0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #440 -: Ноември 16, 2018, 23:35:47 pm »
Таня, изтръпнах от кеф като видях снимката! За първи път май в живота ми виждам такава. :-) дано, дано още такива снимки да си споделим всички! Наистина е прекрасна

Тери, лекарите казват ли причина за тази невъзможна микробиология?
Преди години  ми казваха, че никой не знаел защо и откъде се получава ендометриозата. Сега вече има стабилни теории, свързани с хормоните в храните (прясното мляко ми е направо като забранено) и силен стрес, които бъркат в настройките на тялото. Та си мисля дали с тези бактерии не става същото..

Слънчицето, дишай дълбоко и както казват - да влезе в едното ухо и да ти излезе през другото...
Хората нямат такт и не се осъзнават, опитай се да махнеш с ръка и да продължиш напред.
Аз отдавна мисля, че съм разделила хората на такива, с които мога всичко да си кажа и хора, с които по-добре да не почвам каквито и да било лични теми. Понякога не са виновни и те-толкова си могат.
Аз казвам, че си действам по нещата и че засега е това и сменям темата.
« Последна редакция: Ноември 16, 2018, 23:43:00 pm от WideD »
Един миг обич може и ще направи света съвършен.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #441 -: Ноември 17, 2018, 00:04:45 am »
WideD,майка ми ,която е семеен консултант,и доста чела за взаимоотношенията ,общуването и психиката казва същото -всеки прави най -доброто ,на което е способен.Но аз съм емоционална,дразнят ме такива неща,чувствам се различна жена.Семейството и приятелите ни знаят,и разбират,ма все ще се намери някоя разбираща,да разклати душевния ми мир.
Успех на всички,настоящи и бъдещи бременни!
И аз мислих за причината на неволите на Тери....
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #442 -: Ноември 17, 2018, 01:44:41 am »
Милярда явно е така той не каза ,че е фатално ,но просто наблегна че това е единственото нещо с аномалия от всички резултати . Аз си го обяснявам че може и да Не Е но може И ДА е фактора който търсим . Нали има го това или ...или ....
Поръчах ни FertilAid до понеделник трябва да са тук и ги почва .Една девойка ми каза ,че на тях като са им казали за мъжът й за морфология 1% тя му гине взела и още първия месец е забременяла (но факт си мисля тя е спряло да го мисля това защотото са й казали само инвотро ,Та късмет ) .
Маги той каза че ще звънне да ме запише в Щерев но ако искам и в майчин дом мога .
Момичета много ви благодаря за това ,че обърнахте внимание че има нещо в резултатите ❤️
това колкото и странно да ви звучи някак си ми даде малко  надежда, че все пак не сме извънземни ,защотото тази диагноза “без диагноза” е много отвратителна !!
Иво също каза ,че без проблем можем да си кандидатстваме към фонда въпреки ,че аз така съм се настройла за Януари да се прибирам ,че ако трябва ще си го платим със съгурнисът първото ivf .
Слънчице -аз ако съм на твое място бъх ги наредила същи айдееее такива как ги обичам . Не се впрягай обаче много ,такива индивиди не заслужават енергията ти .
Тери извинявай от какво ти казват ,че се получават тези бактерии при теб ? Нещо с билки няма ли как да пробваш с тези лекарства понякога едно оправят друго развалят ,само питам като цяло ❤️
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #443 -: Ноември 17, 2018, 07:42:41 am »
Ами те не се получават. Всяка има единични бройки във влагалището, просто моето не може да се пребори.
Февруари правих цветна снимка. След нея пих много силен антибиотик (не помня името). Той чак притъпява вкусовите рецептори. Помня, че и двете с Точица оприличихме вкуса на храната след него като картон.  Комбинацията на рани от цветна снимка + силен антибиотик ми съсипа флората и 2 седмици след цветната снимка имах ешерихия коли. Бактерии никога не съм имала. Много трудно хващам нещо, но хвана ли го не пускам. Така преди години 7 месеца с гъбички. И при мен е странно, че инфекциите протичат безсимптоно. Не само с тези бактерии, но и с гъбичките, които имах преди години. Да чукам на дърво, аз не знам какво е вагинален дискомфорт.
Та така от февруари се започна една сага с антибиотици. Най-важното е да се върнат лактобацилите, но не се получава. И Лактажин пробвах, и Гинофилус, не се получава. А ги ползвах дълго време.
Смятат като свърша този антибиотик да си пусна АСАТ и АЛАД ензими да видя как ми е черния дроб. По мои сметки това ми е от ЦС насам 9ти антибиотик. Ако е натоварен вече черния дроб и до декември не изчистим бактериите, ще си дам малко почивка само на имуностимуланти и глобули.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #444 -: Ноември 17, 2018, 10:25:57 am »
Тери и аз след всяко лекарство слагах лактажин или нещо подобно и аз все нямах лактобацили. Но сега след тази голяма доза имам много. Ако пробваш и ти може да се възстановят и при теб. Ако слагаш все по една опаковка за 7-10 дена може за това да не се влияеш( и аз бях така). Ако сложиш повече трябва все нещо да истане и да се възобновят.
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #445 -: Ноември 17, 2018, 12:38:34 pm »
Oх Тери много неприятно ,на мен ми се е случвало веднъж мисля и голям  . При теб тоя мъж взима ли нещо и той че то до колко знам дори да е нещо малко се получава като пин понк ефекта . А ако е само средата нарушена защо не пробваш с някой билки ?
Аз на времето със смрадлика се миех  и доста добре ми действаше .  Да не говорим ,че  може да е всичко но на мен цикъла успя да ми го нормализира само китаеца дето ми прави акупунктурата и то от билките най-вече . Ако има кой да попиташ за билки пробвай и с тях . Тук гледам има няколко ако искаш ще ти ги напиша да провериш дали и в Бг ги има да опиташ ,че понякога с тези антибиотици и химии става по зле . Трябва ти нещо Anti-Inflammatory като цяло так си мисля аз нещо за балансиране цялостно . Сега може някой да ме нахока с тия билки ,но аз съдя по себе си как ми действат ,а не че съм супер naturale и т.н ❤️❤️❤️❤️✌🏻
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #446 -: Ноември 17, 2018, 13:30:36 pm »
Аз имам добъра хомеопатка, но билките много помагат и много вредят. Или спираш посещението при гинеколога изцяло и караш на билки, или обратното. Билките спират действието на лексрства, както и лекарствата на билки. Много добре съм се лекувала с хомеопатия, но сега искам трансфер, а хомеопатката не може да ми го направи. Затова давам още шанс на традиционната медицина.
Затова и не смея сама да си предпишат лактажин. Лекарката щом не е решила. С още една жена с моя проблем си писах. И аз, и тя по няколко пъти вече получаваме мнение, че не трябва да слагаме нищо, защото първо вкарваме чуждо тяло във влагалищната среда и второ прилагане на пробиотици локално е дълъг период по два пъти на ден, когато тъкмо си се излекувал и може да се вкарат други бактерии чрез ръцете (шефка на лабораторията го е казала. Че под ноктите задържаме бактерии).
Ще му се види края :) благодаря, че ме мислите, но май претръпнах. Този път даже не ревах.
Иначе с мъжа ми не си предаваме, защото правим по-рядко секс и от Таня 😁😁😁 от два месеца не сме, че аз все се лекувам, а на него едни гъбички му лепнах и не може и той да се отърве. Шегуваме се, че той ми даде безкрайно щастие, а аз на него гъбички без край
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #447 -: Ноември 17, 2018, 14:46:39 pm »
Момичета, не мислих, че някога ще го кажа, но минавам само да се похваля, че ЧХГ-то ми намаля от 2200 за два дни, до 1200, което май е добре. Може скоро да се изчистя.
Тери, имам позната, която развива постоянно гъби и бактерии, като пие антибиотик, флората й явно е мн чувствителна към АБ, постоянно си слага лактажин. Аз също се бях зачудила дали не си вкарва допълнително чрез пръстите, но тя каза че ползва ръкавици. Имало специално стерилни ръкавици за тази цел. Честно да си призная, не бях чувала, но ако искаш мога да я питам.
Според мен, без да претендирам за компетентност, слабата имунна система развъжда гадините мн по бързо. А при прием на АБ, имунитета ни мн спада.
Аз зимата засилвам приема на джинджифил, лимон и мед. Също хапвам пчелен прашец, когато се сетя.
Дано скоро ги махнеш тези гадини ❤️
Иначе и аз като Чочолинка преди правих бани с тетра, защото не можех да се отърва от бяло течение, въпреки всичките АБ, които пиех за да го излекувам.
Хубав уикенд момичета 🤗
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #448 -: Ноември 17, 2018, 15:49:15 pm »
Момичета, хомеопатия и билколечение/ народна медицина са две мнооого различни неща. Основната разлика е, че билколечението работи, а хомеоатията не ( всички сериозни научни институти в САЩ и ЕУ, че и БАН, излязоха със становища, че хомеопатията не работи и заради нея се забавя лечението). С билки много внимателно, че голеи бели може да се докарат.
А за "химията"- ами то всичко  е химия, ние също.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #449 -: Ноември 17, 2018, 15:54:43 pm »
Аз само наминавам да ви проверя как сте и да пиша на Джеси, можеш да кандидатстваш в кампанията Коледно желание.Клиниката ви няма договор сключен с ФАР, така че отговаряте на изискванията ;)

Успех от мен на всички!

Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #450 -: Ноември 17, 2018, 17:19:27 pm »
Момичета здравейте, нямах време да ви изчета, но след малко ще го направя. Някоя да е чувала за инфантилни(недоразвите) тръби? Преди време почнах да ходя при един доцент до часа ми със Стаменов, и когато днес видя снимките каза, че съм имала инфантилни тръби. Цветков нищо такова не спомена, каза-имаш нагъната лява тръба и това е. Абе ще имам някога дете, ама явно не се знае кога. Сега чакам резилтати дали съм се преборила с уреоплазмата, и така при мен. Дано при вас добре се развиват нещата. Пусна ми и туморен маркер
СА-125,и при референтна стойност <35,моя резултат е 36,79, не знам какво е, но е притеснително, прети ме на УЗ
на малък таз и вътрешни органи.  Прегръщам ви, успех.
« Последна редакция: Ноември 17, 2018, 17:35:33 pm от magi mei »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #451 -: Ноември 17, 2018, 17:58:08 pm »
Magi mei, не мисля, че ще е нещо притеснително. В интернет пише, че много доброкачествени състояние повишават нивата му. И само за справка. Скоро на едно бебенце, чиято майка познавам, отстраниха тумор. Неговите туморни маркери са били 3000. За щастие детенцето вече е добре, просто го казвам като сравнение, че при реален проблем цифрата е доста голяма.
А какво го е навело към това изследване: миома ли имаш?
Джеси, да кандидатстваш. Ще ти стискам палци.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #452 -: Ноември 17, 2018, 18:22:13 pm »
Тери при прегледа днес напипа нещо, което не му хареса, наболяваше ме на места и за това ме прати и при негов познат за ултразвук. Иначе до колкото знам нямам миома или нещо друго, ама и с тея тънки и дълги тръби не знам какво ще правим. Той каза-когато Господ реши, може и с тях да стане, може и с лекарска намеса. Важното е да не си давам срокове и да се пренавивам, защото тогава още повече се стенявали.
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #453 -: Ноември 17, 2018, 19:15:34 pm »
Teri разбирам ,ами давай тогава така , аз го казах защото , както Джес спомена ,има жени на които самите антибиотици им действат така ,нарушават средата . А и съм съгласна ,в никакъв случай не приемай едното и другото заедно .
Както Павла е казала билките също може да са много силни и да имат  обратния ефект . На мен ми бяха предписани или по скоро препоръчани от д-р който ми прави акупунктурата и съм много ама много доволна . Нямам ПМС , не съм боледувала цяла година (това е от едната билка която е за имунната система ) тази седмица ми се случва за първи път да имам лека настинка , цикъла ми е като по часовник и ги пия само до Овилацията . Сега ще го питам като ходя в понеделник за мъжът ми ако изпише нещо .
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #454 -: Ноември 17, 2018, 21:30:35 pm »
Chocholinka, ако мога да си позволя да ти дам съвет, спри да пиеш билки и тем подобни докато правиш опити за бременност. Как ти влияе, какво се случва с хормоните ти и тн- не знаеш. Акупунктурискът ти медицински доктор (MD) ли е или не? Както говориш по скоро не е лекар. Тогава как му се доверяваш като се опитвате от известно време за бебе и няма кой знае какви проблеми при вас? Знам, че им вярваш, но всички тези неща ги казвай на консултациите при истинските лекари, защото така те нямат пълната картина при вас.
С най- добри чувства ти го казвам това, защото съм виждала хора, които се "лекуват" от разни китайци, индийци и подобни, които се наричат доктори, с отвари и си създават истински проблеми.

Тери, аз при теб вече не знам какво да мисля. Водата как е при вас? Имаше ешерихия в Благоевград за малко. Защо не си направиш в Генетика от специализираните им тестове? Знам, че ти писна, но е важно да знаеш какво е точно положението, защото по време на бременност може да създаде проблеми постоянният вагинит. Мисля, че има един тест Фемофлор. Доста е скъп, към 170 лв, но мисля че няма да е лошо да го обсъдиш с лекарката си.

C 125 се изследва за ендометриоза също. Не се притеснявай. Съвсем малко е повишен. До колкото знам този маркер се повишава и от обикновени кисти, задържан фоликул. А за болните- как така е напипал нещо? Ултразвук не ползва ли да види какво е напипал?

Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #455 -: Ноември 17, 2018, 21:43:58 pm »
Павла и аз пуска в Геника този пакет Фемофлор само че плюс беше моя. Ако искате имам снимка от нещата който се изследват в този пакет. Доволна съм много от геника. И да този пакет вече е 170 лв от 1 октовмри. Преди това беше 140. И аз много пъти и каза на Тери да пусне в Геника ама тя не иска :(  в пакета плюс се изследват микоплазма, уреаплазма, хламидии, факулативни анаероби, облигативни анаероби и други. И според мен е добре да пусне там. От колко време не си пускала изследвания за микоплазми и патогени? Тери питам.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #456 -: Ноември 18, 2018, 08:51:04 am »
Слънцемое, аз искам снимка. Че в интернет са описали милион неща, но не ми стана много ясно какво изследват.
Ама не ставаш за рекламно лице значи. Все ми го предлагаше този пакет, за да изследвам микоплазми, уреаплазма, хламидии (по емпиричен път, защото с това имаш проблем) и аз все отказвам, защото за тях имам кръвни, микробиологични и ПСР тестове.
Секрета ти си го носиш нали, не ти го взимат на място?
Аз, ако изскочи една уреаплазма, няма да се учудя. Разказвала съм ви как на биорезонанс ми излезе преди години хламидия и уреаплазма. Бившият ми приятел се изследва и потвърди хламидията. С хомеопатия я изчистих (нищо, че Павла не вярва. Да знаеше какви възпаления имах на тръбите, които антибиотици не оправиха, а само хомеопатия (не билки)). После 1 година се опитвах да чистя Уреаплазма. Нея и сама си я потвърдих с микробиологично изследване. Според изследванията на стандартната медицина съм изчистила Уреаплазма. Според биорезонанса продължих да си я нося и не успях да я изчистя. На теория казват, че ако биорезонанса хваща и по-малки количества, които чак като се развият се появяват като отражение в кръвта и секрети. Знам, че много налудничево звучат двете вълшебни пръчки на биорезонанса, но при мен беше голямо съвпадение с лабораторните изследвания и се принудих да повярвам. Нали се сещате, че като кажа на лекарите ми, че имам на биорезонанс уреаплазма, но я няма нито на микробиологично изследване, нито на ПСР как ме гледат :D :D :D И не го обяснявам повече. Та бих си пуснала едно изследване на своя глава. Слънце, искам снимка.
« Последна редакция: Ноември 18, 2018, 08:56:07 am от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #457 -: Ноември 18, 2018, 09:40:51 am »
Тери,определено си на път да станеш докторант по микробиология.Дано не ти се налага да се образоваш повече.
Маги мей,аз съм чела че тръбите се стесняват при силен стрес,но по-скоро е инцидентно събитие.Колко са дълги,повече от 14 см?Аз ще питам моя лекар за инфантилни тръби .Не съм чувала това понятие до сега.Ти нали другия месец си при Стаменов,виж какво ще каже той.Аз по репродуктивни въпроси вярвам само на специалисти в тази област.Първата ми снимка я прави доцент и ми каза,че тръбите ми не пропускали,а те си пропускаха.
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #458 -: Ноември 18, 2018, 11:22:53 am »
Малко се поуспокоих момичета, като видиш лош резултат или ти кажат нещо лошо и веднага почваш да четеш и се филмираш, или поне аз съм така. Доцента е предполагам на повече от 70 години, но чете и пише без очила. Та това с напипването и болките от едната страна ме прегледа вътрешно през влагалището, а от другата външно с натиск върху корема. И това едновременно напипване го доведе до мисълта че нещо не е наред и за това пусна и туморния маркер. С ехограф не разполага, защото според него всеки трябва да си гледа специалността, и затова ме праща на УЗ на коремни органи и малък таз. Абе добре че си имам час и за репродуктивен специалист. И все пак благодаря че ме поуспокоихте :)
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #459 -: Ноември 18, 2018, 11:34:45 am »
Magi mei, и мен така ме преглеждаха предишните ми лекари. Колко възпаления на яйчниците ми напипваха. От напиваха разбирай: натискат докато изпищя. Чак се чудя, ако някой ден пак имам, с ехограф ще ги видят ли.
Ако има нещо, Стаменов ще го види на ехографа. На ехограф се вижда миома, полип. Не се панирай. В новата ера сме, има причина репродуктивните лекари да не ти пипат органите.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света