0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #100 -: Септември 14, 2018, 17:04:08 pm »
Да ти е честит Кристиан :)
Бъди жива, здрава и благословена. Родена си на много хубав празник.
И аз имам поводи за празнуване днес. Преди година станах кръстница (моят кръщелник има рожен ден днес). Та вчера правих питка да си спазя традицията за празника. И бъдещия ми втори кръщелник има имен ден днес. Имам и още една бъдеща кръщелница. Та така може да не съм mother, но съм godmother на всички деца :D
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #101 -: Септември 14, 2018, 18:13:12 pm »
Честито момиче, страхотен днес ти е днес.Да си жива и здрава ти, а малкия да расте палаво и щастливо дете.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #102 -: Септември 14, 2018, 21:47:43 pm »
Helianthus,честит двоен празник,бъди най'-щастливата и сбъдни мечтите си🤗.
Тери бе,ти си професионална кръстница вече.😁
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #103 -: Септември 14, 2018, 22:44:10 pm »
То не е шега. Аз съм имала покана и на друго дете да съм кръстница, но се събрах с Мишо точно тогава, пък те с бащата на детето не се харесват и решихме, че е по-добре да не ги сродяваме чак толкова :D За мен е голяма чест и комплимент, че родителите на децата ме избират за кръстница. Пък ако питат мен, ги взимам всичките и си ги гледам. Но не ги дават, ако успея да се уредя да съм бавачка за вечерта, съм щастлива.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #104 -: Септември 15, 2018, 00:08:51 am »
Благодаря ви ❤️
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #105 -: Септември 15, 2018, 10:21:02 am »
Ох, на мен май ще ми се отложи ЗЕТа. Доктора няма да го има другата седмица и след 30- ти пак. А аз искам при него да мина имаме много неща да обсъждаме. Та по-добре да изчакам октомври.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #106 -: Септември 15, 2018, 10:39:49 am »
Ееее, много гадно... Съжалявам. Но е по-добре наистина да си го изчакаш него. На мен трансфера ми го прави друг доктор, сега чакам докторката октомври да ме ориса и ще хвана.
Еми, Маги, ако е рекъл Господ, заедно ще броим дните до тестовете  :bighug:
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #107 -: Септември 15, 2018, 14:18:53 pm »
Аз се интересувам. Дай я, ако обичаш.


Диетата представлява следното нещо:

Сутрин максимум две филийки пълнозърнест хляб с кашкавал, сирене, маслинова паста, пастет и тн, или някакво филе (или друг протеин, като се набляга на по-чисто и малко мазно месо), без масло отдолу и без протеина да се комбинира с млечен продукт. Задължително е да има някакъв зеленчук, защото той неутрализира въглехидрата един вид.

Плодове между храненията само, в умерени количества и да се избягват по-сладките (но това за диабета по-скоро е правило, защото фруктозата не е калорична реално).

За обяд и вечеря ако се консумира месо, то то да не е по-голямо като количество от дланта на ръката без пръстите, а ако е риба да не е повече като количество от дланта+пръстите. И отново задължително зеленчук, като ако има въглехидрат за гарнитура, или ястието е главно въглехидрат, да не е повече от две шепи като количество (желателно е въглехидратите изобщо да се избягват след 16ч.).

Захарта е хубаво да се замени с подсладител.

Heliantus, честит двоен празник ❤️🎉!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #108 -: Септември 15, 2018, 16:52:30 pm »
Heliantus, честит празник и от мен. Живи и здрави бъдете  :D
Маги и Тери май заедно ще си бременеят 😍 но дано и другите сме с вас. Представяте ли си всички заедно да забременеем  :lol:
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #109 -: Септември 15, 2018, 18:30:37 pm »
О ще е супер да си споделяме заедно. Цъфнаха аз, но ще е другия месец. Преживях го вече, че се бях настроила психически.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #110 -: Септември 15, 2018, 19:56:52 pm »
Затова казах, че съжалявам. Ако ме отложат октомври ще съм направо отчаяна. То затова е хубаво човек да не се настройва, но възможно ли е това.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #111 -: Септември 15, 2018, 21:30:06 pm »
Момичета както вече ви бях споменала с приятеля ми се заеме този месец с бебеправенето през ден.След три пъти секс тази сутрин се събуждам с адски болки ниско долу и ужасно парене,всички симптоми са като на цистит.Миналия месец по същия начин след като две вечери една след друга правим секс и той свърши в мен получих тези болки.Тогава даже имах кръв в урината,много се изплаших.Ходих на уролог,нищо ми няма.Реших да пусна и урина преди това гинеколога ми взе микробиология .В един същи ден ми излезнаха резултати ти вагинален-чист,урина-бактерия клепсиела. Идната седмица ще пускам пак изследвания,но се съмнявам че ще са добри предвид състоянието ми в момента.Едно немога да разбера,защо се получава винаги след секс...някой имал ли е подобен проблем
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #112 -: Септември 16, 2018, 11:35:23 am »
Маги и Тери ,вие определено ще бременувате заедно.Тери сега на този опит ще си вземеш ли пак болничен?То мисля при тебе е наложащ повече заради пътуването всеки ден .
Маги,всичко се случва в точното време.Може пък октомври да ти е късметлийския месец.Трудно е да не се настройва човек,ама какво да се прави.От колко време чакаш,милата.
Момичета,да ви обърна внимание на нещо.Ние и двамата изкарахме един 3дневен вирус,и аз пих Нурофен стопколд 2 пъти по 2,свърши и купихме друг понеже е много ефикасен.Чак тогава се зачетох в листовката.Пише,че при жени докато го пият не се забременява,но ефекта е обратим след спирането му.Аз го пих 1 седмица след овулация.Не е обяснено повече как и защо.
Така,че да си знаете,идва сезона на настинките ,май добрия стар парацетамол и по-удачен.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #113 -: Септември 16, 2018, 13:39:32 pm »
Слънчице, ти направо ме удари с мокър парцал. Чак да не се забременява, така ли са го написали. То тийнейджърите, ако го прочетат, ще започнах да го пият като бонбонки. Като си спомня какво правеха някога моите връстнички. Слагаха си аспирин във влагалището след секс, за да не забременеят. Сигурно или избива бойците или ти скапва флортата и те не могат да стигнат заветната цел.
Иначе аз гледам да не мисля за ЗЕТ трансфера, че с моята микробиология да не стане отлагане. Сега не съм на лекарства и честно казано се чувствам доста добре. Едно усещане за чистота имам. Което ме навява на мисълта, че и дори да имам бактерии, може би дори аз не бих се притеснявала да правя ЗЕТ с тях. След като не изпитвам дискомфорт по никакъв начин.
За болничния. Не мисля, че ще взема. Ще говоря с шефовете да работя от вкъщи. Ще съм по цял ден седнала, не мисля, че е проблем. Решила съм, когато й да забременея да не се връщам на работа, а да продължа да работя от вкъщи. Ако не са съгласни, ще изляза в отпуск. Преди първия опит бях много смела, исках да ходя на работа, ако имаше бременност.  Но вече не мисля така. Отрицателния тест ме бутна за 1 седмица. Бях ни жива, ни умряла. Ако някога видя положителен тест, нямам намерение да го компроментирам с пътуване по 3 часа на ден с автобуси. Предполагам и Маги този път ще я кара по-кротко и ще почива повече.
Относно настинките: може Осцилококцинум. В листовката след инвитрото ми пишеше, че мога него да взимам. Дори Парацетамолът ми беше ограничен. Можеше май по едно в краен случай. Така и при стомашни проблеми е добре примерно да се взима Лактакеър Стоп, а не Имодиум/Лопедиум. За щастие има доста ефективни хомеопатични продукти, заместващи успешно лекарствата.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #114 -: Септември 16, 2018, 13:56:15 pm »
Всъщност е "могат да увредят способността за забременяване".Абе с две думи-не е за нас.
Тери ,не си ли шофьор?Ако не си,и бременна може да караш курса.Аз като карах имаше едно момиче в много ранна бременност.Ти си такава любознателна,че Закона ще го изядеш с кориците,за листовките да не говоря☺.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #115 -: Септември 16, 2018, 16:12:25 pm »
Вистал, благодаря. То аз и по- малко въглехидрати ядях по време на бременността, но към края кр. захар беше извън норма. Иначе аз хляб почти не ям, сега даже и плодове толкова не ям, че най- вкусните и няма, но...
За плодовете са важни хлебните единици, така ми обясниха за диабета. Зависи какви порции се приемат. 
Ще се изследвам понеделник, че майка е тук и може да гледа малкия.

Ибопрофенът не се прилага по време на бременност. Ама чак да е контрацептив :)

Маги, по- добре да е точно както искаш,за да ти е по- спокойно. Ще се получи октомври!

Хелиантус, честит двоен празник!

Късмет на всички!
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #116 -: Септември 16, 2018, 18:43:15 pm »
Благодаря ви още веднъж!
 :bighug:
Аз след големите радости днес съм в другата крайност. Излезнаха ми резултатите от изследванията при доц. Русев. Имам повишени NK - клетки и препоръчва вливане на интралипид 2-4 преди овулация, след положителен тест и после отново в 8,9 г.с., което за мен звучи като равно на няма как да забременея в Англия. Много съм объркана и не знам какво ще правим. Освен това имам повишени тромбоцитно- левкоцитни агрегати, заради което и заради хетерозиготната мутация от тромбофилията, трябва да съм на аспирин и фраксипарин и трябвало да си пускам кръвни изследвания на 3 седмици, което отново няма как да стане в Англия. Знам, че не са трагични нещата, но нещо много ни се струпва, сега и работа сменяме... И става много объркано всичко. Извинявайте за мрънкането.
Стискам палци на всички чакащи и нечакащи!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #117 -: Септември 16, 2018, 19:25:51 pm »
Хелиантус, а преди абортите  изследвала ли си НК клетките?
За съжаление забременяването никак не става по план. И Точица местеше офис и искаше да стане инвитрото и направо да не започва работа. И аз приключвам проект до няколко месеца и определено би било добре да забременея през това време. Но нали знаеш: животът се случва, докато правим планове.
Няма ли как да останеш примерно няколко месеца безработна и ако трябва да действате с инсеминации, не по естествен път. Като си в ЕС, нямаш ли право на борса в България? Мисля, че брат ми си дойде от Англия и си получваше от борста в България. То зависи и какви са ти плановете, де. Аз си мисля, че след забременяването ще излезеш в болничен, защото работата ти си е рискова. Но аз си го мисля по български тертип, сигурно в Англия ги няма нашите 9 месеца болничен и 2 години майчинство.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #118 -: Септември 16, 2018, 19:36:16 pm »
Тери, днес било ден на програмиста. Честит ти ден и дано излезеш от безкрайния цикъл, че да се възползвате от карт бланша :)
На тези, които са в очакване- дано да не дочакате цикъл скоро.


Сиренити, понякога е просто късмет, наистина. Много е тъпо да се каже така, но го има и този фактор. Прекалено малка доза Аспирин ми се вижда. Аз на твое място щях да си го пия, както и направих де, от първи ден на стимулацията по цяло хапче, а НМХ от първи положителен тест, възможно най- рано.
При мен имаше изписан и Овитрел по схема след инсеминацията, за да подпомогне имплантацията и задържането, заради резултатите от биопсията.
За НК клетките- трябва да ги изследваш преди опит.
Също си мисля, че при 3 неуспеха и покрити всички бази трябва да преминете към асистиран метод, за да се види и качеството на Я и на ембрионите. При мен такъв беше планът, но просто имах право на последна безплатна инсеминация, а си забременявах с тях- реших да се пробвам при оптимални условия.
Не си спомням, извинявай, но АМХ и витамини изследвала ли си? ЦС? Състояние на матката? Вредни навици, заболявания от общ характер?


Момичета, аз също имам за сваляне. Точно толкова съм, колкото преди да забременея, но имам едни 10 килограма (може и 12-15 да сваля даже  :oops: ) от стимулациите и бременностите за сваляне. Ако организирате група за взаимопомощ- след около 2 седмици ще се запиша и аз. :)

Късмет на всички!

Павла, това за късмета и аз започвам да го мисля. Просто трябва да спра да се филмирам май... Иначе ЦС правих преди инсето и е ОК. Аз още нямам 3 неуспеха. Всъщност нямам нито един след като ми откриха високите НК клетки. Иначе правих изследване за яйчников резерв и той също беше ОК.
Миналата седмица бях при доки и го питах за тази биопсия на ендометриума и той ми изнесе една лекция, чието заключение беше, че при мен не се налага на този етап, само ако стигнем до инвитро. Иначе за аспирина и аз мисля по 1 да започна да пия, но да му дойде времето.

Аз нали ви казах, че ми прекратиха стимулацията този месец, тъй като имах срив на естрадиола. Еми оказа се, че имам Луф синдром - един голям празен фоликул, който не се беше и пукнал.. Та от другия месец започвам противозачатъчни. Ще ги пия един месец и после пак пускаме хормони да видим дали са се нормализирали нещата или ще продължавам още 2 месеца да ги пия.. та, момичета... не му се вижда края! :(

Ама аз знам, че ще ни се получат нещата точно когато трябва, затова трябва да сме силни!
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #119 -: Септември 16, 2018, 20:12:10 pm »
Тери, знам така е... За плановете отдавна съм разбрала, че не става както ние си го мислим. Има как да остана няколко месеца без работа, ама нали и мъжът ми ще ми трябва в България за забременяването, а и е сложно. За инсеминации не се бях замисляла, ама то същото... Ако се прибера в България само аз трябва и кучето да взема, че не може без мен, той сам пък какво ще прави... Тук болничен на бременни не дават, а и на небременни не дават, така де дават, ама неплатен. Аз покрай втория аборт не бях на работа над 2 седмици и взех само половин заплата. А и ако трябва наистина да давам кръв на 3 седмици... Сега цял ден мислим за прибиране в България, но ни беше много трудно да изградим живота си тук и сега ще е крачка назад, но в името на мечтаното бебе...
За  NK- клетките имам някакви изследвани по време на втората бременност, но съм тотално объркана, затова ги прикачам и вие да видите.