0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #700 -: Февруари 03, 2019, 17:43:27 pm »
Кукапетал, на мен ми ги дават от клиниката. Още в началото имам книжка, в която нанасят лекарствата и изследванията, които ми трябват. С нея отивам в аптеката и лабораторията и не плащам за нищо. Процедурата можеш да я стартираш чак след като си получила заповедта и си я занесла в клиниката.
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #701 -: Февруари 03, 2019, 17:48:46 pm »
Благодаря, Мише!  :bighug:
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #702 -: Февруари 03, 2019, 19:23:18 pm »
Както е писала Мишето всичко се дава от клинката. Няма да стартираш този месец, но отиди на 2- ти ден да те погледнат и да говориш с лекарката да стартираш процедура. Да знае!

Мише, много хубава новина! Стискам силно палци!

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #703 -: Февруари 03, 2019, 20:26:10 pm »
Сетих се за Хелиантус като прочетох този виц и не се сдържах.
Отишъл ветеринар на лекар. Лекарят попитал:
- От какво се оплаквате?
- Много ти е лесно, нали?!

Кукапетал, започвам да подготвям палците и за теб.
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #704 -: Февруари 03, 2019, 20:33:52 pm »
Здравейте, момичета!
Тук съм, чета ви :) Благодаря на всички за съпрочастността. Дано да съм последната в темата с лош опит, а на всички останали пожелавам бързо и успешно забременяване  :bfp1:

Хелиантус, заинтригува ме и загледах и аз тези дигитални тестове, ама пусто, много скъпи бре  :lol:
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #705 -: Февруари 03, 2019, 20:45:05 pm »
Дарк, аз ползвах 10те стикчета за 3 цикъла. Купувах си и обикновени. При мен с обикновени пк на ЛХ се засича само сутрин. Затова правех обикновени 2-3 дена преди предполагаема О, после дигиталните 2 дена преди и така до 3тия ден имаше усмихнато човече.Аз съм ползвала само с двата хормона. Иначе да- скъпи са.
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #706 -: Февруари 03, 2019, 21:16:23 pm »
Сетих се за Хелиантус като прочетох този виц и не се сдържах.
Отишъл ветеринар на лекар. Лекарят попитал:
- От какво се оплаквате?
- Много ти е лесно, нали?!

Кукапетал, започвам да подготвям палците и за теб.

Ами лесно им е хахах, не е честно!
Опитах се да намеря колко струват тези тестове в България, но не успях нещо.
Ще продължим да се трудим тези дни и после идва по- трудната част...чакането 2 седмици. Трябва да накарам мъжът да скрие тестовете за бременност, въпреки че и това няма да ги спаси от мен  :D

Кукапетал, много успех!
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #707 -: Февруари 04, 2019, 10:30:33 am »
Еми това беше и при мен момичета. Отрицателен резултат. Спряла съм хаповете и си чакам Ц. Дано не ми се разбазикат много хормоните и всичко е наред. Бях напишкала и теста и някакси психически бях подготвена за резултата (ТЕРИ не ме интересува какво и как, но си оправяй микробиологията и забременявай, че явно без теб няма да забременея и аз хахаха това в кръга на майтапа разбира се). Ще мина на преглед по някое време и ще подготвяме отново документите. Та в тази насока някоя от вас ще ми каже ли за 2 опит какви са документите?

Кукапетъл много се радвам за теб. Още малко остана. Както са ти казали момичетата първо се взема заповедта, носиш я в клиниката и после стартираш. Спокойно всички са много отзивчиви и няма да имаш проблем с нищо. Може да ходиш там да ти бият инжекциите, можеш и сама. Аз лично съм много доволна от всички (сестри, анестезиолог, доктор и който се сетиш). Силно почвам да стискам палци от сега  :bighug:

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #708 -: Февруари 04, 2019, 10:42:38 am »
Слънцемое, съжалявам!И аз мисля че докато Тери не повлече крак, ще е голям зор при всички ни!

Мисля, че са същите изследвания като за при първи опит.

Говорете с лекаря какво да направите, че при следващ опит да имате повече шансове.

За генетичните кариотип пи него и мен, както и тромбофилия при мен.Това за сега, но предстои и консултация с генетик!

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #709 -: Февруари 04, 2019, 10:49:30 am »
Слънцемое, нули ли излезе на теста, някакви наченки на имплантация няма ли? Ех значи... Мисля и не мога да си обясня как се случва това. Нали сме повечето с мъжки фактор. Нали ние жените сме здрави, правят ни ИКСИ-та, ИМСИ-та, избират хубавите... Защо не се имплантират, защо не се задържат?
Звучиш добре, Слънцемое. Няма да се отказваш. Бъди силна. Вие с мъжът ти поне умеете да се забавлявате. Излизайте, опитайте се да не мислите за това. И докато се усетите ще дойде време за следващия опит.В клиниката ще ти подновят документите, най-много едно АМХ да трябва пак да пуснеш, че е с давност 6 месеца. На мъжът ти спермограмите са с давност 1 година за пред ЦАР. Наистина поговорете с докторът за следваща стимулация, защото ти си с много добро АМХ, млада си и хормоните са ти ОК, очаква се по-добър отговор при стимуляция. На теб генетични изслдвания правиха ли ти, да нямаш мутация за отговора на яйчника при стимулация?
Видяло се е, че лятото ще забременяваме всички и ще раждаме пролетни бебета.
« Последна редакция: Февруари 04, 2019, 10:53:10 am от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #710 -: Февруари 04, 2019, 10:57:04 am »
Оо да добре съм. Нещо се бях разстроила когато давах кръв, след това даже и не съм плакала, което пък нз дали е толкова нормално...
Ми да като ида ще говоря с нея, защото и на мен ми беше малко странно уж всичко беше ок, хормони само казваше перфектни са, супер и накрая от 12ф само 7 Я... все тая де ще говоря и ще пуснем някое и друго изследване и ще чакаме заповед. Не съм се предала и няма и да се откажа, знам че ще имаме детенце или 2 или 3 хахах колкото Господ даде. Дето казва мъжа ми- не е било писано, не е трябвало да е този месец, когато трябва ще стане.
Тери поне от теб съм чувала че сега този месец яйчниците пак ще си работят малко повече от обикновенно, така че ще действаме сами в нас. Пък и след толкова въздържание.... голяма мъка си е хахаха
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #711 -: Февруари 04, 2019, 11:05:17 am »
Даже ме е яд, че не се сетих тогава за инсеминация или нещо такова. Аз направих 4 доминантни фоликула и много добра лигавица. Ама пусти му мързеливи сперматозоиди.
Сериозна група се заформихме, никой не пуска. Мише, в твоите бебоци са ни надеждите. После и Маги март месец. Моите бебета ще поспят още малко, зима е все пак. Не знам от ходжата ли, от хомеопатичните лекарства за депресивни състояния ли, от това, че това е първия ми месец от май насам без хормонални препарати ли, но отново се зароди у мен чувството, че тази група я чака една хубава пролет и щъркелите лятат към нас.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #712 -: Февруари 04, 2019, 11:27:26 am »
Ех слънце, съжалявам  :bighug: Понякога просто е въпрос на късмет. Една приятелка замрази  перфектни 5 дневни ембриончета и прави зет. При първия трансфер - 2 перфектни ембриончета, перфектна лигавици, хормони всичко и пълна нула накрая. На следващия трансфер се хванаха и двечките и всеки момент си чака близначетата. А пък последния път докторката ми каза за нейна пациентка, на която връщат 3 много лоши ембриончета с почти нулев шанс за захващане, тя също с ендометриоза, та и това намалява шансовете. Абе я има 1% я не и накрая се захващат и 3-те и не само, че се захващат ами не се и пускат. Те очаквали поне едно две да изпаднат има да спрат развитие, но не. Даже се е наложило да махнат едното и сега чака близначета. Така че все ще дойде и при нас момента ш, в който това ще са точните ембриончета, дори и не перфектни, и точния момент на организма, без значение дали изглежда така или не  :bighug: За изследванията е както ти е казала Тери. Евентуална амх, но и епикриза ти трябва от доктора ти за опита, който е минал. Останалите документи те ти ги подготвят.
Тери и аз ще съм края на Март някъде. Така че с Маги може и да се засечем.
« Последна редакция: Февруари 04, 2019, 11:29:02 am от Mihaela Viyacheva »
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #713 -: Февруари 04, 2019, 11:42:55 am »
Слънцемое, съжалявам за резултата :( Радвам се, че си добре все пак...

Pav-la с харесва ми този подход с дигиталните тестове. Може  да пробвам и аз. Снощи обаче гледах тестове за овулация в Амазон, от лентичките. Цените са доста добри, но има и немалко лоши отзиви. Но поне са евтини, та може да поръчам за пробата

Мише, интересни истории си споделила. Божа работа...

Аз, преди да се гмурна така надълбоко в тази материя, не съм подозирала колко трудно може да бъде едно забременяване и износване, момичета  :oops: И направо се чудя как се случват всички бременности и ми се струват цяло чудо...

А мъжът само си пуска семенцето и всичкото го отнася жената. Спира цигарите, не може да пие алкохол, внимава какво яде и пие, тя понася всички процедури, нея я боцкат по 100 пъти за ЧХГ и други изследвания, жената е с кървене всеки месец, после тя износва това бебе в корема си 9 месеца (не са подредени по приоритет :D) Е, кажете ми, честно ли е?!  :lol: Ето, аз си бях поръчала хиалуронова киселина и колаген, за да подпомогна малко кожата си, че забелязвам бръчки. Но разбрах, че съм бременна и се наложи да ги спра още преди да съм ги почнала, защото и за двете пише, че при съмненения за бременност или бременност, трябва консултация с лекар. Е, спрях ги...
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #714 -: Февруари 04, 2019, 12:59:49 pm »
Тери, при перфектни показатели и при двамата има само 25% шанс за бременност. Може би само белите мечки и пандите са по- сложни с репродукцията. Като има и проблем... Да бяхме машини или алгоритми да даваме винаги еднакъв резултат, ама не сме.

Иначе си заслужава и не пиенето, и не пушенето, и дебелеенето, и стотиците инжекции, и сълзите, които в един момент пресъхват и вече всичко става ежедневие- загуби, инжекции, отрицателни резултати. В момента, в който бебето заспива само отгоре ти, за да чува сърцето ти и ти не смееш да дишаш, за да не го събудиш- тогава забравяш всичко.

Всички ще забравите. Тази година ще е една много успешна бебешка година.

*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #715 -: Февруари 04, 2019, 13:21:15 pm »
Здравейте, момичета! Продължавам да си стискам палци по дифолт и за всички вас!

Цитат
А мъжът само си пуска семенцето и всичкото го отнася жената. Спира цигарите, не може да пие алкохол, внимава какво яде и пие, тя понася всички процедури, нея я боцкат по 100 пъти за ЧХГ и други изследвания, жената е с кървене всеки месец, после тя износва това бебе в корема си 9 месеца (не са подредени по приоритет :D) Е, кажете ми, честно ли е?!

И накрая бебето се кръщава на свекърите, бащиното име е на таткото, а и фамилията - неговата. Май си беше съвсем прав моят мъж, когато ме майтапеше, че съм приносителят на роднината му. :lol:
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #716 -: Февруари 04, 2019, 13:46:56 pm »
Павла, дано си права!  yahoo_17 stork-boy :crossfingers:
Пешек, ауу, за имената не съм се сетила! :lol: Гадове са мъжете :lol:

Чудя се дали да досадя с продължението при мен... ама ще разкажа накратко и набързо.

В събота по нощите ходихме до Токуда, защото се филмирах с извънматочни бременности... Казаха, че нищо не може да се види все още, дадох 125 лв и си тръгнах. Гледаха ме на ехограф, де + преглед, с препоръка да повторя кръвния тест на следващия ден

Вчера ходих до централата на Цибалаб, пуснах ЧХГ, като този път пуснах и Прогестерон. След час-два излязоха резултатите. За 48 часа ЧХГ от 152 беше станало 185.

След това следобяда пак се притесних и ходих до Майчин дом. Там ме гледаха на два ехографа и отново казаха, че нищо не се вижда и препоръчаха да се следи ЧХГ-то. На Прогестерона изобщо не му обърнаха внимание и дадох едни 15 лв за нищо. Щото тази стойност на мен ми говори нищо, нито съм лекар, нито медицинско лице.

И така, утре пак ще пускам ЧХГ. Готвя за следващите изследвания, правя списък, записах си час при Начев за ехография на щитовидна жлеза. Ще правя пауза с добавките, за да мога да ги изследвам и да видя какви са нивата.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #717 -: Февруари 04, 2019, 13:50:27 pm »
Dark, изобщо не досаждаш даже. Колко ти излезе Прогестерона?
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #718 -: Февруари 04, 2019, 14:27:06 pm »
Тери, 11.630 nmol/l
Цитат
Референтни граници на Прогестерон ( Progesterone ) за жени в репродуктивна възраст по фази в nmol/L:
фоликулна 0.18-2.84; овулаторна 0.38-38.1; лутеална 5.82-75.9;
За жени в менопауза: до 0.40 nmol/L;
Референтни граници за бременни в nmol/L:
1-ви трим. 35.0-141

В овулаторна фаза няма как да съм, та май остава да съм в лутеална. За 1-ви триместър също не се класирам. Как се тълкува тази стойност? Странно защо не проявиха интерес в болницата
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #719 -: Февруари 04, 2019, 14:31:12 pm »
Нисък е този прогестерон, поне по таблицата която аз гледах. http://www.bg.ladyland98.com/materinstvo/62179-progesteron-pri-beremennosti-norma-po-nedelyam-tablica.html

Въобще не досаждаш Дарк, за това сме тук!