0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: (априлска тема за най-малките, 2016)
« Отговор #80 -: Април 07, 2016, 23:04:14 pm »
Извинявам се, че "нахълтвам" така между коментарите за готвенето 😊.
Блу, много ти благодаря за информцията и загрижеността! 😊 Днес ходих до посолството и направихме нотариално заверено пълномощно за майка ми, ще го пратя в понеделник и след като й издадат българския акт можело по служебен път да се прати от общината по факса в посолството. След което ще ми издадат пасаван и ще можем да се приберем в Бг за изготвяне на паспорта. Благодаря отново и имаш от мен почерпка с каквото турско сладко си избереш 😃😃😋.
*
avallon, "спор" нямаме грам по въпроса, аз уточних, че САМО за готвене на нещо - става и приставката. Вече за стерилизиране, размразяване и ...5 в 1 + готвене на пара - няма как.  :D Аз ползвам ударно микровълнова за размразяване и топлене обаче и захранвах с готви пюрета. За съвестни майки, вероятно уред като твоя си е добра инвестиция, да. Но и за такъв - втората употреба си е добра опция мисля, или поне бива да се провери първо това. На повечето са им безумни цените чесНо, а нищо кой знае какво няма - пластамаса на решето и два реотана все пак.

Блу, това от твоята снимка в магазина на селУ струва 13 лв., не спят китайците, не спяяят . Знам колко струва, защото баба го купила вместо сито, била без очила  :lol: Една съседка си го купила и тя, с очила била, ама си го взела за гевгир....те тук не готвят на пара, сещаш се.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Едит, няма за какво. Важно е да се свърши работа с възможно най-малко нерви и разкарване. Че с това малко бебе хич не е лесно.
Спомням си как ходих веднъж до посолството да заверявам пълномощно. И щерка ми, тогава на месец и малко, може би два, орева орталъка. Хем не беше ревлива, какво й стана тогава, не знам. Една млада жена ме заговори на опашката. Също имаше бебе, но малко по-голямо от моето. Каза ми за една група във ФБ, където пишат родители, живеещи в същия град. Все още поддържам връзка с нея, дори бяхме на концерт на Б.Т.Р. заедно преди три седмици. А благодарение на нея се запознах с една друга жена, която е съосновател на съботното българско училище, на което синът ми ходи. Този път, като си бяхме в София, забелязах колко много е напреднал с езика и съм сигурна, че е заради училището. Всеки ден благодаря на съдбата за тази случайна среща в посолството.  :heartbeat:
Турските сладки работи много ги уважавам. Тъкмо си отглеждам пояс за лятото. Да не взема да потъна! Имах една колежка, която тежеше около 100 кг. Много е забавна и с чувство за хумор. Разказа ми, че в Турция мъжът й никъде не я пускал да ходи сама. Колко много средства и усилия били вложени в нейната фигура. Да не вземе сега някой да му я открадне!  :lol:

Спирам, че ще трябва да се банна сама.

Джей, ама инженерът у дома ще ти разясни защо китайското струва толкова, а оригиналното - повече. Все ще му намери някой кусур.  :lol:
И за гевгир става. Правилно се е ориентирала бабата.
« Последна редакция: Април 08, 2016, 00:15:10 am от blue_sky »

*
А, аз не инженерно ще ти разясня разликата в цената  - това тук е алуминиево, не е хром-никел зер, ама за гевгир им е екстра, хеле на тая цена ;)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Аз точно с тази приставка от 6лв.си готвех на Мария. Само дето я взех за 5лв. :) И сега я ползвам за броколи, карфиоол на пара и т.н. перфектно ми свърши работа.
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Още не съм къмто бабите, но и аз съвсем умишлено си готвех за пюретата на пара
в един малък гевгир  :lol:
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
 Това ме кефи на тукйшната система: кога да захранвам? Когато искаш след 4 месец с каквото искаш. Важно е да въведеш естествен източник на желязо и да избягваш сокове. По каква система? По която искаш. Изследвания нещо??? Абе жизнено и здраво е детето,що го тормозиш? Ама пюрета или зеленчуци на пара?  По-добре да си спокойна избери което искаш. Давай на бебето от вашето готвено. Ма солта? Ми няма бебе умряло от щипка сол. Ама захар? Избягвай ама не е кроя на света. Ама мляко ама какво сирене?  Е, не синьо сирене ама не се впрягай.
Катерина се захрани и с малини и ягоди , белтък и мляко абе всички алергени и щъка весела тук.  Малко в повечко се впрягаме зй захранването в Бг.
[/url][/url]
*
Здравейте, моля да ми препоръчате добър ортопед, работещ с деца  във Варна. Благодаря предварително!
Кати за дете или възрастен? Знам, че детските са двама и работят само на частен прием. За възрастен мога да препоръчам д-р Григоров в 4то ДКЦ нямам идея работи ли с деца в смисъл под 5г и дали е нужно да е детски. Даже смятам да му звъня, да водя бебите там.

Жбрул, имам приставката, ама тенджерите са си тенджери, следва пасиране и съм омазала половината къща, съответно трябва да ги измия на ръка(поне пасатора де, айде от другите имам количества). Не ми се занимава с тях. Искам нещо да готви и пасира, уреда на Авалон не пасира май, но намерих един турски, който и това прави. Ориентировъчно същите пари, само трябва да го намеря тук или да поръчам от Турция. На Авент уреда и втора ръка минава 100кинта и ако не ми вдъхне някоя обява доверие по-скоро нов. Имам време и ще следя обяви, ще мисля.

Вени, може и да си права  :lol: аз съм чувала, че децата не ядяли каквото не трябва. На приятели децата им проядоха ягоди на година, моя на 3, но кайсии и праскови още не иска. И в тоя ред на мисли се чудя да му дам ли да изяде колкото иска яйца, защото винаги има борба за повече...
*
М-и, за моето бебе става въпрос. Педиатърката онзи ден ми разправяше някакви неща, така и не ги разбрах, та трябва да идем на ортопед и той да си каже мнението. До колкото разбрах най-добрите са доц. Райков и д-р Живков. Правилно ли съм разбрала?
*
Вени, по мое наблюдение човек в БГ не вярва на лекаря си, търси 100 мнения и накрая е толкова объркан, че не знае на къде да тръгне.Масово се прекалява и злоупотребява с много неща.КОлкото до алергените всичко зависи от детето.И аз дадох ягоди на година и малко ама резултата не беше добър, та внимавам много с храните.

*
М-и, за моето бебе става въпрос. Педиатърката онзи ден ми разправяше някакви неща, така и не ги разбрах, та трябва да идем на ортопед и той да си каже мнението. До колкото разбрах най-добрите са доц. Райков и д-р Живков. Правилно ли съм разбрала?
Чувала съм, че и двамата са добри, то като няма други детски масово мами с бебета се насочват към тях. Аз понеже мисля, че нямаме проблем и така между другото предпочитам да минем, но ако нещо ме притеснява задължително при някой от тях. Райков е доста посещаван и поне месец напред ти трябва час. За Живков не знам дали е така натоварен. Ти прецени как ти е удобно или спешно.
*
Добро утро, момичета и Рачо :)
Бързам да ви почерпя - днес мъничкото ми момченце става на една годинка. И той вече не е съвсем мъничък :)



   La vita è bella
*
Честито Руми! Да ти е здрав и изпълнен с енергия!
Рачо, честито ходещи крачета! Възможно най-малко контузии ви желая!
*
Руми, Честит Рожден ден на Теодор! Да е здрав, весел и послушен!





*
М-и, за моето бебе става въпрос. Педиатърката онзи ден ми разправяше някакви неща, така и не ги разбрах, та трябва да идем на ортопед и той да си каже мнението. До колкото разбрах най-добрите са доц. Райков и д-р Живков. Правилно ли съм разбрала?
Чувала съм, че и двамата са добри, то като няма други детски масово мами с бебета се насочват към тях. Аз понеже мисля, че нямаме проблем и така между другото предпочитам да минем, но ако нещо ме притеснява задължително при някой от тях. Райков е доста посещаван и поне месец напред ти трябва час. За Живков не знам дали е така натоварен. Ти прецени как ти е удобно или спешно.
Благодаря!
*
Руми, да е жив и здрав малкият и много да ви радва!  :balk_19: :balk_12: :balk_9:
*
Руми, честит рожден ден на малък Теди. Да ви е жив и здрав и много да ви радва.


Всеки миг е още един шанс...
Руми, честит рожден ден на малкия голям Теди  :heartbeat:
Да е много здраво и щастливо дете!

Дани и той ще е рожденик след една седмица и малко по малко организирам празника  :P
Направих му един надпис "ЧРД Дани 2 г" и го докарах без да искам като лозунг на БСП на визия  :lol:

*
Руми, да е жив и здрав малкия бандит.Да расте усмихнат и щастлив.

*
rumyanau, да ви е жив и здрав рожденника! Пожелавам му щастливо детство и безгрижни игри. :ballons:
Аз докато се наканя да се запиша в априлската седмица и ще мине месеца  :lol:. Но тази седмица времето беше прекрасно и ние след детска градина сме на детската площадка. От вчера Габи е с температура. За сега давам само нурофен и наблюдавам, но ако температурата остане висока ще трябва да се водим в спещното  :(. Но то и времето при нас е едно такова уж е топло, изпоти се човек и в същото време подухва и лек ветрец. А те тази седмица в детската градина имаха зелена седмица и ходиха всеки ден на излет, не навличах но кой знае.
Темата за захранването пак сте я подхванали. Тук лекарите не препоръчват захранване по навършени 5 мес., а при изцяло кърмени бебета и след 6 мес. Аз винаги си готвех и не ми е пречело, на по-късен етап имах и готови пюрета. След първата година включих прясно мляко, защото в АМ има захар. Гледам да се движа в златната среда - не сме изцяло само на БИО продукти, но и разрешавам понякога и шоколад. Проблемът на днешните деца е че в продуктите има голямо съдържание на хормони, което води до напълняването им и ранното навлизане в пубертета.  :(

Приятна съботна вечер на всички!