0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #120 -: Септември 17, 2018, 08:33:54 am »
, разбирам защо си толкова притеснена, но мисля, че като стигнете до клиника там нещата малко ще се поуспукоят.Все пак и там се раждат бебето колкото и да е труден достъпа до медицинска помощ на места в UK.

serenity, със Луф синдром може да се кандидатства по фонда, но прочети изискванията хубаво.

Аз се отказах окончателно да ходя до клиниката този месец.Не виждам смисъл да се разхождам и да ме преглежда д-р Белчева като имам толкова много въпроси към д-р Владимиров.Така че сега вия на бюрото от болка, много проклет тоя цикъл бе.Предния беше лек, не го усетих, тоя ми разказа играта.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #121 -: Септември 17, 2018, 08:52:10 am »
Аз само да кажа, че един месец с ЛУФ не значи обезателно синдром. За да се установи синдром, трябва да има поне три месеца в рамките на една година с ЛУФ. Тогава вече може и по фонд да се кандидатства, но трябва подробна фоликолуметрия през тези месеци.
Аз имах един месец ЛУФ, на другия всичко беше наред.
Маги, откъде ги измисляш тези въпроси? Аз нищо не мога да се сетя да питам другия месец.
Аз само чета за имплантации и софийските клиники от тази гледна точка бият нашите околия: надраскване на ендометриум, кокултивиране, ера тест
« Последна редакция: Септември 17, 2018, 08:55:03 am от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #122 -: Септември 17, 2018, 11:29:45 am »
Тери, нали направих нещо като псонтанен.Въпросът е заюо?Да пускам ли генетични, да правим ли имунология с моето Хашимото, отделно да следим Прогестерон защото той може да е бил проблема.намират се :)

За тия методи да има ги.Ерата я прави моя доктор, много добър метод е.

Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #123 -: Септември 17, 2018, 13:14:59 pm »
За съжаление се оказва, че май до никаква клиника няма да стигнем тук. Сега говорих с болницата където бяха абортите. Тогава ми казаха, че аз нищо не трябва да правя и да очаквам обаждане, но не знаеха колко време да го чакам. Специално ги питах дали трябва да ходя при Gp- то или да правя нещо и ми казаха- не, сега като звъннах казаха, че не съм реферирана и трябва да ида при Gp- то и той да ме прати. Много се разстроих, защо и аз не знам като си знам, че е така в Англия. Сигурно ще отида ей така за спорта, но знам че ще каже, че след 3 аборта пращат за изследвания. Мъжът ми само за прибиране в България говори от вчера и съм направо... Много съм объркана.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #124 -: Септември 17, 2018, 13:21:15 pm »
Helianthus, аз на ваше място бих пристъпила към инсеминация. Мъжът ти ще трябва да е в България примерно 1 седмица. По принцип ти трябва за един ден само, но не може да се предвиди кой ден точно. Ти трябва примерно 1-2 месец да си останеш в България, но после ще се върнеш в Англия. Не виждам защо да си зарежете целия живот. По принцип инсеминация и със замразен материал може да се прави. Естествено за предпочитане е свеж, но ако спермограмата на мъжа е хубава и позволява, правят и със замразен.
Аз очаквам Павла да се включи. Тя повече е чела за имунология. Чудя се НК клетките ти с времето няма ли да спаднат. Те са били в норма по време на бременността, значи не са били те причина за аборта. Или има вероятност да са се вдигнали по някое време и да са нападнали плода?
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #125 -: Септември 17, 2018, 13:58:34 pm »
И аз не бих бързала с отписването на клиниките и прибиране в страната.За мен проблема не е толкова имунологичните, а по-скоро терапията която трябва да се назначи след бременност.

Helianthus
, бъди настоятелна, последователна и ако трябва прибегни до лъжа.Не оставяй англичаните на мира.Системата им е тромава, но работи ако я задействаш.

Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #126 -: Септември 17, 2018, 15:07:17 pm »
И мен по- скоро терапията за след забременяване и следенето на бременността повече ме притесняват. Ако наистина трябва на 3 седмици да давам кръв... То в един момент ще стане и невъзможно пътуването. Вчера четох, че дори и да успеем да стигнем до терапии тук пишеше, че не минават през NHS, а цените, които пишеше за частно са страшни. Например едно вливане с интралипид прочетох, че било 2500,дали е вярно не знам, но вероятно. Писах на една частна клиника, чакам за потвърждаване за час, поне да видим дали кръвните мога да правя тук. Някакъв кофти период се получава, но ще видим. То и смяната на работата е свързана с много други неща... И вече просто не знам кое е правилно и имаме ли време да чакаме да се размърдат системата тук както и има ли смисъл. Няма да се предваме за сега де, още е рано за крайности.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #127 -: Септември 17, 2018, 15:15:04 pm »
Helianthus, прочетох, че в Лондон има непрофилирана клиника  от българи отворена. Има и един акушер-гинеколог. Дали няма да влязат в положение и да ти назначават нужните изследвания, ако примерно си идеш с препоръките за лечение от България?
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*

    To4ica13

  • ***
  • 337
  • Късметът е част от плановете
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #128 -: Септември 17, 2018, 15:48:11 pm »
Момичета, днес ми се обадиха от клиниката на Йосиф Димитров, бях подала документи за безплатна ин витро процедура.Мисля че Тери беше постнала линк, за което много и благодаря ...и... Избрали са ме ... само че за донорската им програма :(
Малко бях в шок и изненада, тъй като никога нищо не съм печелила и не можах да разговарям по-подробно със служителката,но след няколко дни, когато ми се обадят се надявам, че ще мога да откажа мястото за по-нуждаеща се двойка ...
Лошото е, че това страшно много ме разстрои ... на 29 съм, не отговарям добре на стимулациите, но вадим читави яйцеклетки, резерва е запазен ... не сме за донор нали ?


*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #129 -: Септември 17, 2018, 15:53:41 pm »
Точица, според мен не си за донорска, ако беше отдавна да са ти казали докторите.Успокой се!

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #130 -: Септември 17, 2018, 16:17:02 pm »
Какъв ти донор... Глупости. Ти имаше АМХ над 2 и нещо. Вероятно отговаряш зле на стимулациите заради мутацията в гена. Виж аз съм в обратната посока. Докторката така ми каза. Или давате тези с мутация огромен брой, или почти нищо. Да не си си го помислила това. Вие нямате проблеми (пу-пу така и да остане), само тръбите и единия яйчник липсват. Мен Мишо ме е питал докога ще се борим за собствено дете и аз му казах: "До последната ми годна яйцеклетка". Много си далече от тези мисли. Чак се чудя да не е станала някаква грешка. Единствения вариант да са те сложили за донор според мен е, защото тези безплатни процедури се ползват за реклама (няма лошо). Но рекламата за да е добра, трябва да има положителен тест. И ти би предложила много добри условия за 9 месечен живот в теб, имайки предвид, че при вас проблемите са тубарни. Може и да е имало жени наистина с изчерпан резерв, но те ако са по на 40 и кусур години, нормално, че ще изберат 30 годишна.
И все пак, честито за късмета. Дано ти даде малко надежда, че и на вас могат да се случват хубави неща  :bighug:
Дано и на Танчето са звъннали. И тя кандидатства, пък те са с много добри шансове. Тъкмо за телевизията.
« Последна редакция: Септември 17, 2018, 16:22:00 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*

    To4ica13

  • ***
  • 337
  • Късметът е част от плановете
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #131 -: Септември 17, 2018, 16:26:39 pm »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #132 -: Септември 17, 2018, 16:29:15 pm »
Оооо, грешка е. Честито, Точицеееее. Господ да е с вас ти пожелавам и да ти е на късмет :* :* :*
Аз орисвам за печалби. Само в една томбола съм участвала досега и спечелих (ваучера на д-р Даскалов). После на ДРЗ в Плевен една жена не искаше да влиза, че ще я види нейния доктор и аз едва я завлякох вътре. Спечели 500 лв ваучер. Сега орисах и Точицата за късмет. Ако ще търкате билетчета, звънете ми преди това :D
« Последна редакция: Септември 17, 2018, 16:37:13 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*

    To4ica13

  • ***
  • 337
  • Късметът е част от плановете
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #133 -: Септември 17, 2018, 16:51:52 pm »
 :bighug:
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #134 -: Септември 17, 2018, 19:50:23 pm »
Точице, честито!

Хелиантус, разбирам те напълно. Ние бяхме в подобна ситуация. Обмисляхме прибиране, по- точно аз да се прибера. Така или иначе основните пари ги изкарва мъжът ми, а покрай опитите аз работех на непълно време, също и учех.
Моят съвет е да намериш лекар имунолог в Англия, на когото да представиш писмо от доц Русев, в което се описват препоръките за лечение. Винаги можеш да го питаш да ти препоръча колега. Касата поема ли инжекциите? Което можеш да вземеш от касата- вземе, което можеш да си позволиш да направиш отивайки в България- направи и така ще ти остане малко от твоя джоб.
За Нк клетките- направи биопсия на ендометриума. Казах ти, на мен периферните ми бяха разбутани, а се оказа, че енометриално съм с намален отговор. Затова е противопоказно да се потиска имунната система, а напротив- трябва локално да се възбуди.
Другото, което е- тук ми казаха, че НК клетки не се изследват поне 3 месеца след аборт. Замисли се каква е разликата- преди 2 месеца защо са били ок? Много динамичен показател са. Според мен само НМХ и Аспирин ще свършат работа. Трябва да обсъдите с докторите добре какво да е поведението.
Какво може да предписва личния лекар?

Обмислете добре всичко. Не се поддавайте на емоцията. Всичко ще е наред! Изследвай си НК клетките следващия път като сте в България.

Късмет на всички!
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #135 -: Септември 17, 2018, 20:02:18 pm »
При нас не стана Тери. Само по една двойка. Здраве да е. Сега сме на Тасос и си почиваме. Като се приберем ще я мислим.
Точица, честито мила. Дано да ти е успешна процедурата. Поздрави на всички, много целувки и прегръдки :)
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #136 -: Септември 17, 2018, 20:04:35 pm »
Здравейте момичета, преди няколко дни след секс получих обилно и гъсто бяло течение и лек сърбеж. Бях на гинеколог преди месец, всичко беше наред. Мислех да пращам мъжа на изследвания, но предните месеци не се е случвало подобно нещо.Четох, че това е един от симптомите при ранна бременост, но възможно ли е такова течение да се появи толкова бързо. Направихме 3 опита във фертилните дни, течението се появи след третия. Ако на някой му се е случвало, моля да сподели. Благодаря на отзовалите се!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #137 -: Септември 17, 2018, 21:14:12 pm »
Точице,късмета отива при тези които са го заслужили.След всичко през което премина,просто  заслужаваш.
Ще е на късмет,пожелавам ти от все сърце :bighug:
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #138 -: Септември 18, 2018, 00:41:10 am »
Честито, Точице! Това трябва да е успешният опит!

Много ви благодаря, момичета ❤️

Павла, на нас също първоначалният ни план беше да мина на половин работно време, но понеже с нашата професия тук има възможност да работиш без договор по заместване и напълно да си разполага времето май това ще е вариантът за мен. Ще го даваме спокойно и едно по едно. Ще видя дали с хистероскопията не могат да ми направят и биопсия. Иначе да... Тези NK клетки едва ли имат нещо общо с предишния аборт, защото тогава ги е нямало,а сега е само 2 месеца след него. Ще ги изследвам пак  и ще видим. За кои инжекции имаш предвид дали ги поема касата? Интралипид не се, за фраксипарина нямам представа. Ще запиша час за Gp- то за тези дни и ще видим какво може да се направи. Иначе както може да изписва... По личен и опит на близки тук GP-то може да изписва ибупорофен и парацетамол като панацея за всякакви проблеми  :D Много ти благодаря за съветите!
Успех на всички!

Pure flower едва ли толкова скоро това течение е признак на бременност, по - скоро си се обзавела с някакви бактерии или гъбички. Няма значение, че то е била чиста микробиологията от преди месец. При спад на имунитета или при дисбактериоза във влагалището лесно можеш да се сдобиеш с тях. По - добре отиди на лекар.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #139 -: Септември 18, 2018, 06:35:20 am »
Pure flower,има две опции при теб: течението около овулация или вероятно гъбички. Около овулация цервикалната слуз се увеличава, за да могат сперматозоидите да се придвижват по-лесно. Но да ти кажа имах точно симптоми като теб. Лек сърбеж само след секс и се оказаха малко на брой гъбички, даже антибиограма не ми бяха направили.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света