0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #440 -: Януари 20, 2020, 11:37:06 am »
Михаела (ако може Мише?), тази сутрин го изследва. Сега чакам пред манипулационната за първите инжекции. Вълнувам се. Тихомирова каза, че преди съм правила по 17-20 яйцеклетки, но сега не целим толкова много и ще е по-лека стимулацията.

Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #441 -: Януари 20, 2020, 11:53:31 am »
Яничка, и на мен ми се е случвало от отрицатaлен на следващият ден да е peak  и е било вярно, в листовката също пише, че е възможно. За мен са много добри и  верни тези тестове. За стика не знам какво да кажа, вече близо 2 години ги ползвам тия тестове и не ми се е случвало,  но шанс. Ти май беше тествана пак след Peak, или се лъжа, миналият месец? Да знаеш, че не трябва, това може да развали стика.

Ох, аз да помрънкам. Не се е получило и този месец при нас, така че си чакам цикъла. Много ми омръзна просто да си чакам, така че мисля да задействам тук нещата да ме пращат пак в някоя болница и ще звъня и на Калчев да разсъждава какво да правим, че и той е прекален оптимист и си чакаме, чакаме...ама вече повече от две години си чакаме... Много ми писна и се отчайвам вече.
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #442 -: Януари 20, 2020, 12:23:23 pm »
HELIANTHUS, това ви беше първия опит след 2-3 месеца като бяхте включили и прото, нали? То няма какво да се каже.. аз бих звъннала да док (ако имам контакт) за стъпки напред. Прегръщам те! :bighug:
« Последна редакция: Януари 20, 2020, 12:25:08 pm от Lina88 »
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #443 -: Януари 20, 2020, 12:42:49 pm »
Уж първи, но миналият месец когато  нямаше да пробваме мм забрави и ден след положителният тест за О сгафи, та да не ви разправям това до какви нервни кризи довече у мен  :D , въпреки че знаех, че шанса е незначителен. Много бях ядосана , че не ми се получи почивката. И знам, че само два месеца на тия добавки не са много, но аз реално от края на август взимам феетилаид, преди FH pro беше нормалният.
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #444 -: Януари 20, 2020, 13:16:18 pm »
Да, де, но то като един път е това , а другия онова, времето си минава. Напълно те разбирам как се чувстваш.  Чухте ли се доктора? А иначе и моя е цар на гафовете с таймирания...к'во да ти кажа.
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #445 -: Януари 20, 2020, 14:33:53 pm »
Иногинола няма  значение кога ще се пие, но лично при мен непомогна. Сега залагам на фертилейда и чай от бял равнец, също така започнах и на фитнес да ходя. Доста статии четох, в които пишеше, че разни физически уоражнения, допринасят за овулирането, повлияват добре кисти.
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #446 -: Януари 20, 2020, 14:51:17 pm »
Лина,Хелиантус ,ясно ми е за какво иде реч.Моя мъж също имаше веднъж-дваж такава случка,направо всичко ми завря и закипя.Всеки ден може,баш когато трябва той те спече.Едно че работи и вечер,колко овулации сме изтървали само от там,после и като получи сценична треска,полудях направо,а както каза Лина -днес едно ,утре друго ,а ние все в начална позиция.Обаче като оставихме нещата в ръцете на доктора,голямо спокойствие настана.Тогава и забременях втория път,първия беше с изтървана О поради описаните причини,но опитите преди нея дадоха резултат. Решихме кардинално въпроса по след първата извънматочна-край с ову тестовете ,просто ще се обичаме,както преди да искаме деца и това се получи много добре ,при нас поне.
Какво да ги правиш ,мъже,пийте добавките и успех!
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #447 -: Януари 20, 2020, 15:28:41 pm »
Хелиантус, миналият месец стика ми се прецака баш на първият пийк тест. Трябваше да оправям детето и дадох на мъжът ми да отчете резултата и да синхронизира с апп-а. Той свършил всичко, но ме махнал теста от стика и аз го видях това чак вечерта. И след като махнах теста, стика повече не тръгна.
Днес ми даде усмихнато личице, а не усмихнато и мигащо. Ще правя тест и утре да го видя.
Кога казваш, че се спира тестването - след мигащото личице ли?

Ако ще започваш нещо в Англия - давай, че охлювите са олимпийски по спринт сръвнение с репродуктивната медицина в Англия. И да знаеш, че не е като в България.

Мц, не знам дали е просто съвпадение, но аз тръгнах на фитнес в началото на май миналата година. Направих 4 тренировки и на 16 или 18 май съм забременяла. По време на едната тренировка имах чувството все едно ми се отвори матката, смисъл отвори се да приеме бебето... абе не мога да го опиша...

26.09.2019
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #448 -: Януари 20, 2020, 15:37:55 pm »
Яничка,  ти си с по-сложната версия на теста  :D След не мигащото лице не се тества повече този месец. Аз не ползвам апп. 

Знам, че са много зле тук. Хич не искам да се занимавам с тях, но не си и представям как инсеминация или таймиран ще правим в Бг с работното време на мъжът ми. Ще видя какво ще стане и тук...аз си знам какво, 100% ще искат да ме стимулира с Кломид  както правят с всички тук. Много ми писна от чакане и никой не знае какво....
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #449 -: Януари 20, 2020, 15:49:51 pm »
Хелиантус, действай. Каквото не ти харесва ще променяш в движение.
Моята док не е репродуктивен специалист. Акушер-гинеколог е и оперира и може да прави инсеминации. Работи и в репродуктивна клиника, но само до дам. За това исках да направим инсетата с нея и после в друга клиника да си действаме по фонда, ако ни одобрят.
Като ви слушам за тези тестове  и ми се стриват доста сложни :D Защо ги правят така  :D
А пък моя мъж чинно спазва всички изисквания и стиска горкия 😁
Лято, успех със стимулацията и бебе на финала  :lol:
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #450 -: Януари 20, 2020, 17:48:32 pm »
 Lady01, или телефона ми е дърта баба или в зад телефонното устройство е проблема  :wink: , но не мога да кача снимка на епикризата. Ще ходим да хапваме и по-късно ще напиша двата абзаца от епикризата.
 
 Иначе в ляво  при мен единият от двата фоликула е спрял развитие  др. мисля 14.5 май казаха. В дясно единият от малките е тръгнал и е 12 и нещо...утре съм пак на преглед. Много са бавни, дано излезе нещо от тая стимулация.
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #451 -: Януари 20, 2020, 18:31:26 pm »
Благодаря ти, Лейди. Хрис, всичко ще е наред, стискам ти палци. Вие след този цикъл ли ще оплождате или ще пробвате за още яйцеклетки? Не разбирам много, но доколкото съм запозната с вас 2 Я не е никак зле на този етап, а и май по-добре от миналия месец върви стимулацията. Тогава имаше 1 само, нали?

Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #452 -: Януари 20, 2020, 21:46:25 pm »
 Миналият месец  извадиха 4 фоликула. Три празни и една зряла Я.  Оплоди се раздели се и замразиха ембриончето на 2-ри  ден.
 Сега фоликулите са по-малко и по-бавни.

 Лейди това е вписано.
  Окончателна диагноза: N80.1 Ендометриоза на яйчник
Операция: Лапароскопия. Хромопертубацио. Кистектомия овари декстра.
Късчета яйчников паренхим с полета от хемосидерофаги и ендометриални жлези
 


Ендометриоза. Stage III (Moderate) -16-40
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #453 -: Януари 21, 2020, 10:01:50 am »
Хрис, малко бавно върви, но не прекалено. В нормален цикъл без стимулация на мен ми растат с по 1мм на ден. Значи петък 12мм, понеделник 15мм, ти си с 14.5мм бива. Само да стане над 18, дано не спре развитие. Успокоявай се, че някои жени имат късна овулация към 20 ден, значи фоликулярна фаза може да е по-дълга. Коментираха ли нещо лекарите, много кофти така с тези преводачи, че много въпроси не остават отговорени. Ама натам те е отвел късметът.
Хелиантус, скоро за теб си мислих. Няма невъзможни неща, просто трябва човек като магаре да продължава да опитва. Мъжът на една от най-добрите ми приятелки е роден от 9тата бременност на майка си. За 3-4 години тя е забременявала 8 пъти и е губила все бебетата в различни месеци. Накрая отишли на някаква гледачка, която уж там някаква магия им правила. Изобщо не твърдя, че това е причината 9тата бременност да е успешна. Просто искам да кажа, че жената не е предприела някакво лечение от лекарите, което да промени крайния резултат. Вързала си на кръста някаква риза със заклинание и родила. Вече за второто не е имала никакъв проблем. Но просто не се е отказала. Просто в тази чакалня времето е безкрайно. Говори ми, колко време съм и аз в нея. Сега тепърва раздвижване при мен. Мисля, че чакането на нещо да се промени е по-трудно от взирането в нулите след процедура.

Аз си чакам понеделник. Подготвям документ, някои ще преведем тези дни и отиваме. Ще видим дали ще ми отговорят от ЦАР. И да ми отговорят пак ще правя инвитро в Турция. Тук в България всички постоянно ми повтарят как никой не би се навил да ми прави инвитро (с изключение на д-р Мели и д-р Даскалов). Дори в лабораторията ме разрева главната микробиоложка как ще правя инвитро с тези бактерии, да съм се лекувала, да съм се бърсала правилно. Последното, което докторката ми каза, когато исках да си правя допълнителни изледвания, беше: "Ти първо си излекувай бактериите, пък после търси други проблеми". А аз дори тогава нямах бактерии. И така тук не ми дават увереност, че мога да успея с тези бактерии.  Затова съм решена за Турция, иска ми се поне доктора да вярва, че имам шанс.

В този ред на мисли: докторът сигурно ще иска да си правя ЦС, моята е от преди 2 години. Според вас дали бактериите така или иначе вече са ми в тръбите, притеснява ме, че високото налягане ще ги качи там. А ако могат и сами да се качат, все тая.
« Последна редакция: Януари 21, 2020, 10:06:29 am от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #454 -: Януари 21, 2020, 12:19:23 pm »
Ебааа.. грам не ми държат неервите, как се нервирах , значи, Тери! Тука е ебати порочния кръг. Няма ли как да им пишеш на Турция за снимката, че те притеснява, да не утежни ситуацията с бактериите? Моя доктор, е като Даскалови за бактериите, но не прави инвитро. Дори с оглед на излседваниятя на Митко Еякулат,Изсл. за патогенни микроорг.(аеробни)-еякулат,Изследване за Candida,Микроскопски преп.-МПС,ДНК изсл.за Микоплазма и Урeаплазма -Урина,Mycoplasma hominis DNA,Mycoplasma genitalium DNA,Ureaplasma urealiticum DNA,Ureaplasma parvum DNA плюс урина, плюс натривка , той казва че при мен само на цервикалния ДНК излиза . Най-вероятно  е някакъв много нисък % и трябва да си поддържам имунитета общо взето. Твърди че няма смисъл повече от Антибиотици (не че не си го изпих и последния_ после новото Еколи в урината, за него ми доизписа и ще се видим края намесеца началото на другия. Аз виждам Турция за теб! Знам че само ти си знаеш какво ти е. И на мен от лабораторията ме нахокаха с някво мъмрене "ей,  големи жени сте, пък не знаете как да се бършете..." И не издържах и й отговорих на лелката " Някой да Ви питал за експертното мнение, което едва ли имате" и тя ми каза " ми как да нямам" И аз " Доктор ли сте? " и тя " Не." и аз " Дискусията приключи". Да, вярно е че може и така да съм се заразила, ама аман от подхвърляния, ай сиктир! Просто не съм ви разправяла, защото усещам, че всичко ми излиза по-скоро негативно ама сега не се сдържах!
« Последна редакция: Януари 21, 2020, 12:21:22 pm от Lina88 »
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #455 -: Януари 21, 2020, 13:12:44 pm »
'Човек само когато знае к'во му е, само аз си знам к'во ми е.' Горе долу е такова положението при стерилитета, ако мога да си позволя да цитирам титана на мисълта Божинов.
Тери, матката не е затворен орган. Ако ще ходят някъде бактериите, отишли са вече. Не знам дали ще ти правят снимка. Нямало е съмнение за проблем до сега. Не се плаши от това. Според мен на теб до сега ти е липсвал малшанс (нека останем на български футбол). Лошо стечение на обстоятелствата, съчетани с неподходящ подход. Безсмислени подготовки за трансфер, а също и безсмислено много АБ, да не говорим, че отдавна клиниката ти трябваше да предприеме нещо за да може да се осъществи трансфер.

Хрис, може и 2те да хванете.
« Последна редакция: Януари 21, 2020, 13:22:08 pm от Pav-la »
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #456 -: Януари 21, 2020, 15:10:32 pm »
Здравейте момичета! Може ли мнения за д-р Милен Кацаров /уролог-андролог/? В Понеделник сме при него, препоръчаха ни го!
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #457 -: Януари 21, 2020, 15:28:42 pm »
Здравейте,
Може ли да ми прати някой линк за FertilAid за мъже /на лично/, че гледам в Интернет и има няколко Fertil-а, да не го объркам?
Благодаря ви предварително :)
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #458 -: Януари 21, 2020, 17:29:30 pm »
Илито, какво ви интересува за Кацаров?

*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #459 -: Януари 21, 2020, 17:34:40 pm »
Илито,вие спермограма правихте ли?