0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #60 -: Февруари 25, 2021, 10:49:20 am »
Грейси, стискам палци да се справите и да износиш бебчето до края. Лежи си максимално. Когато лежах в патологична бременност с Васил имаше момиче с отлепяща се плацента в първи триместър. Помня, че я хранеха в леглото и дори до тоалетна ходеше на подлога. Дотолкова ѝ беше забранено да става от леглото. Някой ми беше казал, че тя няма да излезе там поне до 13 гс. На останалите докторите ни правеха забележки, че все висим в коридора да си приказваме. Казваха, че сме там с причина и всички трябва максимално да лежим. Затова и не бива да се прибираме, че у дома все ще станем чинията да си измием, а щом сме стигнали до болница явно не бива да мърдаме за повече от тоалетна. Аз бях в 7 месец, на прага на 8 с малко разкритие и не слушах много-много. Но ти си в началото, пази се много и си стой в леглото максимално.

*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #61 -: Февруари 25, 2021, 12:56:53 pm »
Така е, но предпочитам вкъщи. Сега е само зацапване. Аз си ставам до тоал. и за храна. Даже мисля да изляза да се разходя навън малко. Днес съм на същите вливки и утре ще ме гледат на видеозон. Дано всичко да е наред.
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #62 -: Февруари 25, 2021, 13:16:52 pm »
Gracy забрави за каквото и да било ставане освен до тоалетната. Докато има хематом, даже и в леглото не трябва да се мърдаш много. Аз бях над 5 седмици на легло и дори се къпех седнала на стол и то не всеки ден. Ако имаш движение, вливките няма да ти помогнат.

26.09.2019
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #63 -: Февруари 25, 2021, 22:14:25 pm »
 Стискам палци Gracy! Аз като бях бременна след инвитро получих голям кръвоизлив в девета седмица. На скана се видя, че всичко е наред с бебето. Този кръвоизлив продължи един месец и беше обилен като при цикъл. Много често имах и болки като при цикъл. Казаха ми, че е хематом в матката. Полежавах си повече, в един момент просто спря и всичко беше наред с бебето. Успех :bighug:
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #64 -: Февруари 26, 2021, 10:27:03 am »
Грейси, ако сама не си помогнеш каквото и да правят лекарите няма да се получи.Просто лежи, колкото и добре да се чувстваш.Моя близка беше от 5 г.с. на легло.Имаше много лежане по болниците, почти цялата бременност така изкара.Роди в 8-ми месец живо и здраво бебе, но ако не беше лежала още в 5-та седмица мача щеше да приключи.А беше на вливки от началото.Та ако искаш нещата да са добре, лежи.

*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #65 -: Февруари 26, 2021, 15:22:02 pm »
Как си, Грейси? Има ли подобрение?
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #66 -: Февруари 26, 2021, 17:06:22 pm »
Вчера не съм се разхождала кой знае колко, само слязох да се видя с мъжа пред входа за 10-15 мин. Нямаше някаква промяна - при избърсване червена кръв и малко на превръзката. После вечерта се къпах, като отделно си мих косата, за да не мокря тялото. Под душа бях за не повече от 5 мин да си облея тялото набързо. Водата беше хладка. И като излязох от банята за 30 мин напълних нормална превръзка. А като ползвах тоал. падна съсерек, усетих го. Дежурният лекар добави още малко калций и папаверин. Също казал на сестрата да съм гладна и жадна за другия ден за всеки случай. На сутринта почти нямаше кървене, само зацапване. Мислех си, че всичко е свършило, стомахът ми беше по-прибран, гърдите все още меки. Очаквах, че е паднало и ще ме чистят. Чак ранния следобед ме гледа моя доктор, че имало много раждания. Но апаратът в болницата не е толкова добър и не вижда добре сърдечна дейност. Виждал пулсации, но слаби. Размерът на ембриона е 9,6 мм. Размерът на хематома е 5 на 3 см. Каза, че ако тръгне да пада, ще напълня един леген. Засега чакаме да видим какво ще стане. Оставам в болницата поне още няколко дни. Няма да си мокря тялото. Пък и без това лежа по цял ден. Дано да се закрепи. Все още няма почти нищо, само малко зацапване.
« Последна редакция: Февруари 26, 2021, 17:08:16 pm от Gracy »
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #67 -: Февруари 26, 2021, 21:04:22 pm »
Кураж, Грейси! Дано се закрепят нещата! Прегръдки и много стиснати палци!
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #68 -: Февруари 27, 2021, 09:32:27 am »
Грейси, ние за това ти обясняваме, че трябва да лежиш, за да не тръгне на веднъж хематома.

*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #69 -: Февруари 27, 2021, 11:03:36 am »
Благодаря ви за подкрепата.
Вчера цял ден беше оскъдно, само при забърсване розово и нишки червено, на превръзката нищо. Тази сутрин само при забърсване се увеличи червеното. Дежурния лекар не вярваше, че е ярко червено, ама е такова. Добави Дицинон и още едно лекарство, не го запомних. Той обясни, че ще продължи да си изтича, както и аз четох и си го обяснявам. Но по-малко притеснително щяло да бъде да е кафява стара кръв. Може да ме пуснат понеделник, но моя доктор трябва да реши.
Пак ми се подуха гърдите и ми се гади сутрин, дано да е на хубаво.
« Последна редакция: Февруари 27, 2021, 11:06:23 am от Gracy »
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #70 -: Февруари 28, 2021, 09:51:10 am »
Грейси, в края на 7мия, началото на 8мия месец, започнах да съм всеки ден по болници, лежах пускаха ме и после пак. Та видях няколко жени, които месеци са изкарали в Шейново. На повечето положението им беше като твойто. Всеки път при ставане, нещата ставали зле. Къпане и такива неща определяха като екстри. Всеки път, като ставали нещата се влошавали. Много, често им носехме храната в леглото, защото е държавна болница, няма как индивидуално обслужване. Само и само да не стават. С мъжа ти сте се гледали толкова време, Дай Боже цял живот да се гледате... има телефони. Най-важното в момента е да лежиш а не само това, само толкова минутки и тн. Не обичам назиданието, не мисля, че е конструктивно. Толкова много изстрада, доста от това, през което аз съм минала видях в твоите разкази.Много ама много се надявам за теб и твоето бебче! Пиша всичко с много обич и грижа, така както бих го казала и на дъщеря си, ако някога не дай Боже има нужда. Няма как тонът ми да бъде просто информативен. Дицинона е за спиране на кървенето (когато е червено).  Лежи, ставай при изключителна нужда. Ако трябва мъжа ти ще ти донесе сух шампоан, някоя санитарка дайте й 5-10 лв и ще качи нещата. С храната по същия начин. Може да идва и да ти носи за ден -два напред. Тези , жени ядяха в леглото. Едната девойка беше от Хасково. Лежеше месеци. Постоянно беше на системи. Но сега си пишем и има здраво бебеце.

Лейди, Тери ти е написла. АБ профилактично не е добра идея.Ставакт резистентни бактериите и после е ходене по мъките.
« Последна редакция: Февруари 28, 2021, 09:55:39 am от Lina88 »
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #71 -: Февруари 28, 2021, 17:28:32 pm »
Ами от вчера на обяд досега няма кръв, само леко зацапване от розово до кафеникаво или нищо. Вчера следобяд моят доктор мина специално да ме види. Питах евентуално за изписване тези дни и той веднага ме пусна от днес. Преди да тръгна днес дежурният лекар ме гледа на УЗИ, чух сърцето 🙂. Дано всичко да е наред. Каза, че хематомът трябва да се резорбира. Засега се чувствам добре. Да чукна на дърво, дано всичко е наред.
В стая бях с жена в 28 седмица, със скъсена шийка, лежи за задържане. Мине не мине ме караше да правя неща - дай това, дай онова, със системата ме е карала да ходя да викам сестра (там няма звънци). Малко нахална беше, не се усещаше въобще. Ядеше в леглото, но ходеше да пуши в тоалетната. Ама й помагах без нищо да кажа.
Мерси, Павла, разбирам притесненията ти. Дано да не съм толкова зле, колкото си представяш. И дано до края да не се налага да влизам в болница. Първата бременност в 7 месец ходих на дискотека 🙂. Дано все пак да стигна до края сега.
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #72 -: Февруари 28, 2021, 17:42:34 pm »
Грейси, Лина ти писа тези неща, не аз. Аз някак си вярвам, че ако се пазиш, следващ съветите на здравомислещите и всичко ще е наред.
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #73 -: Февруари 28, 2021, 17:46:02 pm »
Павла, извинявай, нещо си ми била в главата. :) Аз след като публикувах, се усетих, влязох в редакция, но блокира и не го записваше.
Та, благодаря, Лина. :)
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #74 -: Февруари 28, 2021, 18:21:12 pm »
Gracy, аз откровено бих й отказала на тази жена. Все пак и двете сте за едно и също нещо: да си пазите децата. 28ма, 6та седмица все са си най-важните същества в живота ни.
Много ти стискам палци и на упоритото бебче <3
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #75 -: Февруари 28, 2021, 19:03:49 pm »
Няма грижи, Грейси. О , и аз бих отказала. Пази се! Казаха ли какво трябва да взимаш за този хематом?
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #76 -: Март 01, 2021, 10:42:57 am »
Ами дежурният лекар, който е същият и който ме прие и предложи спиране на фраксипарина, сега ми го върна, но през ден. Отделно изписа калций+вит.Ц разтворими таблетки 2 пъти на ден. Така каза да съм до преглед при моя доктор другата седмица. Той, разбира се, не е уведомен за тази терапия, ама това е положението. Този доктор сериозно се притесни за мутациите (за разлика от моя доктор) и каза, че трябва да се претегли полза/риск, засега по-добре да има НМХ, но ако се засили течението, веднага да съм ходела в болницата. Другите лекарства си остават - пак мога да слагам вагинално утрогестан и Кринон (то е само зацапване сега), дуфастон, естрофем и но-шпа. Отделно си пия фолиева, вит. Б12 и Б6.
« Последна редакция: Март 01, 2021, 10:44:59 am от Gracy »
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #77 -: Март 01, 2021, 10:56:04 am »
Ако се е притеснил толкова, защо изписва такава терапия? Дуфастон + Естрофем са с доказан риск при тромбофилия. В допълнение и витамин С. И на всичкото отгоре пък и Фраксипарин през ден. Просто не мога да ги разбера тия лекари.
Витамин Д изследвала ли си?

26.09.2019
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #78 -: Март 01, 2021, 11:10:56 am »
Да, бях профилактично на 3 капки вигантол и е паднал на 83 от 102. Няколко дни пих по 10 капки, сега по 5 к. пия до прегледа при д-р Сигридов, да видим какво ще каже. Прекрасно знам за естрофема и дуфастона, ама нищо друго не ми остава освен да се съгласявам с тях. Все пак дотук съм стигнала. Само се моля да не стане проблем. Те вит. Ц и калций точно за спиране на кървенето го изписват. Иначе как да спре? Знам ви мнението за доц. Русев, но той беше обяснил, че независимо, че действието на Фраксипарина е 24 ч., за образуването на тромби са необходими 48 ч. или повече (не помня точно колко време каза, но със сигурност беше повече от един ден). Преди почти 3 години вече, когато бях бременна, в началото не съм имала проблем. По-късно е станало постепенното запушване на съдовете. Надявам се, че след като се спрат естрофема и прогестерона към 12 седмица, би имало достатъчно време да се възстанови организмът ми и НМХ терапията да има своите ползи към края на бременността. Дано само дотогава да не става проблем.

Само да добавя, че нямаше и изоставане в растежа на бебето, нея бременност. До последно, до 26 г.с., си е отговаряло на 25 г.с., когато е станало нещо.
« Последна редакция: Март 01, 2021, 11:16:41 am от Gracy »
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #79 -: Март 01, 2021, 11:45:00 am »
Само ще кажа, че това за тромбите изобщо не е вярно. Близък на свекърва ми се разболя от Ковид. Влоши се. Направи 3 тромба на едно и също място в рамките на малко повече от 48 часа.
Аз нямам чувства като харесване или нехаресване на Русев. Просто неговите абсурдни твърдения не съществуват в медицината. Да не говорим, че се прави на хематолог, а дори няма специализация свързана с тромбофилия. Има някаква за репродуктивна ендокринология и дотам.

Имай предвид, че освен да се пазим от тромби, трябва да мислим и как ще се образува плацентата, особено при наличието на хематом. От нейното образуване зависи как ше протече цялата бременност.
И разбира се, че можеш да им кажеш нещо и то много неща. Аз след ин витрото като прочетох листовката на Естрофема и отказах да го пия. Обадих се на лекарят ми и само го осведомих. Той каза ОК. Дуфастон никога не бих се съгласила да пия и за щастие никой не се е опитвал да ми изпише. Но ако се беше опитал, щях директно да заявя да ми изпишат нужното количество само от Утрогестан.
Тази бременност освен НМХ, абсолютно всичко друго съм си изписвала и контролирала сама. Разбира се не ей така да щракна с пръсти и да кажа - ей това ще бъде. А след много четене, консултации с Павла и няколко пъти писах на д-р Мели. Лина пък откри Алеракта, който е точно за резорбиране на хематоми.
В момента си определям сама диетата за заплашващ ГД и мога да кажа, че резултатите са много по-добри от диетата дадема ми от ендокринолога.

Така че пациента има глас, защото тия неща се изливат в твоето тяло и ти информирано решаваш какво и как да се случва.

При мен бебето вървеше напред с почти 2 седмици и въпреки това нещата се прецакаха. И сегашното буболече върви напред с около 3 седмици.

Това всичкото си е мое лично решение де, но аз поне съм спокойна със себе си. Всеки си решава сам за себе си. Просто не си мисли, че нямаш глас. Това важи дори и за раждането и след това за самото бебе.
« Последна редакция: Март 01, 2021, 11:49:03 am от yanicka »

26.09.2019