0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #20 -: Декември 07, 2017, 22:26:51 pm »
Ами на кратко много обичах да си хапвам тортички и накрая сама помолих родителите си да ме заведат на специалист. Наистина е магическа диета. Виждала съм как мои познати на 20 години отслабват с нея и как майките на мои приятелки стават като манекенки. Количествата храна са ограничени, но е достатъчно човек да спазва комбинацията на храната и какво е позволено да се яде. Едно момиче ми каза "Теди, в диетата пише едно карначе, ама на мен не ми стига и ям по две". И все пак отслабна. Имайте предвид, че количествата са писани за дете на 12 години. Тоест за възрастни не е проблем вместо едно карначе да ядат 2. Стига да спазват комбинациите на храната и какво е позволено.
Ето споделям я:
https://drive.google.com/file/d/1dCQOfzyggcNuqQTs4FDt1uugqyg36PDT/view
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #21 -: Декември 07, 2017, 22:50:49 pm »
Бравоо мерси много. Ама всичко в едно ядели ли трябва да се яде. Смисъл домат и ябълка за закуска нз как ще ми подействат че съм с чувствителен стомах
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #22 -: Декември 07, 2017, 22:58:11 pm »
Здравейте момичета.. честита нова темичка и скоро да я напълним с  :bfp: тестове... И момичета вярвайте в чудесата по коледа  santa2 tree2a preggo

С мене нищо ново.. чакаме си Януари и да направиме втори опит :) Хем се надявам за тези 2 Цикъла да стане чудото... ама като знам каква ни е спермограмата бързо ми се изпаряват надеждите... Ех момичета...желая ви от сърце чудото...
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #23 -: Декември 08, 2017, 08:39:22 am »
Слънцемое, 1) ... е една закуска, 2) втори вид и така. Ябълката може и с друг плод да се смени (мисля само, че бананите не са много препоръчителни). На мен любимата част ми е следобедна закуска половин вафла. Всеки ден живеех за 16:00 часа (нищо, че сега не обичам сладко), като дете умирах за дозата шоколад. За 6 месеца свалих 18 кг тогава. И не ги върнах. Травмите, които психически ми остави това, че бях "Дорето Дебелата" са друг въпрос и изискваха 10 години, за да се справя с тях.
Hristinchet0, ти инсеминации ли правиш?
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #24 -: Декември 08, 2017, 09:34:24 am »
Да де това го разбрах просто ми направи впечатление закуска номер 6 за това питам дали всичко което е описано в закуска 6 примерно трябва да се изяде? а сега как си с килограмите?
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #25 -: Декември 08, 2017, 09:48:15 am »
Супер, аз от 12 годишна съм все едно и също тегло - 48 кг. Просто ми отне време да разбере, че изглеждам добре. Ама това е типично за тийнейджърите. Човек като спортува, може да си позволи всичко да си хапва.
Иначе всичко се яде  в диеатата заедно. Просто ако не ти харесва някоя закуска, не я яж. Те не се ядат последователно. Просто това са примерни менюта. Направени, така че не се налагаше някога майка ми да готви специални храни за мен.
Иначе ти сега не гледай диети. Аз виж как се подредих с хранителни режими (уж да лекувам хламидия) и още съм в режим "Овулация тука има тука няма". Диетите, когато детето стане на 1 година :)
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #26 -: Декември 08, 2017, 10:08:57 am »
И аз съм вече втори месец на стимулация с фостимон и ме знам колко, но доста съм качила. То при мен по принцип зимата има такова нещо, но до сега не съм се спряла на едно място, а и не хапвам много.  Но вместо да отслабна...   :(.  За това го отдавам на ампулите.  Да не говорим,  че реагирам слабо и ми сложиха 8, а после 9 бр. А,  от утрогестана,  корема ми щеше да експлодира.  Но, дано резултатът да си струва  :D
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #27 -: Декември 08, 2017, 11:27:23 am »
evelinapa, стискам палци да се е получило!
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #28 -: Декември 08, 2017, 11:29:49 am »
Мерси Павла, и на теб много стиснати палчета.  :bighug:
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #29 -: Декември 08, 2017, 12:07:19 pm »
Teri де да беше инсе... инвитро правим :)
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #30 -: Декември 08, 2017, 13:25:58 pm »
Важното е, че се надяваш на чудо, значи има възможност да стане по нормален начин.
Моя съпруг също е с кофти спермограма: 3% морфология, 3% бързо подвижни (а) и 20% бавно подвижни (б). Уж го оперираха от Варикоцеле и се надяваме на подобрение при него. Ако няма такова и ако имам проходими тръби, можело да пробваме първо с инсеминация. Така, че явно има шанс за забременяване с кофти спермограма. Скоро коментирах това с едно бременно момиче. Тя каза, че мъжът й бил с 1% морфология и намалена подвижност. Било ги страх от операцията от Варикоцеле и решили да пробват първо сами. И станало на първия месец. Та като им е било писано, това си им е бил късмета.
« Последна редакция: Декември 08, 2017, 15:03:01 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #31 -: Декември 08, 2017, 14:52:00 pm »
ОО така е..надеждата умира последна, те ни предложиха да направим инсе... но като попитах шансовете какви са с тези показатели на спермограмата... казаха минимални.. и решихме да не даваме пари на вятъра... та си почнахме инвитро на ец... амаа не стигнахме до трансфер, защото едната единствена яйцеклетка не се оплоди... и сега ще пробваме със стимулация... и да изкараме поне 4-5 яйцеклетки... и да успеем да стигнем до трансфер.. а през това време ще си чакаме заповедта от фонда....
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #32 -: Декември 08, 2017, 14:56:39 pm »
Момичета важното е да не се отказвате.Аз с такава ниска морфология не бих разчитала на ЕЦ.При нас е добра морфологията и пак, гледай уж няма какво да ни пречи и вече 4 години почти няма бебе.

Аз онзи ден пуснах едно АМХ и още нямам резултат, а искам да видя накъде съм.Голямо шубе ме е хванало.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #33 -: Декември 08, 2017, 15:19:25 pm »
magi_st, при теб не беше ли станала дъщеричката, докато чакахте времето за инвитро? Някакъв такъв спомен ми се върти.
Аз имам въпрос (понеже психически се подготвям и за инвитро, ако се окаже проблем с тръбите или сперомограмата, ако не се подобри). Защо често хората предпочитат инвитро на ЕЦ, ясно, че стимулацията се пропуска, но при ЕЦ не е ли само една яйцеклетка, тоест надеждите са в един ембрион. Или финансова гледна точка е по-поносимо? Другото, което съм се чудила, за доста жени четох как не стигат до трансфер. Тогава плаща ли се пак цялата сума за инвитро.
Аз имам някой събран лев, уж искам да е начало за апартамент, нооо не поемаме към търсене на жилище, докато не знаем положението си. Ако стигнем до инвитро мисля първото да бъде в Турция - Мемориал. (докато търсехме проблема при съпруга ми, трябваше да си начертая план в главата). Иска ми се парите изкарани в  Б-я да останат в Б-я и ми е ясно, че за да се развиват нашите клиники, трябва да има пациенти. Но като чета колко месеци чакате за ФАР и си мисля, че първия опит бих го самофинансирала, ако се наложи. 3 двойки около мен имат няколко неуспешни опита в  Б-я и от първи опит в Турция. Но и процентите успеваемост, които предлагат клиниките са различни. В Б-я 30%, в Турция 60%.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #34 -: Декември 08, 2017, 15:31:29 pm »
Да при мен точно така се получи, ама след 5 години опити, инсета и инвитро на ЕЦ.

Много двойки правят ин витро на ЕЦ, причините са няколко.
- неизяснен стерилитет.За да се кандидатства по ФАР са нужни 4 АРТ опита.По-евтин вариант е ЕЦ и по-щадящ.
- ИЯР, при такива случаи лекарите препоръчват вадене на яйцеклетки на всеки цикъл, защото от стимулацията се влошават още повече.
- лош отговор на стимулация.

Преди за ФАР се чакаше почти по година, сега е около 6 месеца чакането, не е толкова много.Като пуснеш документите имаш време да пуснеш допълнителни изследвания и да починеш малко преди ин витрото.

Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #35 -: Декември 08, 2017, 21:35:51 pm »
Маги ти е обяснила защо се орибягва до инвитро на ЕЦ, но и другото е финансовата гледна точка... Инвитро на ец.. в Надежда излиза около 1000лв до 1500лв в зависимост от изследванията.. а ако е със стимулация с инжекции с 1000лв отгоре та и повече може, ама пак зависи от препаратите за стимулация.. Ето аз си казвам че при мен на ЕЦ (с лека стимулация с фемара) което за мене пак си е ЕЦ... извадихме от 1 фоликул 1 яйцеклетка.. ама не се оплоди.. с приложеното ИМСИ... И пак си има доза късмет.. доста съм чела, че има момичета от първи опит на ЕЦ забременели..
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #36 -: Декември 08, 2017, 22:17:21 pm »
Много ви благодаря за информацията. Понякога имам чувството, че момичетата, които сте във форума от повече години, сте готови за гинеколожки.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #37 -: Декември 09, 2017, 00:11:10 am »
Само да вмъкна аз за диетите нещо. И двата пъти след двете раждания, но с повечко изчакване организма да се кротне и отрегулира първо, правя 12 дневната диета на Червенкова, от която единствен страничен ефект съм имала главоболие.
Това което се яде за мен е изчистващо за организма, не е трудна за спазване и двата пъти влязох във форма с нея, и корема ми, който става все по-проблемен с всяка бременност се чувства много добре след диетата (казват, че е хубаво веднага да се повтори след първия тур, първия път я повторих, но при повторението вече се сваля супер малко, така че няма смисъл от повторение за мен). А, и много прибиращо действа на корема тази диета, свалените кг ги задържах дълго време (докато забременях и двата пъти). Ако не сте я чували и ви е интересно, ще ви я кажа.
« Последна редакция: Декември 09, 2017, 00:16:51 am от Vistal »
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #38 -: Декември 09, 2017, 11:13:10 am »
Момичета, наминавам само да ви пожелая успех - положителни тестове за бременност и много късмет през новата година! :)


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #39 -: Декември 09, 2017, 18:49:11 pm »
И от мен много успехчета! Хайде развявайте тестовете вече!!!  :pink_dust_1: :green_dust_1: :hello: