0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #220 -: Юли 31, 2018, 19:25:18 pm »
mary cherry, със същите показатели нас ни пращаха за инсеминация и то с много добри шаносве за успех (не се състоя поради лоша микробилогия от моя страна).
Формулата е ((а+б)* общ брой) - 15%
(19% * 152 млн) - 15% = 24 млн за инсеминация.
Аз като бях на твое място си държах на инсеминацията. (Павла е бременна след инсеминация).
Иначе си в добри клиники, учудвам се, че те пращаха на лапароскопия. За инвитро сигурно ви говорят заради морфологията, но си заслужава да пробваш и с инсеминация
Иначе ставате за фонда. Трябва да сте под референтни стойности на поне два критерия на две спермограми (от две различни клиники с поне един месец интервал). Неговите критерии, на които отговаря са подвижност под 40% (а+б) и морфология под 14%. Трябва и АМХ над 2.
Нас лекарите ни посъветваха така: да си пуснем документите за фонда, да си минава времето, пък през това време да си правя цветни снимки и инсеминации. Много се радвам, че ги послушахме, защото минаха бързо нещата при нас и не си губихме времето.
Иначе аз правих ЦС с пълна упойка. Първо няма риск от спазъм, който да компроментира резултата и второ нищо не разбрах. Поне на мен много леко ми понесе упойката и 1 час след снимката си тръгнах и бях на  сладкарница.
« Последна редакция: Юли 31, 2018, 19:26:55 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #221 -: Юли 31, 2018, 20:17:01 pm »
Маги мей, честито, много семейно щастие и скоро нов член на семейството да се появи.
Тери, може би механична грешка, но аз да си кажаго, че АМХ трябва да е над 1. Още от сега ти стискам палци за процедурата.
Аз правих ЦС без упойка, боля ме корема няколко часа след това като при цикъл, но доста по-слаба болка, тъй като моя е много болезнен и имах зацапване няколко дни. Не е страшно.
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #222 -: Юли 31, 2018, 20:50:20 pm »
Да, Мишето е права. Аз си пиша моите резултати :D
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #223 -: Август 01, 2018, 00:25:23 am »
Момичета, ако някой има кураж в излишък да праща. Точно бях решила, че имам нужда от почивка и оп... надежда, че се е получило, уж бледа (едва виждаща се втора черта), симптоми.Да ама не. Преди два дни зацапах. Сега си рева вкъщи сама (мойто мило го няма). Нито нормален цикъл ,нито положителен тест. Втори ден само заапвам и се чудя какво се случва. Четвъртък ми е часа при гинеколожката и се чудя дали да не го отменя в това състояние. Не знам как ще протече прегледа в този случей. Пък и повече май ме е страх от резултата. Тотално съм се сринала психически
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #224 -: Август 01, 2018, 05:42:45 am »
Ралица, няма значение че само ти зацапва. Отивай, не го отменяй, ако това ти е притеснението. Гинеколозите са виждали къде по обилни менструации. Нас като ни викат на 2-3 ден от цикъла за преглед сме като в тексаско клане :D Така че не се притеснявай :)
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #225 -: Август 01, 2018, 07:27:12 am »
Ралица, отивай си на лекар без притеснения. А за куража: стерилитетът е такъв. Ентусиазъм, надежди, разочарование, отново ентусиазъм, отново надежди и отново разочарование. И така се повтаря десетки пъти, но накрая вместо с разочарование, завършва с безсънни нощи покрай бебе. Бъди смела. Поплачи си и после с нови сили.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #226 -: Август 01, 2018, 07:49:28 am »
Ралица, може да е спад в прогестерона, знам ли. На мен така ми зацапваше един път и се оказа положителен кръвния тест, а с бледа чертичка. Може и просто да ти закъснява, но при всички положения е добре да си спокойна, за не стресираш допълнително тялото си. :-)
Аз за съжаление късно реагирах, заболя ме корема, докторката ми изписа дуфастон, но късно.
Сигурни вариант е да си пуснеш ЧХГ кръвен тест за да знаеш.

Маги мей, честито и бъдете живи и здрави, много щастливи, влюбени, прекрасни, живейте в хармония и разбирателство, подкрепяйте се и дано, дано да гушкате бебче скоро! :-)

Аз искам да попитам нещо относно фонда.. Вчера ходих да покажа на доктора АМХ, че е повече от 1 и той се зарадва. Докторката, която преглежда с него, веднага почна да пише документите за фонда. Но ми казаха, че 6-8 месеца се чака. Мислите ли, че може да стане и по-рано? Ние мислехме да стартираме есента без фонд и се притеснявам да не ми се появят кисти ако чакаме още.
Ендометриозата ми е 3 степен.
« Последна редакция: Август 01, 2018, 08:02:11 am от WideD »
Един миг обич може и ще направи света съвършен.
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #227 -: Август 01, 2018, 08:56:56 am »
WideD, на 20 февруари в клиниката попълнихме документите за фонда. На 7 юни си бяхме взели заповедта. Вече чакането не е много. Ако можете да отложите с месец-два процедурата, ще спестите едни 5000 лв
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #228 -: Август 01, 2018, 08:57:32 am »
Меги мей, да се обичате много и да сте много щастливи заедно!Да влизате в битките рамо до рамо и да излизате от тях сплотени!

Ралица
, кръвен тест се прави в такива случаи.

WideD
, одобрението от фонда става за 3-4 месеца тази година, така че смело пускайте документи.Сама прецени ще го изчакате ли или ще правите самофинансиран!Знам че при вас всеки месец е от значение!

Тери
, дойде ли ти?

*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #229 -: Август 01, 2018, 09:06:11 am »
WideD, междудругото, ако няма как да изчакате, пусни си документите все пак. Ей така да си тече времето, пък дано не ти се налага да правиш второ инвитро.
Не, Маги, ама то е рано още. В неделя ми беше последното противозачатъчно. Докторката каза четвъртък да чакам. Не се усещам сякаш ще ми идва, така че може и да позакъснее. Аз сега съм се фокусирала към кучето и изобщо не го мисля този цикъл, нито инвитрото. Сигурно някой ще си каже, че малко прекалявам с това куче, но направо сърцето ми се е свило като знам, че в неделя я оставяме цял ден в някаква клетка сама без нас, с бит арсен да я боли. Малко превърнах темата в тема за домашни любимци, извинявам се.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #230 -: Август 01, 2018, 09:33:24 am »
Здравейте, дами!Много се извинявям, че така нахлувам в разговора ви, но много жени ми препоръчаха този форум! Казвам се Яница и със съпругът ми правим опити от 1год. Много сме невежи в тази тема и моля за помощ с малко информация. Ходих на гинеколог, които ми пусна нужните хормони и хламидия и всичко беше наред, видя че имам овулация и я тествам всеки месец, но на стенограмата на съпругът ми се видя че има само 9% подвижност. Д-р Александров каза, че и мъже с по-малка подвижност са успявали да имат деца, но каза че това не се лекува. Вече се чудя дали не е време и при мен да се направят по сериозни изследвания, но така ме е страх, че веднъж почне ли се ходенето по лекари и няма излизане от този кръговрат само нови изследвания, нови тестове, нови поводи за съмнение. Бихте ли ми помогнали с малко информация, как протичат първите прегледи при репродуктивен лекар, какво се изследва, знам че всичко е доста скъпо и финансово трябва да се подготвим и дали някоя от вас знае лечение при което подвижноста на сперматозоидите да се повиши. Благодаря Ви! ❤
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #231 -: Август 01, 2018, 09:37:58 am »
Момичета ходих сутринта профилактично на ехограф на гърдите,лекарката ми каза ако правя процедура със стимулация да отида пак ,от хормоните се получават изменения понякога .Не го знаех това,аз лично имах киста която вече е изчезнала .Изобщо препоръчвам профилактика на гърдите,направление за ехографа се дава от гинеколог мисля.
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #232 -: Август 01, 2018, 09:46:21 am »
Тери, така е по-добре да ти кажа.Имаш друго, което измества фокуса от ин витрото.А за животното те разбирам напълно.Аз нали имам две дебели котки.Ще умра без тях.Сега сме в ремонт и са много жални и двете, че им развалихме хатъра.

Янче, добре дошла.Добре сте започнали с хормони и СГ.При д-р Александров във Варна ли сте ходили?Спермограмата по Крюгер ли е била или обикновена има ли морфология в нея?Подвижността се увеличава с добавки, но е хубаво да отидете на преглед при уролог и да видите защо е това положението.
Как протича един преглед ли?Ами стандартно, записвате час, отивате и носите всички изследвания правени до сега.Той ще ви каже кой според него са правилни и кой трябва да се повторят, също така ще каже какво още трябва да се направи, като изследване и на базата на тях ще реши какво лечение да започне.
Питай, ние сме тук!

*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #233 -: Август 01, 2018, 09:48:53 am »
Слънчице, подкрепям. От месеца,в който бях на Клостилбегит та до днес гърдите ми пораснаха, едни твърди са и често болезнени. Опипвам се напоследък по-често, няма притеснителни бучки, но определено промяна виждам.
Qn4eTo0, не е вярно това, че подвижността при мъжете не се подобрява. На повечето от нас съпрузите ни са с влошени спермограми и се тъпчат с разни илачи. Не е евтино, на моя мъж му излиза по 120 лв на месец. Но определено подобрение имаше: виждали сме спермограми от 3% бързи на 20% бързи и от 83 млн обща бройка на 200 млн обща бройка, което е сериозна разлика. При нас е фактор и Варикоцелето, затова говоря в минало време.
Как се процедира при лоша спермограма:
1. - пускат се хормони при мъжа и микробиология
2 - отива се на уролог. Той разчита резултатите и проверява за Варикоцеле
Но трябва да се има предвид цялата спермограма. Защото спермограма с 9% бързи, 200 млн  обща бройка и 10% добра морфология стои доста различно от 9% бързи 40 млн обща бройка и 3% добра морфология. Гледат се всички показатели.
Добавките, които приемат мъжете са антиоксиданти и витамини. Те лесно повлияват на подвижност и бройка. Морфологията по Крюгер е тази, която много трудно се променя.
Иначе е така, тръгнеш ли по репродуктивни специалисти започват доста финансови удари.
Ние паралелно с лечението на мъжа ми се фокусирахме и върху мен: разни изследвания, които докторът ни искаше и проверка на проходимост на тръбите с цветна снимка (тя е 250 лв).
Добре е след месец мъжът ти да си направи още една спермограма с морфология по Крюгер в друг репродуктивен център, за да се потвърдят резултатите.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #234 -: Август 01, 2018, 09:58:28 am »
Много Ви Благодаря🤗 да, при д-р Александров във Варна бяхме, спермограмата беше обикновена, нищо не спомена за морфология. Не се бях сетила за преглед при уролог. От там ще започнем и след това ще отида и за себе си на преглед. Много се радвам, че попаднах на тази група, ще следя постовете ви всеки ден :)
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #235 -: Август 01, 2018, 10:03:56 am »
Янчето, ти записа ли си час за цветна снимка?При Александров е 290 лв.Той какво ви каза,спонтанно забременяване или процедура?
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #236 -: Август 01, 2018, 10:13:15 am »
Каза, за сега да изчакаме 4-5  месеца, да правя тест за овулацията всеки месец и да има 3 дена въздържание преди акта, но естествено аз веднага почнах да се тревожа. В интернет попаднах единствено на билката „бабини зъби” която била подходяща за мъжете и подобряване качеството на спермата. Мъжът ми я приема като добавка от скоро но незнам дали наистина ще има ефект от нея.
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #237 -: Август 01, 2018, 10:19:45 am »
Доста от момичетата си имат работа с мъжкия фактор ,ще кажат.Но бабини зъби като отвара се приема по схема.Д-р Александров е и моя лекар.
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #238 -: Август 01, 2018, 11:25:36 am »
Тери, Маги, мерси за отговорите. Аз имам още една инжекция золадекс   и мислехме след нея, но ако става бързо, може и да премислим.иначе за документите със сигурност тези дни ще ги подаване. Имаме обикновена спермограма без да е по Крюгер, но доктора каза, че е ок, защото сме с женски фактор.
Тери, дано косматото ти приятелче да има късмет и да успеете да се преборите с тази задача. Това, което още можеш да предложиш на едно животно е голямата любов, те усещат и предполагам, че така ще има сили да се бори още повече.
Янчето, не се страхувай - вече медицината помага в какви ли не случаи. А съм с 3 операции на десен яйчник,  тежка ендометриоза, нисък АМХ и още не са се отказали от мен :-)
Вярвай в добрия изход на нещата и гледай да си в добра клиника.
Аз се оказа, че имам нужда от вит. D. Този витамин се оказва важен и е хубаво да видиш как е при теб.
« Последна редакция: Август 01, 2018, 11:29:15 am от WideD »
Един миг обич може и ще направи света съвършен.
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #239 -: Август 01, 2018, 11:51:58 am »
Съпругът ми приема „бабини зъби” под формата на капки 3 пъти на ден по 25 капки разтворени във вода. Дано имат ефект, но ще следя и за други съвети 😊
WileD заради такива жени като теб ме е страм да се оплача. Поздравления за силата ти!!!! Аз приемам от 10 дена „пикозотол” което е добавка за засилване на овулацията и нормализиране на хормоните ит.н. но съм вегетарианец от години и мен малко ме тревожат тези витамини и по особено Б12,  за него разбрах, че също е важен, но май е хубаво да се пусне едно изследване за витамините профилактично.