0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #400 -: Януари 17, 2020, 23:04:00 pm »
МЦ, не пиша често, но като жена с ЛУФ синдром да си кажа, че да се спука фоликул “без помощ” при такава диагноза, е не невъзможно, но наистина малко вероятно. Аз не разбирам какво означава за съпруга ти, че не е готов. С моя мъж бяхме най-щастливите хора на света като разбрахме, че ще правим процедура и нямахме търпение да стартираме. Честно казано, вече започвам да се позагубвам в сметките през колко такива минахме.
Имате диагноза (какво по-хубаво от това), която показва, че очевидно с домашни опити няма да стане (или ако ще, то няма да е лесно). Какво ще чакате? Какво опитвате като ти реално не овулираш? Имате право да кандидатствате за финансиране от ЦАР, което е прекрасно. Действайте. Поне си пуснете документите, а пък като сте решили, опитвайте докато чакате решение и заповед. Може пък и да не стигнете до използването ѝ, но не изпускайте тази възможност.
Би било добре да обсъдите с лекаря ви и подпомагане на спукването на фоликула с Прегнил/Хориомон, за да имате поне някакви шансове с опитите. За това, разбира се, ще е нужно и проследяване.
Надявам се да не ме разбереш погрешно, но не се оставяйте просто по течението. При репродуктивните проблеми винаги е важно да имаш посока/план.
Успех от сърце!
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #401 -: Януари 17, 2020, 23:10:57 pm »
Благодаря ви за пухкавите пожелания! Дай Боже на всички!
Слънцемое, така ми липсваше...  :bighug: :bighug: :bighug: Благодаря ти, че винаги ни поръсваш с прашец, има полза!  :D Още малко и ще си гушкаш в ръце твоето щастие! Едно питане за медрола, на теб до коя седмица ти го изписаха, понеже сме в една клиника?
За бременната тема, да чуем и сърчице и идвам, иначе бъкам от въпроси, ще изчета назад по темата, че да не се повтарят бременните мамчета.
Хрис, много добре са тръгнали фоликулите, всичко се нарежда!  :goodluck:
МЦ, аз някак си разбирам мъжа ти, аз бях като него, трудно приех инвитрото, до последно се надявах на естествено забременяване, но заминаха годините, сега гледайки назад във времето, бих го направила по-рано, но... така е трябвало да се случи. Желая ти от сърце успех, няма невъзможни неща, някои отнемат повече време!
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #402 -: Януари 17, 2020, 23:29:44 pm »
Кукапетъл всички лекарства от трансфера ги пиех до 12 седмица. След това полека лека ми ги спираха. Спрях дуфастона, медрола и кринона. Но ще е чак след 12 г.с. скоро и сърчицето като чуете ще разбереш, че това е най-прекрасния звук <3 Ако имаш въпроси - насреща съм
Колкото и да и говориме на Мц докато и тя и мъжа и не са готови за инвитро няма да стане... всички знаем какво е тя да се чувства ок и мъжа и да я подкрепя. В много отношения разбираме че сме закъснели, но  е по късно.
 :pink_dust_1: :green_dust_1: :pink_dust_1: :green_dust_1:
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #403 -: Януари 18, 2020, 00:12:19 am »
Лв, ако финансово можете да си го позволите, отидете при доктора, който ви е препоръчан, подгответе документите и направете таймирани цикъли. Така ще е цяло агнето и вълкът сит- докато чакате ще си опитвате вкъщи и няма да е загубено времето. В тази ситуация мъжът ти ще се вразуми . Ако ли не- само пуснете документите и си се обичайте вкъщи.


Кукапел, много, много се радвам! Всичко ще бъде наред!

Хрис, 2020 ще донесе бебе. Щом аз казвам :wink:

Тери, Тери радвам се, че не ме мразиш. Понякога съм лоша с теб. От кога се опитвам да ти кажа, че 90% от нещата се случват в главата ти, а не във влагалището ти. Пое правилния път. Явно Турция ще ти даде малко спокойствие, за да прикрачиш прага в главата си.

Успех на всички. Мисля ви ежедневно! Късмет!
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #404 -: Януари 18, 2020, 10:55:19 am »
Кукапетъл, много се радвам за теб! Честито сакче и леко обременеене до финал!

Хрис , стискам ти силно палци!

Мц,  на мъжете все не им се бърза , но наистина ни губят времето. Какво значи, че не бил готов? Нали иска дете, скръцна му малко със зъби. Не знам на колко си години, но не си губете времето.

Тери, супер е, че нямаш ПКЯ. Броя дните до твоето ходене в Турция!

*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #405 -: Януари 18, 2020, 12:00:58 pm »
Кукапетел, чудесна новина, приятно бременеене ти пожелавам  :bighug:
Тери, размърдаха се нещата най-после. Страхотно е, че си записала час за Турция.  :goodluck:
Стискам всичките си палци за всички момичета!
Аз цяла семица имах много работа и не успявах да пиша. Минах във вторник на преглед. Док се дразнеше от това, че си купувам добавките сама, а не купувам от нея, тя е дистрибутор. Явно беше решила, че ако ми каже, че фоликула е с кофти качество и този месец, ще започна да си купувам от нея. 8O 8O 8O Предния ден всичко беше на 6. Еми момичета, каза го, при което пропускаме и този месец. Реши да ми предлага ИКСИ. Това доведе до вземане на категоричното решение да сменим клиниката най-накрая. Не разбирам защо има такова печалбарство и някои доктори си гледат само интереса. Знам, че ще кажете, че е било време, но мислих, че имаме шанс. В понеделник, вторник мисля да се обадя да запазя час в Лозенец.
Слънчицето, влизах в сайта на общината да погледна. Там пише, че се финансират само двойки, които нямат право на повече опити от ЦАР или имят нужда от донорски яйцеклетки. Не видях никъде да пише, че финансират опити преди инвитро процедури.
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #406 -: Януари 18, 2020, 12:33:35 pm »
Лейди няма ли как да напрвите още две инсеминации, хубав, не хубав фоликул, има го. За да имате после шанс за ФАР. Ако тази докторка не иска, намери от клиниките, които гледат само да ти вземат парите. В този случай са 1000-1500лв разход, който ще ти даде шанс за 4 опита инвитро, което са 20000лв. Пиши и на д-р Мели, ще ти даде насоки как да постъпиш и дали не можеш да пишеш на ЦАР да ти отпуснат на теб индивидуално. Щом до инсеминация дори не можеш да стигнеш. Пиши й. Аз днес ще пиша на ЦАР
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #407 -: Януари 18, 2020, 12:47:55 pm »
Лейди,ти от къде беше?За Варна поне е така,финансират лапаро,хистеро,всичко.
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #408 -: Януари 18, 2020, 13:07:54 pm »
Мимичета мъжа ми продължавс да настоява с опитите вкъщи, от вчера само тази тема дъвчим,много е трудно с тези мъже, не стига, че трябва да минаваме през всичко това, но се налага и с тях да се борим. Накря предлижи да наоравим консултациа при друг дпециалист, съгласих се, все пак ще правим нещо, защото ако трябва да стоя и да чакам, ще полудея. Мисля като ми свърши цикила да си запазя час при Др Добринка Петрова в ню лайф. Незнам дали извършва инсеминажии или само инвитро. Все се надявсх, ако се стигне до индеминация, да ми я прави Даскалов, но тлй вчера ме отразя, каза че вече неправи. Вдъщност незнам дали изобщо при мен ще сеърши някаква работа инсеминажията, нл пфинцип никога не дъм била диагностицирана с ЛУФ скнфром, а само с кисти и поликистоза. Даже преди три месеца на прегледа при Даскалов спомена, че съм овулирала. Ако съм с ЛУФ, как съм овулирала, нещо неразбирам.
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #409 -: Януари 18, 2020, 13:13:59 pm »
Кукапетал, страхотна новина! Виж как моето прогнозиране се оказа вярно  :D Аз с дъщеря ми също бях с много високо ЧХГ. Доктора във Варна, и този в София бяха сигурни, че са се хванали двете. При първите няколко прегледа упорито търсеха къде е втората точица. После като се разви бременността ми и стана ясно, че е само едно ми обясниха, че толкова високо ЧХГ се прави от момиченцата. И имах страхотна бременност. Изобщо не я усетих. Нека и твоята е такава и на термин да гушаш едно пухкаво вързопче.

Тери, ходжата май позна. Баш през януари започнаха да ти се нареждат нещата.

Лейди, ти като имаш съмнения, че тази докторка казва така нещата заради добавките - дали в друга клиника няма да са достатъчно добри фоликулите за инсеминация?

МЦ, ако д-р Даскалов е казал, че ще за ин витро едва ли е просто ей така. Има сериозна причина да го направи. Чудно ми е че мъжът ти не го разбира това.
Аз само искам да ти каза, че ин витрото не е панацея. Казвам го, защото преди аз да реша да правя ин витро си мислех, че там нещата са 100% сигурни - само трябва да си избера броя и пола на децата. Такива ми бяха представите. И добре, че съм от хората оперирани от търпение, иначе сигурно още щях да правя всеки месец отрицателни тестове за бременност.

Хрис, успех!

26.09.2019
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #410 -: Януари 18, 2020, 13:55:57 pm »
МЦ, нека то обясня. Бях под съмнение преди за ЛУФ и съм чела доста. ЛУФ означава невъзможност на фоликула да се пукне. Яйцеклетките узряват, но няма как да излязат от фоликула. Една от причините да ЛУФ е хронични възпаления на яйчника, като защитен механизъм той задебелява и фоликулите не могат да се пукнат. За да се диагностицира ЛУФ трябва поне 3 от 12 цикъла да са със задържан фоликул (неовулирал/непукнал се). Този фоликул след това се вижда като киста.Възможни са овулации, не е закон, че всеки месец не се пука фоликула, затова докторът ти е казал, че се овулирала.
Относно инсеминация, с ЛУФ няма как да се направи. Просто фоликула не се пука, инсеминацията само впръсква сперма в матката, това по никакъв начин няма да помогне за преодоляване на ЛУФ. Другото което е, че на теб ти тайимираха цикъла и въпреки инжекциите не се пука фоликула, просто не остава друго освен инвитро или да се надявате на някой месец да се пукне на късмет фоликула. Но май и на мъж ти спермограмата не беше перфектна, та е още по-трудно.
Д-р Даскалов от 2018 година не прави никакви АРТ процедури, това включва и инсеминация. Не те е отсвирил, просто знае, че не може да ти помогне и не иска да ти губи времето.
Аз така те посъветвах също, да идете на още един специалист, да чуе мъжът ти още едно мнение.
Аз съм пациент от вече почти две години на д-р Петрова. Предупреждавам те само, че тя е безкраен оптимист. С две запушени тръби пак ще ти каже, че чудеса се случват и да пробвате и вкъщи. Веднъж ме разрева, че на 3% морфология на мъжа ми съм говорила пред него как не можем да имаме деца. Има много противоречиви мнения за нея, защото е чепат характер. Или се харесвате отначало, или не. То си доста притеснителна и това може малко да те смути. А съм много доволна от докторката. Взе ми случая присърце. Просто и тя в един момент беше безсилна с моя проблем. Приготви се, че са много натоварени в репродуктивните клиники. Не е като при Даскалов. За една фоликолуметрия нормално чаках от 8 до 10, защото първо минават жените в процедура, после вече който е дошъл. Това в началото много ме изнервяше, защото не бях подготвена
« Последна редакция: Януари 18, 2020, 13:57:31 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #411 -: Януари 18, 2020, 14:20:09 pm »
Тери, естествено, че се прави инсеминация при луф. Стимулация и оцелена доза тригер и  готово. 
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #412 -: Януари 18, 2020, 15:21:40 pm »
Моя грешка значи, мислех че като се прави таймиран се слага тригер и той просто не е подействал.
Лейди, ти с коя степен ендометриоза си? Цар финснсира: Доказана тежка ендометриоза (III и IV клас по AFS), както и по-лека, но засягаща интегритета на маточните тръби;
« Последна редакция: Януари 18, 2020, 15:31:15 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #413 -: Януари 18, 2020, 16:20:28 pm »
Тери, има шанс да направим още две инсета според мен, просто трябва да сменя доктора. Аз така го усещам. Именно заради това ще запазя час за друга клиника. Не ми се иска да притеснявам доктор Мели. Все си мисля, че фоликула си беше хубав и подходящ. То веднъж изгубиш ли доверието към някой доктор , няма смисъл. Постоянно ми обяснява, че добавките които предлага тя са най-качествените, а другите са измислени и им няма доверие.
Слънчицето, от София съм. Прегледах сайта на столична община и само тази информация открих.
Яничка, да. Тъкмо това си мисля и аз. Дано открия правилният доктор. Побеснявам, как може така да се ламти за пари. Директно ми предлага ИКСИ.  8O
Отделно говорих и с една бивша пациентка на клиниката в която съм, та ми разказа доста не хубави неща...
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #414 -: Януари 18, 2020, 18:08:31 pm »
Тери, мц, въпросът е, че няма смисъл от инсеминация. Плаща се и за да е както трява ще излезе доста.

Това, че се е сложил тригер не означава, че от 1 път ще проработи. Затова казах да се таймира още 2-3 пъти, но докато се чакат документите, че иначе си е чиста загуба на време и енергия, ме е надежди.

Лейди, ако беше толкова алчна лекарката ти, щеше да направиш още 2 инсеминации. Щом й нямаш доверие се измести в друга клиника, но не си губи времето. Подавай по фонда и това е.
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #415 -: Януари 18, 2020, 18:34:31 pm »
Лейди май беше казала, че няма право по фонда, затова я питах коя степен на ендометриоза е, може да не знае, че има клауза.
Аз в момента си подготвям документите за ЦАР. Имам 25 микробиологии и това са само тези, които съм запазила.   8O 8O 8O определено ходенето в Турция ме успокои. Да знам, че имам шанс, каквото и да стане.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #416 -: Януари 18, 2020, 18:53:41 pm »
Тери, ти кога заминаваше, идната седмица ли?
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #417 -: Януари 18, 2020, 19:01:34 pm »
На 27ми отивам, то е само за първичен преглед. Ако не искат допълнителни изследвания и лечения, планувам края на март да правя стимулация. Началото на март ще трябва да пътувам за Белгия. Сменят начина, по който ще работим с белгийците. И аз казах: "Обяснете ми, защото се чувствам отчасти отговорна нещата с екипа да потръгнат" и те ми казаха: "Не отчасти, ти си отговорна". И така. Очертава се напрегнато време + стимулация. Свързах се с един бивш колега да поработи с нас почасово, докато потръгнат нещата. Добре, че се съгласи, че не мога да си позволя иначе и един ден да ме няма. Дадоха ми едни младежи 99 и 00 набор да работя с тях и са много зависими все още.

Зачетох се в някаква стара тема от 2011 година. В моите представи Зачатие сме си ние тук, които пишем последните 2-3 години. А чета 2011 година, други жени, подобни истории, подобни приятелства, подобни окуражителни думи, обща радост. И за щастие почти всички имаха лентички под постовете си.

Писах на ЦАР. Отне ми няколко часа с цялото подготвяне на файлове, писане, триене, пак писане.
« Последна редакция: Януари 18, 2020, 20:13:05 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #418 -: Януари 18, 2020, 20:52:26 pm »
Тери, не остана, ей го де го 27-ми.Чакам го с голямо нетърпение!

Кукапетел, много се радвам!

МЦ, и аз съм на меннието на момичетата, но мъжете са трудни.Съвет не мгоа да ти дам, ти си познаваш мъжа, но му обясни, че с напредване на времето става по-трудно, а не по-лесно и ин витрото не е панацея.

Лейди, адмирирам решението да смените лекарката.Според мен ви мотаеше.Късмет!

За всички пропуснати, Успех и целувки!

*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #419 -: Януари 19, 2020, 11:28:38 am »
Благодаря ви, момичета. Връзките ни тук са голяма подкрепа. Вчера се замислих, че имам доверие във вас, за разлика от докторката  :D
Гледам, гледам и не виждам в епикризата да пише степен на ендометриоза. Върти ми се в главата, че още след операцията коментирахме и ми казаха 2ра група. Но дали ще е проблем, че това не присъства в епикризата :?
Тери, леле колко много микробиологии  :o  Имаш страхотно търпение  :D Наближава консултацията и си личи вълнението и на теб и на нас 🤗
Павла така изглежда, ако беше алчна щеше да направи и другите две, но аз съдя и по разсъжденията и по изказвакията й. Както и да е, ще й се обадя, за да знае, че приключвам с нея. Лошото е, че ме следи повече от 10 год. и сега няма представа при кой да ходя на прегледи.
Късмет на всички  :D