0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #580 -: Август 17, 2018, 09:30:35 am »
Дам много пъти съм го чела това написаното от Маги. Няколко пъти я питах, отделно бях и при друг доктор (пак репродуктивен) и всеки ми казва за какво ти е тази ЦС. Каквото стане, силно ще се надявам да стане, пък ако не стане се надявам да си имам сладоледчета и ще го мислиме после.
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #581 -: Август 17, 2018, 09:37:30 am »
Джулия, ако имаш възможност купи си дигиталните тестове за О на Клияр блу, с двата хормона. Скъпи са, но за мен са идеалните тестове. Имаш 10, като на мен една опаковка ми стигаше за 3 месеца, защото ги правех паралелно с обикновените. Започвам с обикновените, горе долу знам кога ми е О и 1-2 дена по- рано или при насищане на чертата започвам дигиталните. Така за 2-3 стикчета съм сигурна в пика на хормоните.

За мен също е задължителна ЦС. Изключително важно да се знае какво става, какво положението. Не бих предприела никаква процедура преди ЦС. То аз на 6 месец опити първо това направих.
Слънцемое, няма да правите заради вагинозата ли? До октомври има време и това да мине.

Тери, видя ли, че не е толкова страшно. Колко време ще си правиш НМХ при бременност?

Късмет на всички!
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #582 -: Август 17, 2018, 10:29:48 am »
Ей сега разбрах за тези тестове дигитални от теб, Павла, а уж търся и се информирам...  Пише, че са с резултати като от лаборатория - ако не ми дадат противозачатъчни, ще си взема и аз да ги пробвам  :-)
« Последна редакция: Август 17, 2018, 10:31:39 am от WideD »
Един миг обич може и ще направи света съвършен.
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #583 -: Август 17, 2018, 14:07:59 pm »
Ох на мен както ми беше минало душенето и сърцетупа и пак почна.След морето съм на ендокринолог, колко ли ще е ТСХ????

*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #584 -: Август 17, 2018, 14:34:13 pm »
Чак душене, ниско ще е. Кофти. Аз се убедих, че само при леко повишение и веднага влияе на сърдечната дейност, независимо, че е в реф. стойности.
Слънцемое, аз точно като свекърва искам да звуча. Знаеш, че си ми на сърце и ми се иска всичко да направиш, както трябва. Ако не бях правила ЦС и имах един хидросалпингс например и 7те ми ембриона щяха да са обречени. Казвам го, защото Пешек е имала хидросалпингс развит за една година без сериозни възпаления на тръби, една жена, с която се запознах из коридорите на Ню лайф също има хидросалпингс. Превенцията е много важна преди да се пристъпи към инвитро. За извънматочна не ми се говори дори (дори при здрави тръби с инвитро се увеличава шанса). Би било прекрасно всичко да е наред и вярвам, че е така, но тези 250лв за снимка са най-заслужаващото си изследване. Според мен от фонда трябва да започнат да го изискват.
Аз от Oview тестовете съм много недоволна. Clear Ovu по мое мнение са в пъти по-добри. (Правих паралелно двата вида тестове плюс фоликолуметрия)
А гелчетата от Oview все ми бяха със свършващ срок на годност (отдавна не ги внасят в България)
Аз се чувствам супер. Бяхме на разходка днес и сега се прибираме. Не се натоварвам, не вдигам тежко, но реших, че ако лежа нищо няма да спечеля освен да се депресирам. Сега ще полегна следобеден сън. При естествена бременност е по-лесно. Жените не знаят, че има ембрион. Аз все се питам като се въртя в леглото не го ли преобръщам, като сядам не го ли притискам. Все неща, които знам, че нямат смисъл. Но искам да го пазя, дори да се закрепи или не, наше ембрионче си е.
Иначе за лекарствата: при бременност постепенно ги спирали, а при отрицателен тест рязко.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #585 -: Август 17, 2018, 15:13:11 pm »
И аз съм доволна от Clear Ovu,точно си ми отчетоха овулацията,когато и аз я усещам че е.
Слънцемое,като жена с тубарни проблеми ,горещо те съветвам за ЦС.Разбира се решението е твое,но аз мисля че малко неща трябва да оставяме на случайноста.
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #586 -: Август 17, 2018, 17:44:57 pm »
Слънцемое, Тери е права за хидросалпингса. Само да година и 2-3 месеца се оказах с такъв. Имах други здравословни проблеми, но не и възпаление. И двете снимки ми ги прави д-р Даскалов, та отпада вероятността да не е видял нещо или техниката да е различна. Вечно ще съм му благодарна, че ме убеди да повторя снимката - така нямаше да си прецакам инвитрото и сега нямаше да има кой да ми скача по нервите сега  :lol:
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #587 -: Август 17, 2018, 18:45:37 pm »
Да не звуча наивно и т.н. но Пешек при теб имало ли е съмнение за хидросалпингс?
Възможно ли е при прегледите лекаря да се усъмни че има такъв?
На моята и казах какво ме притеснява и защо толкова питам за ЦС тя ми каза ти нямаш не се притеснявай... :(
Ще помисля отново отностно Цс.
Павла попринцип септември трябва да слагам свещички цял месец горе долу (18 на брой) и после пак Ц. И следващия месец мислим да почнем...
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #588 -: Август 17, 2018, 20:35:48 pm »
Слънцемое,не искам излишно да те напрягам,но не само хидросалпингса е пречка в тръбите.Знаеш сраствания,стеснявания и т.н. все пак те са в най-тясната си част колкото човешки косъм.Така ми е казвал д-р Александров младши.
Та мисълта ми е да помислиш наистина добре ,преди процедура.
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #589 -: Август 17, 2018, 21:34:51 pm »
ЦС има давност, защото лесно могат да се промени положението. Тя не е гаранция, че няма да се случи извънматочна. Клампирането, а дори и премахването на тръба не е на 100%- може да се закрепи в чуканчето. Въпросът е, че не може на ехограф, на пипане или на хвърляне на боб да се знае положението на тръбите. Единствено ЦС и лапароскопия с проверка на тръбите може да покажат какво е състоянието.

Тери, нищо не му правиш на ембиончето. То още не се е закрепило даже :) Още няколко дена и ще се загнезди дълбоко и за дълго.

Слънцемое, все пак може да се намери време и за ЦС. Ни всички като стари свекърви, аз тренирам, но просто е жалко да пропуснеш нещо толкова лесно за изпълнение, което може да помогне да е успешен опита.
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #590 -: Август 18, 2018, 10:16:13 am »
Лейди, исках да ти пиша от няколко дни, но все бързам, все нямам време.Щитовидната жлеза е много чувствителен орган и той влияе на целия организъм.ТСх макар да е муден хормон, понякога може много бързо да се качи.Ако хормона който си приемала не е бил достатъчен, дори ТСХ да е бил в норми, то фТ3 и фТ4 не са били оптимални и са показвали, че щитовидната се мъчи, то тогава може изведнъж да се качи хормона.Също така стрес или промяна във времето влияят така.Преди 2 години точни за 2 месеца се наложи да сменя два пъти дозата и то драстично, защото щитовидната просто спря да работи по начина който го е правела преди това.Умора, стрес и какво ли още не бяха и повлияли много зле.Сега пък лятото се срина, макар да не съм сменяла дозите от над 2 години.А и ти беше на Золадекс, нормално е да има вариации.Ще се оправи, само я следи на често и си пий хормона(предполагам са ти назначили нова доза)
Magi_st, благодаря ти много за изчерпателната информация. Определено ми просветна малко :) Наистина се чудех, как е възможно. В началото на лятото стойностите ми бяха много ниски и докторката ми назначи по-ниски дози. След месец изследвах и всичко беше ок, та не знам защо, но на своя глава пак минах на старата доза и от тогава започна да пада под долната граница. След това сама минах на предписаното от нея, а пък те се качиха над горната само за месец.   :( Аз съм си виновна. Трябва повече да внимавам.
Момичета, след секс на другия ден много ме болят яйчниците. И това е сега от 10 дни. Мисля си, че не е възпаление, защото не ме болят постоянно всеки ден, а ние се обичаме през ден. От плувците ли да е, събуждат ли се вече след Золадекса? Четох, че може да е заради обърканите хормони, но болката тогава ще е всеки ден  :( Може да ви прозвучи много глупаво, но разсъждавам, че сега като са махнати всички кисти и сраствания и тръбите, това чувство е нормално. До сега не са се задържали толкова много плувци в мен, почти всичко изтичаше още веднага. А сега, чак на сутринта. Дано не ми се смеете много  :D
Терииииииии, като написа ембриончо и несъзнателно си представих синьо бебе, казах си, я момче ще е :bori_003: А след това и ти потвърди, че имаш такова усещане  :bighug: Леле, как ще издържим всички до теста ти, не знам  :lol: Сега и аз да повторя, повече почивка!!! Хайде, мъти си го със здраве  :goodluck:
WideD, и аз ползвах тези тестове за овулация с лубриканта, но не съм го ползвала по предназначение. Страх ме беше, защото четох някъде, че убивал материала и не трябвало да се ползват никакви лубриканти. Единствено има един, момичетата тук го ползват, който е специално за подпомагане на зачеването. Мисля, че не беше малко парички, а пък този е подарък даже  :? Те ще ти кажат, как се казваше, аз не помня. От нета го поръчваха...
Успех на всички в този месец!
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #591 -: Август 18, 2018, 10:31:06 am »
Пресийд се казва лубриканти, аз от ебей го поръчвах. Ако на някой му трябва мога да препоръчам купувача, бързо доставяше. Три пъти си поръчах от него. 45 лв излиза и ми стига за 4-5 месеца без особено да го пазя. Докторите го одобряват. Има и аналог в България, но е по-скъп и по-малко милилитри .
Иначе аз като експерт с възпаление на яйчниците. При секс заболяват, даже не много остро. после поне мен не ме болят. Но знае ли се, Лейди, при теб нещата са съвсем различни. Увеличено бяло течение имаш ли? Аз съм с хроничновъзпаляващ се десен яйчник. Направо се учудих, че даде 8-9 яйцеклетки.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #592 -: Август 18, 2018, 10:53:25 am »
Да, Тери, имам бяло течение, като при овулация. Но преди 10 дни нямах никакво течение, докато действаше Золадекса. А изведнъж вълните спряха, спрях да съм супер изнервена, започнах да спя спокойно (и всичко това в рамките на 2 дни) и от тогава започнаха болките след секс. Значи, през деня нищо ми няма, вечер правим, каквото правим, на другия ден болки, след това на другата сутрин, пак нищо не чувствам и не ме боли?!?!
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #593 -: Август 18, 2018, 11:18:56 am »
По принцип при възпаление си боли и по време на секс. Ако по време на секс не усещаш нищо, мисля че просто те боли от хормони. Мен във втора фаза на цикъла винаги ме боли яйчника, от който ще овулирам следващия месец.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #594 -: Август 18, 2018, 12:19:36 pm »
Не, не ме боли по време на секс. И аз мисля, че са хормони. Благодаря ти, Тери  :bighug:
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #595 -: Август 18, 2018, 15:02:03 pm »
Лейди хормона, сраствания. От всичко може да те боли. Мен ме боли след овулация прекъснатата тръба след секс.

*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #596 -: Август 18, 2018, 17:10:03 pm »
Ох, дано не са сраствания, че тъкмо ги премахнаха  :(
Христинчето, как ли е, как се развиват нещата при нея?
И Милиарда не се е мяркала  :?
Как сте момичета?
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #597 -: Август 18, 2018, 17:13:41 pm »
Слънцемое, никакви индикации нямах. Просто планувахме с доктора някоя инсеменация и той поиска да направя ЦС актуална. И цъфна хидроса. Съвсем без симптоми и неочакван за мен. Дори се опитах да споря с доктора, че няма смисъл да повтаряв сннимката и ...„пак лиии“. Е пак и след снимката направихме лапаро и тръбата беше прекъсната, а другата била с нарушена структура, власинките не били баш както трябва.
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #598 -: Август 18, 2018, 20:44:08 pm »
Някой трябва да ми спре интернета и свободното време. От любопитство чета какви ли не неща, което се оказва голяма грешка.  Неща от рода на: "трябва да се предотвратят маточни контракции, които могат да изместят току що поставения ембрион". Ииии започвам да си мисля, за трудното ходене на тоалетна от прогестерона. Нооо се успокоявам, че никой не ми каза 9 месеца да не ходя на тоалетна.
Както изобщо не се вълнувах от това инвитро и нещо ми стана след трансфера. Като ми показаха ембриона на екрана и се прибрах вкъщи осъзнах, че той е в мен. И тези кръгчета едно върху друго приличат повече на знака на олимпийските игри, но все едно ми показаха снимка на пухкаво бебе със сини очи и руса коса. Не мога да се позная. Но пък освен всички десетки начини, за които се сетих да вредя на процеса, поне освен това открих още сто да има шанс за успех. Само това запечено положение да изчезне, че ме притеснява наистина да не правя нещо. Поне след няколко дена ще се имплантира и тогава ще си измисля други неща, за които да се притеснявам :D А как забравям от тези хормони и затъпях. За 10 дена  IQ-то ми падна поне с 20.
Пав-ла, много скоро наближава да излюпи ми се струва. Аз й бях предрекла за днес. Тя не е писала днес, знае ли се. Но пък хайде да поседи още една седмица. Силно стиснати палци за леко раждане и здраво бебенце.
« Последна редакция: Август 18, 2018, 20:54:12 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #599 -: Август 18, 2018, 20:57:47 pm »
Леле Тери, все едно описваш моите мисли през този период. За какви ли не неща се вкарвах във филми. Даже реших, че един кринон гел ми е малко на ден и почти на косъм бях да си самоназнача още един. С трудното ходене до тоалетната същите размисли имах, даже не исках изобщо да ходя, да не го отлепя  :D и наистина като го видиш на екранчето,.осъзнаваш, че е истинско. Аз всяка вечер им пожелавах лека нощ и сутрин добро утро  :D Иначе за лежането много добре си го решила и аз така ще постъпя следващия път, защото пазех леглото 10 дена, изминавах пътя от дивана до тоалетната,.ходейки като лебед, не смеех и да се закашлям като хората и пак не стана, само дето луднах тотално. Така че се пази, но до толкова, че да се чувстваш добре и психически. Прегръщам ви с бебчо  :bighug: