0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Рачо, май всяко дете мре за тая Маша с малки изключения.Моника не е впечатлена, на нея и дай песнички.Но аз телефон не давам освен в колата на дълъг път.Същото е в къщи с телевизор или компютър.Обяснявам, казвам и не давам.Да реве, колко да реве.Сега знае кога и по колко и се пуска и рядко прави драми.
Но всяко дете си е индивидуално!

*
И ние сме фенове на Маша. На скоро открихве и едно друго горско филмче - Гризлито и лемингите, което също много ни харесва. Аз пускам Маша през тел., или таблета на телевизора. Така нямам проблем с тел.
« Последна редакция: Януари 10, 2017, 11:24:17 am от kati_vm »
*
Рачо, (да се обадя и аз като свекърва) а защо толкова го навличате? Има ли грейка за снега и хубаво яке? Под него моите са по една дебела блуза или пуловер (под грейката с клин или чорапогащник, може и тънък панталон). А за някои хора и моите са дебело облечени, но определено нямат проблем да играят или да се движат. Ясно е, че е зима и искат да играят в снега. Няма да ги спирам. Просто са подходящо екипирани и като им стане студено, ги прибирам. :-) Е, не може да се стои с часове навън, но не сме и закотвени само вътре, защото пощуряват (и аз покрай тях).

*
Абе,навличаме.... Съвсем условно го казах. Обличаме нормално,като за зима. :lol: Ама все пак,не е като да е лято. за това ми беше мисълта ,че му е по "ограничено"  :wink:.
И Вили "не пуска гювеч"... :lol: Телефон,колкото се може по-рядко /заради тая пуста Маша  :lol:/,а телевизор само когато и ние гледаме. Ама много жален и ми става жал и на мене!!! :lol: Едни крокодилски сълзи...,къса ми сърцето. Е,ясно,ако мине номера!!!! :wink:
/www.mamaibebe.com][/url]
*
А, Рачо, пробва се най-вероятно. Иво от вратата ме почва - "Искам Маша, искам Ну погоди, искам за козлетата, искам за прасетата и т.н.". Обаче и аз не давам по много - първо ще вечеряме, ще оправим, ще играем с конструктора, пускам по един епизод Маша и по един епизод Ну погоди (Том и Джери) и следва почивка. По някое време песента за козлетата/ Червената шапчица и край. Отделно гледа само Лека нощ деца по ТВ, като има.
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
Здравейте момичета имам въпрос относно никненето на зъбите ние сме на 10 месеца и ни излязоха долните два сега гледам че от долу пак имаме зъбче а отгоре няма това нормално ли е
*
Елиза, всичко е строго индивидуално, мисля че и при моята дъщеря беше като при вас.Но помня, че нямаше ни един горен зъб, а нареди 4 долни.

Ако пускате детско препоръчвам Магаренцето Тротро.Давали са го по Лека нощ деца, много е хубаво.

Здравейте и от нас и за много години! Здрави и щастливи деца и родители! Не ми остава време за писане...празници, сега пък изпити...веселба иначе сме добре и той стоя до 01ч. на нова година сега е при майка ми и не е ходил на ясла от 09.12.та ще видим как ще свиква наново, като го питам ще ходиш ли при децата казва не, гадно е :lol: и той като всички се пазари да гледа бейби тв и да говорим денонощно ако може по телефона откакто е при баба си.. :lol:
*
Алекс, ти вярно зачезна.Почвай да се отбиваш тук, че много е празно.Старите сме заети, новите мамчета не щат да пишат.

Много е пораснал малкия.

Маги, обещавам :lol: само да минат тия пусти изпити...утре да ми стискате палци :wink: новите мамчета да започват да пишат, че верно ни замира темичката :)
Момичета, нормално ли е бебетата да се заглеждат по телевизора? Моята беба като види телевизора направо си гледа и то с голям интерес. Аз като я видя и я обръщам, така че да не го вижда. Знам, че е вредно, но като я оставя с баща й, си гледат заедно телевизия за да не мрънка, а тя доста си помрънква. Аз само правя забележки като някоя досадна жена :D Това води до другия ми въпрос - как сте се справяли с бебешкото мрънкане? При нас е почти целодневно и ако не я понося или нещо друго, преминава в плач. Понякога ми е трудно, защото през повечето време сме си сами двечките и невинаги мога да свърша някаква домакинска работа. Не искаме помощ от бабите, те идват само да й се порадват (така ми е по-добре, защото не обичам някой да ходи след мен  и да ми казва "завий я, отвий я, гладна е, няма ли да спи"  :D)
*
Алекс, много е пораснал Алек, гледах снимките и в другата тема - много сте хубави всички  :)! Стискам палци за утре  :), сигурна съм, че ще се справиш успешно с всички изпити  :)

Аз забраних Маша от миналата седмица (не че и преди са гледали много, Ани повече се заглежда във филмчета, Цвети не проявява интерес, тя харесва музика, песни - не само детски ). Та случаят беше такъв, Ани повтори една от щуротиите на Маша докато се хранеха, бърка в чинията с лъжица и се цупи - не искала да яде, имитира я  :lol:. Обясних, че е по-добре да подражават на красивото поведение и хубавите постъпки, които виждат във филмчетата, а не на непослушните деца, и сега са наказани  :), пускам им само песнички. Даже вече не се сещат за Маша.
Другото, което им е много интересно, са кулинарните предавания  :), но най-вече предпочитат една какичка, която готви в  24kitchen и с интерес гледат, когато е тя. Но като цяло не се застояват много пред екрана.
Не позволявам да ми пипат телефона и компютъра, както и фотоапарата..... Обяснила съм, че с това мама работи и не е за деца. Те си имат детски фотоапарати, телефончета (наши телефони, излезли вече от употреба), с които си играят - говорят с баба и дядо, снимат, и т.н.  Нарисувахме клавиатури на едни листове - работят на компютър наужким (тази дума я знаят много отдавна). Вече са по-големи и дори не е нужно да показвам всяко нещо как може да се пригоди, за да става за игра. Наскоро ми искаха мишки, за да работели на компютрите си :), казах им сами да си измистят какво да използват.... избраха си по една малка детска количка за целта  :)

Нека да попитам. Прави ми впечатление, че нямат търпение да им чета книжка по-дълго време. Интересни са им книжките, но прелистват набързо или ако решат да "четат", разлистват и по картинката набързо разказват какво се случва там, но нямат търпение да им изчета целия текст. Как е при вашите деца (прибризително на тази възраст)?
« Последна редакция: Януари 11, 2017, 12:35:42 pm от marsi »

Нани, нормално е да се заглежда особено пък по реклами...
Марси, благодаря ти и Алек е така нетърпелив, не помня как беше кака му в тази възраст..като стана на 5 вече слушаше с интерес..
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
marsi, нормално   е  да нямат търпение .
Избирай книжки с малко текст на всяка страничка   -да  се четат и разлистват бързо .
Калоян  винаги е обичал да му чета  и все още четем някой "бебешки книжки "  - когато на мен не ми  е до четене на  дълга с много текст :)   . Иначе сега  може и да няма картинки толкова , стига историята да го заинтригува. И все още четем за Франклин - той намира непрекъснато сходни черти и ситуации между себе си и костенурчото    и е много доволен .


*
Нани, нормално е, но и аз не пусках телевизор в нейно присъствие.Помня, племенника беше като залепен за ТВ-то.И Моника беше мрънкащо-ревящо чудо.Май най-ревящ от тукашните бебета беше Дани на Смайли.Спаси ме мен лично раничката.Ерго раница, слинг, каквото ти е удобно връзваш го за теб и хем не ти тежи, хем то се успокоява, хем ръцете са ти свободни.Звучи странно но е факт.Аз имах периоди бутах празна количка и носех бебе в раница, в къщи около 2-3 месец заспиваше само в раница иначе пищеше и ревеше до посиняване.Спасила ме е тая раница.

Марси, и Моника е така.Все още книжките ни са с мнооого картинки, с по-дебели страници.тя иска да разлиства, а аз измислям сюжет близък до книжката, защото четенето е невъзможно.Последно и взех едни като енциклопедии на Фют, там се отварят едни квадратчета.Та разказах и ги няколко пъти и тя много се впечатли и си ги разказва сама.Те са на различна тематика: Защо се разболяваме?Животните във фермата.Сезоните и т.н.

*
Нормално е бебетата да се заглеждат по телевизора. Мърдат шарени картинки, има някакви шумове и музика. След няколко опита да кърмя пред телевизора, разбрах, че трябва да се разнообразявам по друго време. Все си въртяха главите. За мрънкането мога да предложа... ignore. Ако бебето е нахранено, преобуто, оригнато, няма причина да мрънка, просто се оставя за известно време така. Може и да спре. Ще се изненадате, че и това се случва. Моите съм ги оставяла да си пореват, докато се укротят. Не става дума за много дълго време, но все пак разбират, че съм там и може и да не откликна веднага.

Марси, май не са още на възраст да се заглеждат дълго в книжките. Пък е въпрос и на темперамент или тип любопитвство. При нас Ани носи книжките, които иска да четем, и си ги слуша от край до край. Пепи се врътва само в началото и след това започва да пречи. С филмчетата е обратното. В началото въобще не гледах какъв текст има, просто си разказвах по картинките. Така им беше по-интересно. Едва отскоро открих какви тъпотии има в някои книжки.

Маги, и при нас тези книжки с отварящите се прозорчета са много вървежни. Ние имаме за коли (естествено) и за растенията. Смятам по-нататък да им купя и други от поредицата.

Случва ли ви се децата ви да не искат да излизат? Не само сега, когато е студено, а въобще. Мислех, че всички обичат да играят навън, но моите малчовци ме изненадват. Понякога почти насила ги обличам, за да излезем. После, разбира се, не искат да се прибират.
*
Здравейте и от нас!

След толкова празници тази седмица се нагласяме към ежедневието.И на нас ни е уютно в тази темичка и все тука си пишем. :lol:
Ах тази Маша, доста от филмчетата ги знам вече на изуст. А доста хора наричат и нашата Габи Маша (имат доста сходничерти от лудории до физиономия  :lol:). Нормално е заглеждането по телевизията, но си зависи от детето.
Когато са по-малки децата, не могат доста дълго да си задържат вниманието върху книжките. Даже и Марти от време на време отива да отгръща следващата страница преди да съм прочела още. А на Габи в повечето случаи и давам друга книжка и тя почва да ме имитира .
И аз правех като beata гледах да не нося, щом са сухи, сити и не им се спи се опитвах да ги оставям сами да се занимават като са си поревавали. Аз ги слагах в един шезлонг и ги бутах с крак, ако положението беше нетърпимо, а трябваше да свърша нещо. Наистина е полезно да не се откликва на секундата на всяко мрънкане според мен, не съм ги оставяла да се дерат с часове де.
По темата с игрите навън, ние ако може да не се прибираме в къщи ще е най-добре- няма значение дали вали сняг или дъжд :lol:. Като стигним до входната врата след тедската градина и Габи почва да реве и не иска да се прибира, макар че всеки предиобед са на двора.

Приятна вечер на всички!



*
Привет, Беата и Моника понякога не иска да излиза никак на вън.И си седим в къщи.И то в хубаво време, не в студа сега.Просто си е на моменти детето.

Да има едно мрънкане дето аз я оставях да си помрънка да и мине.Но има и друго дето я носех с мен.Аз не можех да я оставя да се нареве.Ставаше червена, почваше да се дави, накрая се захласваше чак.За това раницата в един определен период ми беше най-добрата вещ в къщи.

*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
За  книжките    -  ето тази поредица беше много интересна и любима :
http://www.zlatnoto-pate.net/bg/catalog/22
И също  тези  с вадещи се фигурки , под които има текст :
http://www.zlatnoto-pate.net/bg/catalog/59


*
Здравейте,
седя и си мисля какво точно правеше дъщеря ми на около три месеца и направо забивам  :D. Най-вече си спомням коликите в следобедните часове, но като че ли не е мрънкала през другото време. Аз я слагах в активната й гимнастика и тя там се забавляваше. От време на време й пусках песнички, четях й книжки. Гледах да не я държа пред ТВ много, много.
Ние също станахме нетърпеливи при четенето на книжки. Бързаме да отгръщаме страниците. Отначало не беше така, но като стана на година и 3-4 месеца започна да не изчаква да прочета текста.
За излизането навън - това е манната небесна. Няма по-хубаво нещо за дъщеря ми. Лошото е, че тази зима много продължително се задържа студът. :-(