0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #860 -: Февруари 01, 2021, 11:14:19 am »
Лято, исках да кажа на Грейси, че може да не е в нея проблема, а в подхода на доктора.Не е казано че в Надежда е проблема.Защото човек в нейната ситуация започва да дълбае и да търси проблеми в себе си.Аз знам какви мисли ми минаваха през главата и колко повредена се чувствах.

*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #861 -: Февруари 01, 2021, 11:46:03 am »
Така е, Маги. Двойката трябва да открие своя доктор.

*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #862 -: Февруари 01, 2021, 12:03:01 pm »
Лято ти за ваксинация за короната ли планираш? Трябва да го провериш хубаво това дали изобщо може да се случи. При нас ваксинация за обикновенни хора се планира да има чак след година, година и половина. Тъй че провери първо.

26.09.2019
*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #863 -: Февруари 01, 2021, 12:18:59 pm »
Яничка, записванията са започнали. Аз се записах днес при личната, но не се знае кога ще се пристъпи към самото ваксниране. Все пак ако до месец няма инфо мисля да се пиша и в комисия за изборите през април. Хем някой лев, хем и ваксината по-навреме ще е.  И без туй членовете на комисии са кът заради броенето. Говорих с репродуктивната лекарка и тя каза, че 2-3 месеца преди процедура може да се ваксинирам спокойно, а аз планирам зет в разгара/края на лятото. Отделно след решението ми излезе инфо, че след нови проучвания ваксината можело да се поставя и на бременни, но не четох задълбочено и не разбрах за коя от всички иде реч.

*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #864 -: Февруари 01, 2021, 12:28:08 pm »
Лято, ти ще намериш начин, но ни знам кой може да ти каже, че няма проблем. Не е сериозно. Няма данни. Скоро няма и да има. 
Аз лично, пари да ми дават, ако съм решила да бременея, не бих се ваксинирала.
*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #865 -: Февруари 01, 2021, 12:47:35 pm »
Не знам къде си го чела това за бременните, но няма как да е вярно. Нито една ваксина не минала необходимите тестове и няма как да я разрешат за бременни. При нас е забранено поставянето на бременни и деца в първа фаза на образователната система, която е до 5-6 годишна възраст.

То щом Павла не би си сложила ваксина ако планира бременност, значи аз ще го отложа за след 5-10 години  :lol:

26.09.2019
*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #866 -: Февруари 01, 2021, 13:23:43 pm »
Не така. Аз ще се ваксинирам скоро. Ти като си родиш и покърмиш, няма причина да не го направиш.
*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #867 -: Февруари 01, 2021, 13:29:27 pm »
Преди малко го четох в сайта на WHO за ваксината на Moderna. При рискови бременности - диабет, високо кръвно и т.н. се препоръчва ваксинация набременни, тъй като ползите многократно надвишават рисковете от поставянето на ваксината. Все пак пациентът да се консултира с лекаря си. Това пише най-общо казано. В случая ще се ваксинирам около 4 месеца преди бременност, а не бременна, в което аз виждам разлика. Ембриончето е готово, аз няма да правя тепърва оплождане или ново ин витро, но както вие го казвате, то би следвало след вакснинация хората поне 6 месеца да се пазят изрично от забременяване, а такава информация също няма. Дори да се пиша в комисия за избори те са през април, това значи още март да ми бъдат поставени и двете дози ако е тази на пфайзер, а до септември има цели 6 месеца от март. Препоръката на докторът ми е поне 2-3 месеца отстояние, което аз удвоявам реално. Мисълта ми е, че няма да повлияя на процеса на оплождане, на яйцеклетката и т.н, защото те са взети и направени в друг период.

*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #868 -: Февруари 01, 2021, 14:03:52 pm »
Да де, ама туй бебе в твоето тяло ще расте, нали? А все още никой (ни СЗО, ни лекарят ти, ни фирмите създали ваксините) знаят как се отраява ваксината върху тялото в дългосрочен аспект. А защо незнаят? Ами защото няма откъде.

И понеже всички тръбят колко много приличало сегашното положение на книгата на Оруел (карантина и т.н.), аз да кажа колко много прилича това с набързо изкараните ваксини без необходимите тестове на началото на сериала Walking deads  :D

26.09.2019
*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #869 -: Февруари 01, 2021, 14:11:00 pm »
СЗО такива глупости изприказваха в началото, а и в хода на пандемията, че вече съм с едно на ум за всичко, което казват за нея.
Хубавото на това да има такива ентусиасти като теб, Лято, е че това води до натрупване на данни. И не след 2-3-5г ще знаем дали наистина е безопасно, а по-скоро.

Яничка, ти също не си съвсем права. Ваксините се разработват от доста време, просто се адаптират сън този вирус. Принципно на здрав възрастен нико не може да му стане, освен леко неразположение, локално възпаление и да не създаде имунитет.
*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #870 -: Февруари 01, 2021, 14:13:48 pm »
Лято, комисията разглежда документите по един път в месеца. Януари мисля е било на 11 число и в края на месеца едно момиче си получило заповедта. Пускай ги сега и сигурно до края на март ще са при теб. Номерата както вървят, аз ще съм за този месец.
*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #871 -: Февруари 01, 2021, 14:58:58 pm »
Да, това е главното - колко пъти заседават сега. Погледнах си мейла, и моят отговор е от 11.01., макар че изх. номер им е от 18.01. в самият мейл пише кога са го решили. По-скоро ще изчакам да мине заседанието през февруари, за да вляза поне за март или дори април. Така действително заповедта ще важи по-дълго. Тъкмо напролет се разбрахме с Тихомирова да се разберем и какви са нейните планове за отпуск, така че и моят да съвпадне с нейното отсъствия и след това да стартираме при възможност. А и цикълът не съм сигурна дали ми е редовен вече, че досега съм имала само 3 и все около предишната дължина. Преди на 25 дни, а сега веднъж на 30, веднъж на 28 и последно на 23, което значи, че и хормоните ми още не са в ритъм, че да избързвам.
Не знам дали правилно разбирам, но според Вас не бива да се забременява не 6 месеца, а 5 години поне след тази точно ваксина поради липса на данни? Ами ако ме сполети бедата да се разболея по време на бременност дали ще е по-добре? Пазенето си е пазене, но то няма как да продължи във вечна изолация. Дори сега най-малкото Васил ходи на училище, а на есен се надявам и Криси да бъде записана в ясла. Това са контакти, които също ме поставят в риск. А ако се стигне до лош развой, бременна на кислород по-добре ли ще е? И какво лекарства може да пие една бременна ако го изкара по-тежко? Говорих с прекарали го леко, те всички имат трайни оплаквания от високо кръвно, сърцебиене, задух вече 2 месеца след отрицателните си тестове. Мога ли да си позволя цяла бременност отново в страх и истерично пазене от хора? Не говорим за ваксина срещу нещо дето е съвсем безобидно и полуизчезнало. Не, има и нови щамове, а разпространението си е стабилно. Да очаквам, че в близката година и половина отново ще ми се размине е по-безотговорно според мен. А първите 3 месеца докато плацентата се оформи напълно, за да предпазва ембриончето от вируса ще ми се видят отново кошмарни. И не, не смятам, че ваксината 100% ще ме предпази, а че ще ми даде по-голяма възможност да премина леко през това. Все пак за пълното действие на която и да е ваксина е нужно и голям процент от хора да си я поставят, за да се придобие и стаден имунитет, а засега толкова желаещи няма, че аз да съм в безопасност.
« Последна редакция: Февруари 01, 2021, 15:19:39 pm от Лято »

*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #872 -: Февруари 02, 2021, 09:14:29 am »
Лято, направи каквото ти е на сърце. Психическата ти настройка много повече ще те предпази от вируса, отколкото самата ваксина или пазенето и здравия организъм, защото и психиката оказва влияние на имунната система.
Аз мисля, че сравнението с книгата на Оруел не е удачно и доста се прекалява.

Относно тестовете след трансфер, разглеждах графики във fertilityfriend.com. Натъкнах се на графика на свеж трансфер - трансфер на 5-ти ден, положителен тест (уринарен) 4 дни след трансфера (трансферът е 0 ден). Да речем, че тук влияние може да има таймиращата инжекция. Но после видях 2 графики на замразен трансфер - при едната пак на 4-ти ден след трансфер + тест (уринарен). При другата - на 3-ти ден! + тест (уринарен). Жените са си късметлийки! Сега, след размразяването не знам колко развити са - дали не са вече на 6 дни.
Аз още не съм си пуснала никакъв тест, може би утре. Да, страх ме е от разочарование. Изпотяването продължава и не мисля, че е добър симптом, защото поне аз съм го имала само когато ще ми идва.
*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #873 -: Февруари 02, 2021, 09:41:57 am »
Аз деня преди да разбера, че съм бременна го отписах, защото сутринта имах не бледа втора черта, Ами сянка, с въображение се виждаше, мъжът ми каза даже, че нищо няма, следобед телесната ми температура падна на 36.4 (тоест БТ 36.6) и имах вагинално розовеещо течение, което така и не текна. На другия ден отидохме за тест с идеята, че ще видим стойност от рода на 3-4 ЧХГ, искахме само да видим нещо различно от нула, за да си потвърдим, че е имало забременяване вкъщи. Стойността беше 34  8O Като тогава го смятах, че това би бил същия ден все едно ми е 7ми ден от трансфер.
Та мисълта ми е, че при мен имаше сериозен спад на температурата пък съм била бременна. БТ 36.88 според мен си е 36.9 и не е ниска за този период. Но ти правиш нещо много против всички норми , Грейси, мериш БТ в месец със стимулация. Навсякъде се казва, че БТ не се мери в месеци, когато взимаш външно хормони. Реално БТ се вдига не от ЧХГ, а от Прогестерон. А ти Прогестерон взимаш допълнително външно, така че не можеш да разчиташ на стойността, както и няма как да я правиш сравнение колко ти е температурата като не знаеш колко е била в първа фаза на цикъла, трябва да има разлика около 0.3-0.4, но и да знаеш колко е била, пак не можеш да разчиташ графиката, защото в първа фаза си била на инвитро стимулация.
Напълно те разбирам от страха, а също не исках да ми се пожелава успех, да ме питат как съм, а най-вече ме убиваше някой да ми пише колко съжалява след опита ми. Няма да ти пожелавам успех, пусни си тест утре, поне ще знаеш на къде отиват нещата. Намери си някаква сламка, за която да се хванеш за искрица надежда. Най-лошото, което може да стане е да се разочароваш, както ми казваше моята докторка: "Позволи си да помечтаеш, тази игра с разочарованието си я играла вече знаеш какво е" и беше напълно права.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #874 -: Февруари 02, 2021, 09:57:28 am »
О, аз БТ я меря от сума ти време. Мерила съм я и когато втората половина на цикъла съм на Утрогестан при домашните опити, както и на по-големи дози при инсеминациите. Имам доста база за сравнение. Мислех този цикъл да не меря, но пак почнах от първата половина - беше около 36.4. След Овитрела се видя изменението, в деня на пункцията беше 36.6, на следващия ден - 37. Мерих и предния инвитро цикъл. Но както и да е. Аз знам, че чудеса стават. Разглеждала съм безброй графики и в babyplan. Точно тези дни преди да пусна кръвен тест се отдавам на надеждата, че може да е станало. Преди да забележа разни признаци, че ще ми идва, общо-взето не се съмнявах, че този месец ще стане. Ембрионите изглеждаха много добре - особено този от класическото инвитро изглеждаше бомбастичен. Не че разбирам от такива работи, но се надявах, че всичко е ок.
*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #875 -: Февруари 02, 2021, 11:54:21 am »
Лято, никой не е казал 5г. Просто, за да спази някакъв срок от поставянето до забременяването, не е сигурно дали ще имаш имунитет през бременността. Дават срок 6-12м макс. Тоест няма много смисъл, а да се постави при бременност или непосредствено преди, за мен е рисково и не си заслужава риска, особено при теб. Ти не се рискова група. Риск- ползи е на страната на риска.
*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #876 -: Февруари 02, 2021, 12:34:16 pm »
Павла, може и да си права и сама да си втълпявам. Ми още имам страхове от тоя ГД дет ми лепнаха, а за мен беше неоснователно. Но пък нали съм фамилно обременена с какво ли не и доста се страхувам. Искам медицината да ме отърве от тоя страх, по-скоро е психическо. Ма няма как да искам плацебо, защото ще знам.

*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #877 -: Февруари 02, 2021, 13:06:43 pm »
Не знам дали в опитите да пишем, но две бременности с ГД, вдигам и кръвно, на НМХ, почти каквото се сетиш се обърка, но иначе съм здрава и не съм рискова група. Това е в главата ти.
*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #878 -: Февруари 02, 2021, 13:53:23 pm »
В опитите, нали си подписах документите и ще ги внасям, официално съм отново в играта, нищо че ще действам малко по-късно :)
А това и това е темата на разговора - ваксина при планиране на бременност.

*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #879 -: Февруари 04, 2021, 12:30:42 pm »
Дами, здравейте  :D Вчера попаднах на пост във Фейсбук, че ендокринолози предписвали хром на таблетки, на жени с Хашимото, ИР и с ГД. Даже една жена спомена, че метформина засилвал желанието за въглехидрати, а аз мислих че е обратно. Помагало много, както за метаболизма, така и на самия инсулин в организма. Прочетох листовката на една от добавките и ми звучи добре, потиска желанието за сладко. Изписвали ли са на вас и знаете ли за противопоказания? Аз мисля да взема.
« Последна редакция: Февруари 04, 2021, 12:33:30 pm от Lady01 »