0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Сапунджиев е добър, даже е много добър. За д-р Георги Илиев също имам добро мнение. Мутафова не мога да кажа. Проф. Недев също е добър.
То те всички са от една клиника, в Терапията. Дано да помогнат.
*
Кати, изследвай за всеки случай секрета преди да започнете следващото лечение.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Кати, изследвай за всеки случай секрета преди да започнете следващото лечение.
Тъй като до онзи ден бяхме на Бактробан, изследванията на секрета няма да са точни. Трябва да изчакаме поне 10 дни за такива.
*
Сапунджиев е добър, даже е много добър. За д-р Георги Илиев също имам добро мнение. Мутафова не мога да кажа. Проф. Недев също е добър.
То те всички са от една клиника, в Терапията. Дано да помогнат.
Благодаря за инфото!
*
Кати, изследвай за всеки случай секрета преди да започнете следващото лечение.
Тъй като до онзи ден бяхме на Бактробан, изследванията на секрета няма да са точни. Трябва да изчакаме поне 10 дни за такива.
Не.  3-4 дни, 5 даже са много . Пояснявам - свекърва ми е 50г. е лекар микробиолог, специално се обадих да я попитам. И понеже  Нора миналата година беше с едни безспирни бистри секрети няколко пъти я изследвахме. Та малко и от опит. Чисти бяха, в такъв смисъл е абсолютно безмислено да се прилага лечение с антибиотици ксилометазолинови капки и подобни , остава само вредата от тах. Промивах само и докато мислех че това край няма да има сама си изчезна хремата. Ако поникне нещо, то тогава антибиограмата ще даде точния препарат и сагата ще приключи.
Обърнете внимание и на вероятна алергична причина, макар, че детенце е още малко. 
Аз така и не разбрах "нашата" хрема. На балкана изчезваше, в града се появяваше.  Въздух ли какво ...
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Благодаря, Авалон. А Нора кашляла ли е от тази хрема?
*
Разбира се, че кашляше. Като легне и се стича назад. След сън най-много. Не знам и не мога да кажа, че  е едно към едно ситуацията, не съм лекар педиатър или УНГ.
И  Кати, не казвам КАК да си лекуваш детето, а само идеи, които да коментираш и ангажираш УНГ . Напоследък им е много по-лесно да нашаткат дългите рецепти с 1001 лекарства и да те пратят в къщи. Не им се ангажира много с анализи. А и често майките избираме по-лесния път, с което в същност вредим на децата си. Колежката, за която споменах детето й е с херп ангина. Но ... това дете цяла зима е на антибиотици, кажи речи по два на месец. Само да вдигне НЯКАКВА температура и веднага антибиотика -същия ден още. Ми за какъв имунитет става въпрос. Един ден в къщи и на втория, когато започне да пада температурата айде на градина. И след две до три седмици пак наново.
« Последна редакция: Юни 27, 2017, 19:10:44 pm от avallon »
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
И като заговорихте за херп ангина, първо МОника, после баща и, сега аз!Няма пропуск!

Уф, Маги  :( Бързо да се оправяте.

Свекър ми ни пуска периодично снимки как си изкарва Дани при тях.
За него е най-важно да яде и съответно само снима какво и колко я изял. Нищо свястно разбира се. Както писах първия ден кренвирши, втория луканка :(
За мен пък е по-важно да излиза и да си играе.

Аз днес пък ходих на среща с възпитателките на Дани от новата градина. Много хубаво впечатление ми направиха. Много са мили и естествени, и ... млади :)
Дано всичко да е наред и да му хареса.



*
Маги, бързо оздравяване. Смайли, успех с новата градина!
Аз да питам някой давал ли е Ескимо кидс?
*
Усмивки, да не ти пука. Детето е при баба и дядо. Там ще го глезят, няма да спи по час, ще яде боклуци, но ще е при баба и дядо, ще има своите спомени, ще е щастливо както ние сме било. Помня есно лято изкарах на филии с лютеница при баба. Ако бях в къщи нямаше шанс, но там.... Еха живот си беше!

Кари, Ескимо не съм давала, давах Марсианци с бетаглюкани. Но истината е че порасна. Проста справка хееп ангона преди 2 лета, вдигна температура 39,5 аз бях в потрес, цялата и уста беше във афти. Херп ангина днес, температура до 38,5, само червено гърло и нито една афта!
И да препоръчам компрес с варени белтъци и пудра захар за ангина, действа безотказно!

*
Кати, задната хрема била се повлиявала добре от Низита маз. Хич не се бях сетила, но спряха да хъркат нослетата от нея. Коларгола точно това му е целта, да пресушава. Аз не го слагам. Купувала съм веднъж и ми омаза цялата къща. С помпичката точа само ако тече, иначе били се стимулирали. С противоалергични капки спрях кашлицата и сопола пресъхна за няма и 10 дни обаче. Докторат за сополи ще напиша от толкоз четене и опити накрая :lol:
Смайл, на всички баби и дядовци това им е най-важното. Храната прави борбата, не знаеш ли  :D Само сандвичи, пица и някакви сухи неща, ако ще филия с лютеница се яде при нашите.
*
Маги, неприятно много, вички да оздравявате бързо.
Беата, честит да ти е именника. Здрав, красив и много щастлив!
Дааа, при бабите най-важната е (х)Раната  :lol:
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Здравейте, благодаря за съветите! Да, Низитата свърши като че ли работа, но аз реших да отидем пак на УНГ - този път друг специалист. Според лекарката, дъщеря ми има възпалена трета сливица. Затова е тази упорита задна хрема и съответно, когато се засили и кашлица. Изписа Макситрол и едни хомеопатични капки за свиване на сливицата. Носът веднага се повлия от Макситрола. Въпросът е като ги спрем, дали пак ще стане старото положение.  :(
Абе мрънкам си, защото е у свекърите. Ако беше при нашите нямаше да мрънкам за същите неща сигурно  :lol:
Вчера вечерта се чухме по скайп. Не се разстрои. Всичко е на шест  8)
Здравейте,
Смайли, радвам се, че Дани е добре. Баба и дядо са незаменими  :D Ние пак ще оставим нашия при мама за 2-3 седмици към средата на юли, после август - море с нас, а след това го поема свекървата, че яслата е затворена целия август. Ние се чувахме по скайп, когато малкият беше при нашите и всеки път беше различно-понякога е плакал като свършим разговора, друг път само ни маха щастливо, чао-чао и отива да си играе  :lol:
Маги, да оздравявате бързо-бързо.
Момчето ни вече 2ра седмица кара на ясла, ама има някакви сополи бистри, които ту се появяват, ту ги няма. Преди да започне яслата, започнах да му давам Резиста Кидс, а като се разсополиви - капки Умкалор и изсмуквам секретите с помпичка. Вчера обаче се закашля и му направихме инхалация, която като че ли го облекчи...
Имам проблеми малко с лелите в яслата, защото искат да е все с памперс, защото не си казвал  8O и се напикавал. При условие, че у нас на 95% си върши нещата на гърне  :o Обяснявам, ама кой да ме чуе  :x Поне сега ги изкарват по 2 пъти на ден - друг е въпросът, че при 35градуса са с чорапи, горна плътна дреха, и дори дълги панталони - но тук си реших проблема - не нося чорапи и дълги панталони и поне не е сварен и червен като го прибирам  :? Охх, помрънках ви, извинявайте  :(
Дано само всички да сме здрави, а другото все ще се нареди  :D
*
Bonbolini, щом си върши нещата в гърнето у вас, просто не носи памперси.Зареди го с повече дрехи и така.Те ги слагат под час, отделителната им система, а и те самите привикват.Аз Моника директно я заведох без памперс и не съм носила.Но и нашите лелки са много свестни, не мога да си изкривя душата.И махни всички дебели дрехи.Ние в понеделник я заведохме с чорапи, че сутринта беше бая хладничко, но като я взех беше без.Лелките ги махнали и ги оставили в шкафчето.

Ние оздравяхме, остана някаква кашлица при мен и Моника дано отшуми, че ми писна.

Усмивки, как е изкарал Дани на гостито?

Маги, то проблем има само с едната лелка. Казва, че сядал с другите на гърнето, стискал и като го обуели , тогава "нарочно" се напикавал и нааквал  8O. Не нося памперси, но явно взимат от другите деца, че ми го връщат с памперс и то с чужди. Да изкара и другата седмица и ще ходи при баба и дядо. Спрях му дебелите дрехи аз, само вчера, че беше студено, беше с едно тънко долнище, иначе съм ги предупредила да не го навличат, защото даже се беше обринал от топлото. Браво на вас, че се оправяте. Аз пък цяла седмица кашлям и ми беше лошо, явно малкият нещо ме зарази като имаше сополи, той пък сега е добре  :wink:,  Слава Богу. Само да изкара още седмица и половина на ясла.

Смайли, как е Дани? И да питам, нали вие сте си купували релси и дървено влакче от IKEA? Доволни ли сте? Че много искам да взема на малкия, пък сега сондирам мнения  :wink:

Всички бъдете здрави и се наслаждавайте на вече нормалните летни температури  :D
Бонболини, много са хубави икейските релси и влакчета. Ние имаме тях и на още 4 марки някъде  :lol:

Мерси, че ни мислите.
Дани изкара в Търговище много добре. Не е плакал (освен, ако не са ми го спестили). Като ни видя в петък подскачаше и ни гушкаше един час без да спира  :lol:

От тази седмица е в новата градина. Аз ходя с него, за да се адаптира. Първо цял ден, после само сутрин и само на обяд и докато заспи. Днес беше само сутринта до към 10 и голям рев беше като си тръгнах.
Иначе свикна с режима и порядките, хапва си добре и си иска допълнително, обаче раздялата с мен е мъчителна. А уж вече е ходил на градина и сме се разделяли. Не е новобранец. Явно обаче свикна, че и аз стоя там и сега не иска да си ходя. Дано мине бързо този период.

*
Бонболини, още 1 глас за икейските релси и от мен. Ние имаме и на Лидл, аз лично не ги различавам, но според мъжо има разлика. На тази възраст (2,5 години) май още не са за моторни локомотиви. Имахме един от Лидл, счупиха го, защото искат да си го карат като тези без мотор. Втория на Брио още държи фронта, но и той бива експлоатиран по същия начин, не го оставят да се движи сам, а го карат те и му виждам края скоро.

Смайли, за такава градина не съм чувала до момента, а проверявах как ги адаптират в няколко частни. За държавните съм казвала вече. Споделяй как ти се вижда, че се ослушвам. Аз не съм доволна от нашата ясла: не ги извеждат, едни мрънкащи за всичко лели, наказват ги защото са шумни, викат по тях, обиждат ги. Моите не ходят, а и са от кротките, та не им са случва да са наказвани често, но това не ми харесва като отношение по принцип. Ако с новата група от септември пак сме по същия начин, ще сменяме градината задължително.