0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #380 -: Януари 17, 2020, 12:31:28 pm »
Благодаря, прекрасни! Толкова ми става мило, като ви чета!  :bighug:
Видяхме сакче, едно е само. Така се бях настроила, че са две, че ми стана мъчно за другото ембрионче, но... важното е всичко да е наред с малката точица в коремчето ми. В 5 г.с. съм, на 29.01 ще съм пак на преглед.
Хрис, стискам ти палци!
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #381 -: Януари 17, 2020, 12:37:01 pm »
Kukapetal, чудесни новинииии  :bighug: :bighug: :bighug: Нормално да ти стане мъчно за другото ембрионче, но ти си му дала шанс, просто не е било писано така. От друга страна бременност с едно е много по-сигурна, за лека няма да говоря, защото тук никоя от нас не се интересува от собствените си неразположения. Но бременност с 1 е определено по-сигурна за самото бебенце. А то какъв юнак ще е с тези високи стойности на ЧХГ  :babyflips:
Хрис, стискам ти силно палци. Надявам се да има положително развитие днес.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #382 -: Януари 17, 2020, 12:44:46 pm »
"А то какъв юнак ще е с тези високи стойности на ЧХГ."

Тери, как ме радваш и се разсмях на горното изречение.
 :jump12:
При теб не остана, на прав път си и скоро ще видиш две чертички, толкова силно го вярвам!  :bighug:
« Последна редакция: Януари 17, 2020, 12:52:26 pm от Kukapetal »
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #383 -: Януари 17, 2020, 13:17:17 pm »
Kukapetal, чудесни новини. Да си разсте малката точица, на теб лека бременност и те чакаме в другата тема
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #384 -: Януари 17, 2020, 13:20:42 pm »
Kukapetal.. наистина е болно за едното, че го няма, НО като почне да расте това и да го гледате на ултразвука как мърда... какви пухкави пръсчета има... грам няма да ти е!  И аз мислех, че са две с това високо ЧХГ. Да живо и здраво и леко бременеене до края! Тери, Януари е месеца!
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #385 -: Януари 17, 2020, 13:38:28 pm »
 Kukapetal, честитоооо :bighug: ! Лека и успешна бременност и пухкав финал ти желая :-) .
  Размърдали са се фоликулите 12 мм  два в ляво. В дясно са се пръкнали два ама Док каза, че са мн.малки и нямат шанс. В понеделник съм на преглед .
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #386 -: Януари 17, 2020, 14:00:10 pm »
Ееееееее, Хрис, 12 мм са супер. Още няколко дена и ще са готови. Ако са много малки, трябва да ти бият Цитротид да ги чакат да пораснат. Цитротида, за да не презреят. А те дали ще пораснат кой ги знае. Като им е прекалено голяма разликата, не ги чакат.
Браво, много, много, много се радвам за теб, Хрис.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #387 -: Януари 17, 2020, 14:13:37 pm »
Да събота и неделя добавям цитротид и понеделник преглед.
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #388 -: Януари 17, 2020, 16:54:43 pm »
Хрисче,може и от двата малки поне един да тръгне,то ще си покаже.Ще стискам палци в понеделник.
Кукапетъл,може момиче да е с това голямо ЧХГ😍,айде влизай в бременната тема вече .
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #389 -: Януари 17, 2020, 18:10:26 pm »
Кукапетел, браво, много се радвам за теб.
Аз сега се връщам от фоликулометрия, отново съм образувала киста.Даскалов каза че вече неможе да направи нищо и ме насочи към Др Ставрев за инвитро. Изпаднах отново в жестоко отчаяние, незнам какво да правя. Моля някой за мнение за Ставрев, като че ли ми се иска да опитаме първо с инсеминация, а финансовата част ме притеснява,ако може нялой да ме светне като цена колко излиза инсеминацуята също и едно инвитро. Чувствам се в задънена улица, от която няма измъкване.
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #390 -: Януари 17, 2020, 18:33:50 pm »
Мц,инсеминацията е около400-500 лв,отделно имаш кръвни -СПИН,хепатити,сифилис,резус фактор-около200 лв на двамата,с 3 месеца давност са.Стимулация и евентуално хориомон-според лекарствата е цената.Към ЦАР може ли да подадете документи  за инвитро?Там цената е много относителна.
Отделно виж в сайта на общината  ви,в дирекция Здравеопазване може да се   информирате за общински програми за финансиране на двойки с репродуктивни проблеми.Нашата община финансира с до 2000 лв процедури преди инвитро.
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #391 -: Януари 17, 2020, 19:54:43 pm »
Благодаря ти Слънце,  какво е ЦАР, може би въпроса ми д глупав, съжалявам не съм запозната. Според мъжа ми не сме за инвитро, той иска да си дадем още време, според него е трябвало да се удпокоя. Как да му обесня, че не вдичко е на психическа основа. Той казва, че не е готов още за инвитро, да сме пробвали три, четери месеца и тогава. А аз толкова много да го искам, всеки ден го чувствам загубен, а той ми говори за месеци... 😫
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #392 -: Януари 17, 2020, 20:14:46 pm »
http://car-bg.org/
МЦ това е сайта на ЦАР. Програма към министерство на здравеопазването, чрез нея се финансират двойки с репродуктивна проблеми. В сайта има информация 9а различните възможности и условия за кандидатстване. Заповедта излиза за около месец, ние стартираме в понеделник. Покрива до 5000 за ин витро и май до 500 за зет в една заповед (1 година).

*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #393 -: Януари 17, 2020, 20:48:03 pm »
Мц,вие сте с неизяснен стерилитет нали?Тогава трябва да минете четири инсеминации преди да подадете документи за финансиране на инвитро.В противен случай вие трябва да си го платите.
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #394 -: Януари 17, 2020, 21:13:24 pm »
Кукапетъл  :bighug: mf_bounce8 :jump12: :bighug: :bighug: :bighug: следя си те аз и чаках да видите сакчето. Адски щастлива съм. Много се радвам за вас. Заслужавате го. Всичко ще е наред. Леки 9 месеца, спокойно мътене и най-прекрасния и пухкав финал да си имате. Много се радвам.
Тери  :bighug: :bighug: :bighug: :cheerleader: :dance2:  най-накрая раздвижване и при вас. Хаващайте пътя за Турция и дано тази промяна завърши с хубав финал :*
Хрис да е много успешна и тази стимулация и после да си прибираш бебената на топлото.
Желая много късмет на всички момичета.
Ето и малко прашец.
 :pink_dust_1: :pink_dust_1: :green_dust_1: :pink_dust_1: :green_dust_1: :pink_dust_1: :green_dust_1:
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #395 -: Януари 17, 2020, 21:23:33 pm »
Слънцемое, къде се губиш, вече се мислех за теб даже. Залипсва ми. Каква откачалка беше и ти след всяка овулация  :D
МЦ, Щом доктор Даскалов те праща на инвитро, според мен те е диагностицирал с ЛУФ синдром. В този случай инсеминация не би помогнала, защото фоликула не се пука. Или бъркам нещо? То пък сега си трети ден от цикъла, според мен има нещо, което ти е обяснил още.
Не се отчайвай така. Докторът не иска да ви губи времето, чудеса винаги може да станат, но някои хора си губят всички шансове за дете в чакане на чудеса. А пък вие винаги може да си правите междувременно опити вкъщи. Колко рев изревах преди инвитрото, както и всяка една от нас тук, но май повечето в края на краищата стигнахме до инвитро и сме го забравили вече. А относно мъжете, те си заравят главите в пясъка и само ни губят време според мен. Казвам на нас жените губят времето, защото ние имаме определен брой години, в които можем да заченем със собствени деца и по-млади не ставаме.
Аз бях при д-р Даскалов днес. На него, на д-р Мели и на Павла трябва да плащам тарифа за психолог. Благодарение на тях не ми е изпушила кофата тотално все още  :trash:  На Павла особено, Благодаря!
Та д-р Даскалов ми каза, че имам повече фоликули, защото съм млада. Цитирам д-р Мели :"Греховно млада"  :D :D та не се говори за ПКЯ. Каза ми нещо много правилно: че филмите, които си вкарваме в главите и последиците от тях са по-трудни за лекуване, отколкото малките гинекологични проблеми, от които са тръгнали. Попитах за НВ трябва ли да пазя, казаха ми, че е много хубав режим, но нямам състояние, което да го налага. Излезе ми и цитонамазката. Както винаги втора група, но за разлика от друг път е с "Нормални клетки". Което означава, че всичко е здраво и чака бебето.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #396 -: Януари 17, 2020, 21:36:29 pm »
Ще стане Тери знаеш го. Просто пустата ни психика.
Аз постоянно влизам, четя и следя. Всичките.
Мц на повечето момичета тук мъжете все искаха да се изчака. И моя включително. И накрая пак се стигна до ин витро. На коя едно, на  две... всичко се забравях. Тогава си мислех няма как да я забравя датата на пункция, на трансфер... ми да ви кажа даже не ги помня вече. Наслаждавам се на това което е в мен и все повече искам да минава време и да я нагушкам.
Финансите също за важни, но това да забременееш и да дадеш живот....
За повечето в Надежда има пуснати процедури, че ставали на 7 години. Разгледайте ;)  :pink_dust_1: :green_dust_1: :pink_dust_1: :green_dust_1: :pink_dust_1:
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #397 -: Януари 17, 2020, 22:30:36 pm »
Да спомена, че мога да кандидатсвам с луф синдром.
Момичета благодаря ви много за информацията, ама много. С мъжа ми до сега спорим, но немога да ги убедя в противното и тива е, много ми е трудно. Общо взето нямам много избор, освен да се съглася с него да правим опити още известно време. Ами това е от мен момичета, спирам с прегледите, фоликулометрии, таймирани цикли и ще разчитам на късмета, поне за известно време. Ще стискам палци и ще се моля за всяка една от вас нещата да се развият така както си мечтаете.
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #398 -: Януари 17, 2020, 22:41:58 pm »
Мц,какво против инвитро има мъжът ти?То е за тебе цялата работа,той само материал дава.И аз за ЛУФ мислих.
Опитвайте,дано успеете,но си дайте разумен срок,защото понякога времето си минава,а ние сме в Чакландия.
Аз съм писала за двете кокошки мои приятелки,от по три години опитват,едната има едно дете и каза вече "ако стане",другата от тоя месец почва инсеминации и съжалява за времето когато казваше"ще стане".
Инвитрото не е толкова страшно,когато дойдох тук беше тема 13 и четох как другите момичета минават през това ,после и аз минах,еми не е болка за умиране.Пожелавам ти да успеете.
*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #399 -: Януари 17, 2020, 22:46:25 pm »
МЦ, не си губи времето. Вземи го твоя мъж и идете на още един лекар със снимки от фоликолуметриите да даде мнение. Ако още един лекар потвърди ЛУФ, може да му дойде акъла. Знам една двойка с 10 години опити за дете, жената била с ЛУФ, но те не знаели и така. Накрая от първо инвитро забременяла. Срещу ЛУФ по естествен път няма как да се бориш, освен ако нямаш някой друг месец, в който ти се пука фоликула. Иначе просто по естествен път не би настъпила бременност. Ей тези мъже значи, как се ядосах, представих си да съм на твое място и да трябва да приема нещо, което знам, че е грешно. И знаеш ли защо е грешно според мен: защото имате в момента всички изследвания, готови сте вероятно да започнете процедура дори и като изчакате давността на всичко ще изтече: хормоналните за три месеца, серологиите за три месеца, цветната снимка за година.
Мен д-р Даскалов като ме опъти към АРТ директно си записах час при д-р Петрова. Препоръчаха ми д-р Ставрев, щом го препоръчват, значи му имат доверие за техните пациенти. но аз отидох при д-р Петрова. Някакво мое усещане и желание. Та отидох, оказа се имах всички нужни изследвания вече готови, нямаше за какво да ме върне и започнахме да плануваме инвитрото.
Сега се успокои, утрото е по-мъдро от вечерта, ще се разберете.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света