0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    To4ica13

  • ***
  • 337
  • Късметът е част от плановете
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #520 -: Януари 15, 2018, 09:20:54 am »
Аз мисля че са ти супер. Означава, че нямаш синдром на Хашимото.
Като изследвах моите ми казаха, че трябва  да са ниски стойностите им, т.е всичко ти е наред и организма не се бори срещу болестта.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #521 -: Януари 15, 2018, 09:32:55 am »
Идеални са ти антителата, не се шашкай, тук няма златна среда.

И аз работих бременна до последния ден, даже на работа бях деня преди да родя.Ако бях седяла в къщи щях да откача.И пак имах контракции и се разбрахме 2 дни в къщи 3 в офиса, така да работя, че иначе щях да звъня на лекаря през 30 минути с всякакви въпроси и проблеми  :oops:

Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #522 -: Януари 15, 2018, 09:36:23 am »
Тери и мойте резултати бяха сходни на твойте - една идея по ниски, но няма проблеми всичко е ок :)
 И да добява ( което се предполагаше) че си ми дойде рано сутринта с 1 ден закъснение. Да оправиме мъжа, пък другото ще го мислиме...
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #523 -: Януари 15, 2018, 09:41:52 am »
Mомичета здравейте. Една позната ми каза че преди да забременее е пиела геритамин вместо фолиева киселина някой знае ли нещо повече.Знам че съдържа вит А и нетрябва да се прекалява с него защото става токсичен
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #524 -: Януари 15, 2018, 09:51:12 am »
Аз съм пила геритамин... пиех го от първия ден на цикъла до овулация... после пак като ми дойдеше... уж витамин А подобрява качеството на Я... НО не се препоръчва да се пие по време на бременност... и затова се пие до овулация..
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #525 -: Януари 15, 2018, 10:04:07 am »
djuliq, на мен докторът ми каза да пия Неофолик Мета (фолиева киселина). Каза, че е много важно, защото аз я бях спряла.

Благодаря за отговорите момичета.
Слънцемое, нищо. Сега имате други неща да задвижите. Тъпо звучи, но наистина неизяснения стерилитет ми се струва по-натоварващ. Ние като имаме проблеми и всеки месец някакви изследвания се правят и някак времето минава. Ето след 20на дена ще стане време за контролна спермограма (т.е. 3 месеца от операцията). Ще го оправите(м, че и ние сме във вашето положение). И до инвитро да се стигне, откакто чета във форума, не ми се струва толкова страшно. Сякаш чакането за одобрение ми се струва по-страшно, отколкото самото инвитро. Пък дано не стигате и вие и ние до там. Кога има мъжа ти час за уролог? (имам някакво предчувствие, че ще се окаже подобен проблем като на Мишо. Оказва се, че около мен 5ма човека са оперирали от същото нещо. И това са само тези, за които знам).
Маги, иначе една колежка, докато веднъж си чакала в Торакс дошла една мадама, очевидно от работа. Влязла в тоалетната, гримирала се. Дала ключовете на колата на една сестра и казала: "Паркирайте колата някъде, идвам от работа и раждам". И през това време, докато си слагала спирала корема й се обръщал на 360 градуса. Да не си била ти :D
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #526 -: Януари 15, 2018, 10:11:33 am »
Слънцемое, едно по едно ще се наредят нещата.Не е толкова страшно ин витрото, това да се настроиш за него е по-трудната част.

Не съм била аз Тери :) Но аз отидох с такси, да ми слушат тоновете на бебето и си говорех по телефона със сестра ми какво ще готвя вечерта.Е останах там и седях гладна точно на този ден :)

Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #527 -: Януари 15, 2018, 10:37:52 am »
хахахха ох Маги хахха как ме разсмя само ххаха еййй какво нещо е съдбата и как си играе с нас не е истина просто хахаха дано не си мислила да готвиш нещо вкусно, че не мога да си представя какво ли ти е било, но поне съм сигурна че гладуването си е заслужавало хахахах
 Другата седмица в края сме на уролог ( и да момичета вече се обедих на 100% че навсякъде трябва да съм с него - не могат да се оправят сами тези мъже, не знаят за какво става въпрос...абе... хахах). Сега чакам да му излезе микробилогията  и дргуите изследвание - хламидия и другите не ги помня.
Между другото и аз това се опитвам да му обясня на моя М... по-добре когато дълго време не става  да се направят изследвания и да се намери проблема ( когато имаш проблем търсиш начини да го решиш, защото е доста по кофти когато няма  проблем и пак не се случват нещата). Тери и аз вече по клоня към това да има варикоцеле ( той каза че ако има ще се оперира - пък да видим).
Маги аз и психически съм се настроила че може да е ин витро и ако зависи от мен още този месец      бих го запланувала, ама нали все да не се бърза ( ние като че ли с моя нещо се обърнахме... сега азсе успокойх и нямам проблем да чакам, но пък той се разбърза хахах)
Успешна седмица желая :)
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #528 -: Януари 15, 2018, 10:43:24 am »

Слънцемое
, така са мъжете, блокират при лекар, изслушват го и не задават въпроси, после помнят съвсем различни неща от това което ти помниш.

Денят е св. Валентин, тогава реши да се роди, облизвах се за едни гювечета и едно китайско.Още помня, ноооо вечерта бях забравила всякви манджи, имах дъщеря и друго не беше важно.

Пожелавам ви го от сърце, да усетите какво е!

Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #529 -: Януари 15, 2018, 11:41:52 am »
Момичета, при базалната температура от 37 градуса, да смятам ли, че овулацията е минала? Че трябва да почвам да пия Дуфастон, но след минала овулация 😁
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #530 -: Януари 15, 2018, 15:26:49 pm »
Седя си днес в кабинета на доктора и си чакам часа. Вдигам поглед и срещу мен снимка с няколко жени. И по средата кой да видя, усмихва се Маги. Много ме стопли в студения ден.
Пък аз този месец не само съм имала овулация, ами и втория фоликул не се отказва и е станал 2.11см(в петък беше 1.38). Докторът каза, че е голямо изключение, но е възможно два пъти овулация в месеца. Даже според мен беше склонен да вярва, че от десния не е имало овулация, защото от петък (2.12 см ) до днес е изчезнал фоликула. Но пък като казах, че съм усетила в събота (когато се очакваше овулация според тестовете) пробождане и се съгласи, че може и да е било овулация. И както каза докторът:"Така, че сексът продължава" 😂😂😂
« Последна редакция: Януари 15, 2018, 16:03:21 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #531 -: Януари 15, 2018, 16:12:40 pm »
хехех браво Тери :) 2 пъти си е страхотно, пък и повече възможност за обичане с мъжа :) стискам палци това да е твоя месец :)
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #532 -: Януари 15, 2018, 18:21:48 pm »
Браво Тери,стискаме палци скоро да ни се похвалиш
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #533 -: Януари 15, 2018, 19:43:12 pm »
Мина и моя преглед при д-р Тихомирова. Много симпатична млада жена. Имам жълто тяло, значи съм имала и ову, но нищо не се видя на ехографа. Каза че било рано(6 ден закъснение). Пробвах и тест, но отрицателен. Имам още един и тези дни пак ще го напишкам. И вече ако ми дойде на 2-3 ден пак в София на преглед за да решим какво да правим.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #534 -: Януари 15, 2018, 19:53:26 pm »
6ти дееен, отивай на кръвен тест. Как си изчакала толкова време. Вие бяхте в Надежда. Там прави цветна снимка, но някакви други стимулации правихте ли, които могат да прецакат цикъла или си е евентуална бременност. Отивай на кръвен, евала за търпението
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #535 -: Януари 15, 2018, 19:54:13 pm »
Tanq айде дано да не ти дойде... ама направи си един кръвен да не се тормозиш... Иначе наистина др Тихомирова е много готина и внимателна... тя ми прави цветната снимка... Стискам ти палци Таня и на Тери също 😘

Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #536 -: Януари 15, 2018, 20:15:24 pm »
Аз съм страшно търпелив човек :D Исках да изчакам до прегледа ако се види нещо. Тя снимката беше септември месец. Иначе нищо друго не сме правили. Мисля, че това ще е моята лекарка, ако се наложи да се ходи пак :)
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #537 -: Януари 15, 2018, 22:42:44 pm »
Момичета може ли да дадете мнение за хормоните ми,днес сутринта си ги пуснах.Единственото което разбирам е,че имам завишен пролактин,но лаборантката така и не ми каза да поседя от вън,да си почина и да ми се успокоят хормоните( нали за този трябваше 20-30 мин. покой  :ask:),аз се сетих за това,чак като си видях сега резултатите. :D Как се лекува този пролактин,сигурно сте писали сумати пъти,но на човек когато му опре до главата,тогава се сеща да вниква повече в разговорите. :balk_146: . В сряда сме при андролог в Надежда, в четвъртък при д-р Цветеков пак в Надежда,да видим какво ще правим с цялата ситуация.
Виждам,че покрай вас се случват хубави работи.Тери две овулаций си е сууупер,двоен шанс.
Таня,аз до сега сумати пъти кръвен тест да съм направила.А като беше на лекар,той как така не реши кръвен тест да ти пусне?
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #538 -: Януари 15, 2018, 23:10:51 pm »
magi mei, момичетата ще ти кажат по-точно. Аз не съм на ти с хормоните, но моя пролактин беше на горна граница. Казаха ми, че след като не съм лежала е нормално да е завишен (също, ако е имало заигравка от страна на мъжа ти със зърната ти предишната вечер). Също ми казаха, че това, че съм го изследвала по време на цикъл също повишава нивата му. Това се казва хормонът на стреса. Може би ще е добре да направиш един контролен тест само на него. По всяко време на месеца може (но както ми казаха, с едно наум по време на цикъл). Тези неща са ми ги казвали гинеколог и ендокринолог.
Когато ти излезе LH-a, трябва горе-долу отношението Lh:FSH = 1: 1
Но ТСХ май е много високо. Може би го бъркам с друг хормон, но той трябваше да е маааксимум 2.
« Последна редакция: Януари 15, 2018, 23:15:34 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #539 -: Януари 15, 2018, 23:18:47 pm »
Благодаря ти Тери,значи може да не е толкова страшно.Много съм първична,като видя,че нещо не е в норма веднага почвам да чета,да се ровя и вече ми минаваше през главата мислите  -ядрено магнитен резонанс,аденоми и какво ли още не.Мъжът ми ме слуша и ми вика "Ти половин лекар си станала вече,спри се малко", а само като се сетя че сравнение с повечето жени от групата почти нище не знам. :lol:
за ТСХ знам,аз си го регулирам защото имам Хашимото и  май зимата се покачва,трябва пак да посетя  ендокриноложката.
« Последна редакция: Януари 15, 2018, 23:37:24 pm от magi mei »