0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #280 -: Април 20, 2007, 09:08:05 am »
Ми честито на вуйната и вуйчото, дано скоро и те да станат мама и татко! :D
Парлодела ще нормализира стойностите на пролактина и всичко ще си дойде на мястото!  :goodluck:
*

    marjor

Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #281 -: Април 20, 2007, 13:37:08 pm »
При изследване ми намериха два пъти по-висок пролактин. След 2 седмици ще правя второ. Не ми е ясно в какви единици ли, как да го напиша, се измерват стойностите, защото на моя лист пише 29,17 ng/ml. До колкото разбрах- това е два пъти над референтната стойност на пролактина. Изчетох цялата тема и забелязвам, че вашите пролактини са три- и четирицифрени стойности. От къде се получава това разминаване? И моите 29,17  на колко ли се равняват?
Надявам се, при второто изследване, да се окаже, че нямам нужда от лечение, но ако все пак се стигне до такова- до кога трябва да пия лекарства? И отразяват ли се на начина на живот те?
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #282 -: Април 20, 2007, 14:24:09 pm »
Здравей marjor!
просто се използват различни мерни единици. Виж в твоите изследвания какви са референтните ти стойности. Би трябвало да ги пише. Направи си повторно изследване и ако пролактина е пак завишен се консултирай с твоя лекар, той ще ти каже най-добре.
Аз също при първото изследване бях с много висок пролактин, почти двоен, лекарят ми каза след известно време пак да си изследвам в друга лаборатория.
Засега не ми е преписано лечение и не мога да ти кажа как се отразяват лекарствата.
Успех при второто ти изследване :P
*

    Теди

Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #283 -: Април 20, 2007, 16:38:34 pm »
Благодаря Faith, за прекрасното пожелание и многобройните насърчения!

А по отношение на  въпросчето на marjor - всички лаборатории си имат референтни стойности и няма значение дали тук срещаш двуцифренни или трицифренни, че и повече стойности.Stelliana  е права - погледни си листчето с изследването и там са отбелязани реф.стойности на лабораторията, в която са ти правени изследванията, а за друго ти трябва читав доктор /ендокринолог и гинеколог/. Стискам палци всичко да наред, мила!
*

    Teди

Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #284 -: Април 20, 2007, 21:41:27 pm »
Здравейте пак! Забравих да питам - някой ходил ли е на физиотерапия и колко време трае самата процедура? Казаха ми, че се правят десет процедури, но така и не разбрах колко е времетраенето на една и може ли да има прекъсване м/у десетте - нали има и почивни дни :?? Сигурно вече това е говорено и не е въпрос за тази тема, и май не съм се поровила читаво тук-там, за което предварително се извинявам. :oops:
*
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #285 -: Април 21, 2007, 09:06:07 am »
Физиотерапия за висок пролактин?  :balk_88: На мен лично не са ми предлагали, не разбирам с какво физиотерапията ще помогне, но може да имам пропоски :ask: Ако някой е чувал за това нещо нека да ни поразясни за какво става въпрос? :balk_113:
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #286 -: Април 21, 2007, 09:38:40 am »
Аз лично съм ходила на физиотерапия за възпален яйчник. След нея се чуствах много добре, много съм доволна.
Физиотерапия за висок пролактин не мога да си обясня как би повлияло.
Да не би да ти е назначена физиотерапия за нещо друго. По принцип процедурите действат добре на състоянието на яйчниците и тръбите.
Иначе аз имах 10 процедури, десет дена, съботата и неделя почивка. Имах назначен радар и ултразвук.Двете процедури продължаваха по половин час.
След физиотерапията за първи път през живота си видях положителен тест. Е не се разви бременността нататък, но все пак е имало забременяване.
*

    Теди

Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #287 -: Април 21, 2007, 13:32:37 pm »
Stelliana, мила на мен плюс високия пролактин ми откриха уплатнена лява тръба и затова ще е физиотерапията. Много ти благодаря за отговора, аз никога не съм ходила и нямам никаква представа колко време продължава едната процедура. Благодарение на теб вече имам някаква. Благодаря!
*

    Теди

Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #288 -: Април 21, 2007, 13:40:04 pm »
Цитат
След физиотерапията за първи път през живота си видях положителен тест. Е не се разви бременността нататък, но все пак е имало забременяване

Stelliana, след твоите думи се надявам нещата наистина да се поправят и ще се радвам на добър резултат и ти стискам палци при теб да се получи скоро.
А и на теб Faith, дължа извинение за неуточненията във въпроса ми. Съжалявам, може би съм малко разконцентрирана заради многото неща, които ми се случват, което не ме оправдава.
 :oops:
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #289 -: Април 21, 2007, 15:03:08 pm »
Теди, как ти се откри уплътнената тръба?
*

    Теди

Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #290 -: Април 21, 2007, 16:11:55 pm »
Stelliana, моят гинеколог ми направи обикновен ехографски преглед и след читаво опипване и малко предистория /заболяване от хламидия+възпаление на яйчник/ каза,че усеща леко уплътнение на лявата тръба. Мен си ме и заболя като ме понатисна. И понеже е много внимателен каза, че е добре да се направи физиотерапия, защото и двете ми заболявания могат да доведат до сраствания. Предишната ми гинеколожка изобщо не каза, че след като съм се излекувала от хламидии е добре това да се направи. От тогава минаха 2 г., а цели 3 г. се тъпках с антибиотици. Направо съм бясна. Тази вечер ще отида да се уговоря с физиотерапевта, а може и да ми е първа процедура. Гинеколога ми ми каза, че на яйчниците нищо не вижда, което е чудесно. Та това е.
*
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #291 -: Април 25, 2007, 16:26:37 pm »
Здравейте, момичета! Да се похваля - днес минах през ЯМР. Няма аденом. Това ме успокои много. Само, че вече имам много други въпросчета. Пия парлодела, но още не съм достигнала дозата , която ми изписа ендокриноложката 2*1. Неволно попаднах на друга ендокриноложка и тя каза, че е абсолютно недопустимо да се пие такава висока доза. Аз на своя глава започнах приема от 1/2 вечер, сега съм на 1/2 сутрин и 1вечер. Новата ендокриноложка каза да не увеличавам дозата, докато не изследвам контролно пролактина. Направо незнам какво да мисля. Моля за Вашето мнение! И ЛХ ми беше много завишено 18,73 при 8,0 - 3:1 с ФСХ. Теорията на първата беше, че е от пролактина. Звучеше ми логично, а сега вече се обърках. :? Благодаря предварително за мнението Ви!
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #292 -: Април 26, 2007, 11:02:18 am »
бърд, вече ти отговорих в другата тема. няма нужда едно и също нещо да се пише на повече от едно място - повечето от нас четат всичко.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #293 -: Април 26, 2007, 13:02:02 pm »
Здравейте, изчето почти всички теми за пролактина тук и искам да Ви попитам и аз нещо:
От 05/2006 пия бромкриптин защото пролактина ми беше 1015 при норма 395. Миналия месец прекъснах за 10 дни, защото пих едни билки. Те се правеха с червено вино, а бромкриптина не може да се приема с алкохол....Та сега си правих контролно изследване след толкова месеци пиене на хапове и .... 1145 при норма 395. Та колко време се пие бромкриптин, за да се понижи този пролактин? Искам само да поясня, че доста боледува през това време и почти през месец бях на антибиотици, но не знам дали това оказва влияние...Много ще съм благодарна, ако споделите с  случвало ли ви се е такова нещо.


*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #294 -: Април 26, 2007, 20:43:06 pm »
повече от 2 години съм на парлодел. ти сериозно ли си мислиш че го спирам всеки път като ми се припие чаша бира или вино 8O. ила пък че повече от 2 години не съм помирисвала алкохол...
бромокриптина е хормонален препарат. след като си изчела всичко как така не ти направи впечатление че такъв препарат не може просто така да си го спреш щото ти се е припило вино или щото днес си се събудила в по-особено настроение. обикновено последствята са катастрофални. това е коментирано многократно и просто не виждам как си го пропуснала докато си изчела почти всичко.
съветвам те да направиш консултация с още един специалист, защото лечението ти до сега явно няма ефект. накарах ти се преди малко за рязкото спиране защото наистина не се прави така, но се съмнявам че последната ти стойност е резултат само от 10 дневно прекъсване. просто предписаното ти лечение изглежда е неправилно.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #295 -: Април 27, 2007, 09:07:44 am »
Благодаря за отговора :D Знам, че не беше правилно, но леля ми е фармацефт и така ми се скара, че съм пила вино и бромкриптин, че вече съвсем се обърках и го спрях. :oops: Може би наистина лечението не е било правилно, дозата ми беше 2 пъти по 1 табл. Благодаря за отговора все пак. Успех на всички в тази борба и скоро да си имате бебчета :D


*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #296 -: Април 27, 2007, 10:20:30 am »
назначиха ти 2х1 от първия ден до този момент 8O. добре де ти не прочете ли на листовката че това нещо се пие по схема. е ква е тая схема веднага да почнеш с 2х1. баси лекаря. и къде беше леля ти при тая схема 8) :lol:
нищо от горното не е насочено към теб. възмущавам се на лекаря ти. потърси второ мнение непременно
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #297 -: Април 27, 2007, 11:06:55 am »
Лили, има защо да си бясна, защото съмо убедена, че докато стигнеш до д-р Тодорова си минала през какви ли не ПСЕВДОЛЕКАРИ. Добре, че и аз сляпо неизпълних рецептата, макар че съм на една ръка от гафа, което ще видим дали е така. И на мен първоначално ми изписаха парлодел 2*1 и изрично попитах за схема, казаха ми че такава няма :(. Ама аз съм си недоверчива и си чета листовките на всичко, което вземам, въпреки че ако забременея дори и да ми кажат да ги спра няма да слушам, защото аборта ми е сигурен. Така, че Лили радвам се, че те срещнах. Но съм разочарована, че много години учене и написани дипломи са напразни :(. И незнам каква е причината за небрежността, но явно не е многото учене, защото такива грешки нямаше да се допускат.
*

    marjor

Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #298 -: Май 15, 2007, 16:13:42 pm »
"При изследване ми намериха два пъти по-висок пролактин. След 2 седмици ще правя второ. Не ми е ясно в какви единици ли, как да го напиша, се измерват стойностите, защото на моя лист пише 29,17 ng/ml. До колкото разбрах- това е два пъти над референтната стойност на пролактина. Изчетох цялата тема и забелязвам, че вашите пролактини са три- и четирицифрени стойности. От къде се получава това разминаване? И моите 29,17  на колко ли се равняват?
Надявам се, при второто изследване, да се окаже, че нямам нужда от лечение, но ако все пак се стигне до такова- до кога трябва да пия лекарства? И отразяват ли се на начина на живот те?
"

Здравейте отново. Току-що се връщам от преглед. Направих втори пролактин, който отново показа два пъти завишение. Е, този път е 28 ng/ml , при референтни стойности от 2,5 до 14,6 ng/ml. Гинекологът ми даде направление за ендокринолог, като беше категоричен, че трябва да бъда приета в отделение по ендокринология за допълнителни изследвания. От там би трябвало да ме насочат за ЯМР. Аз съм в Пловдив. Ендокринологът ще го търся тук, макар докторът да каза, че за случаи като моя нямало точно такъв специалист. Не ми се вярва да съм единствената в града с проблем като моя, така че много моля, ако има четящи пловдивчанки- нека ми пишат на пощата. За сега търся ендокринолог, който да работи с касата. На един по-следващ етап ще ми бъдат нужни координатите на доц. Андрей Иванов от Военна академия в София (това е за ЯМР). Благодаря ви за предварително!
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #299 -: Май 21, 2007, 15:07:46 pm »
Здравейте! Миналия понеделник бях на ЯМР и ми откриха микроаденом голям 5 мм. След това отидох на консултация в ендокринологията при д-р Начев, и се оказа че дозите които са ми изписали бромокриптин са недостатъчни и схемата по която съм го пила не е правилна. Преди месец пролактина ми беше 760 при реф.ст. до 620.Ще трябва да пия бромокриптина засега 2 пъти по 1/2, и при бременност до 7 месец от бременноста. Вие какви странични ефекти имате от бромокриптина? Аз откакто започнах да го пия освен вечер и през деня се чувствам не особено добре, постоянно ми се спи, вие ми се свят, гади ми се доста от което започвам да кашлям и имам доста слюнка в устата. Как се справяте вие с страничните ефекти и може ли да си кажете мнението за д-р Начев?