0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #240 -: Март 28, 2007, 20:07:17 pm »
катя тодорава 952 36 00
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

    Д.

Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #241 -: Април 03, 2007, 00:29:20 am »
Здравейте, момичета. Приемате ли нов член в редиците си? Днес (всъщност вчера) от 4 следобед зачетох темите, в които сте писали много подробно за всичко, свързано с пролактина. Ако на излизане от лекарския кабинет бях само притеснена, сега вече треперя от страх. До края на седмицата ще правя изследване на пролактин, но е сигурно ,че ще покаже високи стойности. Имам секрет в гърдите, който преди цикъл е доста обилен. Забелязвам, че месец с месец не си приличат. Моята одисея започна през 2002 год, когато ми откриха полип на матката. Лекувах го медикаментозно до миналата година, когато го отстраниха с абразио тук, в Пловдив. Мислех си, че вече всичко е приключило. Днес отидох на профилактичен преглед при гинеколог и ето на. Оказа се, че сега секретът от гърдите ми ще трябва да боря.Винаги съм имала проблема с гърдите си и съм го споделяла с гинеколожката си (вече я смених, но късно!!!!). Тя казваше "няма проблеми". За пет години не ме прати на нито едно изследване, не потърси консултация с ендокринолог (а аз съм фамилно обремемена с ендокринно болни с диагнози като диабет, тиреотоксикоза). Пиех Оргаметрил, който така и не помогна за лечението на полипа. Може би е важно да отбележа, че имам едно дете, което вече е на 8 години, но така и не успях да забременея втори път. А ТОЛКОВА ИСКАХ! Исках...сега вече не искам. Доста станаха годинките ми. Не искам да забременявам, но искам да се излекувам. Аз нямам право, аз нямам възможност да си позволя лукса да съм болна. Грижа се за болните си родители и за родителите на съпруга си, плюс моето малко семейство. Всички разчитат на мен, а днес едва сдържах притеснението и страха си пред всички тях. Свикнали са да съм силна, усмихната, винаги готова с решение на техните праблеми, а сега аз самата се оказвам с такъв. Давам си  сметка, че всички пишещи тук сте с по-голяма болка от моята, но имах нужда да споделя с някого. Пожелавам на всяка една от вас скоро да усетите ръчичките на своето детенце около врата си. От сърце ви го пожелавам!Нареждам се при вас, с надеждата да сте моята (за сега) единствената опора.
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #242 -: Април 03, 2007, 10:24:14 am »
д, след като си от пловдив и искаш да си помогнеш посети д-р даскалов в клиника торакс. той е гинеколог.
другия лекар който бих ти препоръчала като сериозен и отговорен, това е д-р тодорова (ендокринолог). малко по-горе има нейни координати. неудобството за теб при нея е че приема в софия, но пък си заслужава.
успех.

пп и не се плаши излишно от високия пролактин. не казвам че е шега работа, но не е нещо заради което да умираш от страх. през годините четейки по темата установих че той не се вдига просто така щото му е скучно. винаги има някаква причина. откриеш ли причината поради която ти се е повишил пролактина и отстраниш ли я и пролактина ще си дойде на място.
« Последна редакция: Април 03, 2007, 10:26:41 am от лили »
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #243 -: Април 03, 2007, 13:44:24 pm »
Лили ама докато се намери причината ?!?!
В природата оцеляват силните. Само трябва по-често да си припомняме, че и ние хората сме част от природата...
За нашите четири звездички на небето - обичаме ви.
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #244 -: Април 03, 2007, 19:35:48 pm »
еми търси се докато се намери. аз не виждам друг вариант. а ти.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #245 -: Април 04, 2007, 14:20:27 pm »
исках да кажа, че и намирането не е лесно...  :(
В природата оцеляват силните. Само трябва по-често да си припомняме, че и ние хората сме част от природата...
За нашите четири звездички на небето - обичаме ви.
*

    Теди

Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #246 -: Април 04, 2007, 16:34:21 pm »
Здравей, Ники! Имам приятелка с твоя проблем, но тя не се подложи на операция и въпреки това с медикаменти контролира ситуацията и си има детенце на 2 годинки.Аз също имам проблем и тя ме насочи към нейната ендокриноложка - д-р Оля Сарджева. Даже аз утре ще правя изследванията на поредица хормони. Ако искаш нейни координати - пиши ми на мейла. Аз вярвам в нея, а и хората които бяха пред нейния кабинет изказаха добри думи за професионализма й.
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #247 -: Април 04, 2007, 16:48:20 pm »
Сарджева в кой град е?
*

    Теди

Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #248 -: Април 05, 2007, 20:40:55 pm »
Здравейте, момичета!
Отскоро и аз редовно изчитам всичко. Днес си взех изследванията за пролактина и направо изпадам в ужас като разбирам изобщо за какво става въпрос. Показателите ми са 1472,88 при горна граница 523. Това означава ли, че имам адином или се дължи на друго нещо. Даже от известно време съвсем я зациклих, то и това беше причината да тръгна по изследнавия, а за дечо - съкровен блян. Моя приятелка е ходила при д-р Сарджева във Варна и казва, че е добра...и аз при нея тръгнах, но като прочетох по-горе мнение за нея и се страхувам, а преди много години съм ходила и при Каварджикова, когато още беше в Окръжна, ама ...там така и не разбрах тогава какъв е проблема. Пих 1,5 г. оргаметрил, докато отново зациклих и минах на противозачатъчни. 2-3 г. без проблем и сега когато искам бебче... :(.Предстои да изследвам и др. хормони, когато зацикля, разбира се. Иначе TSH е в граници 3,75 /0,35-5,00/, поне така си мисля. :?Поне хламидията е отрицателна, което е истинско успокоение. Има ли шанс да няма адином? :oops:
*

    Теди

Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #249 -: Април 05, 2007, 21:50:07 pm »
Stelliana, д-р Сарджева МЦ "Сириус" е във Варна, по-нагоре прочетох немного добро мнение за нея, така и не разбрах защо. Винаги си има причина. Засега ще пробвам при нея, понеже и моя пролактин е стряскащ, ако нищо не излезе /нали сме си опитни зайчета/ ще пробвам при д-р Каварджикова - МЦ "Вега"
*
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #250 -: Април 05, 2007, 23:34:02 pm »
Teди, не се стряскай толкова, историята познава и по-висооки стойности на пролактина. Ако си го изследвала само един път хубаво е да повториш, като спазваш определените условия разбира се.  Тогава ще се реши дали да се видиш на ЯМР. И спокойно...и ние с пролактиномите жовот живеем и се борим за бебе! Успех!
*
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #251 -: Април 06, 2007, 01:19:48 am »
Пролактином звучи стряскащо...предпочитам микроаденом...:balk_87:

а още по-добре да си пием хапчетата и забравим за аденоми изобщо...така де фолиевата я пием всеки ден, какво толкова че ще добавим l-thiroxin4e и понякога dostinex, можеше да е много по-зле, така че мен ако питате смело напред и се опитайте да не се впечатлявате чак толкова...е то е ясно че първоначалния стрес е неизбежен, ама след това се свиква и аз поне се опитвам да не се вземам чак толкова насериозно...правим каквото трябва и се надяваме да се случи малкото голямо чудо - все пак скоро е великден!
:balk_40:
Мили дами желая на всички вас и на себе си също по едно такова чудо !
:babyflips:

*

    Теди

Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #252 -: Април 06, 2007, 09:45:21 am »
Благодаря ти за подкрепата, Faith! Аз май наистина ще повторя, защото като прочетах начина на изследване, съвсем не съм спазвала тези правила. Постоях си на едно столче 5-10 мин., преди това повисях 40 мин. правичка, а и от притеснение, като че ли има за какво, така ме беше свил корема...В никакъв случай не мога да кажа, че съм била спокойна. Много съм благодарна, че Ви има, защото човек в невежеството си е в състояние да откачи, а така Вие ми давате надежда, че ще се справя :wink: А и напоследък наистина преживях страшни неща, като нищо да съм се изумила повече, то и оттогава зациклих. Обаче прочетох, че много момичета са напълнели - мили дами, аз съм 39 кг с напикани гащи и такива усилия полагам а-ха да кача по 1-2 кг. И когато успея все ще случи за нещо да се изумя и хайде за ден целия ми труд отива по дяволите :?. Може пък наистина да е въпрос на метаболизъм или на структура. Знае ли човек...
И от мен, празничен дух като Maia_st - ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ И ДА СИ ПОЖЕЛАЕМ ДА ПРЕОДОЛЕЕМ ВСИЧКИТЕ ЛОШОТИИ, КОИТО НИ СЕ СЛУЧВАТ! КЪСМЕТ И УСПЕХ НА ВСИЧКИ!
*
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #253 -: Април 06, 2007, 15:50:14 pm »
Пролактином звучи стряскащо...предпочитам микроаденом...:balk_87:

а още по-добре да си пием хапчетата и забравим за аденоми изобщо...така де фолиевата я пием всеки ден, какво толкова че ще добавим l-thiroxin4e и понякога dostinex,
 :hug2:Както кажеш мая...то освен да се шегуваме с това какво друго ни остава. Както казва Шишо бакшишо " Днес миришем на борче утре сме под някое борче"  :lol: :lol: :lol: Весело посрещане на великденските празници!!!  :balk_35:
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #254 -: Април 07, 2007, 14:50:43 pm »
Здравейте, скоро не съм писала. Преди 6 месеца пролактина ми беше 1330 /реф.ст.45-621/Изписаха ми бромокриптин по схема, като в момента пия само по 1/2 само вечер.При контролното изследване след 2 мес. беше 626, а при последното изследване преди 1 седмица е 763 /реф.ст. 45-621/ Лекарката ме прати на ренгенова снимка на която се видя че имам микроаденом. Сега ме пращат в София в Института по ендокринология, който се намира на ул."Дамян Груев" 6 при проф. Захариева или д-р Томова, евентуално и за ЯМР. Моля ако някой познава тези лекари да каже дали са добри. Доколкото знам проф. Захариева е изпълнителен директор на института.
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #255 -: Април 07, 2007, 18:37:15 pm »
Здравейте и от мен.Доста отдавна не съм писала,защото чаках второто изследване на пролактина.Миналия месец беше 879 при най-висока граница 466.Пих бромокриптин един месец,и бях сигурна,че се е нормализирал.Онзи ден отивам за второ изследване,и какво да видя-2048!Направо щях да припадна.На снимката на главата няма нищо.Моят гинеколог веднага ме прати в София при доктор Румен Молошовски-ендокринолог.Сега в четвъртък трябва да ходя на пълни азследвания.Страх ме е от неизвестноста.Моля ви ако някой от вас е минал по този път,или сега минава,кажете ми какво да очаквам.Ще съм благодарна на всички мнения.Някой чувал ли е за този доктор Милошовски.Имате ли мнение за него.Благодаря ви предварително
*

    Теди

Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #256 -: Април 09, 2007, 15:29:15 pm »
Здравейте на всички!Опитвам се да бъда оптимист, като всички вас тук :wink:. Ще е лъжа, ако кажа че не ме е страх - напротив ужасявам се при мисълта за най лошото, както може би всички тук :(. Все още не са ми излезли резултатите на DHEA-S и "4 андростендион", каквото и да значат, за да посетя ендокринолажката си. Съжалявам за некопетентността си. Но тъй като пролактинът ми е много висок 1472,88 mlU/l, възможна ли е оволация? Защото едно, че вече 15-ти ден ми закъснява, нищо различно от предния месец, но БТ ми е сравнително висока - 37,20, а днес 37,00. На някой случвало ли му се е такова нещо? Първо искам да се извиня, ако ...бъркам някъде, но то е защото проблема за мен е твърде нов с високия пролактин, а и отскоро съм чест гост във форума :oops: Но съм благодарна, че ви срещнах, защото нямаше да разбера колко всъщност са сериозни нещата...
*
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #257 -: Април 10, 2007, 12:48:43 pm »
danilabg, не мога да ти кажа нещо за конкретните д-ри, но в института по ендокринология наистина са добри така, че си в сигурни ръце бъди спокойна! :)
Елена, възможно е ако си спряла рязко бромокриптина затова да се е качил отново пролактина...Виж какво ще каже д-ра, направи си изследванията и спокойно няма нищо страшно...всичко се оправя стига да се хване на време. Всички дето пишем сме минали по този път така че прочети и ще научиш много неща. Успех ти желая!
Теди, нормално е да те е страх мила. Спомням си като прочетах  резултата от ЯМР (находката отговаря на...) такъв рев му ударих... Не е толкова лошо колкото изглежда. Гледаш да не мислиш за това, пиеш си хапчетата и така...Не е задължително да имаш аденом при висок пролактин, те аденомите ги раздават на много силните характери :wink: А относно базалната, не си прави труда да я мериш високият пролактин нещо обърква нещата с нея така, че не е показател. Ти все пак си направи един тест де понякога стават чудеса има момичета забременели и с висок пролактин! Успех мила! 
*
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #258 -: Април 10, 2007, 13:21:41 pm »
Благодаря ти, Faith!
Незнам какво щях да правя без теб. Не ме успокоява това, че има много страдащи. Предпочитам да няма. Ще ми се повече усмивки да виждам - това ме зарежда. На 13-ти ще ходя при ендокриноложката си и ще споделя какво ми е казала. Щом казваш да не вземам под внимане БТ, то няма значение да правя и тестове, но пък ... природа да му се невиди. А и надеждата е жива още :D
*
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #259 -: Април 10, 2007, 13:24:12 pm »
Извинявам се - аз съм Теди :oops: Бях забравила, че съм се регистрирала. Съжалявам, ако съм Ви объркала.