0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #640 -: Август 20, 2018, 23:28:36 pm »
Павла и слънчице, вие също сте прави, благодаря  :bighug: винаги така съм разсъждавала, просто явно сериозно си ми бушуват хормоните.
Тери, цигов чарк е супер дестинация, според мен много по-добре от Пампорово, така че не съжалявай. Пази си бебока, това е най-важното <3
Магиии и аз теб  :kiss: :kiss: както и Тери,за много кратко време ви почувствах като семейство. Ако искаш ми пиши като си в София, да се видим  :bighug: :bighug:
« Последна редакция: Август 20, 2018, 23:33:22 pm от Mihaela Viyacheva »
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #641 -: Август 21, 2018, 08:14:21 am »
Здравейте милички, Тери и аз се записвам за срещата на острова в Пазарджик  :lol: :lol: Момичета ето и моя отчет за мен теста вчера си беше положителен, разписахме се, днес надявам се пак и ще чакаме да видим какво ще стане.
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #642 -: Август 21, 2018, 08:55:12 am »
Джулка, и днес, и утре. Защото овулацията ще настъпи днес по някое време (може дори утре сутрин от 24 до към 36 часа е) и яйцеклетката ще е жива 24 часа.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #643 -: Август 21, 2018, 08:58:02 am »
Хващам мъжо за ушите и действаме. Ти как се чувстваш,кога трябва да правиш тест
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #644 -: Август 21, 2018, 09:28:08 am »
о има време, след 11 дена чак. От хормоните втора сутрин се будя в 06:30 да ходя да пикая, после тъкмо тръгна да заспивам и в 7 трябва да стана да закусвам, че направо ме свива корема от глад. Вчера трябваше да ям в 12 вечерта отново, а вече си бях легнала. Не го отдавам на бременност, защото е рано да имам ЧХГ в кръвта, след като би следвало имплантацията да не е приключила.
Междудругото само да кажа, че 1/4 круша върши чудеса.
Джули, днес прави пак тестове за овулация. До отрицателен тест. Понякога има два дена подред положителен (води се, че пикът е бил някъде по средата). Може да се консултираш и с лекарката ти Дуфастон да пиеш. За да може да закрепиш бебето, като стане.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #645 -: Август 21, 2018, 09:37:58 am »
Тери,възхищавам се на спокойствието ти.. Стискам палци всичко да е наред и да си гушкаш здраво и пухкаво бебче на финала
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #646 -: Август 21, 2018, 10:38:58 am »
Тери, до Цигов чарк е добре. Аз май само до село пътувах през цялата бременност. Толкова исках да ида на ДРЗ Бургас. Обяснявах на мъжа си, че там ще има много лекари АГ и то не случайни, но той гадината пита Мели и тя каза „абе я си стой на дупЕто“ и ... Защото каквото кажат Даскалови е закон. :lol:

Маги, както казват хората - „всяко зло, за добро“ - тъкмо ще се надивееш с Моника на морето и после като Дани Джи с големия корем на ДРЗ в Пловдив и след два дена - бебе. :wink:

Мише, хапчета + дълго време неуспешни опити = такива емоционални сривове. То няма да е нормално ако не го усетиш така. Това му е хубавото на този форум - изпадаш в дупка, но винаги има кой да ти подаде ръка, да ти помогне да се изправиш и да вярва в успеха ти, дори когато ти губиш вяра. И аз като Маги, ще бъдете прекрасни родители.
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #647 -: Август 21, 2018, 11:41:14 am »
Пешек, така е, много е хубаво, когато знаеш, че има кой да те разбере и подкрепи, без да си му досаден, без да те гледа неразбиращо или да ти отговори нещо, което да те срине още повече. Не знам как съм се справяла преди, без зачатие  :heartbeat: :bighug:
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #648 -: Август 21, 2018, 12:30:46 pm »
Мише всички сме минавали през такива моменти,но неспирай да вярваш и да се бориш. Аз съм убедена че всяка една ще има така бленуваното детенце...да при някои ще се случи по-бързо,други ще имат повече трудности,но накрая всяка ще гушка своето бебче. Аз лично се радвам за всяка една и когато някое момиче качи положителен тест все едно аз виждам моите две чертички. Тук се създават много хубави и искрени приятелства
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #649 -: Август 21, 2018, 13:11:45 pm »
Памела :lol:
Тери, не са ми мръднали гърдите, но и по- добре, че си имам. Явно след като родя ще станат по- големи.
Какви хубави спомени имам от Цигов чарк. Добра дестинация.


Джули, секс и днес, и утре, после почивка и пак. Няма за къде да се пазите. Тестове се правят от - до -.

Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #650 -: Август 21, 2018, 13:31:46 pm »
Момичета миналата година и аз имах подобен момент като на Слънчицето. Най-добрата ми приятелка ми каза че е бременна за втори път в деня в който направи теста. Много се зарадвах, но такъв рев му ударих, а сме на една възраст с нея. Няколко дни след това не си писахме и след седмица тя ми пише от болница и ми казва че лежи за задържане и от там още по-голям рев, че заради мен е станало. И сега ми засяда бучка в гурлото като чуя че някоя приятелка е бременна, но няма какво да направя.
Момичета аз в петък си пуснах ТСХ и АМХ, като ТСХ се оказа 3,81, а ендокриноложката ми е в отпуска до 17.09,а обмисляме за седващия месец инсеминация, та май сама ще си коригирам хормона с 0,25мг отгоре само 2 дни от седмицата. Лекарката така ми го дигаше като се наложеше. За АМХ нямам още резултат при все че петък като ходих да дам кръв ми казаха, супер, те точно днес го работят, довечера ще знаеш резултата, да ама не, още не го знам. Та едва се сдържам да не звънна и да вдигна скандал.
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #651 -: Август 21, 2018, 19:59:44 pm »
Явно всеки изпитва подобни чувства.  И двата пъти като бях бременна разбрах, че две много близки до мен жени също са бременни. С всяка една от тях трябваше да имаме по няколко седмици разлика...Сега ми става тъжно като ги видя и си говорим, не защото им завиждам, защото ми става мъчно за това, което и аз трябваше да имам. Вече обичам бебетата им и много се радвам за тях, но ми е и трудно.... Радвам се, че не съм сама, защото понякога ми става много тъпо като малко им завидя... Много неприятно чувство
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #652 -: Август 22, 2018, 09:50:57 am »
 Добро утро момичета, как сте днес?
Тери имаш ли някакви симптоми вече, или е рано?
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #653 -: Август 22, 2018, 10:09:54 am »
Никакви, ама не ме питайте такива неща. Аз точно за това се опитвам да не мисля. Добре съм, още е много рано. 6ти ден след трансфер, вярвам че всичко е наред.  Гледам забавни клипчета в интернет. Много добре си прекарвам по време на този болничен. От понеделник вече се чувствам отново човек и ми е супер. Тази вечер сме на зеленко на Цигов чарк и така. Чакат ме вече на работа и в понеделник започвам. Работата ми е много лека: на компютър, но нямам книжка и пътувам час и половина с автобуси до там. Но какво да се прави, всяка работа си има недостатъци. Оглеждаме се да си купим кола, сегашната ни е двуместна (даже не е наша), пък се готвим за трети член, а ако е от следващ трансфер даже 3ти и 4ти.
Коремът ми стана вече като на далматинец от Фраксипарина. Все пукам някакви капиляри. Павла не знам направо 9 месеца как се справяш, то си боли. То е ясно, че заради целта търпиш, ама си куражлийка.
Хелиантус, скоро и ти се прибираш, ще задействате нещата. Ще стискам палци.
Маги мей, аз по принцип съм с добре ТСХ, но месеца преди инвитро ми беше 3.4. Предписаха ми 0.25 Л-тироксин всеки ден. Тоест за всеки ден, но пък ти като го приемаш вече си знаеш дозировките. Гинекологът не може ли да ти смени дозата?
« Последна редакция: Август 22, 2018, 10:14:51 am от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #654 -: Август 22, 2018, 10:19:04 am »
Само ендокринилога може да ми я смени дозата, ама знам че като ср наложи лека корекция ги прави 5 на 2 дена като 5 е по-леката доза, 2 по-силната.
Хахах извинявай за въпроса, ти като има нещо ще си кажеш, просто някак си всички съпреживяваме опита с теб  :oops:
Ние пък като младо семейство почваме с търсенето на апартамент, че е време да се отделим, и за кола по-голяма ще мислим, но малко по-нататък.
Нещо много бавно ми минава тази седмица, и на работа така зверски ми се спи.
Тери хубаво да си починеш горе, пълен релакс :)
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #655 -: Август 22, 2018, 10:23:34 am »
Привет и от мен ;) и аз я мъча тая работа... а пък хич не ми се работи... ама спираме за малко с почивките хихи
Маги смени си дозата и виж как ще ти се отрази ;) пък ще пусне пак контролно да се види. Звъня ли за АМХ?
Тери ти толкова чакаше този боничен, пък сега само 1 седмица... защо не си починеш и другата? Или малко да поработваш ама от вас? Аз всичко чета с интерес и в първия удобен моемент и списък с всичко ще си направя хаха ама ме интересува с болничния как седят нещата? Какво пише в него и дали има вариант да се смени да не пише за инвитро??? Хайде пожелавам ви приятна почивка :)
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #656 -: Август 22, 2018, 10:27:00 am »
Добро утро и  от мен : ) Вчера беше прегледът на моя приятел при д-р Кацаров и мина по-добре от очакванията ме. Според доктора 7те процента с нормална морфология не са никак лош резултат щом всички други показатели са в норма. Прегледа го с ехограф и откри разширена вена 2 степен, но каза, че при тази спермограма няма нужда да се предприемат действия засега. Назначи микробиологични и кръвни изследвания, за да видим на какво с дължи повишеният брой левкоцити, ще видим дали ще изскочи някоя инфекция. Иначе като добавки купихме Ортамол фертил плюс и след 3 месеца ще видим дали има подобрение.
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #657 -: Август 22, 2018, 10:47:12 am »
Тери, нямам синини и топчета. Като си поставям инжекцията и още преди да съм забила иглата усетя, че е по- болезнено- сменям мястото. Отстрани е най- добре. Колкото по- далече от пъпа, толкова по- безболезнено. Ако усетиш щипане или болка- смени леко посоката, но без да вадиш иглата. Не натискай след инжекцията както се прави при мускулна. Ако има малко кръв, тогава можеш леко да натиснеш, за да избършеш и да спреш кървенето. Подкожната инжекция се подтавя под кожата, тоест в подкожната съединителна тъкан, мазнинка. Така, че избирай места, където има и друго освен кожа :) Сега друго не се сещам.

Хана Монатана, добри новини :)

Късмет на всички!
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #658 -: Август 22, 2018, 10:48:47 am »
Слънцемое, болничния го дават от пункция или трансфер. Зависи от болницата. Моя болничен е 2 седмици. Вече съм във втората, ама ти не ми ги усети от моретo :D Може да ти дадат болничен с друга диагноза, но тогава няма да е 1 месец. Имаш право на 30 дена по закон при диагноза инвитро, аз исках 2 седмици, защото ме чакат. На моя болничен пише: "Женски стерилитет с мъжки фактор".
Хана, ако всичко друго е наред 7 морфология е приемливо отклонение и си има реални шансове за забременяване. Все пак се очаква, че бързите са с добра морфология и все някой ще стигне до заветното място.
И ние мислим да се отделяме, но пак гледаме за къща на село. Нооо съм казала, че докато не забременея и то по-напреднала бременност нищо няма да предприемаме. Ние затова и кола нямаме, защото събирахме някакви пари и ги пазим, защото можеше да ни потрябват за Турция. Но сега съм доста по-оптимистично настроена.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #659 -: Август 22, 2018, 11:22:22 am »
а ти всъщност си го пуснала от пункцията ли? Вярно че много бързо минава... егати... Ще го мисля какво ще правя с болничните - поне разбрах че няма проблем да са един след друг или дори да се застъпват болнични от личния и  от болница. Което е добре. И да не съм чула повече гък за тая Турция...