0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Запис и от мен в новата тема  :)
Дано да е все така слънчево и топло и да са здрави децата и родителите им :)
Едит и при Алек забавихме ваксините и не е проблем това..
Синеочка,страхотна е слънчогледка :lol:
А пък ние от вчера си имаме още едно християнче вкъщи  :lol:  Вера замина днес с майка ми за Кърджали,а утре Алек ще замине със свекърва ми на село та мама ще си почине малко и ще учи за петъчния изпит :lol:
*
Едит, защо смяташ че я мъчат зъбки? Не е ли рано за тях? Всичко друго, което описваш, се случва и при нас. Денем спи по-малко и аз нямам време да свърша нещо вкъщи, да сготвя и т.н. вече не заспива с люшкане както беше, само като дойде време за кърмене се надявам да заспи, но през деня трудно. Или заспива за кратко. А вечер заспива само след кърмене.





*
Едит, моят син беше голям ревльо. На тази възраст е трудно да се каже точно какво им е. Освен всичко останало обработват преживяванията си от деня често с рев. Със сигурност не са били зъби при него. А и коликите вече бяха минали. При тях пък имаше ежедневни концерти по четири часа вечер. Като спре да реве, чак ми се стори странно. А той беше станал на 3 месеца.  :lol:

*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Алекс, честито сладко християнче. Много е сладък :)
Edit, права е Блу, че не винаги имат ра3умна по нашите критерии причина 3а рев бебешоците :) И моята принцеса от десетина дни по-малко спи денем, вечер по-трудно 3аспива и се буди по-често. И а3 на 3ъби го отдавам - ама то при нея вече е време. Иначе на вашите месеци 3апочна да си гри3е ръчичките, но до колкото ра3брах, това може да е само опо3наване. Сега пък си ги гледа понякога с такъв интерес, че им и говори :) Он3и ден вечерта бяхме на гости и едното дете ря3ко го 3аболя ухо, пре3 нощта гърло, повръщане... На другата вечер бебка реве, мята се, не 3аспива. И3тръпнах, че е същият вирус и аха да подкараме към спешното. Ама 3аспа и после не е имало и3пълнения. Та друго е било нещо.
Мария в добре, ушите, гърлото само още малко сополи но е добре!  Важното е, че тя не вдигна температура.
До колкото 3нам, е хубаво да се вдига температура при вирус - убивала го. Е, да не е 40 градуса и със страхотии като гърчове... Ама до 38-38.5 даже не пием нищо. А пък най-хубаво е да сме 3драви всички и най-вече децата ни.
Божидар не по3нава още цветовете, а наближава 3г :( Пока3вам, ама сякаш не му е интересно ли, не 3нам.
Кати, ами ма3ало е в началото с храненето :) То ние се капем, а 3а дребосъците какво може да е :) Щом има желание, давай сама да яде, че ако и3пуснете тоя момент, съм чувала, че до доста голяма вър3раст не иска само да яде детето. Много се нервех а3 на мацаниците в началото...
Моята принцеса днес става на половина годинка и ще яде картофче по то3 случай :)


*
По спомен около 3-тия месец с Моника беше моя ад.Ревеше постоянно безпричинно според мен.Успокояваше се само като я носа и гушкам.Заспиваше и спеше по 15 минути след което се събуждаше още по-ревяща. Тогава аз лично си взех ерго раница, че малката тежеше много и нямах ръце да я разнасям.
Да не сме капо и Моника е болна.Задна хрема, кашлица от нея и зачервено гърло.Дано успеем да спрем слизането на долу и да минем без пристъпи, че предния път ми изправи косата.Лошото е че и аз се разболявам и довечера двете ще се обзаведем с компреси на гърлото :)

*
Момичета, благодаря за отговорите!  :bighug: Определено ми олекна, но в крайна сметка се оказа, че за да й направим тукашни документи, ще е необходимо пак български паспорт, така че сега действам нещата за пасаван и да се приберем в Бг. За ваксините къде да ги бием ще го мисля като се приберем.

Руми, Блу, според мен са зъбите, защото от една седмица много сериозно се лигави и сменям по няколко лигавника, защото буквално са мокри. Пъха юмручето в устата и търка наред, като й дам чесалките за венците опитва се да ги търка, но явно не улучва и се изнервя и започва да мрънка. Моето бебе е много спокойно бебе принципно, за три месеца е плакала може би 5-6 пъти, дори като имаше колики само се сгъваше повечето случаи и издаваше звуци като ръмжене  :D, рядко се е разплаквала, но и тогава за 1-2 минути като я гушна и минава всичко. А сега просто я виждам колко е напрегната и неспокойна. Също така четох, че мулатчетата се развиват по-бързо и е възможно да избие по-рано зъбче, както и било характерно много скоро след раждането да държат главите си изправени. Нашата бебка още от първия месец я държи изправена, независимо в легнало или изправено положение е тялото, което ме кара да вярвам на написаното.
С друга мама обсъждахме трудното заспиване и според нея може да е от изграждането на режима, т.е. все още да си напасва режим кога да заспива и да се буди, а и емоциите които преживява през деня не са за подценяване, както е писала и Блу . Вчера положението беше по-спокойно, след обяд е спала почти три часа с малки прекъсвания за биберона, имах време да изчистя основно, но вечерта пак си заспа в 22.00ч. :)

Алекс, честито ви християнче, да е жив и здрав  и Бог да е с него! Голям сладур е :)
*
Едит, точно в този период започват да си лапат неистово ръце, пръсти и да смучат звучно и силно.Нормално е защото така опознават света, тялото си, откриват си ръцете, краката.Мисля, че не са зъби и аз бях се ошашкала като теб. Да спокойното бебе става ревливо, след това става усмихнато, след това пълзящо.Всеки ден ще се мени :)

*
Едит, няма ли да е по-лесно да вземе гражданството на баща си, за да й оправите документите, а после и българско? Синът ми се роди в държава, която не беше нито моята, нито на мъжа ми. Ние нямахме посолство там, а в немското много бързо му направиха паспорт. Българско гражданство получи, когато се прибрахме в София. По същия начин и със сестра му, въпреки че тя е родена в град с наше посолство, но там пък щяха да искат да правя пълномощни, да разкарвам мои близки в София. Прецених, че не си струва. И до момента двамата са само с гражданство, нямат български паспорт, защото си пътуват с немския. Питах в МВР дали съм длъжна да им правя паспорт, не съм била. Е, не им трябва, затова и нямат. За всеки случай, като пътувам до България, си имам копие от акта за раждане. Да не ви се налага, но в България децата се лекуват безплатно в болница, но трябва човек да им знае ЕГН-то (а аз не им го знам наизуст).
Подкрепям Маги за ръцете. И моите много ли ядяха ръцете, като изпадаха в ярост, ако не можеха да си напъхат целия юмрук в устата.  :lol: За зъби е наистина рано още.

*
Едит, точно в този период започват да си лапат неистово ръце, пръсти и да смучат звучно и силно.Нормално е защото така опознават света, тялото си, откриват си ръцете, краката.Мисля, че не са зъби и аз бях се ошашкала като теб. Да спокойното бебе става ревливо, след това става усмихнато, след това пълзящо.Всеки ден ще се мени :)
Ще допълня само следното: нашият педиатър каза че се лигавят повече защото вече им работят слюнчестите жлези и дори може да се давят от слюнка. Аз също го питах не са ли зъбки. Ние слагаме и двете ръце едновременно в устата, ако успеем да ги напъхаме  :lol: Хапем играчките и им се караме на висок глас  :lol:





Засега и аз няма да вадя бг паспорт Катерина Мари ще пътува с канадския. А като стане на 14 трябва ли да вадя лина карта и паспорт?
[/url][/url]
Ще допълня само следното: нашият педиатър каза че се лигавят повече защото вече им работят слюнчестите жлези и дори може да се давят от слюнка. Аз също го питах не са ли зъбки. Ние слагаме и двете ръце едновременно в устата, ако успеем да ги напъхаме  :lol: Хапем играчките и им се караме на висок глас  :lol:
И ние сме така, голяма врява вдигаме, а играчките все непослушни :)
Днес бяхме на преглед при ЛЛ, гърлото е чисто, нее слязло нищо надолу и спираме утре антибиотика (пълни 5 дена). В четвъртък остава консултацията, но ваксината отлагаме за през май. Забравих да попитам кога мога да започна да захранвам в този случай, дали следващия понеделник е твърде скоро след боледуването. Дано в четвъртък не забравя отново.
Скорошно оздравяване на малки и големи.
*
Нелка, не е ли рано за захранване? Аз смятам да си чакам 6 месеца.

Лапането на ръце било задължително да се случи и не било зъби или глад, а просто детето се учело да се самоуспокоява така.
*
Засега и аз няма да вадя бг паспорт Катерина Мари ще пътува с канадския. А като стане на 14 трябва ли да вадя лина карта и паспорт?

Не знам аз. Моите са с двойно гражданство, защото с мъжа ми сме с различни, но вие сте и двамата българи. А и за Канада не съм наясно изобщо.

*
За захранването питах и на мен ми казаха да чакам 6-тия м.





*
И аз захраних малко преди 6-тия месец. Водете се по детето, то ще ви покаже дали е готово за захранване. Моника беше готова някъде около 5 месеца и половина, аз отложих заради пътуване и престой на чуждо място.Не ми се рискуваше да тичам за доктори там.

*
Нелка, ти нали си на изключително кърмене? Не е ли добре да изчакаш поне до 5 месец?
Съгласна съм с описаното от Маги, че трябва да се водим по детето. Аз захраних в средата на 4 месец и не съжалявам, защото Слънчогледка беше готова за това. Ако бяхме на кърна щях да отложа за по-късен период, но т.к. сме с АМ не виждах смисъл да бавя при положение, че виждах и готовността на детето. Имах страшни притеснения как и дали ще се справя, но се оказа че са напразни. Захраних лесно, след около 2 седмици замених обяда (тя отказваше АМ и гледаше все към буркана, зяпайки като малко гардже). В 5 месец въведох кашите, още на следващия ден замених следобедното - пак по нейно желание. Така се притеснявах да не я запека, но тя плюеше ам и все гледаше към купата с кашата. Не я запекох.
В 6 месец замених предиобедното хранене, а накрая и  закуската. В момента имам заменени 4 от 5 хранения. Не съм бързала, не е било цел, просто се случи. Но моето дете е такова. Внимавам много за алергии, защото сме с АД, за щастие от храни до сега не сме се изривали (само от една марка АМ, която смених). В началото въвеждах нова храна 6 дни, защото беше малка и не исках да я претоварвам, сега въвеждам новата храна по 3 , а понякога и 2 дни.
Не съм най-добрият пример за захранването, може би много от вас тайничко или явно ще ме осъдят, но за себе си чувствам, че не съм сбъркала, защото се водех по детето си.
« Последна редакция: Април 05, 2016, 11:20:37 am от Синеочка »


Всеки миг е още един шанс...
*
Синеочка, в първата година от живота си детето трябва да остане изключително на млечни хранения. Не само кърма, АМ, но и каши и други подобни, приготвени с адаптирано мляко, например. Пиши в темата за захранването и момичетата ще ти обяснят. Моите пиеха сутрин и вечер АМ, особено девойката почти не е била кърмена, за съжаление. След годинката минаха на краве мляко и сутрин вкъщи и следобяд в градината все още пият. Синът ми всъщност пие само сутрин, но той е вече почти на 7 г. И двамата обичат кисело мляко. Но не знам дали твоето момиченце не е малко за него. Аз дадох малко преди годинката.
Не помня точно колко мляко трябваше да поемат до годинка, но съм сигурна, че има други с по-добра памет от мен.
« Последна редакция: Април 05, 2016, 11:36:08 am от blue_sky »

*
Блу, аз предлагам, не е като да не ѝ давам. Сутрин сама го отказа, а вечер го намали от 150 на 100-120. Кашите ги правя с АМ. Наясно съм , че трябва да приема повече АМ/кърма, ама като го плюе през деня и стиска уста. Против съм храненето насила и с рев. Питала съм и педиатърката, каза да не се притеснявам , имала е и други подобни случаи и децата са си съвсем наред.Просто се вкарват в такъв случай по-рано млечните продукти. А от тях съм въвела сирене и извара, киселото мляко го отлагам още. Може би другия или по-другия месец.
« Последна редакция: Април 05, 2016, 11:44:33 am от Синеочка »


Всеки миг е още един шанс...
*
Да, да, не трябва да се насилват децата да ядат. То не че става. Имам си едно злоядо вкъщи. Освен да му се предлага храна, друго не може да се направи.
Имам една приятелка, която още помни как в градината са я хранили насила.  :x

*
Върти ми се някакъв половин литър в главата, но и млечните продукти в т.ч.
Аз до сега прясно мляко в матурален вид не съм дала, защото не знам кое му е прясното и кое му е млякото . Все още сутрин и вечер АМ и се надявам поне до 3те години да е така.
Нелка, и аз мисля, че няма за къде да бързаш. Особено ако сте на кърма. Наистина найй-добре е да се водим по детето, но кърмата си е кърма и на тази възраст няма по- ценна храна.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.