0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Отново висок Пролактин:(
« -: Октомври 10, 2006, 23:47:58 pm »
Здравейте момичета! Ще се опитам накратко да ви разкажа патилата си. Знам, че темата с Пролактина е обсъждана много. След година и половина неуспешно бебеправене отидох на лекар. Изследване на хормони. Всички в граници, но Пролактин два пъти по-висок от максимума. Изписаха ми Бромокриптин. След лечението контролен Пролактин, още по-високи нива. Последва ЯМР, откриха ми микроаденом на хипофизата. Направиха ми операция и го отстраниха през носа. След това пак Бромокриптин и Пролактин в норма. И оттук започва кофти ситуацията. Ендокриноложката не ми каза да пия лекарства и аз се оставих на течението. Да ама не, тъй като ми предстои втора лапароскопия реших да видя какво става с Пролактина и познайте? Резултат 833 mlU/l(реф граници 90-523), реших че има грешка и на другия ден пак пуснах изследване и резултата е 819,87mlU/l(реф 90-523):((((( За пореден път в живата си през последните две години изпадам в шок. Ама аз съм си виновна, май много се доверих на тази докторка. В момента живея във Варна, може ли да ми препоръчате добър ендокринолог?
Предварително ви благодаря:)
Пожелавам успех на всички и повече тестове с ДВЕ чертички:)
Благодаря, че ме изчетохте

*
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #1 -: Октомври 11, 2006, 14:40:04 pm »
Здрасти, muci! Аз също имам микроаденом на хипофизата,откриха ми го преди 2 год. Тогава още ми казаха, че не е нужно да се оперира защото при такива образования не е изключен рецидив. Оперират се само макроаденоми който са големи над 1см. и пречат(обикновено на зрението),но щом при теб лекарите така са решили значи е имало защо. Не се шашкай, всичко ще се оправи ще видиш! За съжаление аз не съм от Варна и немога да ти препоръчам ендокринолог , но опрделено трябва да потърсиш и второ мнение. И гледаи да не се впрягаш толкова все пак пролактина е хормона на стреса, така, че може и от това да го вдигаш! На мен ми казаха, че лекарствата се пият цъл живот, но нали знаеш колкото лекари толкова и мнения! Пожелавам ти успех и вярвай, че и ние някой ден ще гушнем наще бебчета :bighug:
*
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #2 -: Октомври 11, 2006, 17:45:04 pm »
Здравей Faith, благодаря за вярата която ми вдъхваш:) Задължително ще потърся и второ мнение. А от прочетеното във форума ми стана ясно, че лекарствата май са за цял живот. Просто предишната ми ендокриноложка не ме предупреди за ново покачване на стойностите, и ми дойде повече.Стреса на всички май ни е в повече, но какво да се прави в такъв свят живеем.
Успех и на теб и дано скоро има положителни резултати при всички момичета:)

*
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #3 -: Октомври 13, 2006, 13:04:42 pm »
Здрасти!
Ще ти разкажа накратко какво се случи с мен и за завършек ще ти дам координати на една доцентка в София която има специалност ПРОЛАКТИНОМИ и на моята ендокриноложка във Варна.На мен ми поставиха диагнозата преди година и половина.На ЯМР УСТАНОВИХА АДЕНОМ С ГОЛЕМИНА 4ММ.От тогава 6 месеца пих БРОМОКРИПТИН,сега съм на ДОСТИНЕКС.По време на терапията с Бромокриптин забременях но направих спонтанен аборт,защото спрях хап4етата.От тогава до сега пролактина е нисък но бебе няма.
Тепърва ми предстои графия на тръбите и т.н.НО ОПЕРАЦИЯТА не за предпочитане.Наистина си се предоверила струва ми се.Обади се в София на доцент Андреева тел029442365 или на 0899761190.Там ти трябва час предварително запазен поне две седмици предварително.На ендокриноложката ми във Варна координатите са  052 555529 др Деведжиева.Много е готина,повярвай ми.Желая ти успех и не се предоверяваи.
*
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #4 -: Октомври 13, 2006, 23:09:15 pm »
Здравей, благодаря ти за написаното. Ще се обадя на лекарката във Варна, защото на този етап не мога да пътувам во София. А за предоверяването си права, но човек като се опари се учи. Когато ми откриха аденома, дори не са ми предлагали друг вариант освен операция. Тогава още не бях открила този форум и повярвах на лекарите. Все пак ме оперира ПРОФЕСОР. Така че продължавам твърдо напред:)
Пожелавам ти успех дано скоро се похвалиш с хубави новини:)

Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #5 -: Октомври 14, 2006, 09:50:47 am »
 Здравейте, момичета. Аз също съм с аденом на хипофизата- 6мм. На мен също ми казаха, че към операция се минава при размери на аденома над 10 мм. В началото пиех една година Достинекс. Един ендокринолог ми каза да мина на Бромокриптин, ако искам да правим бебе. Само след месец пролактинът ми скочи двойно. Сега пак съм на Достинекс. Май ще трябва години наред да си го пием. Във Варна ходих при д-р Сарджева, но аз лично не ти я препоръчавам.
 Muci, много съжалявам, че е трябвало да изтърпиш операцията и после пак да имаш същия проблем.
 Мисля, че  сме открили  една много, много полезна терапия- "ЗАЧАТИЕ". Подкрепям всички вас и ви желая успех!
*
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #6 -: Октомври 14, 2006, 10:56:00 am »
Добре че ви има момичета, преди да открия форума само аз си знам как съм приела шоковите новини. Сега знам, че ще седна пред компютъра и ще има кой да ми помогне. Имам невероятни приятели, близки и СЪПРУГ, те ме подкрепят. Но по-безценен помощник от форума няма. Не си го давам за нищо на света:)
Благодаря на всички за помоща и ви желая от все сърце много скоро да гушкате бебета:)На всички до една без изключение!

*
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #7 -: Октомври 16, 2006, 12:46:39 pm »
 Момичета кажете как се борите  със килограмите натрупани благодарение на пролактинома? След като ми откриха микроаденома и почнах да пия парлодел, а след това и достинекс качих 20 кг. кажете така ли е и при вас? Знам, че и затлъстяването влияе на фертилитета затова ви питам?  :ask:








*
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #8 -: Октомври 16, 2006, 18:39:08 pm »
Здравей Faith, аз качих 10кг. преди да разбера, че имам аденом. След приема на Бромокриптин не съм качвала още. След операцията свалих всичките 10кг и си подържам старите килограми. Но от една година не съм пила никакви лекарства. Това е от мен:)
Успех на всички:)

*
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #9 -: Октомври 16, 2006, 19:20:51 pm »
muci, това е чудесно значи няма и следа от аденома :balk_46: как ти е на теб прогестерона след операцията? Разбрах, че имало зависимост м/у пролактина и прогестерона, което е логично де...
*
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #10 -: Октомври 16, 2006, 21:35:34 pm »
Дано да няма и следа от аденома. Не съм правила изследване на прогестерона много отдавна. Аз до миналата седмица си мислех, че всичко с Пролактина ми е наред, ама не е. Но когато Пролактина беше два пъти по-висок от максимума, Прогестерона ми е бил 16,58(реф 1,7-27). Тази седмица ще си запиша час за ендокринолог и после ще кажа, какво става с хормоните ми.
Стискам палци на всички:)

*
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #11 -: Октомври 17, 2006, 09:38:52 am »
Муки, не разбрах от Варна ли си?Защото, ако живееш или имаш възможност да идваш до Варна бих ти препоръчала д-р Кавърджикова. Преглежда във Вега - малко е дръпната, но е добър специалист (ендокринолог - гинеколог).Успех.
*
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #12 -: Октомври 17, 2006, 22:14:13 pm »
Първо пожелавам ти лека бременност Aivyу:) Да във Варна живея, записала съм си час при една ендокриноложка в Медицински център Младост. След срещата с нея ще знам дали ще имам нужда от друга. Благодаря ти за подкрепата:)

*
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #13 -: Октомври 18, 2006, 21:43:01 pm »
Здравейте момичета, днес ходих на ендокринолог във връзка с високия ми Пролактин. Прати ме в Здравната каса да кандидатствам по прогарама за лечение с Достинекс. До колкото разбрах от док, а и от написаното тук това е доста добро лекарство. Та въпроса ми е към момичетата получили достинекса от касата. След колко време ти отговарят на молбата дали си одобрен? А има ли отказани по тази програма? Стискайте палци да ми го отпуснат. А в последно време след излизане от лекарски кабинет съм в шок. Не мога да се побера в кожата си от яд, как съм се оставила някои"лекари" да ме правят на глупачка. И днес не е изключение. Като ми преглеждаше изследванията док се учуди защо не съм пила досега никакви лекарства. На контролния ЯМР след операцията е написано, че има ОСТАТЪЧНА ТЪКАН(разбира се на език който разбира само лекар) най-вероятно си имам ОТНОВО аденом, но никой не е сметнал за нужно да ме уведоми. Казаха ми само"Операцията е успешна и всичко е ок". Чувствам се МНОГО ПРЕЦАКАНА:(
И така продължавам напред в голямата битка. Благодаря ви, че изчетохте за пореден път обърканите ми мисли. Ама тотално съм объркана и се моля този път да съм попаднала на лекари и да съм на прав път.
Успех на всички и внимавайте много при избора на лекар:)

*
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #14 -: Октомври 18, 2006, 22:29:10 pm »
Здравей muci, в днешно време всеки се е напатил от безотговорни доктори, сигурна съм, че всеки може да разкаже по някоя случка. Дано този път да си попаднала на професионалисти,но аз поне винаги съм си нащрег. Относно достинекса, ако можеш да ти го отпуснат от здравната каса ще е добре защото това си е скъпо лекарство (15 лв. таблетката). Аз също разбрах, че може да се отпусне от касата, но трябвало първо да вляза в болница....и след това евентоално...не се знае...абе нещо ме забаламоса , а аз нямах времето и нервите да се занимавам имах нужда от това лекарство защото от парлодела ми ставаше много зле. Но сега съм му намерила цаката, пия си го вечер, лягам и заспивам. Пожелавам ти скоро да сбъднеш  свойта мечта! :bighug:
*
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #15 -: Октомври 19, 2006, 09:54:36 am »
По време на терапията с Бромокриптин забременях но направих спонтанен аборт,защото спрях хап4етата.
rogi, защо смяташ,че причината за аборта е ,че си спряла хапчетата? Така ли ти казаха докторите? :balk_160:
*
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #16 -: Октомври 19, 2006, 09:57:22 am »
аборта не може да е от спиране на бромокриптина. Изрично е написано при установяване на бременност, веднага да се спре приема на лекарството, освен при необходимост определена от лекаря. Бромокриптина може да увреди ембриона, затова се спира.
*
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #17 -: Октомври 19, 2006, 17:40:02 pm »
Здравел Faith!

Виждам че след теб Aivy  е писала че не заради Бромокриптина е спонтанния аборт..Сега ще ти разкажа историята по надълго,а ти ще решиш дали да ми вярваш.На Бромокириптин бях 6 месеца преди да разбера че съм бременна.И аз като всяка майка мислеща за детето си на момента спрях да пия каквито и да било лекарства.Отидох на ендокринолог във Варна(досега ме беше гледала само една доцентка в София)и тя ми каза "Мисля че ще направите аборт с това внезапно спиране на Бромокриптина".Това беше 3 дена след като го спрях.Веднага се обадих в София да питам за какво става въпрос и от там ми казаха същото.Въпосния ден пак започнах да взимам Бромокриптин,но беше късно.Някокло часа след това дойде кървенето,сутринта изхвърлих плода в тоалетната :(   Сега може би някой ще каже че съм започнала с хапчетата и затова е аборта.
Момичета,вявайте много боли да загубиш бебето си защото си прочела че на листовката пише:да се спре при бременност.Аз и досега не си простих.
*
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #18 -: Октомври 19, 2006, 17:49:35 pm »
Мила, не се самообвинявай! Аз също пиех Бромокриптин когато забременях. Не казвам, че не си права. В твоя случай може и да е било така. Къде във Варна ходи между другото?
*
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #19 -: Октомври 19, 2006, 22:19:18 pm »
rogi, миличка съжалявам, че повдигнах тази така болна за теб тема...ти не си виновна, всяка бъдеща майка би направила същото ако прочете в листовката, че трябва да ги спре при бременност! :(  Исках да се изясни в крайна сметка пиеме ли хапчета когато забременеем, дай боже, или ги спираме? Защото явно лекарите на всеки казват различно въпреки еднаквата ни диагноза!!! Когато ходих последно на ендокринолог, тогава ги бях спряла за малко хапчетата с идеята, че щом правя икси има вероятност да забраменея от тази гледна точка, но тя ми каза, че ако забременея веднага да почвам да пия Бромокриптин. Къде е истината...? при наща диагноза "аденом на хипофизата" пиеме ли хапчета или не???  :ask: