0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #160 -: Септември 19, 2018, 10:23:31 am »
Бе болки и беше един обилен, много странно.Почти приключих аз за тоя месец с цикъла, сега ще чакам октомври.Вчера ми се обадиха от клиниката и ги разпитах за доктора точно кога ще отсъства, та не съжалявам че не отидох.

Мише, ти как си?Много хубави снимки от морето, много сте хубави!Започна ли новата учебна година за теб?

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #161 -: Септември 19, 2018, 10:34:09 am »
А на Слънцемое видяхте ли снимките. Обикаля по фонтаните, вместо да ходи да гледа Симеон, че да поспи Павла :D
И аз чакам октомври и се подготвям. Вчера ходих на зъболекар да ремонтирам, каквото има за оправяне.
Маги, аз ще съм със седмица пред теб. На мен днес ми е 14ти ден.
Мисля в петък и едно ТСХ да пусна, ако трябва да му коригирам дози, докато е време.
Другата седмица сме 3 дена на почивка. Ще изневеря на хранителния режим и ще си пийна винце.
Хайде, да се активизираме всички, че Коледа идва. Миналата година се заричахме по Коледа, че 2018 ще забременяваме. Тааа време е :*
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #162 -: Септември 19, 2018, 10:36:43 am »
Ние май ще имаме гости почивните дни и режима ще замине по дяволите :) Ех живот!
И аз мисля да пусна едно ТСХ, няма да навреди.

Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #163 -: Септември 19, 2018, 10:47:34 am »
Мерси Маги  :bighug: За мен учебната година започна още миналата седмица, но вече и официално  :) А по въпроса с бебеправенето, ви настигам скорострелно  :D На 15-ти ми е последната инжекция и си запазих час за 22-ри октомври, за да видим дали ще чакаме цикъл или ще го предизвикваме. Та нищо чудно и аз да съм в кошницата с октомврийските процедури  :D
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #164 -: Септември 19, 2018, 11:05:22 am »
Дано, Мише. Спирай бирите на Митко след морето, че ще ти трябва скоро. На теб и на краката ти стискам палците даже.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #165 -: Септември 19, 2018, 13:43:43 pm »
 :D мерси Тери  :bighug: а на Митко дали му се събират и  два, три пъти в годината да изпие някоя бира, така че с това нямам проблем. Стриктно си пие и всичко, което му дам. Сега съм му взела тинктура от бабини зъби, че хапчетата нещо нямат ефект при него. Каза, че е ужасно на вкус, но си го пие редовно  :D
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #166 -: Септември 19, 2018, 14:32:02 pm »
Да са ни живи и здрави мъжете, че са така прилежни. Мише, пробвайте и бърканицата с мед, поне е вкусна.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #167 -: Септември 19, 2018, 14:46:24 pm »
Д-р Мели на Мишо му предписа последно някакви доста по-достъпни лекарства. Л-Карнитин, Трибестан (те са ясни), но не пие вече Оратамол. Знам, че аспирин май пие. Скъпите не помогнаха и тя решила да му предпише вече изпитани с година лекарства. Всички тези Ортамол, Фертил Айд и т.н са от няколко години на пазара и нямат много статистическа достоверност. То надали и от много време мъжете си правят спермограми, де.
Не знам ефект има ли. Според него Варикоцелето му се връща и при това положение нищо не би помогнало. Последната спермограма от юни месец му беше с двойно по-малко количество концентрация, със само 7% бързо подвижни (спад от 12%) и все пааак с 6% морфология, което ни изуми. Не е имал толкова висока морфология досега (но и тя е на късмет, нали взимат само 200 сперматозоида и на тях разчитат).
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #168 -: Септември 20, 2018, 09:39:12 am »
Аууу, как сте се изпокрили всичките.Какво си правите?

Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #169 -: Септември 20, 2018, 09:44:33 am »
Оо Маги, ти ме подсети, бях забравила за нея.
Тери, защо мисли, че му се връща варикоцелето, а и ако смята така, отидете на преглед. Ако е така има ли какво да се направи за предотвратяване? 6% е доста добре за влошена спермограма. Но и аз вече си мисля, че всичко зависи от това какъв момент ще се уцели.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #170 -: Септември 20, 2018, 09:46:56 am »
Момент, натоварване,ден на който е направена СГ.Много неща дават отражение, те мъжете са едни нежни души, ужас.Не че нещо ама на моменти ми писва да съм силна.Искам да се свия на кълбо и да не ме закача никой за нищо!

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #171 -: Септември 20, 2018, 10:15:36 am »
Ами той ходи на лекар. Докторът каза, че имало уплътнение, но не може да се прецени връща ли се Варикоцелето или е останало от операцията. Той физически усеща някакви промени, че се случват. И спермограмата в същия период тръгна отново надолу, та съм склонна да му вярвам.
Казах му, че не искам да се оперира повече. То не може през 10 месеца операция да му правим, която така или иначе не даде желания резултат. Ако целяхме забременяване по естествен път, да. Но при положение, че засега има материал за ИКСИ, е по-добре да не се тормози пак.
И при него като при Митко. Кофа лекарства изпи и последната му спермограма наподобяваше първата му. Колко буркана бърканици изяда, файда.
Ние онзи ден малко се сдърпахме. Казах му, че ако следващия трансфер е с отрицателен резултат отново, ще искам да ходя до София за ЕРА тест първо. Като ми се ядоса, че съм отписвала този месец и следващия. Как да му обясня, че трябва да имам план за действие при всеки случай, защото без план, ако видя отрицателен резултат, ще се съсипя. Много умерено я карам за сега. Миналия път ми казаха много да вярвам, че иначе нямало да стане. И си вложих всички надежди.  Сега я карам полека. Даже не стоя да броя дни до цикъла, че да започваме. Ако ми е писано, ще стане и без моя ентусиазъм. Ходя тези дни на църква да се помоля. В събота ще ида и до Асеновград в рибната църква. Има чудодейна икона. Ще се помоля за всички нас.
Понякога стоя и си мисля как искам и Мишо да четеше и да се информира като мен. Да не дърпам само аз нещата. Да мога и аз да съм слаба, да имам право да стоя и да рева, колкото глас имам. Но знам, че ако го направя, просто спираме с всичко. После пък си мисля, че ако и той имаше мнение по тези въпроси, ако е различно от моето, няма да ми хареса.
Пак изписах ферман.
« Последна редакция: Септември 20, 2018, 10:47:26 am от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #172 -: Септември 20, 2018, 10:36:37 am »
Не е ферман, просто си изписала мислите на всички ни.Знаеш ли след толкова опити и бутане по лекарите Мерал какво ме попита за трансфера.Питаше за точен ден на трасфера и колко време щяло да отнеме!!!Щях да го убия, честно.Не издържах защото хем бях на ръба от тия хормони, хем човек дето прави поредно ин витро задава тъпи въпроси.Ама ми мина де.Та за това си мечтая някой ден да съм слаба, уморена, да се нарева и да събера сили за по натам.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #173 -: Септември 20, 2018, 11:05:48 am »
Момичета и ние сме така.Колко пъти съм казвала "кога ти седна да прочетеш нещо,да се разровиш в интернет ".По едно време мислих,че не чете понеже няма проблеми.Понеже аз съм тази с проблемите.А то било ,вече на 123тия път ми каза,че е оставил това на мен защото той мислил други неща касаещи нашето семейство.А тъпи въпроси колко съм чула...
Нека приемем ,че така са устроени,имат друга роля и т.н.
На мен свекървата ми подари малка икона,осветила я ,на Св.Стелиан.Изобразен е държащ бебе,каза да я държа в къщи,демек на светло,не в чанта или портмоне.
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #174 -: Септември 20, 2018, 12:26:14 pm »
Тери, наистина си изписала едно към едно и моите мисли. Аз си мисля, че просто нашето желание и съответно нетърпение са по-големи и за това се получава така. И Митко всеки път, изключително спокойно ми казва „ще стане бе„ но кога, когаааа, още колко изследвания, процедури, физическа и психическа болка ще трябва да преживея, за да стане. И постоянно мисля какво мога да направя, за да съкратя малксимално това време, а той просто си се носи по течението и чак се изнервя, че „постоянно за това говоря”. Но явно трябва да приемем, че те са с по-различна емоционалност и мислене и си изживяват нещата по техния си начин.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #175 -: Септември 20, 2018, 13:57:06 pm »
Не знам защо се получава така с мъжете, не всички, но повечето. Моят също е така- взимахме брошури от кабинетите и той само тях четеше, а другите неща му ги предавах аз. Даже се е случвало да ми каже, че е намерил нещо интересно/ полезно и да го прочета, за да му до предам.
По време на бременността беше подобна ситуацията. Не е пропуснал повече от 1-2 консултации, но не искаше да чете нищо допълнително, а само аз да му предавам всичко.
Мисля, че те са неуверени, защото почти всичко се случва с нас, а и защото в главите им ние сме тези, които решават нещата със семейството. Ако жената не е готова за деца или да предприеми по- сериозни стъпки- мъжът няма да натиска. Така си мислят, че ни дават спокойствие и свобода и не ни притискат, но не осъзнават, че така ни оставят "сами".
Ние си мислим, че не можем да си позволим да сме слаби, а може би ние не им даваме възможност да са силни.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #176 -: Септември 20, 2018, 14:08:33 pm »
Аз съм давала възможност да е силен и знам точно кога ще се мобилизира и ще е до мен.Но срещите с доктори, четенето на форуми и т.н. не са тези силни негови страни.Силен е сега, като имаме дете, много помага и да си кажа имам ситуации в който е действал по-адекватно от мен.Може би, защото разсъждава по-трезво.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #177 -: Септември 20, 2018, 14:45:57 pm »
Аз имах предвид само ситуациите с опитите за забременяване. Домакински, битови неща, отглеждане на дете и подобни решения са общи, а и те имат инстинкт за съхранение на семейството.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #178 -: Септември 20, 2018, 14:59:13 pm »
Аз съм в мисловна фаза  :lol: та сега мисля за много неща и избих в други посоки.Така е човек като свърши големите проекти и няма какво да прави и си измисля задачи и глупости.А това не е никак хубаво!
Вчера си търсих гоблена, че да не мисля ми да шия и установих, че покрай тоя ремонт нищо не мога да намеря.Дано скоро дойдат мебелите за хола и да си подредя, че е ужасно така.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #179 -: Септември 20, 2018, 15:43:02 pm »
Аз съм в мисловна фаза  :lol: та сега мисля за много неща и избих в други посоки.Така е човек като свърши големите проекти и няма какво да прави и си измисля задачи и глупости.А това не е никак хубаво!
Вчера си търсих гоблена, че да не мисля ми да шия и установих, че покрай тоя ремонт нищо не мога да намеря.Дано скоро дойдат мебелите за хола и да си подредя, че е ужасно така.
Аз пък си мислех, че точно, когато човек се съсредоточи в гоблена и мисли най-много  :lol: Била съм в грешка :D
Оф, моя мъж е същия. Силен е за всичко друго и психически и физически, и паяците ми убива и мен ме подкрепя, НО аз чета всичко и се информирам. Даже е трудно да му го разкажа. Действам много предпазливо, защото изведнъж решава, че или урочасвам нещата или се притеснявам прекалено или се вманиачавам :D Ама и той не е лесен  :lol: :lol: :lol: Тъй че ви разбирам, на едно дередже сме всички  :D