0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #760 -: Февруари 05, 2019, 16:34:21 pm »
На мен пък  за Б 12 ми бяха казали, че не се спира освен, ако не е на инжекции. Оф, защо трябва да има различни мнения по всички въпроси. Кое е правилното? Понеже и аз мисля скоро да го изследвам пак.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #761 -: Февруари 05, 2019, 16:35:59 pm »
И на мен ми стана странно, Маги, като я накара да отслабне. Абе същата като теб 1 към 1. За 2 месеца трябваше 8 кг да свали. Оказа се и че има много силно изразена ИР, та успя да го направи. Но и на мен 8 кг ми се стори доста. Той по някаква причина държи на килограмите. Помня, че и Точица я караше да напълнее. Талия 70 см помня казваше и д-р Мели много хубаво каза: "Да си ги сложи той на г*за тези 4 кг да видим" :D :D :D :D
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #762 -: Февруари 05, 2019, 16:39:52 pm »
Аз ще направя натоварването, за да видя на къде съм с инсулиновата, да знам че и това съм отметнала.После ще го мисля.Сега съм редуцирала храненето, върнах се към танците и се надявам да сваля 3 кила някъде, 8 абсурд, трябва да карам на пост и молитва.Аз свалям изключително бавно, не знам заради Хашимотото ли защо, но много бавно свалям.Иначе такъв корем направих от тия хапчета и инжекции, все едно бях в 5-ти месец.Поне него махнах тия седмици с редуциране на храната и промяната и, че се бях отпуснала.
За които не ме е виждал съм 172 см и съм 72 кг, не съм огромна, нали!А много жени се обиждат като докторите им кажат, че трябва да отслабнат.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #763 -: Февруари 05, 2019, 17:04:31 pm »
AMH ми е бил от 0,75 до 2,4. Най- големи дози имах с Минопура. 125 ми беше от 4 или 5ти ден, а имах и 2 задържани молекула от предния месец и образувах 4-5 ф. Даже трябваше да убием няколко. Инсеминацията беше на 15 ден. Значи 7 дена с Менопур.
Според мен само килограми, само АМА, а и други самостоятелни неща не са определящи. Събрани правят проблем.
При мен така се оказа. Няма нещо, което да е 100% виновно, а е съчетание от фактори.
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #764 -: Февруари 05, 2019, 17:35:39 pm »
Момичета, излязоха резултатите :)
Неделя: 186.500 IU/L
Днес:        24.560 IU/L

Записах си час за преглед за утре все пак, да се консултирам, че имам и въпроси да задам... Кога мога да изследвам полови хормони, кога можем да почнем отново с опитите, нужно ли е да приемам някакви лекарства за този период и т.н.

Аз приемам витамин Б12 от 3-4 месеца, а фолиева киселина от близо година. Спрях ги и двете вчера и мисля да пускам контролни изследвания след около десетина дена. Това е моето инфо по въпроса :)
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #765 -: Февруари 05, 2019, 19:31:41 pm »
Дарк, изчакай един цикъл за хормоните,сега не знам дали ще са меродавни.

Да, всичко е комплексно както казва Павла.

Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #766 -: Февруари 05, 2019, 20:49:39 pm »
Да, ще изчакам малко да се нормализират нещата.

Момичета, едно нещо ме гложди и утре ще питам на прегледа. Но... чета, че често изписват прогестеронови лекарства в началото на бременността. На мен защо не ми изписаха нищо при двата прегледа в спешни кабинети? Не е ли практика това? Така нямаше ли шанс да запазя плода? Ниското ЧХГ ли беше причината да не ми изпишат нищо...

Знам, че няма как да отговорите на тези въпроси... Чудя се просто и си разсъждавам  :?
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #767 -: Февруари 05, 2019, 20:53:40 pm »
Дарк, според мен поне един нормален цикъл трябва да изчакаш. А за другото-  не мисля, че щеше да промени нещо. Козват, че започнал аборт не се спира.
Добре е, че пада.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #768 -: Февруари 05, 2019, 21:05:35 pm »
Дарк,при репродуктивен ли имаш час?Прогестероновите препарати се изписват при нисък прогестерон.Твоя май не си изследвала.Не се мъчи с мисли "дали".И аз така съм чела-почне ли аборт,няма какво да се направи.
Маги ,не си огромна,аз съм на тия кила и съм малко по-висока.Според ендокриноложката съм си супер.Моя лекар също не ми е казвал да свалям,тук едно момиче от форума ми писа,че първото му било-отслабни поне 10 кг,явно тя е по-пълничка.
Мери,как ДЯ,та нали твоите са се оплодили?Странно ми се стори.
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #769 -: Февруари 05, 2019, 22:10:49 pm »
Разбирам, момичета. Още повече, че при мен не се видя човечето нито веднъж. Даже в амбулаторния лист от единия преглед пише - неустановена (още) бременност.

Слънчице, сега погледнах, и се води репродуктивен специалист. Записах час при д-р Милчева в Щерев. Мен сякаш си ме влече към Майчин дом, поради някаква неизяснена причина, но проблемът там е, че не знам къде и как да си запиша час, не съм запозната и със специалистите, които работят там.

А Щерев имат много удобна система за записване на часове. Влизаш, избираш си лекар, ден, час и готово. Изгледах и едно видео с екипа и Милчева ми се стори човек, с който бих могла да се разбера. Защото някои от лекарите ми оставиха впечатление на високомерни хора, а аз се спичам, когато говоря с такива :) Освен това имаше и няколко добри мнения за д-р Милчева и не го мислих много. Но главната ми цел сега е да ме видят след прекратяването на бременността и да си задам въпросите (подготвих едно списъче :))

А това с килограмите ми е много странно. Никога не бях чувала, че се препоръчва за забременяване, ако правилно съм разбрала.

Ох, защо не ми се получава да пиша кратко?! Следващия път ще се постарая повече  :oops:
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #770 -: Февруари 05, 2019, 22:27:15 pm »
Dark, аз говорих за килограми при стимулация. При възпълни жени вече и за естествено забременяване е препорачително да отслабнат, ама кой ти го спазва това. Ставаше въпрос при стимулация. Моят ендокринолог ми обясни, че аз понеже съм слаба около талията и няма мазнинка, която да обере от лекарствата, които инжектираме. И обратно, когато има повече мазнина. Странното при него е, че каза на моя позната, че има повече мазнина, пък според мен си изглеждаше нормално момичето. Той казва талия 70-на сантиметра за инвитро. Колко е вярно, не знам. Просто споделих, защото момичетата се чудеха каква може да е причината за слабия им отговор на стимулация.
Иначе мисля, че Мишето е при Милчева в Щерев и от нейните истории звучи като много човечна жена.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #771 -: Февруари 05, 2019, 22:59:32 pm »
Darck chocolate, както е казала Тери,  аз съм при Милчева още от началото на опитите ни за забременяване. Доволна съм от нея, допадна ми като човек и специалист и и вярвам. Успех и ако имаш въпроси питай  :)
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #772 -: Февруари 05, 2019, 23:15:06 pm »
Дарк,много добре си се насочила към репродуктивен специалист.Това ще ти спести много време .Задай си всички въпроси,питай ако не разбираш.
Утре аз съм при моя доктор да ми види фоликулите колко са и как са,знам че и един ми стига,без значение откъмто тръбата или не е,но два ме успокояват.Мисля че на 11ти или 12ти ще ми е инсеминацията,мъжът ми настоява този път да дойде ,можело да е на късмет.Аз все си ходя сама ,защото реално няма смисъл да идва,но тоя път ще дойде.
Да,за доста пълни жени е проблем и естественото забременяване.Моя колежка беше откровено казано доста пълна,над 110 кг,тя свали 20,обаче пък мъжа й е една кльощрамба и искал жена дето да не може да я обхване с ръце като я прегърне,та трудно прие отслабването.Обаче си забременя като свали килата.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #773 -: Февруари 06, 2019, 01:26:56 am »
На мен пък  за Б 12 ми бяха казали, че не се спира освен, ако не е на инжекции. Оф, защо трябва да има различни мнения по всички въпроси. Кое е правилното? Понеже и аз мисля скоро да го изследвам пак.

И аз знам със сигурност, че не се спира Б12 преди изследване, освен ако не се приема чрез инжекции...
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #774 -: Февруари 06, 2019, 09:07:53 am »
Привет дами.

Дарк, добре си се насочила в Майчин дом нямат репродуктивен специалист, за това по-добре към клиника по репродуктивно здраве.

Моята талия не е била 70 от десетилетие, хахахахаха.Ами аз винаги съм имала коремче, наистина не помня кога за последно е била 70 см.Сега каквото сабя покаже ще е, нямам какво да направя, наистина замествам хранения с разни по-леки неща, правя някакъв режим, ама каквото такова!

Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #775 -: Февруари 06, 2019, 09:42:00 am »
Ох аз никога не съм могла да се ограничавам  от към хапване. Да не кажа че обичам вредната храна и си я позволям от време на време. Наскоро свалих 6 кила и то след хапчетата за уреаплазмата. Сега се чувствам добре. Е може за мен си още 2-3 на долу ама ако стане без да се напъвам много хахаха на мен никой нищо не ми казва за килограмите. Нито докторкара, нито ендокринолошката и така. Бях се подула малкожот стимушацията и бях с 2 кила нагоре ама тия дни като се мерих вече ги няма. Явно е било от подуването и многото вода която пиех, което не е много типично за мен, но откакто почнах с инжекциите все бях жадна.
Мише интересно ми е дават ли някаква спермограма на мъжа от опита? Питам теб защото сме в една болница и знам, че един път си минала по този път. И за подаването за втори път по фонда какви документи приложихте? Ама вие май сте с  женски фактор? Оф нещо се обърках.
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #776 -: Февруари 06, 2019, 09:46:03 am »
Това с талията от 70 см явно е нещо ориентировъчно. Има и други жени с моята фигура - очевидна липса на талия. Не помня кога последно ми е била такава талията - джинса ми е такъв, но братовчедки и лели си бременееха без проблем. Иначе мазнинките по корема бяха много полезни, когато бях в стимулация - лесно се бият инжекции в сланинки, там не боли.
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #777 -: Февруари 06, 2019, 10:27:50 am »
Слънчице, успех с фоликулчетата. Дано растат добре  :bighug:
Слънце, ние сме и с двата фактора, но за първата заповед подадохме с мъжки и така си караме. Нови спермограма не ви трябват. Само от докторката си взимаш епикриза за опита и още едно листче за попълване, което пак тя ми го даде. После си отиваш при Бандурска на 3-ти етаж и тя подготвя останалите неща. А спермограма не дават при опитите. Но ако не се лъжа имах нещо като протокол миналия път, на който пишеше някакви неща. Но трябва да погледна, а сега нищо не са ни давали. Даже питах ембриолозите като се обаждаха, но и те не успяха да ми дадат много подробна информация. Ориентирам се по метода, който ми предлагат. Миналия път казаха имси, а сега е било икси. Значи има някакво минимално подобрение. Но при него много си варира, видимо без причина. Все си пие добавки, но всеки път е различна.
А и забравих само да кажа за АМХ, май година важи.
« Последна редакция: Февруари 06, 2019, 10:30:14 am от Mihaela Viyacheva »
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #778 -: Февруари 06, 2019, 10:38:13 am »
Ние правихме икси+имси ама това го говорихме още преди пункцията и тя така го записа на протокола, а и тя тогава погледна първата от тях която правихме и морфологията беше 2%. При последната С след добавките беше 3% и за това сега ми е интересно какво е било положението. Ми ако за АмХ е една година аз мога да мина с това от миналата година което пусках когато подготвяхме документите. Много благодаря за инфото.
Слънчицеее чакамете с хубави новини и стиснати палчета ;)
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #779 -: Февруари 06, 2019, 12:49:05 pm »
Самите килограми нищо не значат. Дебелите хора имат метаболитни проблеми често, хормонални. Това е проблем.
Тези сантиметри също нищо те значат. Имам приятелка, която е висока 175 и тежи 55кг. Но няма талия. Колкото й е ханшът, толкова и талията. Структура.
За подкожните инжекция е важна мазнината, защото реално в нея се поставя. Лекарствата са създадени за там. При истински слаби хора, при които липсва тази мазнина се променя и действието на препарата. Затова може и да се очаква нетипичен отговор и реакция.

А тая 110кг и мъжа й могат да участват в онези предавания за извратени хора. Да държиш човек угоен за собствено удоволствие...