0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Честит ден на хумора и шегата!
Да са здрави, жизнерадостни и усмихнати най-малките и техните родители.
Много смешки пожелавам в темата.

И сега по темата:
Иво ми разказва, че в яслата пипал заедно с Мони в чуждите гардероби. Задавам въпрос - Ти какво търсиш там, оставил ли си нещо?
Отговор - Да, багаж.
Та... хем ми е смешно, хем му се карам, че не се пипа навсякъде.
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*
Запис и от мен. С пожелание за един наистина слънчев и топъл април, изпълнен само с положителни емоции и усмивки.

Ртф, Иво опознава света и затова иска всичко да види и пипне ;) Приключенец голям.

 Хайде и аз да ви развеселя. Слънчогледка има едно костюмче, с което прилича на кукла Baby born. Вчера в градинката, в която я разхождам идва майка с момиченце на около 2,5 години и бута детска количка с кукличка. Идва и сяда до мен и ми вика :"Тойта кука могу ляма, ама и ти си ляма"( Твоята кукла е голяма, ама и ти си голяма). После обясни на майка си как и тя като станела голяма щяла да си има такава "кукла". Така де, всяко малко момиченце си мечтае един ден да стане мама 💖💖💖

Прикачам ви моето  Baby born ;)



Всеки миг е още един шанс...
*
Синеочка, прекрасна е :)

Слънчев ден на всички.
Бъдете здрави, ние отиваме на лекар да видим след 5 дни лечение кои е оздравял и кои не. Аз вече съм без температура, от 5 часа, но пак е постижение. Малката още е със сополи и даже като издухваме носа от едната ноздра от снощи излиза кръв, та ми е притеснено.
Запис и от мен,не пиша много но ви чета:-)
Стоека може да има раничка вътре,от духането на сополите да се е разранило нещо и за това да има кръв.дано всичко е наред
Синеочка мн сте сладки! :-)
*
Нинка, връщат ми от неоригване на време или след хранене, хранят се нервно само като са прегладнели и тогава следва това връщане. При баткото имаше нервност и след като е нахренен и връщаше до следващо хранене. Дали ще е от помощ на някой, който като мен първият път хал хабер няма от бебета не знам :) но то някак усещаш, че е проблем.
Честита нова тема! И дано е така слънчев април кано днес, но да не забравяме как го наричат тоя ден ;) Ние печем кълки вече :D
При Стоека няма да е раничка, а просто легавицата е раздута от хремата и кръвоносните съдове са нежни и също разширени. Казвали са ми да капя вит. С но много жестоко ми се струва,  защото щипе.
Привет на всички  :P
Ние се възстановяваме от един МЕГА ГАДЕН вирус, който така ни натръшка всички... Включително и мен, дето все се тупам в гърдите, че лесно ми минава... Този път бях 4 дни с температура... Не можех да стана от леглото. В гърлото все едно имах бръснарски ножчета. Загубих си гласа. Напрово ми изпи силите. Лошото е, че и детето не успяхме да опазим, а така му се радвах, че 5 седмици не беше боледувал вече.
Сега вече сме добре всички.
Много се радвам на подранилото лято  :P

Синеочка, прекрасна е тази Слъчногледка.

Свате, пиши след прегледа как сте. И ние днес ще минем контролно през нашата лекарка.
*
Синеочка, малката е по-сладка от куклата!  :D
Стоека, бързо възстановяване на теб и малката!
Слънчев Април на всички! Надявам се времето да е хубаво този месец, че март ни измъчи.  :(
Аз да попитам кога оставихте бебетата си да се хранят сами? Ние днес пробвахме и стана голямо мазало......
*
Благодаря момичета. :)
Мария в добре, ушите, гърлото само още малко сополи но е добре!  Важното е, че тя не вдигна температура. Тя се разболя, след нея аз, но както казва и Смайли, аз не можех да стана от леглото с близо 40 градуса температура три дни. За гърлото не ми се говори, та аз продължавам с антибиотика още 5 дни, а детето се оправи само без такъв. Лошото е, че сега мама кашли и днес тя започва терапия. А навън едно слънце.. а няма кой да заведе детето на пързалките и мама и баба болни.

Свате, каво ви казаха на вас?
*
Запис и от нас в априлската темичка.
Малката Синеочка е наистина като кукла!
Аз не смея да се похваля, но моето бебче наистина само премина от 2 1 нощно хранене. Дано не е временно явление, защото определено аз така вече се наспивам и е съвсем друго.

Бързо оздравяване на болните!

Едит и Сол, къде изчезнахте? Вие сте ни връстници и ни липсвате.





Здравейте и от нас. Синеочка, малката кукла е много сладка.
Ние снощи си спретнахме разходка до спешното. Андрея вдигна 38°, звънях на личната и тя ни прати към спешното. Прегледаха я, само зачервено гърло. Констатираха че сме "лепнали нещичко" и изписаха антибиотик Аугментин.
*
Нелка, от спешното ли ви го изписаха антибиотика или педиатърката? Малко крайно ми се вижда АБ.
Ти опита ли да понижиш с Панадол/Нурофен?
Надявам се скоро да се оправя малката и да не се повтарят разходките до спешното.

Благодаря на всички за милите думи за моето Слънчогледче. Тия дни е много крива и почти нищо не яде. По 30-40 грама пюре и по толкова каша (а тя обожава каши), АМ почти го е отказала, яде само вечер и то 100-120 мл. Предполагам, че е заради пустите зъби. 


Всеки миг е още един шанс...
*
Нелка, от спешното ли ви го изписаха антибиотика или педиатърката? Малко крайно ми се вижда АБ.

Не е крайно, при такова малко бебе - риск не се поема. Никакъв и няма мегдан за "да видим какво ще стане, да почакаме ден-два", че...хайде с абокатче и в болницата.

Синеочка, не знам каква е тази кукла (като вид), ама твоята жива кукла е много сладка. Да ти е здрава!  :D

У нас е класиката де - на село и 10 дневен курс с АБ и други екстри. Обаче аз поне съм свикнала отдавна на тези неща и хич не се впечатлявам  :lol: Наслаждавам се на двора, градината, садя си цветята и другите растения по план, чета си за изпити и пр.

Пожелавам на всички целия април да ни е такъв топъл и слънчев и да няма болни!

НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Стоека, и на моите деца им се е случвало при продължителна хрема да започне и кръв да им тече от носа. Била се раздразнила лигавицата.

Нелка, аз също мисля, че е малко пресилено за едно зачервено гърло веднага да дават антибиотик, но това съм аз и не съм лекар.

в спешното за температура и антибиотик за червено гърло наистина ми иде в повече. Катерина направи отит баш на празниците тук и почакахме за преглед, но чак като установиха отит дадоха антибиотик. Само за Т нямаше да дадат. Същата нощ баткото направи реакция срещу менингитната ваксина, която му биха в събота и като каза, че го боли врата и вдигна 40 градуса....даже Адвил - 3 за 7 часа- не я свалиха. Добре, че е Хексалгина :? Отидохме на лекар, казаха до три дни ако не мине да ги посетим, а аз вече си представях лумбални пункции за установяване на менингит :(

Синеочка, много е сладичка, наистина е жива кукла :)

Нашата е крива та крива, зъби та зъби...в четвъртък сутрин ми беше след 4-5 нощ сън 2-3 часа, буквално бях смъртно, ама толкова уморена никога не съм била, смъртно уморена в училище. След третото кафе просто си разтворих 1/5 бурканче нескафе в 300мл. вода, казах си, че засега имам здраво сърце и така добутах деня.

Уф, забравила съм така ли беше с малките бебета?
[/url][/url]
Нелка, от спешното ли ви го изписаха антибиотика или педиатърката? Малко крайно ми се вижда АБ.
Ти опита ли да понижиш с Панадол/Нурофен?
Надявам се скоро да се оправя малката и да не се повтарят разходките до спешното.
В детско отделение (където ни препратиха от спешното) ни изписаха антибиотика. Бях дала Нурофен и реално при прегледа температура нямаше. На сутринта се чух с личната, тя се съгласи с лечението и в понеделник ще ни види.
*
Синеочка, много сладка голямата кукла :*
И какво значи, че на вас ви се вижда странно и много изписаното лечение?! Гледал лекарят, преценил. Аз лично нямам едицинско образование и не смятам за удачно аз да правя преценки. При нас педиатърът пуска и изследвания преди да каже да давам ли АБ, но все пак те имат и наблюдение какво се носи в момента из града и си знаят как да реагирят.
*
Едит и Сол, къде изчезнахте? Вие сте ни връстници и ни липсвате.

Здравейте :) , напоследък нямам много време да влизам да чета дори, имам си ядове с ваксините, а и зъбите ни мъчат и ми идва в повече. Каня се от няколко да питам за тези ваксини. След няколко дневно разтакаване и няколко неприятни разговора с педиатъра, се оказа, че тук ни отказаха да бият на бебка ваксините от втори месец нататък.  Трябвало първо да й направим турски документ за пребиваване, това че била родена тук и има акт за раждане (тукашен) не означавало нищо, а този документ ще бъде готов в най-добрият случай в срок от 1 до 3 месеца. Но никой не се постара да ми обясни това нещо още в началото като я родих, досега щяхме да сме готови. Както и да е, въпросът ми е с колко месеца мога да забавя ваксините от втори месец, а и следващи ако има. До момента от болницата са й били само двете за хепатит Б. Обмислям вариант да се прибера в Бг и да й ги бият, защото може би ще стане по-бързо издаването на пасаван от консулството, но в БГ като не сме регистрирани при педиатър, как можем да си ги набавим, предполагам че ако си ги купим и на частно да си платим при някой педиатър би могло да стане. Но това са само мои разсъждения и изобщо не зная дали мисля правилно. Моля, ако някой знае да каже.

Иначе бебката е добре, тежи 5,800кг вече и е 61 см, хапва си добре :) . Но от 22-23 март имаме проблем със заспиването, първо се започна през деня почти не спи, а с нощното заспиване има трудност от както смениха времето, то едва ли има връзка, но ми се запечата като дата. Мъчат я зъби, мрънка, хленчи и накрая я избива на рев. Купих й чесалки за венците от аптеката, но и това я залъгва за няколко минути само. Вечер започваме с приспиването  от 8 без нещо като я изкъпя и продължава до 22.30ч. После се започва будене през два часа и единствено се успокоява на гърдата като я сложа и засмукването й е много болезнено. Тъкмо сама си беше спряла нощното хранене в 1.00-2.00ч. и се будеше чак след 4.30 и сега пак старата песен, че и по-зле. Ама ще мине, то нали всички сте минали през това, и ние ще минем. Гушкам постоянно, пея песнички и така се успокояваме...едва успявам да сготвя нещо и за "голямото дете" , че и то като се върне от работа и то си чака ядене да му сложа  :lol: .
Болничките да оздравяват бързо и дано времето да не е толкова променливо!
Синеочка, аз твоята Слънчогледка ще я набарам някой ден и ще й нацелувам сладката физиономийка, много е хубаво детето пу-пу.  :)
*
Edit, повечето ваксини на Мария са бити със закъснение. Като се роди, пак нямаше ваксини и т. Н и реално само за шарките е бита в срок. Но педиатърът спазваше срокове за интервал между първи, втори и трети прием.. Тя е родена в началото на юли, ваксинирана в болницата и в края на септември започнахме с ваксините.

Да питам кога започват да разпознават цветове?  Аз не съм я учила, но днес по много смешен начин разбрах, че познава зелен и жълт цвят.
От сутринта повтаря иска (обожава тази дума :) ) боб. Накрая показвам белия боб и питам това ли да сготвя?  Тя не е яла бял боб до сега. Твърдо не и пак иска боб, накрая фучи пуфти и казва "иска енко боб"  Тук ме довърши, питам, показвам не и не. Изчезна в другата стая и след малко мъкне едни рекламни брошури и сочи зеления боб и казва с натъртване "мамо, енко боб". Сметва ми на мене, че е зелен боб, тя го обожава. И казвам я ми донеси всички зелени топки (има 100 пластмасови топки за игра, цветни). Отдели всички зелени с най голямо старание, после сортира и жълтите и казва "ело топи" За нея топката е топи. Аз казвам жълто, тя не - ело. Та се усетих, че го казва съкратено от английски, защото гледа едни клипчета на таблета с едно бебе и разни цветни топчета и показват и изговарят цветовете. Но аз мислех, че гледа заради бебето. Та цял ден ходи и показва енко и ело :) Явно, трябва да почна да я уча на цветове.
*
Стоека, на три години трябва да могат да сортират по цветове, т.е. в червената дупка пускат червените топки, но не е нужно да могат да ги назовават (това при педиатърката при профилактичния преглед за развитието на тригодишно). Моята от съвсем скоро ги познава и наименува правилно. Брат й май можеше към 2,5 г. Все пак моите не са мерило, защото са многоезични и започнаха да говорят по-късно. Синът ми на 2 г. и то със срички само. Дори на рутинните прегледи логопедката ми обясняваше, че бил назад. Добре, че не й се вързах. Сега не мога да му затворя устата. На сестра му също.

Едит, не се притеснявай толкова! Мисля, че само за ваксината за ротавирус има срок. Трябва да се сложат двете дози преди детето да навърши 6 месеца. Аз пък имах разправии със здравната каса на малката и така пропуснахме едната доза. Бях забравила, че има срок, иначе щях да си я купя сама. За останалите ваксини не е проблем. Така или иначе, ако детето е болно, няма как да се сложи в срок. А последното се случва. В Германия има и педиатри, които не следват особено ваксинационния календар. Много било рано според тях на 2 м. да се почва с ваксини. На една приятелка детето започнаха от 9-месечно да го ваксинират. Не е имало проблеми, освен че трябва да го пазиш от болни, както и от неваксинирани деца и възрастни.
« Последна редакция: Април 03, 2016, 00:39:24 am от blue_sky »

*
Аз и друг път съм писала. Моят син почти на 5 вече, различава цветовете отдавна, но не им харесва имената  :lol: жълтото е слънчев, червено-огън, зелено-трева, синьо-облак :) това за основните с другите е съгласен  :lol:
Едит, не е проблем за ваксините. Както Блу е писала само ротавирусната е до 6 месеца.  Някой нарочно започват ваксини след 1г., защото така се редуцира приема, примерно от пневмококовата, която дава странични ефекти ( висока Т май предимно) се слагат само 2 приема в този случай.