0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #140 -: Юли 28, 2018, 16:37:47 pm »
Ясно, да не се шашкам викаш.Не че съм се и ошашкала де, ама ми е леко странно.То след няколко процедури свикваш на всичко май  :lol:

Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #141 -: Юли 28, 2018, 17:38:45 pm »
Magi правиха ми ЦС проходими са ми тръбите , всички хормони са в норма (поне до началото на Юли бяха ) ,проследиха ми О. и ми казаха ,че всичко е нормално . Мога да пусна и снимки от резултатите . Нямам си и на идея към кой др и в коя клиника да се обадя в София искам да говоря с някой по тел и да се консултиран как е най добре да го направим септември . Много ли е сложна инсеминацията и отнема ли много време ?

Avallon вече се прибрах сега чак септември ще си идваме за 3 дни . Цикъла ми е редовен или поне е последната една година ,преди това имах малко проблем с пролактина бях го вдигнала от стрес и с лекарства го нормализирах ,но от тогава 3/4 пъти го проверявам и е в норма . Сега покрай този стрес около сватбата ,работата ми и с тези бременни приятелки около мен се притеснявам пак да не съм го вдигнала след като така ми закъснява . Аз в рамките на 3 седмици направих 4 паник атаки и бях на разни билки за успокоение . Да не говорим че при мисълта да се видя с мойта приятелка ми става зле и ч почват да ми се пълнят очите :( а в същия момент се чувствам ужасно че не мога да СВ зарадвам искрено за нея . Голям филм ми е . Другия месец стават 2г от както правим опити ....о двамата с мъжът ми сме на 29
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #142 -: Юли 28, 2018, 17:54:20 pm »
Чочолинка,за 3 дни да се направи инсеминация  мисля че няма да стане.Но поне консултация може да направиш.Опитай да се успокоиш .Знам,че е банално но като нямаме деца въжето ли да слагаме?Ориентирай се към клиника и по мейл или телефон се свържи и запази час.
Успех и горе главата :)
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #143 -: Юли 28, 2018, 18:01:59 pm »
Слънчице да за 3 дни знам че няма да стане аз по скоро искам тогава да се срещана с някой . Виждам че има доста добро отзиви за д-р Стаменов в клиника “Надежда “ но като влезна online да си запиша час ми излиза че няма свободни часове въобще ... много странно
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #144 -: Юли 28, 2018, 18:48:13 pm »
Чочолинка, за Стаменов се чака мноого. Опитай, звъни и за други лекари, не само в Надежда. За инсеминация са ти необходими две седмици минимум. Започва  2-3 ти ден от началото наменструацията. В повечето случай има и лека стимулация, съответно с проследяване, после следва таймиране на овулацията и около 36 часа след това същинската процедура. Пиблизително.

Слънчице, колкото и отчайващо да изглеждат нещата има изход и бебе ще има.

Само не се отказвайте момичета.

Маги, ти си гърмян заек и няма се дадеш лесно. Да намачкаш Моника, чакам да да дойде ред на Пловдив, да се запознае с още един зачатски набор.
« Последна редакция: Юли 28, 2018, 18:56:45 pm от avallon »
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #145 -: Юли 28, 2018, 20:18:14 pm »
Чичолинка, най-добре си запиши час в някоя репродуктивни клиника скоро за да имаш план и ще ти стане по-спокойно. Аз например през вайбър си записвам часовете- има опция да виждаш кой лекар какви часове има. А относно консулатцията- в Щерев например, звъня на кол центъра, те ми записват името, доктора, с който искам да ме свържат и телефона. След като му свърши смяната, ми връщат обаждане. Предполагам и в другите подобни клиники е така.
Аз си спомням, че звъннах на рецепцията и им казах, че имам много сериозен проблем и да ми запишат час при някой мнооого добър лекар. И наистина, на късмет попаднах, при лекар, който и двамата с моя приятел харесах ме веднага. Но нямам на практика достатъчно впечатления, за да го препоръчам на друг по отношение на този тип процедури.
Ако имаш малко време, по-добре звънни наистина и питай можеш ли някакви нужни изследвания да подготвиш предварително.
« Последна редакция: Юли 28, 2018, 20:22:57 pm от WideD »
Един миг обич може и ще направи света съвършен.
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #146 -: Юли 28, 2018, 20:55:11 pm »
Маги на мен след аборт ми е по- оскъден цикълът. Не се образува достатъчно лигавица явно. Пусни си ТСХ, но все пак не мисля, че има за какво да се притесняваш.

Chocholinka, в УК направо инвитро ли ти предлагат? Говори с тях за инсеминация. Много ще ти е трудно да пътуваш, да се притесняваш, ако пък нещо се обърка... Много е сложно. Имам 6 инсеминации. Всички в чужбина. Не мога да си представя да трябва да пътувам след процедура, пк и мъжът ми да взима отпуски, а ако нещо се забави със стимулацията и по- късно е О и тн, и тн...
Щом си в системата в УК, значи си една крачка успяла. Има и българска клиника в Лондон, да речем. Ние сме с неизвестен стерилитет- първа стъпка беше таймиран секс, после инсеминация, после е инвитрото. При нас се получаваше с инсемнации, затова аз настоявах да си ги направя всички, които ми се полагат.
Другото което е- какви билки си пила за успокоение? Явно проблемът е и емоционално- психологически, а това дава и соматични прояви понякога. Застраховката ти поема ли психолог? Ако да- поговори със специалист. Бременността няма да те освободи от притесненията ти и да те предпазва от паник атаки и тн. Казвам ти това с най- добри чувства :)
Достатъчно млади сте и двамата. Консултирай се в България със специалист, задвижи си нещата в УК и това е. Правейки нещо се приближаваш все по- близо до детето. Не чакай! :)

HELIANTHUS, няма ли частни лаборатории, в които можеш да си платиш? Тук има и само това е начина да си направиш без рецепта. Иначе трябва да потърсиш лекар. Дано просто да се изкиства по- бавно този път. Знаеш ли колко ти е бил ЧХГ последния път като си мерила?

Късмет на всички! :)
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #147 -: Юли 28, 2018, 21:28:37 pm »
Wided благодаря ще проверя как става .

Pavla да направо ми предложиха ИН тук ако трябва да се запиша към здравната каса на го направят това се чака многооо а частно едната процедура почва от £800 до £1300 вървят ме знам в Бг колко струва . Да вярно в че ще трябва да пътувам ,но тук хич им нямам вяра . От Бг клиники си изпарих доста в УК тала че и това отпада . За психолог аз сама посещавам и бяхме стигнали до това да си дам малко почивка за известно време и да не говоря с някой за бебета и т.н и точно месец след това ( в този месец доста се бях постарала да не го мисля ) мойта приятелка ми каза ,че е бременна и нз и аз какво ми стана .... всички въпроси който си бях задавала изплуваха на ново с адака сила ....” какво ми има ,защо при нас не става “ и за това получих п. атаката . Отделно останалите неща с който ми беше натоварено и резултата е на лице .... закъснение с 13 дни . Аз съм много чуствителна .... и си патя от това . От днес спирам и цигарите вече почвам да си мисля че може да е и от тях . Ако трябва ще си взема месец почивка и ще се прибера в Бг да направим инсеминация не е проблем дано стане поне с това . ❤️❤️❤️
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #148 -: Юли 28, 2018, 21:40:24 pm »
Павла,ти казваш че след аборт си имала оскъден цикъл.Искам да попитам,знаеш ли ти или някой друг,каква е разликата в организма при аборт и извънматочна?Моя цикъл,то не знам кой ден да броя,първото кървене се появи в болницата още и спря.И след 2 дни пак но със страшни болки,много лигавица и не много кръв.И се питам хормоните ми кога ще се наместят пак.Май започвам да съжалявам ,че не правих тестове за овулация.
Чочолинка,тук една инсеминация без стимулация е около 500 лв,поне в клиниката където аз ходя.Това знам от мои познати които правиха 4.Не съм питала за пари,но сме заделили за всеки случай.Със стимулация е около 1000.За цигарите няма да коментирам.Вредят и на двамата.Всеки лекар ще го каже.Аз пушех по 1 кутия,като ми каза д-ра да ги спрем ги намалих на 5.От 1 месец не пуша въобще.Като родя 2 деца,ако искам пак ще пуша.И дори да получиш паник атака не пали.Това няма да помогне.
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #149 -: Юли 28, 2018, 21:45:15 pm »
Слънчице да разбирам че все пак ще ми дойде по евтино в Бг . За цигарите само аз пуша и сега съм си взела едни полски хапчета който действат на тАзи част на мозъка ти която те кара да пушиш ,признавам много ми е трудно да ги спра но сега съм твърдо решена и ще гледам да не се поддавам ! Ти в коя клиника ходиш ,на мен ми правиха стимулация преди година с клостилбегит и не стана ....
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #150 -: Юли 28, 2018, 21:57:58 pm »
Ами аз съм от Варна ,и ходя при д-р Александров в АГ,ако е зает си обсъждам проблема със сина му,който е специализант ,но като цяло винаги се оказват на 1 мнение.Но той ми откри проблема и му вярвам много.
Знам,че е трудно с цигарите.Аз пуших с огромен кеф.С кафе,с питие,след секс,като ми е нервно,абе винаги .Но като разбрах как вредят на яйцеклетката и ми пада шанса,ги намалих до 2 сутрин,2 вечер и една като не издържа.Като разбрах ,че съм бременна и казах край.Въпреки че беше за кратко и след това не запалих .Дори водата е по-вкусна без цигари.А кафето невероятно-ароматно и вкусно.Пробвай,трудно е но не невъзможно.Бях писала по-нагоре в темата-мъжа ми ми каза да си купя нещо с парите които не съм дала за цигари.И това е стимул.По-добре 150 лв за обувки ,отколкото за цигари примерно.
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #151 -: Юли 28, 2018, 22:04:50 pm »
Зависи. Точно днес ми казаха за една позната, която рязко спряла цигарите. Започнала да получава задух и след време преминал в паник атаки, че ще умре от задушаване. Отишла на лекар и й казали, че е заради спирането на цигарите. Заради това, че рязко ги е спряла, а трябва постепенно да се намаляват, за да свикне организма. Иначе й се натрупвало някакво напрежение. На мен странно ми се стори, но като започнала да пали по 2-3 изчезнали паник атаките.
У нас ще има бебета май. Една кокошка мъти 10 яйца. Викаха ме да асистирам днес при обгрижването й. Ще имаме малки жълти топчици.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #152 -: Юли 28, 2018, 22:15:10 pm »
Много странно .Като абстиненцията при наркоманите.Свекървещицата ги спря с някаква книга.Забравих й името обаче.Прочете я и не пропуши жената.А тя как пушеше...Майко мила .Ако имаше 5 лв и утре взема пенсия ,си купува цигари .Ако ше от глад да не може да заспи.
Тери,сериозно ти завиждам,и не благородно.Имаш си кокошчици и градинка.Егати кефа!Сега ако кажеш ,че и прасе имате и правите луканки на двора....
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #153 -: Юли 28, 2018, 22:26:00 pm »
Явно този месец ни е месец на закъсняващите :) Аз съм в същото положение както Chocholinka. На 39 ден от цикъл, няма идея да се отсрами и да дойде. А ужасяващи болки в зърната, някакви краткотрайни позиви за повръщане (за щастие няма успешен) и въпреки всичко отрицателни тестове. За другата седмица, уж говорих с моята гинеколожка да ме приеме извънредно, но тя си остава скептична, че нещо е станало и каза да отида след 10 дни. Щяло и се да дойде спонтанно, да не ми давала хормони (пия Еутирокс, а преди два месеца ми откриха инсулинова резистентност). Днес пак прокапаха няколко капки (все ми се случва като излизам навън), но всичко се укроти щом починах малко. Сега седя и се чудя да ходя ли, да си го чакам ли?

П.С.: да се похваля - плувците на мъжо са супер- бързи, активни, без забележка :)  :drunk: Явно проблема си е в мен :), ама съм си казала почивка за момента от други изследвания. Трябва да си погледнем къщата и себе си най-вече.

*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #154 -: Юли 28, 2018, 22:55:33 pm »
Тери и аз въздъхнах замечтано като прочетох за пиленцата. Винаги съм искала да имам къща с дворче и пилета, с цветя и котка(незнам как ще се върже с пилетата), както и доматена градинка + зелени разни като магданоз и копър.
Ралица, каква ти е дозата на еутирокс? Аз също пия+скоро ми каза едното, че имам лека инсулинова резистентност.
Слънчице, браво за намаляването на цигарите. Аз лично не пуша, но съм пасивен пушач и май като се замисля, не е добре това да дишам.
150 лева, ти чай и харчи, че да имаш стимул и за другия месец
 :cheerleader: :a_cat_06: :balk_96:
Един миг обич може и ще направи света съвършен.
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #155 -: Юли 28, 2018, 23:31:59 pm »
 Pav-la , никога не съм пускала ЧХГ. Има някакви частни лаборатории, но ще отнеме дни. Говорих с болницата, казаха след седмица пак да правя тест и, ако още е положителен ще ме видят. Можело 2 седмици да не са достатъчно да падне ЧХГ-то. Дано падне...
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #156 -: Юли 29, 2018, 00:20:45 am »
HELIANTHUS,много зле положението тогава. Чак по - зле от тук. Направи си след 3- 4 дена. Ако потъмнява, значи има пролем. Мисля, че просто ти пада бавно.

Тери, лекар или какъвто и да е медик да твърди,  че по- добре да се пуши-  не е сериозно.

Чочолинка, колко ще ти струва да не работиш месец, за да си в България,да си платите билетите с мъжа ти(той също да отсъства от работа) и стимулация с процедурата? За мен инсеминация без стимулация е безмислена. Намери си лекар, на когото до имаш доверие. Запиши се в системата им. Винаги можеш да си имаш лекар в България, но трябва да си в системата там, където е животът ти. Ние направихме така. Ние също им нямаме доверие, но все пак тук не са 70 млн от нищото,  както и там не са 80 от ей така.

Имала съм и двете уж, Слънчицето, за лигавицата май няма разлика. Понякога при извънматочна има псевдо сак в матката. След прекъсването на бременността се изчиства лигавицата, хормоните докато се наместят и да се въстанови лигавицата... така че май няма голяма разлика при спонтанно приключване.
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #157 -: Юли 29, 2018, 01:10:42 am »

Ралица, каква ти е дозата на еутирокс? Аз също пия+скоро ми каза едното, че имам лека инсулинова резистентност.


Еутирокс 100. А за индулиновата изписаха ли ти нещо.
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #158 -: Юли 29, 2018, 07:54:09 am »
На мене вече ми е 325 на седмица. Иначе относно ИР,  ме сложи на строга ниско въглехидрстна диета: без бял хляб,  без захар, без пици, без спагети и т. Н. Ям един хляб ръжен с квас и доста добре се чувствам. На изследванията ми излезе и нисък Холестерол, но от добрия.. Даде ми да пия една хранителна добавка- Cholestemin. И за ИР е добра. Дозата ми е 3х1.
Един миг обич може и ще направи света съвършен.
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #159 -: Юли 29, 2018, 08:50:32 am »
Павла, човекът не е казал, че е по-добре да се пуши, просто постепенно да ги откаже.
Радвам се, че поне за това не се подлъгах като ученичка. Всичките ми приятели бяха непушачи (освен съпругът ми). Последната и първата ми цигара беше на 6 години. Доизпушихме един фас хвърлен на пътя. После попитах майка ми какво ти става ако пушиш и тя каза, че ако дете пуши ще умре. Толкова ясно си спомням как чаках постоянно да умра. Две седмици бях много тъжна, накрая майка ми ме попита защо, а аз й казах, че чакам да умра. Е засега проточих прогнозата с 21 години.
Слънчице, имахме някога прасета, но вече не. Аз не давам, жал ме е. Ако зависи от мен и кокошките до старост ще ги гледаме, но нямам глас за това. Достатъчно е, че вече две кучета от пътя съм домъкнала у нас.
Защо разграничавате стимулирана от нестимулирана инсеминация. Мен само с Клостилбегит ме стимулираха и той струваше 5лв, нямаше разлика от 500лв в цената
Бъди промяната, която искаш да видиш в света