0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #180 -: Юли 29, 2018, 21:44:40 pm »
И аз съм в Англия, Chocholinka.
И при бременност нямаш много избор,пак е според района на местоживеене, но може да избереш къде да са ти ехографите и раждането между няколко места в района. Иначе е където те насочат без право на избор. За абортите не ме питаха къде искам. Аз съм в малък град и тук си е същото. Баща ми живее в съседен, среден град.. Преди няколко години имаше скъсан минискус и чака към 9 месеца за операция, а не можеше да си стъпи на крака. Много е зле NHS. Само при спешни случаи, демек ако умираш сега и веднага, са бързи и ефективни.
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #181 -: Юли 29, 2018, 21:54:25 pm »
Тери,видях това момиче по новините.Истински се възхитих на силата й.Ще ви се върне доброто.Ако някой на който съм дарила нещо ми се обади ще рева поне 2 часа.Продължавай да даваш добър пример и да бъдеш добър човек :balk_46: :balk_81:
Само аз ли не знам за смяна на пола на детето?!  8O
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #182 -: Юли 29, 2018, 22:00:46 pm »
В този ред на мисли, че ще плачеш, ако ти се обадят. Преди години реших да напиша писмо на мой стар учител за Коледа. Бяхме завършили вече от 3 години, а той още в училище беше пенсионер. Написах аз писмото, подписах го от още 4ма човека, на които знаех, че ще се радва. Когато го получил издирил телефонните номера на 5мата и се обади на всекиго от домашния си телефон. Нали знаете пенсионерите как избягват звъненето на мобилен, защото таксува скъпо. Той се обади на всеки поотделно. Говори си с мен поне 5 минути и плачеше. После какъв рев аз изревах. Толкова мило ми стана. Скоро го срещнах. Сигурно не ме помнеше вече коя съм, но каза: "Аз вече съм сам. Идвайте ми на гости, ще ви правя чай. Да си говорим".
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #183 -: Юли 30, 2018, 01:03:57 am »
Pavla беше ми казано от доктора че в нашата ерия вече не се спонсори IVF а малко се съмнявам да ме приемат в друга ерия за съжаление ... и дори да стане списаците са много далги за чакащи повечето го правят частно ако се стигне до там :( . Helianthus пожелавам ти късмет ,но аз тук съм ги “признала” почти за всичко свързано със здравето си ходя в Бг и то не за друго ами защотото са некомпетентни .
Момичета друго да ви питам взела съм си една опаковка Ясмин дали да не я почна и да я спра по средата на месеца нали казват че организма е доста по податлив към зачеване при рязко спиране на противпзачатни .... или вече изперквам и аз и мисля глупости !?! 😤
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #184 -: Юли 30, 2018, 09:23:05 am »
Чочолинка, ти ще си подтиснала овулацията и този месец няма да имаш така или иначе, ако пиеш противозачатъчни.Не си прави опити с организма си, най-много тотално да разместиш хормоните.Запиши час при лекар тук поне за мнение, да погледне той хормони и СГ.

Иначе да в УК е зле положението.Там са районирани и на места не се заплащат ин витро процедурите.Това го говорихме с тяхната представителка на срещите на ФЕ.За много хора е странно, все пак Англия, голяма страна и то по-напред от нас чисто финансово, но здравеопазването им е зле.А в малките места с малко практики е още по-зле.

Ние започнахме ремонт.Вървим по план :)

*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #185 -: Юли 30, 2018, 10:21:18 am »
Разгеле и аз минах най-сетне през докторката. Голямо чакане беше, още в 07:30 се бях позиционирала. Чаках 2 часа и влязох за 90 секунди. Нося си аз изследването и докторката: "Всички жени сме така" и аз "Ама докторке това ми е 6тата лоша микробиология". Даже не успях да си кажа тирадата да правим стимулация, пък ако се наложи ЗЕТ друг месец. Бях решила да съм много убедителна. Тъкмо отворих уста и тя каза: "Успокой се, драмо моя. Сега като ти дойде започваме стимулация" :D Каза, че като ми свърши ще пуснем пак микробиология, но не разбрах какво, ако лоша. Нищо. Щом започваме стимуляция, пункция ще има.
Маги, хайде действайте с ремонта и дано ви се наложи да предвидите място за кошара.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #186 -: Юли 30, 2018, 10:37:38 am »
Тери, аз съм го предвидила.Даже снощи моя мъж вика, нали тук ще е бебешкото легло.Така че бебе ще има, само е въпрос на време :)

Драмо моя, това ми хареса!Целувки сладур, не остана и при теб и скоро си на пангара.Ще помагаме със съвети, тук сме!

*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #187 -: Юли 30, 2018, 11:03:51 am »
Аз мисля като Маги- не пий противозачатъчни, особено на половин цикъл. Ако твърдо си решила да пеш, поне си изкарай цял цикъл.

Много зле положението значи. Маги, някой път ме вземете на моя сметка на някой от международните форуми :oops: Няма да ви преча, ще помогна с нещо, ако мога, много ми е интересно :)
Иначе дано всичко да върви по план с ремонта и да няма много нерви. Щом сте решили къде ще е кошарката, значи половината работа е свършена .

Тери, скоро започваш. Стискам силно палци и се успокой! Ще се получат нещата. Толкова добри поличби си намери :)

Късмет на всички!
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #188 -: Юли 30, 2018, 11:19:58 am »
Благодаря ви момичета ще ви послушам и няма да ги пия да не направя някоя беля . За момента по има доказана О. И не ми се идка да обърквам нещатата .
Тери късмет с ремонта ние миналата година правихме не искам да се сещям нямах търпение да свърши 😆
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #189 -: Юли 30, 2018, 12:31:13 pm »
И ние ще правим ремонт,ама мъжа ми трябва да е по-свободен,той ще го прави.Тъй като ще къртим стена купихме врата за там,кухненски ъгъл поръчахме и шкафове и до тук.Но обясних на мъжа ми ,че бебето ще спи при нас до 1 годинка,после го отделяме и ще му правим братче или сестриче :D,тъй че сме предвидили място за кошарка ,гардеробче и активна гимнастика.
Тери,много добри новини.Дано в тая тема има поне 3 бременни.Минимум.Точица и Маги ще са септемврииски.Така виждам нещата аз.
И не знам Павла дали ще ходи на международни събития,ама снощи сънувах че тя дойде с червено Рено 19?!,паркира зад Черно море и пихме коктейли на Брика,Павла знаеш Брикчето нали, слушахме Никълбак и си говорихме за репродуктивни проблеми.Беше с кестенява чуплива коса и бретон :D
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #190 -: Юли 30, 2018, 12:33:24 pm »
Слънчице ти да не си от Созопол ?
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #191 -: Юли 30, 2018, 12:37:38 pm »
Не,от Варна съм.Ако бях от Созопол щяхме да пием коктейли в съня ми на Култ май беше бара без чалга  :D
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #192 -: Юли 30, 2018, 12:41:12 pm »
Днес стоя си пред докторката и си чакам. И идва едно момиче при мен изненадано, че ме вижда там: "Теди, ти какво правиш тук". И седя аз и си мисля: "Коя си, откъде те познавам. Виждала съм те, но не помня". И започвам аналгоии, дали не съм й била преподавателка и затова я помня по физиономия, но не и по име. После тя каза: "Теб те нямаше на събора". И аз започвам усилено да мисля: "Събора... дали не е от на баба селото или някой фолклорен". И реших да пусна въдицата: "Аз ходя на танци по принцип вторник и четвърък, но сега съм ги спряла". Тя отговори: "Много хора ли се събирате?". Не беше достатъчно, за да реша, че е от народните танци. И пак продължавам: "Ами нас ще ни пускат в отпуск, моята ръководителка ще се жени" (не мога да кажа Ванчето ще се жени, ако не я познава). И тя като попита: "Кога е сватбата на Ванчето?". Ииии ми светна. Като разбрах, че е от народните танци от съседните села и веднага си я спомних с носийката, прибраната коса и цветята :D Вaси, ако случайно попаднеш на тази тема някой ден, извинявам се.
Междудругото за варненки: писаха във фейсбук групата, че там някъде си се събирали жени като група за взаимопомощ очи в очи да си говорят как се чувстват. Ако някоя от вас има нужда.
 
« Последна редакция: Юли 30, 2018, 13:08:12 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #193 -: Юли 30, 2018, 12:47:40 pm »
 :lol:
В нашето семейство не се кара Рено, но в България си имам едно червено Ситроенче :) До там щях да дойда пеша обаче или ако много бързам, или ме мързи с такси. Това ми харесва и липсва супер много- ходенето пеша и опциите за предвиждане- кеф ти автобус, кеф ти такси... Тук без кола съм загубена.
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #194 -: Юли 30, 2018, 12:53:28 pm »
Ами защо всичко става във фейсбук.Аз не искам,нямам и няма да си направя.Освен това не бих отишла в група за взаимопомощ.Някак си тук е моята група.Не че си крия проблемите,колеги ,приятели,роднини дори и квартирантите които обитават наш имот знаят.Просто не е за мен.Освен това две мои приятелки също са със стерилитет ,и с тях сме група.Ама те ходиха на по една цветна снимка и казаха стига толкоз.Много скъпо.
Павла,ама ти представяш ли си да минеш през Черно море с Рено 19 :D.И аз пеша защото от нас до там ми е 7 минути.Аз съм основно пешак ,в центъра живея и дето ще търся място за паркиране по -добре пеша.
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #195 -: Юли 30, 2018, 13:01:58 pm »
Мога с всичко да мина навсякъде. Аз не страдам от скрупули.
За мен също тук е групата. Тук ми е комфортно.
Тери, каквото и да разконспирираш, запази си го, моля те!
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #196 -: Юли 30, 2018, 13:08:25 pm »
Веднага е премахнато ;)
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #197 -: Юли 30, 2018, 14:20:42 pm »
На мен тук ми е много комфортно.Пиша във ФБ не за друго да дам съвет, ама такава неграмотност срещам и такива глупости написани, че лошо ми става.Тук поне има контрол, определени постове се трият.Ама там има всичко.


*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #198 -: Юли 30, 2018, 14:29:57 pm »
Така като каза, че всеки пише всичко там. Аз ли бях в грешка онзи ден като казвах, че АМХ може да се изследва всеки ден от цикъла. Толкова момичета ме обориха, че чак се усъмних права ли съм не съм ли. Защото се включвам, ако мога да помогна на някой, въпроси не задавам. Но се притеснявам да не давам грешна информация.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #199 -: Юли 30, 2018, 14:32:15 pm »
Всеки ден от цикъла може да се изследва. Направо такива глупости се пишат, че лошо ми става.Аз гледам в нашата група да съм активна и отговарям, но в другите само чета и понякога си мисля тия хора на училище ходили ли са?и не говоря за запетайки, не!Говоря за елементарни познания на тялото и родния език.