0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Ние имаме класическа дървена шейна и ако сега трябваше да купувам бих взела най-обикновена пласт масова без джаджи по нея.Дървената е хубава, но висока.Да висока е и като дръпнеш по-рязко детето може да се катурне назад.Отделно при някоя пряспа, преминаване, излизане от коловоза се накланя и аха да се обърне.И за пързалянето има проблем, заради металния борд от страни дето да се хваща детето, никой друг не може да седне с нея.Смайли може да успее, че е фина, ама аз не можах да вляза там.

Ние излизаме всеки ден.Даже сега е болна и пак на вън ще я изкарам за малко.Хем до магазина, хем да се разходи.Няма как.

Ние можем да се пързаляме само през почивните дни и зимата ще свърши, докато се сдобием с шейна  :lol:.
И ние така  :lol:
Аз затова я гледам с переспектива - да е повече подходяща за следващите години...
Кормило искам да има, за да има къде да се държи докато го дърпам  :lol: и след време сам да се спуска по надолнища...

Аз миналата зима го дърпах с на племенника шейната, която е като тази на м-и (пластмасова, ниска, само със спирачки). И точно се получаваше този гаден ефект със събиране на снега отпред и обръщане на шейната с дететето назад. По утъпкано няма да го има този ефект обаче.

И на мен дървените не ми ги препоръчаха. 
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Нимика, слагаш покривалото за дъжд. То пази и от вятър.
Това  е ясно   , ама мен кой  и какво ще  ме пази , че аз съм  топлолюбива   , а и кърмене навън не става  . Мисълта ми беше , че  в такова време не става за дълги и продължителни  разходки .



За шейните -  гледах един баща да дърпа дете с дървена шейна-  ами той тъкмо се засили и дръпне детето и то се  търкули назад и падне , пак няколко крачки теглене и пак "изсипано " дете  ...
Нашата е   мисля такава , наследство от батко му . Имаше и още една пластмасова , но той пожела с тази да   бъде  :

Аз не съм го дърпала сега   с нея - основно се пързаляха по наклон с баща си  , така че не  мога да споделя мнение . Оставихме шейната при баба му , т.к. не очаквахме  тук продължително да има сняг . Калоян обаче много я харесва като модел , че имала кормило .
Но  успял да се обърне с нея и да си насини крака .
Аз да ви кажа   - шейна не бих купувала   -за   няколко дърпания  не си заслужава  . Аз не мога да го тегля( не само сега  заради бременността  )  , остава му събота-неделя или вечер с баща му -  то вече тъмно .
Миналата година  даже като бяхме на Банско , не взехме шейна- направо забравихме - и с  чували се пързаляха прекрасно и безопасно . А и не мъкнем нищо тежко - по едно чувалче  в торбичка и готово .
Така ,че  много зависи  дали ще дърпате детето  или то само ще се пързаля по наклон - тогава  пластмасова подложка е достатъчна.
« Последна редакция: Януари 19, 2017, 10:43:19 am от nimika »


*
Ние си имаме дървена шейна. От миналата година е обзаведена и с облегалка.
Каза ми се да сме купели още една, че една не стигала за двамата. При нас рядко има сняг, за съжаление, та не ми се вижда супер смислена инвестиция, ама мъжът ми като дава зор, сигурно ще купим и втора.

Нимика, теб кой ще те пази от вятъра, не знам. Аз за бебето говорех. Иначе за кърмене винаги можеш да се скриеш в някое кафе.

Ние имаме чук и гек от моето детсво (подобна на тази от снимката, която Нимика е публикувала), но тя е най-тежка от всички, а и аз лично съм се пребивала с нея като тинейджър вече  :lol: Не че шейната ми беше толкова виновна...

Не успяхме нищо да вземем ние... Ще направя един последен опит днес. То от утре вече го дават да спира и да вали.
*
Усмивки, качете се на Витоша поне ви е близко.

Аз шейна винаги съм имала.Тук сняг има почти всяка зима, а сега от началото на месеца сме снежни и красиви.Дори днес и вчера до магазина с шейната и после чантата в шейната :)

Нимика, аз кърмех на вън.Имах един огромен шал и се намятах с него.Не можех да си представя на 2 часа да тичам по баира с количката.А и да седя в къщи или квартала за мен е равносилно с изкукване.

*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
...Нимика, аз кърмех на вън.Имах един огромен шал и се намятах с него....
Е , дано се  стопли докато дойде ред за разходки , но аз не мога да си представя  при настоящите  или близки до тях температури  , да  кърмя   и мръзна   навън ...С   номер  едно   беше лятото - есента -  сядах на пейка , намятах едно тензухче и воала    .


*
О да, сега е абсурд.Аз по принцип говорех :)

Йее, взехме шейна най-накрая и дори я изпробвахме, но само около блока, че беше много мъгливо днес. Пластмасова, ниска, с кормило. Таткото тича и дърпа. Дребният се държи здраво за кормилото и умира от кеф. Успяхме да сложим и шушляковия гащеризон, макар и пак с рев.
Ние имаме две пластмасови, едната ММ я счупи, че го мързяло да вдига децата от нея да пресекат улицата и дъното и е леко спукано, та събира сняг като се дърпаме. Тук снегът почти се стопи, не става за пързалка, вчера по маратонки ходих. За сметка на това по улиците сутрин е як лед, въпреки камъчетата които хвърлят. Та се попързалях по едни наклони :lol:

Почваме да обмисляме юли месец да се върнем и ме гонят едни притеснения за това, че дребната не се е срещала с бг среда, сега се чудим как ще я опазим от пясъчниците, от вирусите и въобще да ме гони притеснението. Лятото както е сезона на енте ровирусите тя уж има ротавирусна, но знам ли....
И понеже нямаме здравни права в БГ, къде мога да проверя цените за неосигурени лица?

И още, искаме да ходим до Гърция на почивка, но Катерина няма бг паспорт, там ще изкараме. Но границата с паспорти ли се минава или с актове за раждане?

Децата са всеки ден навън, до -20, затова не се намесвам в разговорите за студа. Катерина на 6-7 дни я изведохме на -18 градуса за първи път. Ние пълним термочаши с топло кафе и чай, аз слагам панталон за ски (панталон дю неж, не баш за ски, моя е торбест и грозен, съвсем обикновен) и излизаме.

Нимика аз за разходки взимах изцедена кърма в шише. Купих малко шише, с малък биберон, на Гербер май беше и той идеално заместваше гърдата. Не е имала проблеми да се бърка между гърда и шише.

Никога не съм имала шейна чук и гек а ми беше мерак :( обаче не ми се струват удачни за тукашните пързалки, аз с легена за пързаляне и шейната усещам всяка бабуна с Д-то и после не мога да си седна на него, пък камо ли д това чудо да ги оставя да се спускат, ще счупят вратовете сигурно.
[/url][/url]
*
Вени, трябва ти паспорт за Катерина, за да минете границата. Нямам идея обаче дали може с Канадския, или ще трябва български.
*
Вени, трябва ти паспорт за Катерина, за да минете границата. Нямам идея обаче дали може с Канадския, или ще трябва български.
Няма как да може с канадския.

Вени, явно е хубаво и мама да пробва шейната, за да се оцени  :D
*
Моите имат бг гражданство, но нямат паспорт. Пътуват само с немските.  Паспортът няма да е проблем за ходене до Гърция (ходили сме и ние). Трябва да го има, но не е от значение какъв е.

За здравната застраховка не знам. Моите имат акт за раждане български с ЕГН и знам, че за деца е безплатно, ако им се наложи да постъпят в болница. За другото ползваме немската здравна карта (не се е случвало, само веднъж на баща им, плати май само първия преглед, престоят в болницата директно го фактурираха на немската каса).

*
Днес моето малко момиченце навърши 3 години. Каквото и да кажа ще е клише, но .... истина е. Щастлива съм. Благодаря на всички. "виновни", че я има - Нора.

П.С. Поздравленията бяха приети :) и нищо, че имаше фал с тортата, тази също става.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Да е жива и здрава Нора и все така да ви прави щастливи, Авалон:heartbeat:
*
Ехааа, да ви е жива и здрава Нора!
Авалон, прекрасна е :)
*
Авалон, да е много здрава Нора.Да е все така инатлива, но да почне и да се вслушва, да ви кара всеки ден по 100 пъти да крещите, но като я погледнете да се разтапяте от щастие!Да е най-голямата ви радост и най-голямата ви любов!Прегръщам ви много двете!Прекрасен празник сте имали!

*
Ехаааа,пораснало детето!!  :D Да е здрава Нора и да расте все така щастлива ,заобиколена от усмихнати приятели,както на празника!!! :D
Да ви попитамнякой водил ли е дете на кукленото предтсавление Маша и мечока? Дали ще е подходящо за 2 годишен? Може ли с един билет родител и малчуган,а той да стои в него?
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Прекрасна е Нора!  :)
Честит празник, Авалон, бъдете здрави и щастливи!  :)

*
Авалон, да ти е все така здраво детенцето! Много забавления и игри и желая!

Рачо, детето може и да издържи, ако не, винаги можеш да станеш и да си излезеш. За броя на билетите обаче не знам. Те не че толкова им е проблем мястото, поне по мои наблюдения, винаги има достатъчно места, но може да искат да ви вземат парите :) Примерно за Делфинариума билетче за дете беше(може да са променили цените, не знам) 15лв, а за възрастен 20, а то няма как да си пуснеш детето само, често такива неща искаме заедно да ги усетим с децата си и ходим цялото семейство, та намерили са начин да спечелят повече :)