0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #700 -: Август 24, 2018, 21:07:28 pm »
Здравейте момичета,
Честито бебе, Павла! Да ви е жив и здрав и много да ви радва! Този месец ми върви да честитя разни чудесни поводи на приятелки и тук хубава новина.. :-) чувствам се добре направо!
Тери, голяма воля е да удържи фронта с тестовете :-) аз сигурно като му дойде времето хич няма да имам търпение.
НА всички бебеправещи в момента, дано да се похвали те с положителни тестове!
При мен малко по-кротко вървят нещата-днес бях на доктор да ме види  дали ще бием 4та инжекция золадекс- и тъй като ще чакаме фонда и оставаме за ноември-декември май, ще ми я бият за да не се появят кисти.
Иначе на ехографа в десния опериран яйчник имаше 2 антрални фоликула, а в левия - кистичка( лекарката каза, че се случвало със золадекс и не е проблем в момента) +2 антрални фоликула и в левия яйчник.
Каза още, че при положение, че съм на золадекс и са подтиснати яйчниците 4 антрални фоликула общо е добре. Но не разбрах трябва ли въобще да има фоликули по време на золадекс...
Един миг обич може и ще направи света съвършен.
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #701 -: Август 24, 2018, 21:20:32 pm »
Правилно сте решили. Да задържите положението, за да си ползваш фонда. Това вече ти е последна инжекция, нали?
Иначе тестовете са много голяма грешка при инвитро.
Ето как се развиват ембрионите след трансфер
"Трансфер на ден 3

Ден след  eмбрионалния трансфер /ЕТ/ — Развитие на ембриона

1 — Ембрионът продължава да расте и да се развива, преминавайки от 6-8 клетъчен ембрион в стадий морула.

2 — Клетките на морулата продължават да се делят, развивайки се до бластоцист.

3 — Обвивката на бластоциста започва да се пука.

4 —  Бластоцистът продължава да се освобождава от обвивката си и започва да се закача към маточната стена.

5 — Бластоцистът се закача все по-дълбоко и започва имплантацията.

6 — Имплантацията продължава.

7 — Имплантацията е завършена, клетките, които в последствие ще се превърнат в плацента и фетус вече са започнали да се развиват.

8 — hCG започва да навлиза в кръвта.

9 — Феталното развивие продължава и hCG продължава да се секретира.

10 — Феталното развивие продължава и hCG продължава да се секретира.

11 — Нивата на hCG са вече достатъчно високи, за да бъде установена бременност."

При трансфер на 5ти ден е с два дена по-малко.
Таааа ЧХГ започва да се сектретира чак като финализира имплантацията. Което прави 8ми ден след трансдфер (или при естествена бременност на 12 ден от овулация). Ето защо не се правят рано никакви тестове. Особено уринарни. Или ако се правят, да не се взимат негативни резултати на сериозно. Количеството ЧХГ в урината е по-малко от това в кръвта. Това не го знаех, въпреки, че е логично. Мислех, че кръвен се прави просто за по-прецизно тестване и долавяне на стойности под 20. Но се оказва, че в урината ЧХГ е по-малко. И както Петя доказва с нейния Стаси, май ранните уринарни тестове само рекламират, че хващат стойности над 20. По груби сметки, когато тя си е правила уринарния е била с ЧХГ най-малко над 50.
Благодаря много на всички ви за палците и пожеланията. Вярвам, че когато повече хора насочват енергия към нещо, то се случва. Ето защо вярвам в успеха на всяка една от нас.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #702 -: Август 24, 2018, 21:28:45 pm »
Хубаво го написа, Тери. Ще си го копирам даже да си го имам. Иначе при мен мислеха 3 инжекции и ин витро, но при положение, че ще чакаме е по-сигурно така. Хубавото е, че добре понасям золадекса,  слава Богу и не ми пречи.  Само борбата с килограмите е сериозна, но имам още малко отсрочка :-) да се справя.
Един миг обич може и ще направи света съвършен.
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #703 -: Август 24, 2018, 21:34:36 pm »
Честито Павла, жив и здрав да е бебока!

Момичета, на мен дядо ми почина в понеделник, което ме разклати из основи, счупи крак преди по-малко от месец, оперираха го, имаше всичките шансове да се възстанови, но поради ред неща, които се случиха след това приключи. Много ми е мъчно, депресията, в която съм от две години и не мога да издрапам от нея, сега ме завладя с нови сили, на моменти просто потъвам и ако ги нямаше двете ми прекрасни деца, просто щях да съм изгубена.

Аз както винаги да се включа с “положителен коментар”, ще ме извинявате, ама нашата серия е без край  :(.
« Последна редакция: Август 24, 2018, 21:39:27 pm от Vistal »
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #704 -: Август 24, 2018, 21:48:04 pm »
Ех,  Вистал, моите съболезнования! Прегръщам те силно и ти пожелавам да успееш да минеш през този тъжен период. Аз винаги съм се чувствала малко или много ограничена от съдбата, защото съм живяла далеч от моите баби и дядо( другия ми дядо е починал, преди да се родя- за него се радвам, че поне вече е знаел за мен, че съм на път  )
И въпреки, че малко време съм прекарвала с тях, много,  много ми липсват! Останала ми е една баба и пак ми е далече. Незнам как точно мога да те успокоя, освен, че те разбирам и да ти напомня, че в живота за съжаление  ги има тези моменти. Направи място в сърцето си за него и той завинаги ще бъде там. Не го забравяй и се моли за душата му. Важно е да се събереш и да се стараеш да бъдеш добре заради близките ти. Те със сигурност те обичат и искат да те виждат щастлива!
« Последна редакция: Август 24, 2018, 21:51:04 pm от WideD »
Един миг обич може и ще направи света съвършен.
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #705 -: Август 24, 2018, 22:00:15 pm »
Вистал  :bighug: Видях във фейсбук, но не посмях да пиша. Изтръпнах просто като смени снимката. Знам колко трудно прекара уж най-щастливите 9 месеца на бременността и сега това. Съжалявам за загубата ти. Сигурно след скорошното раждане и хормоните още по-трудно го преживяваш, но намери сили. Пътят надолу към депресията няма край. Задълбочава се все повече и повече. Ти го знаеш най-добре. Надявам се да намериш сили и знам, че ще е така. Двете ти принцеси имат нужда от щастлива майчица. Дано дядо ти е наистина на по-добро място и да почива в мир.
Пази се! Нужна си на семейството си :*
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #706 -: Август 24, 2018, 23:03:25 pm »
Тя Тери направо ме изуми с тази воля;).Аз ако имах достатъчно пари,познания и място бих си купила машина като в лабораториите за мерене на чхг ,че и един ехограф да се преглеждам сама,ама на..
WideD,золадекса има ли отношение към метаболизма?
Вистал,съболезнования,за съжаление такъв е живота,бъди силна за семейството си.
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #707 -: Август 24, 2018, 23:52:58 pm »
Благодаря момичета!

За тези две години, които минаха от смъртта на бебето ни и особено сега с новия член на семейството все си мислех, че някак ще издрапам най-накрая, но това сега просто ме дръпна отново много, много назад.
 
Факт е, че по-лошо от това човек да надживее детето си няма и това ще ми тежи цял живот ужасно много, но загубата на всички близки хора остава голяма празнота и болка също :(.
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #708 -: Август 25, 2018, 09:06:31 am »
Слънчицето, мисля, че има склонност към напълняване, но аз като съм спокойна успявам да намаля малко. Обаче малко да се притесня за нещо и ме удря на глад. С това трябва да се справя. Тъпи звучи,, но е факт.
Вистал, аз изпаднах в депресия и моменти в клиниката след лапароскопската, след като едната ми лекарка(младши лекар), ми каза, че увредения ми яйчник не  с проходима тръба, а здравия - със запушена. Оказа се в последствие, че здравия си е с проходима тръба и в крайна сметка има шансове и за естествено забременяване ако не стане ин витрото. Но тогава се почувствах толкова шоково зле, че викнаха психоложка. Тя учудващо за мен добре и положително ми повлия и ме изкара оттам, накъдето бях започнала да потъвам. Не знам какво ти е мнението за психолозите, но тях ги има за да помагат след такива трудни моменти. Аз наистина не очаквах да има промяна, но се случи.
Преди години такива глупостите и драми се случва ха с мои близки и скъпи хора, че се чудех как издържам... Но ето не съм издържала- сега съм с ендометриоза 3 степен и сложни шансове за забременяване. Реших загубите на близки да ги сложа на важно място в сърцето, никога да не ги забравям, но също така да се грижа за себе си повече и за живите ми безценни близки. Понякога е и въпрос на решение да бъдеш тук и сега и да мислиш напред.  Емоциите винаги ще са силни и незнам дали намаляват с времето, но децата ти са една прекрасна цел и извор на щастие, от който да черпи душата ти. Бъди често до този извор на хубави емоции и храни душата си с любов, радост, усмивки и надежда и вяра, че нещата са и ще бъдат по-добри. Аз сега като пиша това, си мисля защо по-често не съм го казвала и на себе си. Надявам се, че не ми се сърдиш, че толкова много изписах :-) пожелавам ти принцесите ти да са живи и здрави да те дарят с много любов и чудесни емоции!
Един миг обич може и ще направи света съвършен.
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #709 -: Август 25, 2018, 10:57:28 am »
WideD, много успокоителни и мили думи, чак на мен ми подействаха, въпреки че бяха насочени към друг.
Вистал, съболезнования и от мен!
Слънчице, това се казва добре запълнен календар без пропуснат ден 😀 Да споделя схемата, която д-р Кацаров ни препоръча: 5 дни действие, 3 дни почивка и 3 дни около овулацията пак действие. Но ми се струва трудно да се предвиди с точност деня на овулацията, за да се изчисли цялата схема. Как мислите вие?
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #710 -: Август 25, 2018, 11:42:16 am »
Здравейте момичета ! Виста моите съболезнования,дано е на по добро място ! Аз си имам час за цветната снимка на 28.08 и в същия ден е деня на спермограмата на ММ, само че той нещо май се разболява и вчера пи парацетамол и се чудя дали да не я отменя,вие как мислите? Отделно си взех масло от вечерна иглика и инозитол да пия,да видим как ще ми подейства ! Тери май не остана много до теста,но ти си търпелива ще си изчакаш хубавите 2 чертички ! Усмихната събота на всички !
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #711 -: Август 25, 2018, 12:47:01 pm »
Много ми е странно как така записвате часове в София за спермограми. В Ню лайф отиваш просто сутринта и даваш материал, в който и да е ден.
Ако отмениш спермограмата, има ли за кой друг удобен ден да я пуснеш? Парацетамолът е по-добре да бъде пит преди спермограма, отколкото да се сварят сперматозоидите.  Виж, ако взимаше антибиотик, е съвсем друго нещо. Ако няма как да отложите за няколко дни по-късно, според мен трябва да направите спермограмата.
Аз имах някакви ПМС, по-точно напрегнати яйчници. Надявам се да се дължаха на ЧХГ и реакция на яйчниците. Затова вече съм си изяла половината доза извара. След секреция на ЧХГ знам, че съм под риск за хиперстимулация. Та си ям. Отделно сутринта в 5:30 трябваше да стана да ида на тоалетна, че чак ме болеше корема. В 06:30 пък се събудих отново от болки в корема, но този път от зверски глад. И сумарно до 11 часа 4 пъти бях ходила на тоалетна без да бях пила особено вода. Таааа се надявам да е от ЧХГ. Има два варианта или ще ми идва с това ПМС, или съм бременна. Ама то това важи за всеки ден от месеца :D Или съм бременна, или не съм :D Сега спряха да са ми напрегнати яйчниците. Но всеки път като идех на тоалетна и изтръпвах да няма зацапване. Телесната ми температура е поне 37.2, което също е добре, но тя се поддържа висока от прогестерона в огромни количества, който приемам. От него дори да не съм бременна и цикъла сигурно няма да ми дойде освен зацапване. Ама хич и не го чакам.
« Последна редакция: Август 25, 2018, 12:51:09 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #712 -: Август 25, 2018, 12:48:10 pm »
Вистал, моите съболезнования. Бъди силна, с времето нещата стават малко по-лесни. Както са ти казали момичетата, радвай се на двете ти слънчица и се бори за тях.

Павла, честит син. Да е здрав, много щастливо детство да има и да радва винаги мама и тати.

Wided, нормално е да има антрални фоликули по време на золадекса, аз също имам.

Милиарда, отнема около 3 месеца да се образуват новите сперматозоиди, така че, ако има някакво отражение от лекарсвата ще е след няколко месеца. Успех и със спермограмата и с цветната снимка.

Териии, с теб съм постоянно в мислите си, малко остана  :bighug:
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #713 -: Август 25, 2018, 13:17:41 pm »
Ами до сега винаги са искали да запазвам час за спермограма, ние на 1-ви отиваме на море и другия ни вариант е след морето,като отидем във вторник за цветната снимка ще ги попитаме дали би дало отражение и ще решим дали ще я отменим. Тери силно стискам палци да е от покачващото се ЧХГ 🤞🤞🤞
Mihaela Viyacheva надявам се да не дава отражение.
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #714 -: Август 25, 2018, 14:23:38 pm »
WideD, аз посещвам психолог от януари месец, трябваше ми време доста да се реша на тази стъпка, след смъртта н бебето, но го направих накрая. Но както тя сама ми каза “аз няма как да ти помогна, ако ти сама не искаш да излезеш от това състояние”, според нея подаъзнателно не искам да го направя и се самосаботирам по този начин. Има още разни неща, които иска да направим и според нея ще помогнат, но от както се е родило бежето имах време само за един сеанс, при първа възможност ще я посетя пак.
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #715 -: Август 25, 2018, 18:28:59 pm »
Вистал, добре е че си потърсила професионална помощ. Не слушай лафове като "я се стегни! Нищо ти няма" . Депресиите хич не са за подценяване и щом не можеш сама, нека друг ти помогне да се измъкнеш от дупката. Съболезнования за загубата ти и вярвам, че е на по-добро място, гледа те от горе и ще те подкрепя.
С Тери се чух днес, звучеше свежарка. Това е много важно условие за успеха - да мислиш позитивно. Тя според мен добре се справя.
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #716 -: Август 26, 2018, 08:58:04 am »
Ето ме и мен 10ти ден след трансфер. Вече започвам да се чувствам като бременна, дано и тестът другата седмица покаже същото. Понаболяват ме яйчниците от ден-два, вече втора сутрин се будя от болки в корема (от глад). Такъв глад сутрин, хората имат сутрешно гадене, аз мога да изям  целия хладилник. Утре се връщам на работа. Но последните 2 дена съм като парцал, постоянно ми се спи. Ще видим как ще устискам будна в офиса без кафе. И тази сутрин телесната ми температура беше над 37.3, което също все още е добър показател :)
Много ми се пие чай. Мнооого. Но не смея, знам, че доста от тях са вредни. И се зачудих тези, които не са вредни по време на бременност, все пак могат ли да се пият. Горещи душове не се препоръчват, тогава топлия чай не прави ли същото?
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #717 -: Август 26, 2018, 09:06:10 am »
Тери,много хубави признаци имаш :D.Слабо кафе не може ли?Чай от лайка примерно или мента не би навредил.
И аз чувствам,че си бременна🤰🤰🤰.
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #718 -: Август 26, 2018, 09:37:00 am »
Ехей, Тери, мноооооого добре ми звучиш... Някак бременно  :lol: Топлия чай загрява тялото и според мен действа, като горешия душ. Кръвта започва да циркулира по-бързо. Пий го хладък  :D
Слънчицето, дано си права!
Вистал, мила, съболезнования и от мен. Знам, колко е трудно и в този момент думите ми ще са напълно излишни :bighug:
Ох момичета, случи се най-накрая!!! Дойде ми цикъла преди малко, 77 дни след последния Золадекс. Хормоните ми бяха много шашави. Постоянно ми се плаче, място не намирах в кожата си :D Най-накрая всичко си идва на мястото  :lol: Сега започвам и аз трепетното очакване на овулация. Много съм щастлива 😊 Мисля около 10 ден да посетя доки, за да видим има ли фоликулчета. Олекна ми  :jump12:
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #719 -: Август 26, 2018, 09:53:45 am »
Лейди, малко хора са като вас така с трепет да чакат цикъл. Радвам се, че най-сетне дойде и дано скоро да липсва за поне 9 месеца. Дано всички се преборите с ендометриозата. И само хубави и качествени яйцеклетки да имате. Пу-пу.
Вие сега по нормален начин ли ще действате или ще спомогне на процеса с инсеминация?
Аз от вчера разсъждавам върху следната тема: Колко тежко е прекалено тежко? Навсякъде пише да не се вдига тежко след трансфер или при бременност. Но колко е това тежко? Прочетох коментар на жена, чийто лекар казал макс до 2 кг като се разпределя на двете ръце. И ококорих очите. То по тази логика всяка втора бременност на една майка е обречена (все предполагам, че вдигат децата си). Та правя си някаква сметка да не пазарувам по много, но ето днес с минимизиран списък за пазаруване се върнах с 3.5кг покупки. Това за 2та кг ми се стори доста преувеличено след като навсякъде пише да се продължи ежедневието. А повечето от нас нямат чистачки и домакини. На Мишо съм дала отговорността по простирането. Дотолкова се пазя, пък то ще си покаже.
« Последна редакция: Август 26, 2018, 11:17:03 am от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света