0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #40 -: Февруари 22, 2021, 18:53:04 pm »
Galina, според мен е възможно да е бил положителен например на 10 ден. Докато си хвана моята овулация кога е започвах все по-рано и по-рано с тестовете.
Лято, понеже имаше мераци за ваксинация да ти кажа да не се каниш много. Мъжът ми се ваксинира с Астра Зенека (и на теб нея ще ти предложат) и показанията за втора доза са между 4 седмици до 12 седмици. Моят мъж го викат пак след два месеца и половина. Та с трансфер на есен,по-скоро няма да имаш време да минат три месеца.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #41 -: Февруари 22, 2021, 19:22:13 pm »
Тери, писах се СИК за изборите и ще ми сложат иРНК, мисля, че ще е пфайзер. Тези дни бях в голямо чудене дали да се включа в изборния процес, но свекървата каза, че ще гледа и двамата. Мен ме притеснява, че е възрастна и 2 нощувки с бебе може да ѝ вдигнат кръвното от притеснение. Иначе двамата ще оцелеят 30 часа с баба си и за тях не се притеснявам особено, но тя редовно получава сърцебиене и вдига високо кръвно, та ако се притесни по тях нещо може да стане отново. Но тя сама предложи, след като знае, че искам да се ваксинирам. Иначе от семейството само аз искам май, другите си правят пас.

*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #42 -: Февруари 22, 2021, 23:12:20 pm »
Днес следобяд прокървих. Обадих се веднага в клиниката и казаха да отидем. Привечер ме прегледа доктора и видя сак и ембрион. Измери ембриона и каза, че отговаря на 6 г.с. и 1 ден (както си смятам и аз), а иначе той смята по-сложно при инвитро и изчислява да съм 6 г.с. и 5 дни.
Засече и сърдечна дейност - 116 удара. След това и ми показа как бие сърчицето и аз го видях :)
Каза, че има малко отлепване, и че има хематом зад сака и от него е кървенето. Не му казах, че съм ходила при друг доктор преди това. Попитах дали е само един сак и той каза - да. Повече не попитах. А той много се радваше, че е станало. Обаче, за съжаление, не дава гаранции за напред. Каза, че видим как ще се развие. А аз като видях, че кървя, първо плаках, после се приготвих да ходя и накрая почнах да гледам напред за следващия опит и какви изследвания още ще правим. Бях го отписала... Много се зарадвах, като каза, че има сърдечна дейност. :)
Добави ми към терапията дуфастон - 3*1, отмени Натаспина и Агапурина. Остана за разреждане само Фраксипарин/Клексан 0.4 (каквото намеря). Попитах дали хематомът не е от сгъстяване на кръвта, той ми отговори, че е точно обратното - от прекалено разреждане. Вярно ли е това? А днес дето кървих от носа - дали не е от разреждане на кръвта? Други пъти, когато съм засичала да ми кърви носа, е, когато съм пила АП.
Също се чудя дали той правилно вижда хематом, дали не е другия сак, дали той не изтича? Ама чак пък толкова да не различава двете неща, ме съмнява.
Като се прибрахме почти нямаше кръв, само малко зацапване. Не сега преди малко пак имаше. Много се притеснявам.
Вика ме пак след 2 седмици. Междувременно си записах час при доц. Конова - иска ми се да чуя още едно мнение за терапията.
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #43 -: Февруари 22, 2021, 23:58:00 pm »
Прави си НМХ и това е. Няма как от него за загубиш бебето. Хематом, кърмене от носа са от така нареченото разреждане.
Не мисля, че АГ може да обърка хематом със сак.  Не е възможно.
Стискам палци да го бъде и да не се налагат повече изследвания.
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #44 -: Февруари 23, 2021, 06:34:16 am »
Gracy, от Натсапина кървиш според мен. Всеки път кървя от Аспирина. И този път пак и го отричам жестоко. Яна и тя се беше запънала да го пие, също направи хематом и в един момент го спря. Ако четеш назад, ще видиш че и др Мели се беше включила в тази дискусия и ни посъветва преди 12 г.с да не пием Аспирин и производни, защото правят вътрешни кръвоизливи и като че ли вредите са повече от ползите. Сега като го спреш всичко ще е наред. Аз го спрях и останах само на НМХ.
Честито сърчице. Този другия лекар където посещаваш, не ходи повече при него, само ти изкарва акъла.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #45 -: Февруари 23, 2021, 08:53:27 am »
И аз имах кръвотечение от носа от Аспирина, при теб е Натаспин, но мисля че действа по подобен начин.Прави си НМХ, не го пропускай, и да кървенето е от разреждане на кръвта, не от сгъстяване.Приемай и прогестерона задължително!

И моля те, ако не намериш свестен лекар в Русе, спри да разчиташ за коректна диагностика там, само си ходи да те следят, а на прегледи си ходи в Тутракан!

*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #46 -: Февруари 23, 2021, 12:09:27 pm »
3 хематома от аспирин - 1 вътрешен и 2 външни. Всички бяха огромни. Спрях го веднага и повече не съм пила. Изчистиха се до 12-та седмица, а кървенето беше от 5-та докъм 10-та.
Аз лично бих се обадила на лекаря и бих сменила веднага Дуфастон с Утрогестан. Не знам защо го изписват още тоя Дуфастон. Имай предвид, че той е едно от ключовите неща за изчистване на хематома. Също и лежане. Ставане само до тоалетната. Аз пиех и Алеракт на своя глава. Лина видя брошура в Шейново, купи и изпрати.

Конова е втори Русев. За терапията ти трябва хематолог.
От темите в БГ Мама - свестно АГ в Русе няма. Всичко пътуват до София.

Междудругото - сак и хематом могат да се объркат. Това ми казаха няколко лекари в моята болница. Даже казват, че е напълно възможно бременността с ангелчето да е била с хематом, а не с втори сак. И това обяснява защо “сака” вместо да намалява и да се абсорбира, растеше заедно с бебето и в 18-та седмица беше по-голям от него.
Най-хубаво е хематома да се изчисти преди 12-та, но затова трябват много усилия.
« Последна редакция: Февруари 23, 2021, 12:12:32 pm от yanicka »

26.09.2019
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #47 -: Февруари 23, 2021, 12:12:17 pm »
Аг-то, при който ходих в Русе, се познават с доктора ми в Тутракан. При първия ходих, след като бях сменила няколко в града, на фоликуметрии след последния аборт. СЛед няколко месеца неуспешни опити със следене, той се обади на доктора в Тутракан и за нула време отидохме на инсеминация с готов фоликул без лекарства и таймиране и без да се налага аз да записвам час и да чакам. Така че, поне за това щесъм му благодарна, че ме свърза с моя доктор. Аз също предпочитам да ходя само в Тутракан. Пък нали ще ходя и в София...
Не съм сигурна дали разреждането е от Натаспина - неговото действие не е като на Аспирина, той руши тромби. Докато Агапурина има същото действие като Аспирина - антиагрегант. Според мен по-скоро кървенето може да се дължи на второто или най-много на комбинация от двете. Иначе и аз четох, че масово при кървене се маха Аспирин и се оставя НМХ. Също четох, че доц. Русев изписва вит. К. Аз си го бях купила и пазех за такива случаи. Снощи, преди да легна, се сетих за него и взех 15 капки. Схемата е днес и утре по още 15 капки. Надявам се да не ми навреди нещо. Но днес няма червена нова кръв, само тъмни парчета оцветен кринон и слуз. Даже вече почти нищо няма.

Яничка, аз съм на Утрогестан вечер 3 вагинално, Кринон - сутрин един. Освен това естрофем 2*1, но шпа 3*2. А сега добави и Дуфастон. Аз, ако трябва да слущам доц. Русев за дуфастона - не трябва да го пия. Но сега реших да послушам моя доктор с надеждата да се оправя.
« Последна редакция: Февруари 23, 2021, 12:15:41 pm от Gracy »
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #48 -: Февруари 23, 2021, 12:54:46 pm »
Дуфастонът е малко тъп медикамент. Бих увеличило другия прогестерон.
Иначе не е от Натаспин, а от антиагреганта.
Дано всичко е наред.
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #49 -: Февруари 23, 2021, 13:04:16 pm »
Аз при активното кървене бях на 4х2 Утрогестан. Малка ти е дозата според мен.
Когато имаш хематом, целта не е да се спира кървенето, а да се намали. Тоест всякакви витамин К и С не са ОК. Тази кръв трябва да излезе от там. Въпросът е да не е силно и червено. Макар че аз на няколко пъти имах и такива прокървявания. Когато хематома се изчисти, спря и кървенето.
През цялото време само за общо 5 дни ми спряха НМХ. Ама това са над 5 седмици и после още една в 15-та, когато прокървих защото спрях Утрогестана.

26.09.2019
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #50 -: Февруари 23, 2021, 13:21:47 pm »
Ами извинявайте, че така ви занимавам със себе си. Но току-що, като отидох до тоалетната, пак кървя - червено, има петно на превръзката, като се избърша има и си тече и в тоалетната. Какво да правя? Аз същото си помислих, че ако има нещо да тече, дали не е добре да си изтече. Вчера прокървих в 16:30. Днес малко закъснях с Фраксипарина, защото трябваше пак да ходим до клиниката да пуснем изследвания в лабораторията. Днес бих в 10 ч., вчера в 9 ч. (пак ходих на едни други изследвания в града), онзи ден в 8 и нещо. По принцип бия в 8 и нещо. Сега си мисля дали след като бих тази сутрин и съответно кръвта се е разредила и затова пак да тече? Но пък вчера по-късно прокървих, като Натаспина и Агапурина ги вземах вечер, така че и от тях е било минало време. Забравих да кажа, че докато ми тече, ме боли ниско долу точно като при цикъл, независимо от но-шпа-то.
Има ли нещо, което мога да направя? Или единствено да се моля да не става по-зле?
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #51 -: Февруари 23, 2021, 13:37:04 pm »
Слагаш 2 глобули Утрогестан и лягаш. Ако не спре до 2-3 часа, звъниш на доктора. Под спре, имам предвид да не е силно и да не е червено. Но недей да ходиш никъде. Само в леглото и ставане за тоалетна.

26.09.2019
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #52 -: Февруари 24, 2021, 12:51:25 pm »
Грейси, дано кървенето е спряло!
Аз съм със същите болки, като миналия месец. Тогава стерилната урина беше чиста. Сега пак ме заболя 9ти ден след цикъл, кръст и ниско слабините. Отскочих до клиниката, прегледаха ме и взехме микробиология. Белчева каза, че имам 2 задържани фоликула и не вижда възпаления. Въпреки това изписа антибиотик, защото може урината да е чиста, но да има бактерии във влагалището. Въпросът, който естествено не се сетих да задам е защо са задържани тези фоликули, като овулацията все още не е минала. Те могат сега да се спукат, след 2-3 дни.
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #53 -: Февруари 24, 2021, 14:02:44 pm »
Lady, на каква база ти дава антибиотик с презумция, че може да има бактерия. Ама каква бактерия, тя чувствителна ли е към този антибиотик. Не го започвай. Ако имаш бактерия, това е начина да си докараш резистентни бактерии: като ги лекуваш с грешен антибиотик без антибиограма.
Каза ли колко са големи фоликулите, как е решила, че са задържани, а не доминантни. Не знам могат ли да се различат.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #54 -: Февруари 24, 2021, 14:50:47 pm »
Ами каза ми, изписвам антибиотик, ако има бактерии да се изчистят. Ако излезе проблем с микробиологията ще включим още някое лечение, зависи какво излезе. Аз бях вчера сутринта на преглед и още тогава започнах антибиотика, няма как да го спра, но усещам болката и неразположението да намаляват. Значи е подходящ вероятно.
Иначе не ми каза какъв е размера на фоликулите, но и аз го видях, че са два. Сигурно заради FH PRO са 2.
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #55 -: Февруари 24, 2021, 17:22:26 pm »
Аз съм в болница от вчера вечерта. Вчера следобяд почна да тече като при цикъл, обадих се и казаха да отида да ме видят. Видя се голямо отлепване, над 50%, минимум 3 хематома. Но още имаше сърдечна дейност - 121 удара. Опитват се да спасят положението, но нищо не се знае. Докато ме приемат, страшно кървях, имах съсиреци, така да сутринта. След това намаля, но още има голям хематом - по-голям от сака. Все още уж имало сърдечна дейност, но петък пак ще гледат за по-сигурно. Снощи ми вляха калций за спиране на кървенето, спряха Фраксипарина. Сега пак ми вливат калций.
Лейди, дано да нямаш бактерия. Наистина е малко прибързано с антибиотика, но нищо. И аз не разбирам от задържани фоликули - не ми се е случвало.
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #56 -: Февруари 24, 2021, 23:37:41 pm »
Леле Грейси, с теб съм! Знам, колко ти е трудно, лежи само, дай всичко от себе си и дано Господ да е с вас. Дано ❤
Лятото като бях в Майчин дом с кървене, защо и на мен не ми вливаха калций, само с Но шпа ме дупчиха (което никак не ми действаше) и това беше, може би подходите са различни навсякъде.
Успех, Грейси!
« Последна редакция: Февруари 24, 2021, 23:40:37 pm от Lady01 »
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #57 -: Февруари 25, 2021, 07:57:26 am »
Различни са подходите, да. В моята клиника при най-леко зацапване се спира Аспирин и НМХ, докато спре кървенето и после се обсъжда. На едно друго момиче в Селена пак така, но и ударно витамин Ц. Беше задържала детето.
Gracy, правиш всичко по силите си. Оттук е, каквото Господ е рекъл. Важното е, че детенцето е упорито и се държи. Дано всичко се оправи.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #58 -: Февруари 25, 2021, 08:14:53 am »
Грейси, стискам палци това бебче да е вашето!

*
Re: Правим опити за бебе - 30 тема
« Отговор #59 -: Февруари 25, 2021, 10:05:24 am »
Благодаря ви  :bighug:
Освен това ми вливат но-шпа и папаверин. Това предните 2 дни. Днес още не са минали визитация. Снощи почти нищо нямаше при забърсване. Но сутринта рано имаше на салфетката леко червено, по-късно сутринта повечко червено само при забърсване, на превръзката няма. Да видим какво ще кажат.