0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Esk

  • *
  • 2
  • комикс
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #340 -: Октомври 12, 2008, 21:38:24 pm »
Теди, спазих 90% от условията, но разбира се, нямаше как да лежа..оставиха ме да поседя...може би следващия път ще ги помоля да ме сложат някъде да полежа преди да ми вземат кръв  :?

Вили, както вече казах, при мен също няма драстични симптоми, освен напълняването и главоболието....цикъла ми се регулира с отслабването...

Изследването ще го повторя следващата седмица, искрено се надявам да не се потвърди предишния резултат, нали за пролактина няма значение на кой ден от цикъла ще е? Интересно ми е Естрадиола дали е мръднал, защото другото наистина съвсем леко отклонение е нисък естрадиол, но това било заради смъкването на килограмите....сигурно има някаква закономерснот, не знам :balk_134:
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #341 -: Октомври 13, 2008, 06:58:16 am »
Мога ли да изследвам Пролактин по време на прием на Бромокриптин? Дозата ми е 1/2т. вечер.
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #342 -: Октомври 13, 2008, 17:06:47 pm »
Да,можеш да си го изследваш.То и няма как да бъде иначе,защото в повечето случаи Бромокриптиа се пие дълго време,а се налагат контроли.Докторът ти като види резултатите,ако не помни ,му обърни внимание на дозата която приемаш.
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #343 -: Октомври 13, 2008, 17:45:26 pm »
Да,можеш да си го изследваш.То и няма как да бъде иначе,защото в повечето случаи Бромокриптиа се пие дълго време,а се налагат контроли.Докторът ти като види резултатите,ако не помни ,му обърни внимание на дозата която приемаш.
Много ти благодаря, ВиЛиЛи!Така и мисля да направя. А за колко време излизат резултатите , че съм забравила ?
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #344 -: Октомври 13, 2008, 19:16:11 pm »
Ами нали знаеш,зависи от лабораторията,но по принцип на същия ден.Той не е от хормоните,за които се чака по седмица,за щастие.Хич не обичам такива изследвания,дето им чакаш резултата сума ти време и се чудиш какво ли ще покажат. :wink: :D
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #345 -: Октомври 14, 2008, 18:15:05 pm »
Цитат
нали за пролактина няма значение на кой ден от цикъла ще е?
Не, няма значение деня. Късмет при следващото изследване. Дано се окаже временно повишаване.


Цитат
Мога ли да изследвам Пролактин по време на прием на Бромокриптин? Дозата ми е 1/2т. вечер.
Можеш. Дори е необходимо в месеца веднъж да изследваш пролактина докато се нагласи оптималната доза. При мен понякога 1/2 т. идва множко, друг път 1/4 идва малко. Хубаво е да поддържаш стойности в средата на реф. граници.
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #346 -: Октомври 17, 2008, 09:23:35 am »
здравейте,ще се опитам накратко да ви разкажа моята история.преди 6 години се опитвах да забременея,но уви 1 година нищо не ставаше,правихме си какви ли не иследвания уш всичко беше наред и в крайна сметка забременях,всичко беше страхотно,но след като родих дойдоха проблемите.2-ве години ми ставаше много лошо през няколко дни припадах,ходих на какви ли не лекари стигнах и до психиатър,но ставах по зле и по зле,докато случаино ме испратиха пак на ендокринолог,и попаднах на добър специалист,веднага ми пуснаха пролактин,след като и разказах за преживяното.пролактина ми беше 2200,и веднага ме испратиха на ЯМР и се показа аденома,започнах да пия достинекс и за 1 месец всички лоши неща отминаха,след известно време след наблюдение спрях лекарствата и сега сам добре,и с нетърпение чакам второто си момиченце да се появи около нпва година.желая късмет на всички и само не се шашкайте,всичко ще бъде наред
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #347 -: Ноември 14, 2008, 09:47:42 am »
Момичета,
само за статистиката да отбележа какво се случва с моя пролактин.Беше 1300,когато започнах да пия Бромокриптин.Достигнах по схема,но по на бързичко дозата 3х1.И сега месец и десет дни след започването на бромокриптина,пролактина ми е спаднал.Дори и под долната граница.Предполагам,че с намаляване на дозата ще регулираме нивото на хормона,така че да е в референтни граници,а не под и над тях.
Просто исках да ви кажа,че за малко повече от месец,го смъкнахме с 1300 единици.А и още миналия месец имах потвърдена от лекар овулация.

И едно въпросче да ви задам.Знам,че пролактина влияе на хормоните на щитовидната,но на кои по точно и как?!?Аз съм си пуснала и ЛХ,ФСХ,ТАТ и МАТ-в норма са,но са по-различни от миналия път и не знам точно колко е добре да бъдат.
*

    berry

  • *
  • 34
  • Тези, които винаги гледат в земята изпускат дъгата
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #348 -: Ноември 14, 2008, 14:33:05 pm »
Здравейте, момичета! И моята одисея е свързана с пролактина. Реших, че нещо не е наред след като започна да ми идва на 35-40 ден в продължение на няколко месеца. Последваха хормонални изследвания от Ендокринологична клиника на ВМИ и хоп - пролактин 4184,56 /при норма до 581/. Веднага ЯМР - без данни за пролактином. Второто изследване на пролактин /на следващия ден/ - 617,72.Така, или съм била много физ.активна и притеснена при първото изследване, или е станала лабораторна грешка. Пиех си Бромокриптин 1/2 табл.вечер и смъкнах пролактина в норма. Спрях бромокриптина, не го пия от година вече. В началото на октомври разбрах, че съм бременна, стана от първия път. И така, тук вече е моята грешка, за която изпитвам ужасна вина. Реших, че щом съм забременяла толкова лесно, то ВЕРОЯТНО хормоните са ми наред. Трябваше да посетя ендокринолога си, още повече, че си спомням, че той ми каза, че Бромокриптина мога да го пия и по време на бременност, т.е. има нужда от него. Най-малкото, което трябваше да направя е изследване на пролактина. Но пък и гинеколога, който ме наблюдаваше /беше запознат с моята здравна картина/ не ми препоръча никакви изследвания. Предписа ми веднага Утрогестан /това е за прогестерона/ 2 табл.на ден. Явно не е било достатъчно, защото направих спонтанен аборт в 8 г.с. при положение, че ембрионът се развиваше нормално за времето си, имаше и пулс, и леки движения. Най-вероятно не се е прикрепил добре в матката вследствие на високия пролактин. Сега, след като дъждът се изваля, ще си сложа качулката и ще изследвам всичко - и хормонален статус, и имунологични изследвания, всичко... И без това трябва да чакам 6 месеца за пълно възстановяване. Въпросът ми е: трябва да пия противозачатъчни Ясмин в продължение на 3 месеца, дали те няма да повлияят на хормоналната картина и съответно да има лъжливи резултати.Ще ходя скоро на ендокринолог, така че като разбера нещо ще ви пиша.
ВиЛиЛи, винаги когато съм изследвала пролактина съм пускала следните хормони на щитовидната жлеза: ТСХ и FT4. Отклонения при тях съм нямала, т.е. не знам дали в следствие на пролактина се повишават, или понижават.
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #349 -: Ноември 14, 2008, 19:20:43 pm »
Berry, не си внушавай, че пролактинът е виновен за спонтанния аборт. Пролактинът е нормално да се повиши сам по време на бременност, той по-скоро пречи на забременяването. Мисля, че е необходимо да се пие по време на бременност, когато има пролактинома. Аз също имах висок пролактином преди много години, пих бромокриптин около 2 месеца и след това пролактинът трайно спадна и не съм имала проблем с него повече.
*

    berry

  • *
  • 34
  • Тези, които винаги гледат в земята изпускат дъгата
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #350 -: Ноември 14, 2008, 21:35:31 pm »
Може би си права, Циклама, че си внушавам. Това, което ме кара да си мисля, че съм имала високи пролактинови нива преди да забременея е факта, че цикълът ми отново се удължи на 40-дневен /докато бях на Бромокриптин беше средно 30-дн./. И все пак това, че съм забременяла сочи, че съм имала овулация /пък била тя и на 28-30-ия ден/,т.е. пролактинът е бил кажи-речи послушен. Права си, че е нормално бременните да са с по-високи нива, но отново има граници за съответния месец. Не може да съм например във втори месец, а стойностите ми да са за седми. Високият пролактин е опасен до 3-4 месец, защото колкото пролактинът е +, толкова прогестеронът е -. След образуването на плацентата пролактинът вече не е толкова страшен. Май така стоят нещата. Ако бъркам нека някой да ме поправи, толкова статии прочетох, че може и да съм оплескала инфото  :)
    Благодаря ти, че ме приканваш да не се обвинявам. Права си, и да го правя, и да не го правя не мога да върна времето назад и да променя събитията... Успех на всички!
*

    лилия13

  • ***
  • 360
  • в очакване на дългочаканото ни съкровище
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #351 -: Ноември 20, 2008, 01:46:30 am »
Здравйте,а какво ще кажете за хомеопатия,някой пробвал ли е да свали пролактина с хомеопатични лекарства?моя приятелка има висок пролактин пие бромкриптин,но много и става лошо от него,виене на свият,повдигане,ужас,пие го вече месец и половина и не спада?
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #352 -: Ноември 20, 2008, 08:58:27 am »
Лулу,до колкото знам,когато се пият хомеопатични лекарства,препоръчват спиране на основните медикаменти,в случая бромокриптина.Аз лично не бих рискувала да го спра и да го заменя с хомеопатичен медикамент,който няма доказано действие.
И друго,на приятелката ти правен ли  е ЯМР?
Мисля,че трябва да каже на лекаря,който и е изписал бромокриптина,че не се чувства добре и той ще прецени и най-вероятно ще го замени с нещо друго.
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #353 -: Ноември 20, 2008, 16:16:24 pm »
Здравейте момичета, аз съм нова и искам да се включа в темата. Имам висок пролактин. Имам един въпрос, дали ако пия само парлодел ще имам спонтанен, редовен цикъл и дали не трябва да пия и друго лекарство за предизвикване на цикъла. При вас как е?
url=http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=svetlinka1][/url]
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #354 -: Ноември 20, 2008, 17:29:15 pm »
Светлина,
аз пия Бромокриптин,но и той, и Парлодела са медикаменти подтискащи свръхпроизводството на пролактина.Тоест чрез тях той трябва да ти се нормализира,ако организма ти отговаря добре на съответното лекарство.С нормализирането на пролактина се възстановява нормалния ритъм на цикъла.Тоест би трябвало да имаш спонтанна овулация.Ако няма други хормонални проблеми,разбира се.
Аз  например още първия месец след като започнах да пия бромокриптина установих овулация с гинекологичен преглед,а и базалната температура го показа.
*

    лилия13

  • ***
  • 360
  • в очакване на дългочаканото ни съкровище
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #355 -: Ноември 21, 2008, 00:51:25 am »
ВиЛиЛи правеха и ЯМР и откриха аденом на хипофизата 4мм.а ендокринолога каза че достинекс не можела да пие,защото искала бебе,а това лекарство било противопоказно и вредно,и аз лично мисля че с хомеопатия трудно ще стане,но знае ли се...но тя се чуства ужасно от този бромкриптин,а ходи и на работа и ужас,абе тъпа работа :( а то май друго лекарство няма,поне аз незнам тези двете съм чувала и съм чела за тях повече.
*

    Марина75

  • *****
  • 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #356 -: Ноември 21, 2008, 06:06:09 am »
llullu ,повтарям се в тази тема,но ще ти кажа как е при мен,аз от април съм на Достинекс и от 7 год .правим опити за бебе,пролактина ми си е вече в норма,но продължавам Достинекса,имам и аденом на хипофизата2-3мм.Сега съм след втора инсеминация и чакам резултат,като ендокриноложката ми каза да й се обадя при бременност и вероятно ще спра достинекса или ще го намали на минимум в началото,за да се спре постепенно.Инъче няма никакви странични ефекти,а и на листовката не пише да пречи на забременяването,а да се спре веднага след положителен тест,дори пише също когато се приема това лекарство всеки мес.задължително да се правят тестове,прочети листовката.Надявам се,че съм ти била полезна.

 "Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #357 -: Ноември 21, 2008, 07:13:06 am »
Ами да ви кажа,аз също знам,че Достинекса е противопоказен при бременност.Не знам защо и как би навредил,но самия факт,че при положителен тест ще трябва да се спре го доказва.Докато бромокриптина се пие и по време на бременност.
Другото което не ми е ясно,Марина е ,като спреш Достинекса нали пролактина ще скочи пак,а това трябва да се избягва,както при опитите ,така и при бременност?!?
*

    Марина75

  • *****
  • 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #358 -: Ноември 21, 2008, 07:26:40 am »
Вили,не си спомням точно кой тук във сайта ми каза,че като е забременяла са й намалили Достинекса на половин таблетка седмично през бременноста,не си спомням дали през цялата или до някое време,но го е пила.Та мисълта ми е ,че за самото забременяване не пречи,вече при бременност и док.ми каза да й се обадя веднага,пък и аз всеки път като ходя й напомням че целта на занятието е бебе и тя също ме увери че не вреди на самото забременяване,а и е без никакви странични ефекти.
П.П.въпреки всичко аз пак ще питам,че ме хваща шубето като прочета нещо такова.
« Последна редакция: Ноември 21, 2008, 08:01:21 am от marina75 »

 "Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
*

    berry

  • *
  • 34
  • Тези, които винаги гледат в земята изпускат дъгата
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #359 -: Ноември 21, 2008, 10:51:47 am »
Ей, момичета, я горе главата!!! Ще се справим с тоя висок пролактин, просто трябва да приемем факта, че го имаме и съответно да го атакуваме.Нещата са обратими, само не трябва да си затваряме очите, защото бездействието ще оплеска още повече ситуацията. И ПО-МАЛКО СТРЕС И ПРИТЕСНЕНИЯ!!! Вярвайте в мечтата си за здраво бебче и ще стане... Пожелавам на всички послушен пролактин, установена овулация и две прекрасни розови чертички! И много усмивки!  :)