0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #260 -: Май 23, 2017, 08:25:18 am »
Ох, Усмивки неприятно.Няма нищо ще отидете на почивка там, но наистина е неприятно.

*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #261 -: Май 23, 2017, 09:09:29 am »
Кати, ето такъв взехме. Исках да е малък, защото първо ще се ползва в апартамента, а като му омръзне ще го носим вече при бабите на къщите.
http://mousetoys.eu/product/4231/galt-batut.html
Той сега е на вълна скачане, та се надявам да му хареса.

Аз да ви помрънкам малко. Моят мъж замина за командировка в Гърция (о.Крит) и трябваше ние да отидем при него от този петък до следващата сряда (даже имаме билети за самолет).... ОБАЧЕ... Пропуснахме важната подробност, че ще ми трябва декларация от него, за да изведа Дани сама извън страната, а ние не сме си направили.
И сега... Гърция... тц за нас ....  :balk_133:
Мерси за информацията Смайли. Ей, много гадно така с декларацията. А ти не можеш ли да идеш поне, а някоя баба да гледа малкия?
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #262 -: Май 23, 2017, 09:32:12 am »
А ти не можеш ли да идеш поне, а някоя баба да гледа малкия?
Ами аз заради него основно исках да отидем. Аз не обичам да ходя на море.
Ще измисля къде да го заведа тук, че и без това съм си пуснала отпуск вече.
*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #263 -: Май 23, 2017, 23:05:37 pm »
И аз да мрънкам малко. Дойдохме днес в Катунище, всичко е ОК,  но реших до Жеравна да отидем и като пекна едно слънце.. Мария беше със шапка, но вдигна температура, не е вяла, игра после, яде Таратор. Но сега е с лека температура. Възможно ли е да е прегряла?  Дадох й нурофен,  сега се чудя утре да се прибираме ли,  как ще е тя. От слънчев удар как се лекува?
Ех,  от месеци я чакам тази почивка и.....
*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #264 -: Май 24, 2017, 00:49:33 am »
Нимика, София яде само кайма и производни. Месо на парчета не иска. Според мен я мързи да дъвче.

Стоека, изчакай малко! Не си съсипвай почивката! Като се приберете и какво? Заради малко температура по лекари ли ще я помъкнеш? С моите понякога не стигаме. А веднъж в Люксембург не помня вече на кой ден го заведох сина ми на лекар и докторката ме направи на салата защо й водя детето, то било вирус и ще му мине. Трябвало да изчакам.
Само веднъж ми се е разболявало дете на почивка. Всеки път влача лекарства и термометри и веднъж наистина ми потрябваха. От четири дена София беше два с температура и после й мина. Не сме стигали до лекар.

*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #265 -: Май 24, 2017, 12:47:23 pm »
Колко му е Т на детето? Ако не повръща, не е вяла и няма вид на болна, то тогава просто си я хидрирайте добре- таратор, супа, вода, а не сокове и неща с подсладители, дръжте я повечко на сянка един ден и всичко ще е наред.
Иначе в онова, което писах имаше и за топлинен удар, но там става дума за тежки случаи.
Дано всичко до е наред до утре. Ако чак толкова се притесняваш, заведи я на някой да я види местен, може да има и някакъв вирус там.
Нурофен при топлинен удар не е първи избор. Чела съм, че Парацетамолът е. Не мога да гарантирам, че е точно така, с такъв спомен съм.
*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #266 -: Май 24, 2017, 13:59:40 pm »
А лекари няма, аптека няма  :P
Не знам какво е, подържа температура но си играе, яде таратор и пие много вода. Не е вяла, като гледам и гърлото не е зачервено, но не успях добре да погледна. Подържа 37.5 до 38.5 Спада, качва се, не кашля. Ами ще преценя, ако така продължават нещата утре сутрин си тръгваме.
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #267 -: Май 26, 2017, 15:59:34 pm »
Stoeka, какво стана с Мария и с почивката?

Дани е влезнал в период, в който не иска да яде (дори любимите си пица и паста). Направо се чудя какво да му предлагам. Няколко вечери ляга без да ял дори и една хапка. Сутрин е малко по-добре положението. Майки ми казва, че и аз съм била така и сега ми го връща.

На стари години му никнат кътници - 1 от 4 засега. Дали може да е свързано?
*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #268 -: Май 26, 2017, 21:45:10 pm »
Смайлс, според мен е от зъбите.

*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #269 -: Май 26, 2017, 22:23:59 pm »
И според мен са зъби. И дано да са те причината.
Нора в момента яде само "филийка". От почти всеядно изведнъж мина на хляб. И се виждам в чудо. Черен, бял, пълнозърнест, многозърнест, с квас, без квас... само ХЛЯБ  да е.  Допуска сирене и кашкавал отгоре или мед и масло. И айрян. Нищо друго. А в яслите ядяла манджите, вярвам им защото иначе щеше да слабее. Следобедните закуски тотално им ги отказва  без да погледне, нито да опита закускаъа и само на нея й дават филийка с масло, сакън. Да, и баница яде.
Не знам, дано бързо мине този период, надявам се. Леко се отчайвам защото  всякак се опитвам да предложа -не, не и не. Дори да опита не иска.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #270 -: Май 27, 2017, 10:35:04 am »
Смайлс, зъби са.

Авалон, и Моника е така от време на време. Сега е бойкотирала всички супи. Ореди искаше само макарони.

*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #271 -: Май 27, 2017, 13:31:27 pm »
Мина през макароните, тъкмо снощи се правеше, че ще повръща само като ги видя.
На една колежка щерката, която е на 5 заявила, че има алергия от всички супи  8)
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #272 -: Май 28, 2017, 00:47:22 am »
Авалон, не се притеснявай! Нора не е твърде слаба, че да изчезне, ако отслабне с някой друг грам. Предполагам, че ще мине (предполагам, защото си имам едно всеядно откакто се е родило и едно злоядо също оттогава).

*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #273 -: Май 28, 2017, 09:39:57 am »
Прибрахме се след втората нощувка, по пътя вдигна температура вече 39.5 Минахме през лекар в Бургас, не е зачервено гърлото, сокополи нищо.  Предполижиха проблем с аклиматизация.
Така,  вече два дни спи по близо 14 часа на ден,  а температурата ли -  прибира се вкъщи,  дадох и хексалгин защото беше както казах 39.5, легна каза моето си легло, спа 4 часа и от тогава грам температура няма, нищо... Събуди се, все едно нищо не е било. А сега де,  досега не беше спала на хотел,  пътуваме, но сме отсядали в приятели. На планина също не беше ходила.
*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #274 -: Май 28, 2017, 10:55:41 am »
Стоека, сънят е най-доброто лекарство. Дано вече да се е оправила Мария.
При нас -една кашкица вече трети ден, ама то и едно времее.
Блу, хич не е слаба Нора. Ама аз от как се е родила я ограничавам, щото като й харесва нещо дъно няма, а преди много храни й харесваха. И сега, нали - не може да изяде четири филии с мед и масло.
Вчера пробвахме новите бански. Тази година съм решила такива, да видим колко пазят.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #275 -: Май 28, 2017, 14:40:56 pm »
Stoeka, наистина странно, но важното, че вече нищо й няма.

Дани миналата събота повърна веднъж, но му мина за един ден.
Днес сутринта пак каза, че ще повръща. Веднага му дадох Вомитусхил и не повърна, но и не яде нищо. Иначе е игрив, а сега спи. При майка ми на къщата сме заедно с племенника. Страхотно си играят. По цял ден с колелета и тротинетки. Вече е много добър и с двете. Както се притеснявах, че не иска да спортува, сега издържа по 3-4 часа да кара. Даже вече ще минава на по-голямо колело (пак балансиращо).

Авалон, а тези цели бански как се съчетават с мокренето? Винаги съм се чудела. Ние като бяхме миналата година на море - намокря бързо банските (само гащи), махам ги, слагам следващите, пак ги мокри, махам и накрая остава само гол.

*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #276 -: Май 28, 2017, 15:41:06 pm »
Свате, препоръчай балансиращо колело. Все още не съм купила колело.Мислех с две гуми и помощни малки. Но ме разубедиха. Та, май балансиращо ще е. До колко години може да се ползва? Аз все си мислех, че става за по малки деца.
И аз се чудя с тази температура, как изведнъж я нямаше като се прибрахме.
*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #277 -: Май 28, 2017, 16:58:18 pm »
То и на мен това ми е чуденката. Още си мисля не спарва ли. Казват, че моментално се отцеждали. За всеки случай взех два такива цели (като на снимката) и два от по две части., за да сменям ако дълго стоят мокри. С 50ти фактор защита, имат печати от вътрешната страна и материята им е някак по-различна. Много сме скарани с мазанет, едвам успея тук там и след 10тина минути във водата пак се зачервява, а е жаба Нора.
Взех още един цял бански, но ще взема и бикини за всеки случай.
Брей, чак не мога да повярвам, пече вече повече от час. Ще излизаме значи.
« Последна редакция: Май 28, 2017, 17:07:42 pm от avallon »
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #278 -: Май 28, 2017, 17:40:19 pm »
Здравейте! Събирам мнения за Уокър. Днес гледах няколко, но не можах нищо да реша. Първо бях решила да взема комбиниран, който после става на кола за бутане, но гумите са пластмаса и не е за вън. А и нещо много бедно откъм забавления по него. Да се хвърлям ли директно на Fisher price или има и други хубави?
*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #279 -: Май 28, 2017, 22:05:53 pm »
Поли, за уокър не съм компетентна, защото моите не са имали.

Стоека, смайлс, растат ви децата и ще боледуват по-рядко и по-кратко. Нормално е. :-) Моят големият боледува вече по няма и 24 часа. За всеки случай го оставям още един ден у дома. Но е факт, че растат и стават по-устойчиви.

Аз съм за балансиращото колело. Дъщеря ми го караше до преди два месеца, когато започна да кара нормално колело (директно без помощни).

Авалон, тъкмо това казвам, че няма да изчезне Нора, ако пропусне някое ядене.  :lol: Синът ми също е ящен, но за момента не го ограничавам, освен ако вечер преди лягане не се разяде. За спане не му трябва енергия, само ще му пречи голямото количество храна.
Ех, че голяма хубавица си имаш!  :balk_100:
« Последна редакция: Май 28, 2017, 22:09:38 pm от blue_sky »