0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

На 6 години пак има Не-фаза. Чаша вино на балкона докато се тръшко и вика че Не' няма да си ляга, яде, къпе , спасява положението да не го стиснеш зя гушата и да вярваш че и по-добри времена идат. Тренирайте от сега  8)
[/url][/url]
Здравейте!

Ние си имаме един пораснал батко вкъщи. Вече на цели 2 години!
Той беше много щастлив на рожденния си ден. Заради гостите, заради подаръците, заради ресторанта с големите пързалки  :P Изобщо даже не седна на масата.
Имахме си веганска торта с пълнозърнесто брашно и нерафинирана захар (че имахме и гости, които постят, а и уж да е по-здравословно).
Нека да ви почерпя с нея  :P Изглежда странно, но това е защото е само с естествени съставки. Без изкуствени оцветители, овкусители, консерванти.

Маги, и ние сме във фазата "не икам" и отново се тръшка като за световно (беше поспрял за няколко месеца). Рита и маха с ръце и крака. Удря. Не дава да го държиш, но не иска да стои и стъпил на крака или седнал и направо ляга на земята (без значение къде сме). Слава богу поне не пищи.
Нормално е Мони да боледува. Ако не стигате до по-сериозни лекарства, тогава си е направо добре :)

Дани много започна да говори. Прави по-лесни изречения, като "Не икам на гадината, икам на атобуса"  :lol:
Умира да се вози на градския транспорт и най-вече в метрото. След градина обикаляме по час и половина напред назад и все не му стига и накрая се тръшка, че сме слезнали.
*
Здравейте и от нас!

Честит двегодишен господин на Смайлс! Да расте здрав и бързо да премине през "пубертета"!

Темата със сливиците и мен ме вълнува. Засега само информативно. Пепи има някаква анатомична особеност с тях, но май не са уголемени. Не хърка, когато спи, но, когато кашля, стига до повръщане. Това сякаш не му пречи засега. И той изкара ангина, въпреки че не ходи на ясла и поне два пъти преди това му преглеждаха гърлото, без да видят проблем. Така или иначе все още сме си у дома тримата, а Ани се пазари да я вземам от лелите и да я водя на люлките  :). Видимо растат и поумняват, да не кажа нахитряват. Ани е във фаза "Не" на почти всичко, но само номерът с дърпането на улицата, когато пресичаме, не й минава. Говоря, обяснявам, показвам. Върнахме се у дома заради нея, без да ходим на разходка, за да й покажа, че улицата се пресича само с мама за ръка. И на следващото излизане пак се задърпа. Явно трябва заедно да израстем този период, но и моето голямо търпение се топи.

Забранила съм си да ги удрям и заплашвам с бой, но се случва понякога да ги тупвам по дупетата (т.е. все още по памперсите) и да им викам. Как бихте постъпили, ако заварите прекрасната си принцеса с интерес да чопли клавиатурата на лаптопа ви и да опитва отчупените клавиши  :lol:? И това след Н на брой забрани, че компютърът на мама не се пипа! Сега тук ми се зъбят две дупки от липсващи клавиши :). Е, не я набих. Разкрещях се, заведох я в другата стая и я затворих, за да разбере, че е направила нещо лошо. Тя може да си отвори вратата, но си остана там. А Пепи (който този път не участваше в белята) отиде да я утешава. По-късно тя ми обясни: Ани чупи мама (думата й за компютър не мога да я изпиша точно :)), Ани купи мама нов. Е, тук вече ми се изпари и гнева, и разочарованието. Всички растем в това общуване :).
*
Честита втора годинка на Дани, 47 Smiles :) Много много да е здрав и понякога и да те слуша :)

Сладурчета са двегодишните, спор няма. Но трябва търпение неизчерпаемо :)



   La vita è bella
*
Здравейте!

Ние си имаме един пораснал батко вкъщи. Вече на цели 2 години!

Смайли, да е жив и здрав Дани, много да ви слуша и да е мноого, мноооого щастлив!
 :balk_19: :balk_12: :balk_9: :balk_20: :balk_7:
Смайл,да ви е жив и здрав Дани и да го слушате много :lol:
Ние се прибрахме вчера от село и ще видя как ще е днес тук,че там като се събуди и е навън,чудно му е,но баба му да почине малко и пак ще отидем..
Здравейте и от нас. Ние сме при мама втора седмица. За малкия вече е трета. Ееееее, няма такава радост, чист въздух, по цял ден навън, дядо и баба само на пързалки го водят... Аз успях да напиша курсовите работи и се успокоих...  :wink: Днес съм рожденичка и сме без мъжа ми и ми е малко кофти, но довечера като заспи малкият, ще пийна все пак за повода  8)
Здраве за всички мъници и родителите 😊
*
Наистина времето е прекрасно, и ние сме навън почти по цял ден  :D

Вчера бяхме на една среща с приятели и техните дечица, срещата беше в заведение с детски кът. Ами за пореден път се убедих, че моите деца нещо не могат да се забавляват добре в такъв детски център. А и не искат да стоят там без мен.
Та, като влязохме в детския кът в началото гледаха с интерес как другите деца се катерят по пързалката и меката катерушка, надявах се че ще се включат.... ами не, седнаха до мен на масичката с листовете и моливите, нарисувахме по нещо и поискаха да излизат.

.... Как бихте постъпили, ако заварите прекрасната си принцеса с интерес да чопли клавиатурата на лаптопа ви и да опитва отчупените клавиши  :lol:? И това след Н на брой забрани, че компютърът на мама не се пипа! Сега тук ми се зъбят две дупки от липсващи клавиши :)......
:lol: да не разказвам и аз как всеки ден  n- на брой пъти повтарям едно и също  :lol:, че клавиатурата на мама не се пипа, кабелите не се пипат, не се катерим по столовете, не сядаме върху масата, и т.н.
За някои неща вече и сами се сещат, но се случва и нарочно да правят каквото е забранено, просто за да ми привлекат вниманието и да им обяснявам отново защо не трябва  :), от всичко си правят игра :).

Честит рожден ден, bonbolini, желая ти здраве и много обич!  :)

« Последна редакция: Април 18, 2016, 10:38:36 am от marsi »

*
Честит рожден ден, bonbolini! Много здраве, усмивки и късмет за теб и твоето семейство :)

Marsi, ще им дойде времето и на детските клубове. Моят големият син така беше, но сега като че ли е по-добре, имаме напредък :)

Тази седмица за първи път малкият ми син е на гости при баба сам. Сега сме си само с големия, но той си ходи на градина. Аз ще отхвърлям задачки, но пак си е почивка. Не си давах сметка, колко внимание и енергия е взел да узурпира малкият...



   La vita è bella
*
Честит ден Бонболини :) здраве, щастие и късмет.

Марси, моята дивачка е коренно различна, не мога да я измъкна от детския кът.Но виж аз съм много резервирана към такива места и изключително негативно настроена, заради обмена на бацили, сополи и т.н. Та предпочитам в парка, тримата, да тича на воля детето.

Ние днес я водихме да и взимат кръв от вената.Майка и и баща и бяха по-стресирани от нея.Тя гък не каза.

Браво на смелата Мони.
Да расте здрав и щастлив Дани! Като батко го чувствам аз тук на моите. Месеците разлика все още имат голямо значение.
Ч. Р. Д. на Бонболини!
Ние с Кире и Мите два дни по няколко часа бяхме на детска градина-направихме си от типа "родителски кооператив". Странно е, защото са още мънички и всичко им е ново и непознато. Ще разказвам, като натрупам повече впечатления.Ще свикваме плавно-първо с мен, после сами до обяд и чак тогава по цял ден. Дано са и здрави. Давам сушлерови соли профилактично и цветен прашец. И когато успея фреш от ябълка, морков и малко магданоз   :)Дано успея да им помогна да си изградят съпротивителни сили. И дано стресът е по-малко от новата ситуация, защото съм на мнение, че това допринася в голяма степен да се разболяват децата, тръгвайки за пръв път на градина или ясла.
ЧРД на Дани и на Бонболини :)

Тук беше лято този уикенд, та не се прибрахме :) Ходихме на басейн семейно (затворен де). След като Катето реши, че няма да я давим спря да врещи до небесата :lol:
[/url][/url]
*
Здравейте и от нас!

Честит рожден ден на патерици на Дани и bonbolini!

Ние предната седмица пък бяхме болни, Габи имаше ангина и се гледахме двечките в къщи. Да не казвам че и аз явно нещо прихвах и още се влача  :(. Иначе не се спираме от игри в парка. В събота и неделя бяхме на гости на прятелчета на децата.
И аз не ги харесвам тези детски кътове че при нас е пълно с големи деца оставени без надзор от майките, а те никак не пазят малките на възрастта на Габи. Затова като е лошо времето си стоим в къщи и печем курабийки например :). Марти в събота ще ходи с баща си на цирк, дано му хареса. Мисля че Габи няма да може да устиска 2ч. на едно място.

Лека вечер на всички!


*
Здравейте, отдавна не бях влизала, така и не намерих време и направо не мога да ви изчета!
Rumito, и аз вече се наспивам, от известно време Лорена прави 6 часова пауза през нощта, а за заспиването вечер и тя заспива така както при вас след кърмене, дори по време на кърмене, както си суче и заспива :)
Иначе аз бях писала, че имахме големи проблеми с храненето, след смесено хранене минахме само на кърма 4 дни, после обаче пак се наложи да й давам понякога АМ, а от вчера сме отново само на кърма и много се надявам да си останем така, защото смеся ли ги и започват проблемите. Тези дни като е спяща суче и се нахранва, като е будна започва да се сърди, че й е бавно явно и аз я полюшвам да задреме за да суче, изобщо такива схеми беше с това хранене, че направо луда станах, а АМ изобщо не иска да пие.  Дано вече да не се налага да й давам. Явно си й стига вече кърмата, но, аз нямам в изобилие де, давам й от двете гърди, защото от една не й стига и се кърмим на два часа, но пък днес веднъж изкара и три часа пауза и вчера също.
Видях, че сте писали за лапането на ръце, от известно време Лори непрестанно си лапа ръцете и смуче яко пръстите понякога. А, аз си помислих, че това го прави от глад, но, като ви прочетох разбрах, че не е и се успокоих. А, искам да попитам мамчетата на бебчетата, които също си лапат ръцете ползват ли биберон залъгалка? Лори по едно време ползваше, но, сега не иска, плюе го и аз не й давам, а лекарката каза, че защото не ползва биберон затова си лапа ръцете.
Днес бяхме на ДК, Лори е вече 5,100 кг и 59 см. Пъпчето й се оправи от пъпната херния, биха й ваксината, добре е за сега, сменям лепенките малко преди да мине 4-я час. За захранването док каза да започна 5-и месец. Отивам да сменям лепенките, че ще им свърши действието и ще стане лошо. Спокойна седмица на всички и само здрави дечица!
*
Пропуснах да кажа, че док видя, че е тръгнало зъбче, но, каза, че може да избие или сега или по-късно, към 7-8-и месец.
*
Здравей Sol, София си лапа ръцете и то упорито, но също така си има и биберон залъгалка. Него й го давам, когато иска да се приспи, или когато сме на разходка и се размрънка.
*
Sol, толкова много неща се случват при вас :) Колко динамичен е животът с малко бебе... Радвам се, че всичко е наред :)

И моят бебок ползва биберон залъгалка и си тъпче всичко в устата. Не мисля, че има връзка между двете. И не мисля, че трябва да се съпротивляваш срещу естественото желание на бебетата да вкусят всичко. Те така опознават света. А за смукането - също специалисти са ми казвали, че им е необходимо. Но теории има много - ти можеш да прецениш най-добре :)



   La vita è bella
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Давам сушлерови соли профилактично и цветен прашец. И когато успея фреш от ябълка, морков и малко магданоз :)
Какви Шуслери даваш профилактично, Хоупче.
Сол, кърмени бебета май много не уважават биберони ;) От мойте поне - ни едно не прие и то при и3бир от 5 ра3лични вида. Ама пък поне ми се ра3мина отучването от биба.
При нас нищо интересно - дребното по малко го 3ахранвам, голямото е кисело от 3ъбоникнене и така.


*
Мили момичета - нямам много време да чета затова да питам - давате ли вода, на каква възраст започнахте, подслдена или не на бебета, хранени само с АМ;-))
*
Мили момичета - нямам много време да чета затова да питам - давате ли вода, на каква възраст започнахте, подслдена или не на бебета, хранени само с АМ;-))

Здравей, аз започнах да давам вода в периода на захранването. Преди това, тъй като моето бебе беше на кърма не съм давала.