ми поставиха бусколизин и мен лично не ме боля много всъщност само тъпа болка като при менструация и то докато трая процедурата след като махнаха инструментите аз тръгнах да ставам да си ходя но ми казаха че трябвало да полежа 5 минути, после отидох на работа и не ме е боляло изобщо. А лапарото вече зависи от резултатите от снимката и това доктора ще ти каже имали смисъл да се прави - може всичко да е наред. Ще ти стискам палци да е така! Успех!


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*
Re: лапароскопия
« Отговор #12 -: Декември 01, 2006, 15:08:51 pm »
При мен не провериха проходимостта на тръбите. Може би, защото до март бях бременна, после на контролния всичко беше наред...Сега докторът реши, че тъй като съм отдавна с нередовен цикъл, най-вероятно това е причината и ми назначи лечение 3 месеца с Клостилбегит и Дуфастон. Ако не забременея през това време продължаваме с проходимостта и евентуално лапароскопия. Та сега чакам. На прегледа /7 дни след закъснението/ видя само 2-3 кистички в яйчниците.
А, имате ли някакви методи за по-вързо идване на М?  :lol:

*
Re: лапароскопия
« Отговор #13 -: Януари 10, 2007, 16:50:21 pm »
Естествено че първо трябва да се излекуваш от хламидия.А защо си правила само Ig G, трябва да направиш и Ig M.А лекувала ли си досега хламидия и какъв е титъра на Ig G
Пристрастена към д-р Хаус!
Re: лапароскопия
« Отговор #14 -: Януари 10, 2007, 16:55:46 pm »
...... Какво е това цветна снимка и каквое лапароскопия??? какво от тях е в предимство? Сигурно има тук някаде отговори, но аз не намерях.
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=89.0
 С цветната снимка се прави проверка за проходимостта а тръбите.

http://www.invitro-bg.com/display.php?page=m5
http://www.zachatie.org/modules.php?name=Sections&op=viewarticle&artid=35

С лапароскопията се прави по-обстоен оглед на коремната кухина, и ако има проблеми се остраняват, ако е възможно.

Всяко само по себе си има предимства, но зависи какво трябва да правиш и кое ще е най - подходящо за теб.
« Последна редакция: Януари 10, 2007, 16:58:20 pm от BLACK_ROSE »
Re: лапароскопия
« Отговор #15 -: Януари 10, 2007, 20:19:15 pm »
Здравейте момичета! Извинявайте за моето невежество и сигурно тъп вопрос!  :BangHead:  Вече съм напълно объркана! Какво е това цветна снимка и каквое лапароскопия??? какво от тях е в предимство? Сигурно има тук някаде отговори, но аз не намерях. Направих си изследования на хламиди и резултата ми Ig G +   :balk_145:  Трябва ли първо да се излекувам от тях и после да си направя лапапоскопия или цветна? Или да не губя время и сега да направя?  :help1:
Здравей,  Alyona :D,
моят съвет е първо да се излекуваш и след това цветната снимка, но най-добре да питаш Доктора, който те лекува той на-добре ще знае.
На мен също ми откриха Хламидия преди близо година и половина, но я излекувах, това много ме притесняваше защото от година пробваме за бебе но не става, но моя лекар каза да не се притеснявам за сега(ако е била хваната на време инфекцията не било задължително да има някакви поражения или нещо от тоя род),следи постоянно вече няколко месеца и ако нищо не стане до март, минаваме към цветна снимка и там други процедури....(дано не излезе че си споделям диагнозата :?)
Така де не бързай да се притесняваш, питай доктора си за всичко което те интересува, той ще знае най-добре как да подходи към твоя случай :D.
Успех дано всичко е наред!
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
Re: лапароскопия
« Отговор #16 -: Януари 11, 2007, 14:21:49 pm »
Но задължително си направи и антитела м-това показва налична ли е инфекцията или е хронифицирана ако не е лекувана.А ако е лекувана титъра се следи в динамика.
« Последна редакция: Август 10, 2007, 11:49:51 am от Bellla »
Пристрастена към д-р Хаус!
Re: лапароскопия
« Отговор #17 -: Януари 11, 2007, 15:59:38 pm »
radosttinka, относно док-ра също съм разачарована. Само ми мотка и говори ми за Инвитро, а не ме насочил да си правя изследования. За хламиди разбрах от този сайт (благодаря ви) и веднага си направих. На последния преглед вадих дума по дума от устата на лекаря! Единствено ми каза да си проверя пролактина и не обърна внимания,че той ми е висок(аз нали разбирам).каза 4е всичко е наред, а след 6 мес ми вика "Защо чакаш? Видя ли си пролактина?" Искам да си сменя лекаря, но не знам към кого да се насоча.Правим опити за бебе от 3 години, а почти една година си изгубих при този лекар. За него прочетох, че е много дабър, но....
Alyona,мила по-добре наистина потърси друг доктор и то специалист по стерилитет.
Аз също имам висок Пролактин и от няколко месеца пия лекарства, стойностите му взеха да влизат в норма (това не го споменах в предния постинг), но затова с док сме решили да изчакаме до Март да видим как ще се развият нещата след като има Ову и ако и така не става ще правя цветна снимка и т.н...Силно се надявам проблема ми да е хормонален и да го разреша по-бързо.
Затова смени лекаря и освен на Хламидията обърни внимание и на хормоните.
Пожелавам ти нещата да се оправят по-бързо  :)
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
Re: лапароскопия
« Отговор #18 -: Януари 12, 2007, 14:49:16 pm »
А лекувала ли си досега хламидия
Пристрастена към д-р Хаус!
*
Re: лапароскопия
« Отговор #19 -: Януари 12, 2007, 15:04:48 pm »
В този случай и с тези показатели мисля че имаш хронифицирана инфекция и трябва лечение и след това цв.снимка.
Пристрастена към д-р Хаус!
*
Re: лапароскопия
« Отговор #20 -: Януари 12, 2007, 15:11:35 pm »
Може м да ти е в норма и пак да има хламидия.
« Последна редакция: Август 10, 2007, 11:49:00 am от Bellla »
Пристрастена към д-р Хаус!
Re: лапароскопия
« Отговор #21 -: Януари 12, 2007, 19:16:36 pm »
Радостинка, видях че си от Варна. При кой лекар ходиш? Ако не секрет
Здравей Alyona :D
Ходя при д-р Симеонова в МЦ"Олимед", при нея съм от скоро и съм доволна (хламидията ми я откри друг лекар, който се радвам че смених защото при моите оплаквания, които са от години, не бе ми направила  никакви изследвания, за да се разбере на какво се дължат/което разбирам чак сега/)

За Хламидията не са ми много ясни нещата, радвам се че при мен с един курс лекарства нещата се оправиха (е не е съвсем сигурно че не повредила тръбите, но да се надявам, че не е там проблема)

За високия Пролактин, аз също пия Бромокриптин вече 3 месеца и няма да го спирам докато не забременея. Не знам дали знаеш но високите стойности на този хормон поддискат овулацията и затова може да не става бебето. Затова е предния път писах че трябва да му обърнеш внимание и да ти се назначи някакво лечение.

Мога да ти дам координатите на моята докторка ако искаш (работи и със здравна каса).Не се притеснявай важното е, че правиш нещо по въпроса да разрешиш проблема имай малко търпение нещата ще се оправят. :)
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*

    *слонче*

  • *****
  • 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
Re: лапароскопия
« Отговор #22 -: Март 15, 2007, 11:49:42 am »
повдигам темата, защото ми предстои лапароскопия на 06.04.2007 г./ точно на разпети петък/,  :o, но..............както и да, преживях всички други неща да момента, но без резултат. за съжаление да ви се оплача, гадната каса няма да поеме нищо, но аз ако разчитах на нея, няма да доживея да видя бебе. това е за сега  :? малко ми е притеснено, но съм сигурна, че нещата след това ще се наместят. пожелавам ви приятен ден , успех и късмет. :)
никога не отстъпвай на принципите си!
*

    Tarja

  • *
  • 520
  • \m/ metal inside \m/
Re: лапароскопия
« Отговор #23 -: Март 15, 2007, 13:15:39 pm »
joli75, аз пък съм на 10-ти април - третия ден на Великден.
В тази връзка - не че съм много региозна, но дали е ОК да се оперираме на такива големи празници?  8O   Както и да е....
Ти къде ще правиш лапарото?
         Equally Destructive
Re: лапароскопия
« Отговор #24 -: Март 15, 2007, 13:32:51 pm »
гадната каса няма да поеме нищо, но аз ако разчитах на нея, няма да доживея да видя бебе.
Знаеш ли проблизително като цена колко ще ти струва?
-Това е невъзможно - казала Причината.
-Това е безразсъдство! - отбелязал Опитът.
-Това е безполезно! - отсякла Гордостта.
-Опитай... - прошепнала Мечтата.
*
Re: лапароскопия
« Отговор #25 -: Март 15, 2007, 14:40:29 pm »
повдигам темата, защото ми предстои лапароскопия на 06.04.2007 г./ точно на разпети петък/,  малко ми е притеснено, но съм сигурна, че нещата след това ще се наместят. пожелавам ви приятен ден , успех и късмет. :)
Joli,  няма от какво да се притесняваш мила. Наистина. Аз си бях изкарала акъла и просто не можех да повярвам на лекаря си, че е лека процедура. Наистина е! Влизаш предишния ден, пиеш едни прахчета за прочистване на червата. Малко са гадни на вкус, но заместват клизмата, така, че са си направо супер пред такава алтернатива :lol: Самата операция е безкръвна, после ти остават едни  мънички белези, където са вкарвали тръбичките, които изчезват. Ако анестезиолога е добър, излизаш бързо от упойка и в деня на операцията лежиш в реанимация. Понаболява те корема, все едно си преди цикъл. Надат ти да пиеш чак към края на деня (мен най-много ме мъчеше глад 8O) На другия ден, ако си ОК те изписват! Мен ме задържаха оше един ден понеже ми махнаха и миомни възелчета. После, лека течна храна. Аз след 1 седмица трябваше да пътувам в чужбина и не вярвах, че ще съм се възстановила, но бях!!! Така, че смело напред без притеснение! Разпети петък или не няма значение! В добри ръце си!

Стискам палци!
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
Re: лапароскопия
« Отговор #26 -: Март 15, 2007, 16:27:32 pm »
Joli,

Спокойно, нищо му няма на деня, много си е хубав! Аз съм на 21/03 /астрономическата пролет/ и силно се надявам лапарото да завърши пролетно. :) Стискам ти палци!
Re: лапароскопия
« Отговор #27 -: Март 15, 2007, 16:51:02 pm »
Роби,
при Стаменов не се пият гадни прахчета, а Exprep. Като шоколадов сироп е  :lol:
Дават ти да пиеш кола, веднага след като се събудиш. И шоколадова вафла дават  :lol: И вечерта ти дават меню да си избереш вечеря  :D
Не лежиш в реанимация и те пускат на следващия ден  :D
Не съм спазвала по-специален хранителен режим след операцията.

Джоли, успех!

lb2f
*
Re: лапароскопия
« Отговор #28 -: Март 15, 2007, 17:10:22 pm »
Абе Джази този нашия док не спира да ме изненадва! При него всичко е по-леко и с по-малко стрес! Аз правих моята лапароскопия в Шейново преди 2.5 г. Само мога да се радвам, че нещата са още по-опростени! Жоли, виждаш ли, то било още по-лесно, бе! :lol:
Успех!
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
*

    ma6uki

  • *
  • 16
  • Бог ще въздаде справедливост
Re: лапароскопия
« Отговор #29 -: Март 16, 2007, 13:11:29 pm »
И на мен са ми правили лапароскопия.И пак ще ми правят,за диагностика .Не боли кой знае колко, и не е страшно.
*
Re: лапароскопия
« Отговор #30 -: Март 16, 2007, 13:22:01 pm »
Първо да ти кажа спокойно -аз съм претърпяла и коремна операция и лапаро та така ,че имах база за сравнение и определено лапарото е много по добрата и няма за какво да се страхуваш.Аз преди операцията бях в нервна криза какви ли глупости не си мислех(че няма да се събудя от упойка и др.) :lol:,но
след като мина разбрах,че само съм си растрояла нервите излишно,така че не прави моята грешка.Операцията наистина е много лека на мен не ми се наложи да пия болкоуспокояващи,защото нямах болки и така желаяти успех и после да разказваш как си :balk_104:
*

    *слонче*

  • *****
  • 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
Re: лапароскопия
« Отговор #31 -: Март 16, 2007, 13:37:07 pm »
благодаря ви за подкрепата, ще пиша като се върна на работа, защото за сега нямам компютър в къщи,но вече съм се настроила положението. :D пожелавам успех на всичси и късмет. :D
никога не отстъпвай на принципите си!
*

    ma6uki

  • *
  • 16
  • Бог ще въздаде справедливост
Re: лапароскопия
« Отговор #32 -: Март 16, 2007, 15:12:29 pm »
Надявам се лапарото на всички да мине добре(да няма анумалии) искоро бебешоци.Много бебешоци :babyboy: :sbabygirl: :babyboy: :sbabygirl: :babyboy: :sbabygirl: :babyboy: :sbabygirl:
*
Re: лапароскопия
« Отговор #33 -: Март 19, 2007, 11:07:13 am »
МОмичета, а да ви питам, ако случайно се хванат гъби, трябва ли да се чака с лапарото? А бе нещо ме сърби пак от няколко дена и те4ението ми се засили, а планирахме лапаро след около 2-3 седмици.
*
Re: лапароскопия
« Отговор #34 -: Март 19, 2007, 12:42:51 pm »
Трябва да се излекуват преди лапароскопия.


Re: лапароскопия
« Отговор #35 -: Март 20, 2007, 14:11:59 pm »
Не мисля, че гъбите пречат на лапарото. Най-малкото не виждам как през пъпа ще проникнат в коремната кухина  :lol:
*
Re: лапароскопия
« Отговор #36 -: Март 20, 2007, 14:43:10 pm »
Абе то директна връзка няма, но все пак не е хубаво при каквато и да е операция да има някаква инфекция в организма. Консултирай се с лекаря си!
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
*
Re: лапароскопия
« Отговор #37 -: Март 20, 2007, 15:06:59 pm »
Значи моята лапароскопия ми я направиха в "Шейново" и там първото изследване ми беше именно вагинално,и предполагам,че е важно да няма гъбички и инфекции.Най-добре питай там където ще те оперират.Хайде и успех :D
*

    didka_st84

Re: лапароскопия
« Отговор #38 -: Март 21, 2007, 13:20:37 pm »
гадната каса няма да поеме нищо, но аз ако разчитах на нея, няма да доживея да видя бебе.
Знаеш ли проблизително като цена колко ще ти струва?
cenata za laparo e 700lv. ako si zdravno osiguren ina4e e 1200lv.az si pravix predi 1 mesec
*

    Tarja

  • *
  • 520
  • \m/ metal inside \m/
Re: лапароскопия
« Отговор #39 -: Март 21, 2007, 13:31:57 pm »
didka_st84, къде прави лапарото? Как мина?
Желая ти успех!
         Equally Destructive
Re: лапароскопия
« Отговор #40 -: Март 21, 2007, 18:46:49 pm »
didka_st84 , благодаря ти !
-Това е невъзможно - казала Причината.
-Това е безразсъдство! - отбелязал Опитът.
-Това е безполезно! - отсякла Гордостта.
-Опитай... - прошепнала Мечтата.
Re: лапароскопия
« Отговор #41 -: Март 28, 2007, 22:27:58 pm »
Привет, момичета!
Искам да запитам нещо относно лапароскопията ...
Имам двустранно запушени маточни тръби и доколкото се вижда от цветната снимка на едната има хидросалпингс. Предстои ми ин витро, което сме планирали за началото на юни тази година. Днес реших, че трябва да се направи лапаро преди ин витрото, защото във форума навсякъде чета, че хидросалпингса задължително влияе - негативно - на ин витрото.
Но се питам ... колко време след лапароскопия трябва да мине, за да направя ин витро?
И освен това, гинекелог ли трябва да ми назначи тази операция или мога да отида с цветната си снимка и другите изследвания, които съм правила досега, направо в болница, където се прави лапаро? Какво ще кажете?
И категорично ли е, че лапарото е задължително преди ин витрото, ако имаш течност в тръбата?
Препятствията са онези страховити неща, които виждаш, щом отклониш поглед от целта си.

Хенри Форд
Re: лапароскопия
« Отговор #42 -: Март 29, 2007, 00:04:57 am »
Ивет,
трябва да махнеш хидросалпингса преди ин витро. Лапароскопията е доста щадяща интервенция и можеш още след първия цикъл да пристъпиш към ин витро (ако, разбира се, всичко е наред).
Що се отнася до това:
И освен това, гинекелог ли трябва да ми назначи тази операция или мога да отида с цветната си снимка и другите изследвания, които съм правила досега, направо в болница, където се прави лапаро? Какво ще кажете?
НЕ можеш сама да си назначаваш лечение! Тук споделяме опит и информация, но това не ни прави лекари. Както се казва "кучето с гледане месар не става"  :lol: Когато си избереш доктор, отиваш при него със всичките си изследвания, а той ще ти препоръча лечение.
Успех!

lb2f
Re: лапароскопия
« Отговор #43 -: Март 29, 2007, 22:35:37 pm »
Благодаря ти, jazzybabyр а споделяш ли мнението, че лекарят, който ми прави ин витрото трябва да е този, който да ми направи лапарото, при положение, че не мога с чиста съвест да заявя, че вярвам 100-процентово на него?
Препятствията са онези страховити неща, които виждаш, щом отклониш поглед от целта си.

Хенри Форд
Re: лапароскопия
« Отговор #44 -: Март 29, 2007, 22:58:21 pm »
Не е задължително лапарото и ин витрото да са при един и същи доктор. Аз се спрях на един, но не е задължително.
Ако нямаш доверие в доктора си, смени го! Ин витрото е много деликатна процедура и успеха й зависи много от психическото ти състояние (поне аз мисля така). Не мога да си представя да инвестирам толкова много средства и надежди, а да ме измъчват съмнения в компетентността и добрите намерения на доктора.
Това е моето мнение.

lb2f
*
Re: лапароскопия
« Отговор #45 -: Март 30, 2007, 09:32:10 am »
Ивет, колко месеца след лапарото може да правиш инвитро може само лекар да ти каже. Ако не го правиш при един и същ лекар (поради каквато и да е причина) със сигурност трябва да ги уведомиш и двамата за другата процедура, за да могат да планират. Лапарото със сигурност трябва да ти го направи опитен в такъв тип операции лекар! Успех!
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
Re: лапароскопия
« Отговор #46 -: Април 02, 2007, 19:46:45 pm »
Благодаря на всички, които ми отговориха! Ще помисля добре и ще реша! Успех на всички в борбата!
Препятствията са онези страховити неща, които виждаш, щом отклониш поглед от целта си.

Хенри Форд
*

    DESS

Re: лапароскопия
« Отговор #47 -: Април 03, 2007, 14:54:04 pm »
За информация - здравната каса поема болничния престой и лапароскопията е абсолютно БЕЗПЛАТНА. Минава по "клинична пътека"  - само се взема талон №7 от личния лекар (за хоспитализиция)и се заплаща по 3.00 лв за леглоден. Желая ти УСПЕХ!  :P
Re: лапароскопия
« Отговор #48 -: Април 04, 2007, 08:06:45 am »
А къде може да стане това, Десс? Аз съм от Стара Загора и тук лапаро не се прави никъде. В София не съм информирана. Лекарят, който ми направи първото ин витро каза, че ще ми струва около 800 лева. Къде да отида, че да плати здравна каса и да съм доволна от операцията?
Препятствията са онези страховити неща, които виждаш, щом отклониш поглед от целта си.

Хенри Форд
Re: лапароскопия
« Отговор #49 -: Април 04, 2007, 12:50:05 pm »
Здравейте момичета! Аз съм нова в този форум. Предстои ми лапароскопия на 12.04. в Майчин дом, гр. София. Моля да ми дадедете информация за самата манипулация - как протича операцията? Колко време си хоспитализиран? Болезнено ли е? Въобще за какво триабва да съм подготвена и какво ми предстои. Много ме е страх и вече сам в депресия от предстоящото. Ще съм Ви благодарна ако ми помогнете с информация! БЛАГОДАРЯ ВИ МИЛИ МОМИЧЕТА!!!   
Преследвай МЕЧТИТЕ си до край!
*

    adi

  • *****
  • 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Re: лапароскопия
« Отговор #50 -: Април 04, 2007, 12:55:10 pm »
Разгледай тази тема......http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=2136.0
*
Re: лапароскопия
« Отговор #51 -: Април 04, 2007, 13:23:43 pm »
Re: лапароскопия
« Отговор #52 -: Април 04, 2007, 13:34:27 pm »
Ади, много благодаря за информацията и бързия отговор!  :)
Преследвай МЕЧТИТЕ си до край!
*

    Tarja

  • *
  • 520
  • \m/ metal inside \m/
Re: лапароскопия
« Отговор #53 -: Април 06, 2007, 17:39:52 pm »
Момичета, във вторник евентуално ми предстои лапаро. Казвам евентуално, защото резултатите от кръвните ми изследвания не са никак добри. Става въпрос за времето на кървене и на съсирване, които са мноооооого над допустимото  :(. Всичко друго е в норма, вкл. глюкозата и тромбоцитите. Забелязах това удължено време още при предишни изследвания и обърнах внимание и на личната ми лекарка, но тя каза, че няма нищо обезпокоително. Обаче аз съм силно обезпокоена!!! При това изследване не може да се каже, че е виновна лабораторията, защото аз си го виждам и сама...
Обадих се на доктора и утре ще отида да се видим. Много се страхувам да не ми отложат лапарото! Направо ще откача!
Извинявайте, че ви се намрънках, ама ме тормози това нещо  :(

П.П. Приемам съвети всякакви
         Equally Destructive
*
Re: лапароскопия
« Отговор #54 -: Април 07, 2007, 14:38:55 pm »
Моята лапаро мина, беше в четвъртък на 05.04.07, на следващият ден се прибрах вкъщи, в момента се 4увствам много добре, малко ми опъват шевовете. Притеснява ме единствено дупката на пъпа, днес забелязах 4е по4на да сълзи нещо, дали е нормално? Някакси мястото е влажно, дали е нормално?  :?
*

    adi

  • *****
  • 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Re: лапароскопия
« Отговор #55 -: Април 08, 2007, 11:17:42 am »
В началото  и моята дупчица на пъпа малко сължише......след 7 ден след лапаро вече нямах никакво сълзене.
Re: лапароскопия
« Отговор #56 -: Април 10, 2007, 22:42:09 pm »
Момичета, с риск да стана досадна, моля за съвет!
Искам да си направя лапароскопия - оперативна - за отстраняване на хидросалпингс. Тъй като операцията е скъпа за мен, а знам, че здравната каса поема нещо по въпроса ...
Моля, момичета, които са правили лапаро /в последните 6 месеца/, независимо от кой град са /интересува ме информация за територията на България/ ... лапаро чрез здравна каса да ми пишат - тук или на лични - къде са правили операцията, при кой лекар и ако случайно имат някакъв телефон за контакт с болницата! Досега са ми отказали от много места, а от НЗОК днес два пъти ми затваряха телефона, когато зададох този въпрос при тях! Благодаря ви предварително! Очаквам отговорите ви!
Препятствията са онези страховити неща, които виждаш, щом отклониш поглед от целта си.

Хенри Форд
*

    Tarja

  • *
  • 520
  • \m/ metal inside \m/
Re: лапароскопия
« Отговор #57 -: Април 11, 2007, 14:24:05 pm »
Здравейте от мен след лапарото ми!
Вчера беше операцията. Мина доста лекичко. Нямям болки и не съм пила обезболяващи изобщо след като се събудих от упойката.
От сърце благодаря на Д-р Стаменов и на целия екип на клиниката! Всички бяха много мили, много грижовни и внимателни. Специално искам да спомена една от сестрите - Снежка, която е голяма сладурана и ми беше много приятно да си разговарям с нея!

Резултатите от лапарото са обнадеждаващи - Док е спасил едната ми тръба и иска да задържим инвитрото поне до есента защото може да се получи и естествено  :cool: В събота ще ида да ми махне конците и ще поговорим по-подробно.

Сутринта се срещнах с Joli75 и с една друга мацка - днес те са наред за лапаро и им желая успех  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: днес и след лапарото!

Ами това е засега. Милото днес си е взел отпуска и ме глезка, така че отивам да се възползвам  :balk_62:
         Equally Destructive
Re: лапароскопия
« Отговор #58 -: Април 11, 2007, 16:11:53 pm »
Браво, Таря  :D
Успех!

lb2f
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: лапароскопия
« Отговор #59 -: Април 11, 2007, 16:27:46 pm »
В началото  и моята дупчица на пъпа малко сължише......след 7 ден след лапаро вече нямах никакво сълзене.
Чудя се защо правят дупка в пъпа, а не някъде отстрани? Дали е заради белезите или е друга причината? Мен ми се струва много по-гадно да продупят пъпа, отколкото корема :(


*
Re: лапароскопия
« Отговор #60 -: Април 11, 2007, 16:55:54 pm »
За да не остава белег. При мен на 1-я месец след операцията не се забелязваше, че има разрез. Другите два все още не са изчезнали. Но все пак са минали само 8 месеца. :-)


*

    adi

  • *****
  • 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Re: лапароскопия
« Отговор #61 -: Април 11, 2007, 20:37:16 pm »
Таря Браво миличка! :DРадвам се, че всичко мина добре !Успех мила!Дай Боже много скопро да се похвалиш с положителен резултат! :D
Re: лапароскопия
« Отговор #62 -: Април 12, 2007, 00:49:50 am »
Момичета, с риск да стана досадна, моля за съвет!
Искам да си направя лапароскопия - оперативна - за отстраняване на хидросалпингс. Тъй като операцията е скъпа за мен, а знам, че здравната каса поема нещо по въпроса ...
Моля, момичета, които са правили лапаро /в последните 6 месеца/, независимо от кой град са /интересува ме информация за територията на България/ ... лапаро чрез здравна каса да ми пишат - тук или на лични - къде са правили операцията, при кой лекар и ако случайно имат някакъв телефон за контакт с болницата! Досега са ми отказали от много места, а от НЗОК днес два пъти ми затваряха телефона, когато зададох този въпрос при тях! Благодаря ви предварително! Очаквам отговорите ви!
Ивет, тъй като и аз се интересувам от възможността да мина по каса, вчера зададох въпрос на сайта на НЗОК. Ето какво ми отговориха:
"НЗОК заплаща за лапароскопски операции по различни клинични пътеки. Използваният метод (лапароскопски, или отворена операция) е в зависимост от медицинските индикации и по преценка на лекуващия лекар. За прием по клинична пътека е необходимо да са налице съответни индикации за хоспитализация. Тя се осъществява чрез Направление за хоспитализация (бл. № 7 МЗ-НЗОК), издадено от личния лекар или от специалист. На страницата на НЗОК, в рубриката "Национален рамков договор", Приложение 17, можете да се информирате за всички клинични пътеки, по които могат да бъдат сключвани договори през 2007 година."
Аз съответно свалих цитираното приложение с клиничните пътеки. Отне ми доста време да ги изчета, но открих, че по клинична пътека №147 има варианти да направиш лапароскопията. Още повече, че при теб става въпрос за хидросалпингс. Аз ще се боря за диагностична, пък ще видим.
Номерът е да убедиш личния или гинеколог да ти даде такова направление за хоспитализация, в което да има съответния код от посочените в КП147.
Успех Иветка.
П.П. Изпращам ти на мейла прикачен файл на КП №147, за да не търсиш във сайта на НЗОК.
*

    Tarja

  • *
  • 520
  • \m/ metal inside \m/
Re: лапароскопия
« Отговор #63 -: Април 12, 2007, 10:38:27 am »
Джази, Ади  :bighug: благодаря за пожеланията! И на вас така - скоро да се похвалите с  :bfp1:

Искам да питам нещо - от снощи вечерта имам много странни усещания в горната част на корема (стомаха и наоколо). Нещо клокочи, пука, движи се  8O! През нощта като се завъртах на една страна имах чувството, че всичките ми чаркове се местят вътре и се спускат към страната на която съм легнала. Сега направо не смея да се обръщам настрани.
Дали това е нещо притеснително? Не ме боли (само малко като вдишам дълбоко), нямам температура, само се движи  8O 8O 8O
         Equally Destructive
*
Re: лапароскопия
« Отговор #64 -: Април 12, 2007, 17:17:08 pm »
Джази, Ади  :bighug: благодаря за пожеланията! И на вас така - скоро да се похвалите с  :bfp1:

Искам да питам нещо - от снощи вечерта имам много странни усещания в горната част на корема (стомаха и наоколо). Нещо клокочи, пука, движи се  8O! През нощта като се завъртах на една страна имах чувството, че всичките ми чаркове се местят вътре и се спускат към страната на която съм легнала. Сега направо не смея да се обръщам настрани.
Дали това е нещо притеснително? Не ме боли (само малко като вдишам дълбоко), нямам температура, само се движи  8O 8O 8O

Мисля, 4е и при мен беше такова усещането. Днес ми е седми ден и от време на време имам опъване, придърпване и пр. в корема и в пъпа. Според мен не се тревожи, нормални са ти усещанията за случая. Аз се 4удя, тъй като не питах док. не ми остана време да мисля за това- дали да не използваме още този цикъл за бебе. Малко ме е страх да правя секс, но пък да 4акаме 20 дена....  8O
Re: лапароскопия
« Отговор #65 -: Април 12, 2007, 17:18:33 pm »
Денди,
изчакай поне един цикъл. 20 дни не е чак  8O

lb2f
*
Re: лапароскопия
« Отговор #66 -: Април 12, 2007, 17:27:32 pm »
Денди,
изчакай поне един цикъл. 20 дни не е чак  8O

Мила моя цикъл е много дълъг- 36-39 дена поне до сега преди лапарото и направихме лапарото на 7ми ден, т.е сега ми е около 14ден. Значи кажи речи има около 20дена още + 5дена М. Малееееееееее, мъж ми направооооо  8O А защо не се препоръ4ва същият цикъл, какво би станало? Нали след цветна снимка казват да се действа веднага.
*

    Tarja

  • *
  • 520
  • \m/ metal inside \m/
Re: лапароскопия
« Отговор #67 -: Април 12, 2007, 17:33:20 pm »
И аз мисля, че е по-добре да бебеправите от другия ти цикъл. Все пак си е операция, организма ина нужда да се възстанови.
         Equally Destructive
*

    Danidan

  • *****
  • 1209
  • творец- щурец с малко щурче
Re: лапароскопия
« Отговор #68 -: Април 12, 2007, 19:52:55 pm »
Денди, не бързайте.Освен че е хубаво да зарастнат раните добре отвътре, можете да вкарате някакви ифекции.
Айде един цикъл можеш да изчакаш.Браво за хубавите новини!Успех и скоро да ни зарадваш! :wink:
Успех и на другите момичета!
*

    adi

  • *****
  • 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Re: лапароскопия
« Отговор #69 -: Април 12, 2007, 21:01:02 pm »
Денди, не бързайте.Освен че е хубаво да зарастнат раните добре отвътре, можете да вкарате някакви ифекции.
Айде един цикъл можеш да изчакаш.!

Ако забременеш в цикъл,в който е направена лапароскопия има голяма вероятност да се получи спонтанен аборт. :(Така ,че действаш от следващ месец. :lol:

А иначе за болки в ребрата,странни усещания в горната част на корема (стомаха и наоколо). Нещо клокочи, пука, движи се  .......нормално е ,и при мен беше така. :D
Ще отзвучи.
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Re: лапароскопия
« Отговор #70 -: Април 12, 2007, 21:22:09 pm »
Малееееееееее, мъж ми направооооо  8O
не съм имала забрана да правя секс след лапарото. на въпроса ми док каза "когато ти душа поиска" :wink:. е, друг е въпроса че душа не ми поиска 8) :lol:. не съм питала какво би станало ако забременея все пак защото бяхме прескочили овуто със сигурност.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

    Tarja

  • *
  • 520
  • \m/ metal inside \m/
Re: лапароскопия
« Отговор #71 -: Април 13, 2007, 09:36:28 am »
Адинка, мерси! Успокои ме  :D
Иначе за да е пълна картинката при мен - днес ми дойде  :? Трябваше в неделя, ама на  :x
И голям мързел ви казвам тия дни! Такова излежаване не е било никога. Още от вчера взе да ме хваща лудата, та помолих мъжа ми да ме изведе на разходка привечер  :wink: Днеска даже мислих да мръдна до офиса да посплаша народа там, че са го ударили на бездействие, ама милото ме заплаши с физическа саморазправа, ако го направя  :balk_198:

А за бебе ще се пробваме още другия месец (стига да има яйчице отляво де).
         Equally Destructive
*

    adi

  • *****
  • 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Re: лапароскопия
« Отговор #72 -: Април 13, 2007, 20:07:58 pm »
Адинка, мерси! Успокои ме  :D
Иначе за да е пълна картинката при мен - днес ми дойде  :? Трябваше в неделя, ама на  :x
И голям мързел ви казвам тия дни! Такова излежаване не е било никога. Още от вчера взе да ме хваща лудата, та помолих мъжа ми да ме изведе на разходка привечер  :wink: Днеска даже мислих да мръдна до офиса да посплаша народа там, че са го ударили на бездействие, ама милото ме заплаши с физическа саморазправа, ако го направя  :balk_198:

А за бебе ще се пробваме още другия месец (стига да има яйчице отляво де).
Подкрепям половинката ти!!!!!! :lol: :lol: :lol:Явно е пич!!!!! :lol:
Успех миличка!!!!
*
Re: лапароскопия
« Отговор #73 -: Април 14, 2007, 00:17:22 am »
Момичета, кога ви зарастна пъпчето? Аз съм малко обезпокоена, днес ми е 8 ден и продължава да сълзи и набира "струпей". Сменям превръзки, слагам спирт, Бивацин. Все стои розово и тая слуз........... А като пипам в долната част е едно твърдо като срастнало  8O Моля споделете как беше при вас?
« Последна редакция: Април 14, 2007, 00:41:23 am от dendy »
Re: лапароскопия
« Отговор #74 -: Април 14, 2007, 01:02:15 am »
dendy, защо не се консултираш с лекар по въпроса. При мен не е имало такова сълзене от пъпа. А и гледам, че от няколко дни те мъчи. По въпроса за твърдото - и аз имах усещането, че се е вкаменило и срастнало всичко под белега. Не толкова при този на пъпа, колкото под долния, но си се размекнах после.    :wink:
*
Re: лапароскопия
« Отговор #75 -: Април 14, 2007, 18:14:06 pm »
Моята лапароскопия мина преди 20 дни,аз също имах чувството, че имам нещо твърдо под разреза,но вече мина.Искам да попитам, обикновено при лапарото се правят 3 разреза, нали?Поправете ме ако греша.Аз не попитах лекаря си,но остана загадка зашо аз имам още един разрез долу ниско,който дори е по-голям от другите.Започвам да си мисля, че е имало проблем по време на операцията,което ми го спестяват.Притеснявам се, защото на всичкото отгоре днес ми е 32 ден, а все още не ми идва.Както се досещате, не съм бременна.
*

    adi

  • *****
  • 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Re: лапароскопия
« Отговор #76 -: Април 14, 2007, 21:26:47 pm »
При мен има само 3 разреза,малко ми е странно 4???Питай твоя лекар за 4 разрез.
(лапаро оперативно ли беше,няма ли запис????)
*

    *слонче*

  • *****
  • 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
Re: лапароскопия
« Отговор #77 -: Април 15, 2007, 16:33:11 pm »
и моето лапаро мина успешно. сега си почивам и ще действаме след това. благодаря на всички момичета за подкрепата и ще ви пиша допълнително. успех и късмет на всички. :)
никога не отстъпвай на принципите си!
*

    georgeel

  • ****
  • 625
  • На мама разбойника
Re: лапароскопия
« Отговор #78 -: Април 16, 2007, 17:49:19 pm »
Момичета моето лапаро е в събота и направо ми се :cry:Незнам защо така се панирам като отдавна знам какво ме чака.Нещо да ме посъветвате,или да ме окуражите?Ще откача до събота :help1:
*

    Tarja

  • *
  • 520
  • \m/ metal inside \m/
Re: лапароскопия
« Отговор #79 -: Април 16, 2007, 18:32:39 pm »
Не се страхувай миличка! Наистина не е нищо особено тази лапароскопия.
Ето, във вторник на 10-ти ме оперираха, а днес съм си на работа и съм ОК. Не съм имала болки, въпреки че моето лапаро беше оперативно и не съм пила никакви обезболяващи.
Моят съвет е да мислиш за лапароскопията, като за голяма крачка към така желаното бебе и ще видиш, че страха ти ще намалее и ще отстъпи място на вярата и на надеждата.
Стискам ти палци  :crossfingers:
Много успокоителни  :bighug: от мен!
Светлето
         Equally Destructive
*

    georgeel

  • ****
  • 625
  • На мама разбойника
Re: лапароскопия
« Отговор #80 -: Април 16, 2007, 19:16:58 pm »
Светле едно огромно благодаря за подкрепата,много мило-благодаря.Аз единствено искам по бързо да мине, и да забравя.Дори се :D.Мерси много.
*

    adi

  • *****
  • 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Re: лапароскопия
« Отговор #81 -: Април 16, 2007, 22:16:04 pm »
Момичета моето лапаро е в събота и направо ми се :cry:Незнам защо така се панирам като отдавна знам какво ме чака.Нещо да ме посъветвате,или да ме окуражите?Ще откача до събота :help1:

Миличка ,не се притеснявай всичо ще мине бързо. :D
Лично мен много ме беше страх,то притеснени,то сълзи.......но нямаше смисъл.Не е толкова страшно,бързо се въстановяваш! :DУспех !!! :D
Re: лапароскопия
« Отговор #82 -: Април 17, 2007, 08:14:35 am »
Момичета,помагайте, имам голяма нужда от вашата подкрепа! Вече 3 седмици минаха от моята лапароскопия, а все още правя често слаби температури (37,2). Чувствам се адски отпаднала и като цяло зле. Коремът ми е много надут и ми тежи, а вътре ме болят и чаркалъците (в средата и от двете страни ниско). Имам чувството, че с времето се чувствам не по-добре, ами по-зле  :x Какво става тука? Дали е възможно да съм направила някакво възпаление? Нормални ли са тия работи, при положение, че тук сте писали, че процедурата минавала съвсем леко и хората след няма и 2 седмици се връщат на работа?
*

    adi

  • *****
  • 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Re: лапароскопия
« Отговор #83 -: Април 17, 2007, 08:54:24 am »
Grizkata,и при мен минаха 3 седмици от лапаро,и вече съм добре!!!Първата седмица  чак до М и аз поддържах малка температура 37,1 и корема ми беше подут,но на втора седмица всичко се оправи!
Сега нямам никакви болки,само леко придърпване.
Мисля че трябва да отидеш на лекар да тв види!!!Не е нормално това.Теб не са те викали на контролен преглед след лапаро????Непременно се консултирай с лекар,тези нещша не са за подценяване!Успех и пиши как са нещата! :D
Re: лапароскопия
« Отговор #84 -: Април 17, 2007, 09:19:50 am »
Момичета, предстои ми лапароскопия и хистероскопия едновременно, със съмнение за миомен възел при д-р Николова от 1-ва АГ. Моля дайте мнения за нея.
*
Re: лапароскопия
« Отговор #85 -: Април 17, 2007, 09:29:49 am »
Grizkata трябва да се чуеш с лекаря си. Правенето на температура може да е знак за някакво възпаление. Аз след 1 седмица бях напълно ОК, нямах даже придърпване, вярно, че възстановяването е строго индивидуално, но все пак след 3 седмици би трябвало да си напълно ОК.
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
*

    georgeel

  • ****
  • 625
  • На мама разбойника
Re: лапароскопия
« Отговор #86 -: Април 17, 2007, 09:33:40 am »
Момичета колко време е възстановителния период?На мен Александров ми каза че след лапарото на другия ден ме пуска и след това веднага мога да се върна на работа.Така ли е?При вас как беше?Пишете ми някакви мнения за да знам дали да пускам болнични.Grizka дано при теб всичко да е наред.Успех :wink                                                                      
*
Re: лапароскопия
« Отговор #87 -: Април 17, 2007, 09:46:25 am »
На другия ден ще ти е невъзможно да отидеш на работа. Мен ми беше сравнително зле, все пак е операция. Може би поне седмица трябва да си починеш.За да дават месец болнични след лапароскопия, значи има за какво.Аз лично два, три дни след това се движих леко приведена и свита в корема и се изморявах много, дори от елементарни движения. После си добре,но трябва да се пазиш.Успех,няма страшно.
*

    georgeel

  • ****
  • 625
  • На мама разбойника
Re: лапароскопия
« Отговор #88 -: Април 17, 2007, 10:04:12 am »
mercy благодаря.Аз разбрах че веднага мога да се върна на работа,ама май нищо не съм разбрала.
Re: лапароскопия
« Отговор #89 -: Април 17, 2007, 10:06:07 am »
Момичета ниикой ли не е правил лапаро в Св. София /Тина Киркова/?
*
Re: лапароскопия
« Отговор #90 -: Април 17, 2007, 10:11:30 am »
Момичета колко време е възстановителния период?На мен Александров ми каза че след лапарото на другия ден ме пуска и след това веднага мога да се върна на работа.Така ли е?При вас как беше?Пишете ми някакви мнения за да знам дали да пускам болнични.Grizka дано при теб всичко да е наред.Успех :wink                                                                      

И мен ме изписаха на следващият ден, тръгнах на работа на 5-ти ден, тъй като го направих преди Великден и имах възможност да си остана вкъщи иначе взех 2 дена болнични- този на операцията и следващият. Много зависи каква точно ти е работата, аз по принцип стоя, но 4есто се налага да ставам, работя с хора и това ме измаряше. А вървенето по 20 мин. на отиване и 20мин връщане....  :(  Аз ти предлагам ако имаш възможност си вземи около 7-10дена болнични. Да ти кажа честно на около 10 ден ве4е се по4уствах съвсем здрава, даже започнахме и със секса тогава /естествено след консултиране с Александров/. Упсех мила, в добри ръце си- не се тревожи за нищо. Всички в болницата са много мили!

Гризка, както казаха и другите моми4ета, щом имаш Т, зна4и може да е възпаление някакво. А да не би и да си фанала някой гриб или настинка. На теб какво са ти правили, много зависи и дали лапарото е било диагностично или оперативно.
« Последна редакция: Април 17, 2007, 10:14:35 am от dendy »
*

    georgeel

  • ****
  • 625
  • На мама разбойника
Re: лапароскопия
« Отговор #91 -: Април 17, 2007, 10:46:35 am »
Dendy и аз работя седнала и с хора.Измарям се по някой път.Явно няма да се размина без болнични.Благодаря за мнението :D
*

    adi

  • *****
  • 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Re: лапароскопия
« Отговор #92 -: Април 17, 2007, 20:57:03 pm »
Момичета колко време е възстановителния период?На мен Александров ми каза че след лапарото на другия ден ме пуска и след това веднага мога да се върна на работа.Така ли е?При вас как беше?Пишете ми някакви мнения за да знам дали да пускам болнични.Grizka дано при теб всичко да е наред.Успех :wink                                                                      
Вземи си 7-10 дена болнични.При всеки въстановяването е различно.
Лично на мен ми трябваше 10 дена. :D
*

    georgeel

  • ****
  • 625
  • На мама разбойника
Re: лапароскопия
« Отговор #93 -: Април 17, 2007, 21:04:07 pm »
Аз си пуснах вече болничния,но за 5дни.Да се надявам че ще се оправя дотогава.А един малко тъп въпрос :oops:,физически упражнения след колко време могат да се правят? :?
*

    adi

  • *****
  • 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Re: лапароскопия
« Отговор #94 -: Април 17, 2007, 21:05:05 pm »
зависи,по принцип след месец,поне на мен така ми казаха  :D
*
Re: лапароскопия
« Отговор #95 -: Април 18, 2007, 09:38:42 am »
Аз си пуснах вече болничния,но за 5дни.Да се надявам че ще се оправя дотогава.А един малко тъп въпрос :oops:,физически упражнения след колко време могат да се правят? :?

И аз това се 4удех, че съм решила да се стягам за лятото. При мен ще станат 2 седмици и аз се чувствам сякаш нищо не ми е правено, е само дето раничките леко ги усещам. Искам и на солариум да тръгна, дали е подходящо сега?! Въпреки, 4е док каза да си пека пъпа на балкона, щото много секретираше............ незнам....
*
Re: лапароскопия
« Отговор #96 -: Април 18, 2007, 09:58:27 am »
АЗ изчаках с упражненията малко повече от месец,за да съм сигурна ,че няма да си направя нищо.ПО добре не прибързвай.
*

    georgeel

  • ****
  • 625
  • На мама разбойника
Re: лапароскопия
« Отговор #97 -: Април 18, 2007, 10:54:12 am »
Adi,аз мисля че солариума няма да ти наведи.Аз ще продължавам да си ходя.За упражненията ще питам док.защото ходя от два месеца на фитнес,и ако прекъсна за един месец ще ми се наруши програмата и след това много ще ме домързи.Дано да мога от по рано да ги почна.
*

    georgeel

  • ****
  • 625
  • На мама разбойника
Re: лапароскопия
« Отговор #98 -: Април 18, 2007, 10:57:55 am »
Извинявам се малко съм разсеяна :oops:.Dendy към теб е отговора
*

    *слонче*

  • *****
  • 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
Re: лапароскопия
« Отговор #99 -: Април 18, 2007, 11:06:23 am »
аз една седмица след лапарото вече съм по добре, но ще ходя на работа от другата седмица. относно упражненията, мисля, че месец поне трябва да мине, но при всеки е индивидуално.успех на всички и скоро да се похвалите с двете чертички. :D
никога не отстъпвай на принципите си!
Re: лапароскопия
« Отговор #100 -: Април 18, 2007, 11:54:26 am »
Момичета, тази сутрин бях при Стаменов на преглед по повод мойта температура. Пуснахме и пълна кръвна картина - според док няма възпаление. Според него причината за температурата е Депо Проверата, която ми биха за лечение на ендометриозата  :x Кофтито е, че сигурно така ще си остане 3 месеца докато трае ефекта на проверата...
Re: лапароскопия
« Отговор #101 -: Април 18, 2007, 12:04:36 pm »
Гриз, не се ядосвай.
На Диферелин или Золадекс няма да ти е никак по-добре. При тях може и да нямаш темперетура, но "екстрите" са много повече  :? Топли вълни, 10-тина килца в повече, нерви, променящо се настроение... Като се сетя, че и от лицето ми течеше вода, при това почти постоянно...


lb2f
Re: лапароскопия
« Отговор #102 -: Април 18, 2007, 13:05:13 pm »
Гриз, ти пък за някаква температура... А ако яхнеш  :witch:, ммм??? Имаме си тук една девойка такава  :lol: :lol: :lol:

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
Re: лапароскопия
« Отговор #103 -: Април 18, 2007, 13:46:57 pm »
Момичета,  :balk_21: Сладуранки сте от всякъде, разсмяхте ме  :lol: Извинете моето самосъжаление  :oops: Наистина има и много по-страшни странични ефекти от температурата. А що се отнася до яхването на метлата - ми то на нас жените не ни трябва извинение за да я яхнем  :lol: :witch:
Re: лапароскопия
« Отговор #104 -: Април 18, 2007, 17:00:06 pm »
Моля, ако има момичета преживели лапаро + хистероскопия едновременно да споделят
*
Re: лапароскопия
« Отговор #105 -: Април 18, 2007, 18:14:22 pm »
Tonita, аз правих хистеро- и лапароскопия едновременно преди две седмици.
Поводът беше по-различен от твоя. Имах преграда в матката, която трябваше да премахнем.
Всичко мина за час и половина, събудих се жива, здрава и в доста добро състояние, предвид интервенцията. :D
След два дни бях в прекрасна форма, даже можех да си ходя на работа (ако искам обаче :wink:).
На 5-тия ден ми махнаха конците. Останаха ми два много тънки белега по 1 см, които мисля че ще изчезнат съвсем след време.
Имах щастието да ме оперират златните ръце на д-р Стаменов и д-р Персенска. Благодаря им от сърце.
Моят съвет е да намериш лекар, на когото да се довериш. Дали се касае за миома или полип, няма значение. Ако искаш да забременяваш, и двете пречат.
Късмет и не се страхувай от операцията. Ще се изненадаш, колко е лека всъщност. :D


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Re: лапароскопия
« Отговор #106 -: Април 18, 2007, 19:36:31 pm »
Гриз, ти пък за някаква температура... А ако яхнеш  :witch:, ммм??? Имаме си тук една девойка такава  :lol: :lol: :lol:

верно ли, коя бре... 8) :lol:
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
Re: лапароскопия
« Отговор #107 -: Април 19, 2007, 09:19:14 am »
Tonita, аз правих хистеро- и лапароскопия едновременно преди две седмици.
Поводът беше по-различен от твоя. Имах преграда в матката, която трябваше да премахнем.
Всичко мина за час и половина, събудих се жива, здрава и в доста добро състояние, предвид интервенцията. :D
След два дни бях в прекрасна форма, даже можех да си ходя на работа (ако искам обаче :wink:).
На 5-тия ден ми махнаха конците. Останаха ми два много тънки белега по 1 см, които мисля че ще изчезнат съвсем след време.
Имах щастието да ме оперират златните ръце на д-р Стаменов и д-р Персенска. Благодаря им от сърце.
Моят съвет е да намериш лекар, на когото да се довериш. Дали се касае за миома или полип, няма значение. Ако искаш да забременяваш, и двете пречат.
Късмет и не се страхувай от операцията. Ще се изненадаш, колко е лека всъщност. :D
Уайти, много ти благодаря. Не ме е страх от процедурата изобщо /след преживяна операция от извънматочна лапарото ми се сттрува като песен/. Притеснявам се да не се окаже на лошо място миомата или каквото и да е там и да не предизвика кръвоизлив, който да наложи по-лоши неща. За съжаление едва ли ще се доредя при Стаменов за консултация, а иоскам и второ мнение. Моля ви препоръчайте ми специалист. За Тюфекчиева съм чувала добри отзиви. Тя май е помагала на д-р Борисов при операцията ми от изв. маточна и е настявала да не ми махат тръбата и благодарение на нея сега най-неочаквано точно лявата ми тръба пропусна контраста. Благодарение на нея една приятелка сега е бременна - махна й полипи в матката. Дайте мнения за други специалисти при които да се консултирам.
А иначе операцията ще ми я извърши д-р Николова от 1 АГ. Много мила докторка иначе, но друго незнам за нея
*
Re: лапароскопия
« Отговор #108 -: Април 19, 2007, 10:35:49 am »
Тонита, запиши си час при д-р Персенска от екипа на д-р Стаменов. Тя се е специализирала в ендоскопската хирургия.
Късмет.


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
Re: лапароскопия
« Отговор #109 -: Април 19, 2007, 10:43:33 am »
Тонита, аз ти мога да кажа само хубави неща за д-р Тюфекчиева.
Преди месец и половина ми направи операция на миома (само че коремна). Тъй като аз си отглеждах миомата 6 години, тя много се беше впила в матката - тя беше от външната страна, а беше стигнала чак до кухината.
Още при прегледа преди операцията д-р Тюфекчиева ми каза, че положението не е розово, не ми дава гаранции, но ще направи всичко възможно. И го направи. Операцията беше 3 часа, в които тя се е борила много жестоко за да ми спаси матката. После ми каза, че матката направо си е била за махане. Не се отказва лесно тя.
Затова съм и страшно благодарна - за мен е голям професионалист. При прегледа месец след операцията тя много се изкефи на собствената си работа - всичко зараства страхотно. А аз се чувствам много добре.
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."



Re: лапароскопия
« Отговор #110 -: Април 19, 2007, 11:04:19 am »
Ох, незнам. Това си е риск явно при който и да отида и или ще се хвърлям с главата напред пък каквото стане, или незнам и аз ....
*
Re: лапароскопия
« Отговор #111 -: Април 19, 2007, 12:19:54 pm »
Е, риск си е. Но има лекари, които са много добри и всеки ден правят такита операции. За кръвоизливи не се бой чак толкова много. Ако се наложи ще ти прелеят. При мен не се наложи. И то при положение, че имах страхотни кръвоизливи преди операцията (менструални).
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."



Re: лапароскопия
« Отговор #112 -: Април 19, 2007, 12:57:04 pm »
Гриз, ти пък за някаква температура... А ако яхнеш  :witch:, ммм??? Имаме си тук една девойка такава  :lol: :lol: :lol:

верно ли, коя бре... 8) :lol:

Аааа, не портя, не портя  :balk_112:  :lol: :lol: :lol:

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*

    georgeel

  • ****
  • 625
  • На мама разбойника
Re: лапароскопия
« Отговор #113 -: Април 21, 2007, 20:14:18 pm »
Момичета днес ми беше лапарото и вече съм си във вкъщи :D :D.Изписаха ме след 4часа 8O.Всичко мина добре.Сега ще си почина малко.
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Re: лапароскопия
« Отговор #114 -: Април 21, 2007, 21:20:39 pm »
Аааа, не портя, не портя  :balk_112:  :lol: :lol: :lol:
кажи бързо щото, а бой де :lol:
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

    adi

  • *****
  • 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Re: лапароскопия
« Отговор #115 -: Април 22, 2007, 08:39:36 am »
Момичета днес ми беше лапарото и вече съм си във вкъщи :D :D.Изписаха ме след 4часа 8O.Всичко мина добре.Сега ще си почина малко.
много бързо те изписаха 8O
*

    georgeel

  • ****
  • 625
  • На мама разбойника
Re: лапароскопия
« Отговор #116 -: Април 22, 2007, 10:26:59 am »
Ами много добре се почувствах.Бях в реанимация към 2часа,постоянно ги карах да ме качват горе.След като ме качиха скочих да се разхождам,все едно нищо не са ми правили.Излязахме със сестрите да пушим дори,и Александров като ме видя и каза ако искаш да те изписваме.Дойдоха мойте да ме видят и направо ме прибраха.И те останаха изненадани.Чувствам се доста добре :lol: :lol:
*
Re: лапароскопия
« Отговор #117 -: Април 22, 2007, 11:16:55 am »
georgeel, ти си голяма героиня! А ще кажеш ли какви са резултатите от лапарото?
*

    georgeel

  • ****
  • 625
  • На мама разбойника
Re: лапароскопия
« Отговор #118 -: Април 22, 2007, 12:15:17 pm »
Махнаха ми и дясната тръба,вече нямам тръби.Също така са пукнали и една киста на десният яйчник която е нищо особенно.Казаха ми и че сама е щяла да се пукне ама нали са ме отворили и са я оправили.Тръбата ми беше пълна със вода,а така не мога и да помисля за Ин Витро.Вчера към 13:30ч ме оперираха,и към 18:00ч ме изписаха.Всички бяха супер мили-изненадващо.Общо взето е това.утре ще ходя за болнични,а в края на седмицата ще ми махат конците.Александров дори ми препоръча да ходя на солариум да си опека раничките.
*

    adi

  • *****
  • 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Re: лапароскопия
« Отговор #119 -: Април 22, 2007, 13:15:20 pm »
Ами много добре се почувствах.Бях в реанимация към 2часа,постоянно ги карах да ме качват горе.След като ме качиха скочих да се разхождам,все едно нищо не са ми правили.Излязахме със сестрите да пушим дори,и Александров като ме видя и каза ако искаш да те изписваме.Дойдоха мойте да ме видят и направо ме прибраха.И те останаха изненадани.Чувствам се доста добре :lol: :lol:
БРАВО!!!!!Наистина си герой!!! :D :D :D
*

    georgeel

  • ****
  • 625
  • На мама разбойника
Re: лапароскопия
« Отговор #120 -: Април 22, 2007, 13:27:31 pm »
И аз съм малко учудена от себе си,ама като се чувствам добре защо да не се прибера веднага :lol:Само малко ми боцка около операцията но не е кой знае какво.Смятам да поизляза след малко да се поразходя 8)
*
Re: лапароскопия
« Отговор #121 -: Април 22, 2007, 23:54:12 pm »
Браво,georgeel!Радвам се,че си премахнала всички пречки към успешното инвитро.Сега се пази да не настиваш,абе давай го  по-леко,нищо,че се чувстваш добре,все пак си е операция.
Не идваш ли на този свят,за да прегърнеш едно дете?
http://bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=26711&AlbumId=96722
*

    Tarja

  • *
  • 520
  • \m/ metal inside \m/
Re: лапароскопия
« Отговор #122 -: Април 23, 2007, 09:13:04 am »
Браво georgeel!
От все сърце ти желая лека и успешна процедура  :crossfingers:
         Equally Destructive
*

    georgeel

  • ****
  • 625
  • На мама разбойника
Re: лапароскопия
« Отговор #123 -: Април 23, 2007, 10:07:33 am »
Благодаря ви момичета!И аз се надявам от тук нататък всичко да е добре и да ми се сбъдне най-голямата мечта :D
Re: лапароскопия
« Отговор #124 -: Април 23, 2007, 15:55:42 pm »
Здравей Georgeel,поздавления и от мен.Моля те, пиши как минава лапарото при Александров,че на мен ми предсти скоро и се притеснявам.Ще бъда много благодарна за всяка подробност която се сетиш,например-слабително или клизма,с кого оперира,колко ти струва,какво си носи и т.н.Желая ти успех и много късмет занапред.
*

    georgeel

  • ****
  • 625
  • На мама разбойника
Re: лапароскопия
« Отговор #125 -: Април 23, 2007, 18:53:03 pm »
peperuda_3 направиха ми изследвания предния ден.В събота ме приеха,правят клизма :?след това ме свалиха на втория етаж(там е операционната)Преди да легна на масата ми биха инжекция(в дупето)с три различни лекарства,в смисъл едно след друго ми ги инжектираха,и след това на масата венозна упойка и оттам не помня.Аз си носих нощница,чехли и чаршафи.Излезе ми към 400лв.А сестрите са много мили :DНе се притеснявай не е страшно,аз бях се побъркала от притеснение пък то мина много добре.Желая ти успех и не се притеснявай :lol: :lol:
Re: лапароскопия
« Отговор #126 -: Април 24, 2007, 08:16:28 am »
Момичета, ходих на консултация относно лапароскопия при д-р Филипов в Майчин дом, София. Някоя от вас правила ли е тази операция там? Доволни ли сте от работата и отношението му?
Препятствията са онези страховити неща, които виждаш, щом отклониш поглед от целта си.

Хенри Форд
*
Re: лапароскопия
« Отговор #127 -: Март 22, 2008, 19:18:34 pm »
Момичета може ли някоя по запозната да ми каже,колко време след лапаро може да се ходи на солариум и дали изобщо може да се ходи(дали влияе нешо зле на органите,ако е работено по тях :oops:)?
Re: лапароскопия
« Отговор #128 -: Март 23, 2008, 23:27:39 pm »
 При лапароскопията може ли да се отстранят сраствания или запушване на тръба?
*
Re: лапароскопия
« Отговор #129 -: Март 24, 2008, 07:19:45 am »
При лапароскопията може ли да се отстранят сраствания или запушване на тръба?

  Може. :D
Re: лапароскопия
« Отговор #130 -: Март 24, 2008, 09:53:37 am »
При лапароскопията може ли да се отстранят сраствания или запушване на тръба?

  Може. :D
И при диагностичната  лапароскопия ли?Например при запушване от извънматочна бременност спряла развитието си на много ранен етап? И още един въпрос- ако се прави преди ову може ли да и попречи по някакъв начин?
« Последна редакция: Март 24, 2008, 10:24:27 am от fatalwoman »