0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #20 -: Октомври 23, 2006, 10:42:22 am »
Много бих искала да отговоря на вас и на себе си на тези въпроси.Моята ендокриноложка др Деведжиева в поликлиника Младост изришно ми каза да пия Достинекс-а до 3-4 ти месец от забременяването(когато стане).В американски изследвания е станало ясно че майки приемащи Достинекс по време на бременноста раждат здрави деца и с то с МНОГО ВИСОК КОЕФИЦИЕНТ на интелигентност.Доказали са че има връзка между коефициента и хапчетата.Опасно е при прием на каквито и да било лекарства продължително време,рязко да се спрат.Според моя личен опит,а и докторите коите ме лекуват трябва да си пием хапчетата и да се надяваме.Давам ви телефона на доцент Андреева.Тя се занимава САМО И ЕДИНСТВЕНО с аденоми на хипофизата.тел в София 02 944 23 65 или 0899761790.Доказано добър професионалист.А ендокриноложката ми във Варна е доста печена и готова да помогне.Ако се интересувате,питайте веднага ще ви дам координати.До скоро момичета.
*

    vaia-vaio

Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #21 -: Октомври 24, 2006, 09:33:33 am »
Здравейте, от скоро влизам в този сайт и моля да ме извините, ако питам за неща които вече сте обсъждали!
Предстои ми ИКСИ, при първоначалните изследвания моя пролактин е 623 при (реф. ст. 619). Тогава ми препоръчаха консултация с ендкринолог. На тази консултация ми казаха че няма предпоставка да се правят допълнителни изследвания, да пия Бромокрептин по 1/4 на 8 ч. 1 м.Въпроса ми е контролните изслед. които ще направя по време на приема на бромок. няма ли да бъдат повлияни от него. И дори да е в границите , няма ли вероятност да се повиши по време на стимулацията (по време на стимол. не можело да се приема бромок.) Ако знаете нещо по въпросите ми моля коментирайте. А аз ще звъна и на док.
*
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #22 -: Октомври 24, 2006, 18:43:01 pm »
.В американски изследвания е станало ясно че майки приемащи Достинекс по време на бременноста раждат здрави деца и с то с МНОГО ВИСОК КОЕФИЦИЕНТ на интелигентност.Доказали са че има връзка между коефициента и хапчетата.
Лелееее rogi ми те наште деца вундеркини ще станат, от толкова хапчета :balk_600: А тази докторка дето казваш Андреева в ендокринологията в София ли е?                                                                                                                  vaia-vaio Изследванията който ще направиш, ще бъдат повлияни от бромокриптина и то за добро не се притеснявай! Стимулацията не води до повишение на пролактина, а бременността, но това е напълно нормално и естествено. А бромокриптина може да се пие през цялата бременност ако се налага. По време на първото ми икси пролактина ми беше колкото твоя горе доло, но лекаря тогава прецени, че няма да ми дава бромокриптин(а аз съм и с микроаденом отгоре на това) и въпреки всичките 25 яйцеклетки пак имах нисък прогестерон (високия пролактин води до нисък прогестерон май така се оказа) и не се получи естествено :( тази зима ще пробвам за 3-ти път и силно се надявам вече господ да ме е заобичал!!! Момичета мили нека всички ние скоро гушнем наште слънчица! :bighug:
*
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #23 -: Октомври 26, 2006, 12:20:07 pm »
Здравейте момичета!
Първо искам да отговоря на въпроса на Faith за това къде се намира доц Андреева.Тя работи в частна клиника в София и приема два пъти седмично.За да се отиде при нея трябва да се запази час поне две седмици по рано.Тя е изпитано средство за борба с пролактиномите :D.Успех на всички и до скоро.
*

    karelia

Re: Отново висок Пролактин
« Отговор #24 -: Октомври 26, 2006, 13:23:32 pm »
Здравейте момичета!
с интерес изчетох всичко,което сте коментирали до момента.Преди две години,когато при мен установиха причината за липса на овулация се рових и тук по тази тема ,но нищо конкретно не можах да открия.Явно сега нещата стоят по друг начин :)Аз имам микроаденом на хипофизата от 6 мм. и ходя на ЯМР веднъж годишно.За сега не расте, което ме обнадеждава.Ходила съм при Брусарски в Александровска болница и там,както и в Стара Загора откъдето съм, категорично дадоха мнение,че не съм за операция и нещата при интервенция може да се усложнят.Гинеколожката ми в Ст.Загора ми изписа парлодел и ме изпрати в нас да си го пия 3 месеца.Още на първия се почувствах зле.Повръщане,световъртеж,главоболие.На края на втория месец не издържах и смених лекарката с гинеколог от София.Искам да ви кажа,че той ми изписа най-обикновени противозачатъчни Диане-35.Пих ги четири месеца редовно и ги спрях.Изчакахме да мине един месец и отидох да изследвам пролактина.Беше в рамките на нормалното.За пръв път от 5 години насам.На следващия месец пак го изследвах - пак в нормални граници.Казвам го не защото има вероятност да забременея дори при нормален пролактин,а защото мисля да правя ин-витро и пролактина задължително трябва да е овладян.Или поне така ми каза док.Всъщност ви разказвам всичко това, защото се оказва,че не съм единичен случай.Надявам се някоя от вас с подобен проблем,която има бебче,което не е инвитро да сподели своя опит или да ни насочи към подходящ гинеколог за да имаме повод да празнуваме и ние.
Пожелавам си успех за всички нас  :P
*
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #25 -: Октомври 26, 2006, 20:06:43 pm »
Карелиа, специалиста който ти трябва е ендокринолог, а не гинеколог. Не казвам, че гинеколозите не са на ясно с нашия проблем, но все пак ендокринолозите са тези който се занимават с жлезите с вътрешна секреция! Защо не пробваш тази Андреева дето rogi я предлага...и после кажи какви са ти впечатленията. Аз също мисля да и се обаждам, защото скоро ми предстои икси и искам да знам какво точно да пия или да не пия! При приема на бромокриптин, парлодел или достинекс забраменяването е напълно възможно защото те възстановяват овулацията, така, че жени с пролактиноми могат да си забраменяват по нормалния път. Ти може да си я възтановила при условие, че пролактина ти е в норама, ако само това е проблема за незабраменяването ти невиждам защо ти предлагат инвитро :dontknow:  А относно противозачатачните не мисля,че те са причината за пролактина да ти е в норма, аз също съм го задържала в граници без да пия нищо близо 1 година, но не зная дали съм имала овулация през това време понеже ние сме и с много малко сперматозоиди така, че си действаме направо за икси. Нека ако някой знае нещо по въпроса да каже и той. Разбрах, че хората с пролактиноми в България били около 1000 така, че ако има още настоящи или бъдещи мами с този проблем нека се включат и предадът свойте съвети и опит към нас за да си помогнем заедно и усъществим нашата тъй жадувана и чакана мечта!!! :goodluck:
*
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #26 -: Октомври 26, 2006, 21:07:40 pm »
Muci, po4ti sedmica sled tvoeto pitane 6te se opitam da ti pomogna, makar da predpolagam 4e ve4e i sama si se sblaskala s biurokraciata v NZOK, na men mi triabvaha 2 sedmici podgotovka i mi otpusnaha bezplaten Dostinex, no s protokol za 4 mes, a ne za 6 kakto be6e napisan ot endokrinologa mi. V Plovdiv pone zavisi ot tova koga se sabira komisiata (vseki vtornik, i ako si zanesal komplekta v sriada..) i 2 dni sled tova si vzima6 zaverenia protokol i ti4a6 pri lekaria da ti dade receptata, posle namira6 apteka, koiato da ti nameri lekarstvoto prez kasata i sled okolo sedmica zakasnenie pie6 porednoto hap4e:) moje bi ako si predvaritelno podgotvena kakvo se iska ot teb, 6te stane mn po-lesno i barzo, no az razbrah 4e ima promeni edva kato otidoh v kasata da si zaveriavam porednia protokol bez da nosia ni6to dr osven zdr. knijka kakto be6e predi.
i ne e zadaljitelno da si lejala v bolnica, az sa6to ne sam, prosto triabva da vzeme6 etapna epikriza ot VMI, a za tam triabva da si podgotvi6 komplekt s cialata istoria na zaboliavaneto i zadaljitelno perimetri4no izsledvane ot o4en lekar(koeto ne se pla6ta ot kasata).
nadiavam se da sam bila polezna
uspeh!

*
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #27 -: Октомври 26, 2006, 21:22:08 pm »
a na Faith i Karelia iskam da kaja, 4e vinagi ima 6ans za normalno zabremeniavane pri mikroprolaktinom! o6te ne smeia da se radvam, no testa predi 3 dni be6e polojitelen! Momi4eta stiskaite palci vsi4ko da e ok!
Jelia i na vsi4ki vas skoro sa6tata radost!

*
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #28 -: Октомври 26, 2006, 22:11:30 pm »
maia_st, толкова се радвам за теб, това е най-прекрасната новина!!!  :balk_46: Миличка пожелавам ти лака и безпроблемна бременност и най-прекрасното бебче след 9 месеца!!! Всичко ще бъде наред ще видиш, вярваи в това! Ти продължаваш ли с достинекса да те питам аз понеже тука умувахме дали се пият хапчета като правиме бебе или трябва да ги спрем? :ask:
*
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #29 -: Октомври 26, 2006, 22:20:19 pm »
Ами трябваше утре да пия хапчето за тази седмица и допреди час мислех да го спирам. Сега и аз незная..мисля утре да се обадя на ендокринолога ми и вечерта щте споделя с Вас резултата. Но помня, че още в началото док ми каза че щте се наложи да  пия лекарството цял живот с изключение когато забременея и докато кърмя.

*
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #30 -: Октомври 26, 2006, 22:24:11 pm »
Забравих да благодаря за пожеланията - да се връща и на вас!
и се извинявам за грешките с правописа, ама тая кирилица ме подлудява, но преди малко прочетох правилата на форума и сега се измъчвам с опити да ги спазвам!

*
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #31 -: Октомври 27, 2006, 10:01:25 am »
maia_st благодаря ти за изчерпателния отговор. Аз отидох в Здравната каса и една отегчена жена ми взе документите. Каза, че ако се разглеждат от местна комисия(във Варна) ще имам отговор до две седмици. Ако ходят до София след месец. Каза, че ще се обадят по телефона. Сега ми остава да чакам с надеждата, че ще ме одобрят. Направих изследването на очите и ми беше доста смешно докато следя зелените точки:)
Честито и ти желая успешни бременеене:)
Надявам се да има повече момичета забременели по естествен път. Но аз май няма да съм от тях, имам и ендометриоза:( Така, че след като вкараме Пролактина в норма, следва лапаро и след това ин-витро. Но когато имаш план за действие е някак по-лесно. Че това лутане направо ме умори.
Поздрави на всички и успех:)

Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #32 -: Октомври 27, 2006, 11:02:25 am »
Здравейте на всички, и моите проблеми са сходни и много бих искала да има с кого да говоря за тях. Чета в писмата ви за лекарски грешки и аз съм една от тях. Още преди 3 години откриха че пролактина ми е повишен, но лекарката при която ходех не ми е изписала нужното лечение и две години си пиех дуфастон и чаках бебе. Преди година отидох при друг лекар и той вече ми предписа бромокриптин. След два месеца чудото стана. Не мога да опиша колко бяхме щастливи. Откриха бремеността в шестата седмица/началото на януари/. До тогава си пиех бромокриптина, вземах го до края на януари и ми казаха, че вече не е проблем и мога да го спра. Така и направих и след няколко дни получих кървене, изгубих бебето. От тогава до сега все опитваме , но нищо. 
*

    karelia

Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #33 -: Октомври 27, 2006, 13:21:14 pm »
Момичета,
чета какво пишете във форума и не мога да разбера защо на мен никой не ми е предписвал този бромокриптин.Нито ендокринолог, нито гинеколог, при положение,че вече шеста година се опитвам да забременея.Правих си лапаро - абсолютно нищо ми няма.При партньора нещата са много добре.Единствения ми проблем е,че не образувам фоликули при тези нива на пролактин.Както споменах преди, имам три месеца овладяни нива,но овулация няма.Сега се чувствам съвсем объркана и се подготвям за инвитро напролет.За това моля да споделите за да знам дали наистина не ми трябва гинеколог,а свестен ендокринолог.Все пак не мога да си позволя да пътувам често до София.
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #34 -: Октомври 27, 2006, 14:14:08 pm »
При висок пролактин не може да узрее яйцеклетката и да се получи овулация. Дори и да успее да стане овулация , пролактина задържа по-ниски нивата на още два хормона - LH  и FSH, които в момента на овулация се качват и трябва след нея да направят пик и после да спаднат , което способства увеличаването на ендометриума-дебелината на лигавицата, където би трабвало да се инплантира ембриона и ако не може и ги няма налични тези условия той загива. И по този начин високия пролактин пречи не само на овулацията, а и на по-нататъшното развитие на ембриона, ако все пак някак е станало оплождане на яйцеклетката. Това го знам от докторите при които съм ходила заради високия ми пролактин. Парлодела се разрешава да се пие дори и по време на бременност, защото не преминава в плацентата, докато достинекса, който е по-изчистен и няма неприятни странични ефекти, още не е ясно дали не преминава. Това е от мен , каквото знам. 8)


Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
*
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #35 -: Октомври 27, 2006, 14:18:52 pm »
шеди, ЧЕТА ПИСМОТО ТИ НАПРАВО НЕ МОГА ДА СЕ ПОБЕРА ВЕЧЕ В КОЖАТА СИ ОТ ЯРОСТ!!! :balk_153: А ВЕЧЕ КАТО ПРОЧЕТАХ И ПИСМОТО НА КАРЕЛИЯ ВЕЧЕ ПОЧНАХ ДА ПОДСКАЧАМ НА СТОЛА ОТ БЯС!!! ДОКОГА ЩЕ НИ ПРАВЯТ НА ИДИОТИ И ЩЕ СЕ ПОДИГРАВАТ С НАШТА МЪКА!!!! КАТО НЕМОЖЕШ ДА ПОМОГНЕШ ПОНЕ НЕ ВРЕДИ, ИЗПРАТИ ЧОВЕКА НА СПЕЦИАЛИСТ КОЙТО ЗНАЕ КАКВО ПРАВИ, А НЕ ДА СЕ ПРОБВА ВСЕКИ ВЪРХУ НАС КАТО ОПИТНИ ЗАЙЧЕТА! ВСЕКИ КОЙТО Е ЛАИК В СОБСТВЕНАТА СИ СПЕЦИАЛНОСТ Е ОПАСЕН ЗА ХОРАТА, ЗАЩОТО НИЕ ИМ СЕ ДОВЕРЯВАМЕ БЕЗРЕЗЕРВНО И ВЯРВАМЕ, ЧЕ ТЕ ЩЕ ПОМОГНАТ НА НАС БОЛНИТЕ, БОЛНИТЕ ОТ МЪКА ЗА НАЙ-СВЯТОТО НЕЩО НА ТОЗИ СВЯТ...ДА ИМАШ РОЖБА!!!! КАЗВАМ БОЛНИ ЗАЩОТО Е ДОКАЗАНО, ЧЕ НАШИЯТ СТРЕС И БОЛКА Е ГОЛЯМ КОЛКОТО НА БОЛНИ ОТ РАК ИЛИ СПИН!!! ПИША И СЪЛЗИТЕ МИ КАПАТ НА КЛАВИАТУРАТА.....ЗАТОВА МОМИЧЕТА ЗА БОГА ПРЕДИ ДА НАПРАВИТЕ НЕЩО ТОЛКОВА ВАЖНО ВИНАГИ ТЪРСЕТЕ И ВТОРО МНЕНИЕ ТА ДОРИ И ТРЕТО!!! САМО ТОЗИ КОЙТО Е МИНАЛ ПО НАШИЯТ ПЪТ ЗНАЕ КАКВО Е ДА НЕ МОЖЕШ ДА ДАДЕШ ЖИВОТ!!!КОЛКО БОЛИ И КАК СЕ ХВАЩАШ ЗА ВСЯКА СЛАМКА КОЯТО ТИ ПОДАТЪТ САМО И САМО ДА ГУШНЕШ НАКРАЯ СВОЕТО БЕБЧЕ!!! :balk_145: ОБИЧАМ ВИ И ВИ ПРЕГРЪЩАМ ВСИЧКИ!!! :bighug:
*
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #36 -: Октомври 27, 2006, 18:04:28 pm »
Здравейте момичета!
Днес се чух с моя ендокринолог и според него рязкото спиране на бромокриптина по време на бременност е опасно, но т.като аз съм на достинекс няма проблем така че няма да намалям постепенно дозата докато го спра. Но днес взех последното хапче, защото не беше сигурен дали не е прекалено рано за спирането му..надявам се всичко да е OK.

*
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #37 -: Октомври 27, 2006, 20:09:38 pm »
Здравейте момичета! Сега вече малко по-спокойна да си кажа приказката. Карелиа изписали са ти верното лекарство -парлодел (това е чуждия вариант на бромокриптина) зная, че е доста гадно лекарство, но аз си го пия вечер преди да легна и не чувствам неприятните му реакции който чувствах като го пиех през деня. Може да пробваш с бромокриптин или достинекс, нонепременно трябва да говориш с ендокринолог. Достинекса е доста добър няма странични действия и има депо ефект затова се пие по половин или 1 таблетка на едмица, но е доста скъпичък. Има клинична патека можеш да пробваш с него...момичетата са писали по горе за това. Щом мажа ти няма проблем, а при теб е само това, че нямаш овулация не виждам защо те карат да правиш инвитро. Тези лекарства за който писах връщат овулацията!!! Така, помисли си добре миличка преди да се довериш на някой! М/у другото мъжа ти в клиника по стерилитет ли прави спермограмата?     
*
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #38 -: Октомври 27, 2006, 20:17:04 pm »
Здравейте на всички, и моите проблеми са сходни и много бих искала да има с кого да говоря за тях. Чета в писмата ви за лекарски грешки и аз съм една от тях. Още преди 3 години откриха че пролактина ми е повишен, но лекарката при която ходех не ми е изписала нужното лечение и две години си пиех дуфастон и чаках бебе. Преди година отидох при друг лекар и той вече ми предписа бромокриптин. След два месеца чудото стана. Не мога да опиша колко бяхме щастливи. Откриха бремеността в шестата седмица/началото на януари/. До тогава си пиех бромокриптина, вземах го до края на януари и ми казаха, че вече не е проблем и мога да го спра. Така и направих и след няколко дни получих кървене, изгубих бебето. От тогава до сега все опитваме , но нищо. 
Ще стане миличка, ще стане, не се предавай! Нашите бебчета са там някъде и ни чакат да ги вземем само малко търпение трябва. Нека това ни бъде за урок и да внимаваме на кого се доверяваме!!! Бъди силна, бори се и чудото ще стане! :goodluck:
*
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #39 -: Октомври 29, 2006, 14:51:31 pm »
Преди година отидох при друг лекар и той вече ми предписа бромокриптин. След два месеца чудото стана. Не мога да опиша колко бяхме щастливи. Откриха бремеността в шестата седмица/началото на януари/. До тогава си пиех бромокриптина, вземах го до края на януари и ми казаха, че вече не е проблем и мога да го спра. Така и направих и след няколко дни получих кървене, изгубих бебето. От тогава до сега все опитваме , но нищо. 

А от прочетеното във форума ми стана ясно, че лекарствата май са за цял живот.

Здравейте и от мен,

Наистина проблема с Пролактина е май често срещан. И аз започнах с изследванията след като 1,5 години чакахме чудото да стане. УВИ - висок пролактин и никакъв шанс ако не го свалим. Изписахам и бромокриптин по 1 табл. и селд 2-3 месеца направих контролен преглед - всичко беше в граици. Тогава ендокриноложката ми каза,ч е ще трябва да го пия


Дори, когато ти бият шут отзад това може да е крачка напред.
Не бива да губим кораж, момичета!