0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Хаха - тази най много ми хареса от статията:



   La vita è bella
*
Тва децата са опасна работа.Как сет дами, как са отрочетата?Моника изкара до 2 часа на Нова година.беше много щастлива, игра с детето на семейството в което бяхме на гости.Сега чака снега с нетърпение и само говори за шейната и Снежен човек.

Побъркват ме с тази ваканция, близо 16 дни! Не всеки ден става за навън и ме побъркват!
[/url][/url]
*
Вени, май последните години свикна с много по-динамичен живот?Поне това което аз виждам.И на мен ми е зор само с Моника в къщи, като не става за излизане, но тя е по-голяма вече и се научи да се занимава сама.Ние днес имаме много сняг!Нямам търпение довечера да я взема от ясла и да правим снежен човек.

По принцип лятото не ми пречи, навън сме максимално много. Но колкото и да са калени, на пързалката повече от час не издържат. А нали се сещаш, че аз или ММ се спускаме с Катето и после катерим нагоре бабуната. И с клин и ски панталон завирам след 5тото катерене. прибираме се, ядат топло ядене и си мислиш, че след час активно спускане ще спят? да ама не! тичат и се гонят, а ние опитваме да въдворим тихи игри. Не става. Просто имат повече енергия от мен, а трябва и все да се готви, колкото и да готвя всичко се изяжда. Та нанагорно ми иде. Обичам ги много, но си е изтощаващо. Лятото е лесно - изведеш ги в парка и дивеят и крещят на воля. Ама да обличам Катето два пъти с цялото снаражение и после да се разтоварваме 1 час, нямам сили за два дубъла.
[/url][/url]
*
Разбирам те идеално. При нас е същото. Няма сън, няма тишина.

*
И при нас така  :), вече не знам какво да готвя, изяжда се набързо и пак трябва да измислям....
А преобличането е перманентно - цапат се постоянно с храна, вода, боички, пластелин размазват.... Отделно че обичат да се преобличат, да се правят на големи с едни дълги рокли и пеят "никой не открива колко съм красива, с роклята голяма аз съм също като мама...."   :lol:, пеене условно казано - надвикват се по-скоро.
От известно време започнах да оставям в тяхната стая по няколко блузки, рокли, панталони, и т.н., та като им дойде меракът за преобличане сами да си вземат каквото им трябва. Често комбинациите са изумителни  :lol:, но ги оставям да се забавляват, че се чудя вече какви игри да измислям вкъщи, а като ги оставя сами да играят, всичко накрая се обръща в гонене и пищене  :lol:

*
Марси, това щях да питам. Моята кифла си има неин гардероб в стаята. Като й щукне да се преоблича, вади си дрехи сама и се облича. Друг въпрос е, че още имам да повтарям, че дрехите не се хвърлят по земята, но поне с преобличане не се занимавам. При нас е борба да ми разреши да я среша, а прически не дава да й правя и просто се чудя кога ще ми писне и ще кажа на фризьорката да й отреже дългата коса. Нямаше ме 4 дена, баща й не я е ресал (видимо според мен) и мисля, че няма абсолютно никакъв смисъл да е с дълга коса, която да не се реше.  :x

Маги, и Дани стоя до 3 часа на Нова Година и едва го удържахме да не стане по-рано от 8.30...
Много е трудно заспиването, а ставанео е с лекота  :lol:

Блу, аз бих я подстригала сега, а после тя самата вече ще иска дълга коса и прически и тогава ще й пуснеш.
Дани подобно не дава да го мием и направо пощурявам. Всеки път стигаме до плач.
Само зъбите дава в момента да мием.
Ако си спомняте имаше черно на зъбите. Откакто спряхме АМ (на 2 г.) намаля доста. Явно то е било причината.

Марси, и аз се чудя какви игри да измислям за вкъщи. Иска само с влакове да играе. И като му свържа релсите (да са непрекъснати) и ми вика: "Браво, мамо, ти си сладур"  :lol:

Относно смяната на дрехи, Дани няма интерес да се облича сам все още, въпреки че го подканвам да пробва. Вероятно защото не обича преобличането. Ако може ще си кара само едни дрехи денонощно.

Аз да ви се оплача, че Дани и тази зима (като миналата) не харесва снега, студа и вятъра. Като сме навън само иска да го носим и завира глава във врата ми и не си показва лицето.
И дума не може да става за разходки или снежни игри. Така ще си изкараме сезона само на затворено..  :(
Отделно, че не дава да му облечем шушлякова панталон или гащеризон, чоропогсщник и т.н. и кожата на краката му така е изсъхнала от студа..

Чудя се тази липса на двигателна активност и дали не е свързано с едни болки, които има в краката. Ще му пускаме изследване за магнезий и желязо тези дни.
Вкъщи играе основно по земята и също не е много активен. Дори от спалнята до хола сутрин го нося, а не ходи сам.....  После като се поразсъни си ходи, но като цяло е голям гушко...

*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Тя темата за  малките ,а ма май нещо  ги сляхме -  другата много неактивна .

blue_sky , за сресването -май всички  малки дами не обичат този ритуал . С права или къдрава коса  е дамата ? Слагай балсам или нещо за по-лесно  разресване  да не я скубе  -макар че едва ли това й е проблема.


Относно смяната на дрехи, Дани няма интерес да се облича сам все още, въпреки че го подканвам да пробва. Вероятно защото не обича преобличането. Ако може ще си кара само едни дрехи денонощно.

Аз да ви се оплача, че Дани и тази зима (като миналата) не харесва снега, студа и вятъра. Като сме навън само иска да го носим и завира глава във врата ми и не си показва лицето.
И дума не може да става за разходки или снежни игри.
За дрехите се радвай,  пък че не избира сам :) .
Аз съм писала   -Калоян от малък имаше  капризи и претенции  кое ще облече   и тръгването за ясла беше  голям купон , като отидеше да вади от коша някоя мръсна дреха , защото  точно нея искал. Мокрех ги с вода нарочно  , за да не може да я облече .

За усещането на студ и игра със сняг си е  до дете очевидно . От малък много се кефи  и радва на снега  и няма търпение   да играе в снега -измисля си игри сам и не му доскучава никак даже. Също както  в пясъка. И сега  са навън с баща си  .


*
Моника до скоро нямаше никакъв проблем с къпането с коса.Сега от известно време е едно пазарене, ама без косата, ама само дупето.На моменти ми идва в повече.Това с цялата драма по облечи-съблечи, отделно лягането е мираж, само и дай да скача по леглото, друго не иска.Та тъй веселба!Е и сега почти 3 часът е, тя едва гледа, разбирате ли на сила си държи очите отворени, ама няма да спи.

*
Смайли, Иво също не обича студ и сняг, че не може да се ходи и най-вече тича, ама някак успявам да го прилъжа за малка разходка. Вчера го пратих с вуйчо му да чистят колата от снега с една метла, после успях да го измъкна навън (до пазарчето, с малко стоене в кафето за по сокче), а днес го измъкнах да тупаме килимите на снега за около 10 минути, като му дадох и на него да ги тупа.
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*
Марси, това щях да питам. Моята кифла си има неин гардероб в стаята. Като й щукне да се преоблича, вади си дрехи сама и се облича. Друг въпрос е, че още имам да повтарям, че дрехите не се хвърлят по земята, но поне с преобличане не се занимавам. При нас е борба да ми разреши да я среша, а прически не дава да й правя и просто се чудя кога ще ми писне и ще кажа на фризьорката да й отреже дългата коса. Нямаше ме 4 дена, баща й не я е ресал (видимо според мен) и мисля, че няма абсолютно никакъв смисъл да е с дълга коса, която да не се реше.  :x
Блу, аз отдавна им говоря, че не бива да разпиляват всичко по пода - дрехи, играчки, книжки.....  но едва в последния месец забелязвам, че са по-склонни да прибират. Е, не всеки път, но има разлика.
Също ежедневна борба е да имат ластици на косите, както и за чорапите  :). Постоянно обяснявам, че трябва косата да е вързана, че като е пусната много се сплита и трудно я сресваме, но кой ли ме чува  :). Иначе цялата тирада я знаят на изуст и като започна да обяснявам отново и отново, вече ме допълват  :lol:.
От известно време ги залъгвам с една прическа, която сме нарекли "Неземна красота"  :lol: - връзвам на опашка отгоре на главичката, след това още веднъж прехвърлям през ластика, така че да се получи нещо като кок.... и с дългите рокли  :)  са най-прекрасни.
За чорапите обаче не можем да се разберем :).

Смайли, Цвети и Ани тази година са във възторг от снега, аз съм много изненадана тъй като миналата година не му обърнаха никакво внимание, били са колкото Дани приблизително. Единственото, което усетиха тогава е, че им е студено на ръцете, Цвети се разплака и бързичко се прибрахме.
Тази година при първия сняг беше такова лудо подскачане и игра. Сега като заваля отново, пак им е много интересно, постоянно излизат на терасата, често само по блузка както си ходят вкъщи - ни студа усещат, нито че са мокри. Сега играта е да събират сняг в чашки и чинийки, внасят го вътре и играят на готвене  :),  докато всичко стане на вода, разбира се  :). Изливам, после идва следващата порция сняг и така  :). Те преди готвеха с пластелин, сега обаче със сняг  :lol:
« Последна редакция: Януари 08, 2017, 23:36:29 pm от marsi »

*
Вярно сляхме темите, но аз обичам да си пиша в тази :)
Въпрос: Нормално ли е дете на две и половина години да не спи следобед?
Мария отказва следобедния сън, в яслата също не спи, но поне лежи и кротува докато другите деца спят и може и да дремва малко. Но във вкъщи не спи. Сутрин става най късно в 8 часа, основно в 07.30 Не спи на обед и вечер буквално със заплахи, увещания и какво ли не заспива в 22.30 най рано.
През деня не спира, играе, пее, тича, кара тротинетката вкъщи. За секунда не мога да я задържа на едно място, обикаля целия апартамент, навън също я изкарвам, обожава снега и да се рови и посипва с него. Еми неизчерпаема енергия, вечер скача по леглото и пее с пълен глас. Ако я примамя с конструктор се кротва за 20 минути.
Да я оставям ли да не спи на обед. Защото пък ако успея да я приспя, вечерта заспива около 01.30 сериозно!  И пак в 07.30 е събудена :)
*
stoeka71, отдавна се отказах от следобедния им сън. Не помня точно кога, може би като станаха на около три годинки. Както казваш, неизчерпаема енергия - тичат, скачат, песни ... умора няма  :). Преди да се откажа от дневния сън, то беше един час приспиване, за да дремнат двайсетина минути. А едната като се събуди, задържително буди и сестра си. Надявах се, че поне ще заспиват по-рано вечер, ами не.
Вечер заспиват около 21ч. в добрия вариант, но често и доста по-късно.
Сутрин стават около 7- 7.30. Но постепенно се научиха да поиграват малко сами преди да стана, че преди буквално се покатерваха върху мен с "мамо, ставай" - настоятелно, даже с мрънкане и рев в някои дни. Но вече се усеща, че са пораснали - различно е :), доста по-самостоятелни са.
« Последна редакция: Януари 09, 2017, 00:12:23 am от marsi »

*
Стоека, моите на 3 и 4 г. спряха следобедния сън, но съм чувала за деца на познати, които и на 2 г. не искат да спят през деня. При нас не става отдавна. Хич не се и разправям. За какво да си тровя нервите?!
Спокойно! Съвсем нормално си е детето. А и предпочитам да не спи отколкото да е будна до 23 ч. (Понякога заспива в яслата, ако съм я събудила в 6,30 ч., за да водя брат й на у-ще и да я взема и нея, но съм казала да не я оставят да спи по час и половина, защото ... вж. по-горе). Просто явно е човече, което си има нужда от по-малко сън и при всички положения е нощна птица като мен (за разлика от брат си).

Нимика, с права коса е (и не твърде гъста, баща й е без коса от 30 г. и аз не съм надарена с твърде много, та няма на кого да се метне).

*
Значи навсякъде е горе-долу едно и също, да съм спокойна.

Моника има моменти не дава да я срешим, не дава да я вържем не дава да и пипаме косата.Понякога я лъжа я с някоя плитка я с някоя прическа от която "ще е много красива, като принцеса", защото и влиза в очите, всичко което яде го намирам в косата и после.Но не всеки път става.Тича и пищи и не дава да и пипна косата.СЪс съня сме 50/50 ако спи след обед заспива в 11 вечерта, но в яслата ляга и заспива, в къщи може и да не спи.Както тя иска така е.

И Моника ми е с права и тънка коса, като метла е.Връзвам и едно кукуриго отпред и това е.Не се разправям с прически и опашки.Е сега от скоро и правя плитки, ама съм с две леви ръце.

*
Вярно сляхме темите, но аз обичам да си пиша в тази :)
Въпрос: Нормално ли е дете на две и половина години да не спи следобед?
Мария отказва следобедния сън, в яслата също не спи, но поне лежи и кротува докато другите деца спят и може и да дремва малко. Но във вкъщи не спи. Сутрин става най късно в 8 часа, основно в 07.30 Не спи на обед и вечер буквално със заплахи, увещания и какво ли не заспива в 22.30 най рано.
През деня не спира, играе, пее, тича, кара тротинетката вкъщи. За секунда не мога да я задържа на едно място, обикаля целия апартамент, навън също я изкарвам, обожава снега и да се рови и посипва с него. Еми неизчерпаема енергия, вечер скача по леглото и пее с пълен глас. Ако я примамя с конструктор се кротва за 20 минути.
Да я оставям ли да не спи на обед. Защото пък ако успея да я приспя, вечерта заспива около 01.30 сериозно!  И пак в 07.30 е събудена :)
Когато започна и вечер да реве, че не иска да спи, спрях да го мисля това и го оставих както иска. Интересното е, че моят дори и на 5 в ДГ си спи, само в къщи не иска.
При нас проблемите с косите за сега са, че има за скубане  :lol: направо съм се отказала да слагам обеци и аксесоарите са ни само за снимки.
При нас е супер студено и още не съм ги извеждала на снега, просто нямам сили да обличам и събличам за краткото време, което ще изкараме навън.
*
Явно трябва да съм доволна, че моите мушмороци все още обичат да спят следобяд. Имаха един период, около седмица, когато не спяха през деня и ми се иска това да не се повтори скоро. Предполагам, че това ни прави подходящи за темата на най-малките  :D. Бебешори са си в някои отношения.

При нас хубавото е, че двамата доста се допълват. Тя е с неизчерпаемата енергия, а той е по-съзерцателен. Доспи ли му се, няма сила, която да го накара да стои буден. Тя пък, колкото повече й се спи, толкова повече беснее. Но не й се стои сама и в крайна сметка си лягат по едно и също време.

И аз си мечтая да правя прически, но на девойката ми косицата е доста рехава и не държи опашки все още. По съвет на фризьорката ми я подстригах. Харесва ми така. Ще чакам да дойде време за прически. Но за Коледа получи комплект за правене на прически и грим. Двамата дружно го използват. Пепи от край време държи да носи шнолки и панделки, така че двамата са в крак с модата.

И за снега са 50:50. Той обича да се рови в снега, да пипа, да носи. Тя на 10-тата минута реве да се прибираме. Сега сме болни и ги извеждам за кратко. Вярно, хамалогията е голяма, ама се изморяват повече навън. Иначе у дома се заиграват доста сами, дърпат ме само за четене на книжки, рисуване. Все пак не мога за дълго да ги оставя сами, винаги има неприятни изненади :).
*
Здравейте момичета!!Пропуснах малко от любимата тема,но сега се включвам!!И аз като Маги да кажа,като ви чета и се успокоих.Навсякъде ситуацията е една и съща!! :lol: Много енергия имат тези малчугани,ей... 8O И в това зимно време,няма къде да се изразходва,освен вкъщи. И настава ...лудница. излизаме  по малко,колкото позволява времето. Снегът ни е интересен,ама навлечен много и не може да се движи свободно,като лятото. като малък робот е.. Естествено,компенсира,при това много активно, в домашна обстановка. Понякога чак се притесняваме,ама нямало за какво.При вас положението е същото. Не искам да го пускаме в детски центрове,особено сега с тази грипна епидемия :?. Май ще трябва да издържим до като "пукне пролетта" :lol:. При нас сега е друга мания!! Постоянно реве за телефон и Маша и мечока!! Ама си е направо Машамания!! Имали ли сте такава "обвързаност" ??? :lol: Дай те някакъв съвет!! :wink:
/www.mamaibebe.com][/url]