0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 12
« Отговор #320 -: Февруари 14, 2018, 08:40:48 am »
Честит празник на борбени момичета и техните половинки. Ще ви припомня какво е казал д-р Даскалов. Че двойките, вървящи заедно по пътя на стерилитета, са образа на истинската любов. Продължавайте да се обичате.
Ииии честит рожден ден на мини мис Моника. Да ти е жива и здрава, Маги. Нека бъде много щастливо дете с много подаръци днес. И за следващия рожден ден да бъде кака Мони. :occasion13: :occasion13: :occasion13: :occasion13:
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 12
« Отговор #321 -: Февруари 14, 2018, 08:42:51 am »
Честит празник момичета.Пийте по една чаша вино, обичайте половинките си и знайте, че ще станете майки!Щом сте заедно и вървите рамо до рамо, всичко ще се получи!По-ценно от това няма!
Пожелавам ви много скоро, празниците да придобият съвсем друго измерение за вас :) Както е при мен!

Тери, много благодаря за пожеланията!Ще я нацелувам от теб <3

Re: Правим опити за бебе - Тема 12
« Отговор #322 -: Февруари 14, 2018, 09:43:50 am »
Честит рожден ден на Моника и от мен. Маги ти си една щастлива мама и ти пожелавам малката да ти е жива и здрава и много да ви радва. Дано в най-скоро време стане кака. Весел празник.
Честит празник и на всички останали момичета-пожелавам ви да сте опианени от много любов.
За нашата втора С какво да ви кажа - в сравнение с първата С подвижността и количеството са почти двойни, но да не забравяме че все пак С е обикновенна. А за мотфологията видях че това е нормалната морфология която сега е 6 а трябва да е над 14. Другата морфология която е по Крюгер тя трябва да е над 4.
И сега нз на къде... много се чудим с моя какво да правим. С тази втора С не може да кандидатстваме по фонда нали? Но пък му се вдигна самочувствието и сега пак иска да чакаме докато му свършат лекарствата - оше 3 месеца и половина (поне ще си продължи да си ги пие). Тъпото е че нз коя С е по вярна???? И дали се е повлиява за 2 седмици от хапчетата... нз много се радвам че нещата са ок ама пак сме в начална позиция... на него не му се иска много да правя ЦС ( все ме щади въпреки че не е толкова страшно с тези снимки). Вие как мислите?
« Последна редакция: Февруари 14, 2018, 09:58:38 am от Слънцемое »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 12
« Отговор #323 -: Февруари 14, 2018, 10:01:43 am »
Слънцемое, за фонда трябват поне два показателя. Браво за подобрението. Цветната снимка е много важно изследване, ако сте решили някаква асистирана репродукция да правите. При проходими тръби можете с тази спермограма да правите инсеминация съвсем спокойно. (Нали написах една формула, предполагам вие ще имате поне около 5млн за инсеминация).
Странно ми е, че за 2 седмици има такава разлика, по принцип уж трябват 3 месеца. Дали когато правихте първата, е имало някакви фактори като температура, алкохол, която да е повлияла.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 12
« Отговор #324 -: Февруари 14, 2018, 10:07:39 am »
Слънцемое, благодаря за пожеланията.

По Крюгер морфологията трябва да е >14%, а по СЗО е >4% :) Иначе не вярвам да се е подобрила за 2 седмици нещо.По-скоро да има значение на кой ден от въздържанието е правена СГ.По мои наблюдения при всеки мъж е различно и едни имат много по-добри показатели на 3-ти ден, други на 5-ти.

Махни имената на мъжът си от файла и го прикачи на ново, ако не можеш ще го направя аз ;)

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 12
« Отговор #325 -: Февруари 14, 2018, 10:20:36 am »
Добре де... Как всяка лаборатория има различни критерии. Сега като гледам на Слънцемое, нормата за (а+б) е 32%, а на двете спермограми на мъжа ми са 40% и 50%. Последната му е с 31.8%, което почти щяха да го изкарат в лабораторията на Слънцемое, че е добре. А неговите показатели не са достатъчни за инсемниация дори. Много ми е странно как така се взимат становища при различни реф. ст-сти, а не се следват тези на фонда. Сега заради това, те не могат да подадат документи, а тяхните показатели като сметна по формулата, която ми дадоха са като нашите. Защо реф ст-сти не зависят от броя сперматозоиди в еякулат. Мъжа ми имаше 186 млн, с 31 % подвижност и 3,5% морфология и става за фонда, а те с 60 млн не става.
Слънцемое, защо не пробвате в още една лаборатория, на мен ми се струва това абсурдно с разминаването на референтни стойности, в последната ви лаборатория са много занижени в сравнение с тези в Пловдив поне и с фонда.

Освен ако е възможно да се кандидатства по фонда без да има реално становище от лабораторията за два проблемни фактора. Ето от 2009 за ФАР

2. стерилитет, свързан с мъжки фактор (МКБ-X: N97.4):
а) обструктивна аzoospermia, при положение че са налице данни (клинични и хистологични) за наличие на достатъчна сперматогенеза;
б) олиго- и/или астено-, и/или тератозооспермия, налагаща АРТ чрез IVF или ICSI с поне два от следните параметри:
аа) обем на еякулата < 1,0 ml;
бб) концентрация на сперматозоидите < 20 милиона/ml;
вв) сперматозоиди с добра подвижност < 40 % (grade 1 - 2);
гг) сперматозоиди с добра морфология < 30 % (по СЗО) или < 15 % (по Крюгер);
дд) наличие на спермоантитела при мъжа и/или жената;

Според мен вие отговаряте на бб) и вв) и на гг)
« Последна редакция: Февруари 14, 2018, 10:28:30 am от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 12
« Отговор #326 -: Февруари 14, 2018, 10:26:40 am »
Ето точно кога се финансира, има точно показани норми:

"б) олиго- и/или астено-, и/или тератозооспермия, на
лагаща АРТ чрез IVF или ICSI с
поне два от следните параметри:
аа) обем на еякулата < 1,0 ml;
бб) концентрация на сперматозоидите < 20 милиона/ml;
вв) сперматозоиди с добра подвижност < 40 % (grade
1 - 2);
гг) сперматозоиди с добра морфология < 30 % (по СЗО
) или < 15 % (по Крюгер);
дд) наличие на спермоантитела при мъжа и/или жената; "

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 12
« Отговор #327 -: Февруари 14, 2018, 10:28:52 am »
Мисля че Слънцемое могат да кандидатстват, защото с добрата подвижност им е по-малка от 40%, но най-добре да говорят с лекарят си!

Re: Правим опити за бебе - Тема 12
« Отговор #328 -: Февруари 14, 2018, 10:34:56 am »
Маги махнала съм имебата му - това са и ената на момчето което го е приело за изследването.
Единия път 4 дена втория път 3 дена...  преди първата 1 месец преди това беше на антибиотик и после нямам спомен пил ли е аспирини и упсарини...
Сега поне не е бил болен и му бях забранила всякакви аналгетици и подобни неща... само добавките си пиеше

Маги това значи ли че може да кандидатстваме с тази С???
На маги меи мъжа и също е с втора С като нашата и му бяха казали че е перфектна...
Направо нз ...
Направихме сравнение вчера с двете С... и са различни всички реф стойности защото една тази по Крюгер е малко по разширена... а пък тази се води обикновенна
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 12
« Отговор #329 -: Февруари 14, 2018, 10:42:48 am »
При нас вчера лекарите хич не залагаха надежди дори за инсеминация. Пък показателите не са толкова различни от вашите като се умножи големия брой сперматозоиди в еякулата. Определено на друго се надявах. То надеждите винаги си остават и по нормален начин разбира се, но ми е странно защо по нормален начин 1 сперматозоид стига където трябва, а за инсеминация трябват 5 млн. В група се движат и бранят избрания от злокобната маточна обстановка ли? Странно...
Но определено на нас с подобни показатели не ни казаха, че е супер.  Според мен ще можете да подадете документи, пък дано междувременно си стане чудото.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 12
« Отговор #330 -: Февруари 14, 2018, 10:50:08 am »
Значи в Надежда казват "перфектна спермограма", на много лоши такива.Поне аз съм виждала, на моя близка с морфология 4% по Крюгер им бяха казали, че СГ е перфектна.С мъжки фактор са по-фонда ;)

Според мен можете да кандидатствате!

Re: Правим опити за бебе - Тема 12
« Отговор #331 -: Февруари 14, 2018, 11:04:23 am »
Много ви благодаря момичета ще запиша час за лекарката ще и ги занесем и ако има вариант направо подаваме документите да си тече процедурата...
Re: Правим опити за бебе - Тема 12
« Отговор #332 -: Февруари 14, 2018, 14:21:46 pm »
Честити празници, момичета! Който каквото празнува, весело прекарване, отпуснете се и забравете за проблемите. :) Ние ще сме по домашно и ще сготвя меню, ще си пуснем романтичен филм, с по чаша вино :) Трябва да се радваме и да благодарим за това, което имаме, някои и това нямат  osi_5 Пък когато му дойде времето, ще се радваме и на друго   :wink:
Re: Правим опити за бебе - Тема 12
« Отговор #333 -: Февруари 14, 2018, 14:28:57 pm »
Честит Рожден ден на Моника! Нека да бъде здрава, безгрижно детство и щастлива кака в най-скоро време! :)

Момичета, аз съм притеснена, понеже никога цикълът ми не е бил толкова кратък, днес ми дойде на 26 ден, обикновено е 28-29 дена. Вчера ми стана лошо, бях замаяна, от няколко дена имах ПМС, надявах се на чудото, но сега съм силно разочарована.  Пак цикъл...  :dog: Писна ми от това разочарование!
Re: Правим опити за бебе - Тема 12
« Отговор #334 -: Февруари 14, 2018, 14:53:55 pm »
Маги, хвърли ме в размисли :D Нашата СГ е правена в Надежда и морфологията и е точно 4%. Всички други показатели са в норма. Даже АГ ми като я видя каза, че малко го притеснявали тези проценти, но не било фатално. Честит рожден ден на малката Моника. Нека расте здрава и да има едно безгрижно и щастливо детство, изпълнено с усмивки и забава. И скоро време да стане кака :balk_19:
Re: Правим опити за бебе - Тема 12
« Отговор #335 -: Февруари 14, 2018, 17:23:55 pm »
Момичета преди малко реших съвсем случайно да си направя тест за бременност. Появи се много бледа едва забележима розова черта, но на снимките не си личи. Сега се чудя да тичам ли за нов тест или да изчакам приятеля ми да се прибере да го види и той,че от 10 Мин го гледам и незнам въобразявам ли си вече!
Re: Правим опити за бебе - Тема 12
« Отговор #336 -: Февруари 14, 2018, 17:31:09 pm »
Еличка ако искаш утре го повтори или си пусни един кръвен. Той ще покаже на 100% :) Успех.
Re: Правим опити за бебе - Тема 12
« Отговор #337 -: Февруари 14, 2018, 17:34:37 pm »
Утре сутрин ще направя нов, защото от акта който е съмнителен са минали 13 дни, че този месец бях решила да не следя овулация защото бях болна!
Re: Правим опити за бебе - Тема 12
« Отговор #338 -: Февруари 14, 2018, 17:48:49 pm »
Май се забелязва с повечко вглеждане
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 12
« Отговор #339 -: Февруари 14, 2018, 17:52:14 pm »
Еличка, хайде нека е на късмет де. Те хубавите работи стават, когато не ги очакваш. Ако чакаш приятеля ти, няма ли да стане невалиден теста. Утре още един тест, но сутринта с първа сутрешна урина. И успех :) би бил хубав подарък за празника.
Аз все съм се чудила как си пазите тестове за овулация с дни и после ги снимате заедно. Нали пише, че след 10та Мин са невалидни или само за Клиър овю важи?
Бъди промяната, която искаш да видиш в света