0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Правим опити за бебе - Тема 11
« -: Декември 06, 2017, 14:47:06 pm »
Позволявам си да пусна новата тема. Пожелавам на всички ни много сбъднати мечти, много сълзи от щастие и дано пътят, който трябва да изминем, за да го постигнем, да е кратък.
Късмет на всички!


Това е обща тема за споделяне, за всички които планират бременност или правят опити за бебе. Разговорите тук са в по-широк диапазон, може да споделяме за всичко, което ни вълнува около забременяването - овулация, секс, очакването на теста, проблеми, симптоми, емоционално състояние, да си оказваме подкрепа.

Старата тема:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=52108.0
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #1 -: Декември 06, 2017, 16:34:30 pm »
Първа, първа.Павла, радвам се звучиш добре, това е хубаво.

Аз минах през клиниката до нас да пусна едно АМХ, значи ако не ме боднат всеки месец, не се чувствам ОК, хахахаха.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #2 -: Декември 06, 2017, 17:08:02 pm »
Дано да излезе хубав резултат, Маги.

И аз съм така- един два пъти в месеца, минимум, иначе нещо не е наред :)
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #3 -: Декември 06, 2017, 17:32:20 pm »
Павла, много се надяваме всички да ни зарадваш. Наистина си много спокойна. Браво за самообладанието.
И аз съм като вас, ей така профилактично да си пусна някоя микробиология. Като ми каза доктора, че ще ми прави цитонамазка веднъж на година и настръхнах. Когато една от близките ми приятелки реши да става лаборант, си представях как ще се изследваме за всичко, ама не би. Зъбите ми оправя сега.
Аз така като вас ходя често да се изследвам за пустата му хламидия. Вече не знам и аз на какво да вярвам с нея и до цветната снимка смятам поне още веднъж да пусна кръвни.
Така се сTEкоха при мен обстоятелствата, че се лекувах от ЧПВ при хомеопатка, останах доволна . И когато започна да ми се възпалява тръбата на всяка настинка, дадох шанс на гинеколога, но на 6-ия месец отидох на хомеопатка пак. Тя ме накара да хвана една магическа пръчка наречена "биорезонанс" и излезе хламидия и уреаплазма. Започнах лечение, зарадвах се, че тя поне ми постави диагноза. Месеци по-късно биорезонанса каза, че нямам повече хламидия.  Грешката ми е, че чак тогава пуснах изследвания в лаборатория и се оказа, че имам уреаплазма, без хламидия (което твърдеше и вълшебната пръчка). После хламидията се върна, а уреаплазма уж продължих да имам, но нито едно изследване не я хвана повече (според биорезонанса я нося вече година и нещо, а от 5 изследвания само едно показа наличие на уреаплазма). Междувременно бившия ми приятел си правил изследване за хламидия  едно + и на другата седмица едно -.
И така аз станах маниак на тема хламидия. Не знам имала ли съм изобщо. Ще ми се да вярвам, че не. Знам колко абсурдно звучи "биорезонанс", но когато лекарят ми не ми предлагаше варианти, аз си ги намерих. (трябвало е да сменя лекаря).
И така аз 1 година и половина се борих с  уж с уреаплазма и 6 месеца с хламидия. Което включваше: никакъв глутен, никаква захар, без сладки плодове, без алкохол и без млечни продукти (само кисело мляко). В плюс към това аз не съм фен на месо от дете и почти си бях веган. Изведнъж цикъла ми се побърка, оказа се месец с овулация, месец без. Много кофти, когато стоиш и чакаш точно този ден в месеца. За щастие последните месеци имаше, макар и ранна.
Но както се казва, това, което човек сам може да си направи, друг не може да му го направи.
Не съжалявам за хомеопатията (много), съжалявам, че не се изследвах за хламидия. Дори все още си пия хомеопатичните лекарства, защото в труден момент са ми помагали. Но съм станала такъв хипохондрик на тема хламидия, че се притеснявам, че ако ям сладко преди цветната снимка, тя ще се развие пак (нали се беше върнала според хомеопатката веднъж). Обвинявам леко и лабораториите, как така на бившия му отчело положително и една седмица по-късно без лечение отрицателно.
Сега представете си какъв срам брах да разкажа всичко това на д-р Даскалов. Не исках да споменавам знахарските си процедури, но реших, че трябва да му дам цялата картинка. Той се отнесе много добре, дори към съмненията ми. Уважи моето притеснение и пусна тестове, които смяташе, че не са нужни, защото скоро бях правила подобни.

Много дълго стана, сигурно и объркано. Но така или иначе бях започнала да пиша, реших да си споделя моите неволи. Те нямат много значение вече, цветната снимка ще си покаже всичко януари :)
« Последна редакция: Декември 06, 2017, 17:41:17 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #4 -: Декември 06, 2017, 19:53:34 pm »
Мале Тери и на теб не ти е било и не ти е лесно сега... а в номента правите ли опити? Имаш ли О? Оше малко остана ей сега ше дойде януари и ще си направиш пустата му цветна снимка.
Аз тези дни се чувствам много странно. Силно се надявам да са се случили нещата, но дано не остана силно разочарована... иначе ми се появи бяло течение и все съм си изморена. Най странно ми че гърдите не ме болят. Преди по това разбирах че ми е минала О, дори умирах от болка като си сваля сутиена, а сега няма нишо такова.Най хубавото е че спря да ме боли ниско долу.
Павла продължавай в същия дух. :bighug:
« Последна редакция: Декември 06, 2017, 21:41:11 pm от Слънцемое »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #5 -: Декември 06, 2017, 22:22:37 pm »
Хайде дано да е станало, да не ходите по лекари. Тъкмо ги отложихте.
Иначе аз уж последните два месеца имам овулация  според тестовете (пих 2 месеца Дуфастон, този месец не съм. Ще видим ще има ли промяна). Но както каза д-р Даскалов, докато не се проверят тръбите, овулацията не е толкова важна. Дори не мисля, че е нещо специфично за моето лечение. В кабинета си имат формуляр със стъпки и след спермограма, базови хормони следва проходимост на тръби. Следене с фоликуметрия и проверка на хормони като Прогестерон се правят на по-късен етап.
Пък и то овулацията си изисква фоликуметрия. Тестовете за овулация отчитат нива на LH хормон, но дали доминантният фоликул се пука е друг въпрос. (Или поне аз така си ги разбирам нещата). Докторът каза, че тестовете носят важна информация, но не достатъчна, за да се отчете, че цикъл преминава през нужните етапи за забременяване.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #6 -: Декември 07, 2017, 01:53:34 am »
Здравейте момичета! Аз...Да ви споделя какво се случи с мен, извинявам се, от сега ми е ясно, че постът ми ще бъде досадно дълъг. Аз ... едно мислих, съвсем друго Стана, както обикновено се случва в живота. Мислех си, че след проверката на тръбите ще разбера имам ли проблем с тях и да търся решение или ако нямам- има много описани случаи за успешно забременяване веднага след изследването, заради "терапевтичното продухване" (този термин току що си го измислих и адаптирах , но съм сигурна, че ще разберете какво имам впредвид :D)
Да...,Ама Не! Нищо не стана така както си мислех аз. Бях ви споменала, че ММ си пусна подробна спермограма и микробиология с всички екстри и в деня на моето изследване за проходимост ще коментираме всичко накуп с доктора. Относно ММ бях спокойна, той вече има една перфектна спермограма, но в обикновена лаборатория. Така че фокусът ми беше изцяло върху мен, какво ми има, хормони ли, тръби ли, има ли изобщо овулация и т.н. побърках се от ровене и четене, за съжаление разполагам с медицинска литература у нас и повярвайте, това изобщо не помага...откриваш 1000001 нови симптоми, болести и т.н. Да... деня за прословутата ми хидротубация (ХТ по нататък) дойде, аз предварително 3 вечери по-рано слагам по една овулка да се подготвя за изследването, няма да описвам колко е "приятно" и най вече - мазно  :D :D :D омазних се добре де... така се случи, че вечерта преди ХТ се оказах нощна смяна, но нямаше как, ако откажа часа, ХТ остава за следващия месец. А на мен чака ли ми се  :o и така, отивам на работа, след 00часа нищо не ям и по големия проблем-нищо не пия, заради упойката на сутринта за ХТ. Издържах, не го очаквах, но успях да не пия и вода и кафе и някак си изкарах до сутринта, прибрах се и двамата тръгнахме с ММ към клиниката, която е на един час път...
И така, в клиниката сме, на регистратурата, плащам си за ХТ и момичето пита чакаме ли някакви резултати - Да, на ММ. Принтира тя подава ги и аз виждам най-горния лист - с положителен резултат за хламидия  8O 8O 8O и нищо друго, викат ме да ми сложат абокат и няма време да погледна останалите резултати, видях само хламидия  :o чудесно! Споменавала съм ви, че аз вече съм се изследвала за хламидия преди половин година - отрицателни всички IGта... мда, така влизам за хт, с идеята за това до къде е тая хламидия в мен и какво ми е направила. От самата манипулация нищо не помня, след  като се събудих се чудех дали изобщо са я правили или нещо се е случило и са я отложили, нищо не ме болеше, нищо не усещах... само жажда и хламидия  :D та примолих се да не лежа 2 часа, уверих ги че мога да вървя, е послъгах  малко, но ММ ме чакаше на вратата... и така приключи ХТ- проходими тръби  :) болката и кървенето се появиха след половин час, търпими, но все пак неприятни, не бих казала че е като при МЦ, защото аз имам нетърпимо болезнен мц, а това се търпеше  8) Относно останалите резултати, спермограмата е супер, всъличко остало е отрицателно, сега на дневен ред е въпросната хламидия. ММ вече пие каквото трябва, утре и аз отивам да дам кръв да ме изследват наново и да почвам и аз антибиотиците...
А как става тоя номер, аз да съм отрицателна преди половин година, а той положителен днес, старая се да не мисля в тази посока, но и това се се случва естествено  :x
Това е момичета, на мен коледното чудо, което си пожелавам с цялото си сърце, няма да ми се случи скоро, дано на вас ви се случат чудесата, за които мечтаете tree2a
Извинявам се още веднъж за досадно дългия пост  santa2
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #7 -: Декември 07, 2017, 07:25:32 am »
Plamena88, честито за тръбите. Хламидията ще я опратвите. Аз малко по-горе описах моята сага с хламидията и как на бившия ми приятел са правени изследвания през 1 седмица съответно с положителен и отрицателен резултат. Та това със съмнителните резултати май си е практика. Заради моята предполагаема хламидия съм изчела всички форуми. Аз мисля, че може би съм имала хламидия, но съпругът ми е чист като сълза. Та се чудих как единия има, а другия не. Из форумите открих много аналогични случаи. Може да се окаже, че всичко е наред при теб и той си има хламидия. На мен ми се струва, че може при него резултатите да са грешни. Имайки предвид отрицателните тестове при теб и неговата перфектна спермограма. Странно ми е, че се ти направили хидробутацията, нали уж трябва да нямаш болести и ти. Интересно ми е как не са го сложили под въпрос.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #8 -: Декември 07, 2017, 08:06:53 am »
 Здравейте момичета цикълът ми трябва да дойде към 10-11.12 околко седмица преди това ме болят много гурдите,а за сега нямам никъкви признаци за предстояща менструация и се надявам така да остане хи-хи. Стискайте палци и аз скоро да видя двете чертички.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #9 -: Декември 07, 2017, 09:09:27 am »
Pav-la, благодаря за новата тема, дано да ни е на късмет!  :)
Успешна инсеминация ти желая!

Успех на всички!!!  :)

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #10 -: Декември 07, 2017, 12:22:45 pm »
Сдружение "Зачатие" кани своите членове и приятели на Коледно парти на 16.12.2017 от 18.00 часа в ресторант "Tozzi onzzi", бул. Йерусалим 6, ж.к. Младост-1 в София.

Нека се повеселим от сърце и да дарим надежда заедно! По време на Коледното парти ще бъдат изтеглени имената на двойките, които ще получат финансова помощ от сдружение "Зачатие" в рамките на традиционната благотворителна кампания "Коледно желание".

Всеки който иска да дойде да ми пише ЛС :) Ще се радвам да се запознаем :)

Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #11 -: Декември 07, 2017, 19:48:13 pm »
Ето ме и мен. Имам страшно много работа и така ще е до коледни празници, което от една страна е добре от друга всяка вечер се прибирам дроб... поднових си пиене на фолиева киселина от миналата седмица и нз на какво се дължи но постоянно съм ужасно гладна. Постоянно... сутрин вечер ям по 2 пъти дали е от фолиевата киселина?
Тери още малко и да направиш снимката и да видим какво ще покаже, силно желая да са ти проходимо тръбите. А това за тестовете за О си много права въпреки че аз имам много големи надежди с тях защото когато се окаже положителен (в повечето случаи като си направя вдин знам коре долу кога ще е +) датата ми съвпада с датата от приложението на телефона. Аз все се успокоявам с това че до сега нито един път не правихме секс след + тест. Всеки път или предишната вечер а скед + тест най-малко след 24 часа и то се не става. Затова този месец има  супер голе и надежди тъй катп се постарахме и вечерта и сутринта и на другата сутрин след + тест.
 Djukiq92 стискаме палци и за теб. От колко време правите опити?
Пламенаа много се зарадвах на тръбите ти.. това е много хунаво, а отностно хламидията според нен пуснете други изсшедвания в друфа лаборатория. Не се шашкай мобе да е фалшива тревога.
Успех миличкии и моля ви някой да сподели за ФК на кой как му влияе.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #12 -: Декември 07, 2017, 20:48:49 pm »
На мен ФК ми влияе странно. Започвам я 2 пъти (прекъсване от 3 месеца). И двата пъти започват да ми растат гърдите и да ме болят. Нетипично за мен, радост за съпруга. Предишния ми гинеколог ми каза, че не е възможно. Обясних му как цикъла ми се прецака още първия месец като започнах да я пия (тогава започнах с добавките Пре мама дуо). Още първия месец гърдите ми пораснаха, боляха и цикъла ми закъсня (по принцип беше като часовник години наред). Не знам съвпадение ли е, но още имам проблеми с цикъла. Д-р Даскалов ми каза да започвам Неофолик мета, пия го от 20 дена и пак имам същите симптоми с гърдите.
djuliq92, добре дошла при нас :)
Слънцемое, много се надявам да е станало при теб. Хубаво е, че сте сменили схемата, може да помогне. Пък и този месец ще е бебе правено с много любов :) 
Пламена, и аз смятам, че засега не е нужно да се панираш. Тръбите са проходими, което е най-важното. Дори да има хламидия твоя човек, важното е, че сте я хванали. Лекува се, за съжаление е често заболяване (за което никой гинеколог не се сеща да предложи профилактични изследвание, въпреки че знаят какви пакости прави)
« Последна редакция: Декември 07, 2017, 20:51:29 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #13 -: Декември 07, 2017, 21:07:36 pm »
Ми аз за сега ще я спра, пък ако се наложи да я пия ще му мисля. Мен гърдите пък изобщо не ме болят мобе и заради нея да е. А болката ниско долу пак се появи...
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #14 -: Декември 07, 2017, 21:17:02 pm »
Д-р Даскалов ми каза да я пия. Каза да я спра само, ако се откажа да правя деца. Явно не пречи и е добре да се пие. Изрично ме пита пия ли и ме накара пак да я започвам.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #15 -: Декември 07, 2017, 21:33:43 pm »
Тая вечер няма да го пия да видим утре какво ще е положението зсщото причината може да е от друго въпреки че мисля че е доста рано за другото.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #16 -: Декември 07, 2017, 21:57:36 pm »
Момичета, пийте си фолиевта киселина, не вярвам да има връзка между симптомите, за които говорите и приема ѝ. Само може да ви помогне. За 3 години и нещо съм я спирала само за около месец след метотрексат.

Тези, които се в стимулация или са били, само аз ли качвам килограми при стимулация. От август до сега съм почти 10 кг отгоре, направо не знам какво да правя. Дано да стане сега, че поне да не ме е яд като качвам килограми.

Късмет на всички!
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #17 -: Декември 07, 2017, 22:04:55 pm »
Добрем... пих я вече и ще си пия... пък ако не станат нешата когато отидем при лекарката ше я питам и нея.
Павла чела съм по форуми и повечето момичета пишат че качват килограми, тъй че явно е нормално ама за теб като жена разбираемо не е яко, но все пак целта си заслужава. Силно се надяваме и стискаме палци да стане  :wave: :grouphug: preggo
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #18 -: Декември 07, 2017, 22:08:49 pm »
Не се притеснявайте за килограми момичета. Само забременявайте, аз имам магическа диета от диетоложка. Като дете бях мнооооого дебела. На 12 години 147см и 64 кг.  Оттогава си пазя диетата, на които съм я дала всички са станали като фиданки. Така че, вие само бременейте от мен диетата :)
« Последна редакция: Декември 07, 2017, 22:17:48 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #19 -: Декември 07, 2017, 22:09:51 pm »
Ейй Тери казвай ги по рано тия нещааа йахахахаха я сподели че ми стана интересно