0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #80 -: Септември 13, 2018, 22:13:25 pm »
Слънчице, аз съм същата. Но откакто спрях глюкоза и фруктоза нямам този проблем. Преди много ядях плодове и не съм осъзнавала, че те са ми проблемът. При мен не е сигурно, че имам ИР, защото се оказа, че тялото ми няма нужда от глюкоза и всичко трупа на запас за зимата.
Ето я диетата. https://drive.google.com/open?id=1dCQOfzyggcNuqQTs4FDt1uugqyg36PDT
Правена е за мен, когато бях на 11 години. Спомням си, че за 6 месеца от 63 кг станах 50 кг и после като я спрях продължих да свалям без диета до 46. Порциите са детски, за възрастен човек повечко.
« Последна редакция: Септември 13, 2018, 22:28:10 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #81 -: Септември 13, 2018, 22:48:35 pm »
Тери,то големи вкуснотии има там.Последните дни вечерям грозде със сирена и естествено вино.Благодаря!
Тази диета е идеална за като забременея.
Много ме бърка мъжа ми,ето утре искал гуакамоле,то добре,ама го яде с начос или чипс.Е аз да го гледам ли,всеки ден съм на кантара и като кача 1 кг и веднага бързам да го сваля,че докато се обърна и станали 5.
Между другото като пия еутирокса ,иногинола и метфогаммата свалям дори и да си хапвам повече.Обаче последните 10 дни забравям да ги пия нещо.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #82 -: Септември 14, 2018, 01:28:41 am »
Аз бях писала преди тук, но никой не отрази тогава май, че ако някой се интересува, мога дам диетата, която се спазва или поне аз спазвах при гестационния диабет, освен, че е здравословна, корема се чувства по-добре и двата пъти последните месеци, в които се качва най-много при бременността, аз слабеех.
Направих си експеримент преди седмица да почна да се храня пак така в условия на небременност и за 3 дена бях вече -1кг.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #83 -: Септември 14, 2018, 01:40:47 am »
Аз се интересувам. Дай я, ако обичаш.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #84 -: Септември 14, 2018, 10:55:11 am »
Добро утро момичета!Как е настроението?Моя цикъл свърши и с приятеля ми започнахме отново с опитите за бебе,па да видим този месец каква ще я свършим.Решила съм този месец секс през ден,преди само следя овулация  и си казвах сега е момента.Желая я ви хубав ден и успех на всички в бебеправенето!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #85 -: Септември 14, 2018, 11:08:11 am »
В реда на мисли за диети,и казаното от Павла че яйцеклетките обичат мазно,едва сега се светнах че съм живяла и на високомазнинна нисковъглехидратна диета.Доста е ефективна.
Мц успех и на теб.Моята овулация мина,самия ден го изтървахме,ама то така забременях преди тъй че не се стягам особено.
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #86 -: Септември 14, 2018, 11:24:15 am »
Здравейте момичета!  Нова съм тук,ще ми позволите ли да се присъединя към вашата тема. Аз съм на 44г, но също правя опити за бебе.
Пожелавам ви,плюсчета в най -кратки срокове.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #87 -: Септември 14, 2018, 11:34:08 am »
Здравей, Вени, прочетох историята ти. Как следиш овулацията, само с ленти ли? Според мен е добре да изследваш АМХ, за да се види състоянието на яйчниковия резерв и да направиш фоликолуметрия. Започва се на втори-трети ден от цикъл, тогава докторът ще може да преброи антрални фоликули също.
Имаме едно момиче от форума Катя. Тя вече сигурно е в 8 месец. На 40 години е и забременя с инсеминация. И то от първата инсеминация. 20-30 годишните не успяваме от инвитро, тя успя още от първата инсеминация. Така че според мен е добре да се направи при теб оценка на яйчниковия резерв. Колебания в цикъла на твоята възраст може говорят за изчерпване по принцип, но това не означава, че нищо не е останало. Просто може да се наложи да се стимулира овулация и ако от изследванията се окаже, че нямате много време за губене, то аз лично бих ти препоръчала да пробвате с инсеминация. Междудругото адмирации за това, че имате 4 деца и сте готови за още едно.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #88 -: Септември 14, 2018, 12:18:01 pm »
Благодаря Тери!
Аз имам почти изчерпан яйчников резерв,това е доказано с изследване. Меря Базална темп.,тестове правя и наблюдавам Цервикална слуз. По принцип не бързаме много,но ако се случи до месец,два ще е супер  ( голям оптимист съм 😁 ) Засега тестовете не отчитат нищо с изключение на един,но едва ли е било овулация. Ще се опитам да проследя ,няколко цикъла за да видя дали изобщо температурата ми ще се покачи,но  ако не забременея,май ще пребегна към стимулация!
Засега пия Див ям,който уж подсилва плодовитоста,та да видим!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #89 -: Септември 14, 2018, 13:26:15 pm »
Привет момичета, и аз тук.Чакам вече цикъл и се подготвям за ЗЕТа.Последните седмици разни глупости успяха да ме гътнат и само се ядосвам, та не знам на къде е ТСХ пак.Уж цяло лято го карах лежерно сега що се впрягам???

Вени, вени, аз не бих чакала с намален ЯР и на 44 да стане естествено.Не ме разбирай погрешно, но ние си мислим, че сме млади, а не сме, биологичния часовник няма нищо общо с това как изглеждаме и се чувстваме.Аз например знам, че нашия род е с ранна менопауза, на около 45 жените влизат в нея.И за това драпам със зъби и нокти да имаме второ дете, макар да съм на 37.И самия отговор на стимулацията го показа.Наистина не ми е ОК резерва изглежда или не реагирам добре на стимулация.

Ох и аз все внимавам какво ям, ама на, не мога просто.Е тръгнем на някъде де да търся храна без глутен, а и знам ли това кебапче какво има в него.Иначе целенасочено не ям хляб, сладки, каксове и т.н. Не си купувам вафли от години вече, ям само черен шоколад.Ама пак прегрешавам.

Павла е изключително права във всичко което казва!

Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #90 -: Септември 14, 2018, 13:49:17 pm »
Здравейте и от мен девойки...
Айде да помрънкам и аз... явно след като ме пусна пролеетната, сега ме започна есенната депресия... или умора май ще е по-точно... Пиша ви в момента и направо имам чувството, че ще забия глава в клавиатурата хахах Цяла седмица едвам издържам до края на работния ден... сутрин що годе се надигам и ставам ама като хапна на обяд просто не ме търси...очите чак почват да ме болят и да ми се затварят. Имаше една картинка дето Том ( от Том и Джери ако не се лъжа) си е сложил две клечки, за да не му затворят очите... е и на мен ми трябват такива хахах Пиете ли някакви витамини или нещо подобно, това направо не се издържа..
Вени поздравления за желанието за 5 дето :) дано скоро видиш двете черти
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #91 -: Септември 14, 2018, 13:53:49 pm »
Благодаря Слънцемое!
Успех и на теб.
Съвет от мен,ако искаш да не ти се спи след като хапнеш на обяд,избягвай въглехидратите,под каквато и форма да са,изключение правят зеленчуците. :wink:
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #92 -: Септември 14, 2018, 14:00:04 pm »
Слънцемое, аз бях така доооста време. Като бунтах ТСХ и се събудих. Не пия изобщо кафе и 7 часа ми стигат перфектно. Но чакай да ти започне стимулацията да видиш. От Утрогестана си като парцал. Спах буквално 2 седмици и не бях си починала.
Маги, ТСХ защо е толкова критично. Знам, че може да увреди плода, но не пречи на самото забременяване. Ти докато, бебето започне да се храни от теб, ще си го бутнала. Хайде, че и аз ти чакам цикъла. Като се ограничаваме от сладко, поне имаме право септември и октомври на по един- два сладоледа :D
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #93 -: Септември 14, 2018, 14:24:15 pm »
На мен прогестеронът не ми влияе така. Толкова жизнена бях през бременността, а бях и на инжекционен прогестерон.
За да не ви се спи след ядене много, пийте кафе или чай след храна, за да се засили храносмилането от топлото.

Ех, Маги, дано да не ти се разбута много ТСХ. Силно вярвам, че това замразено ембионче ще направи Моника кака.
Ранна менопауза е около 30 год. 45год си е нормална според мен.

Вени, подкрепям другите мнения- трябва да видиш на къде си. 8 години са ужасно много време за репродуктивната система. За да те обнадеждя- една комшийка забременя спонтанно на 47 с третото си дете, без дори да е планувано. Първото е 61ва година, второто 80та, а третото 87ма. Така че всичко е възможно.

Късмет на всички!
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #94 -: Септември 14, 2018, 14:27:27 pm »
Хич не съм си пускала скоро хормони... последно края на миналата година. Ама сега като ми дойде няма да сме в БГ за да пусна да видя какво е дереджето. Аз по принцип съм си по поспалива :) ама такова чудо... се е имало 2-3 дена да ми се спи, понаспя се и ми мине ама това вече е 5 ден направо не се издържа. Поне ми се очертават 10 дена почивка, ще мога да си поспя малко повече :) а дано :)
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #95 -: Септември 14, 2018, 14:30:22 pm »
Слънцемое,аз пия Прегнакеър но единия вид който е само за бъдещи майки,има и за татковци ама моя мъж много трудно пие хапчета.Не ще ,не може и толкоз.Имат много витамини + дневтата доза фолиева.Кутията беше зелена,ама не съм сигурна,изхвърлих я.Около 18 лв бяха май.Като си пия редовно еутирокса и аз се чувствам по-добре,някак не се измарям толкова .
Маги,Маги,вълнуваш ли се?Прекалено си силна да се дадеш на някакво си ТСХ.
Аз сега съм се захванала с много неща ,и това ме разсейва от иначе постоянно ядящия ме червей"станало ли е".
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #96 -: Септември 14, 2018, 14:43:48 pm »
Мерси Слънце :) видях ги сега тези Прегнакеър и бая витаминки има :) след 15 дена съм на лекар и ще я питам дали може сега да почна да ги пия :)
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #97 -: Септември 14, 2018, 15:27:26 pm »
При мен ТСХ много влияе, ама то си е до организъм.

Ох аз не знам от какво но в началото на бременността дет ме оставиш там заспивах.

Слънцемое, ако ТСХ е високо, може да ти се спи и да си изморена постоянно.И други хормони влияят така, хубаво е да се провери де.

Слънчице, стискам палци, на Милиарда също, много силно!

Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #98 -: Септември 14, 2018, 16:26:57 pm »
Здравейте, момичета! Днес е прекрасен ден за мен и съм много щастлива! Първо ставам на 30 години и второ днес моята прекрасна етърва ни дари с нашият на вероятно сладък племенник Кристиан! Беше невероятна емоция и страхотна новина за начало на деня. Черпя ви  виртуална торта и ви желая да сте много здрави, щастливи и да сбъднете скоро мечтите си!

П. С. Много сте изписали, сега ще се върна да прочета.
При мен няма кой знае какво. Дойде ми и следващият път като ми дойде ще започвам противозапатъчните и ще определим дата за операция.
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #99 -: Септември 14, 2018, 16:36:04 pm »
Хелиантус прекрасен ден е днес за теб :) Бъди жива и здрава, много успешна, щастлива, винаги усмихваща се и много положителни емоции. Честит ти и племенни да расте здрав и щастлив :)+