0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #480 -: Януари 12, 2018, 22:27:37 pm »
Благодаря ви момичета за подкрепата.
Толкова много изчетох по темата за С... каже те ми моля ви (извинявам се за глупавия пост предварително) има ли дори минимален шанс да  се забременее с лоша С? От няколко дни хем знам за С на М хем ми се догажда от време на време, като се наям и ми иде да повърна... и има ли вариант да се подобри С с подходящо лечение и нещата да се случат по естествен път? Извинявайте просто нз и аз какво искам да чуя... може ли да му давам да пие фолиева киселина и ще има ли смисъл?
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #481 -: Януари 12, 2018, 22:51:12 pm »
1,74 и 1,85, другите два са 1,17 и 1,27
Hristinchet0, ето размерите
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #482 -: Януари 12, 2018, 23:05:43 pm »
Естествено, че е възможно да забременееш по нормален начин. Шансът е намален, но е възможно. Аз писах за една мадама, с която се запознах преди няколко месеца. Беше бременна в 6-ия месец и   така се стекоха нещата, че чу за Варикоцелето на мъжа ми. Каза, че на нейния мъж също намерили, а той бил с много кофти спермограма. Имал 1% по Крюгер, едва движещи се сперматозоиди. Чели за операцията и естествено запомнили само негативите. Затова се уплашили и решили, че няма да се прави операция. Ще пробвали по естествен начин. Е още от първия път станало. Та така, като ти е писано и този 1% ще се преборят.
Така че продължавате с опитите. Винаги има шанс. Жени със запушени тръби са забременявали, вие с една лоша спермограма ли. Те ще му предпишат сега разни витамини, антиоксиданти, чай от бабини зъби, бърканицата с мед и т.н. Аз за всеки случай съм си взела и лубриканта пресийд да помага на плувците (стигна ми за 10 пъти секс, ползва се по време на овулация само. Но е скъпичък 45лв.). Чела съм, че дават на мъжете фолиева киселина, но моя съпруг не е взимал. Пие някакви витамини orthomal за 3 месеца.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #483 -: Януари 12, 2018, 23:16:48 pm »
Терииии с твоите постове можеш да вдъхнеш голям позитивизъм за всичко. Винаги се усмихвам когато ги чета. :bighug: да му излезне микробиологията и изследванията за хламидия и другите и сме записали час за уролог да видим той какво ще каже и после още една С че само на една не може да се разчита. Ще направи още една другия месец.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #484 -: Януари 12, 2018, 23:24:36 pm »
Много се радвам, това прави и за мен този Форум всеки ден. Не знаете просто колко по-спокойна се чувствам, откакто комуникирам с вас.  :bighug:  :bighug: :bighug:
Ще излязат резултатите и ще видите къде е проблема. Пък ако няма се гледа начин на живот, на нас и инсеминация (при проходими тръби) ни предложиха.
Сега отивай да си прегърнеш мъжа и си лягайте да се радвате един на друг. Моя мъж заспа, време е да си пускам корейски сериали и да въздишам.
« Последна редакция: Януари 12, 2018, 23:26:11 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #485 -: Януари 12, 2018, 23:28:02 pm »
При нас каза че няма смисъл инсеминация... много малко били качествените и нормални сперматозоиди пък количеството се деляло на 2 и по добре инвитро.
Чакам го да се прибере и си го гушкам силно.
Пламена видях те че четеш по темата пък скоро не си писала, какво става с теб?
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #486 -: Януари 13, 2018, 00:03:19 am »
Слънце, как ме хвана само 🤣 здравейте момичета🤗. Напоследък не пиша, все така няма с какво да се похваля... но пък от време на време влизам и чета какво се случва с вас.
С нашия доктор стигнахме до заключението, че причината да не ни се получава бебе толкова време е стресът в моята работа ... всичко друго ни било наред. И така.. попадаме в графата неизяснен стерилитет, обичаме се, продължаваме напред и след още половин година евентуално ще обсъждаме инсеминация  :?  Не знам кое е по-добре, да знаеш причината за неуспеха И да имаш варианти за решение на проблема или да ти кажат че всичко е наред и да продължавате както досега... С неуспехите  :?
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #487 -: Януари 13, 2018, 12:12:54 pm »
Здравейте милички и аз имам един малко тъп въпрос, много четох за фолиева киселина,мисля да си взема и да започна да я пия, мислите ли че може да има някакъв положителен ефект,все пак пробваме от едва 3 месеца и мисля че е рано да се шашкам и да тръгвам по лекари
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #488 -: Януари 13, 2018, 12:22:59 pm »
djuliq922 колкото по рано я почнеш толкова по добре, на въпроса дали и мъжете могат да я пият да може. Моя мъж я пие от както и аз я пия.  Хайде бе момичета скоро не сме имали положителни тестчета  :?
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #489 -: Януари 13, 2018, 12:29:11 pm »
djuliq922, не мисля, че само след 3 месеца трябва да тръгнете по лекари, но все пак зависи и на колко сте години. Ако ти си над 35г. е добре поне да си пуснеш хормони и да се насочиш към лекар или клиника, ако ли не- пак не ти пречи да пуснеш хормони или да правиш тестове за О, но не мисля, че е необходимо нещо повече. Относно фолиевата киселина- трябва да се пие преди забременяването. Изключително важна е за развитието на ембриона, предпазва от спина бифида. Така, че почвай- само може да ти помогне Б9 :)
Късмет на всички!
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #490 -: Януари 13, 2018, 12:36:33 pm »
1,74 и 1,85, другите два са 1,17 и 1,27
Hristinchet0, ето размерите

И другото, което искам да попитам: от фоликулометрията ми каза лекарката, че овулацията ще е петък. От петък и днес включително яйчникът, в който са фоликулите го усещам, все едно не си е на мястото, нз дали мога точно да обясня усещането, особено като се мърдам наляво-надясно или се изправям все едно имам нещо там, което се размества. Дали е минала овулацията, този път не усетих пробождане от пукането, пък трябва от утре да започна с Дуфастон, пък нали трябва да е преминала овулацията, иначе я подтискала
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #491 -: Януари 13, 2018, 13:06:11 pm »
Павла на 25 съм почвам да я пия тогава
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #492 -: Януари 13, 2018, 14:19:49 pm »
Много сте писали, няма изчитане.

Слънцемое
, може да се забременее с кофти СГ, но е по-скоро изключение не правило.За достата години в този форум ,момичетата с подобни късметчета, се броят на едната ми ръка.Според мен подайте си документите за фонда, нека направи операция, да пие добавки и бърканица с мед, и ако стане супер,  ако не имате шанс със заповедта.Коментирахте ли твоите хормони с лекарят?Антимюлеров пускала ли си?Ще ви трябва за кандидатстване по фонда.

Пламена и ние сме с неизяснен стерилитет, най-ужасната диагноза.Аз не се оставих на течението, лекувам Хашимото ежедневно, правихме инсета, ин витро, след 5 години опити се сдобихме с дъщеря.Сега минаваме по този път повторно.Не мога да си позволя да се оставя на течението, прекалено бързо тече времето и е утре ще стана на 40 и какво ще правя?

Лейди, аз съм на безглутенов режим заради Хашимотото.Много добре ми се отразява на цялото тяло.Намаля ми главоболието, стомаха ми беше по-добре, спокойна бях.Прекъснах го заради ин витрото, но сега го почвам пак.Успех!

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #493 -: Януари 13, 2018, 14:45:24 pm »
Маги, въпрос явно си по-наясно. При мъжа на Слънцемое не е минал преглед при уролог, за да се говори за операции. Но ти си писала, да подадат документи за фонда, да прави операция. Ако хипотетично има проблем от рода на Варикоцеле, то урологът не би следвало да даде становище с препоръка за инвитро или?
А относно документите за фонда, аз явно нещо не разбирам. Четох, че според новия закон одобрение се получава до 2-3 месеца. Какво е това одобрение: след него можеш да получиш финансирането или после идва това чакане с номерцата, за което пишете из темите.
Иначе, Слънцемое, моя съпруг също беше с лоша морголофия 3% при норма над 14%. Това 3 много ми доближаваше до 0%, но Мели препоръча да пробваме с 1-2 инсеминации, за да не се хвърляме директно към по-сериозните процедури.
И въпрос към, който знае: тръгнах този месец на фоликуметрия. Имам един фоликул 2.11 см, но заедно с него расте с еднакъв темп и един, който е 1.4см. Това означава ли, че ако втория продължи така да расте, ще имам два пика на LH хормон този месец?

П.С. Ако имате рецепти за мек безглутенов хляб, много бих оценила. Че с моя няма нужда да ходя на ми вадят мъдреците, зъбите сами падат.
« Последна редакция: Януари 13, 2018, 15:06:29 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #494 -: Януари 13, 2018, 16:35:48 pm »
Момичета препоръчайте ми тест за О
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #495 -: Януари 13, 2018, 16:53:40 pm »
Така едно по едно.
1. За да се кандидатства по мъжки фактор трябват 2 спермограми от два центъра и становище от уролог.Както и АМХ при жената, което да е над 1.Ако има нужда от операция,  обсъждате с лекуващия си лекар как ще действате.Ще подадете документи и ще чакате, през това време ще направите операцията и ще се надявате да се подобри.Или няма да подавате документи на първо време, ще изчакате операцията и ще видите след 80 дни какво е положението със СГ.

2. Новия правилник за работа на Фонда беше приет миналата седмица. За колко време ще се връчва една заповед никъде не пише, което е нормално.Одобрението става за около 2 месеца след подаване на документите, връчването на заповед, с която се отпуска сумата за ин витро, става от 6-8 месеца след подаване на документите.Януари месец документи не се разглеждат, защото се подписват договорите с Клиниките, но в следващите месеци това забавяне се наваксва.

3. Не не значи, в момента в който големия се пукне същото ще направи и малкия или ще лутенизира.

Аз хляб не ям, така че и не правя безглутенов.Правила съм със сусамов тахан, мек е и вкусен, но го ядох над 2 седмици.Иначе гледам правят много с оризово брашно и нахутено.Става мек и пухкав, а има и някакви готови безглутенови смеси.Но не съм пробвала.

Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #496 -: Януари 13, 2018, 18:30:13 pm »
1,74 и 1,85, другите два са 1,17 и 1,27
Hristinchet0, ето размерите

И другото, което искам да попитам: от фоликулометрията ми каза лекарката, че овулацията ще е петък. От петък и днес включително яйчникът, в който са фоликулите го усещам, все едно не си е на мястото, нз дали мога точно да обясня усещането, особено като се мърдам наляво-надясно или се изправям все едно имам нещо там, което се размества. Дали е минала овулацията, този път не усетих пробождане от пукането, пък трябва от утре да започна с Дуфастон, пък нали трябва да е преминала овулацията, иначе я подтискала
Никой ли не е на ясно?  :(
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #497 -: Януари 13, 2018, 19:05:53 pm »
И четирите фоликула ли са на единия яйчник?Много е вероятно да са пълни, но да не узреят всички яйцеклетки.
На друго място не знам, по-скоро го усещаш така, защото са повечко фоликулите.По-осезаемо се усещат, като са повече.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #498 -: Януари 13, 2018, 19:12:35 pm »
momiche, ако искаш да си по сигурна изчакай още ден два. Според мен е по- добре ден по- късно, отколкото по- рано.

По новите изисквания нали по Крюгер трябва да е 4% или аз се бъркам?

Маги, вече за фонда не искат ли ФСХ? Само АМХ ли искат? Това е доста тъпо, аз въобще нямам доверие на АМХ. Три пъти съм го изследвала и 3 пъти имах различни стойности от 0,75 до 2,75. Добър брой фоликули и добри хормони.
Другото, което си мисля за АМХ е, че се влияе от МЦ най- нисък резултат беше 2-3 дена преди да ми дойде, а най- висок 2-3 ден, а уж нали не се влияе?!

djuliq922, като правих тестове за О използвах Клиър блу диджитал и обикновени. Просто другите са много скъпи- 40лв за 10 теста. Стигаха ми за 3 месеца. Правя обикновени, а като започне да потъмнява много втората чертичка правя скъпите (те са задължително с ПСУ). Така съм използвала не повече от 3-4 от скъпите на месец, а понякога и само 1.
http://uk.clearblue.com/ovulation-tests/advanced-digital
Тези тестове :)

Късмет на всички!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #499 -: Януари 13, 2018, 19:28:50 pm »
По въпроса за фолиевата киселина, който смята да пие, да дава на мъжа си да взема, задължително да пие фолиева МЕТА!!! киселина, пиша го с главни букви, за да обърнат внимание всички какво съм написала.
Има хора, които не могат да я усвояват и не знаят за това дори, за това се пие мета, тя се усвоява по-лесно от всеки организъм, дори от тези дето са с генна мутация да не могат да я усвояват.
Аз не знаех това, никой АГ не каза, че е по-добре мета да се приема и понеже по-бавно забремебях този път, съм я пила сигурно девет месеца преди бременността и още три бременна, но реших на своя глава да я пусна за тест, защото за пръв път тази бременност ми казаха до края да я пия (а не до 13г.с. вкл. както предните два пъти) и се оказа предозирана, заради дългия прием може би, като не съм пила мета не знам дали изобщо пък може и да не мога да я усвоявам. Спрях в разбира се и за месец падна до мормални нива.
Така или иначе, идеята ми е, като я пиете, дори мета, на определен период от време изследвайте нивата (Б9/фолат), защото предозирана става токсична за организма, като се спре при предозиране, лесно и бързо се изчиства с урината после.

П. С. Неофолик Мета е добър избор за фолиева киселина...
« Последна редакция: Януари 13, 2018, 19:31:11 pm от Vistal »