0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #160 -: Юли 29, 2018, 09:15:27 am »
Тери,аз за цената не знам на 100%,чух ама не са ми до там близки да питам.Това 1000 лв ми каза една приятелка за нейна позната.А това семейство ,които аз познавам ми казаха 2000 за 4 инсеминации.
Снощи прочетох,че актьорът Краси Радков станал баща на момченце на 47г,след 16 години брак и благодари на Стаменов и Надежда.Дотук добре.И коментарите отдолу,освен честитки имаше и-"поредното бабешко бебе."Просто не знам,как може да има такива бунаци,с такива разсъждиния,направо се ядосах.
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #161 -: Юли 29, 2018, 10:55:43 am »
Защо разграничавате стимулирана от нестимулирана инсеминация. Мен само с Клостилбегит ме стимулираха и той струваше 5лв, нямаше разлика от 500лв в цената
,
Тери, не само с Клостил се стимулират инсеминациите. Има и други лекарства, които струват доста парички. Накрая таймирането ако няма в момента на пазара прегнил се прави с друг медикамент, който също е в пъти по-скъп от Прегнила... И то капка по капка - вир.
Правила съм инсеминация и за 250 лв, и за 1000 лв., верно отдавна беше, но все пак.
Слънчице, хора всякакви, само елементарен човек може да коментира така. Който не го е преживял , той не разбира смисъла, няма как да го почуства просто. Но поне да си мълчат.... дребни душици.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #162 -: Юли 29, 2018, 11:27:32 am »
Относно цигарите и аз съм чувала, че е по- правилно и не шоково за тялото да се спират постепенно.
Слънчицето, не им се ядосвай на глупостите, които пишат. Това показва докъде са стигнали в развитието си те самите. Човек, който се е борил за големи неща, помагал е на други хора и е бил съпричастен към страданията им, ще знае много повече за това, какво е да имаш мечта и да я следваш докрай(дори и това да отнеме повече време). Вероятно тези хора не са изпитвали толкова дълбоко какво е да имаш подобен проблем и да работиш с всички сили да получиш това щастие.
Състраданието е качество, което не всеки притежава. Предполагам, че има и момент на възпитание, но основно идва от душата и житейския опит на човек.
В такива моменти си казвам, че вероятно не са минали през подобни моменти и не знаят какво е. Да са живи и здрави и дано да разберат по хубав начин какво е да имаш желаното дете!
Един миг обич може и ще направи света съвършен.
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #163 -: Юли 29, 2018, 11:41:23 am »
Момичета току що ми дойде НАЙ -ПОСЛЕ малко да отпусна че снощи ревах много .
Относно цигарите пия едни хапчета които  не съдържат никотин полски са и те действат на тази част на мозъка която те кара да ти се пуши ,в Бг няма такива тук в УК има подобни до са доста по силни и със странични ефекти за това си взех по лекия полския върянт . Така и така съм в период на паника атаки поне да и като спра цигарите да го мина на веднъж 🙈. Някой беше писал за книга е аз и в клиника на Алан Кар ходих и не ми подейства и книгата четох .... баща ми казва че съм трудна за промиване на мозъка и за това не ми е подействало . То по този повод и за това явно главата ми влияе толкова сега и при бебе правенето .... пълен психо 😤
Pavla за отсъствието от работа си права но в момента мога да си го позволя ,а освен че работя имаме и частен бизнес с който аз се занимавам предимно и мога да го правя от всякъде . То да си кажа честно май това е един от проблемите .... прекаленото натоварване . Снощи си поговорих с мъжът ми и се разбрахме да се обадя утре до клиниките в Бг . За съжаление тук в УК ако в към здравната каса се чака многоооо за всичко . Аз съм в системата им защото изследванията ми го правиха в фертилна клиника и да не ви казвам ,че чаках 3 месеца за да ми направят проследяване на О. Накрая ме вкараха с графика след скандал по телефона иначе можеше още да си ме влачат . Просто системата е много бавна а на частно струва много и пак не знам  на какъв ще попаднеш .
Ще звънна в Надежда и в Щерев ако можете да ми препоръчате някой там ще е супер .... имам и друг върянт  , да накарам баща ми да говори с Иво Кременски тъй като му е чичо ,но ми се иска сами с мъжът ми да се оправяме .
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #164 -: Юли 29, 2018, 11:59:20 am »
Чочолинка,Павла беше споменала психолог.Явно много тежко преживяваш нещата.Аз съм посещавала преди 4 години,защото минах през много тежък период и изобщо не бях аз.Просто ми се случи нещо от което сънувах кошмари цяла година.Майка ми и баща ми настояваха и психоложката ми помогна много да мина през това.Дори ме направи много по-силна.
Знам,че е лично ,просто ти давам съвет като човек приел помощ ,с най-добри намерения и най-малко искам да те обидя..Знам че има акушер-гинеколог психолог.Поне във Варна,но сега не мога да се сетя за името й.
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #165 -: Юли 29, 2018, 12:08:13 pm »
Слънчице аз вече правих 4 сеанса с една жена и последния път когато говорихме се бяхме разбрали да се опитам да си дам почивка и да игнорирам всякаква тема за деца и т.н . И бях спряла да го мисля докато нали пак казвам не получих паник атака след като мойта приятелка ми каза че е бременна ,от тогава не съм говорила с психолога но мисля утре да и пиша и направим един сеанс . И не ме обиждаш въобще аз съм много отворена на тази тема и не ходя за първи път ,когато съм усещала че имам нужда винаги съм търсила професионална помощ ,а и аз чета много психология сама .
Снощи като си говорех с мъжът ми и му казвам ,че проблема е в моята глава и той ми вика “леле представяш ли си наистина заради това да не става “ и аз му казах че не си го предствям ,а знам ,че заради това не става щото съм си псъхо и дъщеря на баща ми .... луди Везни сме и двамата 😤🙂
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #166 -: Юли 29, 2018, 12:14:32 pm »
Мацки имам един бърз въпрос. Утре ще пускам документите за благотворителната кампания и почти всичко ми е готово. Та въпроса ми е трябва ли да представя и снимка от ехограф, защото единия критерии за кандидатстване е 4.Липса на миоми, полипи, маточни малформации и хидросалпинкси?
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #167 -: Юли 29, 2018, 12:24:44 pm »
Тери, Кломифенът е евтин, но както е казала авалон, може и с друго да се стимулира. Тук не стимулират за инсеминация с Кломифен, защото по- трудно се контролира. Имам 5 стимулации с Гонал Ф и една с Менопур, после антагонистите и Прегнил/ Овитрел и идва доста скъпо.
Примерно аз имам една стимулация с Кломифен за таймиран секс. Направих 3 фоликула или 4, които не станаха равномерни, но с инжекционните медикаменти си правих толкова, колкото ни беше целта- 2,3,4 (никога повече, защото иначе се отменя опита) и си ставаха равномерни.

Което ми напомня, че имам 6 инжекции Оргалутран и малко Прогестерон. Ако някой ги иска да пи пише- подарявам ги и искам само разходите ми да се преведат на Зачатие.

Това с постепенното спиране ми звучи като пушенето по време на бременност, за да не се стресирал организма. Има си заместваща терапия. Никотинът не е толкова вреден. В един голям патладжан има повече от една цигара другите сто и повече съединения, които се получават при горене са тези, които са вредни.

Chocholinka, а ако ги правиш там по каса безплатно ли ти излизат? Колко време ще ти отнеме? Не ме разбирай погрешно. Казвам през какви размисли минахме ние. Чаках 6 месеца за първичен преглед. Междувременно не сме спирали да правим разни неща, но като е от разстояние е мнооого разпокъсано.
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #168 -: Юли 29, 2018, 12:55:37 pm »
Pavla разбирам те много добре мила ! От опита ми тук който имам съм на мнение че няма да е лошо да опитам в Бг .
Преди 2г реших да посетя една Бг клиника тук (най голямата ми грешка ) след прегледа отидох при GPто ми и трябваше 4 пъти да ходя и да им се моля да ми направят пълна хормонална картина ,накрая пак се стигна до скандал с докторката и тя нямаше избор и ми пусна хормоните от които се видя високия пролактин . Нищо не направиха трябваше да се прибера в Бг където ми преписаха Достинекс за да го сваля направих и стимулация с клостилбегит (пак от др от бг ) нищо не стане . След още една година ходене по доктори тук и САМО МОЛЕНЕ за пренасочване към гинеколог накрая излъгах една от докторките че правим опити от 2.5г и тя ме изпрати във фертилна клиника . От Януари тази година там ми направиха ЦС изследване пак на всичките хормони и спермограма на мъжът ми . Да не говорим че чаках от Януари до Юни за да ми проследят О. всеки месец звъня в първия ден на цикъла и всеки месец ми казват ами вече всичко е заето обадете се другия месец като ви дойде и последния път направо издивях по телефона и и казах на тая че искам час и че няма да чакам още 1 месец (а няма как да си запазиш за следващия несец не можело ) и така след поредната караница по телефона ми записаха час и проследихме О. След това трябваше да се видя с главния лекар за който трябваше да чакам от Юни до 3ти Август само за да ми прочете резултатите от всички изследвания ( НИКОИ НЕ ТИ ДАВА РЕЗУЛТАТИТЕ ПРОСТО ТАКА ) и познай ..... моя милосът пак се прави на луда и се кара с рецепция за ранен час . Е дадоха ми ама аз не мога всеки път да си тровя нервите и да чакам до безкрай . А относно парите казаха ми че вече няма фондове и трябва сами да се спонсорираме за инвитро . Което е  доста по скъпо от Бг £10К в цената .
Та да иска ми се да не патувам и да е тук където си живея ама нямам нерви да чакам и да се занимавам с луди . :(
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #169 -: Юли 29, 2018, 13:04:41 pm »
Разбирам те напълно. Щом имаш възможност да работиш от всякъде, поне когато си в стимулация, не пътувай, остани си в България, успокой се, почини си, поглези се.
Все си мислех, че веднъж записан в клиника става по- лесно, но явно изхождам от моя опит тук. Дано бързо да намериш твоя лекар, защото май това е най- важното, а другото ще се случи, било то с инсеминация или инвитро.

Късмет! :)
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #170 -: Юли 29, 2018, 13:20:18 pm »
Pavla да за съжаление системата им е доста мудна . Благодаря за подкрепата ще звъня утре по клиниките в Бг и така . Ох и суинта уж ми дойде едно розово ми потече адски болки а от тогава нямам нищо на превръзката .... голямо избиване ще е след толкова закъснение 😫😫😫😫
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #171 -: Юли 29, 2018, 17:04:47 pm »
Танче, нямаш ли амбулаторен лист от гинекологичен преглед. Аз имам по един от всеки първи преглед при репродуктивен специалист и там пише за състоянието на матката. А за хидросалпингс: снимай си заключението от цветната снимка
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #172 -: Юли 29, 2018, 18:49:59 pm »
Мисля, че имам един от моя гинеколог. А мога и утре да го посетя набързо. Трябва да проверя от кога е. Тя цветната снимка ми е от почти година, дано да стане. От Надежда нищо не ми дадоха. Всичко е при тях. Не знам дали ако се обадя ще ми изпратят документите, защото се отказвам от тази болница.
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #173 -: Юли 29, 2018, 19:08:23 pm »
Таня, хубаво е да си вземеш нещата от тях, но става много бавно и мудно.Аз лично се отказах.Знаете ли, че нямам епикриза от лапароскопията.Но няма да стане толкова бързо.Поискай бележка от Личния или нещо подобно.

Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #174 -: Юли 29, 2018, 20:28:38 pm »
Chocholinka като те чета и започвам да си представям какво ме чака. Аз си знам, че са много зле тук, ама все се надявах във фертилните клиники да са по- малко мудни. Кой знае колко ще ги чакам да ми се обадят за час и после кой знае още колко за изследвания.
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #175 -: Юли 29, 2018, 20:33:41 pm »
Helianthus и ти ли си тук ? Ох ами за съжаление са така и аз си мислех веднъж да ме вкарат във фертилна клиника всичко ще е по добре ...да ама не същатата боза с извинение .... :/
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #176 -: Юли 29, 2018, 20:48:28 pm »
Момичета, а в по- малките градове пак ли е така? Не може ли да се запишете в клиника в съседен град. Имам позната в Италия, от Генуа. Те се бориха за бебе 7 години (тази година им се роди момченце) и имаше невъобразими срокове в клиниките в Генуа- 1,5г-2г. Тя пътуваше до някакво градче близо до Милано. То там е и малко по- странно- след опит започваш пак да чакаш и между опити може да имаш около 2 години. Така тя си избираше по- малко градчета и си скъсяваше времето за чакане.
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #177 -: Юли 29, 2018, 20:53:26 pm »
Pavla не не може дори . Ходиш си в района в който живееш според адресна регистрация се определя в коя болница трябва да ходиш . Освен ако не си бременна тога мисля че имаш малко по голям избор . :/
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #178 -: Юли 29, 2018, 21:03:53 pm »
NHS не дава ли срокове за одобрение. Там нали няма фиксирани опити, но колкото отпуснат, толкова.
Много странно това да нямаш избор. Ако в района ти няма можеш ли да отидеш където си пожелаеш или отиваш в най- близката? Няма ли допълнителни осигуровки, които да покриват част от това? Много е странно NHS да покрива смяна на пола на деца, а да не покрива създаването им 8O
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #179 -: Юли 29, 2018, 21:31:00 pm »
Момичета, преди време ви бях разказвала как дарихме само 250 лв на едно момиче, а тя ни писа да ни благодари още първия месец, когато забременя. Споделям ви нейната история, за да вярвате. Тя е приятелка на моя колежка и цял живот не е спряла да вярва и да се бори.
https://nova.bg/news/view/2018/07/29/223018/%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D0%BC%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%86%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%81%D0%BB%D1%83%D1%87%D0%B0%D0%B9-%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B8-%D0%B7%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BE-%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5-%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4-30-%D1%85%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D0%BE%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BF%D0%B8%D0%B8/?utm_source=nova&utm_medium=whatsapp&utm_campaign=shareBlock
Бъди промяната, която искаш да видиш в света